Grattis Maccen!


Det blev som bloggen anade, i det långa loppet så visade det sig att Mikael Lasu och hobbysporter är en lyckad kombination. Att det sedan satt hårdare inne än vad någon kunde tro är en annan femma, i slutändan handlar det ändå inte om hur man vinner.

Det var alltså dött lopp efter dag i denna 5-kamp, vi gick in i dagens tävlande med ett 1-1 läge och chansen till skräll fanns alltså fortfarande.
Det började också bra då bloggen visade sig från sin bästa sida i sporten bowling, 145 och 166 summerades på dom två första serierna och genom det så behövdes aldrig den tredje serien tas i bruk. 2-1 ledning inför pingisen, snacka om drömläge!

Pingis visade sig dock vara Maccens sport helt och hållet då han vann i två rakka set med siffrorna 14-12 och 11-7. Spännande värre var det alltså när vi satte oss ner för avgörandet, yatzy stod på menyn!

Där visade Maccen sina färdigheter och kunde enkelt avfärda mig med siffrorna 277-204, klasskillnaden var total!

Trots en förlust med 2-3 i matcher så är jag ändå rätt så nöjd med dessa tävlingsdagar, fick något att bygga ifrån och ska nog i framtiden kunna utveckla mig till en svårslagen 5-kampare. Det gäller bara att skaffa sig nog med fritid så man hinner utöva alla dessa meningslösa sporter, proffslivet lockar med andra ord!

Från det ena till det andra, Asplövenaktuella centern Anders Lövdahl är nu mer inte så aktuell för föreningen då han i dagarna skrev på för Borlänge igen efter att han ifjol gjorde en utflykt till Mora och sedemera Tingsryd. Han väljer alltså tryggheten före det jättebud som Asplöven kom med, jakten på en bra center går nu alltså vidare för Asplövens del.

Over and Out!

Dött lopp efter dag 1 !


Den beryktade 5-kampen är nu i gång och det ser ut att bli tuffare än väntat då bloggen tog en skrällseger i tennisen.

Som väntat så blev X-boxs matchen en för svår nöt att knäcka, Mikael och hans St Louis tog en 3-2 seger utan att övertyga. Powerplayspelet och dom flinka fingrarna blev till slut nyckeln till segern, rättvist får vi väl ändå säga.

I tennisen däremot så lyckades jag till slut ta en skrällseger med 2-1 i set efter setsiffrorna 6-3, 3-6, 6-4. Jag började matchen övertygande och spelade i första set säsongens bästa tennis men från och med det andra setet så växte Mikael mer och mer in i matchen och såg ett tag ut som en säker segrare. Men jag gav aldrig upp och tack vare det så fick jag till slut bollarna och marginalerna på min sida igen. En skön seger efter en otroligt jämn kanp!

I morgon rullar tour 5-kamp vidare med bowling och pingis, vid likaläge efter dessa grenar så kommer en femte gren att träda i kraft. Vilken gren det bli årerstår att se, heads-up poker eller yatzy ligger just nu närmast till hands.

Fick en kommentar av en som ville ha reda på mina tidigare löner, kanske ändå borde skriva ut dom?

Asplöven 01-02 ( 0 kr i månaden )
Lycksele 02-03 ( O kr i månaden )
Kiruna 03-04 ( 2500 kr i månaden )
Vallentuna 04-05 ( 2500 kr netto i månaden )
Vallentuna 05-06 ( 2800 kr netto i månaden )
Falun 06-07 ( 0 kr i månaden )
Falun 07-08 ( 0 kr i månaden )
Asplöven 08-09 ( 5500 kr netto i månaden + ytterligare förmåner )
Lycksele 08-09 ( 3000 kr i månaden +  ytterligare förmån )
Kalix 09-10 ? ( Det är presskriberat tills min sejour i klubben är slut )

Som ni ser, inte är det pengarna som jag har jagat i min karriär iallafall!

Over and Out!

Hockeyhora? Javisst!


Klart att man får leva med den titeln när man byter klubb lika ofta som Joel Törmä kysser ripan på bröstet, man kan verkligen säga att vår klubbkänsla är en aning annorlunda. Men varför har det då blivit så här? Det första jag tänker på när jag ser en spelare med ett digert klubbregister är att antingen så har han svårt för att anpassa sig i en grupp eller så är han ute efter ett så fett lönekonto som möjligt.

I den skaran har jag då svårt att se mig själv då jag i en grupp oftast har lätt för att anpassa mig, sticker inte ut nämnvärt och håller gärna en ganska så låg profil. Det enda som möjligen gör att jag sticker ut är att jag har ärvt farsan snabba käft och torra humor. Pengar har inte heller varit något som fått mig att byta klubb, skulle egentligen lista upp dom löner som jag har haft så att ni får se vilka snuspengar det är man har spelar för. Men just pengar är ett känsligt ämne så får fundera på om jag ska gå ut med dom siffrorna, vet inte hur populärt det skulle vara hos mina gamla klubbar.

Om det inte är något av dessa alternativ som överensstämmer, vad är det då som gör det? Tillfälligheter kanske, vissa klubbyten har ju även gjorts på grund av dåvarande sambo och nu för utbildningens skull. Just ja, fick dessutom sparken en gång också. Sådana saker är svåra att skydda sig emot, enda alternativet hade väl helt enkelt varit att spela bättre.

Så har det sett ut genom karriären för min del, ett år här och ett år där. Helt ärligt så börjar jag bli ganska så less på att åka Sverige runt med flyttlasset. Efter dom här två åren så får det vara nog, då får antingen arbetet eller sambon bestämma nästa hållplats.

Det man ska komma ihåg är att alla dessa flyttar har gjort att jag skapat mig ett otroligt stort kontaktnät och fått en relativt stor inblick i div 1 Sverige, utan det så hade nog inte denna blogg funnits och chansen till journaliststudier och krönikor i NSD hade gått förlorad. Så i slutändan så kanske man ska vara nöjd och belåten med att man har harvat runt i nästan hela Sverige, då kan man också ta ordet hockeyhora med en klackspark!

Nu till någonting helt annat. Kirunabon Tomas Åström är en stor samlare av hockeytröjor, om ni har någon liggandes hemma som ni inte använder så får ni gärna kontakta mig. Jag har själv sponsrat Tomas med en Falutröja och ska nu försöka att få med mig en även från Lycksele, hjälp till och dra ert strå till stacken. Som betalning så kan jag lova er att Tomas bjuder på en pilsner under nästa års festival!

Over and Out!

Det var D D!


Årets Kirunafestival får summeras som en av dom bättre om man ser till antalet besökare och den sommarvärme som ploppade upp lagomt till festligheterna. Som utflyttad Kirunabo så är detta chansen till att träffa alla barndomsvänner, bekanta och till och med lite lagomt flyktiga vänner. Helt enkelt årets happening när det gäller det sociala spelet, enda nackdelen med detta spektakel får väl anses vara dom 365 dagarna som nu väntar innan nästa års festival kör igång igen.

Som jag har skrivit här i bloggen under helgen så är det en ganska så faktalös bloggansvarig som suttit vid tangenterna dom senaste dagarna. Skulle tro att jag i vanliga fall lägger ner ca två timmar om dagen till att bevaka hockeysidor och jaga information och källor. Denna helgen så har jag  tillbringat max fem minuter framför skärmen, därav den otroligt dåliga bevakningen under dom senaste dagarna.

I festivaltider så hör man även en massa rykten, trohetsnivån på dessa får väl anses vara ganska så låga denna helg. Men ett rykte är alltid ett rykte oavsett trohetsnivå.
Ett ihärdigt rykte som växte under helgen var att Kiruna till en början kommer att satsa på målvaktsparet Karl Malmqvist och Mathias Gräsvik för att vid behov värva in en keeper. Det låter som ett bra alternativ tycker jag då Kiruna skulle gå till allettan även om dom spelade utan målvakt. Kalle gjorde det bra under dom matcher som han fick ifjol och Mathias hade ruskiga 94,2 i räddningsprocent med J-20 under fjolåret. Om man inte får chansen då i div 1, när ska man då egentligen få den? 94,2 är en mästerlig procent oavsett nivå, bloggen hade helt ärligt ingen aning om denna kille!

Innan hemfärden så kommer det att utspela sig en tuff 5-kamp mellan mig och Mikael Lasu, tyvärr är det redan nu fördel Mikael då han alltid är bra i "meningslösa" sporter. NHL match till X-box, bowling, tennis, pingis och vid behov en femte match i en aktivitet som ännu inte är fastställd är vad som väntar, blir som ni ser en nästintill omöjlig uppgift då Mikael i stort sett varit proffs i alla dessa sporter. Tänk vad viktig en hel säsong i Asplöven i slutändan kan bli Mikael!

Jag tippar på förlust i X-box, tennis och pingis medans jag tror på seger i bowlingen!

Må bäste man vinna!

Over and Out!

Ps: Backen Henrik Resin verkar i stort sett vara klar för spel i Kirunas A-lag, ännu en hungrig junior som nu får chansen.

Det gick ju bra detta!


Eftersom bloggen denna helgen är helt lost i vad som händer och sker i div 1 Sverige så passar det bra att skriva lite om hur det gick för svenskarna i NHL draften. Det gick otroligt bra då hela 7 stycken svenskar gick redan i den första rundan, det är nytt rekord va?

2 Victor Hedman Tampa Bay ( MoDo )

6 Oliver Ekman-Larsson Phoenix ( Leksand )

10 Magnus Svensson-Pääjärvi Edmonton ( Timrå )

17 David Rundblad St Louis ( Skellefteå )

20 Jacob Josefson New Jersey ( Djurgården )

23 Tim Erixon Calgary ( Skellefteå )

24 Marcus Johansson Washington ( Färjestad )

Satt precis och godkände lite kommentarer, såg då att det börjar att skapas lite debatt kring dom höga lönerna i framförallt den nordligaste ettan. Det är egentligen ingenting att debattera om tycker jag då alla spelare förhandlar på lika villkor, är en klubb beredd att betala si och så mycket för en så får man helt enkelt acceptera det. Är man inte nöjd med budet så får man helt enkelt se sig om efter någonting annat. Så fungerar arbetsmarknaden och så fungerar det även inom hockeyn. Sen är det en sak om spelaren lever upp till den lön som han får eller inte, men så fungerar det även ute i arbetslivet.

Hörde förresten rykten om att Kiruna hade en lönebudget på 1,8 miljoner under fjolårssäsongen, ställ det gentemot Lyckseles 300 tusen så förstår ni kanske varför klyftan i serien har varit gigantisk under dom senaste säsongerna.

Over and Out från ett festivalfint Kiruna!

Ps: Vi ses väl i vimmlet?

Lycka till David!


I natt så smäller det, klockan 01.00 så är det dags för den årliga NHL draften. I år så håller cirkusen till i hockeymeckat Montreal ( Visst är det så? ) . Sex stycken svenskar beräknas gå redan i första rundan och det får anses vara otroligt starkt då vi får gå tillbaka ända till 1993 för att hitta likvärdiga siffror. Svensk juniorhockey är på rätt spår helt enkelt, det får vi om inte annat ett kvitto på redan i natt.

Min flickvän lär sitta fastklistrad framför nattens direktsändning då hennes kusin Lyckselesonen och Skellefteåbacken David Rundblad väntas gå tidigt i den första rundan. Någonstans kring plats 10 till 20 lär vi hitta honom, stort. I publiken lär han ha ett stort stöd från familjen då pappa Rolf, mamma Kajsa och bror Peter är på plats, vilket äventyr dom får vara med om.

Bloggen vill på detta vis skicka mängder av lyckoönskningar till dig David, njut av stunden!

Ps: Missa inte att surfa in på www.fgimport.blogg.se , där kan du bland annat hitta fina Ed Hardy kläder till utropspriset 1 kr på tradera !

Over and Out!

Dag 1 gjord!


Då var Kirunafestivalen i gång och bloggen har såklart sonderat terrängen, träffade på en hel del kompetenta div 1 spelare som passade på att slappna av efter en tung försäsong. När livet går i alkoholens tecken så passade bloggen på att höra sig för om diverse rykten om vad som händer för spelare till hösten. Det allra hetaste ryktet som nådde bloggen var att Oscar Molin inom några dagar blir klar för ytterligare en säsong med Kiruna.

Festivalen började annars lite pinsamt för bloggen då jag misstog murbräckaren Simon Esseryd före just nämnde Molin, ett gigantiskt och pinsamt misstag som jag helt tar på mig. Men visst är hockeyspelare svåra att känna igen utan hjälm?

Enligt rapporterna så ska Jonas Carlenius vara klar för Boden, Johan kom under fjolåret till klubben mitt under brinnande säsong och visade direkt att han hör hemma på denna nivå. En bra signatur som gör att Boden genast känns betydligt starkare!

Over and Out!

Stefan Lundmyr ( klapp-klapp-klapp )


Bloggen har tidigare hyllat Piteå Hockeys lyckade satsning under dom senaste åren trots avsaknaden av en stor lönebudget. Denna dag är det Kirunas sportchef Stefan Lundmyr som ska crediteras, som ni vet så har Kiruna fått skära rejält i sin lönebudget inför årets säsong. Det har snackats om upp till 75 % i lönesänkningar och det borde normalt innebära att det ska vara svårt att behålla spelare från fjolåret. Det verkade det också vara till en början och ärligt talat så såg det ett tag riktigt dystert ut. Stefan har dock hela tiden varit stenhård i sina förhandlingar, han har påpekat att det är dåligt med pengar och ska du spela i föreningen så får du acceptera detta bud. Under dom senaste veckorna så har Stefans strategi börjat att löna sig då stomspelare efter stomspelare nu har börjar att skriva på för ytterligare ett år.

I dag var det näste man att acceptera lönesänkningen då spelgeniet och dalmasen Henrik Bergenström aviserar en fortsättning i föreningen under ytterligare en säsong. Helhetslösningen blev avgörande även i detta fall då Henrik får ett bra civilt arbete och även sambon får en vettig vardag i och med att man nu lyckats lösa ett jobb även åt henne.

Henrik som annars startade fjolåret minst sagt lite trögt, det var många belackare som dömde ut honom efter dom inledande omgångarna. Bloggen har dock alltid trott på Henrik och alltid skyddat och försvarat honom, i slutändan så visade det sig att bloggen och Henrik stod som vinnare då han från November månad och framåt var en av lagets bästa spelare. Så visst är detta en otroligt viktig påskrift för föreningen, kul att man lyckas behålla spelare som är uppvuxna i dom sydligare delarna av Sverige.

Ett stort jobb av Stefan Lundmyr börjar nu betala sig, trägen vinner sägs det ju. Alla ni som har ifrågasatt Stefan och hans kompetens har under dom två senaste dagarna fått ett kvitto på att ni var fel ute.

Bloggen lyfter åtminstone på hatten och ställer sig upp i en stående ovation och skanderar Stefan Lundmyr Klapp-Klapp-Klapp!

Over and Out!

Där satt den!


