Solklara aspiranter!


Redan nu i månadsskiftet april/maj så kan man se åt vilket håll säsongen som kommer är på väg åt, vi kommer att få se några riktiga storfavoriter som ger sig in i seriespelet till höst. Jag tror mig redan nu kunna se vilka lag som kommer att ta sig till en framtida kvalserie till allsvenskan.

- Karlskrona

Kommentarer är egentligen överflödiga då man redan för längesedan avgjorde silly season säsongen, med den trupp och med det intresse som finns så tror bloggen stenhårt på denna uppstickare. Det som kan ställa till med bekymmer är dom höga kraven som ställs på detta färska div 1 lag, det sägs ju även att år två alltid är det svåraste. Men att inte räkna upp Karlskrona här är som att dumförklara sig själv, givetvis så kommer dom vara med en bra bit på vägen i år. Bloggen tror att det räcker ända fram till kval, men kanske jag då är en aning naiv och ställer lite väl höga krav på denna uppstickare?

- Tingsryd

Stommen får man behålla, bara det bådar för en minst lika fin säsong. Man kommer säkerligen också att krydda på truppen ytterligare under silly season perioden och genom det bli ännu starkare. Kan man få in en spelare som producerar massvis med poäng så ligger vägen till ännu en kvalserie spikrakt utstakad.

- Asplöven

Finanskris hit och finanskris dit, såna saker rör inte Asplöven i ryggen. Man verkar ha en oändlig spelarbudget och kommer självklart stå sig starka även i år. Man har efter en trög inledning äntligen vaknat till liv, silly season lär återigen bli Asplövens tid på året. Man får dock i år inrikta sig på att ta andraplatsen under den säsongen, det får man leva med när man vet att ytterligare en kvalserie väntar runt hörnet.  "Bara det bästa är bra nog åt Asplöven" är redan nu ett klassiskt citat av den kaxige ordföranden/sportchefen Magnus Lehto, han lär dock inte behöva vara orolig över att få äta upp dom orden!

- Skövde

Här är min outsider och stora skrällvarning, man har lyckats få en fin kontinutet i sin trupp och det brukar innebära goda resultat. Man kan nu bygga vidare på den fina fjolårssäsongen och ett kvalspel är inte nu längre en utopi. Kan man nu under silly season krydda truppen med något starkt namn så ser man farliga ut, kan mycket väl räcka hela vägen fram denna säsong.

Redan nu så sticker alltså bloggen ut hakan och påstår sig veta vilka lag som kommer att göra fina säsonger, finns det något lag som ni läsare tycker skulle vara med på denna lista?

Jag kan inte se vilka som ska utmana dessa lag, kanske är jag blåögd och naiv?

Over and Out!

Joukov klar!


Som bloggen "felaktigt" skrev för någon vecka sedan så blir det Sergei Joukov som tar över tränarsysslan i Kiruna, tänk att bloggen kunde presentera en sådan nyhet innan ens sportchefen själv visste om det. Sen att bloggen kröp till korset och erkände att han hade fel är en annan historia, i slutändan så får jag ju ändå ta åt mig en del av äran av att jag presenterade han som klar så pass tidigt.

Får väl säga som Freddy Lindfors en gång sa " Grabbar, jag har haft fel en gång i mitt liv. Det var när jag trodde att jag hade fel men jag hade rätt ".

Det ska bli kul att se vad en rysk tränare kan göra med hockeyn i Kiruna, jag tycker dock det kan kännas som en chansning. Förhoppningvis så slipper vi läsa om kulturkrock och annorlunda träningsmetoder utan vi får i stället hoppas på att få läsa om hur skönt det är med något nytt som bryter mönstret.

Nu ska jag återgå till hockeyn i tv soffan, Sverige vänder och vinner med 4-2!

Over and Out!


En farlig väg att vandra!


Rubriken känns lika synonym med dom lag som i går bestämde sig för att bryta sig ur hockeyligan, i deras fall så har man åtminstone någonting spännande och fräscht att se fram emot. Om det är rätt eller fel väg för dom att vandra låter jag vara osagt då jag gärna vill se hur detta utvecklar sig först, just nu tror många att det blir himla negativt då svenska folket inte vill bänka sig en tisdag för att se till exempel ett möte mellan Linköping och Dynamo Moskva.
Men det tror jag är en vanesak, inom några år så kommer snacket säkert gå om hur vi kunde leva med den tråkiga och förutsägbara elitserien i så många årtioenden.

Men det var inte den farliga vägen som jag skulle skriva om utan mer om den väg plantskolan Piteå har valt att ta. Man har i Piteå under dom senaste säsongerna haft för vana att tillhöra toppskiktet i ettan trots en relativt mager lönebudget, mycket av det är beror på att spelare har valt Piteå för den goda utbildningens skull. Den kan man absolut inte klandra då den fött en hel del allsvenska spelare bara under den senaste femårsperioden.
Inför fjolårssäsongen så plockade man in högavlönade spelare som Markus Ottosson, Niklas Strandberg och Daniel Olofsson, det var kring dom man byggde laget och dom tackade för förtroendet genom att göra en fantastisk säsong. Att dom ska vara högavlönade råder det ingen tvekan om, nackdelen är att övriga truppen får dela på det som blir över.

När man då kommer till denna silly season tid så sätter man sig själva i en otroligt svår sits då spelare som presterat bra under fjolåret givetvis vill ha sig en rejäl löneförhöjning. Helt plötsligt så räcker det inte med att kunna erbjuda en bra utbildning och en fin och varm arena, spelarna vill givetvis ha betalt för det dom presterar.
Kontentan av detta blir att man som i Piteås fall tappar dom bästa till lokalkonkurrenter som Asplöven då dom kan erbjuda betydligt mer pengar. Man kan i Asplövens fall även i år locka med en populär tränare, pengar och en bra tränare väger tungt i en spelares ögon. Då får man leva med att man bor på gränsen till Finland och att man stundtals är lite off när man inte kan språket, det kan man ta alla dagar i veckan så länge pengarna trillar in den 25:e varje månad.

Nästa steg i det hela blir att spelare som "Stralla" och "Ragge" börjar se sig om efter nya klubbar då dom sitter på kontrakt som får brytas. Dom vill givetvis spela i ett hårdsatsande lag och börjar då nu ifrågasätta Piteås strategi, klart man gör det när man börjar tappa spelare från toppskiktet i fjolårslaget.

Nu är Piteå experter på att värva nya talanger som hux flux får sitt genombrott när man anländer till LF Arena, kanske är det så att bloggen uppförstorar den kris som jag tycker att dom hamnat i. Man ska väl även ha i åtanke att det är otroligt svårt att i dagens hockey jobba utan en stor lönebudget, redan där är man slagna av lag som Asplöven. Man kanske ska luta sig tillbaka och hylla Piteå för att dom trots allt gjort några riktigt bra säsonger? Man kanske inte kan kräva så mycket av ett lag som har en lönebudget likvärdig oss på nedre halvan?

Det måste vara ett otacksamt jobb som Piteås sportchef Patric Jonsson har då han med små medel ska skapa en stor trupp, oavsett hur bra trupp han lyckas skrapa ihop så kommer ändå inte fansen vara nöjda då dom har för vana att det bästa är bara bra nog åt laget i sitt hjärta.

Det ska bli kul att bevaka vad nästa steg blir, kommer "Ragge" och "Stralla" försvinna eller är deras hjärta för klubben så ohyggligt stort att man stannar? För Piteås del så får man hålla alla tummar för att hjärtat bestämmer och att man väljer att stanna och bära klubben till ytterligare en fin säsong. Stannar dom så kan man redan nu säga att så blir fallet, så bra är denna ryggrad!

Men kom i håg gott folk, det är nya tider. Money talks!

Over and Out!

Är det Lehtos nya strategi detta?


Magnus Lehtos trummpinnar hann knappt svalna innan det återigen var dax att slå på bombtrumman igen, även denna gång så var det dax att sno spelare från konkurrenten Piteå.
Herr Lehtos nya strategi verkar vara att hämta spelare från närområdet som dessutom är unga och på väg uppåt i karriären. Det är en strategi som bloggen gillar, dessutom kan man avskriva sig själv då man varken är ung eller på väg uppåt i karriären! Skämt å sido, även denna gång tycker jag Lehto har prickat ganska så rätt i sitt spelarval.

Denna gång var det forwarden och "Ragge" Olofssons vapendragare Anton Lundberg som lotten föll på, en liten och teknisk spelare som summerade fina 42 poäng på sina 32 matcher. Liksom gårdagens värvning så är detta en kille som tog ett stort steg i utvecklingen under säsongens gång, dock så hamnade han lite i skymundan när han splittrades från "Ragges" formation.

Bloggen är dock inte lika övertygad om att detta blir en lika bra värvning som Olov Lundqvist då Anton har en del att bevisa för mig, framförallt så vill jag se att han kan producera poäng på egen hand och inte bara förlita sig på bra kedjekamrater. Men att det är en talangfull spelare som alltid producerar bra med poäng är det inget snack om, men trots det så har han mer att bevisa än vad Olov har för mig. Bara för den skullen så kommer Anton förmodligen vara en dominant pjäs i Asplövens lagbygge och han kommer säkerligen slå en hel del tunnlar på mig under vintern, det brukar vara så när man är lite kaxig och sticker ut hakan.

Det som dock talar för Anton är att han i Freddy Lindfors får en tränare som uppskattar tekniska och irrationella spelare, det bådar gott för att Anton ska kunna göra ett lysande jobb i Asplöventröjan!

Over and Out!

Bra start av Asplöven!


Asplöven och silly season brukar vara en lyckad kombination i det avseendet att man under denna period brukar vara landets aktivaste lag. För den skullen så är man inte landets bästa silly season lag då man får räkna med att några av dom man plockar in får en returbiljett hem efter några veckor på is.
Som någon hockeykännare sa " Skulle någon annan haft den spelarbudget som Magnus Lehto har så skulle allsvenskan varit ett faktum redan för några år sedan".

Jag vill inte riktigt hålla med i det påståendet trots att det kanske finns en viss sanning i det, sanningen får vi dock aldrig veta och ett sånt här uttalande får alltså ses som en utopi. Asplöven har trots allt tagit sig till kvalserien två år i rad och när man väl kommer dit så handlar det till stor del om små marginaler och tillfälligheter. Vem hade till exempel kunnat förutse 7-8 skador lagomt till kvalseriestarten? En del belackare säger då att med en bättre gruppdynamik så hade många av dom skadade spelarna gjort allt för att kunna deltaga, finns väl givetvis lite sanning i det men samtidigt så spelade kapten Omark en hel kvalserie med yrsel. Han ville ta sitt ansvar och han ville hjälpa klubben upp i finrummet, såna hockeyhjärtan är värda att crediteras.

I år känns det lite annorlunda, man har till att börja med inte samma mängd pengar att röra sig med och kan därför inte värva stora namn i samma utsträckning. Man har redan nu klart med Freddy Lindfors som tränare, bara det namnet kan locka till sig spelare som man annars skulle få hosta upp betydligt mer pengar för. Orosmolnet är väl precis som föregående år att man återigen får byta ut stora delar utav truppen, det skulle vara mycket värt att kunna få behålla en stomme av spelare för en gångs skull.

Den första värvningen blev i går klar för klubben och jag hoppas verkligen att detta är en fingervisning om hur man nu har tänkt satsa. Ungt, nytt, fräscht och en ambition att ta sig uppåt i seriesystemet är det Olov Lundqvist står för, låt oss hoppas att nästkommande värvningar också är av den digniteten. Snälla Lehto, lockas inte återigen av att värva på namn före ambition. Givetvis måste man också värva namn för att bygga upp intresset och visa fansen att man återigen ska vara med och slåss uppe i toppen, men låt för guds skull inte namn gå före ambitionsnivån hos spelaren.

Det ryktas inte särskilt mycket om spelarna i Asplöven denna vår, kanske det är ett tecken på att man har goda chanser till att få behålla stommen? Man får räkna med att tappa några stycken och det finns säkert några som man inte ens vill ha kvar, förhoppningsvis så ska man inte behöva tappa dom 15 som man är vana vid att tappa.

Ryktas på väg ut:

Dan Mogemark (Mv) Tornio
Jarkko Pakisjärvi (Fw) Tornio

Ryktas på väg in:

Henri Launonen ( Mv) Olofström
Jens Eriksson ( C/Fw) Nice
Filip Thörnqvist (C/Fw) Mariestad

Over and Out!

"Sigge" till Borlänge!


Enligt vad bloggen erfarar så stod det i dag klart att det blir legendaren Magnus "Sigge" Svensson som tar över tränarsysslan i Borlänge Hockey. Allt detta sker enligt det nya samarbetsavtalet mellan Leksand och Borlänge där Leksand då i gengäld krävde att få vara med och besluta om vem som ska leda laget.

Bloggen tror att detta kan vara ett bra val av tränare då "Sigge" som spelare var av det kreativare slaget, förhoppningsvis får vi se ett roligt och framgångsrikt Borlänge i vinter. Kan bara sportchef Horndal krydda truppen med ytterligare något bra namn så kommer man garanterat vara med och slåss om en allettanplats, bloggen tror för övrigt att Horndals nästa förvärv blir Hedmoraspelaren Victor Enmalm.

Är det förresten någon som kommer ihåg vad det var för något ovanligt som "Sigge" gjorde från sin backplats under OS finalen 1994? Bloggen har svaret men visst minns ni väl detta kära läsare?

Over and Out!

Vilken stöld Lehto!


Det har varit tyst om det vana silly season laget Asplöven denna vår, i vanliga fall så brukar "bombtrumman" dunsa ett par gånger i veckan uppe i gränsstaden. I dag var det så dax för ordförande/sportchefen Magnus Lehto att för första gången använda sina trumpinnar i årets silly season, det var en rejäl kupp som han dessutom gjorde.

Piteåbacken Olov Lundqvist blir Asplövens första nyförvärv, Olov var under fjolåret efter Niklas Strandberg lagets klart bästa back. I allettan vill bloggen påstå att han till och med var den bästa då Olov för varje vecka under säsongen tog ett steg i sin utveckling. Han har egentligen alla verktyg man behöver i sin verktygslåda och vi kommer i framtiden att återse honom i dom högre divisionerna. Han skrapade i år ihop 36 poäng på 34 matcher från sin backplats, ett minst sagt imponerande facit.
Asplöven inleder alltså med ett klassförvärv och visar att även årets resa blir en resa mot slutstationen allsvenskan, kanske det i år är dax att lösa en biljett ända till slutstationen?

KB 65 anfallaren Magnus Häggström som under säsongen gjorde 37 poäng på 36 matcher har lyckats med konststycket att få ett try-out kontrakt med elitserielaget MoDO.

MoDo säger så här om att man ger Magnus chansen:

"Vi vill ge Magnus den här chansen då vi anser att han har potentialen för att bli en bra elitspelare. Han får nu träna med oss under sommaren och försäsongen på is vilket ger honom en rättvis möjlighet att slå sig in i den slutgiltiga truppen"

Ytterligare en nyhet som inte har med div 1 men väl med Kiruna att göra är att forne Kirunamålvakten Timo Leinonen i dag skrev på för Leksand, kul att vi återigen får se Timo i svensk hockey efter några säsonger i den danska ligan.

Lycka till "Leiska" önskar bloggredaktionen!

Over and Out!

Lite kontraktsförlängningar!


Fjolårets allsvenska lag Mariestad har under dom senaste dagarna fått tre viktiga påskrifter, genom dessa så kan man redan nu säga att dom kommer att bli ett habilt lag i ettan. Det har i en annan blogg snackats om kris i Mariestad då det var tal om att alla tongivande spelare skulle lämna, den krisen är nu avfärdad genom dessa förlängningar.

- Ronny "´Rockstar" Johansson ( Kaptenen och Mariestadlegendaren väljer att stanna ytterligare ett år, det tackar klubben för då Ronny på 187 matcher i div 1 mäktat med sanslösa 312 poäng. Han är dessutom den enda centern i svensk hockey som kör isborrsgreppet i tekningscirkeln, det om något är värt att uppmärksammas! )

- Fredrik Johnsson ( Även nästa legendar väljer att köra ett år till trots en del skadebekymmer, en frisk Fredrik kommer som vanligt att ösa in mål för klubben i sitt hjärta. 491 poäng på 342 div 1 matcher är ett lysande facit, av dom poängen är hela 271 stycken mål från denna snipers klubba. Respekt! )

- Daniel Johansson ( Poängproduktion och allsvenska går inte hand i hand för denna tvåvägscenter, div 1 hockeyn har däremot alltid bjudits på många poäng från denna killes klubba. En uppskattad spelare både på och utanför isen, blir en viktig kugge i årets Mariestadsupplaga. )

Som ni ser så är det viktiga förlängningar för klubben, dessa killar kommer vara den stomme och trygghet som man behöver i ett habilt lagbygge. Allettan nästa?

