Inför Luleå J-20-Kalix


I morgon är det återigen matchdax då vi besöker COOP:s B-hall för möte med Luleås J-20 lag. Det blir en härlig utmaning att ta sig an ett av landets bästa juniorlag då man dessutom har hockey Sveriges tuffaste forechecking.

För vår del så har vi startat försäsongen på ett utmärkt sätt då vi vunnit våra två första matcher, mer än så kan man inte begära. Vi har visat upp en härlig offensivlusta, ett stort hjärta och en otrolig spelglädje. Många av dom som var med under fjolåret har redan nu visat att dom utvecklats i rätt riktning och det innebär att vi nya får slita hårt för att ta oss en ordinarie tröja. Det är precis dit man vill komma med ett lagbygge då konkurrens är det som utvecklar.

Som det ser ut nu så har coach Petter Christoffersson angenämna problem när det gäller laguttagning och hur han skall matcha laget då så många har visat att dom vill vara med och bidra.

Luleås J-20 lag har som vanligt gjort en bra försäsong där man bland annat körde över Kiruna förra helgen. Man kommer att köra i 60 minuter och checka på allt som rör sig. Dom har en otroligt bred forechecking vilket gör att enda sättet att ta sig ur den egna zonen är via mitten. Kan vi utnyttja det och framförallt våga slå puckarna där så kommer vi att få med oss ett antal fina kontringar och numerära överlägen.

Vi kan redan nu ställa in oss på att mycket skridskoåkning och mycket fysiskt spel lär stå på agendan under morgondagen. Det gäller att vi är på tå redan från nedsläpp och att vi framförallt är beredda att ta kampen med våra taggade motståndare.

För min egen del så hoppas jag få ett kvitto på att formen går åt rätt håll och att man mer och mer börjar hitta rätt i positionerna. Får jag det svaret så är jag mer än nöjd då formen först den 20 september verkligen skall vara på topp. Det är dock skönt att få ett kvitto på vart man står innan dess, man vill dessutom visa både sig själv och sin omgivning att man vill ha mycket istid. 

Håll i hatten kära lagmedlemmar, i morgon möter vi 22 stycken brunstiga och hungriga juniorer som vill vinna matchen till varje pris. Nu visar vi att rutin slår ungdomlig entusiasm!

Over and Out!
 

Lahti till Kiruna IF ?


Ryktena om att Kiruna Citys spelande tränare Robert Lahti nu har blivit erbjuden spel i Kiruna IF och dessutom en heltidsanställning åt föreningen växer sig allt starkare. Bloggen har under dagen sökt efter hur mycket sanning det egentligen ligger i detta.

Jag fick till slut marknadschefen Mikael Lasu att uttala sig om saken.

" Det är ingenting som jag kan kommentera i dagsläget "

Om man nu kallar det där för att uttala sig, däremot så kan man av uttalandet att döma se det på detta sätt.

- Han dementerar inte

- Att leda en förening har alltid varit en pojkdröm hos berörda parter

Rykten är aldrig en sanning men däremot ligger det många gånger någonting i det. Vi lär väl ser vart detta leder men en sak är åtminstone säker. Att anställa Robert Lahti skulle vara ett klokt val då man i Robert får en driftig kille med ett stort hjärta för föreningen och sporten.

Over and Out!


Visst känns den hetare?


Div 1 A har under dom senaste åren fört en anonym tillvaro där man knappt har uppmärksammats av media och publik. Antagligen så är det för att serien är så förutsägbar som den har fått så lite publicitet och närvaron av publik och media går oftast hand i hand. Klart som tusan att tidningarna inte skriver något om en serie som helt saknar intresse. Varför skulle dom egentligen göra det? Deras mål är ju att locka kunder och det gör man väl lämpligast genom att skriva artiklar som man vet att folk vill läsa.

Men ser vi inte nu ett trendbrott ? Tidningarna, eller iallafall den enda lokaltidningen som jag läser skriver till och med om träningsmatcherna och det sitter 500 personer i Arena Polarica under säsongspremiären. Även Fururinken var välbesökt i fredags och rapporterna säger att även Lombiahallen hade bra beläggning när Luleås J-20 var på besök tidigare i veckan.

Är vi på väg mot ett större intresse och en bättre beläggning på arenorna ? Får norrlandshockeyn äntligen tillbaka sin glöd detta år ?

Man märker även här på bloggen att intresset är större än tidigare då antalet besöksträffar ökat kraftigt under den senaste månaden. Besöksstatistiken håller en betydligt jämnare nivå och nu behöver man inte komma med något tungt avslöjande för att locka läsarna till sidan.

Jag hoppas innerligt på att vi tillsammans lyckas öka intresset denna säsong, visar det sig att denna blogg har varit med och bidragit till det så blir jag lika stolt som den där sommardagen 1996 när jag blev uttagen till att representera Norrbotten i TV-pucken.

Ps: För er som ännu inte röstat på hur grundserien slutar så rekommenderar jag er ett besök längre ner på bloggsidan. Vinnaren får ju ändå middag och inträde till hockey av bloggmästaren, den chansen vill ni väl inte missa?

Over and Out!


Resultat träningsmatch!


Luleå Rebels-Tornio IHC 7-5

Over and Out!

En stabil premiär i Arena Polarica!


Säsongens första match i Arena Polarica blev en rätt så välspelad tillställning där gästande mestislaget RoKi stod för det mesta i anfallsväg medans hemmalaget gjorde målen då matchen slutade 4-1 i Asplövens favör. För att vara första matchen tillsammans såg stjärnspäckade Asplöven riktigt bra ut då man skall tänka på att man mötte ett mycket bra motstånd som dessutom spelat ett antal träningsmatcher och har ett antal fler träningspass i benen.

Coach Freddy Lindfors har redan hunnit sätta sin prägel på laget och man fick gång på gång se prov på den typen av hockey som Freddy vill spela. Man försökte vårda pucken på ett bra sätt även om handlederna vissa gånger inte riktigt är vad dom borde. Så ska det dock vara denna tid på året och man visade redan nu att man kommer att gå långt även denna säsong.

Att ge ut ris och ros ska man passa sig för denna tid på året men kan åtminstone försöka delge er mina intryck om nyförvärven under denna match. Ni får ta denna bedömning med en nypa salt då spelarnas status denna tid på året varierar från individ till individ. Vissa är lättstartade medans vissa behöver mycket tid för att komma in i grejerna.

Jimmy Danielsson B ( Klev av efter en period med en skada på underkroppen. Visade under sina 20 minuter upp ett starkt fysiskt spel och var faktiskt ganska så trygg med pucken. Här kommer Asplöven att få precis det man sökte, tyngd och kraft! )

Henrik Olsson B ( Känns som herr lagom i detta lag. Lagomt bra händer, lagomt skridskoskicklig, lagomt rörlig, lagomt bra i alla zoner och lagomt bra fysiskt. Kommer att bli den perfekta komplementsbacken som kan rycka in där det behövs. )

Joel Asp B ( Detta var väl inte Joels bästa premiär då han hade väldigt svårt att behålla pucken på bladet. Är dock inte här för att slå dom avgörande passen utan kommer precis som med Danielsson att bli otroligt nyttig i den egna zonen. Visade upp ett bra fysiskt spel, när väl grejerna sitter på plats så tror jag även att puckarna kommer att följa med honom. )

Olov Lundqvist B ( Kändes en aning blyg där ute, vill se mer initativ från denna spelande back. Men premiär är premiär och givetvis så är det bara en tidsfråga innan han börjar att ta för sig. Aldrig lätt att komma till ett nytt lag, med tiden så kommer Olov bli en nyckel i framförallt det offensiva spelet. )

Robin Jalkerud Fw ( Energispelare som trots sin längd älskar det fysiska spelet. Kommer att bli en pina för dom flesta backar då han inte ger sig i första taget. )

Michal Lukac C ( Rejält uppskriven på förhand och givetvis så förväntar man sig då stordåd. Man kan dock inte ställa så höga krav på någon denna tid på året. Visade upp fina intentioner och kommer att få en nyckelroll i laget. Många tippar på att han kan göra kring 70 poäng denna säsong, bloggen säger absolut inte emot men vill se mer innan jag siar om sådana saker. Det man redan nu kan fastslå är att det är en riktig klasspelare. )

Anton Lundberg Fw ( En lysande premiär där han summerade 1+2, visade att han klarar sig utan "Ragge" Olofsson. Är som bäst i den offensiva zonen och är väldigt klok med pucken. )

Johan Skiöld Fw ( En ganska så blek premiär men man kan samtidigt inte förvänta sig att han direkt växer in i seniorkostymen. Blixtrade stundtals till och när krutet i skridskoåkningen kommer så kommer även spelet att lossna. Kommer med tiden att växa då han har otroligt mycket hockey i sig. Gör man dom poängen i superelit så är man allt annat än en dussinlirare. )


Tryout spelarna:

Mason Graddock C ( Fick visst inget kontrakt om jag förstod Magnus Lehto rätt. Visade stundtals prov på det typiskt transatlantiska med drivet på mål och skott i alla lägen. Kanske skulle ha fått en chans till men samtidigt så ställs det höga krav på en importspelare. )

Johannes Pukema C
( Syntes inte nämnvärt och måste nog höja sig om det skall bli ett kontrakt. Spelade upp sig under matchens gång och hade ett fint läge som hade kunnat resultera i mål. )

Noterbart från matchen:

- Dan Mogemark visade att han gärna vill ha förstaspaden i vinter

- Markus Huhta verkar trivas i Freddys sällskap

- Jarkko Oikarinen är alltid härlig att beskåda

- Ni som inte var på plats missade "Stanos" 30-meters flipp till Andersson-Grans blad. Hockeygodis !

- Jarkko Pakisjärvi var tillbaka i bra form. Läskigt pigga ben och sånär målskytt!

Nu några andra resultat från dagen:

KB 65-Lycksele 6-4

Målskyttar Lycksele: Fredrik Strand 2, Johan Grönberg och Peter Tapani

Borlänge-Valbo 7-2

" Målet måste vara topp-två om motståndet inte är bättre än så här "

Citat från en anonym Borlängespelare!

Till sist, kul att se 500 personer på en träningsmatch i Arena Polarica. Hockeyn lever i Haparanda!

Over and Out!


Arena Polarica nästa!


Det är trots allt säsongens första match som Asplöven i dag går in i och i vanliga fall så har man inga större förväntningar när man ska bevittna ett lag som just går in i säsongen. När man dessutom möter ett RoKi som har varit på is i en månad och spelat otaliga träningsmatcher så förstår man att det är ganska absurt att ens ta ordet förväntningar i sin mun.

Asplöven är dock inget vanligt lag utan när man bevittnar årets upplaga av Asplöven så är det som vanligt en hel del nya namn och nummer att hålla reda på. Jag skulle vilja likna Asplöven och dom övriga lagen i serien vid två sorters julkalendrar.

Chokladjulkalendern får stå för dom övriga lagen då man vet vad man får. I en sådan julkalender är det samma typ av choklad bakom varje lucka och till slut kan den inte ens lura dom allra minsta barnen. Det är gott och man vet vad man får, men att påstå att man blir överraskad är verkligen en överdrift.

Den vanliga julkalendern ( typ bingolottos ) får stå för Asplöven. Skillnaden mellan den och Asplöven är att Asplövens kalender har fler högvinster. I en vanlig sådan så blir man oftast besviken ( vilket man sällan blir på Asplöven ) när man öppnar luckorna då det sällan är någon vinst. Är det en vinst så är det oftast en liten sådan och dom högvinster som finns är man själv aldrig i närheten av. Men min liknelse mellan klubben och kalendern hittar vi i spänningen. Man vet inte riktigt vad man får, det kan vara något riktigt bra men det kan också vara något som är helt utan värde.

Vi vet ju redan nu vissa saker om årets kalender. Lucka nummer 3 innehåller offensivlusta och ett mäktigt slagskott, lucka nummer 8 innehåller magiska händer, lucka nummer 16 innehåller klokhet och lucka nummer 20 innehåller ett stabilt målskytte och en otrolig plusvariant om man ser till vad han levererar kontra vad han kostar.

Men vad som är bakom dom övriga återstår att se. Är Lukac detsamma som färgfemman, är Skiöld detsamma som bilen, är Danielsson detsamma som 25000 kronor bensin och är Launonen detsamma som 20000 elektronik?

Från klockan 16 och framåt så får vi dom första svaren!

Over and Out!

Resultat träningsmatch!


Bloggen missade tidigare under kvällen att rapportera in matchen Piteå-Boden då jag trodde att den skulle spelas under morgondagen. Men bättre sent än aldrig är ett bra talesätt som förhoppningsvis även gäller för bloggmästarens poängproduktion då han har startat säsongen med en uddlös offensiv.

Piteå-Boden 5-1

Målskyttar Piteå: Fredrik Sandström 2, Joakim Hurtig, Anton Edlund och Daniel Olofsson

Målskytt Boden: Jens Enlund

Noterbart: Piteå gjorde fyra av målen i powerplay och "Ragge" Olofsson plockar poäng även på försäsongen.

Over and Out!

 


Resultat träningsmatcher!


Tornio IHC-Kalix 4-5 ( 2-2, 1-2, 1-1 ) Skott: 30-32 ( 8-10, 11-15, 11-7 )

Målskyttar Kalix: Johan Karlsson 2, Johan Hjelm, Emil Landström och Ville Väänänen

Det var ett betydligt bättre Tornio som vi fick ta oss an i dag om man jämför med gårdagen. Hemmaplan, revanschlusta och en starkare trupp gjorde att vi i dag fick oss en riktig värdemätare. Sett till över 60 minuter så gjorde vi en bättre match i dag då vi var bättre organiserade och visade upp ett tightare försvarsspel. Offensivt sett så kanske vi inte gjorde en lika frejdig insats som under gårdagen men det har nog sin förklaring i att vi mötte ett betydligt bättre och mer revanschsuget Tornio.

För vår del så gjorde målvakten Tomi Haapaniemi en stabil säsongspremiär, även junioren Nils Jacobsson och kapten Johan Karlsson ( 2 klassmål ) bör omnämnas.

I Tornio kretsade mycket av deras offensiv kring Joni Kauvosaari som hade en bra dag på jobbet med sina 2+2.

RoKi-Kiruna 5-1

Målskytt Kiruna: Michael Ljungberg

ÖSK Hockey-Lycksele 4-5 efter sudden

Målskyttar Lycksele: Peter Tapani, Fredrik Strand, Niklas Dahl, Johan Bergmark och Johan Grönberg

Over and Out!


Fröjdigt eller frejdigt?


Det är den stora frågan bloggen ställer sig en dag som denna då han ser att coach Petter Christoffersson uttalar sig om att vi spelade fröjdigt i går. Han nämnde även samma ord under genomgången i går då han sa att han ville se "ett fröjdigt anfallsspel".

Bloggmästaren använder dock ordet frejdigt men antar att både jag och Petter egentligen menar samma sak. Men vad är egentligen rätt ordval?

Eftersom det är coach man går upp i klinch med så måste jag sätta mina pengar på honom, vet ni varför? Jo för att coach alltid har rätt!

Over and Out!

Kalix-Tornio IHC 9-4 ( 3-0, 4-3, 2-1 )


Då var säsongens första match till ända och vi får trots fyra insläppta mål och en dålig andra period vara nöjda med premiären. Som alltid i en säsongspremiär så är det mycket som inte fungerar som det ska och felpassningarna, felbesluten och dom otajmade åkvägarna avlöste varandra. Lägg därtill en väldigt dålig is så förstår ni verkligen att det är försäsong som jag skriver om.

Men allt var verkligen inte bara dåligt i dag utan vi visade mängder med positiva saker och mängder med fina intentioner som med några veckors träning kommer att bli mer än just intentioner. Vi hade ett bra driv på skridskorna och visade upp en härlig glädje och offensivlusta. Vi visade minst sagt att vi har längtat efter att få spela match igen. När den längtan och den passionen för sporten finns så finns det alla förutsättningarna för att på sikt kunna bygga upp ett starkt kollektiv.

Framförallt så visade kedjan med Johan Hjelm, Emil Sikström och Andreas Wallgren upp en härlig spelglädje samtidigt som backen Mattias Björnfot visade upp ett stabilt och rejält backspel.

Personligen så var det en typisk förstamatch med virrigt spel i försvarszon, många tappade puckar i uppspelsfasen och ett rätt så klent anfallsspel. Blixtrade till stundtals men det var alldeles för sällan, som tur är så kan det nog inte bli så mycket sämre än så här. En typisk Jimmy Stålnacke premiär med andra ord då jag nuförtiden har för vana att vara seg och osynlig under dom inledande träningsmatcherna.

Precis som övriga laget så tycker jag att det är skönt att vara igång och skönt att starta säsongen som vinnare!

Målskyttar Kalix: Johan Karlsson 2, Johan Hjelm 2, Ville Väänänen, Niklas Wallgren, Emil Sikström, Martin Ström och Mattias Björnfot

Nu väntar Tornio på bortais under morgondagen, nedsläpp i Pluusa Center klockan 15.00 svensk tid!

Over and Out!

# 32 Vikeväinen


Numret och namnet kommer gå att läsa på Björklövens matchställ under säsongen 09-10 då det i dag stod klart att Ville Vikeväinens try-out kontrakt blir omskrivet till ett permanent avtal.

Bloggen fick sig en pratstund med en glad men ändå samlad Ville där han poängterade att ännu får man inte vara nöjd. Han hälsar att delmål ett är avklarat men att det nu gäller att försöka få sig så mycket speltid som möjligt och därmed ta ytterligare steg i utvecklingen.

Ett skönt gäng med en bra organisation är vissa saker som Ville nämner som positiva, dessutom tycker han att tränaren Kari Eloranta verkar vara mycket bra. Träningarna har varit av riktigt bra kvalité och man har tränar riktigt hårt sedan man gick på is. Med andra ord så trivs Ville som fisken i vattnet just nu då även sambon nu är på plats.

Lycka till Ville!

Over and Out!


Ville Väänänen " Jag är väl en ganska bra skridskoåkare "


Kalix UHC går i dag in i säsongen då man i första träningsmatchen på hemmaplan tar emot det finska Suomisarjalaget Tornio IHC. Bloggen tog tillfället i akt och passade på att intervjua Kalix finska nyförvärv Ville Väänänen.

                          
                            

Nytt land och ny typ av ishockey, vad tycker du om Sverige och Kalix så här långt?

Hittills har allt fungerat bra och jag har trivts bra i Kalix. Människorna här verkar vara mycket trevliga. Har ju alltid bott vid gränsen till Sverige, så det är inte så mycket som är annorlunda jämfört med Finland.

Vad gör du vid sidan om hockeyn?

Jag studerar företagsekonomi på distans. Började förra året i Torneå, så nu börjar mitt andra år.

Du spelade under fjolåret i samma kedja som Asplövens tryoutande finländare, hur skulle du beskriva dom som spelare ?

