Även Huddinge rustar!


Det börjar mer och mer kännas som att den sportsliga vägen till allsvenskan är mer en utopi för dom krigande div 1 klubbarna då både Nybro och Huddinge sett över spelartruppen inför den kommande kvalserien.

I dag så var det Huddinges tur att presentera åtminstone ett tungt nyförvärv då man från Leksand lånar den etablerade forwarden Marcus Weinstock som på 39 matcher i Leksand svarat för fina 31 poäng. Genom att Leksand stärkte upp forwardssidan med värvningarna av Mathias Johansson och Robert Petrovicky så var man tvungen att förändra och tyvärr då för Marcus del så fick han lämna.
Huddinge tar även över Djurgårdsspelaren Mikael Ahlén på ett lån, Mikael status är väl en aning osäker då han inte fått så mycket tid i A-laget utan mestadels huserat i klubbens J-20 lag trots att han är ett år för gammal. Men att han är en rivig och fysisk spelare fick man bevis på då han kastade handskarna mot självaste Lee Goren, denna kille vill otroligt mycket med sin hockey och kommer förmodligen tillföra Huddinge ytterligare en dimension.

Usch, är rädd för att det blir ett läskigt uppvaknande för dom div 1 klubbar och fans som har målet att just sitt lag ska ta sig upp i det allsvenska finrummet. Jag tror tyvärr att steget kanske är större än man tror, men som tur är vet man inte svaret förrän kvalserien har spelats.

Så för alla er fans, styrelsefolk, sponsorer och spelare lever drömmen vidare. Den dagen ni förlorar drömmen och hoppet så är det lika bra att ge upp för det är just drömmen och visionerna som kan hjälpa er på vägen upp mot finrummet!

Over and Out!

Asplöven vinnare i tungviktsmötet!


Tungviktsmöte är väl kanske fel ord då Kiruna förmodligen stoltserar med den kortaste truppen i denna alletta, givetvis är det då längden jag menar. Det var alltså Kirunas speed mot Asplövens tyngd och spelskicklighet som stod på agendan denna kväll i Arena Polarica, tyngd och skicklighet verkar i såna här matcher vara mer värt än bra speed och rörligt anfallsspel.
Favoriten Asplöven höll för trycket och hemmavann planenligt med siffrorna 5-2, verkar som hemmaplan är till stor fördel i denna alletta. Enligt rapporterna så var Asplöven numret större i dom avslutande två perioderna och hade också planens gigant i Juha-Matti Yli-Junnila. I Kiruna så kretsade det mesta kring förstaformationen med Andreas Nyberg, Joel Fredriksson och Joel Törmä, beröm även till målvakten Fredrik Alcén som verkligen prickat in formtoppen till dom viktiga matcherna.

Fick även en pratstund med Asplövens ordförande efter matchen där han på frågan om det blir någon backförstärkning svarade ungefär så här:

" Det ser mörkt ut i jakten på en back, vi fick i dag klart med Skellefteå backen Björn Lundqvist då Skellefteå var snäll och lånade ut honom säsongen ut. Vi jobbar på ytterligare ett namn men blir det nej tack från honom så sitter vi nöjd med det vi har"

På övergångssidan så är dom senaste övergångarna av intresse dessa:

- Mathias Johansson Malmö till Leksand

- Robert Petrovicky HC Vitkovice till Leksand

- Anton Persson Clemensnäs till Limhamn

- Jens Nielsen Olimpija Ljubljana till IFK Ore (div 3!)

- Torbjörn Johansson Sparta Sarpsborg till IFK Ore

- Dieter Kalt Salzburg till Luleå

Fick även en förvarning på att en div 1 klubb i mellersta Sverige har svårt med likviditeten och är genom det osäkra på om dom kommer att kunna genomföra det kvalspel som komma skall. Med respekt för klubben så vill jag inte gå ut med namnet innan det nått pressen.

Som ni ser så händer det otroligt mycket just nu, denna blogg skulle med lite mer tid kunna uppdateras varje timma fram till deadline.

Vi hörs snart igen!

Over and Out!

Hockeybloggarnas tid i rampljuset!


Denna vecka måste verkligen höra till den mest intressanta för oss hockeybloggare då det skeppas spelare till höger och vänster runt om i hockeyvärlden. Givetvis har det rört på sig även i dag och här nedan följer dom mest intressanta övergångarna enligt mig.

- Patrick Hucko Totempo Hvik till Nybro ( Sorry Hästen, sorry Asplöven och sorry alla andra klubbar som var på jakt efter den spelskickliga och hårdskjutande Tjecken. Grattis Nybro till ytterligare en förstärkning i jakten på den fortsatta allsvenska existensen).

- Henrik Karlsson och Jonas Höglund Malmö till Södertälje ( Södertälje stärker upp truppen inför den kommande kvalserien, ett klokt beslut av styrelsen vill jag säga. Visst att varken Karlsson eller Höglund kommer tillföra ytterligare spets i truppen men till exempel så blir Karlsson ett bra komplement till Bjurling i målet. Med Höglund så vet man att man alltid får mål men att han inte tillför spelet i övrigt. Men känns det inte som att andra klubbar hade behövt Karlsson mer än vad Södertälje gör?).

- Peter Forsberg comeback till MoDo ( Om foten håller så kommer "Foppa" avsluta säsongen i MoDo, bara att vi håller tummarna för att Peters fot håller då en hel Peter Forsberg ökar intresset kring den svenska elitserien markant).

- Björn Lundqvist Skellefteå J-20 till Asplöven (lån?) ( Björn kommer till spel för Asplöven i kvällen match från Kiruna, återstår att se om det gäller säsongen ut eller bara för kvällen. Man behöver komplettera upp backsidan då man endast har 5 backar i truppen. Man är nöjd med det man sett av Björn i tidigare matcher med gränslaget och genom det så kan man använda honom som ett komplement till övriga backar. Jag väntar dock ännu på den riktiga bomben från Asplövens sida, kom igen nu Magnus!).

I Arena Polarica i kväll så bjuds det på topphockey då hemmalaget Asplöven tar emot antagonisten och serieledarna Kiruna. Det kommer bli en riktig holmgång då det är viktiga poäng som står på spel, pressen ligger på hemmalaget då Kiruna vid vinst verkligen har fått en drömstart på årets alletta.
Hoppas på mängder av kommentarer efter matchen där ni delger er syn på matchen, det kan ni väl göra för min skull?

Matchtips Asplöven-Kiruna 4-2

Målskyttar Asplöven: Joni Lindlöf 2, Juha-Matti Yli-Junnila och Mikael Österberg

Målskyttar Kiruna: Dan Eriksson och Kim Sunna

Over and Out!

Här får ni något att bita i!


I Asplövens forum kallar man vår egen nr 12 Johan Välitalo galen, Tobias Nilsson i Boden har fått sina utbrott under säsongen, Mikko Purontakanen i Asplöven har gett en och annan uppercut, Jesper Burlin i Clemensnäs ville slåss med nämnde Purontakanen, Pierre Berggren i Boden åker runt och letar fight matcherna igenom, Jimmy Blixt i Asplöven kör över allt som rör på sig, Petter Lindberg i Piteå älskar att tacklas och Robin Westlin i Kiruna bangar inte för en rond.

Men gentemot denna kille som jag länkar till nedan så känns dom nog trots allt som mammas små pojkar, eller vad säger ni?

http://hockeysverige.se/news_show_tv_har_slar_emery_ner_materialaren.html?id=5371051

Over and Out!

Lägesrapport


En intensivt skede av säsongen är vi nu inne i, spelare som försvinner, lag som får ekonomisk kris och spelare som går sönder hör till vanligheterna så här två dagar innan deadline..
Här nedan följer en kort nyhetsrapport av det mest intressanta som har hänt under det senaste dygnet.

- Erik Lindberg Piteå till Rosenborg ( Hm, här blir jag verkligen konfunderad då Piteå den senaste veckan jagat spelare. Kontentan av detta blev en förlorad och ingen vunnen, inget som sportchef Patrik Jonsson kan vara särskilt stolt över. Herr Lindberg visar klubbkänsla och lämnar två dagar innan deadline, nu kan jag inte ta i med sågen alltför mycket då jag inte vet bakgrunden till beslutet. Men norska tvåan kan väl inte kännas lockande om det inte är bra med deg inblandat vill säga?)

- Jimmy Vågstedt borta säsongen ut? ( Inte helt bekräftat då mina enda källor är en kommentar här på bloggen och en på Bodens svenskafans forum. Om det stämmer så är det ett otroligt tråkigt besked för både Jimmy och Boden då säsongen hittills varit helt formidabel från hans sida. Tur för Boden att man har en bred forwardsbesättning där jag tror det finns spelare som kliver fram och vill göra dom viktiga målen. Men det är klart att dryga 20 mål inte är helt lätt att ersätta och givetvis är det ett tungt tapp för ett Boden som jagar playoff platsen).

- Malmö friställer sina spelare ( Såpan Malmö verkar äntligen gå mot sitt slut då man i dag meddelade att man friställer sina spelare då man inte kan garantera att dom får lön i februari. Till slut så blev ekonomin och den dyra spelartruppen Malmös fall,  "snälla snälla Percy kom tillbaka" ljuder det nog i dagarna från rödhökarnas styrelserum).