Over and Out!

Bloggen synar Kalix!


Det har varit väldigt tyst från Kalix sen säsongen tog slut men bloggen har åtminstone kommit över en viss information om vad som händer innanför Fururinkens väggar. Vad som händer med den viktiga duon Karlsson/Vikman har jag dock ej fått några uppgifter på, ska försöka att forska vidare i vad duon ska göra till hösten.

På väg bort:

Sebastian Rasimus Fw/C Utomlands ( Det ryktas om Frankrike/Tyskland för den unga talangen, än är dock ingenting klart ).

På väg in:

Rasmus Ericsson Fw Nässjö HC ( 37 poäng på 27 matcher blev facit för denna 23-åring under fjolårssäsongen i tvåan, rightskytt som beskrivs som en bra avslutare med mycket fina händer. Låter som att det kan vara ett bra förvärv detta, hoppas för Kalix skull att man lyckas ro denna affär i hamn ).

Anton Fransson Fw Ulricehamn ( 7 poäng på 33 matcher i ettan i fjol är väl inget lysande facit, beskrivs som en bra tvåvägsspelare som har bra storlek. Kan säkert tillföra det unga Kalixlaget en del och förhoppningsvis lyckas man ro även denna affär i hamn ).

Det jobbas aktivt med fler spelare men med tanke på det känsliga förhandlingsläget så vill källan i dagsläget inte släppa ytterligare information, återkommer med mer Kalix rykten så fort det dyker upp något av intresse.

Over and Out!

Har ni läst denna?


Bloggen blev tipsad om en relativt ny hockeysite som tar upp allt från div 1 till internationell hockey, givetvis så var jag tvungen att surfa in och titta läget. Jag gillade det jag såg då det var korta men faktaberikade texter skrivet med ett bra ordval, helt klart läsvärd!

Länken hittar ni här nedan:

http://hockey24.bloggsida.se/

Over and Out!

Hur tänkte han där?


För ett par dagar sedan kunde man läsa i tidningen att Viktor Söderberg och Linden Hockey går skilda vägar, "jag är redo för nya utmaningar" var Viktors kommentar till dagstidningen. Det kan jag förstå att han är då Linden i år får inrikta sig på modell lågbudget och han har trots allt summerat 176 poäng på sina 188 matcher i Lindentröjan. Men att då gå till Åkers Hockey i div 2 känns väl inte direkt som någon upplyftande utmaning?
Förvisso så ska visst Åkers satsa för att i år ta steget upp men ärligt talat så skulle du väl kunnat hitta något bättre och mer utmanande Viktor?

Bloggen och den kära läsaren Peter Rundblad är åtminstone konfunderade, "nya utmaningar" och så väljer man att kliva ner en division? Alla gör vi våra val och förmodligen så vet Viktor bäst själv, hade dock gärna sett dig i en toppklubb i ettan!

Over and Out!

Då var det bekräftat!


Det står nu helt klart att David Berglunds tid i Kirunadressen är över för åtminstone denna gång, nu väntar nya utmaningar då han i dagarna blev klar för Boden. Ett bra förvärv från Bodens sida då dom i David får en stor och rejäl back som spelar efter sina resurser, det bådar för ett gott samarbete parterna emellan.

Om bloggen har förstått det rätt så kommer grundserien i år att bestå av 21 stycken omgångar, alltså möter man varje lag tre gånger. Dom fyra högst placerade lagen under fjolåret kommer att få sig en extra hemmamatch, nytt för i år är att dom fyra bästa lagen tar sig till allettan.
Det innebär att man precis som i dom övriga allettorna är åtta stycken lag och där dom tre bästa tar sig vidare till playoff, någon som kan bekräfta denna information?

Jag försökte leta på swehockey efter filerna men utan resultat, bloggen har inte helt lätt för sig när det gäller att hitta information på svenska hockeyförbundets hemsida.

Börjar alltså blir fler och fler spelare klara för olika klubbar, snart är det bara jag som behöver fundera på vad man ska göra till hösten. Jag har aldrig varit med om att vara så här iskall på en spelarmarknad, har det med åldern att göra mån tro? Eller spelkvalitén? Kanske är bloggens fel då ingen vågar värva en som skriver om allt som händer i klubben? Många frågor som jag för tillfället söker svar på, förhoppningen är väl att dom ska vara besvarade innan augusti åtminstone!

Over and Out!

Hellgren tar över Piteå?


Namnet Jens Hellgren väcker goda minnen för bloggansvarige då han under min J-20 tid i Kiruna basade över Luleå Hockeys dito. Jag kommer ihåg Jens som en känslocoach som använde kroppsspråk och röst för att försöka övertyga domaren om att nu skulle dom allt få en utvisning med sig. Min dåvarande tränare Ingemar " Ny vecka, nya möjligheter " Törmä gick inte riktigt ihop sig med Jens, man kan lugnt säga att personkemin inte direkt var den bästa. Det medförde en del härliga diskussioner från den annars så lugne och trygge Ingemar och det i sin tur gjorde att drabbningarna med Luleå alltid innehöll en hel del känslor.

Namnet Jens Hellgren har jag sedan dess inte hört talas om förrän han nu är uppe för diskussion i Piteå Hockey, tror det kan vara ett lyckat drag från Piteås sida om man lyckas knyta till sig Jens. Att han är en duktig coach trots sitt temprament är det inget snack om, dessutom bor han i närområdet och lär inte vara en alltför dyr lösning.

Det ryktas även om att Kirunaduon Simon Esseryd och Magnus Sandström är på ingång till klubben, man får i dessa killar ytterligare tyngd och fart till en förmodad kompetent trupp. Det som är oroväckande är att man tvingas dra ner en redan låg lönebudget med 20 %, dock är man inte den första klubben som måste spara in i dessa tider.

Piteå kommer återigen att stå starka till hösten, var så säkra på det kära läsare!

Over and Out!

Bloggen synar Bodens HF


Bloggen har under dom senaste veckorna ofta ställt frågan om vem som kommer att ta över Boden efter Taavola, ännu har inget besked om det kommit. Däremot fick jag ett intressant mail om hur läget i laget var och vad som är på väg att ske, detta är vad som händer.

- Huvuddelen av laget kommer att vara kvar.

- Man har gjort klart med Kirunaspelaren David Berglund ( Detta känns dock inte helt klart då bloggen i såna fall hade hört detta från David själv ).

- Med 90 % säkerhet så kommer Fredrik Näsvall att spela i BHF under hösten.

- Clemensnässpelaren Viktor Edström är högaktuell för klubben då han själv vill till just BHF.

- Pierre Berggren har gjort sitt i klubben, ny klubbadress väntas bli Luleå Rebels

- På tränarsidan så fortsätter Robert " Dallas " Dahlroth, den nya tränaren kommer att bli en med anknytning till staden.

- Som det ser ut nu så kommer det att bli en helt ny målvaktsbesättning.

Det var lite information angående Boden, trohetsnivån känns hög i dessa påståenden då jag fått detta mail från en väl insatt källa. Såna mail uppskattas av bloggen, alltid kul med lite insides!

Over and Out!

Ibland händer det saker som man inte förstår!


För oss som viger våra liv på den fantastiska övergångssidan http://www.eliteprospects.com/ möttes vi i dag av en märklig pensionering från hockeyn, eller vad säger ni om detta?

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9252

Veckan innan möttes av detta tragiska besked på samma site, också detta måste klassificeras som en märklig och otäck pensionering från hockeyn.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=35600

Att eliteprospects berör är det inget snack om, tyvärr är inte alla nyheter av det roligare slaget!

Over and Out!

Bloggen kryper till korset och erkänner sitt misstag!


Jag hatar att skriva det här men man måste väl kunna erkänna sina misstag för att bli accepterad i samhället, usch vad jobbigt detta blev nu. Joukov tackade nej till Kiruna, bloggen som hela tiden förespråkat att det är klart och att sportchef Lundmyr bara mörkade tills alla papper var skrivna.
Hade det inte varit för att frun fick lappsjuka redan innan flytten till Kiruna så hade Joukov nu varit klar och bloggen hade kunnat stoltsera med att den var först med nyheten.

Men så funkar silly season nämligen, ibland så har man rätt men oftast så är man helt fel ute. För varje sånt här misstag tappar dock bloggen i trohetsvärde, det får jag leva med då det är så himla kul dom gånger som man är först med en nyhet. Men för att bevisa min manlighet så kryper jag gladeligen till korset och bekänner mina synder, förlåt kära läsare för att jag vilseledde er denna gång.

När vi ändå pratar tränare och Kiruna så kan jag fortsätta sia i den frågan, har jag fel en gång till så får jag väl helt enkelt bara krypa till korset ytterligare en gång. Legendaren "Sigge" Tepljakov ryktas nu vara den som ska ta över tränarsysslan, "Sigges" namn var så sent som för några veckor sedan uppe till diskussion när Kallinge/Ronneby skulle tillsätta en ny tränare. Man valde dock att satsa på orutinerade Patrik Klüft som efter sin stavhoppskarriär vigt sitt liv åt den sport som han egentligen älskar, ett spännande val av klubben och förhoppningsvis blir det även ett lyckat sådant.

Jag hoppas Kiruna lyckas knyta åt sig den forne storspelaren nu, bara namnet kommer att locka en hel del besökare till klassiska Lombiahallen. Mina minnen av "Sigge" är många och enbart positiva, han var dessutom som aktiv ett proffs ut i fingerspetsarna.

- Löpte varje dag för att behålla vikten, löpte han inte så gick han direkt upp i vikt.
- Slipade skridskorna i varje periodpaus ( Det trodde "Sigge" iallafall men ibland så tog materialförvaltaren bara med sig skridskorna ut och gav sen tillbaka dom oslipade).
- Filade timtals på sina träklubbor, bladet var så smalt så smalt när han var klar.

Avslutningsvis så trodde jag att denna dag skulle bli slutet på den långa måltorkan som jag lidit av sen i höstas, det är nämligen innebandyturnering på skolan som jag jobbar på. Givetvis så har vi i personalen ett lag med och för tillfället så väntar det under eftermiddagen slutspel, gruppspelet lekte vi oss igenom då vi tog tre raka segrar. Min poängskörd då? 0+2 har jag hittills summerat, inte ett avslut på mål ens. Snacka om att vara iskall inne i boxen! Jag har dock bara sparat mig till dom viktiga matcherna, slutspelet blir min tid i rampljuset!

Over and Out!

Några kontraktsförlängningar!


Ännu en dag i stillhet på värvningsfronten men ytterligare ett antal kontraktsförlängningar blev i dag klara. En av dom förlängningarna är av stort värde för lagbygget, nu kommer laget vara med i den absoluta toppen.

- Joel Lundqvist ( B ) Piteå
- Aaron Ställ ( Fw ) Piteå
- Michael Irani ( B ) Nybro
- Mikael Persson-Riis ( Fw ) Skövde
- Sebastian Arvidsson ( Fw ) Karlskrona

Piteå behåller två unga talanger och det känns vettigt då det i dagsläget är viktigt att vara mån om sina egna, Aaron Ställ var väl den mest framträdande av dessa två denna säsong.  Michael Irani kommer att bli en viktig kugge i Nybros lagbygge då man redan nu har tappat dom mest framträdande spelarna, det kostar att åka ur en division. En av ettans viktigaste förlängningar gjorde Skövde i dag med Mikael Persson-Riis som under denna säsong mäktade med hela 50 poäng på 40 matcher. Han hade mängder av erbjudande att ta ställning till men valde till slut att stanna i Skövde, genom detta så kommer Skövde att bli livsfarliga till hösten. Stora och tuffa poängmaskinen Sebastian Arvidsson kritade även han på för ytterligare ett år med Karlskrona, även det viktigt då han producerade en hel del poäng under säsongen som gick.

Over and Out!

Hade jag varit sportchef i ett topplag..


så hade jag börjat med att dammsuga upp allt av värde från lagen på den nedre halvan i samma serie. Dels så är det oftast billiga lösningar och dels så har man under säsongens gång sett spelaren i fråga. Enda nackdelen är att man inte vet vad spelaren ifråga är kapabel till när konkurransen inom laget blir tuffare, oftast är killarna från nedre halvan vana med att få gigantiskt med istid.

Vad finns det  då att suga upp för toppklubbarna? Ja till exempel dessa stjärnskott som presenteras här nedan.

Clemensnäs:

Anders Söderström ( B )
Lars Örnberg ( B )
Zakarias Granlund ( Fw )
Oskar Edström ( C )

Boden:

Jimmy Vågstedt ( C )
Martin Bränvall ( Fw )
Jens Enlund ( Fw )
Pierre Berggren ( Fw )
Jonas Carlenius ( B )

Kalix:

Anders Wikman ( C )
Johan Karlsson ( Fw )
Rickard Boudin ( B )
Sebastian Rasimus ( Fw/C )
Andreas Lindgren ( B )

Lycksele:

Jimmy Lundberg ( Mv )
Mattias Ottosson ( B )
Peter Rundblad ( B )
Johan Välitalo ( Fw )
Johan Lindström ( Fw )
Fredrik Tapani ( Fw )

Nu har bloggen varit snäll och hjälpt till med silly season jobbet åt er, vill ni ha telefonnummer till spelarna i fråga så får ni väl höra av er. I dagsläget så verkar dock spelarna hellre vilja ha ett sms än ett telefonsamtal, eller är det bara Johan Ceder som föredrar text framför ord?

Johan Bülow till Vita Hästen? Det skulle vara kul om Karlskronas sportchef Tobbe Karlsson återigen spänner musklerna och snor honom mitt framför näsan på Hästens sportchef Håkan Sigfridsson. För om jag har förstått det rätt så letar Karlskrona efter ytterligare en forward innan truppen är spikad, kanske är det Fredrik Emvall som man hoppas på?

Over and Out!

Bloggen väntar ännu på svar!


Nu börjar tålamodet tryta även hos självaste bloggansvarige, nu får det allt börja hända något i den nordligaste ettan så man får något att skriva om. Fick förresten nys om att ett förslag är inlämnat om att man ska slå ihop A och B serien och alltså då göra en 16 lags serie där ettan och tvåan är klara för playoff medans lag femton och sexton får kvala neråt. Hm, det känns som att detta förslag ganska fort blir bortröstat av lagen från B serien! För på något märkligt vis så är det visst längre från till exempel Hudiksvall till Kiruna än den motsatta vägen, märkligt va?

Jag siade om att vi denna vecka skulle börja få svar på dom frågor som jag ställde i ett tidigare inlägg, hur har det gått med det egentligen?

- När blir Joukov klar för Kiruna? ( En fågel kvittrade i mitt öra om att Sigge Tepljakov ännu inte är avskriven, känns som att denna fråga har långt kvar tills den blir besvarad. )

- När får Piteå en tränare klar? ( Fortfarande knäpptyst där uppifrån, vad händer och sker egentligen? )

- Vem tar över Boden efter Taavola? ( Fortfarande inget svar på detta. )

- Tränare och sportchef i Lycksele? ( Nu vet vi att ekonomin kärvar och att det blir lågbudget från deras sida. Men vem vill leda skutan egentligen? )

- Blir det fortsatt div 1 spel för Clemensnäs? ( Tyst och åter tyst även därifrån, finns ingen fungerande organisation än om bloggen har förstått det rätt. )

- När börjar det hända saker i Asplöven? ( Ingenting har hänt ännu, var så säkra på att det snart börjar hända saker! )

- När ska Olofström börja värva ersättare till dom etablerade som man har tappat? ( Ett första led i det kom under veckan då man hämtade Axel Dahlgren från Valbo. )

- Karlskrona ska släppa en bomb, vem blir det? ( Bomb och bomb, man hämtade åtminstone poängmaskinen Joakim Ohlsson från Vita Hästen. )

- Vem lyckas knyta till sig Valboduon Lindström/ Blomqvist? ( Blomqvist till Bofors, vem tar Liam Lindström? )

En hel del frågor än att få svar på, man får helt enkelt vänta och se!

Over and Out!


Tack för uppmuntran älskade mor!