Joni är mycket stark och han gillar att spela fysiskt, han har ett väldigt bra skott och är dessutom skridskostark. Johannes är mycket snabb och får oftast just därför mycket lägen, han ser spelet bra och det är lätt att spela med honom.

Du spelade i Et-Po i Suomisarja ( motsvarande svenska div 1 ) under förra säsongen, hur tycker du klassen är på den serien?

Det går mycket upp och ner. Det är alltid några lite bättre lag som satsar och sen är det lag som bara vill hålla sig kvar. Men jag tycker ändå att det är en ganska bra serie som är lite underskattad.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Det är alltid svårt. Ganska bra skridskoåkare som aldrig ger upp.

Som det ser ut nu så kommer du till en början att spela tillsammans med bloggansvarige , hur tror du att det kommer att fungera?

Jag tror det kommer fungera bra, får en erfaren center som ser spelet bra. Vi kommer nog hitta varandra bra när serien väl drar igång.

Vad har du för personlig målsättning den här säsongen?

Hjälpa laget till allettan och göra några poäng vid sidan om.

Hur tycker du att laget ser ut om du ska se till dom inledande träningspassen?

Det ser ganska bra ut, vi har mycket fart på träningarna och alla ser hungriga ut. Bra mix på laget, mycket unga och sen några som är mer erfarna.

Vem vinner den interna poängligan?

Kapten Johan Karlsson.

Vem tror du får sitt genombrott i vinter?

Tror det blir Andreas Lindgren, en spelskicklig back.

Bloggen om Ville:

En liten skridskoskicklig spelare med väldigt fina händer och ett kreativt tänk som kommer att skapa oreda i många försvar. Vid sidan om är Ville en skön kille som inte tar särskilt stor plats, passar med andra ord perfekt in i Kalix UHC:s lagbygge säsongen 09-10.

Ps: Glöm inte att rösta på hur grundserien ska sluta, inlägget hittar ni längre ner på bloggen!

Over and Out!


Inför Kalix-Tornio IHC


I morgon så är det äntligen dags för match igen efter några månaders uppehåll, härligt är bara förnamnet. Det är Suomisarjalaget Tornio IHC som står för motståndet och där hittar vi en del gamla Asplövenprofiler så som Sakari Jussila och tränaren Urban Lahti.

Vi kommer till spel med nio ispass i benen medans våra motståndare har varit igång ungefär en månad och under den tiden avverkat ett antal matcher. Att det blir en bra värdemätare för oss är det inget snack om trots att vi på pappret ska ha en starkare uppställning än våra motståndare. På pappret vinner man dock inga matcher utan hockey handlar till stor del om att prestera som lag och där borde Tornio just nu ligga steget före oss.

Årets upplaga av Kalix UHC ser väl på förhand bredare och bättre ut än under fjolåret då vi lyckats knyta till oss en del bra och viktiga pjäser. Dessutom så har dom som varit med under fjolåret byggt på sig värdefull rutin och dessutom blivit ett år äldre. Får vi ihop alla delar till ett lag så ska det förhoppningsvis kunna bli en rolig säsong för oss och det första steget mot det tar vi alltså redan i morgon kväll.

Första matchen handlar till stor del om att åka av sig " huvudet under armen " för att därefter börja beta av detaljerna steg för steg. Förmodligen så kommer morgondagen mest handla om felpass, konstiga beslut och otajmade åkvägar. Det vore konstigt om sådana saker satt som dom skulle redan under den första träningsmtachen. Hade alla såna saker suttit på plats direkt så hade man helt enkelt kunnat hoppa över försäsongen och dra igång veckan innan seriestarten.

Det jag däremot hoppas att få se är mycket energi, en otrolig spelglädje och ett spel där varje individ alltid underordnar sig laget. Får man med dom bitarna direkt så blir det otroligt mycket enklare att sedan utveckla detaljerna i spelet.

Personligen så hyser jag inga större förhoppningar inför morgondagen då jag brukar vara rätt så segstartad. Det viktiga är att man får känna på matchatmosfären igen och lugnt och sansat börja hitta sin plats och roll i laget. Jag kommer väl också trots min ålder att borra huvudet under armen och se ut som en kalv på grönbetet. Så skall det vara första matchen, det visar på att man verkligen har längtat efter detta.

Jag hoppas att Kalixborna är sugna på att studera årets upplaga av Kalix UHC, nedsläpp i Fururinken 19.30 i morgon kväll! Välkommen skall ni vara!

Ps: Glöm inte att lägga din röst på " Hur slutar div 1 A:s grundserie? ". Inlägget och kommentarsfältet hittar ni längre ner i bloggen!

Over and Out!

" Hur slutar div 1 A:s grundserie? "


Jag tror att det är ett bra läge att  i dag köra i gång tipset " Hur slutar div 1 A:s grundserie ? " då det nu inte är alltför många veckor kvar tills seriestarten. Det kommer att gå bra att lämna sin röst i kommentarsfältet i detta inlägg och röstningen kommer att pågå fram tills den 17 september.

Vinnande bidrag kommer att gå vidare till nästa omgång där det då gäller att tippa även allettan rätt ( antar att det är fler än ett bidrag som kommer att innehålla alla rätt  under grundserietipset) . Vinnarna från allettantipset  kommer att gå vidare till ytterligare ett steg där det då gäller att tippa playoffmatcherna och vilka som kommer att ta sig till det allsvenska kvalet.

Priset till vinnaren/vinnarna kommer att bestå av gratis middag och hockey under det allsvenska kvalspelet förutsatt att något av lagen i den nordligaste serien tar sig dit. Resa och eventuellt boende står ni själva för om vi inte kan samåka. Lyckas inget lag ta sig till det allsvenska kvalet så får jag under säsongens gång komma på ett bra pris till vinnaren/vinnarna!

Välkommen att börja lämna era röster, en röst per ip-nummer är det som gäller!

Over and Out!

Bävrarna har lärt sig av läxan!


Genom åren så har Asplöven haft för vana att ta in alltför många spelare på kontrakt vilket har orsakat trubbel när man varit tvungen att skära i den befintliga truppen. Detta har skapat en del negativ publicitet och en allmän oro bland spelarna i truppen då dom aldrig har kunnat känna sig riktigt säkra.

Nu verkar man dock ha lärt sig av läxan då man nu har tre stycken forwards på tryout, ett mycket bättre koncept då spelarna i fråga vet vad det är som gäller. Gör du det bra så får du stanna, gör du en Stålnacke försäsong så får du lämna. Enklare än så kan det inte bli och det skapar en trygghet för dom spelare som redan sitter på färdiga kontrakt.

Asplövens tryoutspelare för tillfället :

Mason Graddock ( Spelade 3 matcher i AHL under fjolåret men tillbringade större delen av säsongen i collagehockeyn då han representerade Middlebury College i NCAA. En intressant spelare som antingen kommer att vara fågel eller fisk. )

Joni Kauvosaari ( Spelade med Et-Po i Soumisaarja under fjolåret ( motsvarande svenska div 1 ) och gjorde väl en del poäng. Mer än så vet jag inte, skall kolla upp honom med mina finska kontakt under morgondagen. )

Johannes Pukema ( Var lagkamrat med Joni under fjolåret och verkar vara en rätt likvärdig spelare om man ser till antalet poäng åtminstone. Skall bygga på mig mer info även om honom under morgondagen. )

För övrigt så måste väl Mikko Purontakanens tryout med Asplöven under fjolåret höra till världens kortaste. Efter 20 minuters morgonträning så började Magnus Lehto att ordningställa ett vanligt kontrakt, där kan man verkligen konstatera att Mikko visade sig från sin bästa sida. I övrigt så kändes det lite befängt att han bara fick ett tryoutkontrakt inledningsvis när han har dom meriterna som han har.

Man kan väl lugnt säga att Mikko visade vart skåpet skulle stå!

Over and Out!

Resultat träningsmatcher!


Kiruna-Luleå J-20 5-4 ( 0-3, 1-1, 4-0 )

Målskyttar Kiruna : Joel Törmä 2, Andreas Nyberg, Joakim Fredriksson och Henrik Bergenström

Målskyttar Luleå J-20 : Christian Nyman 2, Markus Hurtig och Petter Sundqvist

Boden-Clemensnäs 11-3  ( 3-0, 5-1, 3-2 )

Skott : 44-26 ( 13-7, 19-12, 12-7 )

Målskyttar Boden : Zakarias Granlund 2, Mattias Astrén 2, Oskar Edström 2, David Berglund 2, Christian Klingert, Mathias Sundelin och Alexander Lindén

Målskyttar Clemensnäs : Sam Stenlund, Joakim Lundqvist och Tim Eriksson

Over and Out!

Lösa skott från Rebellerna?


Luleå Rebels har gjort en del bra värvningar inför denna säsong men nu ställer sig bloggen undrande till hur många som egentligen kommer till spel? Först säger rykterna att förvärvet Fredrik Lindmark tvingas lägga skridskorna på hyllan då hans arbetssituation gör en fortsättning omöjlig.

Hinner inte ens mer än logga ur mig innan Asplövens svenskafansskribent Hans Kenttä upplyser mig om denna text.

"Hemsidan kan tyvärr meddela att Pierre Berggren tar timeout från hockeyn, när hans arbetssituation inte gör att han kan satsa till 100%. Möjligen får vi se Pierre i Rebels dress senare under vintern, men just nu blir det timeout från hockeyn."

Detta rykte hörde jag redan för några veckor sedan och tyvärr så blev det ryktet nu till sanning, tråkigt för Rebels. Lägg därtill värvningen av comebackande Robert Nordberg, hur många matcher kommer han egentligen att deltaga i? Bloggen tror inte att han kommer att spela matcher och träna varje kväll men för tillfället är det en nödvändighet om Rebels skall kunna vara med och slåss om annat än den sjunde platsen.

Nu får vi hoppas på lite positiva besked, kanske kan man knyta till sig Urban Omark? Kanske kan man höra sig för med Marcus Lundberg? Där ställer jobbet till det men ett antal träningar och matcher kanske han kan ställa upp i?

Over and Out!

Rykterna går ..


om att Luleå Rebels nyförvärv Fredrik Lindmark tvingas lägga av med hockeyn då den inte går att kombinera med jobbet. Om så är fallet så är det ett tungt avbräck för "Rebellerna" då "Limpan" hade bidragit med mycket rutin.

Slutligen så har jag två svar till två kommentarer!

Aclam:

Johan Wikström har tränat med LSK under några tillfällen på is, vart det sedan leder har jag ingen aning om. Inte omöjligt att han hakar på Johan Bergmark och skriver ett korttidskontrakt, men för att det ska ske så måste LSK hosta upp en del deg. Det är mina spekulationer i detta fall, hur klubben och Wikström tänker har jag egentligen ingen aning om.

Rykten:

Kan försöka forska i vilka det är som Rebels jagar, personligen så sätter jag mina pengar på Urban Omark när det gäller centern. Målvakten har jag dock ingen aning om men lovar att forska lite!

Over and Out!

Några små funderingar!


- Ex-Björklövaren Jonnie Karlsson är div 1 A:s stora snackis just nu då han ryktas till både Asplöven och Lycksele. Så sent som i går så var han med på Lyckseles ispass i Vännäs, vad det nu betyder har jag ingen aning om. Antingen så hängde han på Lövenpolarna Wikström och Bergmark enbart för att få ett pass i benen eller så har han tänkt längre än så. I vilket fall som helst så tycker bloggen att det är konstigt att han inte fick det han ville ha av Björklöven och jag tror att vi kommer att få se Jonnie i en utländsk klubb denna vinter.

- Satt och funderade på hur det har gått för Ville Vikeväinen i Björklöven då han är där på en tryout. Man har inte läst så mycket om honom men hittade åtminstone detta på bloggen "Löven-bloggaren".

" Ville är inte på något sätt spektakulär eller sticker ut, men att han lirat div 1 syns inte och det känns lite som slöseri faktiskt. Vem eller vilka som får de sista platserna stavas nog mångt och mycket ekonomi, men det är inte alls omöjligt att namnet Vikeväinen står kvar på tröja nr 32 hela säsongen. "

- Såg precis att gamla Kirunaspelaren Olli Julkonen nu var klar för spel i Björklöven, en bra värvning tror jag. Han har förmodligen genom sina år i Sm-liiga fått ett högre tempo i den annars tunga kroppen och genom det så har han väl då också blivit av med en av sina stora brister. Fysiskt stark, bra blick och ett ruskigt skott har han alltid haft, sitter även tempot där nu så kan det bli en succévärvning för Björklövens vidkommande.

- Alexander Sundqvist på tryout med Skövde, låter som att klubben är osäkra på honom men enligt rykterna så är det tvärtom. Han vet inte om han vill lira hemma i Sverige då han visst trivdes rätt så bra under fjolåret då han spelade med Epinal i den Franska högstaligan. Han började annars fjolåret med spel i Clemensnäs, en sejour som blev allt annat än lyckad. På sätt och vis så förstår jag det då han förmodligen hade tankarna långt bort från Kopparhallen. Trots det så tycker jag att en kille av hans kaliber skulle ha levererat mer.

- Klas Mikaelsson, Tobias Westerlind och Erik Sundqvist tränar just nu med Clemensnäs, får man dessa killar så får man även in en hel del rutin och hockeykunnande i truppen. Det kanske inte blir så tokigt ändå, vi får hålla tummarna för det!

Tips inför kvällens matcher:

Kiruna-Luleå J-20 4-3

Boden-Clemensnäs 9-1

Over and Out!

Lindlöf har presenterat sig!


Joni Lindlöf visade under fjolåret upp sina konster i den nordligaste ettan och den hårdförde finnen spottade till slut in hela 35 stycken puckar. Han visade prov på ett bra fysiskt spel, ett härligt driv och en tuff attityd. Förutom det så visade han sig minst sagt kunna göra en del mål, helt enkelt en ruskigt bra spelare på denna nivå.

Inför i år så vände dock Joni blickarna söderöver och hamnade till slut i det Franska högstaligalaget Briancon. Hittade i dag en bild på Joni där han visar prov på sitt fysiska spel, hur fighten slutade har jag dock ingen aning om.


                                  

Over and Out!

Ettans bästa back?


Det är nog inte bara denna blogg som tror och tycker att Karlskronabacken Simon Skoog är landets bästa div 1 back. Framförallt så håller nog alla KHK fans med mig, möjligen att dom tappra Olofströmssupportrarna kan tycka att han är överskattad. Simon gjorde annars en kontroversiell övergång i våras då han bytte just Olofström mot Karlskrona, för er som inte vet så är det ungefär som att byta AIK mot Djurgården.

Hittade på Karlskronas fantastiska hemsida en bra intervju med Simon som jag länkar till här nedan, notera matchvikten och tänk då på att han trots den är en spelande back.

http://www.khk.se/?id=17022

Over and Out!

Veckans träningsmatcher!


Bloggen bjuder här nedan på veckans träningsmatcher för lagen i den nordligaste serien, som ni ser så börjar matchandet nu att trappas upp.

Onsdag 26/8

Kiruna
-Luleå J-20     Lombiahallen 19.00
Boden-Clemensnäs     Björknäshallen 19.00

Fredag 28/8

Kalix
-Tornio     Fururinken 19.30

Piteå-Luleå     LF Arena 19.00 ( blandlag )

Lördag 29/8

Tornio-Kalix     Pluusacenter 15.00

ÖSK Hockey-Lycksele     16.00

Roki-Kiruna

Piteå-Boden     LF Arena 16.00

Söndag 30/8

KB 65-Lycksele     15.00

Asplöven-Roki      Arena Polarica

Luleå Rebels
-Tornio      Sunderby Ishall 18.00

Over and Out!

Dilemmat !?


Asplöven har sin vana trogen bytt ut stora delar av sin trupp inför denna säsong och en av nackdelarna med det är att man har svårt att hitta ett bra kaptensämne. Fjolåret blev ju lyckat på den fronten då man hade Urban Omark på den positionen, den perfekta kaptenen i mina ögon.

Det brukar nästan alltid vara någon med stort hjärta för föreningen eller någon med särskilda ledaregenskaper som har denna roll i ett lag. Oftast så är personen också en av dom mest framträdande i laget och sympatisk och klok i sina samtal med pressen.

Vem ska då nu axla denna roll i vinter?

För bloggen så känns det som en självklarhet att Stanislav Kall nu får den rollen då han nuförtiden känns som en genuin Asplövare. Han är sympatisk och man lyssnar verkligen när han pratar, enda nackdelen är väl att hans temprament vissa gånger inte är till hans fördel då han kan bli fruktansvärt arg på sig själv dom gånger det inte blir som han har tänkt sig.

Det tror jag dock kommer att försvinna om han får ett C på bröstet och för mig så är han ett givet val.

Stano for captain!

Over and Out!

Kemi fick känna på spel med dom stora killarna!


Kirunasonen Philip Kemi som inför denna säsong lämnade Kiruna för spel med Luleås J-20 har verkligen kommit till rätta i sin nya omgivning. I fredags så fick han testa på spel med A-laget då han medverkade i mötet med Skellefteå. Han hamnade verkligen i hetluften då han blev överkörd av Yared Hagos, enligt dom rykterna som har nåt bloggen så var inte Philip helt oskyldig.

Om det stämmer kan jag egentligen bara spekulera i men vet att Philip är ganska så hetlevrad och kaxig där ute på banan. Så visst kan det stämma men låter bli att spekulera ytterligare i frågan.

Däremot så hittar ni via denna länk den tackling som han fick smaka på och ni hittar dessutom det efterföljande slagsmålet mellan just Hagos och en av Abbottbröderna ( i slutet av klippet ) .

http://lhf.hockeyligan.se/main.aspx?contentid=796968521729

Over and Out!

Gyttjebadarna från "byn" !


Bloggen fick just tag på en bild från Lyckseles träningsläger i Arvidsjaur som gick av stapeln under helgen. Medans bloggmästaren tillsammans med sambon och hennes mor och far under Lördagskvällen avnjöt en flottig pizza så passade Sportklubbens hockeykrigare på att bada i gyttja.

                                   

Vi får se om detta är receptet för en rolig säsong eller om valet av en flottig pizza skall stå som vinnare kring jul. Om inte så hade jag åtminstone en bättre lördagskväll !

Over and Out!

Skön snubbe!


B-Å Gustafssons son Anton har på något märkligt sätt fått sig ett NHL kontrakt som dessutom om jag har förstått det rätt ger maxlönen för en rookie. Det om något är konstigt, varför får Anton det men inte Linus Omark? Anton har ju inte direkt rosat marknaden sista åren och har haft det ganska så turbulent med klubbyten hit och dit. Visst att han är talangfull och på sikt säkert kommer att kunna bli en etablerad NHL stjärna, dock så tror jag inte att så blir fallet redan i år.

Däremot så verkar det vara en skön snubbe och hans blogg hittar ni på www.antongustafsson.blogg.se , där kan ni bland annat hitta detta sköna filmklipp som Anton har huvudrollen i.