Thomas Strandell Arboga till Östersund ( Thomas som inför denna säsong lämnade just Östersund återvänder nu till klubben. Efter en bra sejour i Arboga så ska han nu hjälpa Östersund i jakten på playoff, ett välkommet tillskott i den unga truppen).

Detta är väl det mest intressant som har hänt under dagen, kommer såklart att tillkomma en hel del intressanta notiser innan transferfönstret stänger då det nu är huggsexa om Malmös stjärnor.
Hörde ett rykte om att Asplöven var på jakt efter en back i LN som dom såg som en billig komplementslösning till övriga besättningen. Tyvärr för Asplövens del så visste spelaren i fråga om dom höga lönerna i klubben och krävde på så vis en väldigt hög lön som Asplöven direkt nekade. Men sanningshalten i detta rykte känns inte alltför hög, så ta detta med en nypa salt kära läsare.

Over and Out!

Rykterna går om..


att Asplöven varit i kontakt med den stora och fysiska backen Nikos Tselios. Nikos har ett förflutet i den svenska hockeyn då han både representerat Färjestad och Örebro under dom senaste säsongerna. Nikos är en renodlad defensiv back med sina främsta styrkor i det fysiska spelet då han väger in på 103 kg fördelade på 193 cm.
Men detta är liksom Paul Esdale och Patrick Hucko enbart lösa rykten, det enda som är säkert i cirkus Asplöven är att det inom kort kommer att presenteras åtminstone en backförstärkning.

Hade jag suttit som sportchef i Asplöven så hade nog jag försökt knyta till mig två backar då man i dagsläget enbart förfogar över fem stycken, visst måste man ha åtminstone sju backar om man ska ha ambitionen allsvenskan?

Over and Out!

Clemensnäs-Lycksele 4-1 ( 0-0, 2-0, 2-1)


Kan direkt meddela att detta inlägg kommer att bli lite kortare än vanligt, dels på grund av att det inte finns så mycket att säga om dagens match och dels för att bloggansvarige är en aning mosig i huvudet efter att ha åkt på en rejäl tackling i mittzonen.

Efter fyra raka segrar mot Clemensnäs så var det i dag ett otroligt revanschsuget hemmalag som ställde upp för nedsläpp. Första perioden blir trots att vi skapade en del heta målchanser mållös, vi kändes väl aningen hetare och vann således perioden på poäng.

Men redan från starten i andra perioden så tog Clemensnäs tag i taktpinnen och visade att den här matchen skulle dom inte ge bort gratis. Denna taktpinne släppte dom sedan aldrig då dom kontrollerade matchens sista 40 minuter på ett bra sätt. I dag hade dom verkligen gett sig f*n på att vinna och dom orkade ligga och pumpa på under hela matchen, tidigare har dom mattats betänkligt i period 2 och 3.
När Clemensnäs spelar som dom gör i kväll så är dom otroligt svårslagna då dom spelar med mycket energi, en otroligt hög fart och en stentuff fysisk hockey. Dom vinner i stort sett varenda närkamp och det kändes som dom jagade poängen mer desperat än vad vi gjorde.
Sett över sextio minuter var Clemensnäs denna kväll värdiga vinnare, förmodligen gör dom en av sina bättre matcher denna säsong.

Vår insats är väl egentligen inte så mycket att orda om då det kändes relativt energilöst, tyvärr så kommer det såna här kvällar när ingenting fungerar. Kanske har det gått lite för bra på slutet och att vi genom det inte var beredda att lägga ner allt det slit som tagit oss till tidigare segrar under denna säsong.
Men kanske var det bra att få en väckarklocka redan tidigt in i denna serie då vi nu vet vad som krävs av oss som lag om det ska bli segrar och viktiga poäng i fortsättningen.

Även Boden hade en tung kväll då man på bortais förlorade mot Kalix med siffrorna 2-1, det innebär att serien nu mer är otroligt jämn.

Kanske var det både från vår och Bodens sida lite för stor fokusering på kommande möten oss kombatanter emellan?

Kanske glömde man av att både Kalix och Clemensnäs vid seger i kväll hakade på i jakten om playoffplatserna?

Nu är det bara att glömma denna kväll och fokusera på dom två mötena med Boden som nu följer, viktiga poäng står på spel. Det gäller att vi kommer bättre förberedda och beredda att redan från nedsläpp ta kampen, vi har mycket revansch att kräva mot Boden då vi ännu inte lyckats slå dom denna säsong.

Min egen insats var precis som lagets väldigt tam, hade ett kanonläge vid ställningen 0-0 som jag tyvärr missade. Hade jag satt den så kanske matchbilden hade sett annorlunda ut, bara att bryta ihop och komma igen!

Over and Out!

Fri entré och truppändring


Det är gratis inträde i Kopparhallen i kväll och genom det kanske man kan sätta säsongsrekord, skulle tro att det krävs uppemot 200 personer för att få till ett svårslaget säsongsbästa.
Ett bra initiativ av Clemensnäs då dom liksom vi har haft otroligt svårt att locka besökare till hemmamatcherna, kan det ha något att göra med att båda hallarna inte direkt är känd för att konkurrera med Scandinavium i antalet varmgrader?

Enligt mina källor så la i går Clemensnäs burväktare Anton Persson ner sin säsong, man får i fortsättningen lita på den unga Emil Simonsbacka.
Detta är ingenting som jag kan bekräfta men lär väl om inte annat visa sig när Clemensnäs släpper sin laguppställning på swehockey i kväll. Om så är fallet så är det ett tråkigt besked för föreningen då Anton Persson spelat upp sig allt eftersom säsongen lidit och har under dom senaste matcherna haft en riktigt hög nivå på sitt spel.

Sju timmar till nedsläpp, ska vi tippa på 147 åskådare i kväll varav 28 stycken som har Lycksele som hemort?

Over and Out!

Inför Clemensnäs!


Då var det snart dax att återigen besöka den magnifika och otroligt varma Kopparhallen som med sin inramning från publikplats gör den till seriens klart trevligaste arena. För er som tyvärr aldrig fått uppleva Kopparhallen så kan det från bloggansvarige meddelas att publiksnittet är ca 60 personer, att kylan slår brutalt mot kinderna och att isen är så hård att till och med jag ser snabb ut.

Men dom två tidigare resorna under säsongen har trots det slutat i dur för vår del då vi efter många om och men till slut lyckats gå segrandes ur dessa bataljer. Faktum är att vi har fyra raka segrar mot Clemensnäs, dock har alla utom en varit med minsta möjliga marginal.
Att det är ett revanschsuget hemmalag som vi i kväll ställs mot är alltså ingen hemlighet då man dessutom vid förlust spelar bort chansen till playoff, så räknar glatt med att det blir åka av från hemmalagets sida.

Clemensnäs spelar en relativt simpel hockey då dom på hemmais vill spela med en fantastisk fart och fläkt och så fort som möjligt få ner pucken djupt i motståndarnas zon. När man vinner puck i den egna zonen så rensas det puckar efter sargerna i parti och minut och man vill med så få pass som möjligt ta sig genom mittzonen. När dom får dessa aspekter att stämma så är dom en svår nöt att knäcka, framförallt då i svårspelade Kopparhallen.

För vår del så gäller det att försöka få ner farten på deras forwards och på så vis underlätta för våra backar, vi måste försöka vårda puck trots det förmodade höga tempot och framförallt så gäller det att vi håller oss till vår gameplan under åtminstone sextio minuter.
Bara för att vi mot Clemensnäs har vunnit fyra av fyra möten denna säsong så är vi inte överlägsen vår motståndare då det i ärlighetens namn har varit några av dessa segrar som får räknas in i kategorin tursegrar. Men genom dessa segrar så har vi skaffat oss ett psykologiskt övertag och kan vi bara spela lugnt och metodiskt så ska vi nog i slutändan kunna dra nytta av dom tidigare segrarna.

Blir intressant att se Clemensnäs tränaren Johan Lundströms sinnesstämning denna kväll då han i senaste mötet gjorde en "Leif Boork" och klev ut på isen och gormade. Säga vad man vill om coach Lundström, känslor lyckas han då alltid skapa på ett eller annat sätt. För länstidningen Norran så måste Lundström vara skön att ha till hands då han med stor kreativitet alltid lyckas leverera bra intervjuer. Efter Clemensnäs matcher så är ett besök på Norran standard från min sida, tack Lundström för alla sköna kommentarer du levererat under säsongen.

Kul med matchdag, räknar med en match i högt tempo med mycket fysiskt och hafsigt spel. Egentligen ingen optimal matchbild om jag ser till mig själv, men gäller bara att spela sitt eget spel och anpassa sig så gott det går.

Over and Out!

Örebro förändrar!


