Summering Piteå-Kalix !


Det blev ett relativt slött möte som utspelade sig i LF Arena under gårdagskvällen. Matchen var av typisk försäsongskaraktär där det mer etablerade hemmalaget inte alls var sugna på kamp. Man kändes viljelösa och ofokuserade, i slutändan så gjorde man åtminstone det som krävdes. Jag förstår dom, försäsongen kan stundtals kännas evigt lång och det är då lätt att tankarna fladdrar iväg till det som komma skall. Man vinner ändå matchen och visar prov på bra spel både i numerärt under och överläge.

Jag ordar inget mer om hemmalaget utan flyttar istället över fokus till oss själva. Vi fick ett skönt kvitto då vi visade att vi klarar av att spela kontrollerat mot ett lag som på pappret ska vara betydligt bättre. Försvarsspelet stämde bra över hela banan och vi fick bevisat för oss att vår starka förstaformationen kan producera även mot lag som ska ligga i topp. I det stora hela så gjorde vi en riktigt stabil insats utan att på något sätt förta oss. Jag tror det finns ytterligare en dimension att ta fram då framförallt powerplay och boxplay bara kan bli bättre. Sådana saker har vi ännu inte lagt ner någon större kraft på så är övertygad om att även det sitter när seriepremiären knackar på dörren.

Kort och gott var det en perfekt match för oss att få, otroligt viktigt för gruppen skulle jag vilja påstå. Det känns som att vi nu har en bra grund att bygga ifrån och det känns som att alla i gruppen vill vara med och bidra. Detta får räcka som analys, fokuserar nu istället på alla dom intervjuer som ska göras inför smygpremiären Asplöven-Kiruna nästa fredag.

Kan förhoppningsvis redan i kväll bjuda på de två första intervjuerna, om allt går som det ska vill säga !

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0