                     

Titta och njut, skön snubbe detta!

Over and Out!

Resultat träningsmatch! ( uppdaterad )


Piteå-Kiruna 2-3 sudden

Målskyttar Piteå: Olofsson och K Lindberg

Målskyttar Kiruna: Joakim Fredriksson, Ljungberg och Bergenström

Noterbart:
 
- Kirunas mål vaktades av Johan Johansson som gjorde en formidabel insats. Det återstår att se om det blir spel även under seriespelet i Kirunatröjan för Johan.

- Bergenströms avgörande mål var av den högre skolan, ett friläge där han totalt lurade bort Piteås målvakt Markus Ottosson.

Over and Out!

Resultat träningsmatcher!


Östersund-Valbo 4-1 ( Östersund vilade första och andraformationen, fortsatt tungt för Valbo med andra ord! )

Piteå-Kiruna 2-3 efter sudden ( Kiruna chanslösa i dom första två perioderna men kom tillbaka starkt i den tredje. )

Over and Out!

Camp Arvidsjaur!


Bloggen har tidigare berättat om problemet med Lycksele och deras byggarbetsplats till ishall. Man har inte ännu kunnat börja träna i den egna hallen och rapporterna säger att man tidigast kan gå på i slutet av den vecka som kommer. Detta har gjort att man har fått resa runt en del i Västerbotten och till och med som i helgen Norrbotten då man ligger på läger i metropolen Arvidsjaur.

Där har man under lördagen och söndagen kört två långa ispass om dagen och dessutom kört någon form av jägarslinga där man till exempel fick simma i gyttja. Ett bra sätt att sammanfoga gruppen på och dessutom får man rikligt med träning. Däremot så borde det under dessa veckor bli en del omkostnader som inte kan vara budgeterade, dock så skall väl dom inte vara alltför stora.

Även denna helg så har ex-Björklövaren Johan Wikström varit på plats, det betyder väl att det lutar åt spel i Lycksele i vinter? Eller?

Over and Out!

Resultat träningsmatch!


Luleå J-20-Kiruna 7-3

Målskyttar Kiruna: Törmä 2 och Ljungberg

Over and Out!

En nostalgisk bloggmästare!


Redan när vi gick på is i måndags så började jag att tänka tillbaka på alla tidigare säsongsstarter och säsonger som man har varit med om. Det har ju blivit ett antal sådana nu och man kan väl inte direkt kalla sig talang mer. Jag har under veckan försökt att få detta tänk ur hjärnan och börja fokusera på den säsongen som ligger framför en, tyvärr så har jag inte lyckats med det. Därför blir det ett inlägg om mina tidigare säsonger så att jag efter detta kan lägga det bakom mig och gå vidare.

00-01 Tuollavaara / MAIF

Hade ett trubbigt sistaår som junior hemma i Kiruna och valde därför att vid jul skriva över mig till Kirunas farmarlag som var en kombination av Malmberget och Tuollavaara ( En "förort" till Kiruna ). Fick precis den energikick som jag behövde och lyckades väcka den annars så sömniga säsongen. Det var ett klokt val att gå över och spela div 1 hockey och det betalade av sig även i poängproduktionen då jag fick göra en del pinnar under dom matcher som jag hann spela.

01-02 Asplöven

Jag står ännu i tacksamhetsskuld till Magnus Lehto och Urban Lahti som vågade att satsa på mig. Övergången blev klar sent i augusti och hade inte detta blivit av så tror jag att karriären här hade sett sitt slut. Jag tackade för förtroendet genom att göra en magisk försäsong där jag faktiskt gjorde mål i alla dom 11 eller 12 träningsmatcher som vi spelade. Starten på serien var desto tyngre och efter några omgångar så separerades jag från mina kedjekamrater Jarkko Pakisjärvi och Robert Lahti. Efter det så spelade jag en hel del tillsammans med Asplövenikonen Sakari Jussila och Petri Myllymäki och fick det återigen att lossna. En fantastiskt rolig säsong som jag är otroligt nöjd med och summerade säsongen med 21 poäng ( 12+9 ) på dom 28 matcher som vi spelade.

02-03 Lycksele

Vilken otrolig start jag fick i mina nya klubb då jag i debuten gjorde 5 poäng ( 3+2 ) i en match som vi mot Malå vann med 5-3. Hyfsad debut kan man säga och försäsongen fortsatte på samma sätt. Denna gång så fortsatte flytet ett bra tag in i serien innan jag fick en liten svacka. Jag fick till slut ihop 21 poäng ( 13+8 ) på dom 24 matcher som vi spelade och hade en nyckelroll säsongen i genom då jag bildade formation med Markus Arvidsson och Peter Wennberg. Vi hade dessutom ett duktigt backpar i Andreas Sjöberg och Andrei Matitsin, trots det så gjorde vi som lag en urusel säsong. Personligen är jag dock väldigt nöjd med säsongen och glad över att kunna prestera två säsonger i rad.

03-04 Kiruna

Jag hade otroligt höga ambitioner när jag vände hem till moderklubben, förväntningarna var höga både från mig själv och min omgivning. Började min vana trogen försäsongen bra med en hel del poäng från min klubba, kamperade ihop med stjärnduon Joel Törmä och Robert Lahti. När väl seriespelet började så var krutet slut och jag var inledningsvis urusel, det fick konskevenser. Rätt som det var satt jag längst ut på bänken och tuggade knopp och mitt psyke föll i botten. Jag vaknade till liv igen strax innan jul och gjorde en respektabel avslutning på säsongen, summerade 10 poäng ( 7+3 ) på dom 27 matcher som jag spelade. I det stora hela så var dock detta ett jättefiasko för min egen del då jag hade större förväntningar än så här på mitt eget spel.

04-05 Vallentuna

Jag bröt mitt tvåårskontrakt med Kiruna sent in på sommaren och hamnade till slut i Vallentuna mitt i brinnande lockoutsäsong. Jsut lockouten i NHL gjorde att många spelare skeppades neråt i divisionerna och det gjorde att Stockholmsettan blev riktigt riktigt bra. Det säger väl en del när alla förstakedjor spelade i allsvenskan året efter! Jag gjorde även här en bra försäsong och placerade mig högt i försäsongens interna poängliga. Seriestarten blev också lysande då jag kamperade ihop med Niklas Wågström och Mikael Wällivaara ( Norrlandsexpressen i folkmun ) . I omgång sex så gjorde vi en dålig match och blev efter det omplacerade, det gjorde att jag fram till jul satt en hel del längst ut till höger. Jag hittade mitt spel igen under dom avslutade 5-6 omgångarna då "Norrlandsexpressen" återigen uppstod och kunde till slut summera 14 poäng ( 5+9 ) på 36 matcher ( många av dom spelade jag inte ett byte i ) . Självklart är jag inte nöjd med denna säsong men en bra inledning och en bra avslutning räddade upp det en aning.

05-06 Vallentuna

Fick tidigt deklarerat för mig att jag inte ingick i deras satsning trots att jag hade kontrakt, fick därför sitta på läktaren i dom flesta träningsmatcherna. Veckan innan seriestarten så drabbades vi av en skada i förstakedjan och jag fick därför spela i premiären. Vi skrällde på bortais mot Haninge och vann med 4-7 och jag själv skrällde med att göra både mål och assist. Trots det så satt jag på bänken i matcherna efter innan coach kom på att han skulle använda mig som center i tredjefemman tillsammans med Dimitri Naumov och Dennis Magnusson. Det var första gången jag spelade center och vi matchades ofta mot motståndarnas bästa formationer. Med det facit i hand så gjorde jag en jättestark säsong och det som är roligt är att mina kedjekamrater gjorde sina kanske bästa säsonger just då, antingen en tillfällighet eller så får jag ta åt mig en del av äran. Jag summerade till slut 16 poäng ( 9+7 ) på mina 36 matcher och får trots lite speltid vara hyfsat nöjd med säsongen.

06-07 Falu IF

Kom till Falun med två rätt tunga säsonger i bagaget och hade därför ett ganska stukat självförtroende. Tränaren Tomas Jonsson deklarerade tidigt att han skulle satsa stenhårt på mig och jag tackade för förtroendet genom att göra en usel försäsong och en usel seriepremiär. Trots det så gav han mig chans efter chans och med facit i hand så var det ett lyckat drag. Från omgång två så lossnade mitt spel totalt och jag fullkomligt öste in mål trots att laget inte gjorde särskilt många. Jag vann den interna poängligan överlägset och summerade 27 poäng ( 18+9 ) på mina 42 matcher. Jag vann dessutom hela seriens powerplayliga med mina 8 mål trots att ett lag som Örebro var med. Jag måste säga att detta är min klart bästa säsong och det märktes även efter den då man var stekhet på spelarmarknaden. Jag valde dock tryggheten och ytterligare ett år med Falu IF.

07-08 Falu IF

Det började återigen tungt och försäsongen går väl inte till historien som den bästa direkt. Inledningen på serien var även den en aning tung trots att det droppade in lite poäng då och då. Vändningen kom i omgång tio då Henrik Bergenström debuterade för oss och placerade som center mellan mig och Christopher Sunebäck. Den matchen spelade vi 7-0 i vår match i matchen och succén var ett faktum. Vi växte ut till en av seriens bästa kedjor och vi spelade nästan alltid plus i våra matcher. Vi splittrades sedemera för att jämna ut formationerna, för min del så blev det ett nerköp då Henrik låg bakom mycket av min personliga framgång. Han var rent ut sagt brutalt bra den säsongen och skojade med dom flesta backarna säsongen i genom. Säsongen i stort var mer än bra och jag är glad och stolt över att ha fått ingå i en sådan genuin formation som vi hade, det stämde verkligen för oss redan från dag ett. Jag summerade 27 poäng ( 13+14 ) på mina 37 matcher och är i det stora hela väldigt stolt över min säsong.

08-09 Lycksele

Förberedelserna blev väl inte dom bästa då jag några veckor in på försäsongen fick sparken från Asplöven. Ser man till det jag hade presterat så var det ett helt klart bra taget beslut av föreningen trots att jag gärna hade önskat mig mer tid. Jag kom till Lycksele dagarna innan seriestarten men gjorde trots det en bra inledning på seriespelet för att sedan mattas. Spelmässigt så är jag rätt så nöjd med min säsong då jag försökte ta mycket ansvar och satte alltid laget i första hand. Poängmässigt och framförallt målmässigt så är det en besvikelse då jag bara lyckades skrapa ihop 16 poäng ( 4+12 ) på mina 28 matcher trots gigantiskt med istid. Jag lyckades inte riktigt leva upp till förväntningarna och till den speltid som jag fick men är trots det nöjd med vad jag presterade i spelet.

09-10 Kalix

Jag hoppas att i Mars månad få skriva ungefär så här. En stark säsong där jag var en bidragande orsak till att vi till slut tog en plats i allettan. Är nöjd med både det spel och poängmässiga och att jag dessutom lyckades påverka våra unga killar i deras utveckling. Jag blev under säsongen en ledare och en stor förebild och summerar säsongen med ett enda ord. Succé!

Drömma måste man få, förhoppningsvis så slår lite av detta in!

Over and Out!

Sundberg och Piteå går skilda vägar!


Det står i dag klart att Piteå Hockey och Munkforsförvärvet Victor Sundberg går skilda vägar, enligt rapporterna som bloggen har fått så är det ett gemensamt beslut. En kombination av hemlängtan och att både Victor och Piteå tycker att han har underpresterat sägs vara den avgörande kombinationen. En vettig förklaring tycker bloggen då hemlängtan i 99 fall av 100 gör att man inte kommer till sin rätt ute på isen.

Trygghet är nyckeln för att lyckas, trivs man inte socialt så är det i stort sett omöjligt att prestera ute på isen.

Nu öppnar det sig alltså en forwardsplats i deras trupp och om jag har förstått det rätt så ska den platsen fyllas, Skellefteås Erik Karlberg sätter jag mina pengar på att det blir!

Slutligen, Östersund-Sundsvall 3-4 ( 0-2, 0-1, 3-0 ) efter straffar i går. En riktigt bra premiärmatch av Östersund och detta visar på att dom även i år kommer att husera i den absoluta toppen.

Målskyttar Östersund: Tobias Falk, Sebastian Tjärnberg och Erik Lund

Over and Out!

Kiruna går in i säsongen!


Tidigt i morse så satte sig Kiruna på bussen för första gången den här säsongen, man kan lugnt fastlå att det absolut inte är den sista. Destinationen denna gång är Luleå för möte med deras J-20 lag, ett intressant möte om Kirunasonen Philip Kemi är med i hemmalaget. Såg dock att han fick chansen i A-lagets möte med Skellefteå i går så det kan väl vara lite osäkert om han kommer till spel.

Det skall bli intressant att följa Kiruna i vinter då dom äntligen tar chansen ( är tvungna ) att spela in juniorer vilket gör att man på förhand inte vet riktigt vart man har dom. Både Dan Eriksson och Joakim Fredriksson kommer att deltaga i helgens matcher ( man möter Piteå i morgon ) trots att man än så länge är kontraktslösa. Det om något är väl en indikation på att vi även under seriespelet kommer att återse killarna på isen. Saknas i helgens matcher gör Marcus Ersson och Andreas Nyberg, det blir med andra ord en bra chans för juniorerna att visa upp sig för tränarduon Sergei Joukov och L-P Skogfält.

Matchtips Luleå J-20-Kiruna 4-3

Over and Out!

Resultat träningsmatch!


Boden-Luleå Rebels 4-1 ( 2-0, 1-0, 1-1 )

Skott: 35-36 ( 13-10, 14-11, 8-16 )

Målskyttar Boden: Walsås, Granlund, Harila och Sundelin

Målskytt Rebels: Svensson

Bäst i Boden: Styrman, Berglund och Harila

Bäst i Rebels: Andersson

Ps: Missa inte intervjun med " The Mule " som hittas längre ner i bloggen !

Over and Out!

"The Mule"


Som bloggansvarig så vill jag börja med att säga att jag är evigt tacksam för den hjälp som jag har fått av Fredrik Glader för att kunna genomföra denna intervju. Om man ser till det stora hela så är detta helt klart det största som har hänt bloggen då jag genom detta för första gången kan erbjuda er läsare en egenkomponerad intervju med en av Sveriges för tillfället bästa spelare. Nu kör vi!

Bloggen har alltså förmånen att kunna publicera en intervju med Detroits slutspelsräv Johan Franzén som under sina år i NHL verkligen har etablerat sig i Detroit Red Wings. Han är en av dom stora byggstenarna i truppen och hyser genom sitt målskytte en stor respekt av dom övriga spelarna i ligan, dessutom så har en förmåga att höja sig när det verkligen gäller.

Här nedan så kan ni läsa den intervju som jag gjorde, kanske inte dom allra bästa frågorna men blev en aning stressigt att komponera ihop detta.
                            
                              


Hur kan ditt spel vara som natt och dag om man jämför grundserien med slutspelet?

Jag gillar att göra viktiga mål. Det kan du se även i grundserien på Game Winning Goals. Hatar att göra mål när matcherna redan är avgjorda till skillnad från de riktiga toppmålskyttarna i ligan.

Vem är ligans största trashtalker?

Sean Avery

Svensken Mattias Ritola som mestadels spelar med Grand Rapids i AHL, finns det hopp om att vi en dag får se honom som ordinare i Red Wings tröjan?

Ja det tror jag, han har hoppat in då och då med gott resultat.

Hur kan det komma sig att svenskar som åker över till NHL bara på något år bygger på sig så mycket muskler?


För min egen del så var det svårt att bygga muskler i Sverige för att man kör så otroligt hård försäsong att man inte kan återhämta sig.
Nu kör jag individuellt och försöker lyssna på min kropp. Har gått från ca fyra styrkepass till två och får mycket bättre resultat.

En försäsong för dig hemma i Sverige, hur kan den lite grovt se ut?

Tränar ca två gånger om dagen, 70% kondition med löpning och cykling.

Hur mycket och vad för fys kör ni under säsong?

Individuellt. Jag kör mest styrka i syfte att underhålla och mest rygg,bål och ben.

Trainingcampen ryktas vara stentuff, är det verkligen så?

Det är intensivt och mycket högt tempo. Matcher nästan varje dag, särskilt när man är rookie.


                           


Du som verkligen har slagit dig fram ur underläge, hur känns det egentligen att kväll efter kväll få möta dessa stjärnor? Blir det slentrian i även det eller är det som julafton varenda gång som pucken släpps?

Då och då blir det lite slentrian men då får man tänka på hur lyckligt lottad man är.
 
Ni är massor med svenskar i Detroit, har det varit en fördel om du ser tillbaka på dina år i ligan?

Det hjälpte mycket framförallt att komma in i livet i ett nytt land, sen är det alltid tryggt att ha några att kunna snacka med.

Om man ser till det ekonomiska så är det ju väldigt stora pengar som det handlar om, tryggar du din och din familjs framtid genom dessa år i ligan eller kommer du att vara tvungen att jobba vidare med något efter karriären?

Kommer nog att jobba med något, även om jag inte skulle behöva.

Har du några råd/tips till yngre killar som känner frustrationen av att ännu bara spela div 1 hockey?

Jag spelade Div 3 tills jag var 19 år så det är aldrig försent.


                           

Bloggen vill slutligen tacka Johan för att han ställde upp på detta och vill samtidigt passa på att lyckoönska honom och Detroit inför den stundande säsongen. Tack Johan, genom detta så växte du ytterligare i mina ögon! Lycka till i vinter och se även till att spela hem OS-guldet till Sverige igen!

Over and Out!
   

Helgens matcher!


Detta är dom matcher som bloggen vet att div 1 A lagen spelar i helgen, missar jag någon så får ni gärna lägga till matcher i kommentarsfältet.

Fredag: Boden-Luleå Rebels

Lördag: Luleå J-20-Kiruna

Söndag: Piteå-Kiruna

Ps: Håll utkik senare under eftermiddagen då den efterlängtade intervjun med en NHL-stjärna publiceras!

Over and Out!

Trubbig försäsong!


Det är precis vad Lycksele har fått då kommunen startade ett byte av tak i ishallen alldeles försent, det har medfört att även ispremiären har blivit försenad hemma i Tannenhallen. Det har gjort att man under dom senaste veckorna har fått åka runt och träna på andra orter i Västerbotten, absolut inte optimalt men för dom nya spelarna är det ett bra tillfälle att lära känna sin omgivning. Ni ser, det går att hitta någonting positivt i allt!

När laget tränade i Umeå under gårdagen så fanns ex-Björklövaren Johan Wikström med på passet, han spelade under fjolåret i skidmeckat Kitzbühel som huserar i den Österrikiska fjärdeligan. Mycket skidor och lite hockey låter det som! Att han är med och tränar när laget är i Umeå behöver egentligen inte betyda något men vet att Lycksele försöker att hitta ytterligare en etablerad forward och jag skulle tro att just denna kille är ett intressant namn för föreningen!