Verkar som Örebros orförande Mikael Fahlander inte är alltför nöjd med vad hans lag hittills presterat då varken grundserieseger och just nu en andraplats i allettan gjorde att coachen Hasse Hansson fick behålla sitt arbete.
Man tar nu istället in Lars "Mozart" Andersson och Peter Andersson som tränarpar, "Mozart" är en ur Örebroare medans Peter kommer från en misslyckad sejour i krislaget Malmö då han tvingades lämna det sjunkande skeppet för ett par veckor sedan.
Ordförande Fahlander säger sig vara nöjd med poängen och tabelläget men säger sig vara missnöjd med spelet hittills, vill Fahlander ha både glamourhockey och massvis med poäng?

Det börjar även närma sig köpstopp i hockey Sverige då lördag är sista dag för övergångar. Kom igen nu Asplöven, dax att börja producera till bloggen!!

Kan inte släppa denna Fahlander då det är en otroligt kaxig jäkel, men skön blogg det har han. Nu hade han varit på spionresa till Enköping och sett dom köra över skrällgänget Visby. Enligt honom så var Visby pinsamt dåliga och hade dom spelat i söderserien så trodde han att dom skulle ligga sist.
Jaja Fahlander, vi får väl se vilka som går till kvalserien. Med tanke på fjolårets fiasko så skulle iallafall jag hålla en låg profil och krydda den med en stor portion ödmjukhet, men alla är vi olika som tur är!

Hoppas trots allt att både Fahlander och Lehto i framtiden får lyckas med sina uppdrag då jag älskar människor som ser möjligheter i stället för problem.
Dessutom så blir bloggen betydligt enklare att handskas med då dom i stort sett dagligen levererar något som är läsvärdigt.

Ska man vara ärlig så kanske just tränarbyte var det som behövdes i Örebro då mina kontakter säger sig tycka att Hasse Hansson inte är överdrivet skicklig varken på isbiten eller coachbiten.

Over and Out!

Det börjar kännas som att..


det är Nybro och Huddinge som div 1 lagen kommer att ställas emot i den framtida kvalserien. Borås har just nu åtta poäng tillgodo på Nybro på rätt sida kvalstrecket medans Mariestad har nio poäng upp till Huddinge på rätt sida nedflyttningsstrecket, känns som att det är för många poäng åt dom båda hållen.
Om vi nu tar oss en titt på vad det egentligen är för motstånd som div 1 lagen kommer att ställas emot.

Nybro

Hemma i Victoriahallen så är man väldigt svårslagna då man parkerar på nionde plats i den allsvenska tabellen om man bara ser till hemmamatcher, det blir en tuff nöt för div 1 lagen att knäcka. Bortaspelet har däremot varit under all kritik då man på sjutton bortamatcher endast fått ihop fyra poäng, ingen vinst! Det är på tok för dåligt, vill man behålla sin allsvenska existens så måste man i kvalserien vinna även en och annan bortamatch.
Nybro har under sin allsvenska sejour alltid varit ett lag på undre halvan, så att det nån gång skulle bli kval för dom har på något sätt känts givet.
Kan man bara på bukt med det usla bortaspelet så blir man farilga i kvalserien, får bära favoritskapet!

Topp tre i den interna poängligan:

1 Robert Kimby      34 matcher 18 mål 11 ass 29 poäng
2 Jonny Ågren        36 matcher 12 mål 10 ass 22 poäng
3Jarno Honkanen  36 matcher   3 mål 18 ass 21 poäng

Inga siffror som skrämmer en statistiknörd som jag, känns som att det är kollektivet Nybro som ska göra det om den allsvenska drömmen ska hållas vid liv.

Huddinge

Huddinge fick inför denna säsong en friplats till allsvenskan då Nyköping blev degraderade efter ekonomiska problem, tyvärr för söderorts laget så fick dom besked rätt långt in på sommaren och således kunde man inte heller förbereda sig optimalt. Jag tycker det är starkt att man trots allt undviker direktnedflyttning, trots det så känns allsvenskt spel i Björkängshallen till hösten som en utopi.
Det som kan ställa till det för dom övriga lagen är tvillingarna Ahlström som redan till nästa säsong lär vara förlorade till elitserien, vill dom avsluta sin karriär i Huddinge med att skjuta kvar klubben i allsvenskan?

Topp tre i den interna poängligan:

1 Oscar Ahlström     37 matcher 16 mål 23 assist 39 poäng
2 Victor Ahlström      37 matcher 19 mål 19 assist 38 poäng
3 Jesper Andersson 36 matcher 11 mål 19 assist 30 poäng

Ska Huddinge undvika div 1 så krävs det att tvillingarna är i toppform då dom på egen hand kan skjuta kvar sitt Huddinge i allsvenskan. Dom har dock haft en liten dipp i poängproduktionen efter nyår, kanske har dom matchats för hårt under säsongens gång?

Kommentar:

Jag ser inte Huddinge trots tvillingarna som något större hinder, Nybro däremot lär bli tuffa att tas med. Men ska jag försöka mig på att sia en aning så tror jag faktiskt att vi till hösten får se ett nygammalt lag i den allsvenska serien, Tingsryd eller Örebro möjligen?

Over and Out!

Resultat från dagens matcher!


Inte bara vi som har spelat denna eftermiddag då det runt om i div 1 Sverige har spelats en del intressanta matcher, här nedan kommer en liten rapport.

Div 1 A vår:

Boden-Clemensnäs 5-2 ( 35-8 i skott efter två perioder säger väl i stort sett allt, Taavolas mannar verkar ha bestämt sig för att hämta in försprånget som vi har fått tack vare fjärdeplatsen i grundserien. Som så många gånger förr så hittade Bodens Jimmy Vågstedt rätt två gånger om och befäster sin position som lagets stora skyttekung. Debuterande backen Johan Carlenius spelade till sig 2 passningspoäng och verkar således bli en tillgång i Bodens offensiv, eller var det bara en tillfällighet?).

Allettan Norra:

Asplöven-KB 65 7-2 ( Asplöven tog en programenlig seger över nykomlingen KB 65, enligt rapporterna var man betydligt bättre än gästerna. Målkungen Joni Lindlöf har bevarat sin fina form och svarade för 2 nya mål i kväll, viktigt att dom som ska producera redan i premiären får det att lossna. Efter att ha studerat resultaten från dom första omgångarna så kan jag redan nu se att div 1 B serien inte har hållit någon högre nivå, lär bli dom tre norrlagen som gör upp om dom två playoff platserna).

Piteå-LN 91 6-1 ( Även här blev det favoritseger då Piteå avfärdade LN relativt enkelt, stod dock bara 2-1 inför slutperioden. Kan tänka mig att det var en aning nervöst i hemmalaget då man i premiären åkte på en rejäl urskåpning av Kiruna, vinst här var ett måste i jakten på playoff).

Allettan Mellan:

Enköping-Visby/Roma 6-0 ( Utanför ön så är Visby betydligt beskedligare, det visade man om inte annat i dag. Enköping är inne i en bra trend och lär gå till playoff, Visby och Valbo lär väl följa med?).

Allettan Södra:

Skåre-Vita Hästen 2-3 ("Krislaget" Vita Hästen tog en viktig seger denna eftermiddag då man besegrade ungtupparna från Karlstad på bortais. Tror att vi nu tar bort epititet krislag på Vita Hästen då man efter halva serien parkerar på den sista playoffplatsen. Verkar bli ett fyralagsrace i denna serie då dom tre stora Tingsryd. Örebro och Vita Hästen utmanas av Färjestads utvecklingslag, tror rutinen fäller avgörande och att Skåre således får packa undan trunken redan under februari månad).

Det var allt för denna kväll, säsongen börjar nu gå in i ett intressant skede med mängder av måstematcher. En hockeynörd som jag har alltså några fantastiska veckor och månader att se fram emot innan den riktiga säsongen börjar, silly season alltså!

Over and Out!


Lycksele-Kalix 4-2 ( 0-0, 3-1, 1-1)


Det är med nöd och näppe som man satt sig här och kan glädjas över dom trepoängen, i ärlighetens namn var det en konstant press mot Jimmy Lundberg under matchens sista tjugo minuter.
Kanske var domaren lite väl hård mot oss då vi i stort sett fick spela med minst en man mindre under hela den sista perioden, tror dock att vi får skylla oss själva lite grann då vi blev lite för passiva och rädda för att tappa vår ledning.

Första tiominuterna av matchen var vi totalt överlägsna i men i takt med att vi missade ett x antal bra chanser så kunde Kalix växa in i matchen och avsluta perioden bättre än vi.

Andra perioden var ganska lik den första, den stora skillnaden var att vi denna gång fick utdelning på alla chanser vi skapade och genom det kunde vi gå fram till en betryggande 3-0 ledning. Eller betryggande är väl kanske fel ord då vi återigen blev tillbakapressade under dom sista minuterna vilket gjorde att Kalix genom för dagen mycket duktige Anders Vikman kunde få in en reducering.

Tredje perioden var Kalix period från start till mål och en kvittering hade inte känts helt orättvist, men genom ett fantastiskt målvaktsspel lyckades vi reda ut nästan alla numerära underlägen. I spel 6 mot 3 lyckades dock Kalix med några minuter kvar få in ytterligare en reducering innan Johan Välitalo skickade in avgörandet i tom bur med ca 30 sekunder kvar att spela.