Ytterligare en händelslös dag i div 1 Sverige, ett antal kontraktsförlängningar och några upplyft av juniorer är det enda vi har fått uppleva. Ja eller nästan förstås, Valbo tappade i dag sin poängmaskin Jacob Blomqvist till allsvenska Bofors. Det var väl ingen större skräll att Jacob skulle lämna för allsvenskan då han under säsongen svarade för fantastiska 68 poäng på 41 matcher. Det kan bli en bra värvning från Bofors sida, det ska bli intressant att se om Jacob kan fortsätta producera trots att motståndet blir tuffare.

Annars har det som sagt inte hänt så mycket, fick ett samtal av min älskade mor i dag där hon undrade vad som händer nu. Jag har visst glömt att berätta om den situation som nu råder här i Lycksele, tur då att föräldrarna har en aning datavana så dom genom bloggen kan hålla sig uppdaterade om vad som händer i sonens hockeyliv.

Det blev ett ganska roligt samtal som jag här nedan tänkte delge er, tror hon missuppfattade vad jag sa en aning.

Mor: " Vad händer nu då? "
Jag: " Ingen aning faktiskt, kanske blir Piteå sa jag? ( Drog bara till med första bästa lag som jag kom på ) "
Mor: " Piteå? Ska du inte spela hockey mer? "
Jag: " Ja men jag kan väl spela i Piteå? Dom är ju i samma serie som oss! "
Mor: " Men där platsar du väl inte? "

Konversation slut!

Tack för stödet älskade mor, känns skönt att ha föräldrarna bakom sig åtminstone! Hon kanske har rätt i det hon sa men man får nog hoppas att hon menade om Piteå hade hört av sig. Det blev åtminstone ett lustigt och ett hemskt roligt samtal, nu måste jag nog ringa och checka om jag får lägga ut detta för läsning.

Nej skriver jag redan nu då förmodligen en hel del av kommentarerna kommer att vara om jag ska till Piteå. Det var bara det första bästa laget som dök upp i min hjärna så det är ingen idé att ens börja spekulera om något i dom banorna.
Fast det är klart, skulle Piteås sportchef Patric Jonsson höra av sig så skulle man nog få ta sig en funderare. Tänk att ha den arenan som hemmaplan!

Fotnot: Mina föräldrar har alltid uppmuntrat och varit mån om sin son, det är dom även i dag trots detta missförstånd. Inte ens såna här övertramp kan dämpa min kärlek till dom, den är och förblir evig!

Over and Out!

Attitydsförändringen!


När min pågående div 1 resa startade under säsongen 00-01 så gjorde den det i Malmbergets Ishall då Överkalix stod för besöket. Jag kom mitt under brinnande säsong till det som får kallas ett farmarlag till dåvarande allsvenska Team Kiruna, farmarlag är väl kanske fel ord då det var en fristående förening som en eldsjäl dragit i gång. Man kan säga att det var dåtidens Kiruna City, när man tog steget upp i ettan så beslutade man sig för att samarbeta med Malmbergets AIF och därför gick man under benämningen Tuolluvaara/MAIF den säsongen. Jag var sistaårs junior då ock kände att jag inom juniorhockeyn hade kört fast rejält, därför gjorde jag min div 1 debut under mitten av denna säsong.

Efter det så var man fast i div 1 träsket och framförallt i silly season träsket då man hittills under sin karriär betat av en del klubbar. Asplöven, Lycksele, Kiruna,  Vallentuna, Falun och Lycksele igen är dom klubbar jag representerat sedan den där vinterkvällen i Malmbergets kalla och mycket slitna ishall.

Det har hittills varit en fantastisk resa och man har genom åren fått möta och spela med otroligt många skickliga och framförallt trevliga spelare. Många spelare har haft i stort sett alla ingredienser man behöver för att kunna spela betydligt högre upp i seriesystemet men kanske har det oftast saknats någon liten grej som gör att klubbarna högre upp inte har fått upp ögonen för dom. Jag personligen tycker att många spelare har haft alla kvalitéer man behöver men att till exempel dom allsvenska klubbarna har på tok för dålig scoutning på lagen i ettan, man stirrar sig gärna blind på vad spelarna presterat poängmässigt medans man egentligen inte har någon större koll på hur dom egentligen ser ut där ute på banan.

Men nu blev det som vanligt ett litet sidospår, det var trots allt attitydsförändringen som jag skulle skriva om. När min div 1 resa påbörjades så var div 1 hockeyn som en sopstation, alla som ville fick vara med kändes det som. Det ställdes inte särskilt höga krav varken på spelare eller klubb, kort och gott så betydde inte div 1 hockeyn särskilt mycket för hockeyintresserat folk ute i landet. Man hade ingen vidare statistikbevakning så poängen du gjorde fick du hålla reda på själv om det nu inte fanns någon statistiknörd som höll koll på det i det distriktet som du spelade i.

Men under årens gång så blev det bättre och bättre, ettans intåg på swehockeys "games online" har gjort mycket för serierna. Man syns nu betydligt mer och när man syns så är det lättare att som förening dra in sponsorer och genom det då pengar. Spelnivån har succesivt blivit bättre och bättre och det är tack vare att intresset kring div 1 har ökat i takt med att man på ett bättre sätt nått ut till hockeyintresserade runt om i landet.

I dag så är fokuset på ettan nästan lika stort som på allsvenskan, proffsigheten både bland spelare och föreningar har blivit otroligt mycket högre. Jag skulle vilja påstå att man i div 1 i dag bedriver något som kan liknas vid elitverksamhet då man trots lite sämre förutsättningar tränar i stort sett lika mycket som dom allsvenska lagen och fokus ligger till 100 % på att vinna matcherna.
Du kan i dag surfa in på swehockey och få exakt samma statistik och information om en div 1 spelarna som du kan få om en elitseriespelarna, den enda skillanden är att du på hockeyligan kan hitta istiden för en elitseriespelare.

Så visst, div 1 hockeyn har under dom senare åren tagit ett rejält kliv vad det gäller utveckling och intresse, titta bara hur många bloggar det finns om div 1 i dag. Jag är inte ensam kan jag lova och jag är förmodligen inte heller den bästa, det kan jag dock köpa så länge intresset kring div 1 sakta men säkert fortsätter att stiga.

Nu har vi övriga div 1 serier en bra bit kvar till div 1 F beträffande intressenivå då den i folkmun i dag kallas för "lilla allsvenskan", kaxigt kan tyckas men så är verkligheten. Det är där dom riktiga pengarna finns, det är där publiken finns och framförallt så är det där jämnheten finns. Det är förmodligen tack vare jämnheten och närheten till motståndare som man lyckas ha detta otroliga intresse för serien.

Kul att div 1 lever, eller hur kära läsare?

Over and Out!

Tala är silver, tiga är guld!


Den senaste tiden så har bloggen tagit upp en hel del nyheter gällande nyförvärv och olika lags lönesänkningar, dock så har bloggen helt utelämnat den klubb som han har bäst insyn i. Givetvis så är det då Lycksele SK det handlar om, tror inte jag skrivit en rad om dom sedan vi klev av isen.
Anledningen till det är att det har varit en aning turbulent i föreningen då dom för tillfället står utan både sportchef och tränare, det är egentligen ingen som har haft koll på hur ekonomi och framtidssatsning ska se ut. Jag har väl under våren förstått att det kanske inte är så där jättebra ställt när det gäller ekonomin men har egentligen bara ryckt på axlarna åt det då det för tillfället är många lag som dras med tighta budgetar.

För min egen del så har jag från det att säsongen tog slut haft siktet inställt på att stanna kvar och vara med om att ta klubben till nästa nivå, men för att det ska vara möjligt så krävs det vissa ekonomiska muskler. Men eftersom jag bara ryckt på axlarna åt dom rykten om att klubben dras med problem gällande ekonomin så har jag aldrig hunnit bli särskilt orolig.

Under förra veckan så satt jag och ytterligare en spelare i möte med klubbens ordförande för att höra oss för om vad som händer och sker i föreningen, vi fick då reda på att ekonomin inte såg så där jätteljus ut och att ett styrelsemöte var inplanerat under veckan som kommer ( läs denna vecka ). Vi fick väl lite mer kött på benen efter det mötet men trots det var jag inte särskilt orolig för det ekonomiska, det kommer lösa sig var den känslan jag fick.

I dag så hade vi då vårat första gemensamma försäsongspass och just innan vi skulle kliva på det så kom ordföranden in och ville delge vad som sas på styrelsemötet som ägde rum under gårdagen.
Det var ingen munter information som ordföranden delgav oss spelare, vi hade gjort en riktigt usel säsong om man ser till det ekonomiska. Nu väntar svångremmen för föreningen och ett första led i det blir att all ersättning till spelarna försvinner, alltså så kommer ingen spelare i Lyckseles A-lag att ha lön av föreningen under kommande säsong.

Det betyder att man inte kommer att kunna rekrytera in nya spelare utifrån och det innbär också att man förmodligen tappar alla spelare som man under denna säsong har haft utifrån. Man är tillbaka på det man startade med för två säsonger sedan då man får spela med det man har på orten, det säger sig självt att man då kommer att få kriga långt långt ner i tabellen. Så är det bara, man behöver ta in kompetens utifrån för att kunna ge sig själva en sportslig chans. Titta bara på plantskolan Kiruna, trots att man i år satsat hemvävt så har man trots allt haft ett antal spelare som kommit utifrån.

Personligen så ställer ju detta till en hel del problem då jag hade räknat med att stanna, som det känns nu så är det i stort sett omöjligt att bli kvar. Dels så blir det ett jättetufft jobb för dom killar som väljer att stanna kvar, man måste utgå ifrån att man blir ett bottenlag som kommer att få kriga för varje millimeter där ute. Jag har dessutom haft en del ersättning under detta år och haft ett jättebra upplägg vad det gäller jobb, det var det som gjorde att jag antog denna utmaning kort efter det att jag fick sparken från Asplöven.
Den "kontaktannons" som jag publicerade under föregående vecka blev alltså inte så ironisk som jag hade hoppats på då det faktiskt nu är skarpt läge i jakten på nästa utmaning, det blir inte lätt vill jag säga då det inte är någon jätteaktivitet på spelarmarknaden denna silly season.

Men nu vet ni läget även om Lycksele SK, jag kände att det nu var rätt läge att delge er läsare om vad som händer och sker. Det är en tråkig situation men inte så mycket man kan göra åt saken, pengar är inte allt men för en förening så betyder det en hel del. Vi levde väl helt enkelt lite över våra tillgångar under säsongen som gick, vi hade det kanske för bra och vi hade det kanske lite väl "lyxigt". Alltid lätt att vara efterklok men nu gäller det att föreningen börjar om på sin resa som i slutändan ska innebära att man blir ett stabilt div 1 lag.

Förutsättningarna finns i det långa loppet, det gäller bara nu att få med sig människorna i byn på resan dit!

Over and Out!

Joukov och Tepljakov på besök!


Kiruna hade finbesök i dag då den forne Kirunaprofilen Sergei Tepljakov och den tilltänkta tränaren Sergei Joukov i dag besökte staden. Bloggens utsände rapportör fick sig en snabb pratstund med Tepljakov på Kirunas flygplats, dock var han väldigt förtegen och avslöjade inga detaljer om besöket.

Men förmodligen rör det sig om en rundvandring i staden och sedemera kontraktsförhandlingar där bloggen chansar på att Tepljakov företräder Joukov vid förhandlingsbordet. Mycket talar för att Joukov alldeles snart officiellt presenteras som tränare för Kiruna säsongen 09/10, precis det bloggen skrev om för några dagar sedan.

- Olofström gjorde i dag en mycket bra värvning då man från Valbo hämtar forwarden och målmaskinen Axel Dahlgren som under den förra säsongen mäktade med hela 55 poäng fördelade på 31 mål och 24 assist. I Axel får Olofström en ledande spelare som man nu kan bygga laget kring, det börjar ljusna en aning i den annars mörka silly season säsongen för Olofström.

Over and Out!

Lågbudget till Kristianstad!


I total avsaknad av händelser i div 1 A så har detta under dom senaste veckorna mer blivit en blogg för dom sydligare delarna i Sverige. Dom två nordligaste serierna är dom som är mest ointressanta under säsongens gång, nu har man gått ytterligare ett steg i den riktningen då man även tagit med denna status in i silly season djungeln.

I ärlighetens namn så händer det fortsatt inte mycket i dom övriga serierna heller om man bortser från den glödheta F serien där det nu värvas i parti och minut. Frånsett Karlskrona så är det dock en hel del lågbudgetvärvningar som klubbarna hoppas ska överraska. I går var det Kristianstads tur då man kontrakterade tre stycken unga spelare, förhoppningen är säkert att någon av dessa ska blomma ut under säsongen som kommer.

- Patrik Magnusson ( Back ) Ulricehamn
- Julius Bergqvist ( Forward ) Helsingborg
- Konstantin Kourtidis ( Back ) Helsingborg

Värt att notera på dessa värvningar är att Julius är son till gamle Kirunatränaren Stefan Bergqvist och att Patrik i strumpläster mäter gigantiska 203 cm, dessutom har en kroppshydda på 113 kg att köra över vindsnabba forwards med.

Kristianstad har även fått en del kontraktsförlängningar i veckan, man ser dock liksom Olofström ut att gå en tuff säsong till mötes. Ett tungt ansvar kommer att vila på målvakten Martin Holst och på forwardskanonen Jens Svensson, det är dom två som måste bära detta lag på sina axlar om man ska nå en anständig placering.

Over and Out!

Dom starka blir ännu starkare!


Tobbe Karlsson som är sportchef i Karlskrona måste ha ett av landets lättaste och roligaste jobb då han helt enkelt kan ta det han vill ha. Vill man till exempel ha Simon Skoog så erbjuder man honom 37500 kr i månaden och ger han ett exklusivt 12 månaders kontrakt, det tackar ingen spelare på denna nivå nej till. Helst inte när man som Karlskrona kan erbjuda så mycket mer än bara pengar då man har en fantastiskt drag kring hockeyn just nu, dessutom har man en modern och fin arena att locka med. Enda nackdelen tidigare var dom otroligt fula matchställen, men rykterna säger nu att nya är på väg. Kul tycker bloggen, hoppas man får se ett klubbmärke denna gång!

Det har varit många inlägg om Karlskrona den senaste tiden tack vare alla etablerade värvningar man har gjort, i ärlighetens namn så är man enda klubben i ettan som hittills värvat riktigt etablerat och intressant.
I dag var det så dax igen, en ny värvning och ett nytt bra namn till föreningen. Nu fattas det bara en forward innan man stänger värvningsbutiken för denna gång, glöm dock inte att man genom "publiklyftet" har ytterligare spets att värva in när det börjar dra ihop sig.

I dag så föll lotten på Vita Hästens Joakim Ohlsson som under fjolårssäsongen svarade för fina 41 poäng ( 20+21 ) på 41 matcher. Ytterligare en riktigt bra värvning och man visar återigen att man sitter på dom ekonomiska och sportsliga musklerna.

Grattis säger jag redan nu till avancemang till kvalet mot allsvenskan!

Over and Out!

Hur kommer serieindelningen att se ut?


Eftersom man bantar allsvenskan med två lag så kommer säsongens div1 innehålla 58  lag i stället för dom rekommenderade 56 som det har varit tidigare. Detta innebär problem i serieindelningen då det kommer bli ojämnt antal lag i dom fyra sydligaste serierna, dom två nordligaste får endast innehålla 8 lag vardera på grund av att man inte är en gemensam serie.

Hur serieindelningen och matchupplägget kommer att se ut har jag ingen aning om, men eftersom detta är min alldeles egna blogg så kan man faktiskt få sia lite.

Bloggens troliga serieindelning:

Div 1 A

Asplöven
Boden
Kiruna
Lycksele
Piteå
Kalix
Luleå Rebels
Clemensnäs ( Om ekonomin tillåter? )

Div 1 B

Hudiksvall
Härnösand
Östersund/Brunflo
ÖSK Hockey
Ånge
Njurunda
KB 65
Kovland

Div 1 C

Enköping
Valbo
Borlänge
Arboga
Hedemora
Järfälla
Surahammar
Linden
Bålsta
Tierp

Div 1 D

Visby/Roma
Nyköping
Arlanda
Botkyrka
Nacka
Nynäshamn
Vallentuna
Trångsund
M/B Hockey
Väsby
Huddinge

Div 1 E

Vita Hästen
Skåre
Tranås
Munkfors
Sunne
Mjölby
Västervik
Lindlöven
Kumla
Mariestad

Div 1 F

Mörrum
Halmstad
Tingsryd
Pantern
Kungälv
Skövde
Olofström
Karlskrona
Kristianstad
Gislaved
Nybro

Så tippar bloggen att det blir, möjligtvis att Lindlöven hamnar i C serien i stället. Tråkigt för Järfälla om det blir dessa serier då man återigen hamnar utanför den billiga Stockholmsserien, men geografiskt så ligger väl dom närmast till hands för att spela i den. F serien kommer att bli en otrolig publikfest säsongen igenom, många derbyn och många "hatmöten" att se fram emot. Det skulle vara himla roligt att få spela i den serien åtminstone en säsong innan man lägger den aktiva karriären på hyllan, man har inte direkt varit bortskämd med att spela i publikdragande serier genom åren.