Rykterna placerar Finländaren Olli Julkonen i Björklöven efter att han under dom senaste säsongerna spelat i SM-liiga med Pelicans. Varför skriver jag då om detta? Självklart för att Olli har anknytning till Norrbotten efter att tidigare i karriären spelat i Luleås J-20 och sedemera med Kiruna i allsvenskan.

Boden har hittat sig en try-out back då Tierps Christopher Schumertl skall göra lumpen i staden. Det återstår att se om han tar någon plats. Stackars speakern i Björknäshallen som skall försöka att uttala detta efternamn, jag är absolut inte avundsjuk!

Over and Out!

Poängmaskinen vänder åter!


Efter en sejour i den Italienska andraligan så vänder nu poängmaskinen Nils Bergström tillbaka till Östersund där han genom åren har snittat över en poäng per match. En skön förstärkning till det unga Östersundslaget då han förutom en massa poäng kommer att bidra med värdefull rutin.

Over and Out!

Några korta snabba!


- Ingen Magnus Gästrin till Asplöven då han nu är klar för spel i Basel, synd men det var aldrig riktigt nära.

- Örebro sparkade igår den finske forwarden Eetu Holma då han kom till säsongen med 16 extrakilon! Sommaren måste åtminstone ha varit fantastisk Eetu!

- Min gamla lagkamrat Joakim Trondsen som missade hela fjolårssäsongen pga en trasig hälsena ryktas nu vara på väg till både Hedemora och Surahammar.

- Skåres stjärnback Thomas Rhodin ser ut att få en kort sejour i talangbanken då han nu ryktas vara på gång till Södertälje.

- Enköpings poängmaskin Mattias Strandin förlängde till slut sitt kontrakt med klubben, viktigt!

- Huddinge fick viktiga kontraktsförlängningar då trion Tobias Tschöp, Martin Sandgärde och Jimmy Ahnelöv i dagarna skrev på för ytterligare ett år.

- Det spelades topphockey i Boden i går då Luleå och MoDo möttes i den varma Björknäshallen, 1-7 slutade matchen. Det var tur att man stannade hemma, tack Kapten Karlsson för att du valde att snickra istället !

Slutligen så känns detta som att det är lugnet före stormen, snart är alla lag i gång med matchandet och då lär det bli fullt upp med att hitta resultat och analysera statistik!

Over and Out!

Goaliecamp.nu !


Kan väl börja med att skriva att goaliecamp är ett flashigare namn för målvaktsskola och det är just en sådan som bedrivs i Fururinken denna vecka. Det måste vara tufft att vara ledare för en målvaktsskola då målvakter redan från tidig ålder brukar visa sig vara lite egna. Som målvakt går man oftast sin egen väg och lever mycket i sina egna tankar, det är åtminstone så som dom upplevs för oss vid sidan om.

Det är kanske inte så konstigt då just målvakten har en otroligt utsatt post och man hamnar oftast lite utanför laget då man oftast har egna rutiner och egna tankar och funderingar som man förhoppningsvis kan ventilera med en målvaktstränare.

Målvaktsspelet är väl annars det som har utvecklats mest under dom senaste åren då man som målvakt nu måste spela väldigt modernt och tekniskt för att kunna "överleva". Man agerar nuförtiden väldigt monotomt och gör så få utsvävade rörelser som möjligt. Det har visat sig vara väldigt effektivt trots att det för publiken kan vara rätt så tråkigt då de sällan blir några "tv-räddningar". Personligen så tycker jag att det är lite synd att skridskoparader, slideningar och "Tretjak-räddningen" har försvunnit. Jag vill helt enkelt se mer old school och mer "Pecka" Lindmark!

Vi från laget har försökt att hjälpa till under dessa dagar då dom har velat ha några skyttar under ispassen. Det har varit ett bra sätt att komma i gång på och hitta den lilla känsla som man har, den enda nackdelen är att man efter drygt 1000 skott hittills har riktigt fina skavsår i händerna!

Funderar lite på hur mycket till som målvaktsspelet kan utvecklas, vad blir egentligen nästa steg? För om man ser tillbaka på tiden med "Pecka" och tiden i dag med "Lunkan", snacka om vilken revolution det har varit. Kan det komma något lika revolutionerande igen eller har vi nu sett det bästa?

För min egen del så hoppas jag att det stagnerar nu, man har ju nog svårt att göra mål redan i dag! Jag saknar den gamla goda tiden då man vid ett friläge alltid sköt lågt på klubbsidan om man ville göra ett enkelt mål. Jag vill ha "Pecka" tillbaka!

Over and Out!

Resultat träningsmatch!


Piteå-Luleå J-20 3-2

Skott: 30-24

Målskyttar Piteå: Olofsson, Westerlund och Edlund

Noterbart: Daniel "Ragge" Olofsson 5+20 min roughing

Over and Out!

Träningsmatcher Kalix UHC ( uppdaterad ) !


Träningsmatcher Kalix UHC

Fredag 28/8 Tornio H 19.30 Fururinken

Lördag 29/8 Tornio B 15.00 Pluusa Center

Tisdag 1/9 Luleå J-20 B Coop Arena ? B-Hall ?

Söndag 6/9 Piteå B LF Arena

Onsdag 9/9 Piteå H Fururinken

Lördag 12/9 Boden H Fururinken

Tisdag 15/9 Asplöven B ( Genrep ) Arena Polarica

Tider kommer när det närmar sig match, väl mött på ishallarna runt om i Norrbotten och för all del även i Finland!

Over and Out!

Läsarna har sagt sitt ( del 4 ) !


Då var äntligen den sista omröstningen till ända och vi kan nu summera vem som är seriens bästa tränare enligt er läsare.

Div 1 A Tränare:

1 Freddy Lindfors Asplöven
( Mannen, myten, legenden hamnar solklar etta på denna lista, bloggen kan bara hålla med. En vinnare ut i fingerspetsarna och har en otrolig förmåga att bygga lag, kan uppfattas som kaxig och arrogant utåt men i själva verket så är det en trevlig och rolig människa och tränare. )

2 Jens Hellgren Piteå ( Vet inte så mycket mer om Jens än att han har ett hett temprament och är bra på att driva på sina spelare. Det passar säkert perfekt i ett rätt så ungdomligt Piteå där alla spelare vill uppåt i karriärsstegen. )

3 Petter Christoffersson Kalix ( Kul att Petters ledarstil uppskattas av er läsare. Petter är otroligt bra på att läsa av människor och på att få gruppen han jobbar med att må bra, dessutom väldigt drivande och kunnig i det han gör. Har sina främsta egenskaper i fysbiten, tror inte att han har många övermänniskor i hockey Sverige när det gäller just det. )

4 Sergei Joukov Kiruna ( Sägs vara kunnig, seriös och drivande, låter bra i mina öron. Sägs vilja ta ut det bästa från dom olika hockeystilarna och blanda ihop det till en härlig mix, kan han genomföra den visionen så ser det bra ut för laget från gruvstaden. )

5 Andreas Berglund Lycksele ( Äter, sover och lever hockey. En seriösare tränare är nog svår att hitta, otroligt påläst och modern i sitt ledarskap. Enda minuset är väl att han själv inte har spelat på särskilt hög nivå och det gör att hans hockeyfilosofi till stor del är teoretisk. )

6 Osmo Soutokorva Luleå Rebels ( Har själv spelat på den högsta nivån i Sverige och har därför väldigt stor erfarenhet från hockeylivet. Tror Osmo även är en bra pedagog och en bra ledare. Alla dessa ingredienser gör honom till en riktigt bra tränare som det finns stor potential i. )

7 B-O Karlsson Boden ( Vet inte så mycket om B-O men kan han ha ta med sig det spel han själv hade under sin aktiva karriär så blir det härligt offensivt och lurigt Boden som kommer till nedsläpp denna vinter. Äntligen så kanske vi får se ett Boden som kan spela ut och använda sin fulla kapacitet. )

8 Patrik Degerman Clemensnäs ( Precis som övriga laget så är han totalt okänd även för oss hockeykännare, skall bli kul att se vad han går för. )

Återigen tack för alla röster, ni läsare är helt fantastiska!

Slutligen, nej det är inte Tomas Jonsson och nej det är inte Tomas Holmström som har intervjuats. Det är ingen som jag personligen känner eller som har någon som helst anknytning till Norrbotten. Ni kommer helt enkelt inte kunna lista ut vem det är förrän intervjun är officiell. Tingsryd, Örebro och Asplöven läckte för mycket om sina Mr X, bloggen har dragit lärdom av det!

Over and Out!

Även bloggen har en Mr X!


Tingsryd, Örebro och Asplöven var först med att presentera en Mr X, givetvis så vill inte bloggen vara sämre. Om några dagar så kommer bloggen att kunna presentera en exklusiv intervju med en slutspelsgigant som dessutom har varit med om att vinna den åtråvärda Stanley Cup bucklan. Detta är bland det roligaste som bloggen någonsin har producerat och det kommer förhoppningsvis bli en väldigt intressant läsning för er läsare.

Så håll öron och ögon öppna, snart smäller det!

Over and Out!

Hur skulle ni ranka tränarna?


Jag vet, det börjar att bli lite tradigt det här med omröstningar men jag tycker att vi kör en sista då jag alltid vill försöka slutföra det som jag har påbörjat. Dagens tema är tränare, hur skulle ni egentligen ranka div 1 A:s coacher?

Dessa tränare finns till ert förfogande:

Freddy Lindfors Asplöven
Jens Hellgren Piteå
Sergei Joukov Kiruna
B-O Karlsson Boden
Petter Christoffersson Kalix
Andreas Berglund Lycksele
Osmo Soutokorva Luleå Rebels
Patrik Degerman Clemensnäs

Jag lovar att detta är den sista omröstningen kära läsare, även jag börjar att bli spyless på att sammanställa era röster!

Over and Out!

Läsarna har sagt sitt ( del 3 ) !


Forwardsomröstningen blev ytterligare en succé då vi kunde bocka av ett rekordantal i antal röster. Kan det vara så enkelt att det är dom offensiva krafterna som berör och därav är det lättare att man tar sig tid till att rösta?

Div 1 A Forwards:

1 Daniel Olofsson Piteå
( Utan konkurrens då han fullkomligt mosade sina konkurrenter, med all rätt då han under fjolåret var ligans bästa spelare. )

2 Andreas Nyberg Kiruna ( Lika värdig tvåa enligt både bloggen och läsarna, i sina bästa stunder är han fenomenal. )

3 Fredrik Davidsson Asplöven ( Nyförvärvet blir topptippad, med dom meriterna så skall han kunna bevisa för oss att han håller denna nivå i sitt spel. )

4 Kent Lindberg Piteå ( Svårt att veta vart Kent står då han huserat i Norge under dom senaste åren, både blogg och läsare tror att Kent kommer att bli en injektion både för Piteå och för serien. )

5 Jarkko Oikarinen Asplöven ( Trollkarlen hamnar i mitten, med hans spel i kvalserien så skulle han nog varit någon placering högre enligt mitt tycke. )

6 Joel Törmä Kiruna ( Arbetsmyran och skridskovirtuosen har ett stort Kirunahjärta och gör allt för sitt lag. Ett föredöme som kapten men i konkurrens med dessa artister så får han vara nöjd med sjätteplatsen. )

7 Anders Vikman Kalix ( Puckbäraren som tog ett gigantiskt ansvar ifjol får ändå vara nöjd med denna placering, storfräsarna ovanför på listan är svåra att rubba. )

8 Johan Bergmark Lycksele ( Hoppsan, jag tror nog att läsarna underskattar Johans kapacitet och tror nog att vi kommer att få revidera denna lista vid jul. )

9 Jimmy Vågstedt Boden ( 19 baljor i ett defensivt Boden är ett bra facit men hamnar nog ändå rätt på denna lista då han inte syns lika mycket i spelet som dom övriga. )

10 Martin Jeannette Luleå Rebels ( Fransmannen är klok och stabil i sitt spel, kommer under säsongens gång presentera sig för div 1 publiken. )

En intressant lista som jag tycker att ni har fått ihop, jag själv hade inte gjort den mycket annorlundare. Tack för alla röster kära läsare!

Over and Out!

Premiären avklarad!


Som vanligt så kändes det som att man vägde 200 kilo och att klubban var 3 meter lång när man tog dom första stapplande skären denna säsong. Detta kommer man att få leva med under dom första dagarna men som alltid så kommer det med tiden att lösa sig till det bättre.
Däremot finns det alltid killar som skrinnar ut som att det var i går dom senast var på is, Emil Sikström, Johan Karlsson och Mattias Björnfot visade sig redan nu vara dom som redan var i matchform.


Det man kan bedöma en dag som denna är hur dom nya grejerna kändes och för min del så var det bara handskar och klubbor som var av nyare sort. Handskarna satt som ett smäck och Rebellionklubborna visade sig fungera bra trots avsaknaden av teknik.

Nu lite bilder från dagens träning:


                                Bloggmästaren tar igen sig, "problem" med utrustningen!                                       

                    

                                               Boudin har fokuset påkopplat!

                      

                                                                       Grinig?

                       

                                               Haapaniemi tar sig en vätskepaus!

                       

                                                 Regel nummer ett Östis, bladet i isen!

                        

Ps: Glöm inte att rösta på forwards, omröstningen pågår någon timme till!

Over and Out!

Ispremiär i Fururinken!


I dag så är det äntligen dags för ispremiär i graffitimålningarnas mecka då Kalix UHC anno 09-10 beträder Fururinkens isyta kl 18.00. Det är en öppen träning så alla fans är välkomna att beskåda sina hjältar, räknar med att vi har en sisådär 500 fans som bär fram oss under passet.

Välkomna ska ni vara så ses vi i Fururinkens innandöme!

Ps: Glöm inte att rösta på seriens bästa forwards, ni hittar det lite längre ner på sidan!

Over and Out!

Märkligt!


Bloggen tycker att det är konstigt att man inte har någon site för alla träningsmatcher runt om i hockey Sverige, typ en stats.swehockey men kanske inte i samma omfattning. Man kan mer ha det som så att lagen själva rapporterar in resultaten efter slutsignalen, målskyttar hade också varit skoj att kunna få.

Har inte det kommit till nästa försäsong så tror jag banne mig att jag ska skapa en, jag har ju all tid i världen då jag bara pluggar, jobbar lite åt tidningen, driver bloggen och dessutom utövar denna fantastiska sport.

Är det ingen som är sugen på att lansera en sådan site?

Ps: Glöm nu inte omröstningen bland forwards, ni hittar den längre ner på sidan!

Over and Out!

Träningsmatcher Kalix UHC!

Träningsmatcher Kalix UHC

Fredag 28/8 Tornio H 19.30

Lördag 29/8 Tornio B 15.00

Tisdag 1/9 Luleå J-20 B

Söndag 6/9 Piteå B

Onsdag 9/9 Piteå H

Lördag 12/9 Boden H

Tisdag 15/9 Asplöven B ( Genrep

Tider kommer när det närmar sig match, väl mött på ishallarna runt om i Norrbotten och för all del även i Finland!

Ps: Glöm inte att rösta på bästa forwards i ett tidigare inlägg!

Over and Out!

Hur skulle ni ranka forwards?


Målvakts och backomröstningen blev ju en succé, vi följer nu upp det med en forwardsomröstning. Som vanligt så får ni ett antal spelare att välja på och det gäller att ranka dom från plats ett till tio. I denna omröstning så får dom tre stora lagen med två forwards och dom övriga en, dock inte Clemensnäs som helt blir utan eftersom ingen vet någonting om dom.

Dessa forwards finns till ert förfogande:

Fredrik Davidsson Asplöven
Jarkko Oikarinen Asplöven
Joel Törmä Kiruna
Andreas Nyberg Kiruna
Kent Lindberg Piteå
Daniel Olofsson Piteå
Anders Vikman Kalix
Johan Bergmark Lycksele
Jimmy Vågstedt Boden
Martin Jeannette Luleå Rebels

Som ni ser så saknas det en hel del bra forwards men måste begränsa mig till tio, annars får jag jobba en hel natt med att sammanställa detta.

Kör hårt nu med röstningen och lycka till! En röstning per ip-nummer är det som räknas!

Over and Out!

Resultat träningsmatch!


Valbo-Borlänge 3-8

Skott: 20-44


                                     
                        

                                            "Lillis" hängde två för sitt Borlänge i eftermiddag!

Over and Out!

Gymmet nästa killar!


Alla vi forwards i Div 1 A måste återigen ta oss till gymmet då "dörrvakten" Jimmy Danielsson är tillbaka i Asplövensdressen efter en liten utflykt till Växjö Lakers. Det innebär att vi återigen måste upp med huvudet då det kommer att smällas rejält runt om i serien denna vinter då "Bam-Bam" is back in buisness!

Over and Out!

Skilda världar?


Det kan man lugnt säga att det var i Linköpings spelarbuss i torsdags då man i en skadedrabbad trupp hade lånat in några spelare från Vita Hästen.

När den inlånade Hästenforwarden Rasmus Schelin hoppade på bussen så började stjärnmålvakten Fredrik Norrena att stirra på honom. Han vänder sig  till sin lagkamrat och frågar

" Vad ska elektrikern göra på bussen? "

Schelin jobbar till vardags heltid som elektriker och kom därför till bussen med arbetskläderna på!

Skilda världar?

Over and Out!


Kick-Off 2009!


I går så var då äntligen dagen D kommen, i stort sett hela laget var för första gången samlade och en trevlig kväll stod på menyn. Vi samlades på ishallen kl 16.00 och där väntade en 5-kamp som coach Christoffersson hade satt ihop och dom som hade funderingar på lite lätta grenar satte genast snusen i halsen.

- Coopertest

- Max antal repetioner på 60 kilo i bänkpress

- Välta traktordäck

- Lerduveskytte

- Bowling

Man såg på killarna att irritationen spred sig när dom läste grenarna, coopertest på en kick-off ?? Vi fick lite information om regler och blev indelade i lag, man räknade ut snittet på laget i varje gren. Tyvärr så är bloggmästaren ännu lite halvskadad och kunde därför inte deltaga på coopertestet ( vissa skulle väl kalla det rutin ).

Coopertestet körde i gång och Anders Vikman och Rikard Boudin visade att Wada inte hade besökt Överkalix denna sommar. Hade det inte varit för en sollös sommar där hemma i byn så hade man kunnat tro att det var två kenyaner som smitit sig in i startfältet. Man krossade övriga konkurrenter och sprang hem viktiga poäng till sitt lag.

Nästa gren bänkpress, även här visade Vikman och Boudins lag att dopingkontroller är sällsynta i denna del av landet då dom återigen tog hem en enkel seger trots att Mikael Österberg stod för grensegern individuellt.

Att välta traktordäck visade sig inte vara det lättaste, ja om man inte är 3 meter lång och heter Johan Hjelm förstås. Här har jag faktiskt ingen större koll på vilket lag som vann, vårt lag var åtminstone inte i närheten av någon grenseger.