Sett över sextio minuter tycker jag ändå att vi känns strået vassare, dock märker man i såna här matcher hur svårt vi har att föra spelet. När vi väl får in några mål så blir vi överkonstruktiva och tar en del konstiga beslut, det är dom besluten som sedemera leder till utvisningar.
Kalix ska ha all heder för sin insats då dom trots en dålig start jobbar sig in i matchen igen, dom har ett riktigt bra powerplay där spelförande Vikman och snipern Karlsson har viktiga roller. Dom tog som vanligt ett stort ansvar och Johan Karlsson noterades för 11 skott på mål, utan Jimmy Lundbergs insats och ett lite bättre inställt sikte så hade han kunnat vara mannen som avgjorde till Kalixs fördel.

Vår insats är inte mycket att hurra för då vi föll in i Kalixs hawaiihockey, vi tog en del konstiga beslut och framförallt så tog vi på tok för många utvisningar som gjorde att vi hamnade i rejäl otakt.

Men det viktiga denna eftermiddag var att få med oss tre poäng, en uppgift som vi till slut lyckades med. Denna tid på året är det inte så jätteviktigt om inte spelet fungerar då det nu bara är segrar som räknas, ändå starkt att kunna vinna trots en rätt slätstruken insats.

Min egen insats är ändå helt ok, skapar en hel del fina chanser som jag som vanligt denna säsong inte lyckas utnyttja. Det har verkligen gått troll i målskyttet hittils under säsongen, kanske ändå en nyttig erfarenhet då det under dom senaste säsongerna har rullat in en del puckar. Men det är klart att det är frustrerande och det är klart att det i slutändan drabbar mitt spel då man nu mest åker runt och funderar på när man ska få hänga en puck igen.
Men trots det så tycker jag att jag håller upp spelet på en rätt skaplig nivå, men finns betydligt mycket mer att få ut ur denna kropp. Sluta fundera är nog nyckeln till att få det att lossna, dock inte alltid det enklaste!

Men tre poäng var riktigt skönt att få med oss, nu har vi ännu två poäng till godo på antagonisten Boden!

Over and Out!

"Stjärnor på is"


Det är många sköna händer som i helgen är samlade i Montreal för den traditionella all-star helgen,länkar här nedan till nattens skills-competition.

http://hockeysverige.se/news_show_tv_stjarnor_pa_is.html?id=5301377

Over and Out!

Inför Kalix och lite resultat!


I morgon så börjar äntligen allvaret i form av fortsättningsserien, inte en dag för sent kan man tycka då grundserien har varit avgjord i stort sett sedan i höstas. I grundserien så handlar det om 4 lag och 6 omgångar, alltså en kort och intensiv serie där vinnaren går till playoff. Vi har gjort en bra säsong hittills och genom det har vi också skaffat oss ett bra utgångsläge inför det som komma skall då lagen tar med sig bonuspoäng. Vi kommer att starta på fyra poäng, Boden på två poäng, Clemensnäs på en poäng och Kalix kommer att starta på noll poäng.

Men trots vår fina höst så får nog ändå Boden gälla som favorit, dels för att dom slagit oss i alla fyra möten och dels för att dom har den mest rutinerade truppen i denna serie. Dessutom har man redan sen i höstas haft som målsättning att gå til playoff medans till exempel vi har haft som målsättning att etablera oss i div 1. Sett till det så har vi gjort en fantastisk höst där vi lyckats vinna över alla lag utom just Boden, dom har verkligen varit en svår nöt att knäcka för oss.

Men som sagt, i morgon är det då premiärdags då vi tar emot Kalix på hemmais. Vi har vunnit tre av fyra möten denna säsong men trots det är man alltid lite orolig inför mötena med Kalix då man vet att dom alltid kommer ut och krigar i minst sextio minuter. Om det är något lag som har krigat lika hårt som vi denna säsong så är det just Kalix, coach Christoffersson har verkligen ingjutit ett stort mod i sina unga iskrigare.
Kalix ska trots sistaplatsen vara nöjda med sin insats så här långt då dom som nykomlingar bjudit upp till fight i stort sett verenda kväll, man ska även komma i håg att deras stomspelare tagit ett otroligt stort ansvar i den unga truppen.
Då är det givetvis Anders Vikman och Johan Karlsson som jag menar, dom har verkligen burit sitt lag på deras axlar denna höst. Man fick i slutet av grundserien ett tillskott i truppen då centern Johan Ceder valde att lämna bänken i Asplöven för en nyckelroll i Kalix, ett mycket klokt beslut av en klok och spelskicklig spelare.

Men håller vi oss till det vi ska göra och följer vår gameplan till hundra procent så ska inte dom tre poängen vara i fara då vi är ett bättre lag än vad Kalix är. Men när det är premiärdags så finns det inga givna segrar, framförallt inte när vi ska försöka bemästra favoritskapet. Det blir en ny utmaning för vår unga trupp då vi under hösten kunnat jobba i skymundan och alltid kunnat låta motståndarna föra spelet, det här blir en nyttig erfarenhet för dom unga killarna i truppen. Samtidigt gäller det nu att vi äldre kliver fram och tar ett stort ansvar, det ska dock inte vara några större problem då det är lättare att tända till i matcher som gäller mycket.
Det skulle dock smaka bra med en bra start av denna serie och då skulle det sitta himla bra med en seger redan i morgon, kul att det snart är dags för nedsläpp!

Två allettan matcher spelades i dag:

Allettan norra:

Kiruna-Östersund 3-1 ( Kiruna tog en mycket rättvis seger mot ett ganska så uddlöst Östersund, dom farligheter som Östersund trots allt skapade var Fredrik Alcén i Kirunamålet mycket alert på. Han blev för andra matchen i rad utsedd till matchens lirare och har verkligen toppat formen när det som bäst behövs. Kiruna har fått en skön start med 2 raka segrar mot 2 topptippade lag, allettan är på god väg att passa Kiruna som handen i handsken. Efter dom senaste årens fiaskon i just allettan för Kirunas del så känns det som att dom nu är värd lite framgång, keep up the good work boys!).

Allettan mellan:

Valbo-Arboga 5-6 öt ( Tack Arboga för att ni ännu håller serien vid liv, hade Valbo vunnit så känns det som att serien hade varit avgjord. Valbo hade en 4-0 ledning en bit in i andra perioden innan Arboga vaknade till, snacka om upphämtning. Surt för Valbos John Dahlgren då han summerade 0+5 men ändå fick kliva av som förlorare, lär vara hyfsat svårt för honom att veta om han ska vara glad eller besviken då det ändå känns som att han ändå gjorde vad han skulle denna eftermiddag).

Over and Out!

Restmatcher allettan mellan och södra!


Det har spelats två restmatcher i allettorna i kväll, inga direkta skrällar att rapportera.

Allettan mellan:

Visby/Roma-Surahammar 3-2

Ölaget är efter sju spelade omgångar fortfarande obesegrade på hemmais, faktum är att man endast förlorat en match i hela serien. Man toppar serien och känns redan nu klara för playoff, om Valbo vinner sin restmatch mor Arboga så vill jag påstå att playoffplatserna redan i halvtid är klara.
Nykomlingen Visby är div 1 hockeyns stora skrällgäng denna säsong då man i våras med nöd och näppe tog sig upp i tvåan, vem hade då trott att man några månader senare skulle toppa hela allettan?
Enköping och Valbo lär vara dom andra två lagen som tar platserna till playoff, den stora frågan är om Visby har kraften till att vinna hela allettan och på så vis få en betydligt enklare resa emot kvalserien.

Allettan södra:

Kungälv-Pantern 4-5

Pantern nöp det sista halmstrået då man på bortais lyckades besegra seriens verkliga stryklag, det satt dock hårt inne. Pantern har nog trots segern ikväll inte mycket med playoffplatserna att göra men så länge man teoretiskt har chansen så kommer man gå för det till hundraprocent. Hamnar man i en positiv trend så går det dock fort att avancera i tabellen då just denna alletta är otroligt jämn.

Annars inte mycket att förtälja denna fredagskväll, 1300 på plats i Visby ishall även i kväll imponerar. Det var ett bra val av forne Västerås och Kirunabacken Tobias Lilja att inför fjolåret ta med sig familjen på färjan över till ön, tror inte att varken plånbok eller motivationen till sporten mått dåligt av det.

Kiruna tar emot Östersund på hemmais i morgon, blir det ytterligare en klang och jubel föreställning i legendariska Lombiahallen?

Matchtips: 5-2

Målskyttar Kiruna: Joel Törmä 2, Andreas Nyberg, Henrik Bergenström och Magnus Sandström

Målskyttar Östersund: Patrick Nordström och Henrik Hetta

Over and Out!

8 dagar kvar!


Nu är det bara drygt en vecka kvar tills transferfönstret stänger, för många sportchefer är det nu en vild jakt på förstärkningar. Det är nu det sunda förnuftet försvinner och man värvar bara för värvandes skull, i bland slår det väl ut men allt som oftast så blir det en värvning som floppar totalt.
Hur ser det då ut bland norrlandslagen i allettan, vilka kommer förstärka och vilka kommer sitta nöjda?