Over and Out!

Bloggen vill ha svar snart!


Bloggen vill inom den närmaste tiden ha svar på följande världsomfattande frågor, antar att klubbarna också gärna vill ha svar på samma frågor.

- Blir det Joukov som tar över i Kiruna ? Rykterna säger att det är klart medans sportchef Lundmyr dementerar!

- Vem ska träna Piteå ? När ska laget börja ta form? Otäckt tyst där uppifrån!

- Vem tar över Boden efter Taavola? Det känns som att man ska ha klart såna saker innan man inte erbjuder en sån meriterad coach ett nytt kontrakt, har man bitit sig själv i hälsenan mån tro?

- Vem blir tränare och vem blir sportchef i Lycksele ? Bloggen sitter som vanligt inne på en hel del information om denna klubb, vet därmed att det diskuteras med en del olika namn. Men tills allting är klart så kommer jag sitta inne på all information, det hoppas jag att ni köper.

- Blir det fortsatt div 1 spel för Clemensnäs? Ekonomin är trasslig och organisationen runt laget är ännu trassligare, finns det någon stark person som orkar ta tag i detta projekt?

- När börjar det hända saker i Asplöven? Finns det pengar till en fortsatt lika dyr trupp? Bloggen tippar att det är dåligt med pengar men att man på något sätt lyckas finansera en fortsatt satsning, man har lärt sig att trolla med knäna däruppe. Asplöven behövs i div 1 toppen, man berör och skapar känslor runt om i landet.

- När ska Olofström börja ersätta alla förlorade toppspelare? Finns pengarna till det? Bloggen är tveksam till att man kan göra en lika stark satsning och får se denna säsong som ett mellanår.

- Karlskrona ryktas släppa en riktig "bomb" senare under dagen, Fredrik Emvall är namnet som florerar runt på olika nätsidor.

- Vilken klubb lyckas knyta åt sig Valboduon Liam Lindström/Jacob Blomqvist?

Som ni ser så finns det fortfarande många frågetecken att räta ut trots att vi snart är inne i Maj månad, oroväckande många viktiga poster som ännu inte är tillsatta. Men det är bra på sätt och vis då vi hockeybloggare har mycket att se fram emot, framförallt har denna blogg mycket att se fram emot då Asplöven ännu inte har börjat värva. Man får väl räkna med en 10-15 värvningar från deras sida, det är mycket bra föda åt bloggen det!

Over and Out!

Två intressanta namn på marknaden!


Eliteprospects är landets bästa hockeysida vad det gäller övergångar, en bra sida för oss som vill snappa upp information om vad som händer i hockeyvärlden. Det finns mängder av lediga div 1 spelare i landet men för att hamna på transferlistan så måste man i någon form av media uttala sig om att man lämnar klubben. När så är fallet så hamnar man ute på den attraktiva och välbesökta transferlistan.

Under det senaste dygnet så har det dykt upp två högintressanta namn som skulle tillföra även i toppklubbarna, gäller att klubbarna nu agerar om man vill vara med och buda på dessa spelare.

Viktor Söderberg Linden

I lokaltidningen kan man läsa att Viktor nu vill gå vidare i sin karriär, efter 176 poäng på 188 matcher i Lindentröjan så kan jag bara hålla med. En speedkula som är väldigt irrationell i sitt spel, väldigt liten till växten och det kan i tätare matcher vålla stora problem. En högklassig div 1 spelare som är värd chansen i en bättre klubb, vilka hinner först till kvarn?

Joakim Sjödell-Wiklander Milton Kaynes Lightning (EPIHL)

171 poäng på 135 div 1 matcher säger egentligen allt, en toppspelare i ettan. Ser inte mycket ut för världen vid en första anblick då han mest ser stor och tung ut, man ska dock inte alltid döma en spelare vid en första anblick. Ruskigt spelskicklig och en poänggörare av rang, en spetsspelare som man kan fördela mycket ansvar på. Spelade senast i Engelska andraligan där det på 25 matcher blev hela 50 poäng, levererar alltså vart han än spelar.

Over and Out!

Topp fem bland klubbarna i ettan!


Som jag skrev tidigare under dagen så är det för tillfället en bister tid för oss silly season älskare, det är dock svårt för klubbarna att kunna överträffa det Karlskrona redan har gjort. Snacka om att avgöra silly season redan innan den ens har börjat, snopet för lag som Asplöven och Tingsryd att bli slagna redan innan deras ordinarie säsong var över.

Jag har börjat förstå att jag nuförtiden har en hel del läsare från södra Sverige med mig i denna blogg, nu gäller det verkligen att fjäska för dom där nere. Ska väl erkänna att jag inte har fullt lika bra koll på E och F serien som jag har på dom övriga, kanske är det just det som gör att mitt intresse för den bara blir starkare och starkare. Man har genom alla år fått höra att serien längst i söder ska vara den klart bästa, nonsens har vi norrlänningar sagt om det. Hur många lag är det egentligen som tar sig till allsvenskan därifrån brukar vi kontra med. Med åren har jag dock börjat inse att den södra serien är den klart bästa, kanske inte bäst toppar men helt klart jämnast och mest intressanta då det spelas derbyn under i stort sett varje omgång.

Min lista på topp fem klubbarna i ettan är inte till för att fjäska för mina nyvunna läsare utan den är framtagen med både hjärta och hjärna. Märk väl att detta inte är en lista på dom fem bästa klubbarna utan denna grundar sig på popularitet, stad och även en del på nivån på truppen och föreningen.

1 Karlskrona

Kommentarer känns egentligen överflödiga, som jag skrivit tidigare så är det alla div 1 spelares dröm att få vara med på denna resa. Man har genom värvningarna av Belin, Skoog och Fahlqvist visat att man nu ska vara med och leka på allvar, ett helt rätt beslut då den stora publiken måste få något tillbaka. Jag har tjatat och tjatat om Karlskorna i denna blogg, blir nästan less på att läsa alla hyllningar själv. Men har faktiskt en sågning på lager, eller snarare en uppmaning till förening. Snälla byt matchställ, dom ser faktiskt för taskiga ut!

2 Tingsryd

"Staden" bjuder väl inte in till några större festligheter, en håla djupt in i dom Småländska skogarna. Det finns dock ett genuint hockeyintresse och man har bygden bakom sig i allt man gör. Man ska inte sticka under stolen med att det sitter en hel del tradition i Dackehallens väggar, man kommer inom en snar framtid åter att ta sig tillbaka till allsvenskan.

3 Halmstad

Fördelen gentemot dom två lagen ovan är att man har en otroligt vacker stad att locka med, nackdelen är att man inte alls besitter samma ekonomiska muskler. Man får glatt hoppas på att man genom staden kan locka till sig dom x antal spelare som man behöver förstärka med. Man har en stor publik i ryggen som har väntat några år på att åter få se en respektabel hockey i staden, till hösten är den tiden kommen.

4 Vita Hästen

Ni tänker förmodligen gnällbälte och floppstämpel just nu, jag tänker tradition och Himmelstalundshallen. Norrköping som stad är väl ingen världsmetropol trots sin storlek, men man har landets vackraste hall bortsett från dom nybyggen som gjorts under den senaste tioårsperioden. Visst kommer man ta sig tillbaka till allsvenskan, frågan är bara när?

5 Piteå

Det har blivit många söderlag på denna lista, det måste brytas av med den norrländska pärlan Piteå. En mysig och hemtrevlig stad som för ett antal år sedan berikades med en lika mysig och vacker arena, kan säga att det vattnas i mungiporna när man glider ut i LF Arena. Nackdelen är att publikintresset är liksom i övriga serien pinsamt lågt och att bussresorna bjuder in till en hel del filmtittande.

Bubblare: Visby/Roma

Hade Visby varit lika roligt på vintern som på sommaren så hade man garanterat hamnat etta på denna lista, nu är så inte fallet och det får man finna sig i. Hela ön sluter upp kring sina favoriter, tyvärr för Visby så spelar man hälften av matcherna på bortais. Det måste kännas ganska inspirationslöst att besöka Botkyrka en onsdagskväll inför 49 betalande, dessutom har man en lång resa med färja i benen. Tyvärr för Visbys del så spelar man i landets tråkigaste serie, ja till och med dom två nordligaste är av större intresse.

Inte ens nära: Clemensnäs

Kommentarer överflödiga!

Over and Out!
En återblick!


Efter att jag skrivit mitt senaste inlägg om besöksrekordet så började jag tänka tillbaka på bloggens tid i rampljuset, eller rampljus och rampljus då vi uppe i Norrland lever i ständigt mörker. Under vinterhalvåret så finns det absolut ingenting att göra här uppe, dagarna går i stort sett ut på att överleva. Trots avsaknaden av aktiviteter och det stundtals hårda vädret så samlas det allt som oftast inga större publikansamlingar när det är matchdax i div 1 A.

Tacka vet jag södra ettan, där vallfärdar folk till arenorna och man bygger upp en tät stämning på olika internetsidor. Att man nått långt i sitt intresse visar sig när spelare väljer den serien framför allsvenskan, det om något är ett kvitto på att man lyckats med sin marknadsföring.

När jag började tänka tillbaka på bloggens tid så kom jag fram till att denna historia är den som är minst sanningsenlig med verkligheten, så här kan det gå när man inte riktigt har koll på alla spelare och alla lag runt om i Sverige. Detta hände i somras när jag gick igenom alla lag i div 1 A, det var innan jag flyttade upp till Asplöven och det var på så sätt betydligt före min tid i Lycksele.

" Målvaktssidan i Lycksele vet jag inte så mkt om,men den ser väl allmänt rätt svag ut och ingen framgång utan en bra målvakt heter det väl "

Jag baserade alltså min bedömning på statistik och vetskapen om att Jimmy Lundberg säsongen innan hade släppt in en hel del mål, bakgrunden till dom insläppta målen hade jag absolut inte forskat i.
Med facit i hand så hade jag så fel man kunde ha då Lundberg från dag ett visade att han är en riktig toppmålvakt, det visade sig rätt snabbt att det måste varit truppen i övrigt som inte hade det så lätt under den säsongen som jag gjorde min bedömning på. Jag hade dessutom inte räknat med att någon månad senare spela i samma lag som denna kille, snacka om stelt första gången man skulle hälsa på honom. Som tur är så visade sig Lundberg vara en helt fantastisk kille och en helt fantastisk målvakt, mitt uttalande var på så vis fort glömt och förlåtet.

Dagar som denna när det är knäpptyst på hockeyfronten så får ni köpa att det blir några såna här inlägg, dom är mest till för att jag själv ska få skriva av mig. Däremot får ni läsare gärna komma med förslag på vad ni vill att jag ska skriva om, det underlättar verkligen dagar som denna.

Att vara bloggare är fascinerande, direkt någon lyfter fram ens blogg på sin egen så stiger besöksantalet direkt. När man dessutom gör det i en blogg som tilltalar människor med intresse för den södra ettan så får man många gratisläsare. Det är genuina hockeyälskare som vi hittar där nere i söder, dessutom så verkar 90 % av dom hålla på Karlskrona.

Länkar här nedan till den blogg jag nämndes i under gårdagen, klart läsvärd då den ger oss en inblick i den upphaussade södra ettan.

http://blogg.aftonbladet.se/24950

Over and Out!

Tack kära läsare..


för att ni i går var högst delaktiga till att bloggen satte nytt besöksrekord under ett dygn. Det tidigare rekordet var på 965 besökare och sattes dagen efter att jag fått sparken från Asplöven, besöksantalet har efter det varit upp och nosat mot dom siffrorna men aldrig riktigt orkat ända fram.

Men i går så var det då dax att spräcka drömgränsen och nu lyder det nya rekordet på imponerande 1057 besökare, det är helt och hållet tack vare er.

Jag ska erkänna att jag inte direkt hade dom här ambitionerna när bloggen startades i juni, ingen är dock mer glad än vad jag är över att bloggen når ut på det sätt som den gör i dag.

Vill till er som var inne och läste under gårdagen framföra min tacksamhet, tack vare er så blev gårdagen historisk.

Vad blir nästa drömgräns? 2000 besökare låter mycket men tror nog jag sätter den målsättningen nu, visst vill ni hjälpa till för att nå dom höjderna?

Over and Out


Lundmyr dementerar!?


Kirunas sportchef Stefan Lundmyr säger i en intervju med Kirunas svenskafanssida att absolut ingenting är klart med Sergei Joukov, däremot säger han att föreningen nu lämnat ett kontraktsförslag som han ska ta ställning till.
Hm, blir lite kluven i den frågan trots att jag inte borde bli det då en sportchef borde vara den säkraste källa som man kan ty sig till.

Hockeyvärlden är dock en förtegen bransch och det kan mycket väl vara så att Lundmyr vill bekräfta övergången när han tycker att det är ett bra läge till det, kanske vill han ge pressen denna nyhet före den hamnar ute på en blogg som denna.
Kanske är det så att man är muntligt överens men att inga papper än är skrivna, vad vet jag egentligen. Jag snappar bara upp information som jag sedan överlägger med mig själv om det ska publiceras, tycker jag att rykterna är av hög trovärdighetsnivå så publiceras dom. Då får man även köpa att det kan bli fel ibland, dock tycker jag att bloggen oftast är ganska så rätt ute. Eftersom sponsorer och källor nära föreningen säger att det är klart så ska det mycket till om så inte skulle vara fallet, för att då vara först med ett "scoop" så måste man så fort som möjligt puscha på publiceraknappen.

Så visst är Mr Joukov klar, frågan är bara när det blir helt officiellt?

Jag fick förresten ett härligt telefonsamtal från en mycket trevlig dam runt Stockholmsområdet i dag, hon hade genom eniro lyckats få tag på mitt telefonnummer. Hon presenterade sig och berättade att hon var pensionär och att hon och gubben för ett tag sedan hade fått en dator med internet på. Hon nämnde att hon var väldigt hockeyintresserad och att hon i stort sett varenda dag var in och läste på denna blogg, ett av dom mest oväntade och trevliga samtal jag någonsin fått. Det kändes inte direkt som att bloggen riktigt ska nå ut till ett pensionärspar i Stockholmsområdet, nu gör den visst det och det tackar jag och tar emot för. Tyvärr så uppfattade jag inte förnamnet på denna trevliga kvinna men du lär nog känna igen dig i det jag skrivit om här ovan. Du är hjärtligt välkommen att även i framtiden höra av dig för att prata lite hockey, det uppskattas verkligen från min sida. Tack för samtalet förresten, hoppas vi hörs igen!

Over and Out!

Det blir ryskt i Kirunas bås!


Enligt vad bloggen erfarar så stod det i dag klart att det blir Sergei Joukov som tar över tränarsysslan i Kiruna, kan inte helt bekräfta detta ännu men enligt hörsägen så ska Kirunas sportchef Stefan Lundmyr ha meddelat sponsorerna detta.
Sergei beskrivs som väldigt kunnig, väldigt seriös och väldigt hård och diktatorisk i sitt ledarskap, återstår att se om det får den effekt man hoppas på uppe i gruvstaden.

Kiruna har i veckan börjat lämna ut kontraktsförslag till spelarna i fjolårstruppen, det ser dystert ut ekonomiskt kan jag lugnt säga. Den finansiella krisen har nu färdats genom vårt avlånga land och har nu ett fast grepp om gruvstaden, dom 25 % det ryktades om i lönesänkningar tidigare var väldigt lågt räknat. Det sägs att vissa spelare nu har fått kontraktsförslag som innehåller en lönesänkning på hör och häpna 75 %! Det är först när man ser såna här siffror som man inser hur det kommer att se ut i div 1 hockeyn denna vinter, dom starka blir ännu starkare medans dom svaga inte ens kommer att kunna vara med i matchen. Dom som vill spela hockey för pengarnas skull denna vinter får nog glatt sätta sig på första bästa flyg mot kontinenten, länder som Frankrike, Italien, Holland och Belgien kommer att invaderas av pengakåta hockeyspelare till hösten.