Lerduveskyttet var väl inte av högsta klass om man bortser från mitt eget lag som tog en stabil grenseger trots att laget innehöll tre målvakter som allt som oftast motar i stället för skjuter.

Sista grenen bowling blev en uppvisning från vårt lag, en taktisk triumf kan man nog kalla denna grenseger då vi i ett tidigt skede bestämde oss för att bänka Mikael Österberg efter att vi insett att man inte kan brunka sig till strikes i denna sport.

Tävlingen var nu slutförd och efter många om och men så var det laget med Andreas Lindgren, Rikard Boudin, Anders Vikman, Johan Karlsson och Andreas Wallgren som stod som segrare. Grattis killar och jag hoppas vi kan ta det där lagfotot till veckan!

Nu väntade en utsökt middag i Bowlinghallens katakomber där god mat och god dryck stod på menyn. Det var ett hungrigt gäng som intog sin föda och tankarna om att finanskrisen slagit extra hårt mot just Kalix gick inte att sopa undan. Får dom ingen mat hemma var det första som slog mig innan jag insåg att efter ett beeptest, återhämtningstest och coopertest under dom senast 24 timmarna så är det många tomma depåer som måste fyllas på.

Nu hade vi kommit fram till vårt egentliga mål med denna kick-off, att umgås och lära känna varandra. Vi tillbringade fortsatt kvällen på bowlinghallen innan vi kring 23 tiden begav oss bort mot färjan som skulle ta oss över till Vassholmen och den beryktade Eldfesten. Det var väl här någonstans som parodin tog sin början då man fick köa i över 60 minuter för att ta sig på det enda färdmedlet som kunde ta en till festen. Jag tror att Kalix hade gått man ur huse för att besöka denna fest och i takt med det så steg förväntningarna hos mig. När vi väl tog oss över till ön så blev jag faktiskt en smula besviken, hade jag verkligen köat i över 60 minuter för detta? Jag slog dock snabbt av dom tankarna och inriktade mig i stället på att umgås med mina nya lagkamrater som dock var omöjliga att hitta då jag och Johan Hjelm fick ta färjan över till ön efter dom andra då dom helt sonika drog repet just framför oss.

Till slut så hade man hittat på nästan alla och i slutändan så blev det en trevlig kväll ute på ön, en kväll som jag absolut inte hade velat vara utan. Mina intryck så här långt är att det verkar vara ett otroligt skönt gäng som jag med all säkerhet kommer att trivas bra med. En avslappnad attityd och en härlig gruppdynamik gör att detta kan bli en riktigt rolig säsong både på och utanför isen.

Tack för en fantastiskt trevlig kväll killar, nu skall vi se till att ha det lika trevligt ute på isen!

Avslutningsvis så visade det sig att vår nya Finländska keeper Tomi Haapaniemi verkar vara en riktigt härlig kille. Jag hade mängder av roliga diskussioner med honom och det är särskilt ett citat som har lämnat avtryck hos mig.

" Det finns många försäsongs Gretzky "

Med det menade Tomi att det alltid finns dom som hoppar längst, springer snabbast och lyfter tyngst men i slutändan handlar det ändå om att prestera ute på isen. Man vinner inga matcher på gym helt enkelt!

Over and Out !

Läsarna har sagt sitt ( del 2 ) !


Då var omröstningen om Div 1 A:s bästa backar avslutad och här nedan så sammanställer jag den listan och lämnar en liten kommentar om varje spelare.

Div 1 A Backar:

1 Stanislav Kall Asplöven 
( Inte bara bloggen som älskar "Stano", ni läsare verkar instämma på att detta är seriens bästa back ) !

2 Olov Lundqvist Asplöven ( Överglänste Skellefteåflyktade Niklas Strandberg under fjolåret, medans "Stralla" fick chansen i elitserien så valde Olov att gå till hårdsatsande Asplöven och fortsätta sin div 1 resa. Det tackar bloggen och läsarna för ) !

3 Johan Engström Piteå ( Äntligen lite uppskattning för denna doldis, det är han värd ) !

4 Oscar Molin Kiruna ( Skridskovirtuosen tog ett steg i utvecklingen under fjolåret och var Kirunas bästa back, det uppskattades även av er läsare ) .

5 Anton Edlund Piteå ( Med allsvenska meriter så vilar det ett hårt tryck på Antons axlar, med dom meriterna så skall man vara högt upp på denna lista ) .

6 Petter Lindberg Piteå ( Älskar det fysiska spelet men är ändå hyfsad kompis med pucken. Verkar vara fler än jag som gillar Petters fräna och uppoffrande spelstil ) !

7 Joel Asp Asplöven ( Bäst +/- under fjolåret och har sina främsta egenskaper i det defensiva, verkar dock ha varit rätt offensiva läsare som röstat då Joel hamnar långt ner i rankingen ) !

8 Mattias Ottosson Lycksele ( Flest läsare finns i Haparanda, Kiruna och Piteåområdet, det verkar ha blivit Mattias fall då han är bättre än vad listan visar ) .
 
9 Peter Rundblad Piteå
( Lyckselesonen får liksom Mattias finna sig i att läsarantalet i Lycksele inte är så högt och att dom nya fansen ännu inte sett vad han går för. Peters soloräder under säsongen kommer att bevisa att läsarna hade fel ) !

10 Rikard Boudin Kalix ( Det är bra att ni underskattar Rikard, ni gör oss i Kalix en tjänst om ni även skriver ner laget. Rikard liksom laget älskar att slå ur underläge och det skall bli kul att se om Rikard kan motbevisa er läsare under säsongens gång ) !

Tack återigen kära läsare för alla dom röster som ni postade in, imponerande!

Nu ska jag ladda batterierna en stund innan jag återkommer med en rapport från Kick-Off 2009, finns en del roliga detaljer att delge er läsare.

Over and Out !

Märkliga funderingar!


Ja det har en del läsare då dom i rankingen av backar undrar vart Kirunas Dan Eriksson är, varför kan man inte välja honom undrar många. Ehh, varför skulle ni kunna välja på en kontraktslös spelare? "Danne" hade givetvis varit med på listan om han hade stått under kontrakt med Kiruna, nu gör han officiellt inte det och därav så saknas han också i omröstningen.

Det var väl inte så underligt?

Over and Out från ett kick-off väntandes Kalix!

" Det är vi som skall göra det "

                           
Borta är etablerade pjäser som Fredrik Alcén, Kim Sunna, Joel Asp, David Berglund mfl, men vad gör det? Ni Kirunafans kan andas ut när bloggen kan presentera ett imponerande idolfoto på alla dom nya spelarna, visst ser det ut som ett gäng som kan ersätta dom gamla ?


                                   
                                                                Bilden tagen av Karl Malmquist

Snygga killar som i dag säkerligen är lite klena fysiskt. Det var den tuffa träningsveckan som jag tänkte på!

Ps: Glöm inte att rösta på backarna i inlägget som ni hittar längre ner på sidan!

Over and Out!

Hur skulle ni ranka backarna?


Målvaktsomröstningen blev en succé då det kom in massor av tips och där Piteåmålvakten Markus " Mål-Otto " Ottosson med all rätt tog en överlägsen seger. Då slog det mig att vi gör en sådan här tävling för alla positioner när det nu verkade vara så uppskattat.

Med backarna så tar jag ut ett att antal namn som ni kan rösta på ( kan vara flera från samma klubb ) och denna gång så är det 10 spelare som ni ska ranka från plats 1 till 10.

Denna omröstning håller på till under morgondagen eftersom bloggen i eftermiddag, kväll och natt är på kick-off med laget!

Dessa backar finns till ert förfogande:

Stanislav Kall Asplöven
Anton Edlund Piteå
Oscar Molin Kiruna
Mattias Ottosson Lycksele
Rikard Boudin Kalix
Olov Lundqvist Asplöven
Johan Engström Piteå
Petter Lindberg Piteå
Peter Rundblad Piteå
Joel Asp Asplöven

Tittar man på detta så lär inte Piteå släppa in många puckar i vinter då man fick med hela fyra backar till denna omröstning. Det hjälps inte, nu är det upp till er att formera dessa pjäser!

Lycka till!

Over and Out!

Läsarna har sagt sitt!


Då var omröstningen avslutad och jag har räknat ihop rösterna och formerar här nedan eran lista på målvakterna. Föga oväntat så var det ett fan som försökte posta en massa röster men genom ip-numret så blev du synad. Synd för dig och framförallt synd för din idol Tomi Haapaniemi som där hade fått en massa gratisröster.

Div 1 A Målvakter:

1 Markus Ottosson Piteå
2 Jimmy Lundberg Lycksele
3 Henri Launonen Asplöven
4 Tomi Haapaniemi Kalix
5 Linus Styrman Boden
6 Karl Malmquist Kiruna
7 Erik Andrén Clemensnäs
8 Petter Nilsson Luleå Rebels


Kommentar:


- "Mål-Otto" var med all rätt topptippad av dom flesta, han är kanske landets bästa div 1 målvakt.
 
- Kul att Jimmy Lundberg får uppskattning för sin fjolårssäsong trots att han själv hävdar att han är överskattad, här är beviset Jimmy!

- Henri Launonen må ha seriens högsta BMI och må vara otränad, det spelar egentligen ingen roll så länge han räddar puckar. Dåligt tränad har han enligt rykten varit under hela karriären men har trots det stundtals varit en fantom i buren.

- Kan Tomi Haapaniemi leva upp till förväntningarna efter denna lista så blir ingen gladare än jag, då finns allettan inom räckhåll.

- Linus Styrman är en duktig målvakt och kommer med all säkerhet försöka motbevisa er läsare, plats 5 på denna lista är han nog inte nöjd med.

- Karl Malmquist blir otroligt nertippad, till och med "Rinkräven" är kritisk trots att Fredrik Alcén är borta ur leken. Nu får du chansen att täppa till truten på alla belackare "Kalle" !

- Erik Andrén kom in ifjol och murade igen, krävs att han gör det igen om Clemensnäs ska lyckas skrapa ihop tvåsiffrigt med poäng i grundserien.

- Petter Nilsson vet nog ingen någonting om, då får man också finna sig i att sluta sist på denna lista!

Tack för det stora intresset kära läsare, utan er så skulle denna blogg vara omöjlig att hålla i gång!

Eftersom vi har kick-off med Kalix i morgon där Christofferssons egenkomponerade 5-kamp är en del av menyn så kommer det att bli fattigt med inlägg under lördagen. Passa då på att njuta av premiären i årets Premier League och passa framförallt på att rösta fram dom bästa backarna i serien. Jag lägger ut ett x antal namn under morgondagen och där "övriga" kommer att vara ett av alternativen. Listan sammanställs under söndagen, alla röster utom dom dubbla räknas!

Over and Out!


"Tellan" till Boden?


Ni läste rätt, i dagens NSD kunde man läsa att Boden för diskussioner med den evigt unge Johan Tellström som senaste säsong ryckte in och hjälpte oss i Lycksele kvar i ettan. Jag hade äran att få kampera ihop med Johan under dom tre matcher som han spelade, efter en trög debut så visade han i dom två avslutande matcherna sin klass. Han vann tekning efter tekning och levererade flippmackor till höger och vänster med sin "pizzaspade" trots att konditionen inte var på topp.

Visst att han hade kunnat stärka upp Boden och visst att han och familjen längtar tillbaka men det känns ändå som ett riktigt långskott då frun har ett bra jobb och Johan är ägare av en sportbutik. Det som talar för en flytt är väl just att dom längtar tillbaka och att vapendragaren Fredrik Näsvall sägs i stort sett vara klar för spel.

Återstår att se vad det blir av detta, bloggens tips är dock att vi inte återser "Tellan" i Bodentröjan denna säsong!

Ps: Glöm inte att rösta på målvakterna, all info hittar ni i ett tidigare inlägg.

Over and Out!

Bloggen bara älskar Karlskrona!


Först av allt så vill jag påminna er om att lägga er röst i inlägget " Hur skulle ni ranka målvakterna" som ni hittar om ni scrollar er ner till nästa inlägg.

Jag som sitter dryga 150 mil i från Karlskrona och den sydligaste serien kan inte annat än älska Karlskrona och den satsning som man gör. Jag har egentligen ingen större insikt i klubben än det man kan läsa och se på nätet.

Fick i dag denna bild postad till min mail då jag tydligen efter köpet av tröjan blivit någon form av medlem, det är klass och humor rakt i genom detta!

                                

Glöm nu inte som sagt att rösta på målvakterna, kommer en sammanställning senare i kväll eller under natten!

Over and Out!

Hur skulle ni ranka målvakterna?


Bloggen har insett att i stort sett alla lag i div 1 A har en uttalad förstamålvakt, men hur rankar vi dom egentligen? Vem är bäst och vem är sämst? Jag vill att ni läsare i kommentarsfältet lämnar eran röst på hur plats 1 till 8 ser ut, dom målvakter ni har att välja på lämnar jag längre ner i inlägget.

Jag vill inte själv ge mig in på att ranka målvakterna då målvakterna som blir lågt rankade förmodligen kommer att vara rena väggen i mötena med mig i vinter. Jag försökte under fjolåret att vara kritisk till Kalixs målvaksspel men det fick en väldigt negativ effekt. Kalixmålvakten Jonas Johansson läste givetvis inlägget och agerade efter det som en elitseriemålvakt och räddade sitt lag från ett negativt kval. Det får han gärna göra även i år men vill inte riskera att några andra målvakter reagerar på samma sätt som Jonas gjorde.

Dessa målvakter finns till ert förfogande:

Henri Launonen Asplöven
Linus Styrman Boden
Erik Andrén Clemensnäs
Tomi Haapaniemi Kalix
Karl Malmquist Kiruna ( Ja jag vet att den där Gräsvik är bra men Malmqvist rankas etta på förhand ! )
Petter Nilsson Luleå Rebels ( Här kommer det nog att värvas men är etta tills dess )
Jimmy Lundberg Lycksele
Markus Ottosson Piteå

Bloggen kommer i kväll att sammanställa en lista på läsarnas ranking !

Over and Out!

Resultat träningsmatch!


Skellefteå J-20-Piteå 3-4 ef straffar

Målskyttar Piteå: Bergner, Olofsson och Öhlund + Bergner på straff

Over and Out!

1680!


Den siffran dök upp när jag nyss spanade in statistiken över gårdagens besöksantal, en bra siffra och framförallt ett nytt personbästa för bloggen med cirka 40 läsare. Kul att det fortsätter att stiga och rent spontant så kan jag tycka att den siffran nu ska friseras ytterligare när säsongen är i full gång.

Eller i full gång är väl kanske inte rätt ordval då det är många lag som ännu inte har beträtt den blanka isytan, däribland Asplöven. Var på spaning i Arena Polarica i dag och fick se två nya isreklamer, Asplöven Sportsbar och Norrlands Guld! Fräckt tycker bloggen!

Over and Out!

Regeländringar och diverse annat!


Har försökt att forska mig fram till vad det är för regeländringar som görs till denna säsong då det alltid brukar bli någonting nytt. Hittade några intressant detaljer som kommer att göra även div 1 hockeyn mer offensiv.

- Det lag som slår icing får ej byta

- Tekning sker alltid på någon av dom nio tekningspunkerna

- Vid utvisning så blir det alltid tekning i offensiv zon för det laget som ska spela i numerärt överläge

Jag vill även minnas att man ändrat lite i seriesystemet då nu fyra lag i stället för tre ( två i dom två nordligaste var det tidigare ) går vidare från allettan och där lag tre och fyra får möta segraren i fortsättningsserien i playoff 1.

- Magnus Gästin ryktas vara på väg till Asplöven kunde man läsa i dagens NSD. Åtminstone så har klubben och spelaren i fråga fört en viss diskussion, lät dock som att parterna än så länge stod långt ifrån varandra.

- Luleå Rebels har varit i kontakt med pensionerade Asplövencentern Urban Omark, kan vara mycket möjligt att det blir spel där då Urban ska jobba i staden.

- För min egen del så trodde jag att det var i dag jag skulle få läsa lite om mig själv i NSD men så verkar inte vara fallet. Ja det skall väl vara om man hittar det på kultur eller nöjessidorna då jag mycket sällan läser igenom dessa grundligt, men det känns väl föga troligt.

Over and Out! 

Även bloggen glömmer vissa saker!


Bloggen glömde ju givetvis att nämna att Fredrik Näsvall tränar med Boden och med stor sannolikhet även kommer att spela under säsongen. Tog upp detta som ett rykte för ett tag sedan men glömde helt att nämna det i inlägget i morse där det bekräftades en del övergångar.

Om Fredrik kommer till spel så blir div 1 A en profil rikare då skrönorna om denna man är lika många som antalet mål som han har gjort i karriären. Profilstark är bara förnamnet!

Over and Out!

Piteå på offensiven!


Knappt hann Kent Lindberg bli klar för klubben innan rykterna återigen börjar att gå, ytterligare offensiva krafter skall visst in. Rykterna säger att både Skellefteå AIK:s Erik Karlberg och fjolårets succéman i Östersund Patrick Nordström är aktuella för klubben. Mr Karlberg gjorde för övrigt ett antal matcher i Piteådressen ifjol utan att riktigt övertyga, dock svårt att komma in ett lag så sent på säsongen och alla vi hockeykännare vet Eriks kapacitet.

Jag är nästan övertygad om att nämnde Karlberg kommer att bli utlånad från Skellefteå till Piteå, känns som ett naturligt steg och en bra möjlighet för honom själv att återigen hitta en hög nivå i sitt spel.

Om så blir fallet så känns det lite långsökt med även Patrick Nordström i truppen då även han är rightare, fast det är klart att finns det bara pengar så är det ju en riktigt bra värvning och en spelare som man lätt bereder plats för i truppen.

Varning för Piteå är härmed utfärdad!

Over and Out!

Det svänger fort!


Storbloggare som man är så måste man ibland försöka att ta sig tid till att läsa igenom olika forum trots att nivån kanske inte alltid är så respektabel. Det kan dock vara en stunds god avkoppling och man får om inte annat sig ett gott skratt emellanåt. Föga oväntat så brukar man ibland stöta på sitt eget namn och det är då verkligen svängningar om vem man är och vad man står för.

För någon vecka sedan så kunde man läsa att jag fortfarande var bitter på Asplöven för att jag fick sparken och att det var därför jag skrev så mycket negativt om föreningen. I gårdagens kommentarsfält här på bloggen så kunde man läsa att jag var ett stort Asplövenfan, hur ska vi ha det egentligen? Eller är det kanske så att jag har lyckats med mitt bloggande när vissa personer inte vet min ställning till föreningen? Oavsett så skapar det åtminstone reaktioner och det är trots allt det man vill uppnå med sitt bloggande.