- Piteå ( Man letar förstärkningar men vill samtidigt inte riskera att slänga pengarna i sjön, kanske kan man få Björn Lavander att ställa upp säsongen ut? Johan Wikberg som kring jul avviserade att han lägger skridskorna på hyllan har man nu lyckats övertala, en viktig pjäs då Johan har ett stort hjärta för föreningen. Nu kanske succékedjan med Olofsson, Wikberg och Lundberg kan återuppstå?).

- Kiruna ( Man har under dom senare åren jobbat efter en sund linje angående förstärkningar, man letar killar med Kirunahjärta eller någon form av anknytning till staden. Dom killar man värvar in som saknar detta ska vara killar som smälter bra in i gruppen och tillför spetskompetens på isen. Man värvade för någon vecka sedan hem Kirunasonen Kim Sunna, en värvning som gick helt efter den linje som man jobbar efter. Kim har enkelt och smidigt smält in i gruppen och tillfört en hel del energi och poäng på isen. Jag tror Kiruna kommer sitta nöjda även vid årets transferstopp då man mer förlitar sig på gruppdynamik än stjärnvärvningar).

- Asplöven ( Jag är förvånad över att det ännu inte har ramlat in några värvningar då det alltid brukar smälla till under denna tid på året, i år är man också i stort behov utav backar. Man har just nu bara fem backar i truppen och det är ohållbart om man har allsvenskan som målsättning, räknar med två nya backar inom kort. Jag tror väl även det ramlar in en forward då det känns som att det behövs en kille som kan bryta mönstret, en Abrahamsson typ helt enkelt. Men det verkar vara tunt på spelarmarknaden och sen tror jag tyvärr att klubben inte har så gott rykte bland spelare och agenter nuförtiden. Men som spelare behöver man egentligen inte tänka på trygghet under denna tid på året då det endast återstår ett fåtal månader, det är oftast pengar spelare vill åt när man byter klubb i slutet av januari. Räkna med nya namn inom kort då Magnus lär jobba febrilt under dom avslutande dagarna!).

Over and Out!

Det ryktas om..


att Asplöven just nu förhandlar med en tjeckisk back som har sina klart främsta egenskaper i det offensiva spelet. Av hänsyn till föreningen så vill jag inte nu gå ut med namn då ingenting är klart.
Det rör sig om en rightare med ett förflutet i både elitserien och allsvenskan, en poängstark kille med ett otroligt fint skott.
Skulle denna värvningen bli av så tror jag att det kan vara en av föreningens största värvningar genom tiderna om han nu håller samma klass som för några år sedan.

Vi får väl se vart detta landar, håller mina tummar för att Magnus får denna affär att gå i lås.

Mer info kommer senare!

Over and out!

Drömstart för Kiruna!


Då var premiärmatcherna spelade i den norra allettan, blev två hemmasegrar då Kiruna slog Piteå med 6-2 och KB 65 slog LN 91 med siffrorna 8-4.

I Kiruna så hade hela 2220 personer i kväll sökt sig till anrika Lombiahallen för att se på det förmodade toppmötet mellan Kiruna och Piteå. Inför matchen så skrev jag att nyckelspelarna kommer ha en avgörande roll då dom varit med i såna här sammanhang förr, om man ser till poängprotokollet så gick Kirunas "stjärnor" vinnande ur den striden. Trots Joel Fredrikssons fråvaro så levererade Kirunas förstafemma denna kväll då man stod för fyra utav målen, kul för Patrik Knudsen att få summera 1+2 när han fick chansen på Fredrikssons plats.
Enligt rapporterna så var Kiruna klart bättre än Piteå och har nu genom segern skaffat sig ett skönt slagläge, viktigt att vinna hemmamatcherna om man ska ta sig till playoff.
Fredrik Alcén i Kirunakassen vann även sin match i matchen mot Piteås Markus Ottosson, detta måste vara en bra skjuts för Fredriks lite svaga självförtroende. När Fredrik känner trygghet och förtroende så kan han växa ut till rena väggen, förhoppningsvis var det detta han behövde för att ta fram den där "väggen".


KB 65 hemmaslog alltså LN 91 med siffrorna 8-4 men känns som att siffrorna är aningen missvisande då skottstatistiken var 22-46! LN sköt 28 skott i andra perioden, måste nästan vara någon form av rekord på denna nivå!
KB 65 har en otroligt duktig målvakt i Mattias Erlander och så länge han orkar spela på topp så kommer man kunna störa många lag framförallt i den svårspelade hemmahallen. I offensiven kretsar det mesta kring dom rutinerade ex-MoDoiterna Tommy Pettersson och Mikael Pettersson som i kväll summerade 5 respektive 4 poäng var.
LN kommer sluta toksist i denna serie medans KB kommer vara med och leka en stund, tror dock inte dom har kapacitet att räcka ända fram.


Kanske blir detta äntligen Kirunas alletta? På lördag får vi ett första test mellan dom olika serierna då Kiruna gästas utav överlägsna grundseriesegrarna Östersund, vinst även där tror jag innebär att Kiruna tar andraplatsen före Piteå.

Några andra intressanta resultat från dom olika allettorna:

Allettan Mellan:

Arlanda-Enköping 3-6 ( Viktigt för Enköping att ta tre poäng på bortais mot seriens slagpåsar, detta innebär att Enköping i allra högsta grad är med i diskussionen om playoff).

Väsby-Nyköping 3-5 ( Tack och adjö Väsby, ni hade behövt en seger i kväll för att hålla playoffdrömmen vid liv. Nyköping är sedan länge borta men visar att man trots det spelar för sin heder och för sitt hjärta till föreningen).

Allettan Södra:

Skövde-Örebro 5-6 sd ( En svängig match som till slut fick avgöras på övertid, där drog som vanligt meriterade Örebro det längsta strået och spelade hem den viktiga bonuspoängen. Örebro imponerar inte nämnvärt men skramlar trots det ihop tillräckligt med poäng, playoff missar dom aldrig).

Vita Hästen-Tingsryd 2-4 ( Tingsryd ångar på och är ännu obesegrade efter 7 omgångar, känns otroligt stabila och homogena. Vita Hästen har blivit bespottade efter sin "fiaskostart" men är trots sitt "fiasko" ännu med i diskussionen om playoff då man inför kvällens omgång faktiskt låg på en tredjeplats trots en match mindre spelad. Än lever drömmen i Norrköping men krävs nog vinst i hängmatchen mot Skåre om man på allvar ska vara med och leka bland dom stora).

Skåre-Tranås 3-2 ( Tranås hade en 0-2 ledning inför sista perioden och gick därmed återigen mot en skrällseger, nu räckte det inte ända fram mot ett för dagen mycket starkt Karlstadslag. Man mönstrade Johan Motin, Per Åslund och J-Vm spelaren Marcus Johansson i sin uppställning, snacka om elitserierutin och talang! Trots det fick man slita otroligt hårt för dom tre poängen, det tyder på en otrolig kämpainsats av Tranås).

Det var allt från kvällens allettan matcher, kul och inspirerande att även den norra allettan nu är i gång!

Over and Out!

Kiruna-Piteå


Allettanpremiär, två förmodade topplag på banan och en Markus Fagervall i högform borde innebära en välfylld Lombiahall denna onsdagskväll, känns som att det är lätt att det blir en aning övertaggat i dom båda lagen. Det är egentligen först denna kväll som coacherna i dom båda lagen verkligen sätts på prov då deras uppgift är att få bort den otroliga anspänning som kommer hägra i dom bägge omklädningsrummen.

Nervositet och en bra laddning är annars a och o för att lyckas prestera på topp, men skillnaden till att man blir övertaggad och för nervös är hårfin. Nu finns det spelare som Strandberg, Olofsson, Ottosson, Nyberg, Törmä, Eriksson och Lasu som varit med ett tag och inte hetsar upp sig i onödan, att just dom tar tag i detta i kväll kommer att bli en nyckel till att lagen presterar.

Annars kan jag tycka att lagen sätter för stor fokusering på att det är nu allvaret börjar, räcker det inte med att alla innerst inne vet att det är nu det börjar? Är det inte risk att man sätter för stort fokus på detta så man inte klarar av att hålla anspänningen på en lagom nivå?

Men samtidigt så är man ju själv inte heller så bra på släppa fokus på detta, man är faktiskt som ett barn på julafton redan nu. Ändå ska man inte själv spela! Snacka om att man är en total hockeynörd!

Vår fortsättningsserie startar först på söndag, verkar som Boden är favoriter om man ska tro NSD. "Nu har faktiskt Boden större chans än till exempel Kiruna att ta sig till allsvenskan då dom i fortsättningsserien ställs mot högst mediokert motstånd", ungefär så citerades det av tidningen i dag. Men högst mediokert motstånd, kom Boden solklart på fjärdeplats eller? Så vitt jag vet så slutade vi fyra med några poängs marginal ner till Boden på femteplats. Men inte mig emot, klart Boden ska vara favoriter då dom faktiskt har kört över oss rejält i dom inbördes mötena. Dom har dessutom haft en högre uttalad målsättning än vad vi har haft, en playoffplats skulle för vår del vara en rejäl bonus medans det för Bodens del nog skulle kännas en aning fiaskobetonat om dom mot förmodan skulle missa den.