Over and Out!

Ingen bomb ännu men lite övergångar åtminstone!


Än har ingenting hänt i bombfrågan, om det nu ens blir någon bomb? Det återstår dock att se men förhoppningsvis kan den presenteras här framöver. Det har åtminstone väckt en massa spekulationer som mestadels handlar om Kiruna och Asplöven, där är det dock locket på än så länge. När ska Kiruna presentera sin tränare ? Otäckt tyst från Piteås sida, vem ryktas bli tränare där? Snart så måste något börja hända även här längst uppe i norr, vi är trots allt snart inne i maj.

Som säkerligen några av er läsare uppmärksammat så är inlägget med "stjärnan" nu bortplockat då det fick lite för stora propotioner än vad tanken var. Tyvärr så kan man inte i Sverige skoja om stora profiler, det väcker direkt ett agg hos många då spelaren i fråga faktiskt var iklädd MoDotröja i stället för den tröja som vi är vana att se honom i. Men gjort är gjort och spelaren i fråga har fått sig en ursäkt av bloggen som han utan att tveka godtog. Blev lite skrämd ett tag när spelarens eminenta målvaktstränare ringde mig och ifrågasatte bilden, han lät till en början väldigt allvarlig. Tur då att det är en bekant till mig och att jag vet hur arg han kan låta, trots det så lyckades han för ett ögonblick skrämma mig riktigt ordentligt.

Nu lite övergångar:

Jonas Lindström Hudiksvall till klubb ej klar

Är på tiden att skyttekungen lämnar ett blekt Hudiksvall, han är redo för större uppgifter. Vart han hamnar har jag ingen aning om, Piteå låter som ett rimligt alternativ men där talar lönechecken emot då Piteå inte har några större löner.

Tobias Fredriksson Kiruna till Hudiksvall

Precis som bloggen tipsade om för någon vecka sedan så lämnar Tobias Kiruna för att nu testa lyckan i Hudiksvall. Där lär han få en betydligt större roll och i takt med det kunna fortsätta sin utveckling, blir dock långa resor för pappa Conny för att få se sonen spela. Ett bra val av Tobias tycker bloggen, helt rätt att välja en hyfsad klubb där han garanterat kommer att få mycket speltid.

Jacob Gustafsson Malmö till Pantern

Ett klokt val av Jacob att välja hemmaplan i stället för en flytt till någon annan stad, i Pantern kommer 19-åringen att fortsätta sin utveckling mot den absoluta toppen. Noterades för fem allsvenska matcher i år och på 38 matcher så blev det 42 poäng i superelit. Ett mycket bra facit och fortsätter utvecklingen i samma takt så kommer han redan i år vara en ledande spelare i Pantern och div 1.

Over and Out!


Karlskrona Red Wings!


Ja så kanske man skulle titulera sig då jag kan tänka mig att Karlskrona och Detroit har samma effekt på spelarna då förmodligen många går ner i lön för att få vara med i denna framgångsvåg. Alla div 1 spelares våta dröm just nu är att få bli en del av succén, nutidens Halmstad Hammers och Växjö Lakers är en bra jämförelse.
Med den publiktillströmningen och den hype som man nu har så rullar pengarna in på klubbens konto och man kommer bara växa sig allt starkare.
Man har nu tagit fram ett projekt som kallas "publiklyftet", det innebär att fansen för en summa av 300 riksdaler är med och sponsrar en supporterspelare till klubben. För 300 riksdaler så får man även en snygg t-shirt med texten "publiklyftet 09". I dagsläget har man sålt 879 stycken tröjor och det innebär att man i skrivande stund tjänat ihop 263700 riksdaler netto.
För den summan som förmodligen kommer stiga ytterligare lär man få en skaplig pjäs in i laguppställningen, Karlskrona blir således ännu ännu slagkraftigare och allt annat än kvalserien till allsvenskan får ses som ett rejält misslyckande.

Jag forskade lite i Karlskrona och dess verksamhet då jag fick för mig att det var som jag skrev tidigare, att spelare går ner i lön för att få bli en del av succén. Givetvis stämmer inte det fullt ut då många spelare tjänar otroliga summor pengar för att vara på denna nivå, inget fel i det när pengarna tickar in på klubbens konto i en jämn ström. Det vore väl snarare konstigt om spelarna inte tjänade bra med pengar när klubben går så bra ekonomiskt som den gör, man kan inte bara sitta och trycka på pengarna för då hade framgången sakta men säkert stannat av. Däremot så ska Karlskrona ha en stor elogé för att dom vårdar sina pengar med omsorg, man värvar inte bara vem som helst utan scoutingen är exemplarisk och pengarna läggs verkligen på dom kvalitéer som man behöver.

För några veckor sedan så knöt man till sig vad som kan vara Sveriges bästa div 1 back för tillfället, forskade lite i den värvningen och fick fram lite uppgifter om vad han tjänar. Detta är dock andrahandsinformation och får således tas med en nypa salt, men ingen rök utan eld som man brukar säga.

Detta tjänar en av landets bästa div 1 backar i Karlskrona per månad:

- 30000 kr brutto
- Fri bil
- Fri bostad
- Fria luncher

Som sagt så får ni ta dessa uppgifter med en nypa salt, men ligger säkert en hel del sanning i det.

Återkommer förhoppningsvis under morgondagen med den bomb som jag utlovade, det har åtminstone väckt en hel del spekulationer och förväntningar i kommentarsfältet. Men Timo Lindström till Luleå och Jimmy Stålnacke till Asplöven? Lite mer fantasi än så lär ni väl ha gott folk, Jimmy Stålnacke och Asplöven lär inte vara en ekvation som går jämnt ut efter höstens turbulens mellan parterna.

Over and Out!

Bloggen hade rätt!


Detta inlägg kanske inte är så div 1 relaterat men det handlar iallafall om sporten ishockey, ibland så måste man få sticka ut med lite news även från dom övriga serierna.
Bloggen förutsåg för några veckor sedan att Brynässpelaren Johan Alcén inom kort skulle skriva kontrakt med Rögle, i dag blev det officiellt att Johan byter Brynäs mot just Rögle.
Imponerande detektivarbete av bloggen måste jag ändå medge, kul att ibland kunna creditera även sig själv. Det är ni läsare inte annars särskilt bortskämda med, med all rätt skulle jag vilja påstå.

Förhoppningsvis så kommer bloggen under morgondagen kunna släppa en rejäl bomb med stor skrällvarning i, återstår dock att se om så blir fallet. 

Over and Out!

Bra tryck i kommentarsfältet!


Det var ett bra initiativ från bloggens sida att lägga ut en ironisk "kontaktannons" då kommentarsfältet redan nu har fyllts på riktigt bra. Alla förstod dock inte att det var en hel del ironi bakom inlägget, är vi hockeyälskare så tråkiga av oss?
Men nu vet ni iallafall vad dess innebörd betydde och nu kan vi återigen koncentrera oss på betydligt allvarligare och världsomfattande saker, har som jag förstått det hänt en del i div 1 Sverige under dagen.

Thomas Fahlqvist Örebro till Karlskrona

Först Skoog och nu Fahlqvist, Karlskrona menar verkligen allvar med sin satsning. Man kan i stort sett värva vilka namn man vill då man som förening just nu är inne i världens största bubbla då sponsorer står på kö för att få vara med och publiken vallfärdar till fantastiska Telenor Arena. Karlskrona blig giftiga och det ska mycket till om vi inte återser dom till i kvalet till allsvenskan nästa vår, solklara vinnare av silly season kriget!

Johan Hagel Nacka till Väsby

Ett fint tillskott till Väsby då Johan för två säsonger sedan ingick i div 1:s hetaste förstakedja tillsammans med Robert Lahti och Joakim Göransson. Det var även det första tecknet på silly season i "Stockholmsserien", nu är även den serien i gång med att värva spelare.

Victor Löfstedt Halmstad till Olofström

Olofström fortsätter sin lågbudgetsatsning och ser nu att gå en tung säsong till mötes, förhoppningarna står till att lågbudgetvärvningarna blommar ut under säsongens gång. Victor har haft två bra säsonger i tvåan med Halmstad och var för några veckor sedan med om att spela upp laget i ettan, nu är det upp till Victor att bevisa att han håller även i ettan.

Over and Out!

Man är iskall!


Ungefär en månad har nu gått sedan sista matchen mot Luleå Rebels spelades i otroligt vackra COOP:s B-hall, vad har hänt efter det egentligen?
Den vanligtvis glödheta silly season har i år inte varit så glödhet som den brukar vara, för min egen del så har den varit kallare än isbadet i Torneås badhus.
Inte ett samtal eller ens ett rykte om att någon klubb skulle vara intresserade, agentens telefon är lika stendöd som fiskevattnet i Bockträsk var under påsken.

Nog måste det väl ändå finnas någon klubb där ute som saknar en rutinerad och taktiskt slipad ytterforward/center?
En kille som kommer till jobbet varje dag utan att glänsa och som är en bra pjäs att ha i ett omklädningsrum, är den rollen verkligen fylld i alla lag?
Måhända att han inte är direkt någon Joel Törmä på skridskorna och att det fysiska spelet är märkbart bristfälligt, han brukar dock bortsett från den senaste säsongen alltid lyckas böka in en del puckar.
Dessutom är han inte så himla dyr i drift, bara det borde vara ett gott tecken så här i finanskristider.

Så ni klubbar som söker just en sådan spelare kan alltid höra av sig till mig, har en till övers på lagret som jag inte blir av med!
Säger som Johan Ceder, ring eller sms:a helst!

Mobilnr: 070/3285828
Mail: jimmy_stalnacke@hotmail.com

Först till kvarn är det som gäller!

Over and Out!


Säsongens floppar!


På begäran så kommer här årets floppar runt om i div 1 Sverige, givetvis är det då dom olika lagen som ska grillas. Jag kommer alltså inte lista spelarna som har floppat, det känns som att jag inte är rätt man till det.

Div 1 A

Boden/Lycksele

Boden hade som målsättning att utmana topp tre lagen och sedemera genom att vinna fortsättningsserien ta sig till playoff. Ingen av dessa målsättningar lyckades då man slutade femma i grundserien och hade en tung fortsättningsserie.

Lycksele gjorde en enormt fin grundserie när man slutade på fjärdeplats, man tog dessutom segrar mot alla tre giganter i serien. En fiaskobetonad fortsättningsserie gjorde att man till slut fick kvala för att hålla sig kvar. Som helhet var säsongen bra men andra halvan av säsongen förstör slutbetyget.

Div 1 B

Härnösand/Nälden

Härnösand hade som målsättning att ta sig till allettan, den målsättningen var man ljusår från att uppnå. En strulig säsong redan från start då spelare lämnade laget tidigt, man sparkade sen tränarna utan att få det resultatet som man sökte efter. Man fick till slut försöka kvala sig kvar och lyckades med det tack vare att Nälden drog sig ur redan innan kvalspelet.

Nälden drog sig ur kvalspelet och begärde sig ner i tvåan, det räcker för att platsa på denna lista! Pinsamt att inte slutföra den säsong som man börjat på!

Div 1 C

Hedemora

Hedemora hade som ambition att som nykomling etablera sig i ettan, det misslyckades man totalt med och fick till slut försöka rädda existensen genom kval. Väl där så hittade man spelet och gick som en ångvält genom serien, det räddade hedern, existensen och äran.

Div 1 D

Haninge

Haninge var under fjolåret en fräsch uppstickare i allettan, i år hade man också siktet inställt på allettanspel. Man var dock bedrövliga säsongen igenom och floppade totalt även i kvalspelet. Man får nu börja om i tvåan och så fort som möjligt försöka ta sig tillbaka.

Div 1 E

Lindlöven

Bloggen trodde att det skulle vara Lindlövens år i år, glömde dock bort att backsidan såg förskräckligt bräcklig ut. Man underpresterade säsongen igenom och slutade långt ner även i fortsättningsserien, det var endast förstakedjan som kom upp i en bra nivå.

Div 1 F

Olofström/Kristianstad

Olofström gjorde en bra höst och var otroligt nära att uppfylla målsättningen allettanspel, efter den missen och en omtalad fyllestyrning så rasade man ihop som ett korthus.

Kristianstad var trots en kompetent trupp inte ens nära spel i allettan och man var inte riktigt med i slaget om playoff heller. "Lillebror" Karlskrona snuvade dessa etablerade lag på playoffplatsen och nu får nog Karlskrona stoltsera som "storebror" åt dessa två lag.

Där har ni säsongens floppar kära läsare, är det något lag som jag har glömt så får ni gärna lämna en kommentar!

Over and Out!

"Walle" dementerar!


Alla ni som drömde våta drömmar om att få se legendaren Hans Wallson i Bodenbåset denna vinter kan nu sluta drömma, tyvärr för alla er så blev inte drömmen verklighet denna gång.
"Walle" har ett år kvar på kontraktet med Skellefteå och dessutom så behöver han inte pendla mer för att få umgås med sonen sin, han flyttar nämligen till Skellefteå lagomt till skolstarten för att slutföra högstadiet på orten.

Vem har jag då hört detta av? Det känns som att min källa är ganska säker då jag nämligen alldeles precis avslutade ett trevligt telefonsamtal med legendaren, "Walle" dementerade kraftigt dessa rykten. Detta borde innebära att det är slutspekulerat om hans vara eller icke vara i Boden, han förblir Skellefteåtränare kontraktstiden ut.

Vem som nu tar över Boden står fortfarande skrivet i stjärnorna, någon som vet?

Over and Out!

Taavola får inte fortsatt förtroende!


Har forskat vidare om det jag skrev om i går, alltså att det ryktas om att Boden inte ger Ulf Taavola fortsatt förtroende och i stället satsar på legendaren Hans Wallson. Det lämnas en hel del kommentarer om att det stämmer att "Walle" ska ta över men enligt säkra källor så är det ingen som ännu kan bekräfta detta.
Däremot kan källan bekräfta att Ulf Taavola inte får fortsatt förtroende, vem som tar över skutan står än så länge skrivet i stjärnorna för bloggen.

Så det återstår att se vem som tar över det spännande jobbet med att göra Boden till ett allettan lag, bloggens tips är att "Walle" inom kort presenteras som ny tränare.

Återkommer med mer information i detta ämne så fort jag vet, har satt i gång ett intensivt arbete beträffande detta och hoppas inom kort kunna presentera säker fakta.

Over and Out!

Det ryktas om att..


Boden inte valt att förlänga kontraktet med meriterade Ulf Taavola. Bloggen ska försöka forska i sanningshalten vad det beträffar detta rykte, återkommer så fort jag har mer på fötterna så att säga. Rykterna säger även att den gamle storspelaren Hans Wallson tillsammans med Robert Dahlroth ska leda skutan, inte helt omöjligt då båda har nära anknytning till bygden.
"Dallas" ledde i år Boden tillsammans med Taavola medans "Walle" i år har tränat Skellefteås framgångsrika J-18 lag, "Walles" relation till bygden ligger i att han har sin son i närområdet och att han faktiskt som aktiv gjorde någon säsong i Bodendressen.

Om ryktet stämmer så tycker bloggen att det är ett sunt val av Boden att göra denna förändring, nu får man in två hungriga och väldigt kompetenta tränare. Men varför försöker inte Kiruna locka hem "Walle"?? Man blir aldrig profet i sin egen hemstad är ett bra talesätt beträffande Kiruna, man har en ful ovana att inte visa sin uppskattning till spelare och ledare från orten. Den meningen låter kanske hård men är tyvärr ett faktum, mer om det skriver jag om en annan gång.

Det är oroligt på tränarsidan i div 1 A, många lag som just nu står utan huvudtränare.

Asplöven: Freddy Lindfors
Kiruna: ?
Piteå: ?
Boden: ?
Clemensnäs: ?
Lycksele: Lars Molin eller någon ny ?
Kalix: Petter Christoffersson
Luleå Rebels: Osmo Soutokorva

Räknar med att Osmo och Petter kommer träna Rebels respektive Kalix denna säsong, inte hört något annat så.

Nu ska bloggen fortsätta forska i ryktet Taavola, återkommer med information så fort jag vet mer!

Over and Out!

Lite onödig statistik!


I brist på något annat att skriva om så kan man alltid beta av dom olika ligorna i kvalet till allsvenskan, vilka var det egentligen som stod överst i kolumen?