I ärlighetens namn så är jag rätt så less på att skriva om Asplöven, funderade ett tag på att helt bojkotta inlägg om dom tills transportsträckan är över och dom går in i kvalet mot allsvenskan. Kom som tur var på att det skulle vara det dummaste jag har gjort då Asplöven berör och väcker intresse och reaktioner. Skulle jag sluta skriva om dom så skulle läsarantalet drastiskt sjunka.

Det för mig in på nästa sak, bloggen kommer inom kort att byta webbplats och hamna inne i finrummet då NSD familjen har bjudit in mig till deras fest. Så inom en snar framtid så kommer ni att hitta bloggen mitt bland artiklar av Folkesson, Håkansson och Johansson. Vilken ära, nu skall jag bara försöka att jobba mig förbi firma Håkansson/Johanssons rödgula röra som deras blogg så finurligt har namnsatts till. Nej då, i familjen finns det ingenting som kan kallas konkurrens utan jag tror att vi mer kommer att vara som ett team. Jag blir väl den lilla babyn som papporna får lotsa runt i tidningsvärlden, förhoppningsvis så skall jag inte vara allt för trotsig utan ska försöka att lyssna på vad dom klokare människorna har att säga.

För övrigt så tror jag att ni måste köpa NSD i morgon, om jag har förstått det rätt så kommer det en intervju med bloggmästaren. Jag kommer då att köpa den, lite självgod måste man få vara!

Over and Out!

Händelserikt och profilrikt inlägg!


Vilken dag för oss som har intresset i div 1 och då framförallt i den nordligaste serien, händelserikt är bara förnamnet och framförallt så innefattar det en del stora namn.
Vet inte riktigt vart jag ska börja, tror jag listar händelserna en och en och lämnar en liten kommentar efter.

- Kent Lindberg Fw Sparta Sarpsborg till Piteå

Vet inte om sportchef Patric Jonsson läste mitt inlägg i går och efter det bestämde sig för att ro affären i hamn utan att ha ekonomisk täckning för den. Det skulle jag absolut inte tro då det hela tiden har handlat om att hitta ett jobb till Kent, något som nu verkar vara löst. För Piteå så är detta en otroligt viktig värvning då man nu får en lekkamrat till Daniel Olofsson och huxflux så har man en förstakedja som kan döda matcher på egen hand.

- Urban Omark C Asplöven till slutar?

Det har legat och pyrt under i stort sett hela silly season och i dag så antände ryktet och blev en nyhet, Urban Omark väljer att satsa på en civil karriär då han har fått jobb i Luleå. Ett tungt avbräck för både Asplöven och serien då man tappar en stark ledarprofil som är otroligt skicklig på att hålla i puck och hitta lösningar på svåra problem. En starkare ledare än Urban finns inte i denna serie och jag är tveksam till om den går att ersätta. Vad jag har förstått det som så är det inte bara den civila karriären som lockar utan det är mer helheten för familjen som Urban ser till. Dom har fått följa med i Urbans ryggsäck nu under ett antal år och nu är det dags att betala tillbaka och sätta familjens behov i första hand. Ett stort och modigt beslut som visar på vilken typ av människa Urban är, önskar dig all lycka med det civila här framöver!
 
- Jimmy Danielsson B Asplöven till Växjö (try-out)

Nyförvärvet blev inte långvarig i klubben då en möjlighet som han inte kunde tacka nej till dök upp, alla vi forwards i serien kan nu andas ut. Jag vet inget mer om detta än att han har fått en try-out med Växjö, vad som händer om han inte tar plats låter jag vara osagt. Det sunda förnuftet säger väl att han då kommer till Asplöven men har som sagt ingen aning om vilken deal man har gjort.

- Alexander Lindén Fw Clemensnäs till Boden

Tredje Clemensnäsförvärvet är nu i hamn och man börjar så smått fundera på om vi får se Boden i blå/vita färger denna säsong.  Nej då, bloggen tycker det är ett smart drag av Boden att ta det bästa från en klubb i kris. Dessutom så är dom nog inte så svårövertalade då dom får byta kalla Kopparhallen mot sanslöst varma Björknäshallen. Det måste vara bra deff på Bodenspelarna som får arbeta i den värmen säsongen igenom? Nu tillbaka till ämnet, Alexander gjorde en okej säsong ifjol och summerade 11 poäng ( 5+6 ) på sina 27 matcher och var om jag förstått det rätt en viktig del av Clemensnäs lagbygge. Han är dessutom rightare och ung, finns med all säkerhet mycket potential att hämta ur den kroppen.

- Tobias Nilsson B Boden förlängning

Om vi forwards jublade när vi läste att Jimmy Danielsson lämnar Asplöven så fick vi här lite smolk i glädjebägaren då Bodens tuffing nu har valt att förlänga sitt kontrakt. På meritlistan finns en hel del tunga tacklingar och en seger i utvisningsligan säsongen 07-08. En otroligt hårdför defensiv back som väger in på 103 hårda kilon, en rejäl träff av Tobias känns kan jag lova. Kommer att bli nyttig i defensiven och framförallt så kommer han att röra upp känslorna i motståndarlaget, kan lova att åtminstone jag kommer att kasta ett extra öga dom gånger Tobias är ute på isen. Redan nu har han alltså ett övertag på bloggmästaren!

Over and Out!


Piteå-Björklöven 0-2 skott: 12-33


Till en början så var det kul att se att nästan 500 personer hade sökt sig till LF Arena för att bevittna säsongens första träningsmatch. Man fick se ett hemmalag som stod upp bra emot ett betydligt mer meriterat Björklöven och för bloggens del så fick den mängder av frågor som det skall bli kul att framöver få svar på.

Annars var detta en typisk första match då det stundtals var världsmästerskap i missade passningar, dåliga mottagningar och felbeslut. Som alltid denna tid på året så utspelade sig matchen i ett alldeles för högt tempo för vad spelarna klarar av, precis som det ska vara med andra ord.

Om vi synar gästande Björklöven lite kort så känns dom otroligt profillösa för att kunna bli ett topplag i allsvenskan, förvisso så saknades trion Niklas Zetterström, Mattias Wennerberg och Fredrik Öberg i kvällens match och vi fick i stället se en del hungriga juniorer bekänna färg. Man börjar väl ändå redan nu se några tänkta formationer och jag tror att vi kommer att få se en spelare som Jonas Floberg i en ganska defensiv forwardsroll denna vinter. Målvaktssidan är helt klart stabil och nyförvärvet Aki Heino visade att han kommer att bli viktig på backsidan med sin sanslösa offensiv. Framåt så hade jag väntat mig mycket av Luleåförvärvet Viktor Lindgren men summerar hans insats som en stor besvikelse i mina ögon. Men där kan alla grön/gula fans vara lugn, han kommer att komma i gång så fort farten sitter under benen.

Asplövenbekantingen och tryoutspelande Ville Vikeväinen skötte sin uppgift exemplariskt och när man ser Villes spel så drömmer jag mig i väg till Ebba Gröns härliga rader "halt här får ingen passera". Ville var som alltid klockren i defensiven och kommer i takt med självförtroendet också att ta för sig mer offensivt. Matchen i kväll var helt klart ett steg närmare en permanent tröja om jag får sia lite. Tror inte bara det var jag som blev nöjd med det jag såg, tror även tränaren Kari Eloranta insåg att det var ett genidrag att ge Ville chansen.

Men nu till det mer intressanta hemmalaget som gjorde en stabil insats utan att lyckas skapa alltför heta chanser framåt. Det kan man inte heller begära när man möter ett så pass starkt lag som Björklöven ändå är. Jag satt under matchens gång och även under bilresan hem och funderade på en del frågor som dök upp om Piteås upplaga 09-10. Den känns i mina ögon långt ifrån komplett men samtidigt så har man en skön bredd att luta sig tillbaka på. Här nedan lämnar jag lite reflektioner över matchen.

- Blir verkligen Anton Edlund den offensiva backen som kan axla delar av Niklas Strandberg ?

- Piteås målvaktspar känns hur stabilt som helst, vilken match unge Filip Hjorth gjorde i kväll!

- Nyförvärvet Peter Rundblad såg riktigt bra ut, dom svårigheter som jag trodde jag skulle få se i defensiven såg jag inte ett spår av. Klockren under hela matchen!

- Peters backpartner Mattias Backman var fruktansvärt stor, när grejerna sitter på plats så kan han växa ut till en backgigant. Med den kroppsstorleken så vill jag ge det några veckor innan jag ger en rättvis bedömning.

- Kirunaspelaren Henrik Bergenström och Piteås Munkforsförvärv och kusin Victor Sundberg har en skrämmande lik skridskoåkning.

- Sist men inte minst den stora frågan, när blir Kent Lindberg klar? Hade jag varit sportchefen Patric Jonsson så hade jag signat upp honom direkt även om jag skulle sakna ekonomisk täckning. "Ragge" behöver en lekkompis och någon som föder honom med puckar. Hittar man inte en bra tredjelänk till förstakedjan så tror jag att Piteå kan bli för lättlästa längre fram på säsongen.

För att summera det hela en aning så kan man väl slå fast att matchen i kväll inte slår sig in i historieböckerna men man fick samtidigt en hel del funderingar och tankar att analysera. Piteå ser habila ut, kan man bara krydda till detta med en Kent Lindberg så har man även ett dödligt vapen i en högproducerande förstakedja. Det behövs om inte årets äventyr ska ta slut redan i allettan, det skulle kännas en aning onödigt då man förfogar över en så bred och stabil trupp. När Kents påskrift är fixad så kan sportchef Patric Jonsson lugnt luta sig tillbaka och njuta av ett väl genomfört jobb.

Det känns riktigt bra att det nu är i gång igen, nu väntar man bara på att själv få beträda den gyllenblanka isytan!

Over and Out!

Säsongens första!


Bloggen tar sig nu i eftermiddag till Piteå för att bevittna säsongens första match då hemmalaget Piteå gästas av allsvenska Björklöven. Svenskaspel har med matchen på lången i kväll och har satt bjudoddset 1,60 på bortaseger, enkla pengar för er som sätter en tvåa då målvakten Markus Ottosson vilar i hemmalaget.

Återkommer under kvällen med en summering av matchen, kul att säsongen äntligen är i gång!

Matchtips Piteå-Björklöven 2-6

Over and Out!

Har seriepremiären redan varit?


Det kan man tro när man surfar in på Asplövens svenskafansforum där debatten redan är i full gång, tyvärr så handlar den mer om mytomani än om sporten.
Blir så trött, trött och trött på den eviga diskussionen om Asplöven och svarta pengar. Debatten har pågått i all evighet känns det som och så vitt jag vet så har dom aldrig åkt dit för några konstigheter. Visst att man har fått någon betalningsanmärkning men vilken klubb har inte fått det genom åren? När till och med en välskött förening som Kiruna hade glömt ( som man själv säger det ) att betala in skatter så börjar man inse hur hård verkligheten är just nu.


Visst Asplöven berör och genom stora värvningar så får man också många antagonister då det svenska folket är världens mest avundsjuka. Visst att det blåser hårdare desto närmare toppen du kommer. Men allvarligt, någon gång måste denna hysteri och jakt ta slut. Är det inte dags att vi i stället börjar fokusera på sporten, en sport som för övrigt Asplöven har visat sig klara bäst i denna serie under dom senare åren. Är det inte dags att vi i stället lyckoönskar Asplöven och hoppas på att dom tar sig upp till finrummet? För hur vi än vrider och vänder på det så behöver Norrbotten en representant i hockeyallsvenskan.

För mig får det gärna vara Asplöven!

Over and Out!

En tydlig indikation!


Kiruna hade som bekant ispremiär i går och både Dan "X" Eriksson och Joakim " Mejseln" Fredriksson fanns med under passet, tydligare indikation på att en påskrift är nära får man leta efter. Annars så sägs det ha varit ett tufft förstapass där man trots denna tid på året kunde se några tydliga tecken.

- Förstakedjan förblir intakt.

- Kanske att man byter bort backparet Molin/Eriksson från just den då Knudsen/Ersson huserade där igår. Ja under dom 2 minuter som Ersson kunde medverka, fortsatt struligt med hans ljumskar.

- Just dessa ljumskar kan ställa till det för Kiruna då han behövs med sitt vårdade spel och som den rightskytt som han är. Förhoppningsvis kan man få bukt med problemet som redan fanns under fjolåret, annars så måste sportchef Lundmyr ut och shoppa.

- Forwardssidan ser inte lika bred ut som ifjol, behöver inte ställa till problem då det blir mer speltid till spelare som Lasu och Bergenström.

- Magnus Sandström sägs ansluta i oktober, fram tills dess så kommer han att hålla i gång i antingen Teg eller Vännäs.

- Målvakten och Kirunasonen Johan Johansson var med på is i går, såg enligt rapporterna riktigt bra ut. Kanske blir en övergång i slutändan?

Tänk vad mycket information man kan få ut fast man satt 32 mil från ispremiären i går, tack för att internet och telefoner är uppfunna!

Over and Out!

Wallén lämnar Skövde!


Nyförvärvet och centergeniet Daniel Wallén har av personliga skäl brutit kontraktet med Skövde endast några dagar in på säsongen. En tung förlust för Skövde vid denna tidpunkt då Daniel är en spelare av hög klass, en av mina personliga favoriter genom åren då han ständigt producerar poäng,

Vad som ligger bakom beslutet framkommer inte men man är noga med att poängtera att det inte är någon schism som ligger bakom beslutet.

Det står i dagsläget inte klart om det blir något mer hockeyspelande för spelgeniet, just nu är en fortsatt karriär högst osäker. Förhoppningsvis så får vi dock snart se Daniel tillbaka på isen, jag håller då åtminstone alla tummar som jag kan för det!

Over and Out!

5 snabba med Kirunaflyktade Emil Jakobsson!


Bloggen passade på att få sig en pratstund med Kirunaflyktade Emil Jakobsson som vi denna säsong återser i Östersundsdressen. För övrigt så är det Emils första klubbyte och därför även första flytten, så var det även för bloggmästaren en gång i tiden. För sisådär 6-7 flyttar sedan!

                                   
                                                                       Fotot taget av Oscar Molin


Ispremiären avklarad, hur kändes det?

Var lika trubbigt som vanligt,men i år var det extra segt i benen eftersom vi hade haft tester precis innan vi klev på is. Så det var tunga ben!

Ny stad och ny klubb, har du börjat komma till rätta med allt eller är det karta och kompass som ännu gäller?

Ny stad nya möjligheter? :) Jag och Erik Lund från Timrå delar på en campingstuga nu första tiden men personligen tycker jag bara att det är skönt att dela nu i början,kommer lättare in i gruppen när man har nån att umgås med vid sidan av hela tiden. Har varit här nu i några dagar så jag börjar kunna vägen till ishallen iaf!

Vad har du för förväntningar på dig själv denna vinter?

Jag har som mål att åtminstone ta en plats bland dom 3 första kedjorna och allt eftersom få skrapa ihop poäng och vara en viktigare del av laget!

Bloggen kan känna att detta kan bli din genombrottssäsong genom klubbytet, är det en nytänd Emil som vi kommer att få se i vinter?

Absolut! Känns riktigt roligt att komma till Östersund och helst när vi har ett relativt ungt lag! Snittåldern ligger på 21 så det är riktigt roligt redan nu! Tror vi blir en riktig lagmaskin i vinter! Bara positiva saker!

Har du någon hälsning hem till dom gamla lagkamraterna uppe i gruvstaden?

Ja det är väl att dom måste försvara gåsen! För fjädrarna kommer att virvla!! 

Då återstår det bara att tacka för att du tog dig tid och önska dig lycka till i vinter!

Tack detsamma!

Over and Out!

5 snabba med rinkräven Mikael Lasu!


Bloggen fick sig en pratstund med Kirunas rutinerade rinkräv Mikael Lasu bara minuterna efter att han hade klivit av säsongens första ispass. 


                                                         


Jaha Mikael, ytterligare en ispremiär bortgjord. Hur kändes det denna gång?

Det var en hel del skridskoåkning, ingenting man är van vid direkt under första passet. Att det var tufft är bara förnamnet, ett av dom hårdare förstapassen som jag har varit med om!

Så då sitter skridskorna på plats då med andra ord?

Éftersom leveranstiden på skridskorna verkar vara  på 12 månader upp till Kiruna så får man köra med sina gamla skridskor som nu går in på säsong tre. Så att skridskorna sitter på fötterna kan man lugnt säga.

Hur kändes det i övrigt?

Oväntat bra, rätt pigg i benen. Rutinen säger dock att dag två och tre brukar bli jobbigast.

Vad tycker du om den nya tränaren Sergei Joukov då?

Det är väl tidigt att svara på än men det första intrycket är positivt. Lite kuriosa är att han åtminstone har störst vader bland tränarna i ettan.

När spelar ni första träningsmatchen?

Vi åker på turné nästa helg men har helt ärligt inte någon större koll på vilka vi möter.

Ok Mikael, då får jag tacka för pratstunden och önska dig lycka till här framöver!

Tack detsamma!

Over and Out!

Rebellerna går på offensiven!


Ja vad ska man säga om Luleå Rebels värvning av Robin Andersson? Det luktar klassvärvning lång väg då han ifjol gjorde 17 poäng på 19 matcher för Västervik och året innan det gjorde 14 poäng på 39 matcher för Hammarby i allsvenskan.

Storväxt och rightare gör inte saken sämre, bäddat för succé tror bloggen!

Antar att han skall plugga i Luleå, annars hade väl inte denna värvning varit möjlig?

Over and Out!

Ingen Jonnie i Asplöven!?


Det verkar ha varit falska rykten som nådde bloggens öron då det inte hörts ett ljud om Jonnie Karlsson till Asplöven efter det. Enligt dom rapporterna som jag har fått så har han siktet inställt på spel i utlandet då Björklöven konstigt nog inte vill ha honom kvar.

Var inte Jonnie en av dom bättre backarna i Björklöven ifjol? Någon med bättre insikt i dom grön/gula får gärna uppdatera mig om det påståendet!

Over and Out!