I kväll så kan vi bocka av delmål ett för Kiruna denna säsong, allettanplatsen blev i och med Joel Fredrikssons påskrift redan säkrad. Målkungen stannar alltså ytterligare ett år, genom det så kan man stoltsera med en intakt förstakedja även denna säsong. Mycket viktigt då det inte är många lag i ettan som kan stoltsera med en förstakedja av denna klass, den kliver lätt in på en topp fem placering när det gäller förstakedjor i div 1 Sverige. Den har alla ingredienser som man behöver, kanske att man stundtals kan sakna lite tyngd.

- Joel Törmä ( Kirunahjärta, hög arbetskapacitet, oöm, slitstark, skridskovirtuos, föredöme, arbetshäst. Kärt barn har många namn, det man kan fastslå är att det är Joel som öppnar ytorna för sina kedjekamrater. )

- Andreas Nyberg ( Kirunahjärta, speluppbyggare, artist, poängmaskin. Om Joel T är hjärtat i kedjan så är det Andreas som är hjärnan, styr och ställer som han vill ute på banan. )

- Joel Fredriksson ( Målskytten, mer behöver egentligen inte skrivas. Visst att han har många fina kvalitéer men det är målskyttet som gör han så hyperfarlig, ger du honom ett läge så sätter han två puckar! )

Som ni förstår så var detta en viktig pusselbit, nu kan Stefan Lundmyr sätta in det tunga artelleriet på att hitta några bra backar och en bra målvakt. Lyckas man med dom värvningarna så kommer Kiruna att bli livsfarliga i vinter då många lag på pappret blir mycket mycket svagare än tidigare år.

Over and Out!

Näste man att lämna?


Enligt vad bloggen erfarar så blir kaptenen Anders Söderström näste man att lämna Clemensnäs, ny klubbadress kommer mest troligt att bli Lindlöven. Helhetslösningen verkar bli avgörande då Anders sambo har fått ett kontraktsförslag från Lindesberg Volley som huserar i volleybollens elitserie.

I Anders får Lindlöven en spelskicklig back som trots sin ålder har mängder av rutin från spel på denna nivå, han kommer säkerligen att bli en viktig kugge i årets trupp. Förutom en bra hockeyspelare så får Lindlöven i Anders en otroligt bra lagkamrat som är bra på att sprida trygghet och harmoni, kort och gott en drömspelare att ha i sitt lag.

För Clemensnäs ser det alltså fortfarande mörkt ut, kommer man att komma till spel i höstens etta är frågan som bloggen ställer sig? Jag tror att dom gör det då regelverket säger att om man drar sig ur spel i ettan så får man starta om i den inte fullt lika glamourösa trean.

Annars så är bloggen på sin väg upp till Kiruna och den stundande festivalen, gör i dag ett pitstop i hockeystaden Piteå där min mor just nu bor. En stad där man snart har ett lag i allsvenskan igen, ja så kan man tolka det om man synar klubbens framtidsvisioner. Man ska på sikt höja omsättningen från dagens 5-6 miljoner till hela 10 miljoner, lyckas man med det så ser det verkligen bra ut i jakten på allsvenskan.

Men om Piteå i dag har 5-6 miljoner i omsättning trots rätt så låga lönekostnader, vad har då Asplöven egentligen? Ja den faktiska summan alltså då jag är rätt så säker på att ordförande Magnus Lehto mörkar omsättningen otroligt bra. Den summan man brukar kunna läsa om i tidningarna tror jag absolut inte överensstämmer med verkligheten, men hur mycket kan den då vara på?

Jag skjuter från höften och drar till med årets chansning, tippar på att Asplöven redan i dag är uppe på omkring dom 10 miljoner som Piteå drömmer om! Jimmy och ekonomi är dock ingen superbra kombination, gissar på att jag är helt fel ute i mina chansningar!

Eller vad tror ni? Räknar jag på tok för högt?

Over and Out!

Gubbfabriken?


Skåre BK kallas i hockeymun för talangfabriken Färjestad har valt att samarbeta med klubben, man skickar alla sina juniorer dit i stället för att ha ett J-20 lag i superelit. Det är en satsning som har slagit väl ut då man genom detta projekt har fått fram fler egna talanger till A-laget och elitserien. Så tänk på det alla ní som har sågat mig då jag ifrågasatt vissa spelares övergångar från ettan till superelit.

Det hör dock inte till saken, Skåre presenterade i går ytterligare en drömvärvning/gubbvärvningJonas Höglund precis som Thomas Rhodin nu har beslutat sig för att starta upp säsongen med spel i div 1. Kontrakten är skrivna så att spelarna får bryta om det kommer anbud från högre divisioner, det lär det väl också göra men desto längre man lyckas behålla dessa herrar desto bättre är det för Skåre och div 1 hockeyn.

Tänk om dom stannar hela säsongen? Då måste väl ändå Skåre vara med och slåss om en plats i allsvenskan?

Over and Out!

Hur långt kan Visby/Roma ta sig i år?


Den frågeställningen går just nu runt i mina tankar då man i dag stärkte upp sig ytterligare genom att den viktiga backen Tobias Lilja nu har beslutat sig för att stanna på ön. Den forne Kirunaspelaren är en riktigt bra back på denna nivå och tillför mängder med rutin till ö-laget, genom denna påskrift så verkar man nu har fyllt upp sin backbesättning.

Som det verkar så finns det nu endast ett fåtal forwardsplatser att fylla upp, lyckas man få in någon riktig klasspelare på någon av dom platserna så kommer man garanterat att vara med och utmana om en plats till kvalserien. Eller är det kanske för tidigt med tanke på att man inför fjolåret var nykomlingar?

I sådana fall ska det vara för tidigt även för Karlskrona och det tror jag defintivt inte att det är, det borde innebära att även Visby/Roma kan ta sig långt trots avsaknaden av rutin från spel på denna nivå. Den avsaknaden finns absolut inte i truppen och det är väl det som i slutändan betyder något, visst att man kan prata mycket om att vinnarkultur och tradition sitter i väggarna men i slutändan är det ändå truppen som ska göra det oavsett hur mycket tradition det sitter i dom berömda väggarna.

Jag tror stenhårt på Visby/Roma och jag är nästan säker på att dom kommer vara med länge och utmana denna säsong, det kanske inte räcker ända fram men det räcker defintivt till värdefull rutin för föreningen!

Over and Out!

Minuspsyke!


Efter att ha ägnat förmiddagen åt Mikael Lasus favoritsport tennis så kan man bara konstatera att Lyckseles målvaktsfantom Jimmy Lundberg har en vinnarskalle utan dess like. På bilden här nedan ser ni hur det kan se ut efter en missad boll vid ställningen 2-3 i första set.

                        

Förhoppningsvis så var det ett bra kontrakt som Jimmy signade på med Lycksele inför denna säsong då ett tennisracket nu lär ligga högt upp på shoppinglistan. Eftersom bloggen i morgon beger sig upp till Kiruna några dagar så har han nu god tid på sig att inhandla ett nytt då nästa match lär gå av stapeln först i mitten på nästa vecka.

Förresten, vi ses väl på festivalen kära läsare?

Over and Out!

Vilka blir kaptener?


Fick ett tips på ett inlägg av någon vänlig själ då han/hon ville att jag skulle sia om vilka som skulle bli kaptener i dom olika lagen. Givetvis ska jag försöka mig på det men kan bli svårt då inte alla trupper på långa vägar är fastställda, men vi gör väl ett försök åtminstone. Det var även någon som ville att jag skulle lista "grisarna" i dom olika lagen, försöker väl mig på det oxå när jag ändå håller på.

Asplöven

Kapten: Urban Omark
( Förutsatt att det blir en fortsättning för Urban i klubben, jag tror dock att vi kommer att få återse honom i höst. Urban är en klockren kapten då han är otroligt seriös i allt han gör, dessutom så ger han järnet dag ut och dag in då han besitter en otrolig vinnarskalle. Bra på att prata och bra på att lösa problem, kan väl nästan bli lite väl seriös emellanåt. )

Ass Kapten: Stanislav Kall ( Trevligare människa får man leta efter, hjälpsam och tar sig alltid tid för att lyssna. Ett bra språkrör även för dom utländska killarna då han är flerspråkig. När "Stano" talar så lyssnar man, så är det bara! )

Ass Kapten: Marcus Huhta ( Har varit länge i klubben och får nu vara den som tar över Jarkko Pakisjärvis roll som Mr Asplöven. Inte särskilt pratglad och är emellanåt en aning bitter men han har ett stort hjärta för föreningen och kan dessutom prata den viktiga finskan. Tror ett A på Marcus hade blivit en energiboost för honom och att han hade vuxit med uppgiften. )

"Grisen": Robin Jalkerud ( När Mikael Österberg och Jimmy Blixt har försvunnit så gapar denna plats tom, är väl tänkt att det ska bli Robin som nu tar över den positionen. Upp till bevis! )

Boden:

Kapten: Martin Bränvall
( Älskar att prata och är en kul kille, vet egentligen inte om han är ett kaptensämne men rutinen och åldern talar för honom. Under Tv pucken som vi spelade ihop så var han en liten pajas och kul kille som spred glädje i laget, har han kvar dom kvalitéerna så får man årminstone en kul säsong med Martin vid rodret. )

Ass Kapten: Jimmy Vågstedt ( Det känns som ett naturligt steg då Jimmy under fjolåret ledde laget på isen, nu får han även chansen att vara med och påverka i omklädningsrummet. En trevlig kille som har en sund syn på sporten. )

Ass Kapten: David Berglund ( Börjar trots sin ålder att bli rutinerad, även här känns det som ett naturligt steg i karriären. Har spelat mängder med viktiga matcher med Kiruna och vet vad som gäller om man vill ta sig till allettan. )

"Grisen": ? ( Ingen gris ännu i Bodens uppställning, skulle Tobias Nilsson fortsätta så är den platsen vikt för honom. Läskigt hård i kroppen och bangar inte för att stå upp för laget. )

Clemensnäs:

Kapten: ?

Ass Kapten: ?

Ass Kapten: ?

"Grisen": ?

Kalix:

Kapten: Johan Karlsson
( Skötte den uppgiften utmärkt under fjolåret, har ett stort Kalixhjärta och växer även i sitt spel när han har ett C på bröstet. )

Ass Kapten: Anders Vikman ( Det är bara att titta hur han för sig ute på isen så inser man att Anders trivs med ansvar, känns som att han låter spelet tala. Tror vi kommer att se Anders som ass kapten i vinter. )

Ass Kapten: Mikael Österberg/ Rikard Boudin ( Garderar upp mig då båda passar klockrent i denna roll, Mikael med sitt Kalixhjärta och Rikard med sin ödmjuka ledarstil. Är hugget som stucket vem man väljer, kanske är det Anders som i slutändan blir utan A? )

"Grisen": Mikael Österberg ( Ett gjutet val om man tror att Mikael ska göra en bra säsong. Är han inte grisig så är han inte heller bra, riktigt jobbig och otacksam att möta då han har en otroligt kort stubin. Hård i kroppen och småful i både mun och spel, är han bara taggad så är han en otrevlig jävel ute på isen som man älskar att ha i samma lag. )

Kiruna:

Kapten: Joel Törmä
( Inget snack om saken då han har varit Kiruna troget genom karriären. En karaktärsspelare som alltid ger mer än allt, tar alltid mycket stryk utan att falla ur ramen.)

Ass Kapten: Andreas Nyberg ( När "Nypan" talar så lyssnar man, ett föredöme som har rutin från spel på högre nivå. Ett stort Kirunahjärta och ger trots sin stjärnstatus alltid allt för laget, helt enkelt en genuin Kirunabo. )

Ass Kapten: Mikael Lasu ( Bohemen är väl inget större föredöme när det gäller fysträning och såna aspekter men passar bra i rollen på grund av att han får laget att må bra med sin sköna avslappnade stil. En mysfarbror i en 25 årings kropp, tittar man på Mikael ute på isen så tror man att han börjar närma sig pensionen. En riktig drömkille att ha i ett lag och är klockren i denna roll! )

"Grisen": Simon Esseryd ( Murbräckaren som är en av seriens bäst tränade spelare är ett monster ute på isen, tacklar på allt och går gärna en rond om det så behövs. En lagspelare som gör det som behövs, ibland kan det faktiskt behövas gå en aning över gränsen. )

Luleå Rebels:

Kapten: Martin Jeannette
( Fransmannen har rutinen och kylan, det behövs av en kapten i ett lag som är nykomlingar. Verkar vara en trygg person som skapar harmoni, en bra pjäs att luta sig emot. )

Ass Kapten: Pierre Berggren ( Kan med sin energi och sin vilja få med sig laget när man inte spelar på topp. Tror att han älskar att prata och att han får gruppen att lyssna. )

Ass Kapten: Robert Nordberg ( Rutin i överflöd och sägs vara en underbar människa, givetvis ska han då minst ha ett A på bröstet. )

"Grisen": Pierre Berggren ( "Kom igen då", "ska vi slåss" och sådana uttal får man leva med från minut ett när man möter ett lag som Pierre ingår i. Spelar tufft men sällan särskilt fult och älskar att snacka, drev nog mer än en kille till vansinne under fjolåret. )

Lycksele:

Kapten: Mattias Ottosson
( Ger alltid järnet oavsett om det handlar om "två-nudd" eller en viktig streckmatch. Har en härlig attityd och ett härligt go i sitt spel, måste dock lära sig att svalka av om han ska bli en riktigt bra kapten. Snacket med domaren är en stor del av kaptens vardag och då gäller det att hålla sig lugn och sansad. )

Ass Kapten: Niklas Dahl ( Åldersmannen i gänget som är van vid att ha en bokstav på bröstet. Lugn och trygg och kan skapa ordning i en grupp, dessutom bra på att ta snacket med domaren. Känns som ett klockrent komplement till den mer hetsige Ottosson. )

Ass Kapten: Andreas Eggesten ( Ingen kille som tar dom stora orden i sin mun men är ett gott föredöme med sin lugna och harmoniska attityd. Ger alltid allt och gnäller aldrig varken på sig själv eller på någon annan, dessutom en god lyssnare. )

"Grisen": Mattias Ottosson ( Älskar att vara där det händer, inte sen på att provocera sina motståndare med antingen verbala attacker eller någon liten eftersläng. Hårdför i spelet men händer väldigt sällan att han går över gränsen, får ofta med sig en motståndare när han blir utvisad. )

Piteå:

Kapten: Daniel Olofsson
( Eftersom "Stralla" ännu inte skrivit på så känns "Ragge" som det naturliga valet. Pratar "Ragge" så lyssnar gruppen och sedan är han ett stort föredöme ute på isen då han alltid producerar rikligt med poäng. Rutin i överflöd och säkerligen en omtyckt kille i gruppen. )

Ass Kapten: Johan Engström ( Stort Piteåhjärta och en väldigt underskattad spelare, det är sällan som Johan får dom stora rubrikerna trots att han producerat bra med poäng från sin backplats. )

Ass Kapten: Petter Lindberg ( Verkar vara en skön herre som dessutom verkar vara rätt så frispråkig. Skön attityd ute på isen då han aldrig viker ner sig, det räcker för ett A på tröjan i mina ögon. )

"Grisen": Petter Lindberg ( Viker aldrig ner sig och står alltid upp för sitt lag, bangar inte heller för lite hederligt trashtalk. Vissa grisar har man lärt sig att hata men Petter kan jag inte hata då han verkar vara en härligt energisk person, en dröm att ha i sitt lag. )

Vad tycker ni kära läsare, är jag rätt ute i mina val av kaptener?