Wayne Gretzky award

Juha-Matti Yli-Junnila Asplöven 13 poäng ( 4+9 )

Detta får anses som en skräll då Asplöven inte direkt öste in mål under kvalserien. Samarbetet med Jarkko Oikarinen och Marcus Waldehagen fungerade exemplariskt, kontentan av detta blev att Juha-Matti nu får stoltsera som poängkung.

Alex Ovechkin award

Andreas Dahlberg Nybro 8 mål

En liten skräll även detta då det fanns en hel del kompententa spelare med i denna kvalserie, 8 mål på 10 matcher får anses som riktigt riktigt bra!

Fredrik Bremberg award

Jarkko Oikarien Asplöven 9 ass
Juha-Matti Yli-Junnila Asplöven 9 ass
Jonny Ågren Nybro 9 ass

En trollkarl, en allt i allo och en målskytt tog plats i toppen av assistligan, en brokig skara som visade passningskvalitéer under kvalserien.

Magnus Wernblom award

Andreas Dahlberg Nybro 3 mål
Olof Einarsson Tingsryd 3 mål
Stanislav Kall Asplöven 3 mål

"Bom-Bom Slovakia" bombade sig in på denna lista, det mest minnesvärda powerplaymålet hittar vi under sudden mot Örebro. Stanislav får pucken uppe på blå och tar några "snabba" skär inåt i banan innan han drämmer upp den i Bengt Höglunds vänstra kryss!

Nicklas Lidström award

Albin Lorentzon Örebro +10

Inte den mest namnkunniga av Örebros backar, trots det så gör han en fantastisk kvalserie och är en bidragande orsak till att vi återser Örebro i allsvenskan till hösten. Plus 10 är en stark siffra i en så pass kort serie!

Brian Rafalski award

Thomas Mitell Örebro 10 poäng ( 1+9 )

Ettans spelskickligaste back mäktade med 10 poäng trots skadebekymmer och stundtals lite speltid, vill minnas att han i bortamötet mot Asplöven tack vare sina skadebekymmer endast spelade powerplay. Han tog upp Mariestad till allsvenskan i fjol och gör alltså samma sak med Örebro i år, vilka ska du ta upp nästa år Thomas?

"Bulan" Berglund award

Mikko Purontakanen Asplöven 49 minuter

Mikko står alltid upp för sitt lag, med sin otroliga storlek och med en skräckinjagande blick så var han navet i Asplövens defensiv. Lika farlig som han ser ut på isen, lika snäll är han vid sidan om.

Jan Hrdina award

Tobias Tschöp Huddinge 63,95 %

Ingen större skräll då jag redan när Tobias spelade i AIK såg hans enorma kvalitéer i tekningscirkeln. En kraftfull tekare som sällan tappar dom viktiga tekningarna.

Lars Hurtig award

Andreas Dahlberg Nybro 3 stycken matchavgörande mål

Vem minns inte Lars Hurtigs slutspel med Luleå 1996? Suddendödare är bara förnamnet då han avgjorde varenda slutspelsmatch som gick till sudden. Inte riktigt lika viktig var Andreas för sitt Nybro, ändå imponerande att avgöra 3 stycken matcher i en så här kort serie.

Henrik Lundqvist award

Peter Johanson Tingsryd 92,93 %

Utan en bra målvakt så vinner man inga titlar, det gjorde dock inte Tingsryd trots storspel från Peters sida. Man kan inte belasta Peter för det missade avancemanget då nästan 93 i räddningsprocent är en respektabel siffra.

Det var dom individuella ligorna det, nu ska jag ta mig ut i det vackra vårvädret!

Over and Out från ett soligt och vackert Bockträsk!
Som bloggen förutsåg..


så bjuder Örebros ordförande Mikael Fahlander Asplöven på deras avslutningsresa. Resan påbörjas i dag och ska spenderas i dom finska fjällen och då närmare bestämt i skidorten Levi. Enligt Asplövens kapten Urban Omark så visste inte laget om detta inför matchen mot Tingsryd, det är något som bloggen ställer sig frågandes till.

Givetvis så visste dom att dom vid vinst skulle få sig en fin present av pengamodulen Mikael Fahlander, det var säkert en av orsakerna till att man orkade ladda om för strid ytterligare en gång. Bloggen tycker det är ett bra initiativ av Fahlander som förmodligen sponsrar denna resa som privatperson, i det finns det absolut inget fel.

Bloggen önskar Asplöven en trevlig "skidsemester" och gratulerar samtidigt till en mycket väl genomförd säsong!

Over and Out från ett soligt och varmt Bockträsk!

Rykterna når visst ända till Bockträsk!


Bloggen sitter som ni redan vet i någon by som heter Bockträsk, otroligt att det mobila bredbandet funkar här ute i ödemarken. Tur är väl det då bloggen även under påskhelgen kan fortsätta att leverera, är samtidigt skönt att bryta den annars så väl inrutade vardagen med ett besök mitt ut i ingenstans. Fullt hus här är bara förnamnet då familjen Rundblad i dag anslöt till sällskapet, tyvärr utan familjens stora stjärna David som just nu förbereder sig för fullt för Rysslansäventyret med J-20 landslaget.

- Som bloggen skrev om för någon dag sedan så väntas en Kirunaspelare snart skriva på för en klubb i div 1 B, spelaren i fråga är såklart Tobias Fredriksson och laget han snart skriver på för är Hudiksvall.

- Leksandsmålvakten Emanuel Fredriksson som efter Jere Mylleniemis intåg fick finna sig i att vara tredjemålvakt aviserar nu att han lämnar klubben. Eftersom Emanuel sitter inne med hus och allt i Grycksbo som ligger mellan Leksand och Falun så är det nu en svår sits han har hamnat i. Utlandssvängen har han redan gjort i ett tiotal år och en flytt någonstans utanför Dalarna känns inte aktuellt, Borlänge eller Hedemora kan här alltså göra ett riktigt kap. Jag har under mina tre senaste säsonger haft äran att få spela med tre fantastiska förstamålvakter i Fredrik Alcén, Manne Fredriksson och Jimmy Lundberg. Manne kanske trots konkurransen ändå är den bästa jag har spelat med då han besitter ett otroligt lugn i sitt spel och dessutom är en av dom bästa killarna jag har haft att göra med utanför isen. Manne är otroligt bra att ha i ett omklädningsrum då han bara av sin närvaro skapar ett lugn och en trygghet när man går ut till match. Vem som drar vinstlotten om Manne vill jag inte sia i, det jag dock vet är att det är en vinstlott med högt värde i!

- Kirunas sportchef Stefan Lundmyr kontaktade mig via mail i dag och hörde dels av sig om hur det var med mig och dels om hur mina framtidsplaner ser ut. Dessutom så ville han ha tips på några bra backar, ett stort initiativ av Stefan. Så nu vet ni alla Kirunafans vem ni ska skylla på om det blir några billiga mål till hösten, tror dock att dom backarna som jag angav skulle tillföra mer än vad dom förstör.

Over and Out från ett mörkt och ödsligt Bockträsk!

En supporters bekännelse!


Äntligen gick det vägen ! Vi kom ner till matchen redan 17.30, var redan då en lång ringlande kö utanför hallen. Jag insåg redan då att det skulle bli tryck på läktaren,väl innanför grindarna tog vi oss en kopp kaffe. Alla runt om oss pratade om hur enkelt Tingsryd skulle vinna i Haparanda, vi behövde nog göra 7-8 mål på Huddinge för att klara detta. Det gjorde inte direkt min nervositet bättre.

Vi knallar mot läktaren för att stå så bra som möjligt, läktaren är redan då välfylld där våran fantastiska klack R4 håller till. Vi sätter oss ner med vårat kaffe och tittar på ismaskinen som gör sin första spolning innan uppvärmningen för lagen ska till att ske. Mina tankar går hela tiden upp till Haparanda. Hur tänker Asplöven, är dom motiverade? Vad har dom för skador? Det är dom tankarna som surrar runt i mitt huvud. Tiden går, klockan närmar sig 18.30. Vart är spelarna undrar alla, just då säger speakern att matchstarten är flyttad till 19.25. Huddinge hade haft nåt strul med sin buss från Stockholm.

Till slut kommer spelarna in och värmer upp i ca 20 min, ismaskinen gör sen ytterligare ett av många ärevarv på isen. Klockan närmar sig 19.20, spelarna åker ut till ett massivt tryck på läktaren. Nu var dags för nationalsång och lineupe för hemmalaget. Mobilen går varm då jag konstant är inloggad på svt text och följer Asplöven-Tingsryd. 0-0 i Haparanda efter halva första när vi startar vår match.

Spänningen stiger och nerverna är utanpå kroppen. Örebro inleder piggt ,får ett powerplay direkt och skapar ett toktryck mot Huddinges keeper som gör helt otroliga räddningar. Örebro har konstant tryck hela första utan att få in pucken, Huddinges målvakt är fenomenal. 18-8 i skott efter första, fan helvete hörde man i pausen eftersom Örebro bara hade 0-0.

Hela R4 klacken följde konstant utvecklingen i Haparanda. 0-0 där uppe en bit in i andra gav oss ett visst hopp. Andra perioden börjar precis som den första, konstant Örebro tryck och samtidigt så kommer det upp 1-0 till Asplöven på resultattavlan i samma veva som Örebro gör 1-0. Hallen kokar av vrål och förväntningar nu, Huddinge kommer ingenstans och Örebro pumpar på. Till slut så kommer det förlösande 2-0 målet för Örebro, 3700 i publiken är helt galna. Pang säger det igen då vi smäller dit 3-0.

Det är fortfarande 1-0 till Asplöven uppe i Haparanda. Huddinge får sedan ett powerplay mål i andra just innan pausen. Huddinge var mycket vassa i powerplay denna afton, 3-1 till Örebro efter 2 perioder alltså och 1-0 till Asplöven.

Nu börjar det bli riktigt nervöst i klacken, det som vi inte trodde på från början kanske kan gå trots allt.Vi står lugnt och tittar på ismaskinen i pausen och inväntar den 3:dje perioden när plötsligt taket lyfter på våran betongbunker. Vad händer undrar jag ? Det är ju paus, ser då att alla tittar upp mot resultattavlan. Asplöven har gjort 2-0 en bit in i sista. Känslan jag fick då är obeskrivlig, lilla Asplöven har gjort 2-0 i en match som är helt betydelselös för deras del.
 
Det är klart nu hör jag folk skrika och visst kändes det nu så. Nu började sista perioden här, Örebro drar på sig en tidig utvisning. Huddinge spelar runt bra och gör också reducering till 3-2, fortfarande lugnt tänkte vi för Tingsryd ligger ju under med 2-0. Tre minuter senare kommer Huddinge in i Örebrozonen och avlossar ett till synes ofarligt skott som slinker in till 3-3. Vad händer undrar jag, ett utspelat Huddinge har plötsligt 3-3. Det kommer samtidigt upp att Tingsryd har reducerat till 2-1, det som kändes så klart förvandlades till en mycket obehaglig känsla. Huddinge har sedan bud på 3-4 och vi i klacken tror inte riktigt våra ögon, vad händer? Vad håller på att ske? Örebro står still och Huddinge åker skridskor.

Ett par minuter senare trycker Örebro till på rören igen, var precis som att spelarna tänkte att nu fan ska vi åka sönder Huddinge totalt. Dom ökar tempot och det massiva trycket mot Huddinges för kvällen helt fantastiska målvakt är konstant igen. Asplöven har 3-1 nu skriker folk i samma veva som vi gör 4-3. Huddinges tränare vart så förbannad på domaren att han åkte på matchstraff. Han menade väl på att det var spark på 4-3 målet, en stund senare gör Örebro även 5-3.

Jublet visste inga gränser, hur länge är det kvar i Haparanda skrek folk. Fem minuter fick vi höra av någon i klacken som hade telefonkontakt med någon uppe i Haparanda. Tingsryd får in 2-3 sedan är det slut i uppe i Haparanda. Vild glädje i Örebroklacken! Nu måste Huddinge göra 3 mål för att vi ska missa allsvenskan och det är bara 10 minuter kvar. Det var dom aldrig ens i närheten av att göra och sista 3 minuterna var ett enda glädjerus hos nästan 4000 fantastiska Örebroare.

Trycket vi hade på läktaren under dom sista 5 minuterna är det bästa jag upplevt någonsin, vi är tillbaka var det enda som hördes i betongbunkern och jaaaaa vi är TILLBAKA när slutsignalen gick. Det tändes en bengaleld i hallen som gjorde det både svårt att andas och se spelarna, när röken väl slocknad kom Örebro laget fram till plexit för att tacka oss.

Niklas Lihagen gjorde sin vanliga gest när han hoppade in i plexiglaset med sina drygt 100 kg. En vacker dag har man Lihagen i knät, hehe. När avtackningen var klar kände jag bara en stor lättnad. Äntligen har det gått,vi är i allsvenskan igen!

Utan Asplöven hade det inte gått, så jag vill skicka ett stort tack upp till Haparanda. Tack Asplöven, tack Yli-Junnila och alla grabbar där uppe.
 
Avslutar med att skicka ett meddelande till dom allsvenska klubbara, det är våran bästa och vanligaste ramsa i R4 support.

"DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO, tre års helvete är nu över. Allsvenskan här kommer vi!"
 
Oj oj oj höll på glömma en sak. TACK TILL VÅRAN KUNG I ÖREBRO, JO DÅ MICKE FAHLANDER SÅ KLART.

Over and Out!

Äntligen!!


Efter en hel del dramatik står det nu helt klart att Örebro är tillbaka i finrummet, det känns mer än rättvist då dom visat upp en otrolig stabilitet under säsongens gång. Ordförande Mikael Fahlander har år efter år pumpat in pengar på dyra exotiska värvningar, det har allt som oftast slutat med flopp. I år så gjorde man en lite annorlunda satsning då man satsade betydligt mer på svenska spelare som är på väg uppåt i karriären, med facit i hand så blev det en otroligt lyckad satsning.

Läget inför kvällens matcher var att Örebro och Tingsryd stod på samma poäng men där Tingsryd hade ett plusmål till godo på Örebro, minst sagt bäddat för dramatik.
 
Tingsryd fick slita ont uppe i Haparanda och förlorade till slut med 3-2, en heroisk insats av det redan avsågade Asplövenlaget.

Örebro tog sig an ett försenat Huddinge på hemmais, det medförde att matchen kom i gång nästan en halvtimme senare än Tingsrydsmatchen. Ett gyllene läge för Örebro alltså som hela tiden kunde ha koll på hur det gick uppe i Haparanda, var det ödets makt att matchen blev försenad eller hade Fahlander med ett finger i även detta spel? Örebro ångade snabbt fram till en 3-0 ledning och såg ut att på ett tryggt sätt säkra den allsvenska biljetten. Det började nog hemmaspelarna också tro och hux flux så stod det 3-3 på matchuret när det återstod 15 minuter. Örebro visade dock att i år skulle det banne mig vara deras tur då man till slut efter att ha burits fram av en euforisk hemmapublik fick in både fyran och femman.

Stor dramatik alltså med andra ord, av såna här matcher så födds det nya hjältar. För Örebros del så skapades det hjältar i dom stora antagonisternas lag Asplöven, se bara på detta.

- Grovjobbaren och doldisen Jonatan Lindroth hade inför kvällens match endast mäktat med sju mål under sin tid i Asplöven, i dag så gjorde han två otroligt viktiga mål för Örebros del. Stora matcher föder som sagt stora hjältar, i dag var Jonatan kanske den största.

- Timo Lindström stod emot Tingsryds tryck och tvingades till slut bara kapitulera två gånger, oerhört starkt att kunna motivera sig till en match som helt saknade värde för hans Asplöven.

För Tingsryds del så väntar det nu veckor av väntan då jag räknar med att man kommer att erbjudas en friplats till höstens allsvenska, det hade i såna fall känts otroligt rättvist då man har gjort en fantastisk säsong. Det känns grymt att bara ett lag från div 1 i år får ta steget upp, i ärlighetens namn så är Tingsryd minst lika mycket värda det som Örebro är.

En kväll som denna så kan man dock bara glädjas med Örebros framgångar, många där ute i stugorna sitter nog nu och förbannar sig över att den där jäkla Fahlander och hans Örebro klarade av detta. Men Fahlander och Örebro berör och skapar intresse för det annars ganska så svala div 1 klimatet, kommer sakna din div 1 blogg Micke!