Matchtips Kiruna-Piteå 3-2 sd

Målskyttar Kiruna: Törmä, Fredriksson och Sandström

Målskyttar Piteå: Edlund och Olofsson

Bloggen tippar Allettan Norra!


I morgon smäller det och det är dags för toppmöte direkt då Kiruna gästas utav Piteå, vinnaren i den matchen får en del arbetsro medans förlorarna får en del att tänka på.
Här nedan ska jag försöka mig på att tippa denna serie, är dock en usel tippare så ta detta med en nypa salt.

1 Asplöven ( Hade ni frågat mig för tio dagar sedan om vem som skulle vinna denna alletta så hade mitt solklara svar varit Asplöven, nu är jag mer fundersam på årets upplaga av Bävrarna. Kanske inte så mycket på grund av spelet dom visade upp i söndags utan mer för att jag inte tror att tiden har räckt till för att hitta linjer och roller i sitt sätt att spela, känns inte lika genuina som till exempel Kiruna och Piteå. Nyförvärvet Krischuk har ännu otroligt mycket att bevisa då han ännu inte har levt upp till den nivån som man hade förväntat sig, men än finns det tid till att börja leverera. Jag tror dock trots mina funderingar att Asplöven tar hem detta då dom har den individuellt klart bästa truppen, man ska även betänka att Asplöven har den klart största lönebudgeten och genom det så ska man bara vinna denna alletta).

2 Piteå ( Man har otroligt starka stomspelare i Ottosson, Strandberg och Olofsson, det tror jag kommer vara en avgörande faktor i slutändan. Sett över hela truppen så känns Kiruna starkare men har mina farhågor om att Ottosson spelar hem playoffplatsen till sitt lag. Men får man behålla både Strandberg och Olofsson efter den 31 januari? Rykterna går om att Skellefteå och Luleå vill köpa ut ovannämnda spelare, om så blir fallet så kommer Piteå rasa som ett korthus. Men tror aldrig dom släpper sina stjärnor då man utan dom är absolut ingenting. Kommer att gå en hård kamp mot Kiruna om denna playoffplats, kanske är det så att vinnarna under morgondagen till slut kommer ta sig till playoff?).

3 Kiruna ( Årets upplaga av Kiruna är den bästa på många många år och kan man bara få bort dom senaste årens allettan fiaskon från sina tankebanor så kan man mycket väl greja en playoffplats. Värvningen av Kim Sunna gör att Kiruna känns ännu starkare då dom i Kim fick in en spelartyp som dom har saknat. Man har en genuin och hemvävd trupp som har ett otroligt hjärta för föreningen, hoppas att det ska kunna fälla avgöranden i dom jämna och tuffa matcherna som det nu kommer att bli. I ärlighetens namn så är Kiruna det lag som har imponerat mest i mötena mot oss men tror ändå att deras små forwards kommer få det tufft när man möter bättre motstånd. Ska Kiruna kunna snuva Ottosson & co så krävs det att Alcén håller en hög nivå i sitt spel och att förstakedjan med Törmä, Nyberg och Fredriksson fortsätter att leverera).

4 Östersund ( Jag trodde på förhand att Östersund skulle få en relativt jobbig säsong då man tappat i stort sett hela fjolårsstommen, hade dock otroligt fel eftersom dom lekte hem den svaga div 1 B serien. Men är det Östersund som är bra eller serien som har varit dålig? Det är väl svårt att svara på nu men inom dom närmaste veckorna så får vi svaret, tror själv att det är en kombination utav det hela. Ska erkänna att jag inte har någon jättekoll på årets upplaga av Östersund, ska dock bli intressant att följa deras resa genom allettan).

5 KB 65 ( Nykomlingarna har haft en succésäsong då man på förhand inte alls var med i snacket om allettan, man har verkligen bevisat för alla experter hur fel man hade. Man har en duktig målvakt i Erlander och en stark forwardsduo i Tommy och Mikael Pettersson som har mängder med rutin från elitseriespel. Just dessa två herrar är otroligt skickliga i powerplay och det kan bli en viktig faktor när matcherna står och väger. Jag tror att KB kommer att överraska många av dom mer namnkunniga lagen och att man i hemmahallen i Bjästa kommer vara otroligt svårslagna. Bortamötet med KB kommer bli en intressant upplevelse för dom meriterade spelarna i Asplöven då man byter om i baracker utanför hallen, man får därefter ta sig en promenad på ca 40 meter utomhus!).

6 LN 91 ( Man har gjort en otroligt fin säsong och mycket välförtjänt var man tidigt klar för spel i allettan, trots det så tar man inte många poäng om ens någon i denna serie. Man har helt enkelt inte ambitionen att spela högre upp i seriesystemet och just nu florerar det rykten om att man till och med ska dra sig ur serien. Man har dessutom skickat i väg Jimmy Blixt till Asplöven och man har duktiga centern Erik Giljam på skadelistan med en bruten käke. Det känns tråkigt att LN som saknar ambitioner tog sig till spel i allettan då det finns lag som Hudiksvall och Härnösand som smygsatsar och har bra med publik på matcherna).

Så här kommer alltså serien att sluta, det är bara Piteå och Kirunas placeringar som går att diskutera. Där emellan kommer det bli en otroligt jämn fight där inbördes mötena kommer att fälla avgörande. Jag håller mina tummar för Kiruna i den duellen!

Over and Out!

Videoklipp


Länkar här nedan till ett videoklipp från mötet Nyköping-Visby/Roma, handlar om sjätte omgången i allettan mellan.
Märk väl på det svajiga försvarsspelet (om det ens fanns något försvarsspel) och det bortdömda målet som Nyköping får just när periodsignalen ljuder.

http://www.meningsfullt.se/nh/arkiv/main.asp?page=2009-01-182

Over and Out!

Vinnarna av dom olika ligorna!


Då var som jag skrev i går äntligen denna spännande grundserie färdigspelad, inte en dag för sent om jag säger så. Det är väl då hög tid att gå igenom vinnarna i dom olika ligorna och ta fram grundseriens överraskningar.

Poängkung:

Andreas Nyberg Kiruna IF 51 poäng (21+30)

Överraskning:

Marcus Waldehagen Asplöven HC 40 poäng (15+25)

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK 14 poäng (3+11)

Skyttekung:

Joni Lindlöf Asplöven HC 23 mål

Överraskning:

Jimmy Vågstedt Bodens HF 17 mål

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK 3 mål

Assistkung:

Urban Omark Asplövens HC 31 ass

Överraskning:

Anton Lundberg Piteå HC 26 ass

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK 11 ass

Backarnas Poängkung:

Niklas Strandberg Piteå HC 35 poäng (17+18)

Överraskningar:

Peter Rundblad Lycksele SK 16 poäng (6+10) och Mattias Ottosson Lycksele SK 15 poäng (9+6)

Juniorernas Poängkung:

Sebastian Rasimus Kalix UHC 19 poäng (8+11)

Överraskning:

Sebastian Rasimus Kalix UHC 19 poäng (8+11)

Bäst procent bland målvakterna:

Markus Ottosson Piteå HC 93,15 %

Överraskning:

Jimmy Lundberg Lycksele SK 89,06%

Plus/Minus vinnare:

Mikko Purontakanen Asplöven HC +40

Överraskning:

Karl-Anton Strömbäck Asplöven HC +17

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK -6

Flest Powerplaymål:

Joel Fredriksson Kiruna IF 8 mål

Överraskning:

Martin Persson Bodens HF 6 mål

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK 1 mål

Flest mål i numerärt underläge:

Andreas Nyberg Kiruna IF 3 mål

Överraskning:

Jimmy Vågstedt Bodens HF 2 mål

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK 0 mål

Flest matchvinnande mål:

Magnus Sandström Kiruna IF 5 mål

Överraskning:

Johan Välitalo Lycksele SK 4 mål

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK 1 mål

Bäst Tekningsprocent:

Urban Omark Asplöven HC 69,10 %

Överraskning:

Erik Sundqvist Piteå HC 60,37 %

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK 36 %

Värsta Busen:

Mikko Purontakanen Asplöven HC 82 min

Överraskning:

Peter Rundblad Lycksele SK 61 min

Bloggansvarige:

Jimmy Stålnacke Lycksele SK 12 min

Over and Out!

Asplöven-Lycksele 4-5 ef straffar (1-0, 2-2, 1-2, 0-0, 0-1)


Då var sista omgången av grundserien äntligen färdigspelad, känns som att dom flesta har väntat på det i månader nu. Från och med onsdag så börjar allvaret i form av allettan, för oss lag på nedre halvan så väntar en spännande fortsättningsserie där vinnaren går in playoffspel den 21 februari.

Vi lyckades alltså besegra seriesegrarna och storfavoriten i deras egen hemmahall i dag, kan inte kännas bra att förlora mot Lycksele i genrepet inför allettan. Framförallt så tycker jag inte att dom visar upp ett hållbart spel denna eftermiddag, visst att motivation och inställning förmodligen inte var den bästa men trots det så hade jag väntat mig att få se tydligare och rakare linjer i spelet.
Man har ju trots denna förlust spelat väldigt bra under den senaste tiden så kanske var det vi som gjorde dom dåliga?