Over and Out!

"Otto" blir LSK trogen!


Lyckseles backjätte Mattias Ottosson valde strax innan midsommar att signa på för ytterligare ett år med klubben efter att ha varit rätt så attraktiv på spelarmarknaden. Fullt förståeligt då "Otto" gjorde en grym fjolårssäsong där han från sin backplats summerade fina 18 poäng ( 10+8 ) på 30 spelade matcher.

Mattias är en karaktärsspelare utan dess like då han dag ut och dag in alltid ger 110 % för laget, förutom attityden så är han en tvåvägsback som kan användas i alla viktiga situationer. Helt enkelt en stabil pjäs att som tränare luta sig emot då du alltid vet vad du får av honom, med andra ord en riktigt viktig kontraktsförlängning.

Bloggen är övertygad om att Mattias i år kommer att få en viktig roll i gruppen, kan nästan med all säkerhet säga att vi kommer att få se honom i någon av dom tre kaptensrollerna då han har precis dom kvalitéerna och ledaregenskaperna som man söker hos kaptenerna.

                                                                110 % + vinnarskalle = framgång !
                                  
                       01
                                                                                 Källa: www.jenslindmark.se

Over and Out!


Bistra tider i ettan!


Att finanskrisen kommer att sätta sina spår i div 1 denna säsong är nog alla överens om, det är ett ämne som varit uppe i denna blogg en hel del under silly season. Vi fick i veckan ett kvitto på vilken hård värld klubbarna nu lever i när till och med en välskött förening som Kiruna visade upp röda siffror från fjolåret.

Till stor del så är det uteblivna sponsorintäkter som är orsaken till dom negativa siffrorna och det är svårt att skydda sig emot då finanskrisen verkligen kom över en natt. Samtidigt så hade väl underskottet blivit mindre om man hade haft en lägre lönebudget, känns lite som att jag nu får svar på tal då jag flera flera gånger vädjat om att topplagen i A-serien tar en farlig väg till framgång.

Man har om man ser till publikintäkter och intresse haft på tok för höga löner, kanske att man inte riktigt har varit medvetna om det själv då dom smygit sig upp under dom senaste åren. Man har höjt lönebudgeten successivt genom åren utan att nå den framgång som man hade behövt nå, det är klart att man till slut kommer att visa upp ett ekonomiskt underskott.

Men tyvärr så är det väl så för lagen i A-serien, vill man vara med och leka med övriga Sverige så kommer det också att kosta mer då det enda sättet att locka folk till norr stavas pengar. Man kanske i Kiruna måste inse verkligheten, att det kommer att kosta skjortan att återigen ta sig upp till allsvenskan. Kanske man i stället ska satsa på att bli en talangbank igen där man år efter år slussar ut talanger i landet.

Om man ställer upp det med en plus och en minus stapel så ska ni få se hur en spelare tänker i valet av klubb, vi tar Kiruna som ett exempel.

Negativa aspekter:

Hårt klimat
Mörkt hela vintern
Långt från civilisationen
Dåligt med butiker, vad ska tjejen göra under dagarna?
Långa resor
Tråkig serie
Dåligt med fritidsaktiviteter
Dåligt med jobb, hur ska tjejen få jobb?

Positiva aspekter:

Alltid med i toppen
Stark tradition
Gott rykte i hockey Sverige
Bra träningsmöjligheter

Hm, vad tror ni att en spelare från södra Sverige väljer? Kiruna eller en klubb söderut som också har positiva aspekter i stark tradition, gott rykte, bra träningsmöjligheter och alltid ett topplag ? Det känns som att dom då stannar kvar i södra Sverige och spelar för en klubb nära hemmiljön och där man får ett jobb och kanske får 2-3 tusen från hockeyn. Men kontrar då Kiruna med att ge en bra lön så blir tankesättet annorlunda, hux flux är inte resorna så långa och tjejens sociala liv får en helt annan innebörd. Så är tyvärr verkligheten, Kiruna måste betala mångdubbelt mot vad en liknande förening i södra Sverige måste göra.

Hur ska man egentligen få hockeyn i Norrbotten att återigen leva upp? Slå ihop med Finska serierna? Ja inte vet jag men något måste göras!

Over and out!

Inside Boden!


Efter två dagars midsommarledighet så är nu bloggen åter på plats, förhoppningsvis med nyladdade batterier efter en lugn och skön helg. Fiske ( Bloggen fick faktiskt en gädda! ), god mat, god dryck och trevligt umgänge har stått på menyn under dagarna i Bockträsk, helt enkelt otroligt avkopplande och sköna dagar!

Nu är det då återigen dags att börja leverera igen trots att det är en ganska händelsefattig tid i hockeyettan just nu. Tur är det väl då att bloggen har skapat sig källor i klubbarnas innandömen, blir lite enklare att forska fram rykten och sånt då kan jag säga.

När jag kom hem från midsommarfirandet så hade jag fått ett intressant mail om vad som händer och sker i Boden, skönt att se att Peter Harila och dom övriga i sportrådet verkar jobba hårt. Det här är den senaste rapporten om vad som händer innanför Björknäshallens väggar.

Förhandlingar med följande spelare:

Peter Skoggård Mv ( Luleåfostrad målvakt som senaste säsongen spelade i Tierp, gjorde året innan två matcher med Asplöven var av den ena var när man mötte Kiruna på bortais. Den gången vill jag minnas att Petter snubblade på benskyddsremmen och att Kiruna genom det fick öppet mål, visst var det så? )

Christoffer Drugge B ( Var under fjolåret med på en tryout med Asplöven som tyvärr inte renderade i något kontrakt, lämnade då för spel i den Engelska andraligan. En hårdför kille som inte bangar för en fight, en bra lagspelare som är en fantastisk kille även utanför isen. )

Daniel Flodin B ( Skridskorna låg kvar på hyllan under fjolåret, kanske nu är redo för comeback? Jag mötte Daniel när han spelade i Borlänge och vill minnas honom som väldigt bra, vet han var väldigt uppskattad i Borlänge och att dom gjorde allt för att få honom att stanna. )

Jonas Carlenius B ( Jonas och tidigare nämnde Drugge är riktigt bra kompisar, dom skulle nog gärna se sig tillsammans i samma lag. Jonas kom under fjolåret in lagomt till fortsättningsserien efter en sejour i SPHL och växte direkt ut till en nyckelback. )

Spelare som avvaktar än:

Christoffer Brännström B ( Vet ej orsak. )

Fredrik Näsvall Fw  ( Söker arbete, skridskorna låg på hyllan under fjolåret. )

Fredrik Lindmark B ( Vet ej orsak men skulle tro att Fredrik överväger en fortsättning på grund av både familj och att han trots allt börjar bli en aning till åren. Synd om Fredrik väljer att sluta då hans rutin är viktig att ha i en grupp, dessutom så var han riktigt bra i slutet på säsongen. )

Hjalmar Törnqvist B ( Studier, mer än så vet jag inte. Kan väl tänkas att han väntar på svar från en skola söderut eller liknande. )

Viktor Edström Fw ( Clemensnäsforwarden söker jobb, löser det sig med det så är Boden ett troligt alternativ. )

Det var det senaste runt Boden och den nordligaste hockeyettan, bloggen väntar nu med spänning på när det ska börja att levereras i Kiruna och Asplöven. Det är nog bara en tidsfråga innan påskrifterna börjar att ramla in!

Over and Out!

Hur ser det ut i div 1 A?


Bloggen tänkte här nedan ta er med på en resa genom div 1 A, hur ser det egentligen ut för lagen när dom nu går på några dagars midsommarledighet? Som källa för trupperna kommer jag att använda mig av den fantastiska siten http://www.eliteprospects.com/ !

Asplöven ( Truppen just nu )

Målvakter:

Henri Launonen
( Ny från Olofström )
Dan Mogemark

Backar:

Joel Asp
( Ny från Kiruna )
Stanislav Kall
Olov Lundqvist
( Ny från Piteå )
Christoffer Taavo

Forwards:

Christian Andersson-Gran
Johan Ceder
Markus Huhta
Robin Jalkerud
( Ny från Vallentuna )
Anton Lundberg ( Ny från Piteå )
Jarkko Oikarinen
Marcus Waldehagen
Urban Omark
( Status osäker, aviserar om att det kan bli skridskorna på hyllan )

Tränare:

Freddy Lindfors/Per Kenttä

Kommentar:

Det ser väl skapligt ut än så länge, som vanligt så kommer Asplöven att bli starka. Bloggen väntar med spänning på kapten Omarks beslut, det skulle vara en riktig plump för föreningen om han lämnar då han har ledaregenskaper som är svåra att ersätta. Höjer även ett varningens finger för målvakten Launonen, visst att han är bra men vilken fysisk form kommer han att ha när det är dags för ispremiär?

Boden ( Truppen just nu )

Målvakter:

Linus Styrman
( Ny från Skellefteå J-20 )

Backar:

David Berglund
( Ny från Kiruna )
Fredrik Lindmark ( Ny från juniorlaget )

Forwards:

Martin Bränvall
Jens Enlund
Jimmy Vågstedt
Sebastian Harila
( Ny från juniorlaget )
Mattias Astrén ( Blev precis officiellt att han förlänger, tur att man surfade runt en sväng innan man publicerade inlägget! )

Tränare:

B-O Karlsson/ Robert Dahlroth

Kommentar:

Man har fått tre bra kontraktsförlängningar i Bränvall, Enlund och målkungen Vågstedt, men visst känns truppen lite tunn med tanke på att det snart är Juli. Styrman och Berglund är två bra värvningar men om man ska lyckas ta sig till allettan så måste det faktiskt snart börja hända något. Nu är det dags att sportgruppen vaknar!

Clemensnäs ( Truppen just nu )

Målvakter:

Backar:

Forwards:

Tränare:

Patrik Degerman

Kommentar:

Det var Pasi Mustonen som myntade uttrycket " Man kan inte trolla med knäna", det är just vad Patrik Degerman måste göra i vinter om inte Clemensnäs div 1 era ska gå under. Inte en gubbe klar och det är som sagt snart Juli, vad är det som händer? Är dock övertygad om att Clemensnäs återigen reser sig på nio och klarar sig kvar med bred marginal, fast så här illa har det väl aldrig sett ut?

Kalix ( Truppen just nu )

Målvakter:

Tomi Haapaniemi
( Ny från Luleå Rebels )
Jonas Johansson
Jonas Sjöström

Backar:

Fredrik Andersson
Rikard Boudin
Erik Lindberg
Andreas Lindgren
Martin Ström
Niklas Wallgren

Forwards:

Tobias Andersson
John Hansson
Johan Hjelm
Johan Karlsson
Emil Landström
Adam Osbäck
Emil Sikström
Jimmy Stålnacke
( Ny från Lycksele )
Anders Vikman
Andreas Wallgren
Mikael Österberg
( Ny från Asplöven )

Tränare:

Petter Christoffersson/ Hannu Koivumaa

Kommentar:

Klubben får behålla i stort sett allt, verkar bara vara fjolårets succéman Sebastian Rasimus som lämnar. Man har nu fått sig ett år i ettan och man växte som lag ju längre fjolårssäsongen led. Kommer säkerligen kunna vara med och utmana om den viktiga fjärdeplatsen, återstår att se om man räcker ända fram. Om bloggen har förstått det rätt så ska det in någon etablerad back och möjligen någon forward innan truppen är spikad.

Kiruna ( Truppen just nu )

Målvakter:

Karl Malmqvist

Backar:

Marcus Ersson
Lars Örnberg
( Ny från Clemensnäs )
Viktor Esseryd ( Ny från juniorlaget )

Forwards:

Simon Esseryd
Joakim Flygare
( Ny från juniorlaget )
Magnus Gustafsson
Patrik Knudsen
Mikael Lasu
Joel Törmä
Andreas Nyberg

Tränare:

Sergei Joukov
( Ny från HC Dalen )

Kommentar:

Kiruna hade årsmöte i veckan och då framkom det att man under fjolåret gjorde ett litet underskott, därav lär vi inte se några stora värvningar under denna silly season. Man har ännu stora förhoppningar om att lyckas knyta till sig viktiga pjäser från fjolårstruppen, bland annat Bergenström, Sandström, Molin, Eriksson och bröderna Fredriksson. Nu har visst yngre broder Fredriksson aviserat att skridskorna hamnar på hyllan medans äldre brodern har fått ett kanonbud från antagonisterna Asplöven. Forwardssidan ser helt ok ut men man måste snart börja knyta till sig backar och framförallt en målvakt, när dom värvningarna är gjorda så kan man återigen börja koncentrera sig på spel i allettan.

Luleå Rebels ( Truppen just nu )

Målvakter:

Petter Nilsson

Backar:

Oskar Brännholm
Olle Edström
Sebastian Porsberger
Petter Stålnacke

Forwards:

Pierre Berggren
( Ny från Boden )
Martin Jeannette
Jonathan Klockare
André Lalander
William Lampinen
Markus Maijanen
Niklas Mannberg
Robert Nordberg
( Comeback )

Tränare:

Osmo Soutokorva

Kommentar:

Jag tror att Rebels kommer att etablera sig i ettan då man redan i fjol hade ett spel som var likt det spelet som spelas på denna nivå. Man har värvat in attityd och speed i Berggren och rutin och magi i Nordberg, förhoppningsvis har han lyckats konservera en del av den magin han en gång i tiden hade. En stabil målvakt skulle vara viktigt att få in, får man det så kan man spela sitt spel med en helt annan trygghet.

Lycksele ( Truppen just nu )

Målvakter:

Jimmy Lundberg
Emil Edskär

Backar:

Oskar Broberg
Andreas Eggesten
Johan Frank
( Ny från Björklöven J-18 )
Nicklas Holmér ( Ny från M/B Hockey )
Anton Svensson

Forwards:

Tobias Bäckström
Niklas Dahl
Victor From
( Ny från juniorlaget )
Tobias Lundmark
Viktor Skeppström
Sebastian Salomonsson
( Ny från Malå, try-out )

Tränare:

Andreas Berglund ( Ny från Södertälje J-18 ) / Roger Svensson

Kommentar:

Kom i veckan överens med Björklöven om ett samarbete, mynnar det ut i något bra så kan det trots allt bli en trevlig säsong i Tannens Ishall. Man ser just nu en aning tunna ut men vet att det jobbas febrilt med tilltänkta nyförvärv och en och annan kontraktsförlängning. Otroligt viktigt att man lyckades behålla Jimmy Lundberg, han kan på egen hand vinna matcher åt laget. Man förfogar just nu över en väldigt ung men hungrig trupp, det är endast centern Niklas Dahl som kan titulera sig gammal och rutinerad.