Örebro har alla förutsättningar för att även i allsvenskan hävda sig bra, dom kommer garanterat återfinnas kring 7-8 plats när vi summerar den allsvenska säsongen 09-10.

Min kusin var som vanligt på plats i "betongbunkern" i kväll, dom här kommentarerna skickade han till mig efter matchen.

"ÄNTLIGEN"

" Med Fahlles pengar tror jag vi är med och slåss om sjundeplatsen till våren"

" Tack Asplöven"

" Den skönaste sportdagen i mitt liv"

Som ni förstår så är det inte bara Fahlander, spelarna och sponsorerna som har väntat på detta ögonblick. Supportrarna har väntat minst lika mycket och minst lika länge på detta, ni vann inte bara för er egen skull utan också för mängder av människor i staden!

Då återstår det bara för bloggen att skicka ett riktigt stort grattis till Örebro, det här har ni krigat för under en lång tid!

Over and Out från ett mörkt Bockträsk, vart är jag egentligen?!

Vad tror ni kära läsare?


Sitter och funderar lite så här på arbetstid innan påskledigheten träder i kraft, får för mig att det vore konstigt om inte Herr Fahlander har gett en morot till Asplöven en kväll som denna. Sånt händer ofta i hockeyn där något lag ska förlita sig på att ett bortspelat lag ska vinna sin match, då skickar man helt enkelt en morot till det bortspelade laget.

Vinner ni i kväll så bjuder vi er på avslutningsfesten brukar vara den vanligaste moroten man skickar till det bortspelade laget. Inget fel i det kan jag tycka då alla medel är tillåtna i krig, vad lagen säger ställer jag mig dock frågandes till. Är inget levande uppslagsverk vad det gäller saker förutom hockey så har faktiskt inte en aning om vad lagboken säger, vet ni?

Men vad tror ni läsare då, har Fahlander skickat en morot till Asplövenspelarna?

Mitt svar är självklart JA, kan bara gå till mig själv och tänka på hur jag skulle handla om jag satt på samma post!

Over and Out!

Bloggen tippar!


I kväll så ska det då avgöras, blir det Tingsryd eller Örebro som tar den sportsliga platsen till allsvenskan? Bloggen är dock övertygad om att vi kommer att få återse dom bägge lagen i allsvenskan till hösten då många allsvenska lag dras med dålig ekonomi. Det skulle känna rättvist det då dom bägge lagen varit överlägsna sina motståndare under säsongens gång. Man har gått i genom denna säsong med en otrolig stabilitet där adelsmärket har varit en tight defensiv, hur ska man då kunna ställa om för att i kväll ösa in mål? På så sätt borde det vara fördel Örebro men samtidigt så säger mig något att Örebro kommer att stupa på mållinjen igen.

Hur går det då i kväll?

Asplöven-Tingsryd 1-4

Örebro-Huddinge 4-2

Klockan 21.30 så vet vi svaret, må bästa lag vinna!

Over and Out!

Typiskt Johan Ceder!


Asplöven/Kalixspelaren Johan Ceder vill ut och testa sina vingar någonstans kring Stockholmsområdet. Det går att läsa på http://www.hockeytransfer.se/ , där sticker inte Johan ut nämnvärt då det finns massor av spelare som söker klubbar.
Det som däremot sticker ut är Johans info om sig själv, där kan man läsa att klubbarna kan ringa men helst sms:a!

Vilken klubb ska lyckas med att sms värva Johan Ceder? Tacka vet jag den gamla goda tiden när man glatt fick skicka brev till klubbarna och där bad dom ringa på hemtelefonen.

Länkar här nedan till Johans sköna annons, tyckte det var lite rolig läsning.

http://www.hockeytransfer.se/index.php?annonsID=67

Over and Out!

Kanske bloggen måste ta påsklov!


Om ni vill känna på livet i en ödslig stad så ska ni denna påsk packa er resväska och ta er upp till Kiruna, där är det inte mycket liv och rörelse under en påskhelg. I stället för att stanna hemma så tar man sin skoter på släpet och beger sig antingen till fjälls eller till torndalen, kan lova att det då inte är kul att vara hemma i stan. Asfaltsunge som man är så har man upplevt en och annan påsk på hemmaplan, men så blir inte fallet i år.

I år packar jag dock mina allra varmaste kläder och följer med tjejens familj till deras stuga, tror den ligger på ett ställe som heter Bockträsk. Vart nu det ligger? Svaret får jag i morgon, kan bli en rysare att inte få känna på asfalt igen förrän på måndagskvällen!
Givetvis så tar bloggen med sig sitt mobila bredband och kan förhoppningsvis få mottagning, får väl i värsta fall ta med mig datorn och sätta mig på någon bergstopp.
Förbereder alla er läsare på att det kan bli fattigt med inlägg under denna period, hoppas ni har överseende med detta!

Det börjar hända lite i kommentarsfältet efter att jag skrev mitt inlägg i morse, till och med en Clemens supporter hade vädrat sina åsikter. Som han skrev så måste han vara den enda av den sorten, han räknade upp ett antal spelare som kommer att lämna Clemens. Men du glömde väl ändå kapten Söderström?

Nyberg, Törmä, Knudsen, Malmqvist, Gustafsson och Erson har enligt er läsare kontrakt med Kiruna nästa säsong, bloggen tackar så mycket för hjälpen!

Tingsryd eller Örebro ? I morgon får vi svaret, bloggen chansar på att Tingsryd kommer att fixa detta. Förhoppningvis kan jag kasta in ett inlägg om det i morgon, håll alla tummar ni kan för att det ska lyckas!

Over and Out!

Vad händer i Kiruna egentligen?


Det är den frågan många av Kirunafansen ställer sig denna dag då det varit otroligt tyst efter säsongen från gruvstadens stolthet. Man har kunnat läsa att dom jobbar med tre stycken namn som tänkbara tränarkandidater och där jag räknar med att man inom kort kan presentera vem som kommer att leda Kiruna IF under säsongen 2009-2010. Jag tror att det kommer att börja hända saker där uppe inom kort, det gäller bara att alla fans kan ha lite tålamod.

Jag tycker att det är ett sunt tecken att man inte värvar några spelare förrän tränaren är klar då han oftast vill ha ett ord med i leken. Annars är det risk för att man får några lex Stålnacke och Teräsniska fall, ni minns väl att vi värvades innan Pasi var klar för Asplöven? Men det är klart att det optimala skulle vara om man hade tränaren klar redan nu och visst hade det känts tryggare om man redan nu hade signat upp dom spelare som man ville behålla. Men för oss silly season älskare så gör det absolut ingenting, titta bara på denna lista så inser ni att det är många som ryktas lämna.

Ryktas lämna Kiruna:

Mikael Lasu
Fredrik Alcén
Tobias Fredriksson
Emil Jakobsson
David Berglund
Magnus Sandström
Henrik Bergenström
Philip Kemi
Robin Westlin

Det är några stycken, kanske till och med har glömt någon?

Men var inte oroliga, hur många klubbar i div 1 A är det egentligen som man hör så mycket av?

Boden?
Kalix?
Luleå Rebels?
Piteå?
Lycksele?
Clemensnäs?
Asplöven?

Asplöven har tränaren klar men sen då? Piteå har varken tränare eller nyförvärv, är det inte lika tyst från deras sida? Rebels, Kalix, Boden och Clemensnäs har jag inte hört ett ljud om denna silly season, vart är Taavolas fem-sex etablerade värvningar som det ryktas om? Lycksele då, sportchef saknas och tränarfrågan hänger just nu i luften. Förhoppningsvis så är dom posterna lösta senast veckan efter påsk, det tror jag dessutom att dom är om jag får sia lite.

Så här ser det ut över i stort sett hela landet, många klubbar börjar först nu få reda på vilken budget dom har att röra sig med vad det gäller spelartruppen. Många klubbar sitter säkert och raggar febrilt efter sponsorer dessa dagar då dom insett att det helt enkelt inte finns tillräckligt med pengar för att göra en konkurransmässig satsning. Dom klubbar som trots allt har lite pengar att röra sig med väntar nog med att spendera dom då dom hoppas att få så mycket som möjligt för pengarna, i år så är det inte riktigt läge till att chansvärva.

Veckorna efter påsk tror jag kan bli väldigt intressant, det kommer då hända en hel del både på spelar och tränarmarknaden. Det är inte långt kvar tills dess, visst orkar ni vänta?

Over and Out!

Redan någon som hört av sig om rykten!


Det tog inte många minuter från det att jag skrev mitt föregående inlägg tills det att första ryktet ploppade in i inkorgen, när det gick så fort så blev jag aningen rädd för att det nu skulle svärma in rykten till höger och vänster. Så blev inte fallet utan endast ett mail till har ploppat in i inkorgen under dagen, lagomt är bäst heter det väl.

Det första ryktet var att en Kirunaspelare som under säsongens gång fått sparsamt med speltid inom en snar framtid kritar på för en klubb i div 1 B regionen. Det ska vara en pålitlig källa och även jag har hört rykten om att denna kille kommer att lämna då han är lite besviken över hur situationen sett ut under säsongen. Jag hade dock hoppats att han skulle välja Lycksele men så verkar nu inte bli fallet.

Det andra ryktet handlade om mig själv faktiskt då denna kille hade hört rykten om att jag var på väg tillbaka till Kiruna, det dementeras direkt från min sida. Enda kontakten som jag har haft med Kiruna sen säsongen 03-04 är dels förra våren då dom ringde och frågade lite om Henrik Bergenström och dels i vintras när Stefan Lundmyr tog över som sportchef. Han hade då ringt och lämnat sitt mobilsvar där han presenterade sig och berättade lite om sin syn på Kirunas hockey. Sen dess har jag dock inte hört något och i ärlighetens namn så vet jag inte vad Kiruna skulle ha för nytta av mig då man har ambitioner om att någon gång ta sig tillbaka till allsvenskan. Visst att jag skulle kunna bidra med lite rutin och att jag skulle vara en bra kille att ha i omklädningsrummet, på isen tror jag dock att dom juniorer som nu börjar växa till sig kan bidra med mer.

Påminner än en gång om att ni kan maila om ni har några rykten om övergångar, klubbarnas ekonomi osv, lämnar återigen min mail här nedan.

Mailadress: jimmy_stalnacke@hotmail.com

Over and Out!

Kan inte ni läsare hjälpa till?


Ungefär 500 hockeykunniga och framförallt hockeyintresserade läsare gästar denna blogg varje dag, det tänkte jag utnyttja genom att försöka att  få lite hjälp av er.
Ni som har detta stora engagemang och hjärta för denna sport är liksom jag förmodligen ganska så "update" om vad som händer inom det allra heligaste, dvs styrelserum och runt om i lagen. Om ni får nys om något tips på någon spelare som lämnar eller något annat av värde, hade inte ni kunnat skicka mig ett mail då?

Ni behöver egentligen bara ange en källa och vad det är som ryktas, sedan får jag avgöra om trohetsnivån är så pass stark att det är värt att lägga ut det i bloggen. Detta tror jag att både jag och ni läsare tjänar på i längden, är helt övertygad om att det sitter läsare som har ett stort kontaktnät inom hockey Sverige och därför sitter inne på en hel del rykten och roliga historier.

Var inte blyga, alla mail uppskattas oavsett värde!

Mailadress: jimmy_stalnacke@hotmail.com

Over and Out!

Rafflande avslutning väntar!


För oss hockeyälskare så blev kvällens resultat mellan Tingsryd och Örebro det optimala då Tingsryd lyckades vinna med siffrorna 3-2. Man förlorar dock skotten med klara 22-36 men hade en matchavgörande sekvens i slutet av andra perioden när man gick från 1-1 till 3-1 inom loppet av 30 sekunder. Man står nu inför sista omgången på exakt samma poäng och på exakt lika många plusmål där Tingsryd gjort ett mål mer framåt, kan inte bli mer spännande än så här. Extra glädjande denna afton är att Dackehallen var utsåld, 3400 personer bevittnade detta möte. Magiskt är ordet då stämningen nere i Småland lär ha varit fantastisk!

Tabelltoppen efter 9 av 10 omgångar

1 Tingsryd 20 poäng 31-19 +12
---------------------------------------------
2 Örebro 20 poäng 30-18 +12

Avslutande omgången på torsdag

Örebro-Huddinge
Asplöven-Tingsryd

Asplöven förlorade hemma mot Nybro med siffrorna 1-4, tröstmålet inspelades av notoriske målskytten Joni Lindlöf. Asplövens säsong lever i allra högsta grad då man i sista omgången tar emot Tingsryd på hemmais, förlorar man stort där så spelar man upp Tingsryd  i allsvenskan. I sin tur så spelar man upp Örebro i allsvenskan om man håller jämna steg eller till och med vinner torsdagens match, förutsatt att Örebro gör det dom ska förstås.

Huddinge slog Valbo på hemmais med siffrorna 5-4, skönt att Huddinge visade att man iallafall vill spela för sin heder. Det kan dessutom visa sig vara en viktig seger då man inte vet hur många av dom allsvenska lagen som faller på elitlicensen, rykterna säger att det ligger en del klubbar i riskzonen.

Grattis passar bloggen på att hälsa till Södertälje och Rögle som i kväll säkrade elitserieplatsen, starkt att båda lagen kunde ta sig igenom kvalserien på ett stabilt sätt!

Nu har vi två ganska iskalla sm-finaler att se fram emot under tisdagen och onsdagen innan vi bänkar oss för den sista rafflande omgången som alltså spelas på torsdag. Det blir en nagelbitare utan dess like för dom som har sina sympatier i Tingsryd eller Örebro lägret, må bästa lag ta sig upp i finrummet!

Over and Out!

Visby/Roma menar..


allvar med sin satsning mot toppen. I Västerbottens folkblad ( www.folkbladet.nu ) kunde man i dag läsa att Storumansonen Elias Bjuhr lämnar Nyköping för just Visby/Roma.  Elias är en otroligt fysisk ytterforward som under den här säsongen svarade för 31 poäng ( 17+14 ) på 41 matcher, lägg därtill 120 utvisningsminuter så inser ni att detta är en kille som inte lägger fingrarna emellan.

En bra värvning av Visby som hittills gjort en formidabel silly season, tror att det bara är Karlskrona i div 1 som hittills gjort det bättre. Det bådar gott inför hösten och supportrarna kan nog redan nu börja ställa in sig på att det blir spel i allettan även nästa säsong. Kul med en frisk fläkt som Visby som inför denna säsong var nykomlingar, med den vetskapen så får man trots allt säga att dom gjorde en kanonsäsong trots att man genom en dålig avslutning missade playoffspel.

I kväll smäller det, Tingsryd eller Örebro mot allsvenskan ? Kl 21.30 så vet vi svaret, må bästa lag vinna!

Over and Out!

Thörnqvist till Asplöven?


Våren kom sent i år då det för mig är ett säkert vårtecken när silly season säsongen når Haparanda och Asplöven. Det har varit ovanligt tyst uppifrån gränsstaden denna vår, mycket av det beror på att man varit upptagen med kvalet till allsvenskan. Man gjorde dock en tidig och bra värvning när man presenterade Freddy Lindfors som nygammal tränare inför nästan säsong, det visar inte minst oss hockeyälskare att man även nästa år siktar på att ta sig upp till allsvenskan.

På spelarfronten har det dock varit väldigt tyst ända tills i kväll då bloggen fick ett sms om att Asplöven visat intresse för den talangfulla Mariestadscentern Filip Thörnqvist. Filip är endast 19 år gammal och fick under säsongens gång sparsamt med speltid och noterades därefter för blyga 1 poäng på 42 spelade matcher. Men att han är talangfull och utvecklingsbar kan jag lova då han säsongen innan denna noterades för 20 poäng på 39 matcher i div 1 med Mariestad.

Detta är bara ett rykte men för Asplövens del så tror jag detta skulle kunna vara en bra värvning då Filip förmodligen inte är så dyr i drift. Det är lågbudgetvärvningarna som är dom mest intressanta, se bara på Jonatan Lindroth och Marcus Waldehagens utveckling under denna säsong. Där har man verkligen fått kvalité för pengarna och det är såna spelare som får anses som goda investeringar. Dessutom så ska det tilläggas att Freddy Lindfors är eminent i sitt arbete med unga utvecklingsbara spelare, det bådar gott för ett bra samarbete både för Asplövens och Filips del.

Vi får se vad det blir av detta rykte, glöm inte vart ni läste det först!

Over and Out!

Lite uppdateringar inför avslutningen!