Men denna eftermiddag skiter jag egentligen fullständigt i hur Asplöven spelade, det är deras eget bekymmer att nu försöka räta till det som gick fel under matchens 65 minuter.
Jag är övertygad om att detta bara var ett olycksfall i arbetet och att man på söndag är redo att mumsa i sig KB 65, det gäller bara att få med sig hjärtat in i den matchen då kapacitet och kunnande finns.

Jag skriver hellre desto mer om oss då jag tycker att vi bortsett från första perioden gör en klockren insats, vilket hjärta och vilken inställning vi visar. Kan vi ta med oss detta in i fortsättningsserien så kan det bli några otroligt roliga veckor för vår del, gäller att vi spelar med samma fokusering och vilja i spelet oavsett om motståndet heter Kalix.

Som vanligt var det en lagseger från vår sida men måste ändå lyfta fram fjärdekedjan med Tobias Lundmark, Fredrik Tapani och Robin Bergström som i dagens match la ner ett otroligt arbete och fick en bra snurr i Asplövenzonen. Även Jimmy Lundberg måste framhävas då han återigen gör en prickfri insats.

Men för vår del så gäller det nu att snabbt komma ner på jorden igen och börja fokusera på det som komma skall, denna seger är inte ett dugg värd om vi inte kommer upp i samma nivå i mötet mot Kalix på söndag.
Vi får suga på denna karamell under natten och från och med i morgon börja om på ny kula, givetvis var detta en riktig självförtroendehöjare för vår unga trupp.

Min egen insats är väl skaplig, inga misstag men gör väl inte heller något som man kan skryta med. Ett bra och stabilt boxplayspel där jag fick ut mycket puckar ur vår zon är väl det som jag mest av allt kan ta med mig. En lite billig assistpoäng får jag med míg då det är Fredrik Tapani som gör 99 procent av jobbet, men en poäng är alltid en poäng.

För Asplövens del så gäller det att nu hitta tillbaka till det fina spel som dom ändå haft under säsongen, övertygad om att dagens rätt dåliga match berodde på att man hade tankarna framåt i tiden.

Vi tar med oss denna fantastiska insats och bygger vidare på detta, det är nu det roliga börjar!

Over and Out!

Skärpt säkerhet!


I Belgrad som ligger i Serbien så är Röda Stjärnan det bästa och största laget, möjligen att dom har en del stökiga fans. Men det problemet är nu mer löst då man med hjälp av bilder visar vad som ej är tillåtet att medföra in på läktarplats.

Är Alex Jeremic som fotat sin egen hemmaarena, Alex kamperade jag ihop med under en av mina säsonger i Vallentuna.

Hoppas att det är ok Alex att jag helt sonika stal denna bild från din facebooksida!

Lycka till med proffslivet!


                         Kanske så här tydliga vi ska vara även på dom svenska hemmaarenorna?

                           

Over and Out!

Scoutresa!


Nu åker bloggansvarige i väg på en liten scoutresa, Skellefteå är destinationen och där väntar mötet mellan Skellefteå-HV 71. Jag älskar verkligen att gå på hockey i Skellefteå Kraft Arena, hockeyintresset är genuint och inramningen är fantastisk. Jag kan inte tänka mig att det finns många arenor utöver just denna och Scandinavium som har denna galna stämning, givetvis måste man även räkna in ett fullsatt Hovet när AIK spelar hemma. Tyvärr så händer det inte särskilt ofta att Hovet är fullt men AIK har genom sitt fina spel äntligen börjat få tillbaka publiken sin.
AIK:s fans är förövrigt otroligt högljudda, vill minnas mötet med Troja i kvalet upp till allsvenskan under lockout säsongen.

"Notan" gjorde sin comeback i klubben han har i sitt hjärta, innan nedsläpp så gled han in i mittcirkeln iförd LA Kings tröjan. Han stannade upp där och slet plötsligt av sig den, under hade han sin AIK tröja med ett C på. Bland det mäktigaste jag upplevt från läktarplats!

Men nu var det inte det denna artikel skulle handla om utan under min resa vill jag ha svar på följande frågor:

- Kan Skellefteå återigen hitta den fart dom spelade med under hösten?

- Hoppas på mycket känslor då detta är ett hatmöte, Skellefteåfansen har väl inte glömt Thörnbergs bentackling på Dimitrakos tidigare under säsongen?

- Var det uppehållet eller Renbergs intåg som gjorde att man tappade formen?

- Hur bra är egentligen Renberg?

- Dimitrakos och framförallt Moran har sviktat efter nyår, kan dom få det att lossna igen?

- Förlorar Skellefteå i dag så är man indragen i streckstriden, man kan väl inte missa slutspel?

- Blir kul att se hur "Stralla" klarar sig? Av det jag sett på tv så finns det ännu ingenting att klaga på!

Kiruna-Clemensnäs i dag, 9-2 är mitt tips!

Målskyttar Kiruna: Kim Sunna 3, Mikael Lasu 2, Henrik Bergenström, Magnus Sandström, Joel Törmä och Andreas Nyberg

Målskyttar Clemensnäs: Lars Örnberg 2

Over and Out!

Tabell Allettan Mellan!


Visby/Roma tog ikväll emot Arboga på hemmais, en match som färdigställde omgång 5 av allettan mellan. Visby var som vanligt starka hemma på ön och kunde komfortabelt slå Arboga med siffrorna 6-4.


1 Visby-Roma HK5 1 20:14 12     
2 Valbo5 3 1 1 26:16 11     
3 Enköping 5 3 1 1 18:8 10     
4 Surahammar 3 1 19:15 10     
5 Väsby IK HK 5 2 1 2 15:19 7     
6 IFK Arboga IK 1 1 11:17 5     
7 Nyköpings HK 5 1 0 4 16:23 3     
8 Wings HC Arlanda 5 0 1 4 14:27 2

Kommentar:

Visby skräller vidare, nykomlingen vill verkligen vara med och leka bland dom mer etablerade lagen. Man kan väl avskriva Arlanda, Nyköping och Arboga medans dom andra lagen i allra högsta grad är med i diskussionen. Denna ganska mediokra alletta är precis som man förutspådde otroligt jämn, känns som den kan sluta hur som helst om jag ska vara ärlig. Valbo bör väl som jag skrivit tidigare ta hem denna men man har hittills släppt in på tok för många mål, man ska vara tacksamma att man hittills haft en sån sanslös utdelning framåt.

Over and Out!


Samarbetspartner!


Jag fick i dagarna klart med en otroligt bra samarbetspartner som tilltalar oss som gillar att oddsa på matcher.

Oddsonline samlar bland annat ihop oddsen från dom flesta spelsidor vilket gör att man lätt kan Hitta oddsen med högst spelvärde.

En fantastiskt bra idé som jag kommer ha stor nytta av i framtiden!

Så Oddsonline, välkommen ombord!

Over and Out!


Inte bara..


Inte bara div 1 A och mitt målskytte som är iskallt utan även temperaturen ute har nu anslutit sig till den gemenskapen. Temperaturen visade smått fantastiska -33 grader när jag åkte till jobbet i morse, kanske var det vädargudarnas sätt att håna mitt målskytte.

Just det där med målskytte är fantastiskt intressant, hamnar du i en "hot streak" så behöver du knappt skjuta för att göra mål, någon som har en "hot streak" till salu?

När jag kom till Falu IF efter två poängmässigt och spelmässigt tröga säsonger i Vallentuna så trodde väl ingen och framförallt inte jag själv att jag skulle hitta tillbaka till den målproduktionen som jag hade som ung.
Jag hade också en väldigt trög försäsong och självförtroendet var helt nere i botten när vi gick in i seriespelet. Premiärmatchen var hemma mot Valbo och vi lyckades vinna med 8-6, tror ni Jimmy hade någon poäng?
Nej nej, när jag analyserade matchen efteråt så kunde jag inte ens minnas att jag nån gång hade haft pucken under kontroll i anfallszonen, snacka om att vara iskall.
Då började man ju verkligen att ifrågasätta sig själv som hockeyspelare, hur dålig är man egentligen var det enda jag kunde tänka på om dagarna.

Men matchen efter så fick jag äntligen göra ett mål och det var det lilla som behövdes för mitt spel, i dom fem nästkommande matcherna så blev det nätkänning varje gång.
Jag slutade denna säsong på 20 mål och det får anses vara en bra siffra med tanke på att vi huserade i botten och fick kvala för att hålla oss kvar.

Skulle någon frågat mig i augusti/september om jag skulle komma upp i den siffran då så hade jag dumförklarat personen, snacka om vändning.

"Det går fort att gå från iskall till stekhet men det går ännu snabbare att gå från stekhet till iskall"

När man minst anar det så lossnar det, kanske redan på söndag?

Over and Out!

Ny Kanadensare ute på marknaden!


I tisdags så blev Nybros Kanadensare Chanse Fitzpatrick sparkad från klubben och jag tipsade då herr Lehto om att han fanns ute på marknaden. Det gick dock inte många timmar innan Gislaved signade upp Chanse, han debuterade under gårdagen och stod för 2 mål i segermatchen över Helsingborg.