Piteå ( Truppen just nu )

Målvakter:

Markus Ottosson
Filip Hjort

Backar:

Johan Engström
Petter Lindberg
Joel Lundqvist
Johannes Westring
Anders Öhlund
Peter Rundblad
( Ny från Lycksele )
Mattias Backman ( Ny från Ulricehamn )

Forwards:

Simon Bergner
Fredrik Edlund
Joakim Hurtig
Daniel Olofsson
David Pettersson
Aaron Ställ
Nicklas Westerlund
Patric Österlund
Johan Lindström
( Ny från Lycksele )

Tränare:

Jens Hellgren/ Fredrik Dufåker

Kommentar:

Man ser inte lika stark ut som tidigare säsonger men man ska också betänka att dom flesta lagen blir svagare på pappret denna säsong. Kan man förlänga med Niklas Strandberg och få in två etablerade forwards så kommer man även i år att vara med och utmana Asplöven. Jag gillar Piteås filosofi då man alltid lyckas skapa starka trupper trots en låg budget.

Nu fick ni en liten inblick i trupperna och dessutom en kort analys om varje lag, blir en intressant och jämn A serie i vinter. Nu ska bloggmästaren ta sig till gymmet för att sedan åka i väg på lite midsommarfirande, faktiskt så står det fiske och god mat på schemat. Många av mina närmaste vänner som läser detta blir säkert förvånade när asfaltsungen Jimmy ska fiska, någon gång så måste man lära sig det också!

Glad midsommar på er allihopa så hörs vi nog igen först i morgon kväll, ta det lugnt med snapsen!

Over and Out!

Styrman ska ta Boden till allettan!


Boden har gjort sitt målvaktsval, lotten föll på den talangfulla Kalixsonen Linus Styrman ( äldre bror till Luleåstjärnan Fredrik ) som senast kommer ifrån två säsonger i superelit med Skellefteå. Han gjorde även under fjolåret två gästspel i Asplöven då ordinarie målvakten Timo Lindström saknades, den uppgiften skötte han klart godkänt.

Linus är en "felplockad" målvakt som anses vara helt ok på denna nivå, bloggen hade dock väntat sig något starkare kort då Boden har gått ut och sagt att man ska värva en etablerad målvakt. Det får Linus inte anses som men han kan likväl växa in i den uppgiften under säsongens gång då han besitter kvalitéer för att bli en riktigt bra målvakt på div 1 nivå.

Jag tror inte Boden riktigt hade tänkt på att en etablerad målvakt kostar rejält med pengar, värvningar av den kalibern har inte Boden nog med ekonomiska muskler för att göra. Som med många andra klubbar i A serien så får man rikta in sig på att utveckla och förädla unga talanger och hoppas på att dom äldre kan överprestera säsongen igenom. Lyckas man få dom bitarna på plats så brukar också resultatet bli bra.

Boden som i övrigt får anses som favorit till den fjärdeplats som nu innebär spel i allettan, man har under dom två senaste säsongerna börjat bygga på något som i förlängningen ska innebära spel i alletta och playoff. Det känns som att man nu ska kunna ta det steget trots att fjolårssäsongens fortsättningsserie blev snudd på ett fiasko. Lyckas man bara att värva in några ytterligare pjäser så ska det målet absolut inte ses som en utopi, bloggen anser till och med att man ska ha den sista och ack så åtråvärda platsen som innebär spel i allettan efter nyår.

Det kommer dock att bli tufft, har på känn att vi kommer att få se en rekordjämn grundserie där dom flesta lagen kommer att vara med och slåss kring strecket. Med dom trupperna som Piteå och Kiruna förfogar över i dagsläget så ska inte ens dom känna sig helt säkra, i slutändan brukar dock dessa lags rutin och vana från spel på högre nivå fälla avgörande. Inget av lagen på undre halvan har spelare av Ottosson, Olofsson, Törmä, Lasu och Nybergs kaliber, dessa killar kommer förmodligen att föra sitt lag till spel i allettan helt på egen hand.

Over and Out!

Nya RBK skridskon!


Så här ser då årets RBK 9K modell ut, skönt tycker bloggen då han i år slipper välja en sämre modell för att kunna ha vita skridskor! Tack RBK, ni har räddat säsongen och framförallt mina fötter!

Over and Out!

Patrik Ross ( Legendernas legend )


Det finns inom varje lagidrott alltid spelare som är lite annorlunda och går sina egna vägar, så även i Sverige trots att vi är så otroligt skickliga på att bygga lojala och pålitliga grupper. I slutändan är det alltid dom som sticker ut som vi kommer ihåg, alla vi hockeyälskare minns väl Conny Strömbergs straff i ett av dom få uppträdande som han gjorde i MoDotröjan? Minns ni inte? Lugn, ni hittar den här nedanför!                                  

Patrik Ross är en annan kultspelare och framförallt en citatmaskin, liksom Conny Strömberg så är sommarträning ingenting som dom värdesätter särskilt högt. Herr Ross är som jag skrev en riktig citatmaskin, här nedan kan ni läsa en del av det han har sagt under karriärens gång.

" Martin! En gåva, den fick inte du"

Säger Ross och pekar på huvudet när klubbkompisen Martin Jansson frågar varför han inte kör tunga benböj som alla andra!

" Ja, kanske slinker ner nån burgare då och då. Men jag har redan hängt två och kan hänga två till om jag vill. Säg bara till "Lelle"! "

Svar till Jonas Lennartsson när han säger till Ross att han börjar se lite rund och fet ut!

" Ross ritar upp slottet och säger, här är jag bäst i Sverige grabbar! "

Det första han gjorde när han presenterade sig för sitt nya lag och sina nya lagkamrater!

" Men lilla jävla juniorjävel, läser du inte tidningarna? "

Ross svar på Weinstocks fråga, vem fan tror du att du är?

Tycker detta var ett perfekt inlägg att avrunda en onsdagskväll med, Ross är i dag om jag inte minns helt fel juniortränare i Hv 71?

Over and Out!Olofström satsar återigen Transatlantiskt!


Olofström vågar satsa Transatlantiskt igen trots att fjolårets fyllestyrning säkerligen lever kvar i minnet bland ortsbefolkningen. Förutom det snedtrampet så var Olofströms importer under fjolåret poängstarka och så bra som man kan förvänta sig av sådana värvningar.

I år satsar man återigen på värvningar från andra sidan pölen då det i dag blev officiellt att man gjort klart med 23-årige Kanadensaren Benoit Doucet. Han gjorde under fjolåret 43 poäng på 68 matcher i ECHL och fick även testa på lyckan under en match i AHL.

Han har bra meriter och är säkerligen en duktig hockeyspelare men som vanligt med sådana här värvningar så kan det bli lite vad som helst. Om detta är en fågel eller fisk värvning låter jag vara osagt, förhoppningsvis blir han minst lika lyckad som Ryan McLeod och Eric Przepiorka var hockeymässigt under den senaste säsongen!

Over and Out!

Poängmaskiner väljer Västervik!


Grattis till två formidabla värvningar säger bloggen till Västervik då det nu står klart att Lindlövenduon Thom Nordin/Joacim Hedblad är klar för klubben. Det är två högproducerande forwards som under fjolåret stod för 38 poäng vardera och ingick tillsammans med spelmotorn Daniel Wallén ( nu Skövde ) i en högklassig förstakedja.

Detta innebär att Lindlövens förstakedja nu är ett minne blott för klubben och genom det så luktar det bistra tider för hockeyn i Lindesberg. Vilka ska egentligen kunna ersätta denna produktion med tanke på att dessa tre var otroligt billiga i drift om man ser till det dom producerade?

Förhoppningsvis får vi nu se duon tillsammans med publikfavoriten och skridskovirtuosen Emil "67:an" Georgsson, blir det att dessa tre kamperar ihop så har man en av landets bästa förstakedjor att tillgå. Det ska bli intressant att följa dessa två herrar i vinter då man nu får ett kvitto på om dom klarar sig på egna ben eller om dom har levt på spelgeniet och spelmotorn Daniel Wallén!

Over and Out!

Tannens Ishall ( En dag i Juni )


Här kommer en del länkar till skotträning uppe på Tannens Ishall, ett bra komplement till den annars rätt så tråkiga försäsongsträningen. På filmerna syns i röd tröja Piteåförvärvet Peter Rundblad, i grön tröja Kalixförvärvet Jimmy Stålnacke och i mössa respektive blå tröja så ser vi Lyckselespelarna Oscar Broberg och Viktor Frohm. Lyssna på det härliga ljudet och njut, inte länge kvar tills ispremiären nu gott folk!
                                                                                                                    

Over and Out!

Superelit vs Ettan!


Just detta ämne som rubriken handlar om har väckt en hel del känslor och olika åsikter i kommentarsfältet, känns nu som att det är läge att delge mina egna åsikter och värderingar inom detta område.

Superelit och svensk juniorhockey i sig har tagit ett jättekliv under dom senaste åren då svensk hockey har satsat stenhårt på utbildning och utveckling av unga talanger. Det har väl en stor del i den framgång vi nu har på juniorsidan, man har fått spelarna att ändra attityd och stå upp på ett helt annat sätt än tidigare. Man får nog gå tillbaka till generationen med bland annat Forsberg och Näslund för att hitta denna attityd och denna tävlingsinriktning som juniorerna i dag har. Kanske att utbildningen inte har allt med framgången att göra, det kanske är så att vi just under dessa år har fått fram väldigt talangfulla och utvecklingsbara spelare. Detta går säkert hand i hand, får du en bra utbildning och dessutom är talangfull så ökar ju chanserna till att man ska blomma ut och bli en fullfjädrad elitspelare.

Div 1 har också genomgått en förvandling under dom senaste åren om man bortser från landets två nordligaste serier, man har för dom sydligare serierna ökat nivån på hockeyn markant och man har dessutom lyckats locka tillbaka människorna till arenorna. Det i sin tur medför att det massmediala intresset givetvis växer och allt detta tillsammans gör att klubbarna tjänar mer pengar och därav kan hålla bättre och slagkraftigare trupper. Som ni säkert redan förstått så är det inte bara en liten grej som gör att nivån höjs utan allt går egentligen hand i hand med varandra. Det blir som en näringskedja där man tillsammans föder varandra, ökar man framgången på en grej så är chanserna stora att även nästa och nästa grej blir bättre.

I ämnet Superelit vs Ettan så är det självklart så att du i Superelit får en bättre utbildning, bättre träningsförhållanden och framförallt får mäta dig med dom bästa i din åldersgrupp. Du har säkerligen ett otroligt driv i gruppen där alla lagkamrater ser detta som en språngbräda till större utmaningar, det är ingen som är nöjd med sin karriär om man spelat några år superelit för att sedan husera i ettan eller tvåan under resterande tid av karriären. När du tillhör en elitorganisation så finns ju även chansen till att man får träna med elitserielaget och det är såklart otroligt utvecklande och en härlig kick för självförtroendet.

I ettan däremot så varierar träningskvalitén från lag till lag, topplagen håller en bra träningsnivå och genomdriver en elisatsning som är helt klart värdig på allsvensk nivå. Lagen på den undre halvan har väl varierad kvalité, vissa lag tränar fruktansvärt bra medans vissa lag har väldigt skiftande kvalité. Så blir det när spelare måste jobba heltid för att få mat på bordet och när spelare har en varierad ambitionsgrad. Om man ser till ett lag som Nybro som inför denna säsong bygger sitt lag med förstaårsseniorer så är jag övertygad om att kvalitén på träningarna kommer att bli optimala men att man under match kommer att få lida för att man inte har någon rutinerad stomme.

Det för oss in på skillnaderna mellan ligorna, kan defintivt hålla med vissa av er läsare om att superelit håller en högre och jämnare nivå. För den skullen tror jag kanske inte att man utvecklas bättre då man i superelit kör och kör utan att tänka efter, ett spel som är långt ifrån vad till exempel elitserien är i dag. Men visst, dom sköter det spelet alldeles fantastiskt. Titta bara på "Bulans" Luleålag, helt sjukt att man lyckas få med sig alla på det spelet. Det kostar på att ligga och checka 60 minuter kväll efter kväll och alltid vara konsekventa i sitt spel, "Bulan" är en jäkel på att få alla spelare att dra åt samma håll. Han körde exakt samma spel i ettan med Piteå, tog dom till kval men där var det stopp trots att man befogade över en allsvensk trupp. Jag var förresten och kikade på deras bortamöte med Huddinge under den kvalserien, såg ut som att firma Axelsson och Klasén trivdes när motståndarna dumdristigt checkade som galningar under 60 minuter.

I ettan så är det betydligt mera uppstyrt men sedan är ju frågan hur bra alla lag klarar att spela efter sin gameplan. Topplagen är otroligt konsekventa och gör sällan några dåliga matcher, till exempel Örebro som tog sig till allsvenskan föll sällan ur sin gameplan oavsett motstånd och resultat i matchen. Visst att det finns lag på undre halvan som stundtals yrar runt och ser ut som att dom aldrig har spelat match men det kan jag lova att det finns i superelit också emellanåt.

Jag har egentligen inte kommit till någon poäng än, frågan är om det ens finns någon poäng i detta? Jag tror att det är oerhört individuellt det här, vissa utvecklas mer i superelit och vissa mer i ettan. Personligen så tycker jag inte om att man som sistaårsjunior väljer att gå till ett superelitlag, enda anledningen till det måste vara att man vill exponera sig själv inför framtiden. Inget fel i det, man måste synas för att kunna ta sig någonstans men samtidigt så syns du om du gör det jäkligt bra i ettan. Det måste du nästan göra som sistaårsjunior om du ska kunna fortsätta jaga målet elitserien, gör du inte det så får du nästan anses som förbrukad.

Att Philip Kemi och Jesper Dahlroth som nu blir A-juniorer om man ser till åldern väljer att flytta till Luleå kan jag se som naturligt. Dom har varit toppbackar i sina lag under 2 säsonger nu och har fått rikligt med istid i ettan, det känns som att dom kan det nu. Dessutom så kanske dom inte har fått den utveckling som vi och dom hade hoppats på, tycker dock att Philip har varit en av seriens bästa backar under året utan att ha fått det riktiga erkännandet. Jag tror helt enkelt vi ställer för höga krav på dessa killar. Philip är till exempel enormt bra i båda zonerna och spelar otroligt fysiskt trots sin storlek, han har dessutom mognat otroligt i sin attityd då han nu är alldeles lagomt grisig i sitt spel. Det är en sån där back som man irriterar sig fruktansvärt mycket på, han är en av dom få som har lyckats på mig ur balans trots att jag och Philip är bekanta.

Däremot så gillar jag att många talanger som ska börja gymnasiet nu börjar på erkänt fina hockeygymnasium, då kan vi börja prata framtidsutsikter. Om du kommer som en ung talang till exempelvis Skellefteå så har du fyra år av fantastisk utbildning framför dig, får du inte en bra utveckling då så vet du åtminstone att denna sport var ingenting för dig. Alla kan inte bli stjärnor, det är få förunnat att få den lyxen att man en dag spelar i elitserien eller NHL. Det är mycket tillfälligheter det handlar om och oavsett hur många goda egenskaper du har så är ändå psyket det viktigaste.