I morgon och på torsdag är matchdagarna som gäller i avslutningen av den allsvenska kvalserien, lägg det på minnet då det lär bli dramatik på högsta nivå detta. Ingen har väl missat att div 1 seriernas giganter Tingsryd och Örebro i morgon går i klinch med varandra, vinner Örebro så är dom klara för allsvenskan medans man vid förlust har en nervpirrande slutomgång att se fram emot.

Här nedan följer lite viktig fakta inför det som komma skall:

Tabelltoppen:

1 Örebro 20 poäng +13
----------------------------------
2 Tingsryd 17 poäng +11

Återstående program:

Tingsryd: Örebro (H) och Asplöven (B)

Örebro: Tingsryd (B) och Huddinge (H)

Inbördes möten denna säsong:

Tingsryd-Örebro 2-1 ef straffar ( allettan)

Örebro-Tingsryd 4-1 ( allettan)

Örebro-Tingsryd 3-1 ( kvalserien)

Interna poängligan kvalserien:

Tingsryd

1 Tomas Lundström 8 poäng ( 4+4)
2 Henrik Bankelius 7 poäng ( 2+5)
3 Fredrik Hansson 7 poäng ( 1+6)

Örebro

1 Fredrik Orrsten 9 poäng ( 3+6)
2 Teemu Kuusisto 8 poäng ( 5+3)
3 Thomas Fahlqvist 6 poäng ( 2+4)

Poängligatoppen hela kvalserien:

1 Juha-Matti Yli-Junnila Asplöven 13 poäng ( 4+9)
2 Oscar Ahlström Huddinge 10 poäng ( 4+6)
2 Jarkko Oikarinen Asplöven 10 poäng ( 1+9)

Tips inför morgondagens omgång:

Asplöven-Nybro 4-3
Tingsryd-Örebro 3-2
Huddinge-Valbo 5-1

Over and Out!


Avdelning lustiga namn!


När jag för ett antal månader sedan räknade upp ett par coola och orginella namn i hockeyvärlden så missade jag helt denna kille. Jag satt och slösurfade på eliteprospects under gårdagskvällen när han plötsligt dök upp i Arbogas upplaga 04-05, då slog det mig att han har jag helt glömt bort.
Sen kan man ju ställa sig frågan varför jag en lördagskväll sitter och synar Arbogas laguppställning från säsongen 04-05,  får helt enkelt skylla på att jag rätt så ofta går in i någon form av hockeypsykos.

Men namnet länkar jag såklart till här nedan, ett fantastiskt roligt namn för oss med låg nivå på humorn.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4274

Over and Out!

Den tunga perioden är här!


Vårsolen är här och snön är sakta men säkert på väg att töa bort, det borde innebära att grillen och allt vad det innebär snart träder fram. Det ljuva livet träder snart i kraft för dom flesta människorna i detta land, det finns dock en kategori människor som i stället ser detta som livets svarta månader.
Vilken kategori snackar han nu om tänker nog många av er, givetvis så är det vi som valt att ägna våra liv åt hockeyn som jag här ovan nämner.

Det är nu vi går in i den ofantligt långa och minst sagt slitsamma försäsongsträningen, för många kan dessa månader vara en ren och skär plåga. Jag har förmånen att få vara en av dom lyckligt lottade som älskar att träna, det får man se som en bra egenskap när man håller på med denna idrott.

Hockeyn är en fruktansvärt allsidig idrott där du ska kunna hantera saker som spänst, snabbhet, kondition, styrka och kordination i en och samma kropp. Det är om jag ska jämföra det med något väldigt likt friidrottens sjukamp om man ser till träningsupplägg, då förstår ni att det kan vara en rätt så påfrestande försäsong för oss som valt att viga våra liv åt denna idrott.

För min egen del så har jag redan nu betat av tre veckors träning där jag lagt fokus på långa lågintensiva konditionspass och där övningarna på gymmet innehåller ett högt antal repetitioner. Det gör jag dels för att få i gång hjärta och lunga och dels för att härda kroppen inför dom kortare och högintensivare passen som väntar både i löpspår och på gymmet.

Hockeyn i sig har förändrats en hel del under dom senare åren då den har gått mer och mer mot en ren och skär konditionsidrott, på 90 talet så stod man och vickade i mittzon under stora delar utav matcherna. Under den perioden handlade försäsongen till stor del om styrka och spänst och det medförde att spelarna blev stora och starka men kanske inte så rörliga och uthålliga. I dagens hockey så är det betydligt mer fart och fläkt och där styrning i mittzon endast ses som en sista utväg, har man minsta möjliga chans så checkar man puckförande back. Det medför att även försäsongsträningen har ändrat sig och att man nu lägger nästan all kraft på uthållighet och kondition. Kondtionsträning får anses som en betydligt jobbigare form av träning än vad styrka är, det har gjort att försäsongen för många nu känns ännu hemskare.

Men visst hinner även vi njuta av solen, den goda ölen och den perfekt grillade biffen under sommarmånaderna, vi är inte mer än människor. Det måste man få göra om man mentalt ska stå redo när puckarna tas fram i augusti, den mentala styrkan ska trots allt räcka ända fram till april månad.

Jag tror även att om man som lag kunnat köra försäsongen ihop så har man mycket vunnet då ett hårt intervallpass där alla sliter med blodsmak i munnen bygger lag som man annars inte kan bygga. Har man svettats och slitit ihop under dessa månader så är man beredd att svettas och slita ihop även när det kommer till match, man kan alltid när laget spelar dåligt måla upp bilderna från det där jobbiga intervallpasset som vi klarade av tillsammans. Där har många div 1 klubbar ännu mycket att lära då man oftast låter spelarna köra sin försäsong från staden man är ifrån, för att kunna ha laget samlat måste man dock nästan kunna erbjuda spelarna tolvmånaderskontrakt. I slutändan så kanske man tjänar på det, det är vad jag tror iallafall.

Nu så passar vi på att njuta av dom härliga månader som vi har framför oss, desto hårdare man jobbar på träningarna desto bättre ser man ut på stranden är ett bra motto att använda sig av.

Tyvärr för oss hockeyspelare så ser vi oftast ut som en colaflaska, breda nertill för att sakta men säkert tunnas ut upptill!

Over and Out!

Kirunas nya coach?


Det har under dom senaste veckorna på olika forum varit en del spekulationer om att Kiruna har tre kandidater till den attraktiva tränarsysslan till hösten. Bloggen har fått jobba febrilt för att få fram vilka namn det kan röra sig om, efter många om och men så lyckades jag till slut forska fram namnet på en av dom tre.
Namnet kommer jag i respekt till föreningen aldrig att offentliggöra men kan väl säga en del om vad min kontakt sa om honom.

" Otroligt hockeykunnig och otrolig seriös inför sin uppgift, har dock haft svårt att få ut allt sitt hockeykunnande till gruppen denna säsong "

Det jag mer kan tillägga är att personen i fråga är utbildad i ett annat land än Sverige och har denna säsong coachat ett lag på lägre nivå som är verksamt i dom sydligare delarna av Sverige.

Där har ni läsare något att jobba på, vem lyckas lösa namnet först ?

Over and Out!

Visby/Roma stärker upp!


Visby förstärker upp sin trupp ytterligare då man i dag presenterade poängstarka forwarden William Meander som sitt senaste tillskott. Den 21-årige forwarden har under dom två senaste säsongerna gjort 67 poäng (41+26) på 54 matcher för sitt Härnösand. Han beskrivs som skridskoskicklig med riktigt fina händer, dessutom vet han verkligen vart målet är beläget. Ett bra tillskott för öns stolthet, man visar genom denna värvning att man återigen vill vara med och leka med dom stora lagen. Hade jag varit dig William så hade jag packat min väska och anslutit till truppen redan i junimånad, man vill inte missa den viktiga försäsongsträningen med laget när man spelar ute på ön.

Annars så är det fortsatt lugnt på värvningsfronten, många som vill i väg men verkar vara väldigt svårt att hitta klubbar. Det borde dock börja röra på sig inom en snar framtid då klubbarna nu börjar få en övergripande syn på ekonomin inför hösten. Så visst kommer det börja hända saker, gäller bara att vi som älskar det här med silly season håller tålamodet uppe.

Här nedan så ger jag er klubbar som saknar en stor och spelskicklig offensiv kraft i er trupp ett tips på en spelare som då kommer att passa in alldeles ypperligt. Jag har mött honom ett antal gånger under min sejour i Stockholm, kan intyga att det här är en kille som kommer vara guld värd för er i offensiven.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=2289

Over and Out!

Spännande avslutning väntar!


Omgång 8 i kvalet till allsvenskan är nu spelad och dramatiken minst sagt tätnade av kvällens omgång.

Huddinge-Asplöven 4-5

Första bortasegern är nu i hamn för Asplöven, detta efter en makalös vändning under dom avslutande två perioderna. Man låg efter första perioden under med 4-0 men åt sig sakta men säkert i kapp och förbi, stora segerorganisatörer var Asplövens giganter i denna kvalserie Juha-Matti Yli-Junnila ( 2+2 i kväll ) och Jarkko Oikarinen ( 0+3 i kväll ).

Nybro-Tingsryd 2-3

Tingsryd tog en livsviktig seger i derbyt, inte bara för att man nu hänger på den allsvenska platsen utan också för att man återigen fick sätta antagonisten Nybro på plats.

Valbo-Örebro 2-3 ef straffar

Vi så kallade hockeykännare tippade att Örebro bara behövde åka till Borr&Tång Arena och hämta hem tre enkla poäng, hockey är dock inte riktigt så enkelt. Det var förmodligen gummiarmarnas afton för Örebro laget denna kväll, då hjälper det inte ens att man har 400 fanatiska bortafans i ryggen. Att sätta den så kallade spiken i kistan är oftast det svårast uppdraget, nu hjälpte det dock mycket att Mikko Laine straffsköt hem bonuspoängen till gästerna.

Toppstriden efter 8 omgångar

1 Örebro 20 poäng + 13
------------------------------------
2 Tingsryd 17 poäng + 11

Nästa omgång blir högdramatisk då Tingsryd tar emot Örebro hemma i en kokande Dackehall, inte bara en allsvensk plats på spel utan det är också otroligt mycket prestige lagen emellan. Det kan vi utomstående tacka Örebros ordförande Mikael Fahlander för då han i sin blogg kastat mycket skit på Tingsryds lagbygge denna vinter. Kanske får han äta upp det när vi summerar säsongen då Tingsryd gjort en grym avslutning på denna kvalserie. Jag antar att lg sports kommer att sända denna drabbning, får ej missas!

Äntligen kom det en rolig värvning inom div 1 hockeyn, åtminstone för mig då det är en av mina bättre vänner som byter klubb. Det är den hårdföre och fysiskt starka backen Joakim "Lillis" Norin som byter Hedemora mot Borlänge, ett bra byte för Joakim då han kommer till en klubb som alltid är med och slåss i toppen. Bra är det även för Borlänge då dom får en stabil och rejäl back som alltid gör jobbet, dessutom en bra kille att förfoga över i omklädningsrummet då han ställer höga krav både på sig själv och på sin omgivning.

Joakim har huserat i div 1 med först Falun och sedemera Hedemora, dessutom var han i väg en säsong och provade på det franska proffslivet. Där spelade han för Lyon och var med och förde laget till en finalserie om uppflyttning, tyvärr så räckte det inte hela vägen fram.
Bloggen har dock lyckats gräva fram en bild där Joakim under sitt slutspel med Lyon sparade ut ett slutspelsskägg i Kåberg klass, studera bilden "Horndal" så vet du vad som väntar om laget ditt återigen skulle lyckas ta sig till playoff spel.                                
 
Over and Out!

Div 1 platserna är nu klara!


I går så spelades avslutningsomgången i kvalet till ettan, det står nu klart vilka lag som nästa säsong tar klivet in i hockeyns "finrum". Här nedan så redovisar bloggen hur det slutade i dom olika kvalgrupperna, kan säga att i en av dom så blev det en otroligt dramatisk slutomgång.

Kvalgrupp A ( Färdigspelad sedan länge)

Lycksele och Luleå Rebels spelar i ettan till hösten, för Rebels del så tar man alltså steget upp.

Kvalgrupp B ( Färdigspelad sedan länge)

Njurunda, ÖSK Hockey och Härnösand spelar i ettan till hösten, Njurunda och ÖSK Hockey tar steget upp. Härnösand klarar sig kvar tack vare att Nälden drog sig ur kvalspelet.

Kvalgrupp C

Hedemora och Järfälla klarar sig kvar i ettan utan några större problem.

Kvalgrupp D

Nynäshamn och Vallentuna tar steget upp i ettan, adjö säger vi därför till Haninge och Skå som får börja om i tvåan. Kul för Nynäshamn då man under fjolåret stupade på mållinjen, nu så fick man äntligen lyckas. Min gamla klubb Vallentuna tar äntligen steget tillbaka, mycket rättvist då man i grundserie och alltvåa endast förlorade en match.

Kvalgrupp E

Sunne och Munkfors klarade sig kvar i ettan, som ni ser här nedan så var det verkligen på det berömda f***håret för Munkfors del.

2 Munkfors 15 poäng 34-28 +6
---------------------------------------------
3 Boro/Vetlanda 15 poäng 29-23 +6

Munkfors klarar sig alltså kvar på mer gjorda mål, helt otroligt!

Kvalgrupp F

Halmstad och Mörrum tar steget upp i ettan, tack och adjö säger vi till "publiklagen" Ulricehamn och Helsingborg. Otroligt kul att två publikstarka lag som Halmstad och Mörrum tar steget upp, bäddat för många publikfester nere i södra ettan till hösten.

Kul med så många nya lag i ettan till hösten, som det ser ut nu så kommer det att bli otroliga publikfester i div 1 F till hösten. Enda plumpen är att Boro/Vetlanda missade avancemanget då även dom besitter ett stort hockeyintresse i bygden.

Omgång 8 i kvalet till allsvenskan har precis haft nedsläpp, bloggen måste givetvis försöka tippa resultaten.

Huddinge-Asplöven 6-1
Nybro-Tingsryd 2-3 ot
Valbo-Örebro 2-5

Till sist, laddat för publikfest i Valbos magnifika hemmaarena i kväll. Beräknas bli kring 400 Örebroare som intar Borr&Tång Arena, mäktigt!

Over and Out!

Aprilskämten haglar tätt!


Runt om i massmedia har man under dagen kunnat höra och läsa en hel del sköna aprilskämt, det bästa skämtet måste vara det man har gjort på nwt.se. Där gick man i web-tv ut med att Färjestads coach Perra Johnson lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan, det trovärdiga i det hela var att bla Perra, Tommy Samuelsson och Rickard Wallin spelade med på detta. Dom visar prov på fina skådespelartalanger och klippet länkar jag till här nedan.

http://www.nwt.se/webb-tv/article507429.ece

Det är fortfarande stiltje på silly-season fronten när det gäller div 1, i elitserien har det hänt desto mer dom senaste dagarna. Bland annat så byter Frölunda ikonen Magnus Kahnberg ner sig då han i dagarna skrev på för Brynäs, nytändning är väl det han hoppas på då han efter sin NHL utflykt inte alls har kommit upp i nivå. Frölunda gör däremot en konstig värvning enligt mig då man plockar Tobias Viklund från Skellefteå, Tobias gjorde dock ett mycket bra slutspel och är väl på väg uppåt i utvecklingen. Erik Andersson lämnar också Skellefteå, ny klubbadress blir Linköping. Yngre broder Alcén lämnar Brynäs, i hans fall så har han än så länge inte klart med någon ny klubb. Chansar nog på Rögle, någon som sätter emot?

Har faktiskt blivit två värvningar i ettan i dag, Andreas Näsman byter Arboga mot Skövde och Oskar Lundberg byter Olofström mot Visby/Roma. För mig är detta inga bekanta namn, Andreas verkar dock ha haft en fin säsong då han producerat bra med poäng från sin backposition.
Olofström tappar och tappar, ser ut att bli en riktigt mager säsong för dom då dom dras med en väldigt nedskuren budget inför hösten. Även Linden Hockey har stora ekonomiska problem, i deras fall talades det till och med om att lägga ned A-lags verksamheten. Nu verkar dock A-laget bli kvar men det kommer att bli en rejäl lågbudgetsatsning för deras del.

Nu är det snart dax för nedsläpp i sm-slutspelets första finalmatch, förhoppningsvis kan HV dra det längsta strået. Kvällens match slutar iaf med HV seger, 3-1 låter som ett spelbart resultat!

Over and Out!


RSS 2.0