Spelprogram Div 1 A


Div 1 a grundserie 09-10

Omg 1


Fredag 18/9

19.00 Asplöven HC - Kiruna IF Arena Polarica


Söndag 20/9

16.00 Clemensnäs HC - Kalix UHC Kopparhallen

16.00 Lycksele SK - Luleå Rebels HC Tannens Ishall

16.00 Bodens HF - Piteå HC Björknäshallen


Omg 2

Onsdag 23/9

19.00 Piteå HF - Lycksele SK LF Arena

19.00 Luleå Rebels HC - Clemensnäs HC Sunderby Ishall

19.00 Kalix UHC - Asplöven HC Fururinken

19.00 Kiruna IF - Bodens HF Lombiahallen


Omg 3

Söndag 27/9

16.00 Asplöven HC - Luleå Rebels HC Arena Polarica

16.00 Clemensnäs HC - Piteå HC Kopparhallen

16.00 Lycksele SK - Bodens HF Tannens Ishall

16.00 Kalix UHC - Kiruna IF Fururinken


Omg 4

Söndag 4/10

16.00 Bodens HF - Clemensnäs HC Björknäshallen

16.00 Piteå HC - Asplöven HC LF Arena

16.00 Luleå Rebels HC - Kalix UHC Sunderby Ishall

16.00 Kiruna IF - Lycksele SK Lombiahallen


Omg 5

Onsdag 7/10

19.00 Asplöven HC - Clemensnäs HC Arena Polarica

19.00 Lycksele SK - Kalix UHC Tannens Ishall

19.00 Bodens HF - Luleå Rebels HC Björknäshallen

19.00 Piteå HC - Kiruna IF LF Arena


Omg 6

Söndag 11/10

16.00 Asplöven HC - Bodens HF Arena Polarica

16.00 Clemensnäs HC - Lycksele SK Kopparhallen

16.00 Luleå Rebels HC - Kiruna IF Sunderby Ishall

16.00 Kalix UHC - Piteå HC Fururinken


Omg 7

Söndag 18/10

16.00 Lycksele SK - Asplöven HC Tannens Ishall

16.00 Bodens HF - Kalix UHC Björknäshallen

16.00 Piteå HC - Luleå Rebels HC LF Arena

16.00 Kiruna IF - Clemensnäs HC Lombiahallen


Omg 8

Fredag 23/10

19.00 Kiruna IF - Asplöven HC Lombiahallen


Söndag 25/10

16.00 Piteå HC - Bodens HF LF Arena

16.00 Luleå Rebels HC - Lycksele SK Sunderby Ishall

16.00 Kalix UHC - Clemensnäs HC Fururinken


Omg 9

Onsdag 28/10

19.00 Asplöven HC - Kalix UHC Arena Polarica

19.00 Clemensnäs HC - Luleå Rebels HC Kopparhallen

19.00 Lycksele SK - Piteå HC Tannens Ishall

19.00 Bodens HF - Kiruna IF Björknäshallen


Omg 10

Söndag 1/11

16.00 Bodens HF - Lycksele SK Björknäshallen

16.00 Piteå HC - Clemensnäs HC LF Arena

16.00 Luleå Rebels HC - Asplöven HC Sunderby Ishall

16.00 Kiruna IF - Kalix UHC LombiahallenOmg 11

Söndag 8/11

16.00 Asplöven HC - Piteå HC Arena Polarica

16.00 Clemensnäs HC - Bodens HF Kopparhallen

16.00 Lycksele SK - Kiruna IF Tannens Ishall

16.00 Kalix UHC - Luleå Rebels HC Fururinken


Omg 12

Onsdag 11/11

19.00 Lycksele SK - Clemensnäs HC Tannens Ishall

19.00 Bodens HF - Asplöven HC Björknäshallen

19.00 Piteå HC - Kalix UHC LF Arena

19.00 Kiruna IF - Luleå Rebels HC Lombiahallen


Omg 13

Söndag 15/11

16.00 Clemensnäs HC - Asplöven HC Kopparhallen

16.00 Luleå Rebels HC - Bodens HF Sunderby Ishall

16.00 Kalix UHC - Lycksele SK Fururinken

16.00 Kiruna IF - Piteå HC Lombiahallen


Omg 14

Söndag 22/11

16.00 Asplöven HC - Lycksele SK Arena Polarica

16.00 Clemensnäs HC - Kiruna IF Kopparhallen

16.00 Luleå Rebels HC - Piteå HC Sunderby Ishall

16.00 Kalix UHC - Bodens HF Fururinken


Omg 15

Söndag 29/11

16.00 Asplöven HC - Kiruna IF Arena Polarica

16.00 Clemensnäs HC - Kalix UHC Kopparhallen

16.00 Lycksele SK - Luleå Rebels HC Tannens Ishall

16.00 Piteå HC - Bodens HF LF Arena


Omg 16

Onsdag 2/12

19.00 Piteå HF - Lycksele SK LF Arena

19.00 Luleå Rebels HC - Clemensnäs HC Sunderby Ishall

19.00 Kalix UHC - Asplöven HC Fururinken

19.00 Kiruna IF - Bodens HF Lombiahallen


Omg 17

Söndag 6/12

16.00 Asplöven HC - Luleå Rebels HC Arena Polarica

16.00 Clemensnäs HC - Piteå HC Kopparhallen

16.00 Lycksele SK - Bodens HF Tannens Ishall

16.00 Kiruna IF - Kalix UHC Lombiahallen


Omg 18

Onsdag 9/12

19.00 Bodens HF - Clemensnäs HC Björknäshallen

19.00 Piteå HC - Asplöven HC LF Arena

19.00 Kalix UHC - Luleå Rebels HC Fururinken

19.00 Kiruna IF - Lycksele SK Lombiahallen


Omg 19

Söndag 13/12

16.00 Asplöven HC - Clemensnäs HC Arena Polarica

16.00 Lycksele SK - Kalix UHC Tannens Ishall

16.00 Bodens HF - Luleå Rebels HC Björknäshallen

16.00 Piteå HC - Kiruna IF LF Arena


Omg 20

Onsdag 16/12

19.00 Asplöven HC - Bodens HF Arena Polarica

19.00 Clemensnäs HC - Lycksele SK Kopparhallen

19.00 Luleå Rebels HC - Kiruna IF Sunderby Ishall

19.00 Kalix UHC - Piteå HC Fururinken


Omg 21

Söndag 20/12

16.00 Lycksele SK - Asplöven HC Tannens Ishall

16.00 Bodens HF - Kalix UHC Björknäshallen

16.00 Luleå Rebels HC - Piteå HC Sunderby Ishall

16.00 Kiruna IF - Clemensnäs HC Lombiahallen

Med reservation för eventuella ändringar!

Over and Out!


Resultat träningsmatcher!


Visby/Roma-Oskarshamn 1-3

Mora-Borlänge 6-2 skott: 34-24

Over and Out!

IKEA ( lågbudgethandlarnas paradis) !


Då har man gjort det som alla övriga Svenssons gör några gånger per år, IKEA vandrat med sin respektive under låt oss säga en halvdag. IKEA är sig likt vart i Sverige du än kommer, det som dock gör Haparandas varuhus en aning speciellt är att allt är tvåspråkigt. Skyltar, kataloger och till och med personalen, härligt är bara förnamnet.

Som vanligt blev det en hel del grejer inhandlade, dom flesta fanns absolut inte med på den handlingslista som vi hade skrivit ner innan vi åkte. Hockeytokig som jag är så började jag direkt att associera till själva sporten och kom på att man kan likna en IKEA kund med en sportchef/värvningsansvarig i ettan.

Sportchefen i ettan får en budget att hålla sig till ( förutom Asplöven som säger själv att man skjuter lite från höften) och för dom pengarna skall han försöka få en så bra trupp som möjligt. Hur stor summan är varierar givetvis från lag till lag, i vissa lag finns det inte ens någon spelarbudget att jobba med utan där får man helt rikta in sig på att erbjuda en bra social situation.

Svårigheten med att vara sportchef i ettan är att man knappt har någon uppbackning från föreningen då scouter och den typen av roller knappt existerar. Man får helt enkelt lita på att man har bra kontakter som kanske vet något om spelaren och att statistiken inte ljuger. I det stora hela så blir det en otrolig gambling då många värvningar blir på chans och kanske inte alls är den typen av spelare som man behöver. Det är om man sitter på en hel del pengar lätt att falla för statistik och poängskörd och ta spelaren i fråga bara för att han har några poängstarka säsonger. Vart man sedan ska placera honom har man ingen aning om.

Topplagen i ettan slåss egentligen om samma spelarmarknad som bottenlagen i allsvenskan och det kan på förhand ses som en rätt ojämn kamp då dom allsvenska lagen oftast har en större och bättre organisation. Man kan oftast erbjuda en socialt bättre lösning och framförallt locka med en attraktivare hockey då allsvenskan tv-sänds och komforten i arenorna oftast är bättre. Det enda som klubbarna i ettan då kan locka med är pengar, tyvärr så är det inte så många fler lag än Tingsryd, Karlskrona och Asplöven som kan locka med det. Därför kommer vi också att återse dom i ett allsvenskt kval framåt vårkanten, förmodligen med en hel del onödiga inköp på samvetet.

Varför skriver jag då om detta? Helt enkelt för att jag fick mig en tankeställare när jag vandrade runt i IKEA:s innandöme. Det finns en hel del saker som är fina men frågan är hur stor användning man kommer att ha av dom? Nu gick ju även jag precis som övriga Svenssons i fällan och lastade på mig varor som säkert inte kommer att användas. Frestelsen blev för stor helt enkelt!

Tänk då att som sportchef sitta på en massa pengar som du ska värva spelare för. Du går in på stormarknaden www.eliteprospects.com och hittar mängder av fina varor. Hur lätt är det då att hålla fingrarna i styr och inte göra en dumdristig internetshopping? Det är trots allt helt vanliga Svenssons som sitter även på dom positionerna och ni vet vid detta laget hur det brukar gå när en sådan är på IKEA och shoppar. Man köper en hel del, vissa saker kommer man få stor användning för och vissa saker blir liggandes innan det till slut hamnar i skräpkorgen!

Over and Out!

Resultat träningsmatch!


Karlskrona-Mörrum 3-2 ef straffar

Målskyttar Karlskrona: Jonas Lönn 2 och Victor Ringberg

Målskyttar Mörrum: Marvus Niemi och Kirunasonen Kim Sunna

Over and Out!

Det ständiga dilemmat!


Det här med träningsmatcher eller försäsongsmatcher om man så vill kalla det är i mitt tycke rätt så fascinerande, för många så är det allt annat än just träningsmatcher då det dras på tok för stora laster av resultat och prestation.

Som supporter eller som finansiär i en hårdsatsande förening så vill man redan från dag ett se resultat, egentligen inte så underligt då dessa personer ger antingen hela sitt hjärta eller en del av sin plånbok till dessa iskrigare. Inte så konstigt då kanske att man vill se resultat men samtidigt måste man försöka att vara lite tålmodigare än så.

Ordet träningsmatcher säger precis som det är, det är trots allt matcher som man har för att utveckla och hitta sitt spel på tills det verkligen gäller. Man får chansen till att träna så matchlikt som det bara går och det om något är viktigt, som supporter skulle då jag bli orolig först när ledningen bestämmer sig för att i år hoppa över alla "betydelselösa" träningsmatcher.

Under försäsongen så är det nästan alltid ovana poängmakare eller juniorer som toppar dom interna poängligorna runt om i landet medans dom äldre och mer rutinerade bara ser allmänt proppmätta och ofokuserade ut. Den åldern har väl även jag börjat komma till under dom senast åren och i ärlighetens namn så har dom senaste försäsongerna varit rent av bedrövliga. Visst att man blir lite orolig när ingenting stämmer men jag har slutat att dra för stora laster av det då det trots allt brukar lossna senast några omgångar in i seriespelet.

Annat var det för några år sedan när jag som 20-åring kom till Asplöven och gjorde mål i 11 raka träningsmatcher eller när jag säsongen efter kom till Lycksele och summerade 3+2 i den första träningsmatchen ( vi vann med 5-3 ). Vill även minnas att jag året efter det hemma i Kiruna gjorde 2 mål i den första matchen och blev uppskriven till skyarna, med facit i hand så var det absolut ingenting att skriva upp då jag efter det var usel säsongen igenom.

Efter dom gyllene åren så har det varit stopp med produktionen på försäsongen, man har varit seg, ofokuserad och proppmätt. Det om något visar på att man trots allt börjar att bli en aning gammal!

Det jag vill komma till ( Nu var förvisso säsongerna i Asplöven och Lycksele riktigt bra ) är att försäsongerna säger absolut ingenting om det slutliga resultatet. Snarare brukar det vara så att dom som är heta då blir kalla lagomt till seriestarten. Att skjuta bort sig på försäsongen är ett lika klassiskt fenomen som den omtalade "julljumsken".

Detta fenomen stämmer oftast ganska bra in på lagen också, dom som gör en bra försäsong brukar dippa när serien börjar. Säsongen 05-06 så vann vi i Vallentuna inte en match under försäsongen ( trots möten med betydligt sämre lag ) men startade serien med 9 vinster på dom 10 första matcherna. Det var bara Huddinge med förstakedjan Klasén, Axelsson och Älgekrans som lyckades besegra oss, det säger en hel del om betydelsen av att vinna matcher innan seriestarten!

Detta var min syn på det hela och jag återblickade kanske lite väl ofta till min egna karriär men tror stenhårt på att detta är ett välkänt fenomen inom hockeyn. Nu tipsar inte bloggen om att man ska vara totalt värdelös och förlora alla matcher under försäsongen då det faktiskt för många är bättre att hitta en skön känsla och få ett kvitto på att man ligger i fas.

Så är det väl även för mig men har lärt mig att använda mig av detta tankesätt när det går tungt, det gör att man slipper att få en inre stress, panik och ångest över att ingenting fungerar!

Over and Out!

Hockeyfestival!


Det är precis det som är på tapeten på sommarön Visby i helgen då hemmalaget har fått besök av dom allsvenska lagen Oskarshamn och Leksand. Man kan i en första anblick tycka det är konstigt att ett lag som Leksand väljer att matcha mot bottenlaget Oskarshamn och div 1 laget Visby/Roma. Men är det verkligen så konstigt?

- Motståndet betyder inte så mycket under dom första matcherna för säsongen, på et sätt lättare att komma in i grejerna om motståndet är behagligare.

- Hockeyfestival i Visby eller träningsturné i Finland, vad väljer man som spelare?

Givetvis så åker man alla dagar i veckan hellre till Visby, spelar lite softa matcher och gör utelivet om nätterna.

Rykterna säger att flera spelare från både Visby och Leksand syntes på Munken i går natt, otippat!

Over and Out!

Resultat träningsmatcher!


Växjö Lakers-Karlskrona 5-4 ef straffar

Visby/Roma-Leksand 0-5

Over and Out!

B blir 8 lag!


Bloggen hälsar Sollefteå välkommen in i div 1 familjen då det i dag blev klart att man får den vakanta platsen i B-serien. Kul för Sollefteå och kul att B-serien slapp spelas haltande, bra gjort förbundet!

Välkommen Sollefteå och välkommen Jacob Schönberg ( ja det var han som poserade naken på bloggen för några dagar sedan ) !

Over and Out!

Powerforward till Asplöven!


Asplöven gjorde i dag klart med forwarden Andreas Dahlberg som senast spelade i Nybro ( 18 poäng ), ett mycket bra förvärv tycker bloggen då man får precis det man behöver. En stor och stark högerskytt med näsa för målet är precis det som man behövde komplettera den annars rätt så småväxta forwardsbesättningen. Förhoppningsvis så kan Andreas nu ta över Joni Lindlöfs roll, en tuff uppgift då den Frankrikeflyktade finländaren stod för hela 35 mål under fjolåret.

Som vanligt så är lagsammansättningen ännu inte optimal i Asplöven då man ännu saknar backar, det är ett återkommande problem för gränslaget. Orsaken till detta problem är att det ständigt saknas bra backar på spelarmarknaden och för Asplöven del så är det ju bara det bästa som är gott nog. Om det ligger substans i ryktet Jonnie Karlsson så skulle det vara en riktigt bra värvning för klubben, blir det ingenting med Jonnie så tycker jag att man ska vända sina blickar mot den duktiga Huddingebacken Jimmy Ahnelöv. Ett litet tips bara!

Over and Out!

Bloggens dreamteam!


Div 1 hockeyn innehåller en hel del bra spelare som skulle stått bra även på en högre nivå. Tänkte här nedan lista mitt dreamteam, blir dock inte särskilt enkelt med tanke på att jag inte har så jättebra koll på landets två sydligaste serier. Jag gör åtminstone ett försök, med all säkerhet så kommer det att bli ett aning färgat dreamteam då det säkerligen kommer med en hel del spelare från den nordligaste serien.

Målvakter:

Markus Ottosson Piteå
Mikael Bohman Arboga

Det känns som ett tryggt målvaktspar då jämnheten och lugnet är deras signum, det om något gör att defensiven blir trygg och säker.

Backar:

Simon Skoog Karlskrona
Stanislav Kall Asplöven
Thomas Rhodin Skåre
Vilhelm Söderlind Vallentuna
Atte Valli Karlskrona
Johannes Lundqvist Borlänge
Johan Agu Mjölby
Christoffer Björklund Tingsryd

Det blir inte lätt att formera dessa backpar då i stort sett alla är offensiva backar, Agu får väl räknas som en defensiv. Men ett dreamteam ska ju innehålla dom bästa spelarna på sin position oavsett styrkor, blir ett roligt spel att se på åtminstone.

Forwards:

Andreas Nyberg Kiruna
Thomas Fahlqvist Karlskrona
Urban Omark Asplöven ?
Andreaz Persson Enköping

Daniel Olofsson Piteå
Ville JoLinder Enköping
Mikael Persson-Riis Skövde
Viktor Ringberg Karlskrona
Jens Svensson Kristianstad
Daniel Wallén Skövde
Fredrik Håkansson Nyköping

Jonas Höglund Skåre

En offensiv forwardsbesättning där inte många är sugna på det defensiva, blir en härlig hockey att skåda med så här många kreativa spelare.

Fotnot: Har säkert missat någon spelare som skulle vara med på denna lista, vilka tycker ni saknas?

Over and Out!

Det är nära nu!


Endast ett jobb återstår innan Piteå Hockey och poängmaskinen Kent Lindberg är överens om ett samarbete. Kent är med och kör på is med laget och det känns som att man inom en snar framtid lyckas skaka fram ett jobb ( trots lågkonjukturen ). När det handlar om en spelare av Kents kaliber så får ett jobb anses som ett bara, detta löser väl ändå sportchefen Patric Jonsson ?

Samtidigt är rykteskarusellen på nytt i gång när det handlar om Asplöven, härligt med ett lag som aldrig ligger på latsidan. Nu är det Björklövenbacken Jonnie Karlsson som ryktas vara klar för klubben, om ryktet stämmer så är det ett riktig klassback som man har fått tag i då han under fjolåret hörde till en av dom bättre backarna i klubben. Klass, klass och klass säger jag bara!

Over and Out!

Fysfenomenen!


På begäran så kommer här ett inlägg om fysfenomenen i dom olika lagen, vilka är det egentligen som är bäst tränade? Vilken roll man har i laget finner ni efter namnet.

Asplöven

Joel Asp
Defensivspecialist ( Relativt komplett i sin fysiska status, explosivitet och snabbhet är väl det som egentligen saknas. Bra syreupptagning och ett bra tryck i gymmet. )

Kiruna

Simon Esseryd
Murbräcka ( Ruskig kondition, alltid i topp på coopertestet trots en rätt tung kropp. Rätt så bra tryck i gymmet och hård i kroppen, saknas väl även här lite explosivitet.