Inget huvud, ingen elitserie!

Over and Out!

Många bra förslag!


Det har under eftermiddagen droppat in en hel del bra förslag på saker att skriva om, det mest intressanta var Ken Mobergs förslag där han ville att jag skulle ta upp vad som är viktigast i val av klubb. Det kommer jag givetvis att göra under dom närmaste dagarna, kommer även att spara mitt superelit vs ettan tills i morgon då jag har lite tidsbrist denna kväll.
Vid brist på tid så passar det bra att skriva om mitt träningsupplägg då "Apan" önskade att få läsa om det, det går nog snabbast då jag inte behöver tänka särskilt mycket.

Försäsong Jimmy Stålnacke

Måndagar:

Gym:
Bröst/Mage

Löpning: Intervaller/backträning

Tisdagar:

Gym: Biceps

Styrkekondition: 60 minuter med Harald

Onsdagar:

Gym: Axlar

Löpning: Intervaller/backträning

Torsdagar:

Gym: Triceps

Styrkekondition: 60 minuter med Harald

Fredagar:

Gym: Rygg

Löpning: Intervaller/backträning

Lördagar:

VILA

Söndagar:

Gym: Ben

Innebandy: 60 min

Så här ser grovplanering ut på ett ungefär, blir sex gympass i veckan där jag under varje pass sätter fokus på en specifik muskelgrupp. Inte det optimala för sporten men gillar gymmet så ser ingen anledning till att inte köra det. Löpningen kör jag oftast ihop med Lycksele, likaså styrkekonditionen som vi kör med gymägare Harald. Dom passen är enbart med egen kropp men ger en fruktansvärd mjölksyra och en bra kroppskontroll, ser dom passen som veckans viktigaste då det är precis vad jag behöver.

Desto närmare ispremiären jag kommer, desto mer explosiv träning försöker jag att lägga in. Jag skulle väl egentligen behöva lägga in mer sådan träning då jag gärna hade sett mig snabbare under dom första skären i skridskoåkningen.

I övrigt så tror jag att man som hockeyspelare har en av dom tuffaste sporter att träna till då sporten är så komplex och därav behöver man vara otroligt allsidig. Det finns inte många sporter som du behöver styrka, kondition, explosivitet, balans, teknik och smidighet i, det gör att träningen åtminstone aldrig blir enformig.

Nu fick ni en liten inblick i hur jag tränar, tror inte det är någonting som ni ungdomar ska ta efter. Jag rekommenderar till er betydligt mindre gym och desto mer balans, teknik och explosivitet!

Over and Out!Skrivtorka!


Bloggen har fått en rejäl skrivtorka så det är nu upp till er läsare att hjälpa mig med ämnen att skriva om, eftersom silly season just nu är ganska seg så behövs det andra ämnen utöver värvningar och kontraktsförlängningar att skriva om. Jag tänkte under kvällen försöka mig på ett inlägg om superelit vs ettan då just detta ämne skapade en het debatt i kommentarsfältet.

Men utöver det, vad vill ni att jag ska skriva om?

Over and Out!

Jag gör väl ett försök!


Jag fick en kommentar av någon som ville att jag skulle syna Kalixs trupp lite noggrannare med tanke på att det blir nästa anhalt i min karriär. Givetvis så ska jag försöka göra det men kan inte lova att det blir alltför bra då det är många spelare som jag ärligt talat har noll koll på eftersom firma Vikman/Karlsson tar så mycket plats och istid.

Men innan vi börjar så kan jag meddela att Asplöven i kväll kanske kan få klart med två meriterade spelare, en otroligt poängstark back och en målfarlig forward handlar det om. Dom börjar ett möte nu kl 21.30, förhoppningsvis så vet jag mer senare under kvällen.

Kalix UHC

Målvakter:

Tomi Haapaniemi
( En liten målvakt som lever på mycket på sin snabbhet och en vass plockhandske. Likt Lyckselemålvakten Jimmy Lundberg så är han en otroligt rolig målvakt att skåda då han är snabb i sidled. Eftersom han saknar storlek så får han jobba betydligt hårdare än dom flesta målvakterna, detta gör han förtjänstfullt.

Jonas Johansson ( Växte sakta men säkert in i div 1 kostymen under fjolåret, var riktigt bra i fortsättningsserien. )

Jonas Sjöström ( Kan bara minnas att jag sett Jonas i en match, det var en träningsmatch emot Asplöven där han var fullständigt formidabel. Blandade bra insatser med några mindre bra under fjolåret, naturligt att det blir så när man är ung. )

Backar:

Fredrik Andersson
( Har ingen större koll på Fredrik så låter bli att skriva något. )

Rikard Boudin ( Navet i defensiven, en tvåvägsback med bra räckvidd och ett bra skott. Kommer att få dra ett stort lass i vinter om vi ska nå framgång. )

Erik Lindberg ( Har ingen större koll på Erik så låter bli att skriva något. )

Andreas Lindgren ( Liten till växten men kompenserar det med en bra skridskoåkning och en härlig rörlighet. Spelskicklig back som kommer att få en nyckelroll i vinter. )

Martin Ström ( Har ingen större koll på Martin så låter bli att skriva något. )

Niklas Wallgren ( Har ingen större koll på Niklas så låter bli att skriva något. )

Forwards:

Tobias Andersson
( Gjorde 2 mål och 1 ass under fjolåret trots att han bara var 16 år. Det känns som att det finns en hel del hockey i denna kille, kommer säkert att ta ytterligare ett kliv i vinter. )

John Hansson ( Stor och aggressiv i sitt spel, kommer att ha en viktig roll som checkingspelare. Sådana spelare är ovärderliga i ett lag. )

Johan Hjelm ( Likt John så är Johan stor och aggressiv, ger alltid allt och kommer även han att ha en viktig roll i laget. Även Johan är ovärderlig i truppen! )

Johan Karlsson ( Kaptenen tog ett stort ansvar under fjolåret och visade att han inte bara är en sniper och målskytt. Samarbetet med Anders Vikman är fantastiskt, bar lagets offensiv under fjolåret. )

Emil Landström ( Har ingen större koll på Emil så låter bli att skriva något. )

Adam Osbäck ( Har ingen större koll på Adam så låter bli att skriva något. )

Emil Sikström ( 8 mål på 29 matcher är ett bra facit, mer koll än så har jag inte på Emil. )

Anders Vikman ( Lagets ryggrad, ruskigt bra på att bära in puckar i anfallszonen. Kreatören i offensiven och producerar alltid rikligt med poäng. En av seriens bästa centrar! )

Andreas Wallgren ( Parades under säsongens gång i hop med Vikman och Karlsson, tog verkligen vara på möjligheten. Växte med uppgiften och gjorde en ruskigt bra fortsättningsserie, var det genombrottet som vi såg där? )

Mikael Österberg ( Vänder hemåt efter några år på vift. Ett energiknippe med seriens bäst tränade kropp, dessutom ett stort Kalixhjärta. Kommer att få en stor roll som jag är säker på att han kommer att förvalta på bästa sätt, dessutom en härlig kille att ha i ett omklädningsrum. )

Jimmy Stålnacke ( Alltid svårt att bedöma sig själv, känns dock fegt att undvika det. Märk väl att jag liksom Zlatan kommer att skriva om mig själv i tredje person, blir bättre flyt i texten då. En spelande spelare som trivs med mycket puck, försvinner lätt ur matcher när spelet blir fysiskt och tufft. Måste utveckla det fysiska spelet och hitta tillbaka till det målskytte som han har haft innan fjolårssäsongen. Faller alla bitar på plats så kan det bli en riktigt trevlig säsong i Fururinken! )

Over and Out!


Tillbaka i verkligheten!


Jag måste erkänna att bloggen nu under veckoslutet inte alls har varit som den ska vara, dåligt med inlägg och dåligt med news. Jag får helt enkelt skylla på att det varit studentvecka ( Nej, absolut inte jag som har tagit studenten ) och det har inneburit en hel del fixande hit och dit. Dessutom så har jag gjort mina sista dagar på jobbet och det är inte så enkelt att bara arbeta av dom och gå hem när sista dagen är gjord, iallafall inte när man arbetar innanför skolans väggar.

Nu har jag fått skylla bort mig lite grann och ni har fått reda på varför nivån inte varit vad den borde under dom senaste dagarna, nu återgår vi till normala och skriver om lite hockey.

Det har varit en hel del glödheta övergångar under helgen, tänkte att jag här nedan ger er en liten inblick om vad som har hänt.

- Robin Jalkerud Fw Vallentuna till Asplöven ( Ett energiknippe som är tänkt att ersätta Jimmy Blixt och Mikael Österberg, liten till växten men bra fart och frenesi i sin skridskoåkning. Väldigt lik sin halvbror Jimmie Ölvestad i spelstilen och har faktiskt en del allsvenska matcher på kontot. Är ingen stor poänggörare men kanske man i Robin hittar en lika fin "dark horse" som Marcus Waldehagen var under fjolåret, av tradition så har spelare från Stockholmsområdet en härlig attityd till sporten. )

- Marcus Schelin Fw Surahammar till Mjölby ( Har egentligen aldrig varit en stor målskytt men fick verkligen till det under fjolåret då han summerade 22+8 på sina 39 matcher. 22 mål är ett makalöst facit och det verkar som att Marcus trivs nära motståndarnas mål, kan han leva upp till detta även i år så är det en drömvärvning från Mjölbys sida. )

Jonas Höög Fw Arboga till Chamonix ( Denna hockeyartist hade en makalös fjolårssäsong då han producerade magnifika 71 poäng ( 31+40 ) på 40 matcher. Detta gjorde att han varit stekhet på spelarmarknaden denna silly season, bland annat Asplöven har jobbat hårt för att försöka få hans påskrift. Nu blev det i stället utlandsspel för Jonas då han väljer att fortsätta sin karriär i den Franska högstaligan. Jonas är utrustad med otroliga händer och ett stort offensivt spel, han har dock mycket att jobba med när det gäller defensiven och attityden. Med hockeyartister får man oftast leva med dessa negativa aspekter, så länge dom producerar i offensiven så är det ingen som klagar. )

Over and Out!

Grattis Penguins!


Bloggen tillbringade natten framför den avgörande Stanley Cup finalen och insåg att dessa finalmatcher är en seger för ishockeyn. Hur klarar dom att spela i det tempot och med den intensiteten utan att ta några dumma utvisningar? Så har hela serien sett ut frånsett match fem då Pittsburgh spårade ur när matchen var avgjord. Innan regeländringen och attitydsförändringen slog till där borta så var finalmatcherna mer ett krig än en sport, i dessa lag finns det till exempel inte en spelare som är en utpräglad slagskämpe.

Att Pittsburgh till slut vann bryr jag mig inte så mycket om då detta var en seger för själva sporten. NHL och det tillhörande Stanley Cup slutspelet är det häftigaste vi har i idrottsvärlden i dag, magiskt säger jag bara.

Grattis Pittsburgh, det var er tur i år! Kan dock inte låta bli att lida med Marian Hossa i dag då han även under fjolåret förlorade finalen. Då i Pittsburghs färger, nu i Detroits!

Over and Out!

Lagspelaren!


För oss som arbetar innanför skolans väggar så är det i dag en stor dag då det nämligen är skolavslutning, för dom som går ut gymnasiet så är det då alltså studenten som väntar. Härliga tider är det även för eleverna som nu får ett långt och välbehövligt sommarlov, för dom som går ut gymnasiet så knackar vuxenlivet på dörren.

Varför skriver då jag om detta? Lyckseles Andreas Eggesten tar i dag stundenten, är lika bra att börja med att gratulera honom och önska honom lycka till i framtiden. Andreas är en kille som symboliserar allt det som ett lagspel som hockey står för då han kommer till jobbet varenda dag, han har alltid med sig hjärtat och hjärnan och han ger alltid allt för laget. Jag har aldrig hört honom säga ett ont ord om någon och jag har aldrig hört han gnälla, helt enkelt en drömspelare för dom flesta tränarna. Sådana här killar får aldrig dom stora rubrikerna trots att det är dom som många gånger är själva laget, utan dessa så hade laget lätt blivit jaget.

Andreas har denna vecka haft sin studentvecka med allt vad det innebär, är ju en hel del festligheter och klassamlingar om kvällarna. Hur många träningar med laget har då Andreas missat? Inte en endaste, han har trots att tankarna säkerligen är på något annat håll kommit till träningen varenda dag och gjort sitt bästa.

Sådana spelare som oavsett väder och vind alltid ställer upp för laget är ovärderliga och verkligen värda att hyllas, för mig är det sådana spelare man bygger ett lag kring.

Grattis Andreas, hoppas dagen blir fantastisk och att livet fortsätter i samma ödmjuka anda!

Over and Out!

Temperaturhöjare!


Jag har under den senaste tiden gnällt otroligt mycket på lokaltidningarna och det utrymme som dom ger till div 1 hockeyn här uppe i norr. Visst att det kanske är en aning ömsesidigt då den nordligaste serien under dom senaste åren helt har saknat spänning då endast tre lag från grundserien har tagit sig vidare till allettan. I år blir det äntligen förändring på den punkten då man nu utökar antalet lag till fyra som tar sig till allettan och att man börjar den serien direkt efter nyår.

Bara det i sig gör att temperaturen höjs då det förmodligen kommer vara ett antal lag som är med och slåss om den fjärde och sista platsen till spel i allettan.
Men för att ge serien mer publicitet så räcker det väl inte med det tänker ni säkert nu?
Givetvis gör det inte det svarar då jag men det kommer att bli ytterligare en nyhet i den norra serien i vinter då bloggmästaren själv kommer att få en div 1 krönika i NSD under säsongens gång. Hur det upplägget blir ligger fortfarande i planeringsstadiet men under den senaste diskussionen som vi hade så framkom det att krönikan kommer att kunna läsas ungefär var fjortonde dag . Jag känner mig givetvis jättestolt och jättehedrad över att ha fått detta uppdrag, det kommer att gynna både mig och serien i övrigt. Jag hoppas nu att jag ska kunna förvalta detta till något bra och att jag genom detta ska kunna vara med och bidra till ett större intresse, lyckas jag med det så kommer det kännas otroligt bra och glädjande inne i mitt gigantiska hockeyhjärta.

En nyhet till som kan bli av är att denna blogg kanske kommer att byta plats, kan bli så att den hamnar inne på NSD:s webbsida. Det kommer också att gynna både mig och serien i övrigt då jag får än mer publicitet och att denna blogg säkerligen kommer att dra till sig en och annan ny läsare.

Som ni ser så är det mycket som är på gång, lyckas vi få dessa bitar på plats så tror jag att det kan bli en ännu intressantare säsong som vi har framför oss. Jag ska iallafall göra allt jag kan för att bidra med en temperaturhöjare, hoppas och tror att ni andra hockeyälskare också vill vara med på det racet?

Over and Out!

ASPlöven nästa!