Piteå

Johannes Westring Allround ( I hård konkurrans med konditionsfenomenet David Pettersson så föll ändå bloggens röst på Johannes. Är mer komplett i sin fysiska status och har en ruskig uthållighet i sina ben. )

Lycksele

Mattias Ottosson 
Härförare ( Konditionsfenomen som har en otrolig uthållighet, byggd för långdistanslöpning eller triathlon. Bra syreupptagning i musklerna men saknar en del maxstyrka och explosivitet. )

Luleå Rebels

Pierre Berggren Allround ( Vet egentligen ingenting om Pierres fysiska status men med det trycket i skridskoåkningen så är man värd att hamna på denna lista. )

Boden

Har tyvärr ingen aning om lagets fysiska status!

Clemensnäs

Har tyvärr ingen aning om lagets fysiska status!

Kalix

Mikael Österberg Energispelare ( Överlägset bäst tränad i serien då han har toppresultat inom alla områden. Rent ut sagt ett fysmonster som nog står sig i toppen även om du ser till alla hockeyspelare i Sverige. )

Bloggaren själv

Jimmy Stålnacke Allround - fysiska spelet  ( Rätt allroundtränad men har sina starkaste sidor i styrka och spänst. Ändå hyfsad i löpspåret men saknar frekvens och snabbhet. )

Over and Out!Torka!


Det är minst sagt torka på hockeynyheter dessa dagar då lagen nu börjar att bli rätt så kompletta, är väl bara ett x antal lag som har några platser kvar att fylla. Om man ser till statusen på div 1 A lagen så ser du ut ungefär så här.

Asplöven

Framförallt så söker man någon back men man har om jag förstått det rätt ingen jättepanik då man till exempel tänker ge junioren Christoffer Taavo en rejäl chans. Offensivt så ser man kompletta ut och man kommer inom en snar framtid även officiellt att presentera nyförvärvet Fredrik Davidsson.

Man kommer sin vana trogen att värva på sig under säsongens gång och i slutändan så kommer man att ha den klart vassaste truppen.

Boden

Antar att man söker med ljus och lykta efter backar då forwardsbesättningen ser betydligt bredare ut. Skulle tro att man kommer att ta in en 2-3 backar till medans man på sin höjd lyfter in 1-2 forwards.

Clemensnäs

Har börjat få ihop en trupp, nackdelen är att den är väldigt väldigt ung. Måste hitta några rutinerade pjäser om inte detta skall bli en säsong i moll för förening. Ser på förhand väldigt tunna ut och har svårt att se hur dom skall kunna skrapa ihop några poäng.

Kalix

Jag tror att vi sitter rätt nöjda, möjligen att det jobbas på en back till.

Kiruna

Räknar med att Joakim Fredriksson och Dan Eriksson skriver på alldeles snart, kommer att satsa på sina två unga målvakter. Forwardsbesättningen ser riktigt bra ut medans man ser rejält tunna ut på backsidan. Ger man denna backbesättning chansen och hoppas på att juniorerna blommar ut ? Eller kommer det en sista minuten värvning?

Luleå Rebels

Ser än så länge väldigt tunna ut men har ett stort upptagningsområde och kommer säkerligen att sy ihop en relativt bred trupp. Just nu är man i behov av allt fast prio ligger nog på målvakt och backar.

Lycksele

Börjar nog att bli rätt nöjda då man har haft en magnifik avslutning på silly season, namn som Grönberg, Bergmark och Strand är inga dåliga värvningar så här sent på sommaren. Flaggar för att dom tar in en forward till som är tänkt för någon av dom två första formationerna.

Piteå

Bredden är deras signum denna säsong, förfogar över en bred trupp som möjligen har för lite toppar. Hoppas mycket på Kent Lindberg, får man honom så har man en klockren förstakedja. Enda laget i serien som redan har gått på is, möter för övrigt Björklöven i första träningsmatchen på tisdag.

Over and Out!
Sorry kära läsare!


Ber om ursäkt för dagens dåliga uppdatering men får väl skylla på att jag under dagen har färdats upp till Kalix efter ett pitstop i Luleå där det blev lunch med NSD:s Lars Folkesson. Efter det så besökte vi NSD:s redaktion och gjorde klart en del detaljer inför det som komma skall.

Under lunchen så stötte vi på ett par bekanta namn i form av Mats Lavander, Jonathan Hedström, Niklas Olausson och Johan Ejdepalm. Även elitseriestjärnor går på Thairestaurang kan man nu konstatera!

Efter ett gympass med Mikael Österberg ( han såg otäckt bra tränad ut ) så väntar nu en lite väl sen middag. Tyvärr så har jag inte tid med detta just nu, hoppas ni förstår!

Over and Out!

Det blir #14 Stålnacke i vinter också!


Så blir det kära läsare då vi tyvärr endast har tröjor med nummer 1 till 25 på, annars så hade nummer 28 smakat fint. Nummer 14 är inte alls fel det heller då jag har haft det under dom tre senaste säsongerna, dock så har resultatet alltid blivit kval för att hålla sig kvar. Ett dåligt omen kanske?

Personligen så har det väl varit ett rätt så lyckat nummer då målskörden har stannat på 20, 16 och 6 under dom säsongerna om man räknar inne både seriespel och kval. Det är väl bara att bevisa att fjolårets målsummering är undantaget som bekräftar regeln och att dom 3 senaste säsongernas kvalspelande bara har varit tillfälligheter.

För det kan väl inte sitta i numret?

Annars så börjar ispremiären att närma sig med stormsteg, dom flesta lagen har till och med redan beträtt isen ett x antal gånger. Sommarmånaderna bara flyger i väg och snart går man alltså åter in ett antal asociala månader. Man kan inte påstå att man är en kul sambo direkt under säsongens gång då man är uppbokad varenda helg och man har tider att passa i stort sett varje dag. Fast just ja, jag spelar ju i den nordligaste serien och då har man faktiskt hur mycket fritid som helst då man knappt har några matcher. Sorry, det glömde jag!

I morgon bär det iallafall av norrut, efter ett lunchmöte med NSD så styr jag kossan mot Kalix för ytterligare en ny lägenhet och ytterligare en ny hemmaborg. Intressant att träffa 20 nya ansikten som man ska umgås med i vinter!

Nu ska jag bege mig upp till gymmet för att trycka ett sista gympass här i "byn", sista för den här gången åtminstone då ni ska att det kommer att tillbringas en hel del tid i inlandsmetropolen under ledigheter och dylikt.

Nästa inlägg som kommer är förmodligen skrivet uppifrån Kalix och kanske har jag då hunnit träffa delar utav truppen. Nu är det visst egen träning på schemat i morgon så lär nog få vänta tills på torsdag, egen träning innebär med all säkerhet att Stålnacke ska visa Österberg hur man kastar vikter i gymmet. Eller hur "Östis"?

Over and Out från "byn" med överlägset flest raggare per antalet invånare!


5 snabba med Borlänges Joakim Norin!


Bloggen fick sig en pratstund med Borlänges nyförvärv Joakim "Lillis" Norin dagen efter ispremiären.

Tjena Jocke, hur kändes det?

Egentligen som alla första ispass gör, man har ingen kontroll på varken puck eller sin egen skridskoåkning. Sen var det riktigt jobbigt för pumpen men det är som det ska vara. Kändes redan bättre idag när vi gjorde vårat andra pass på is.

En klassisk fråga, hur mår fötterna?

Dom mådde faktiskt över förväntan, nya skridskor men inga problem med smärta iaf.

Helt ärligt, är det inte lite väl tidigt att gå på is?

Klart det är tidigt men egentligen inte ovanligt tidigt, dom flesta div 1 lag går på is dom här dagarna och det är inte mer än 1,5 månad kvar till seriestart.

Förutom du själv, vem har sett hetast ut?

 Vi har faktiskt haft Mattias Ritola med på träningarna och självklart syns det att det finns lite extra där. Ska jag se till någon Borlänge spelare så tycker jag Anders Lövdahl ser ut att vara i bra form.

När är det dags för den första träningsmatchen?

Första träningsmatchen är redan nu på söndag 9/8 mot Mora borta i Fm Mattsson Arena, det blir riktigt tufft direkt.

Då återstår det bara för bloggen att önska dig lycka till i vinter!

Tack detsamma!

Over and Out!

5 snabba med Piteås Peter Rundblad!


Bloggen tog sig ett snack med Piteås nyförvärv Peter Rundblad efter dagens ispremiär i LF Arena, fem snabba och klassiska frågor blev det.

Hur kändes det?

Ett ord kan sammanfatta det hela: Bambi!

 Hur mådde fötterna?

De mådde OK, körde i mina gamla inkörda skridskor. De nya får vänta :)

 Är det inte lite väl tidigt att gå på is?

Ganska tidigt faktiskt, det gäller att hålla igång utanför isen också.

 Var det någon som utmärkte sig?

Det var ganska jämnt skägg, men Ottosson i målet såg riktigt vass ut!

 När spelas första träningsmatchen?

Nästa tisdag möter vi Björklöven, det ska bli riktig roligt!

Då får jag passa på att lyckoönska dig i vinter Peter, vi lär väl ses i något sarghörn!

Tack, det ser jag fram emot!

Over and Out!

Blir det spel i ettan?


Under veckan så kommer förbundet att besluta sig i om vad som ska hända med div 1 B då Ånge för en tid sedan hoppade av. Blir det en 7 lagsserie eller kommer Sollefteå att erbjudas en plats? Kanske får vi se sådana här glädjescener från en av målvakterna om det visar sig att klubben erbjuds en plats?


  
                          

Fotnot: Tro det eller ej, denna bild är faktiskt godkänd till att publiceras av mannen på bilden. Tack!

Over and Out!

Bloggen tar ut förstaformationerna!


Jag fick en förfrågan om hur jag skulle formera lagen i serien om jag var tränare. Det känns dock som en alldeles för stor uppgift då det trots allt är 7 lag + Clemensnäs i serien och genom det så har jag inte heller koll på alla spelare. Däremot så kan jag försöka mig på att formera förstaformationerna, hur skulle egentligen bloggen ställa upp sina styrkor?

Asplöven

Henri Launonen Mv

Stanislav Kall B
Jimmy Danielsson B

Fredrik Davidsson Fw
Michal Lukac C
Johan Skiöld Fw

Henri är uttalad förstamålvakt men får nog svårt att komma upp i samma nivå som sina föregångare, det öppnar upp en del för Dan Mogemark. Stanislav är gjuten i första backpar och tänkte först para ihop honom med Olov Lundqvist, dock känns det som slöseri då Olov hade fått tänka alltför defensivt. Då passar det bättre att stoppa in Jimmy Danielsson där då hans uppgift oavsett vem han spelar med kommer att vara defensiven.

Jag antar att Davidsson snart kommer att presenteras som ny i klubben och han tillsammans med passningsskicklige Lukac och målskytten Skiöld kan bli en bra kombination. Även här förutsätter jag att Urban Omark tackar för sig, om inte så är han gjuten som förstacenter och då byter bara han och Lukac plats.

Boden

Linus Styrman Mv

David Berglund B
Jonas Carlenius B

Martin Bränvall Fw
Mattias Astrén C
Jimmy Vågstedt Fw

Boden har äntligen fått sig en stabil förstamålvakt och det kan mycket väl ta dom till allettan. Ett stabilt första backpar där Carlenius kommer att få vara den offensivare. Valde bort firma Edström/Granlund i offensiven då jag fortfarande väntar på en bra tredjelänk till dom, dessutom så måste man skapa plats för Jimmy Vågstedt. Det löste jag genom att flytta ut honom på en kant och då få in Mattias Astrén som center, tror Jimmy klarar en kant bättre än vad Mattias gör. Martin Bränvall får i denna formation inrikta sig på att vara framspelare då han spelar med två rätt stabila målskyttar, det kommer Martin att klara galant.

Kalix

Tomi Haapaniemi Mv

Rikard Boudin B
Andreas Lindgren B

Johan Karlsson Fw
Anders Vikman C
Andreas Wallgren Fw

Tomi kommer att visa att han håller även på denna nivå då han under kvalet i fjol visade upp ett stabilt målvaktsspel. På backsidan så ser det bra ut med en tvåvägsback i Boudin och en ung och offensiv Lindgren, kanske att Boudins offensiv kommer att hämmas då han spelar med Lindgren.

Fjolårets succékedja ska givetvis hållas intakt och det innebär att namn som Österberg och Väänänen åtminstone på pappret får spela andrafjol. Däremot så kanske man genom dom värvningarna kan få lite avlastning på denna kedja och genom det bättra på resultatet då framförallt Vikman och Karlsson hade gastronomiskt med speltid under hela fjolårssäsongen.

Kiruna

Karl Malmqvist Mv

Oscar Molin B
Patrik Knudsen B

Joel Törmä Fw
Andreas Nyberg C
Joel Fredriksson Fw

I dagsläget så förfogar Kiruna över en väldigt osäker defensiv, det gäller att någon av juniorerna lyckas om resultatet skall bli bra. Målvaktssidan är i skrivande stund väldigt osäker där det kommer att läggas ett stort tryck på dom unga målvakterna. På backsidan så kommer Oscar Molin att få dra ett stort lass och där jag för stunden bara kan se att Patrik Knudsen kommer att göra honom sällskap.

Offensivt så ser Kiruna som vanligt starka ut och förstakedjan är en av landets bästa. Behöver nog egentligen inte motivera mitt val då detta är seriens mest givna formation.

Luleå Rebels

Petter Nilsson Mv

Fredrik Lindmark B
Petter Stålnacke B

Jonathan Klockare Fw
Martin Jeannette C
William Lampinen Fw

Målvakten vet jag absolut ingenting om och lämnar därför ingen kommentar. Backvalen känns stabila, "Limpan" blev i fjol bättre ju längre säsongen led och Petter med sin spelskicklighet överraskade åtminstone på mig i kvalet.

Kedjan öste in poäng i tvåan och måste även nu ges chansen i början, om det inte fungerar så finns det etablerade kort som Berggren och Nordberg som med all säkerhet kan gå in och få det att fungera igen.

Lycksele

Jimmy Lundberg Mv

Mattias Ottosson B
Nicklas Holmér B

Fredrik Strand Fw
Johan Grönberg C
Fredrik Tapani Fw

Målvaktsspelet behöver knappt kommenteras då det håller högsta nivå. Mattias Ottosson är en toppback i ettan och Nicklas Holmér har fått bra vitsord av dom jag pratat med i Stockholmsregionen.

Utelämnar Johan Bergmark från denna kedja då jag vill vänta in och se vad man kan hitta för lekkamrater till honom då jag antar att man kommer att spela Grönberg och Strand tillsammans.

Piteå

Markus Ottosson Mv

Johan Engström B
Anton Edlund B

Fredrik Edlund Fw
Fredrik Sandström C
Daniel Olofsson Fw

Man har kanske landets bästa div 1 målvakt och det måste verkligen kännas tryggt. Ett ganska offensivt backpar där nog Engström kommer att få tänka lite hemåt.

Offensivt så har man en produktiv Daniel Olofsson som med all säkerhet öser in poäng även i år. Kan Fredrik Edlund hitta tillbaka till formen som han hade för två säsonger sedan så kommer även han att ösa in poäng i parentet med det Anton Lundberg gjorde i fjol. Man får hoppas att Fredrik Sandström blir den tredjelänk som man söker, vet inte vem som annars ska kunna ersätta Johan Wikberg?

Clemensnäs

Har tyvärr för dålig koll på laget för att kunna göra en bedömning!

Over and Out!

Skräckinjagande?


När man synar ett av lagen i div 1 A så hittar man en back som mäter 190 cm och väger 93 kg, den första känslan man får är att honom vill man inte möta i en mörk gränd och framförallt inte i ett sarghörn.

Men är verkligen alla stora backar så skräckinjagande?

Ni får här nedan göra er alldeles egna bedömning!                            

Over and Out!

Sportbar? Javisst!


MIn första tanke när jag läste att Asplöven skulle öppna en sportbar var att "Åh nej, detta blir inget långvarigt projekt". Dels på grund av att jag trodde att det skulle bli gigantiskt med jobb för att få det att fungera och dels för att dom tidigare hyresgästerna i lokalen har fått stänga igen pågrund av ett tunnt kundutbud.

För oss som bott i Haparanda/Torneå området innan expanderingen så är lokalen ett riktigt kultställe då nattklubben/baren Ponderosa låg i lokalerna en gång i tiden. Ett fantastiskt ställe med en annorlunda atmosfär, det var mer regel än undantag att knytnävarna talade under nattkvisten.
 
Minns så väl när jag en natt stod i baren och tittade på Finland-Vitryssland under OS 2002, en rätt medioker match men i brist på annat så kunde man alltid suga på en kall och försöka njuta av sporten. Detta var ju då innan plasma och lcd dök upp som namn på olika tv-apparater, däremot så hängde det i baren två stycken widescreens som man visade matchen på. Jag står där med ett klassiskt barhäng och försöker följa spelet så gott det går, tittar bort en sekund och vänder sedan blicken tillbaka. Tv:n är borta? Det tog några sekunder innan jag kunde förstå vad som hade hänt och varför det låg en kille på golvet bredvid tv:n, men nu gick det upp ett ljus för mig. Givetvis så hade han hamnat i gruff med en alldeles för stor kille och därav hittade jag honom på golvet med tv:n. Det måste ha varit en helsikes flygtur iallafall!

Så att det är en klassisk lokal som man tar över är det inget snack om, det väcker många goda minnen då neonfärgade kepsar var otroligt inne i Finland under det året jag hade Ponderosa som uteställe.

Det är ett fint arv som nu Asplöven ska föra vidare och som vanligt så har den driftige Magnus Lehto en hel del visioner. Både Asplövens och HT Bandys bortamatcher ska sändas i baren och dansgolvet blir en hockeyplan i miniatyr. Lyckas man med detta så är det redan en klassiker i sig, tänk att få röra på höfterna i en mittcirkel? Det är bara Jarkko Oikarinen i denna serie som någon gång har förflyttats sig vackert på en hockeyplan, nu får även vi chansen grabbar!

Det känns som ett härligt projekt detta och jag hoppas verkligen att Haparandaborna nu ställer upp för sportbaren och ser till att den överlever. Egentligen spelar det ingen roll hur driftig och hur kreativ klubben är, det gäller ändå i slutändan att folket ställer upp kring det. Oavsett om det handlar om en sportbar, en sketen match i serielunken eller ett billotteri så är det i slutändan ni fans och ni publik som avgör hur bra det skall bli.

Som vanligt kommer det nu att rasa in en hel del kommentarer, vissa kommer att tycka att det är ett grymt bra inlägg medans vissa kommer att såga inlägget och projektet vid fotknölarna. Varför? Jo för att Asplöven berör såklart!

Jag gillar iallafall tanken med detta, tänk att man som supporter efter en match kan få sig en öl serverad av låt oss säga Marcus Waldehagen och i samma veva få sig en analys av matchen? Den tanken gillar då jag, går väl inte att som supporter komma så mycket närmare laget än så?

Over and Out!

RSS 2.0