Äntligen så får bloggen vara först med att presentera en nyhet igen då varken klubben eller pressen har hunnit sätta den berömda munkaveln på bloggmästaren.
Det har ryktats en längre tid om att Kirunabacken Joel Asp har varit på väg till Asplöven, i dag så ledde det ryktet till en övergång. Joel lämnar alltså Kiruna för seriekollegan och toppkonkurrenten, ett modigt beslut men samtidigt var det väl dags för honom att testa sina vingar. Asplöven får i Joel en skicklig defensiv back med bra räckvidd, han är dessutom stark i det fysiska spelet och inte helt ovän med pucken.

Lycka till Joel, man får även i år hålla huvudet högt i denna serie!

Over and Out!

Ryktet stämde visst!


Det är mycket troligt att Asplöven och poängkungen Urban Omark går skilda vägar, det bekräftades i en intervju med NSD under gårdagen. Här nedan följer ett inlägg utsaxat från Asplövens svenskafans.

10/6 Poängkungen lägger skridskorna på hyllan?

Asplövens poängkung Urban Omark med 65 poäng på 36 matcher, kan vara förlorad för Haparandalaget. Övertorneåsonen står i valet och kvalet mellan att satsa vidare på hockeyn eller på en civil karriär och till NSD.se kommenterar Omark situationen.

-
Det är lite motivation och jag letar efter ett arbete. Får jag ett arbete som jag vill ha är det inte alls omöjligt att jag byter bransch och slutar med hockeyn. Jag har pluggat och gjort klart min utbildning och jag söker arbete för fullt och fortsätter:

- Jag börjar bli gammal nu och det är viktigt att allting ska funka. Nu har man familj också att tänka på. Jag har flyttat runt ett år i taget nu ett par år och det är slititgt. Förhoppningsvis ska jag ta ett beslut under juni hur det blir. Men jag håller igång och tränar så jag är redo om det blir spel.

Om det blir så att du fortsätter, är det då Asplöven som gäller?

- Ja, det blir nog så.

Blir intressant att följa utvecklingen för Urban och Asplöven då han under fjolåret verkligen banade väg för sina lagkamrater med en otrolig vinnarskalle och ett stort hjärta för sporten. Som kapten är Urban ett föredöme med sina sunda värderingar, kort och gott en lysande hockeyspelare på denna nivå.

Over and Out!

Snyggt mörkat Kim!


Bloggen har haft för vana att förutspå en hel del av dom övergångar som har gjorts i ettan denna silly season, detta var jag då absolut inte med på. Kirunaforwarden Kim Sunna är klar för "Laxarna", alltså Mörrum för er som undrar över smeknamnet. Det har annars varit riktigt tyst om Kim denna silly season, men vad gör det när han nu bjuder på denna övergång. Kul för Kim att få komma till en så pass intressant serie och dessutom till ett klassiskt hockeyfäste, jag tror varken Kim eller fansen kommer att bli besvikna. I Kim får Mörrum en rivig powerforward som har sina främsta egenskaper i arbetskapaciteten och i närkampsspelet, en attitydspelare som alla lag älskar att ha.

Bodentalangen Jesper Dahlroth lämnar samtidigt Boden, ny klubbadress blir Luleås J-20. Jag brukar vara kritisk till övergångarn när man byter ettan mot superelit men får kanske revidera min åsikt en aning. Varken Jesper eller Kirunas Philip Kemi har under säsongen fått någon uppmärksamhet från landslagsledning trots att dom båda har gjort riktigt fina säsonger, genom detta byte så får dom en betydligt större chans till att exponera sig själva. Så kanske kan det ibland vara ett smart drag, kanske får vi inom en snar framtid se dom elitseriedebutera?

Piteå
har även dom en truppförändring då dom lyckats knyta till sig den duktiga backen Petter Lindberg för ytterligare en säsong. Petter är även han en attitydspelare som har sina främsta egenskaper i närkampsspelet och i spelet i den egna zonen. Viktig förlängning!

Over and Out!

Juniorsatsningen!


Äntligen så börjar det hända saker uppe i gruvstaden Kiruna IF nu börjar ge sina duktiga juniorer chansen. Visst att man kan se det som att dom nu får chansen eftersom ekonomin är som den är men jag ser det hellre som att det i år är ett ypperligt läge att äntligen kunna spela in juniorerna. I år har man inte råd att satsa på en trupp som innehåller enbart etablerade spelare utan man får i år inrikta sig på att få två starka formationer som ska leda laget, dom övriga två kommer säkerligen att få en mer undanskymd roll i laget. Helt rätt tycker jag då man genom detta förhoppningsvis kommer att få några år med självproduktion, dvs att man lyckas fylla upp ett antal platser i truppen underifrån. När man väl börjar kunna lyfta upp spelare som även kanske kan tillföra något till truppen så kan man återigen börja sätta målsättningen allsvenskan, man ska komma ihåg att Kiruna har den kanske tuffaste värvningssituationen i hela landet. Det är inte så himla lätt att försöka locka spelare upp över odlingsgränsen, enda sättet stavas egentligen pengar.

I dag så var det backen Christofer Oravas tur att få chansen att spela till sig en tröja, vilken nivå han håller har jag dock ingen aning om då juniorhockeyn i Kiruna inte är min starkaste sida. Brukar få en del rapporter från min käre far men är svårt att sätta sig in i hur bra en spelare är när man aldrig sett honom spela.

Jag skrev tidigare i morse ett inlägg om vad som händer och sker i Lycksele, strax efter att jag skrivit det så kom nästa besked. Juniorcentern Christian Karlsson väljer att försöka spela sig till en plats i Björklövens J-20 lag, han har fått ett tryout kontrakt och tar han inte plats där så väntar spel med Lycksele i ettan. "CK" hade en helt ok säsong ifjol, han besitter många fina offensiva kvalitéer men måste slipa en del på det defensiva för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Han är individuellt skicklig då han har otroligt fina händer och en rätt hyfsad skridskoåkning, skulle nog hellre velat se han som ytterforward än center. Fortsätter han sin utveckling från fjolåret så är chansen till spel i superelit otroligt stor, som vanligt med unga killar så handlar det mycket om dom själva. Man måste hitta drivet och motivationen till att vilja träna och således fortsätta utvecklas, kanske underlättar det att som nu komma till en målmedveten grupp där alla har ambitionen att i framtiden spela på en så hög nivå som möjligt.

Lycka till "CK", håller tummarna för att det ska gå bra för dig!

Over and Out!

LSK på offensiven eller?


I dagens www.folkbladet.nu så går det att läsa att Björklövenspelarna Johan Bergmark och Fredrik Davidsson är aktuella för spel i Lycksele till hösten, Ärligt talat så är båda egentligen överkvalificerade för spel i ettan men tack vare att Björklöven inte vill utnyttja deras tjänster så öppnar sig denna lösning. Dom båda herrarna har en familjesituation som gör att en flytt från Umeå blir problematisk och dessutom så är dom inte direkt 18 år och utvecklingsbara längre. Det är väl det som talar för att dom hamnar i Lycksele, kan klubben bara finansera detta så tror iallafall inte bloggen att detta är en omöjlighet.

Det som talar emor är just hur klubben ska lyckas finansera detta och att dom båda säkerligen inte saknar andra anbud, i Bergmarks fall så vet jag att till exempel Asplöven är med i dragkampen. Det är ingen lätt motståndare då Asplövens ordförande Magnus Lehto sällan brukar förlora en budgivning, han hävdar fortfarande att den enda budgivning som han har förlorat är den mellan dom och Piteå i fallet Markus Ottosson.

Mer Lycksele nytt, under söndagen så hade man besök av Clemensnäsduon Zakarias Granlund/Oskar Edström och av Björklövenspelaren Fredrik Sandström. Alla tre sägs ha fått ett positivt intryck av besöket och kanske att man genom just det nu har kommit närmare varandra i förhandlingarna. Tror klubben skulle känna sig tillfredställda om man kunde knyta åt sig framförallt Clemensnäsduon då man har jobbat ända sedan i våras med att hitta en bra helhetslösning åt dom. Helt tyst är det alltså inte i "byn", det börjar nu sakta men säkert att röra på sig.

Asplövens defensiv gigant Mikko Purontakanen aviserade i går att han lämnar klubben, ny klubbadress blir Finska Kiekko-Laser som för övrigt tränas av forne Asplövenspelaren Teemu Käyhkö. Ett tungt tapp då Mikko var en stabil pjäs att luta sig emot både på och utanför banan, tittar man franmförallt på hans plus/minus statistik så inser man hur mycket han betydde.

Under föregående vecka så ryktades det här i bloggen om att Östersundsbacken Patrik Wallón var mycket nära spel i Nybro, under gårdagen så kom en bekräftelse på att det nu är helt klart. Sådana besked gillas av bloggen, det gör att trohetsnivån på denna sida blir allt högre. Precis så vill jag att det ska vara, det ska inte direkt vara någon skvallersida som människor ska läsa enbart för det goda nöjet. Jag vill gärna leverera trovärdiga men ändå roliga och bra texter som får er läsare att vilja återvända, det är viktigt om nästa delmål på 2000 besökare under ett dygn ska bli ett faktum. Målet är nära då rekordet nu är uppe på fantastiska 1586 besökare, silly season rules!

Over and Out!

Ödet eller?


Det är fascinerande att se hur många röster som har kommit in i tävlingen "vem är den bästa spelaren i Team Kiruna/Kiruna IF:s historia?". Inte helt otippat så är det Igor Vlasov som är i ohotad ledning, det kunde man nästan räkna ut på förhand.

Det roliga i det hela är att jag under kvällen fick en länk postad till mig, den går till Norrköpingstidningen och innehåller en krönika om just legendaren Igor Vlasov. Det är den forne Kirunabon Mattias Heikki som har skrivit artikeln som publicerades i dag, hyfsad tajming va?

Krönikan i sig är otroligt intressant och läsvärd, länkar den här nedan.

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4922185

Läs och njut kära läsare!

Over and Out!

Svalt intresse!


Rubriken säger det mesta om hur intressant det verkade vara att rösta fram Asplövens bästa spelare genom tiderna, säger nog en hel del om hur stark förankring man som föreningen har bland människor i närområdet.

Men Kiruna är av tradition ett starkt hockeyfäste, kanske en tävling om tidernas bästa där uppe fungerar bättre.

Så kära läsare, vem är den bästa Team Kiruna/Kiruna IF spelaren genom tiderna?

Lämna din röst i kommentarsfältet!

Over and Out!

Sm-liiga!


Detta måste vara århundradets tråkigaste lunchrast eftersom jag till och med surfade mig in på Sm-liigas hemsida, för er som inte vet så är det den  Finska motsvarigheten till Elitserien. Fast när jag väl hittade mig in på sidan så blev jag genast glad, ni kommer att förstå varför om ni studerar länken här nedan.

Titta på spelaren i frågas statistik och så ser ni vad grundserie heter i Finland, humor på hög nivå eller? Är det kanske bara jag som har en fruktansvärt dålig och grabbig humor?

http://www.sm-liiga.fi/pelaajat/08-09/karpat/corso-daniel.html

Over and Out!


Poängstarka killar!


Börjar som vanligt morgonen med att surfa runt på en del lokaltidningar och en och annan hockeysida, var bland annat tvungen att titta in och se vad NSD hade att säga då Lars Folkesson hörde av sig till mig under gårdagen. Blir en aning chockerad när jag hittar det då artikeln faktiskt är en aning längre än dom tre meningar som brukar vara standard.

http://www.nsd.se/nyheter/kalix/artikel.aspx?ArticleId=4679331

Denna artikel kändes faktiskt helt ok, mer än så här är man inte värd om man är en halvhyfsad div 1 spelare. Däremot så började jag och Lars att spåna på något väldigt intressant under gårdagen, går planerna i lås så kommer div 1 A att bli mer upphaussad denna säsong. Det skulle vara ett härligt erkännande för serien och för min egen del så skulle det vara en nyttig erfarenhet, mer än så säger jag inte i dagsläget. Vi får helt enkelt vänta och se vart detta landar, har åtminstone stora förhoppningar på att planen kommer att genomföras.

Bloggen fick en kommentar av en kille som ville att jag skulle ta fram den/dom spelare på http://www.eliteprospects.com/ som har gjort mest poäng i sin karriär oavsett nivå. Jag har funderat en del och kom då bara på Finländaren Jari Kesti, han har dock bara gjort mycket poäng under ett fåtal säsonger. Tur då att min gode vän Peter Rundblad har äckligt stor koll på hockeyn i världen, han föreslog då Skotten Tony Hand. Länkar här nedan till båda killarnas karriärer, titta extra noga på Tonys magiska hockeyår.

Jari Kesti

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11899

Tony Hand

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=20964

I övrigt så har det varit ytterligare en lugn silly season helg, Luleå Rebels har åtminstone förlängt ytterligare ett år med den duktige Fransmannen Martin Jeannette. Det ska bli intressant att se vad han kan göra i ettan, tror att vi kommer att få se en hel del poäng från hans klubba även i vinter.

Till sist vill bloggen passa på att avtacka Asplövens Marcus Lundberg som nu har beslutat sig för att lägga skridskorna på hyllan, Marcus kommer i fortsättningen satsa all sin kraft på familjen och jobbet. Synd kan tyckas då Marcus är en riktig glädjespridare och en underbar lagkamrat men samtidigt så har var sak sin tid och att välja det civila före hockeyn tyder på mognad. Marcus, jag önskar dig all lycka och hoppas att du ska trivas med ditt "nya" liv!

Over and Out!

Bra förvärv och lite rykten!


Tingsryd gjorde under gårdagen klart med den meriterade forwarden Christian Jacobsson som på 294 allsvenska matcher med Tingsryd och Växjö gjort 252 poäng ( 127+125 ). Nu ska de väl direkt sägas att det känns som att Christians karriär är på väg utför men kanske kan han genom detta klubbyte vända på den negativa spiralen. Bloggen tycker att det är en bra värvning och jag är övertygad om att han kommer att spruta in mål i serien som i folkmun kallas "lilla allsvenskan". Tingsryd kommer att bli giftiga även i år, frågan är om det räcker ända fram denna gång?

Som vanligt är det en hel del rykten som cirkulerar i hockeyettan, precis som det ska vara denna tid på året. Här nedan får ni en liten koll på vilka rykten som nu går om eventuella klubbyten.

- Johan Välitalo Fw Lycksele till Kiruna

- Fredrik Sandström Fw Björklöven J-20 till Lycksele

- Linus Edström B LN 91 till Kiruna eller Lycksele

- Mikael Lundin B LN 91 till Lycksele

- Patrik Wallón B Östersund till Nybro

- Mattias Ottosson B Lycksele till Kalix eller Boden

Det var en update på dom senaste rykterna som florerar, ett rykte är dock alltid ett rykte och får således tas med en nypa salt!

Over and Out!

Säg att det inte stämmer!


Under den senaste månaden har det cirkulerat elaka rykten om att Asplövenstjärnan Urban Omark har brutit sitt kontrakt med klubben. Jag har trots ihärdiga rykten inte velat skriva någonting om det då det ännu inte har funnits några bra källor till ryktet. Men med tiden så har ryktet blivit allt starkare så jag känner nu att jag inte kan sitta tyst längre, bloggen vill helt enkelt ha svar på frågan.

Är det någon som kan bekräfta eller dementera detta?

Over and Out!

Tröjan i taket?


Jarkko Pakisjärvi gjorde något så ovanligt som 8 raka säsonger i Asplöventröjan, låg faktiskt och tänkte på det när jag inte kunde sova i natt. Undrar hur många spelare som han har spelat med under åren då Asplöven har för vana att byta ut nästan hela truppen inför varje ny säsong.

Finns det ingen som orkar räkna ut det?

Jarkko har alltså varit med under Asplövens hittills 8-åriga div 1 epok, han kanske inte har varit bäst men väl trognast av alla spelare.Eller har han kanske till och med varit den bästa som representerat Asplöven?

Är inte det värt en tröja i taket?

Om Jarkko nu har varit trognast, vem har då varit bäst?

Vem tycker ni läsare har varit den bästa spelaren i Asplövens historia?

Lämna en kommentar så ska jag försöka mig på en sammanställning!

Min röst hamnar på multitalangen Tuomas Lohikoski, större talang får man leta efter!


Over and Out!


Här kommer beviset!


Jag har lovat alla Karlskronafans att publicera en bild på mig iförd "publiklyftet" tröjan, i dag anlände den så är väl inte mer än rätt att ni nu får er ett bildbevis. När bilden skulle tas så hade tyvärr alla medarbetare här på bloggen gått hem för dagen så fick då helt enkelt fota mig själv i spegeln, inte det optimala men får väl hoppas att det duger som bevis.

                             

Där har ni beviset!

Over and Out!

Lars Örnberg " Laget har för vana att alltid ligga i toppen "


Bloggen tog saken i egna händer då lokaltidningarna i Norrbotten vägrar att presentera en intervju med Kirunas nyförvärv Lars Örnberg.


                   chc_lsk_013.jpg
                                                                 Källa: www.folkbladet.nu   


Tjena Lars, man får börja med att gratulera till det nya kontraktet!

Tack så mycket

Detta måste kännas som ett steg i rätt riktning för din vidare utveckling?

Det stämmer. Det känns som att det finns stora möjligheter för mig att utvecklas som hockeyspelare.

Vad hoppas du kunna bidra med till laget?

Ett bra och stabilt defensivt spel, förhoppningsvis så får man väl emellanåt även sätta dit någon puck.

Styrkor/svagheter som spelare?

Styrkor:
Bra skott, god spelförståelse och sen ger jag alltid 100 procent

Svagheter: Fysiska spelet

Vad vet du om staden och laget?

En liten och fin stad som jag säkerligen kommer att trivas i. Laget har för vana att alltid ligga i toppen av serien.

När går flyttlasset uppåt?

Det blir nog i slutet av Juli eller i början av Augusti.

Du hade en bra säsong i fjol trots att laget stundtals gick väldigt dåligt, vad var förklaringen till det?

Jag fick mycket speltid och då växer även självförtroendet, man kan verkligen säga att utvecklingen gick åt rätt håll.

Ni fick det att lossna lagomt till fortsättningsserien i fjol, hur kunde det vara så stor skillnad på laget om man ser till höst och vårsäsongen?

De som inte hade någon vilja kvar hoppade av och det gjorde oss starkare som lag. Vi började helt enkelt jobba mer för varandra och då kommer även resultaten.

Din gamla klubb Clemensnäs, hur står det egentligen till med deras lagbygge inför säsongen?

Har egentligen ingen större koll men om man ska vara ärlig så ser det väl inte allt för ljust ut.

Hur gick det till när Kiruna värvade dig?

Sportchefen Stefan Lundmyr hörde av sig till mig per telefon, på den vägen var det.

Slutligen, vad har du för förväntningar på det egna laget inför säsongen?

Nu vet jag inte föreningens målsättning men att vinna serien och sedan gå så långt som möjligt låter vettigt.

Då får jag tacka dig Lars för att du tog dig tid att besvara dessa frågor. Lycka till i vinter så lär vi nog ses i sarghörnen!

Tack Tack, det lär vi göra!

Over and Out!

Allt och ingenting!


Fem grader och Nordliga vindar bjuder inte direkt in till några sommarkänslor, man får väl på sätt och vis skylla sig själv då man har valt att bosätta sig uppe i Norrland. Det för mig genast in på nästa tanke, hur iskall är egentligen hockeyn i Norrbotten och Västerbotten om man jämför med till exempel Blekinge och Småland?

Jag har skrivit en del om detta problem förut, media tar inte div 1 hockeyn på allvar här uppe. Jag fick ytterligare ett bevis på det när jag surfade in på http://www.kuriren.nu/ under morgonen, man hade använt hela 5 rader till att meddela att två spelare var klar för spel i Kiruna respektive Kalix. Jag förstår om dom bara nämner mig i förbifarten då dom nog vid detta laget börjar att bli ganska less på alla mina klubbyten, men att ägna några få rader om Lars Örnbergs övergång tycker jag enbart känns löjligt. Jag tror definitivt att det finns ett stort intresse uppe i gruvstaden om Lars då han är okänd för dom flesta, en liten intervju hade man väl åtminstone kunnat kräva? Den hade inte behövt vara särskilt stor men man kanske hade fått en liten inblick i varför Lars väljer att flytta norrut och vad han har för förhoppningar och förväntningar med säsongen. Det är trots allt ett anrikt lag som Kiruna som varit i värvartagen.

Hade det varit till exempel Karlskrona, Tingsryd, Olofström eller Vita Hästen som hade gjort en värvning så kan jag lova er att det hade uppmärksammats på ett betydligt bättre sätt i deras lokaltidningar. Där känns hockeyn glödhet och givetvis har även tidningarna hakat på i den framgångsvåg som div 1 hockeyn där nere just nu surfar på.

Kanske är det förklaringen, är intresset stort så skriver tidningarna mer?
Men kan någon då förklara för mig hur till exempel fotbollslaget IFK Luleå kan få så stor uppmärksamhet? Inte är det väl för att dom är heta? I sådana fall så har bloggen missat en hel del fotboll under dom senaste åren!

Jag hade förresten ett mycket trevligt samtal under gårdagskvällen då jag och Kirunas sportchef Stefan Lundmyr hade ett långt och öppet samtal. Han delgav bland annat vad som var på gång in i föreningen, det brukar vara svårt att få veta då man driver en sådan här blogg. Men med respekt för Stefan och Kiruna IF så behåller jag detta för mig själv, kan väl säga så mycket att om Stefan får som han vill så blir Kiruna att räkna med även i år.

Såg att det var "publiklyftet" fest den 12:e Juni nere i Karlskrona, alla som har köpt en tröja är välkomna att mingla lite med spelartruppen. Hade det inte varit så himla långt så hade jag dykt upp, skulle kunnat bli ett intressant reportage!

Slutligen så vill jag bara rikta ett stort tack till Jan Perslöf som hämtat ut min "publiklyftet" tröja och postat den upp till mig. Vilken sann hockeyhjälte, förhoppningsvis kommer jag i framtiden att kunna återgälda dig på något sätt!

Nytt rekord i går, 1586 besökare är en fantastisk siffra! Tack, Tack, Tack kära läsare!

Over and Out!


På begäran!


Det är många läsare som har önskat ett inlägg som handlar om dom klubbarna som jag har tacket nej till, egentligen så hade jag inte velat skriva detta då det inte finns någon anledning att rota i det. Men eftersom jag har ett fantastiskt stöd från er läsare då ni faktiskt under dom senaste två dagarna har höjt läsarantalet till omkring 1400 besökare per dag så ska jag göra ett undantag. Nu är det väl inga nej tack som direkt är några ögonbrynshöjare, men ska självklart försöka ge er lite trevlig läsning.

Kiruna City

"Robban Lahti"
hörde av sig till mig och erbjöd mig en roll som spelande tränare, trots att det handlar om tvåan så ska man inte underskatta den utmaningen. Jag vill i framtiden gärna testa på tränaryrket då jag tror att jag skulle kunna göra ett bra jobb, känner väl att jag har mer kunskap om hockey än den jag själv får ut på isen. Förfrågan kom dock lite för tidigt i karriären då jag fortfarande känner att jag har mycket kvar att ge som spelare, vill visa mig själv att fjolåret bara var en plump i protokollet.

Luleå Rebels

Legendaren och Rebelstränaren Osmo Soutokorva
hörde av sig tidigare under våren och visade sitt intresse, vi sa då att vi skulle höras av senare under silly season. Det rann dock mycket beroende på mig ut i sanden och när detta med Kalix dök upp så byggde jag istället vidare på det spåret. Jag tror dock att Rebels kan bli en obehaglig överraskning i vinter, dom jobbar med små medel men har i sin tur en bra stad att erbjuda. Man spelade redan ifjol ett spel som skulle stått sig bra i ettan, kan man bygga vidare på det så blir man definitivt att räkna med.

Lycksele

Handlar egentligen bara om att jag kom in på skolan i Kalix, hade jag inte gjort det så hade jag nog stannat och tagit mitt ansvar. Trivs otroligt bra i byn och har ett jobb som jag stormtrivs med, dessutom ett härligt lag och en härlig stab runt laget. Tyvärr så blir det många spelarförluster som man förhoppningsvis kan ersätta, tror och hoppas att Lycksele även i år blir ett lag att räkna med.

Kiruna IF

Var sak har sin tid, för min egen del så var jag inte riktigt redo att flytta hem. Om jag skulle ha gjort det så hade det varit för mina nära och käras skull, framförallt så tror jag att min hockeytokiga far hade tyckt att det hade varit roligt att se sonen på Lombia igen. Nu är han där varenda matchkväll iallafall och ger efteråt en total matchgenomgång åt mig, visste ni att han antecknar alla målskyttar och assistanter? Det gör han enbart för att han vet att jag älskar statistik! Men det var ett tungt nej tack när jag ringde den formidabla sportchefen Stefan Lundmyr, det skar i hjärtat då hemma alltid är hemma. Det kanske nu låter som mycket snack och liten verkstad men helt ärligt så var det ett tufft beslut att ta. Många har frågat mig om det inte ligger något mer bakom detta med tanke på att Kiruna har varit dåliga på att höra av sig genom åren. Nej har jag direkt svarat på det då orsaken till det har varit mycket enkel, Kiruna har haft ambitionen om allsvenskan och i dom planerna har inte jag ingått. Så enkelt är det, bara för att du är Kirunabo i grund och botten så kan man inte ha en plats i truppen när man vill. Tanken nu när Stefan ringde var att se till en mera långsiktig lösning där jag sakta men säkert skulle slussas in i föreningens innandöme, ungefär som man nu gör med Mikael Lasu. Det hade alltså inneburit en permanent flytt hemåt och det var jag som sagt inte redo för då mina intressen utanför hockeyn inte alls överensstämmer med det utbudet Kiruna har att erbjuda.

"En gång asfaltsunge, alltid asfaltsunge"

Nu fick ni en liten inblick om hur min silly season har sett ut, i slutändan så var nog detta det bästa beslutet då jag nu får utbilda mig inom ett område som jag brinner för. Även hockeymässigt ska det bli intressant att få spela under Petter Christofferssons vingar, kommer nog lära mig en hel del om hur man bygger lag och om hur man får ut allt ur spelarna under varje matchdag!

Over and Out!

Lite övergångar!


I skuggan av min egen övergång till Kalix så har det hänt en del i div 1 Sverige under dagen, även dom obetydliga övergångarna är värda att notera. Skämt å sido, det har faktiskt hänt en hel del intressant på marknaden.

- Lars Örnberg B Clemensnäs till Kiruna ( Lars hade en fantastisk fjolårssäsong i ett långa stunder tamt Clemensnäs, under en period av serien så var det bara Lars som producerade. Det blev hela 11 mål vilket får ses som ett bra facit när man spelar back i ett lag på den undre halvan. Malåsonens utvecklingskurva går åt rätt håll och det känns som ett bra val att då åka till Kiruna för vidare utveckling. Förhoppnings blir han ett bra tillskott, inte var väl fjolårssäsongen "once in a lifetime" ? )

- Johan Välitalo Fw Lycksele till klubb ej klar ( Kraftpaketet från Pajala står redo för nya utmaningar, än saknas dock en klubb att spela i. Gjorde en riktigt bra fjolårssäsong där han producerade bra med poäng och där han förhoppningsvis tvättade bort den "stökiga killen" stämpeln som han tyvärr har fått leva med. Besitter fina kvalitéer både på och utanför isen och dom snedsteg som han har råkat ta i sin karriär tycker jag nu ska glömmas. Har egentligen det mesta man kan begära av en spelare då han har ett bra skott, fina händer, bra skridskoåkning, bra fysik och en otrolig vinnarskalle, han är dessutom utanför isen en ödmjuk kille med sunda värderingar . )

- Mikael Ahlén Fw Djurgården till Nybro ( Kan bli ett succéförvärv detta, stor, stark och kraftfull i sitt spel. Gjorde ett antal matcher i elitserien med Djurgården under fjolåret innan han lånades ut till Huddinge i allsvenskan. Största meriten i elitserien är väl slagsmålet med Lee Goren, snacka om att utmana ödet! )

- Markus Jonsson B Djurgården J-20 till Vita Hästen ( Stor och stark, kommer säkerligen tillföra tyngd i lagets defensiv. Bloggen har egentligen ingen aning om vem Markus är, känns dock som att det är defensiven som är hans starka sida. )

Återkommer förhoppningsvis under kvällen med ett inlägg om vilka klubbar som jag tackade nej till, verkar finnas ett intresse av er läsare för det.

Over and Out!

Man är en av dom nu!


När jag tänker på klubbyten så dyker direkt namn som Robert Burakovsky ( 18 klubbar ) och Sebastian Lukin ( 8 klubbar ) upp i mitt huvud. I dag så får väl nästan jag också sålla mig till den skaran då det nu är klart med klubb nummer 6 för min egen del, snacka om att ha klubbkänsla!

Precis som det har spekulerats i så blir nästa destination för bloggen Kalix, ett lag som faktiskt spelade ner oss ( Lycksele ) i kval under fjolårets sista grundserieomgång. Man var nykomlingar inför fjolårssäsongen och började minst sagt knackigt men man blev bättre och bättre ju längre säsongen led. Efter nyår så hade man en bättre form än vad till exempel vi ( Lycksele ) och Boden hade, det gick åt rätt håll för Kalix så att säga.

Man förfogar i dagsläget över en ganska så habil trupp då man lyckats få in en riktigt bra målvakt i Tomi Haapaniemi och ett riktigt rivjärn i offensiven då Mikael Österberg valde att flytta hem från Asplöven. Dessa killar kommer att bli otroligt viktiga då Tomi kommer att utbilda dom två unga målvakterna som han har vid sin sida, nu gjorde Jonas Johansson en fantastisk fortsättningsserie men kan nog ändå vara skönt att ha någon rutinerad herre att luta sig emot.  Mikael kommer att gå i bräschen med sitt Kalixhjärta och sin spelstil och genom det få med sig laget dom dagar det går lite tyngre. Backsidan börjar väl även den ta sig och med någon förstärkning till så börjar den att se stabil ut, man får dessutom behålla den otroligt viktiga trion Anders Vikman, Johan Karlsson och Rickard Boudin. Det ser med andra ord bra ut för Kalixs del.

För min egen del så har egentligen tanken alltid varit att stanna i Lycksele då jag har trivts väldigt bra både med hockeyn och det sociala. För några veckor sedan så hörde Kalix av sig och hade en intressant helhetslösning att erbjuda, dom berättade då för mig att dom hade en bra journalistutbildning i "byn". Det hade jag ingen aning om men började forska runt lite om skolan och blev väl mer och mer intresserad av utbildningen, haken var att jag också skulle ta mig in. Egentligen så hade dom haft sin testhelg i början av Maj men dom var otroligt hjälpsamma och ville att jag trots det skulle komma upp och göra en del intagningsprov ( dessa gjorde jag för en vecka sedan ) . Under tiden som jag väntade på svar så blev även jag och klubben överens om kontraktets innehåll, nu var det egentligen bara att vänta på beskedet från skolan. Det beskedet kom i tisdags och det blev som ni förstår ett antagande på skolan, i samma veva som det kom så blev jag även klar för spel i Kalix.

Så nu är det bara att packa väskan och bege sig till nya marker, i ärlighetens namn så börjar jag bli en aning less på detta vagabondliv men till denna chans kunde jag inte tacka nej. Jag får dels chansen till att utbilda mig inom ett ämne som jag kan se mig själv arbeta med i framtiden, dels så kommer jag till en förening som andas optimist och framåtanda. Kalix har verkligen varit proffsiga i sin dialog med mig, dom har till exempel lagt otroligt stor vikt på att ge även min tjej en dräglig och meningsfull tillvaro. Förhoppningsvis så kommer hon nu att få chansen till att ta en tröja hos div 2 laget Assi, nu är det alltså fotboll vi pratar om.

Det ska bli en otroligt spännande och motiverande resa och jag hoppas att jag kommer att kunna bidra med ett bra ledarskap både på och utanför isen och dessutom vara ett stöd för dom unga och utvecklingsbara killarna. Givetvis så vill jag även vara med och bidra med en hel del poäng både till mig själv och till laget, jobbar man bara hårt varenda dag så brukar man dock bli belönad med sådana saker. I själva spelet så hoppas jag kunna ta ett stort ansvar och underlätta för mina medspelare, lyckas jag med dessa aspekter så är åtminstone jag mer än nöjd med vad jag har presterat.

Jag vill samtidigt passa på att tacka alla som jobbat i och kring hockeyn i Lycksele, ni har gjort ett fantastisk jobb och dessutom gjort så att vi spelare fått en bättre vardag än vad vi förtjänar.
Vill även passa på att tacka alla spelare i laget, det har varit otroligt roligt att ha fått vara en del av denna ödmjuka och härliga grupp. Vi har verkligen varit ett lag både på och utanför banan, tack för att ni gjort detta till ett fantastiskt år killar!

Nu kan man efter många om och men äntligen börja blicka framåt mot ispremiären i Augusti, det underlättar att ha ett mål att jobba emot när man gnuggar där ute i löpspåret. Som ni förstår så är min tacksamhet mot Lycksele stor och ytterligare ett bevis på föreningens storhet är att jag även i fortsättningen får deltaga på deras försäsongsträning.

"Laget före jaget" är ett känt talesätt som dessutom stämmer in alldeles utmärkt i beskrivningen av Lycksele som föreningen, lycka till i vinter killar!

Måste väl avsluta med några väl valda ord till målvaktsfantomen "SlimJim" Lundberg " Jag vet dina svagheter", eller vet jag det egentligen? Har han ens några? Gjorde jag ens något mål under träningarna på honom? Med min målform under fjolåret så är det inte direkt läge att vara kaxig!

Over and Out!

Är det någon som vet..


när KHK:s publiklyftet tröjor anländer till oss som har beställt en sådan?

Over and Out!

Lite rykten!


Fick under gårdagen ytterligare lite rykten från en bra källa, som alltid så får man ta det för vad det är. Det är trots allt bara ett rykte och spelare pratar oftast med flera klubbar under silly season.

- Oscar Molin B Kiruna till Västervik ( Parterna pratar med varandra, vet ej hur långt dom kommit i förhandlingarna. )

- Kim Sunna Fw Kiruna till Västervik ( Äntligen lite news om Kim, vad jag vet så är han i ett liknande läge som Oscar. )

- Stefan Sterner C Zeltweg till Hedemora ( Mannen med eliteprospects snyggaste mustasch är på väg hem till Hedemora igen, en poängmaskin som alla topplag skulle ha stor nytta av. Det hänger visst på om klubben lyckas fixa ett jobb! Sportchefer, kasta er på luren! )

- Joel Asp B Kiruna till Asplöven ( Han ser ut att hamna i Asplöven men även varit i kontakt med Väsby, det troliga är att vi till hösten ser honom i Gränsstadens stoltheter. )

- Anders Lövdahl C Tingsryd till Asplöven ( Jag skulle gärna se Anders i Asplöven, har i mina samtal med Mr Lehto alltid hyllat honom. Stor, stark, pucksäker och en fenomenal tekare. Han skulle minst sagt vara ett bra förvärv för Östra Norrbottens stoltheter. )

Over and Out!

Inte en dag utan rykten!


Givetvis så handlar rubriken om Asplöven, det är som vanligt en hel del spelare som ryktas in. Bara under denna dag så har rasslat in rykten om tre spelare som kan tänkas vara på väg till klubben. Som alltid så får ni ta dessa rykten med en nypa salt när det handlar om spelare till Asplöven.

- Veli-Matti Myllymaa Fw HC Luvia
( Spelade under fjolåret med HC Luvia i den Finska tvåan, där verkar han haft lite lekstuga då han producerade makalösa 121 poäng ( 71+50 ) på sina 32 matcher. Det är fantastiska siffror men säger samtidigt inte särskilt mycket om hur han är på div 1 nivå. )

- Sami Tuominen B Ånge ( En offensiv back som producerade 35 poäng ( 10+25 ) på 36 matcher i div 1 B under fjolåret. Har han gjort dom poängen där så kan han göra det även i den snäppet starkare A serien, en rutinerad herre detta. )

- Mike Hooker Fw Ånge ( En poängstark Kanadensisk center som under fjolåret producerade 40 poäng ( 19+21 ) på 36 matcher. Han har dessutom ett otroligt häftigt namn, kan bli ett bra förvärv om affären går i lås. )

Enligt rapporter till bloggen så har Lycksele gjort klart med backen Nicklas Holmér som senast spelade i M/B Hockey och där han under fjolåret stod för 9 poäng ( 4+5 ) på 16 matcher. Kan inte helt bekräfta att detta stämmer och jag har ingen ytterligare information om hur Nicklas är som spelare.

För min egen del så fick jag i dag beskedet om att jag kom in på den utbildning som jag har sökt, nu talar alltså det mesta för en flytt. Jag och den nya klubben är helt överens men måste innan jag tackar ja överlägga denna flytt med flickvännen. Hon har dock gett klartecken men vill ändå överlägga en sista gång innan jag tackar ja både till utbildning och klubb. Så inom någon dag så kommer ni som inte redan vet få reda på vart bloggen kommer att stationera sig till hösten, håll tillgodo kära läsare!

Over and Out!

Tack för allt "Pakis"!


I dag blev det officiellt, "Mr Asplöven" har gjort sitt i föreningen. Ni läste rätt, Jarkko Pakisjärvis kärlekssaga med Asplöven är nu över då han i dag skrev på för det nyblivna Mestislaget Roki -79.
Det kommer att kännas konstigt att se en årgång med Asplöven utan Jarkko i truppen då han har varit med sen div 1 resan tog sin början.
Det var säsongen 01-02 som han kom till föreningen efter en säsong i derbykollegan Kalix. Då kom han som en stjärna och en spelare som spelade för jaget, i dag är han en ödmjuk lagspelare som alltid värdesätter laget före jaget. Det hann bli 8 säsonger i föreningen och 213 matcher, på dessa matcher gjorde han hela 290 poäng fördelade på 103 mål och 187 assists.

En dag som denna lyfter åtminstone jag på hatten och tackar dig för allt som du har gjort för Asplöven och div 1 hockeyn i norr. Tack för att jag har fått äran att spela tillsammans med dig, du kommer att vara saknad i serien under vintern!

Måste väl avrunda med två klassiska "Pakis" saker, den första inträffade när han skrev på sitt första kontrakt för klubben. Det handlade på den tiden om ett väldigt bra kontrakt och dom frågar Jarkko vad han kan göra för klubben, dom hade väl då tänkt att han skulle hjälpa till lite med utbildning av dom yngre spelarna i föreningen.

Vad Jarkko svarade? " Ni får 50 poäng" Värt att notera är att han till slut landade på 51 poäng, typiskt Jarkko på den tiden det begav sig.

Den andra saken utspelade sig under en bortamatch mot Vännäs samma säsong, Jarkko hade haft otroligt mycket speltid och domaren visade helt plötsligt upp att Asplöven hade tagit timeout. Coach Urban Lahti fattade ingenting men när vi alla vände våra blickar bort efter bänken så möttes vi av en röst, " Jag är trött". Givetvis så var det då Jarkko som själv hade begärt timeout, man kunde inte mer än skratta!

Lycka till där hemma i Finland nu Jarkko, håller alla tummar jag kan för att det ska gå bra för både dig och laget!

Over and Out!

Het, Hetare, Bergenström!


Som bloggen tidigare har berättat så har både Gislaved och Piteå visat intresse för den spelskicklige centern Henrik Bergenström, nu får vi dessutom lägga till Mjölby och Kiruna på den listan. Henrik svarade under fjolåret för fina 45 poäng ( 19+26 ) på sina 34 matcher och var stundtals en av Kirunas bästa spelare.
Det började dock tungt för Henrik men under den andra halvan av grundserien så var acklimatiseringen ett faktum, på dom sista 8 matcherna innan jul så svarade han för drygt 20 poäng och räddade på så sätt upp en knackig säsongsinledning.

Vilket lag som till slut lyckas få Henriks underskrift låter jag vara osagt men vet att Henrik gärna vill ha ett bankjobb vid sidan av isen, det lag som gräver fram ett sådant först lär ligga bra till. Det borde innebära fördel Kiruna då jag vet att Henrik har gjort ett mycket uppskattat jobb på sitt civila arbete under fjolårssäsongen. Det skulle vara ytterligare ett lyft för Kirunas trupp, var så säkra på att Kiruna blir starka även denna säsong!

Visby/Roma har gjort en bra silly season som blev än bättre i går då man lyckades knyta till sig poängmaskinen Björn Jonasson. Björn svarade under fjolåret för fina 47 poäng ( 22+25 ) i M/B Hockey och kommer att bli en kanonförstärkning för Ö-laget. Jag har sagt det förut, Visby/Roma kommer att bli starka!

För min egen del så hoppas jag under dagen få svar från en utbildning som jag har sökt, svaret från den kommer även att avgöra min hockeyframtid. Blir det ett ja så är sannolikheten stor att det blir en flytt, blir det däremot ett nej så kommer jag att stanna i Lycksele. Avgörande var ordet!

Over and Out!

Ständigt i fokus!


Asplöven HC har för vana att få stå i fokus när toppspelare blir lediga, på ett eller annat sätt så ryktas dom alltid till klubben. Denna gång är det Skellefteåsonen Kent Lindberg som har bestämt sig för att flytta hem från Sparta Sarpsborg som håller till i den Norska högstaligan. Var tror ni Kent ryktas hamna? Givetvis till Asplöven som sägs ha lagt ett jättebud, 30000 kr netto/månaden, fri mat och fri bostad är det ihärdiga rykten som säger.

Bloggen skulle tro att detta är en sanning med viss modifikation, känns som att summorna bara blir högre desto längre ett rykte sprider sig. Skulle det däremot stämma så är det otroligt bud som jag har svårt att se att Kent kan tacka nej till. Det finns tydligen fortfarande pengar i ettan, åtminstone i Asplöven och Haparanda!

Blir intressant att följa upp denna story, det känns nämligen som att det kommer att stanna vid just ett rykte. Asplöven har en förmåga att alltid hamna i fokus när det handlar om pengar och bra spelare, det får man tacka sin frispråkige ordförande Magnus Lehto för!

Over and Out!

Det finns en del bra spelare kvar på marknaden!


Se här kära sportchefer, det finns några riktiga storfräsare kvar att hugga även till er klubbar i ettan! Fjolårsklubben och poängen delger jag er nu!

- Michael Wallen Fw Arboga 47 poäng ( 16+31 )

- Jonas Höög Fw Arboga/Botkyrka 71 poäng ( 31+40 )

- Juha-Matti Yli Junnila Asplöven C 43 poäng ( 17+26 )

- Arturs Ozolins Fw Asplöven Fw 33 poäng ( 16+17 )

- Ronni Hannula Fw Botkyrka 46 poäng ( 25+21 )

- Fredrik Johansson Fw Botkyrka 43 poäng ( 18+25 ) 19 matcher!!

- Ville JoLinder Fw Enköping 60 poäng ( 30+30 )

- Mattias Strandin Fw Enköping 59 poäng ( 13+46 )

- Daniel Sandgren B Hudiksvall 27 poäng ( 6+21 )

- Henrik Bergenström Fw Kiruna 45 poäng ( 19+26 )

- Joel Fredriksson Fw Kiruna 41 poäng ( 22+19 )

- Thom Nordin C Lindlöven 38 poäng ( 22+16 )

- Joacim "Ovechkin" Hedblad Fw Lindlöven 38 poäng ( 13+25 )

- Andreas Lind Fw LN 91 44 poäng ( 17+27 )

- Lars Ottinger Fw LN 91 40 poäng ( 22+18 )

- Erik Giljam C LN 91 35 poäng ( 12+23 )

- Björn Jonasson Fw M/B Hockey 47 poäng ( 22+25 )

- Johan Skinnars Fw Leksand/ Nyköping 35 poäng ( 13+22 )

- Niklas Strandberg B Piteå 41 poäng ( 20+21 )

- Nicklas Larsson B Surahammar 42 poäng ( 12+30 )

- Joachim Leijon Fw Surahammar 40 poäng ( 10+30 )

- Simon Östlund Fw Tierp 40 poäng ( 22+18 )

- Mikael Jedland Fw Trångsund 41 poäng ( 25+16 )

- Jimmy Lindström Fw Valbo 51 poäng ( 31+20 )

- Calle Suuronen Fw Arlanda 46 poäng ( 21+25 )

- Sami Pitkänen B Arlanda 29 poäng ( 4+25 )

- Sami Tuominen B Ånge 35 poäng ( 10+25 )

- Patrick Nordström Fw Östersund 43 poäng ( 17+26 )

- Henrik Hetta Fw Östersund 38 poäng ( 18+20 )

Nu har bloggen gett er en viss information, är väl som vanligt först till kvarn som gäller!

Over and Out!


RSS 2.0