I dag så dök det upp ytterligare ett intressant namn på marknaden då Coventry Blaze sparkade den 27 åriga centern Scott Kelman, känns som att det kommer friställas en hel del spelare till under dom närmaste veckorna.
Scott hann med 26 poäng på 27 matcher och har tidigare i karriären producerat 163 poäng på 203 matcher i ECHL, dessutom gick han redan som nr 15 i draften 1999.

Förmodligen så är han ganska så dyr i drift men det hindrar väl inte dig Magnus?

Här snackar vi klassvärvning, skulle jag vara sportchef och ha lite pengar på fickan så hade jag inte tvekat en sekund!

Over and Out!

Några intressanta resultat från kvällen!


Det var en hel del matcher i div 1 hockeyn som avverkades i kväll, allt från div 1 A till div 1 D:s fortsättningsserie. Jag hittade en hel del ointressanta matcher ( läs div 1 A) och en hel del spännande matcher som gällde en hel del. Här nedan följer en sammanfattning av dom mest intressanta fighterna.

Div 1 A:

Boden-Kiruna 3-6 ( Ett förväntat resultat då ett Kiruna som i väntan på allettan inte riktigt går på alla cylindrar, trots det så avfärdar man Boden på ett stabilt sätt. Noterbart är att Kiruna gjorde två mål i spel 4 mot 5 och att hemvändande Kim Sunna hade en stark debut då han noterades för både mål och assist).

Piteå-Asplöven 3-4 ot ( Enligt rapporterna så var det Asplöven mot Markus Ottosson även denna kväll, tillslut kunde Mr Asplöven Jarkko Pakisjärvi kvittera under ordinarie tid och sedemera avgöra i sudden. Noterbart är att Piteås lån från Luleås J-20 Robert Lembacher noterade för 1 mål och 2 ass denna kväll).

Kommentar:
 
I den 23:dje omgången av grundserien så var det toppmöte i LF Arena då serieettan Asplöven gästade serietvåan Piteå, men vem bryr sig? Serien var avgjord innan den ens började, kul att förbundet bryr sig om norrlandshockeyn!

Div 1 B:

KB 65- LN 91 10-1! ( LN var sedan länge redan klara för spel i allettan medans KB helst behövde vinna för att känna sig säkra, men 10-1? LN, allettan börjar om precis en vecka, dags att vakna kanske?).

Kommentar:

KB har med två omgångar kvar att spela ett härligt utgångsläge då man är på samma poäng som fyran Hudiksvall som dock spelat en match mer. Man fick dessutom en fin present av LN i kväll då dom bjöd på hela tio mål, det mådde KB:s målskillnad alldeles utmärkt utav.

Div 1 C forts serie:

Borlänge-Järfälla 4-3 ( Egentligen en ganska så ointressant tillställning om det inte vore för Borlänges Daniel Eklunds framfart. 3 nya assist från legendaren Per-Erik Eklunds son i kväll innebär att han på 3 matcher skrapat ihop fantastiska 13 poäng (4+9), snacka om produktion!).

Allettan Mellan:

Surahammar-Nyköping 5-2 ( Det såg länge ut som att Nyköping skulle få med sig välbehövliga poäng från Surahallen, men icke sa Nicke då hemmalagets Rasmus Sandström avgjorde med endast 3 minuter kvar).

Valbo-Enköping 3-2 ot ( Enköping krigade verkligen till sig en poäng i kväll efter att ha förlorat skotten med 38-27. Jacob Blomqvist stor matchvinnare för hemmalaget!).

Arlanda-Väsby 3-4 ( En otroligt viktig seger för Väsby då man vid förlust hade varit borta från playoffsnacket, men det satt långt inne. Arlandas Niklas Wågström gjorde mål ikväll igen och är nu uppe på 6 poäng i årets alletta, kul att Niklas efter en trög start i höstas verkligen har hittat formen under dom senaste månaderna).

Kommentar:

Efter 5 omgångar så börjar serien sätta sig ordentligt då topplagen börjar att rycka ifrån. Valbo, Enköping, Visby, Surahammar och möjligen Väsby är dom som kommer slåss om platserna till playoff. Mitt tips är iallafall att Valbo vinner, dom andra platserna känns vidöppna).

Allettan Södra:

Skåre-Örebro 4-3 ( Karlstadslaget är otroligt starka hemma i LLA, det visade man återigen i kväll då man vann över seriefavoriten Örebro. Utfärdar härmed en rejäl varning för Skåres unga iskrigare!).

Kungälv-Tingsryd 1-4 ( Tingsryd gjorde det man skulle göra då man åkte till Kungälv och hämtade hem tre säkra poäng).

Skövde-Vita Hästen 2-4 ( Krislaget Hästen reste sig verkligen på nio i kväll då man vände ett 2-0 underläge till seger med 2-4. Var detta vändningen för Hästen?).

Pantern-Tranås 3-4 ef straffar ( Tranås, Tranås, Tranås, vad håller ni på med? Ni rör verkligen om i grytan då ni får favorit efter favorit på fall, ta playoffplatsen nu och ge storfräsarna något att fundera på!).

Kommentar:

Denna serie blir precis som den förutspåddes otroligt jämn då man just nu bara kan räkna bort Pantern och Kungälv. Tranås och Skåre vill verkligen vara med och leka där uppe, hoppas att det håller för något av lagen.
Örebro som på förhand var jättefavoriter imponerar inte sådär jättemycket, man har ännu mycket kvar att bevisa!

Over and Out! 

I kväll smäller det, omgång 23 i div 1 A!


Nu får det faktiskt ta och börja hända något av intresse i div 1 Sverige då det just nu helt saknas sköna värvningar, konstiga utspel och matcher som gäller överlevnad.
Man är så bortskämd med att så fort skrivtorkan börjar komma så antingen värvar eller sparkar Asplöven någon spelare, man kan på så vis konstatera att det är Herr Lehto som håller denna blogg uppdaterad.

Så kom igen nu Magnus, presentera något nytt? Bloggen behöver energi!

Tre matcher i div 1 A i kväll, någon som bryr sig?

Det är nog bara en statistiknörd som jag som kan bry sig, jag sitter med spänning och väntar på detta:

- Om "Ubbe" knaprar in ytterligare på "Nypan" i poängtoppen

- Om Joni får defillera hem skytteligatiteln

- Om Vågstedt kan lyckas med ett hattrick och därmed hinna upp i 20 baljor

- Om Lars Örnberg återigen ska få sätta en puck

- Om Johan Karlsson eller Anders Vikman vinner den interna poängligan

- Om det blir Välitalo, Lindström eller Rundblad som vinner vår interna eller om jag hostar in 3 pinnar på söndag och tar hem trofén

- Om "Stano" hinner gå om "Stralla" i backarnas poängliga

- Om Tobias Nilsson eller Mikko tar hem utvisningsligan

- Om Krischuk ska vara inne på sitt första baklängesmål

- Om Mikko hinner upp i över +40 i plus/minus ligan

- Om "Ubbe" lyckas sluta på över 70 % i vunna tekningar

- Om Timo eller Ottosson vinner målvaktsligan sett till procent

- Om Kiruna eller Piteå tar andraplatsen

- Om Andreas Löf i Asplöven får spräcka sin nolla i målkolumnen

- Om Joni hinner upp i 100 skott på mål, står på 95 för tillfället

Som ni ser så finns det en massa saker att bry sig om, fast serien var avgjord i juli så finns det ännu mycket kvar att spekulera om. Jo förresten, spelas visst tre matcher i kväll. Äsch, det är inte av något större intresse då jag mer ser fram emot uppdateringarna efter kvällens omgång.

Men allettorna som spelas i söder, ja alltså dom serierna som förbundet bryr sig om spelar återigen i kväll. Där nere är man visst inne på omgång 5 redan, eller tävlingsmatch nummer 32 denna säsong om ni vill se det så. Men uppe i norr så spelare man i kväll seriematch nummer 23 denna säsong, snacka om skilda världar va?

Over and Out!

Kan detta vara något att ha Lehto?


Nybro sparkade i dag Kanadensaren och forwarden Chanse Fitzpatrick, som anledning uppgav klubben för dålig poängproduktion.
Tjugofyraåringen mäktade endast med 2 poäng på sina 7 matcher men har genom åren visat sig vara en rätt så duktig poängmakare, bland annat har han på 155 matcher i ECHL mäktat med godkända 114 poäng.

Så att det finns kapacitet i denna stora herre (186 cm och 100 kg) råder det ingen tvekan om, men vågar någon klubb i Sverige ge sig på denna chansning?
Jag vet att Asplövens starke man Magnus Lehto är på febril backjakt men tycker trots det att det kanske kan vara värt att kolla upp denna spelare, som ni vet så är transatlanter alltid som bäst när det gäller som mest.

Dessutom hittar man i Chanse en bra fikakamrat till Jason då jag kan tänka mig att omställningen från Las Vegas till Haparanda inte kan vara den lättaste.

Slå en signal Magnus ;)

Over and Out!

Även Piteå rustar!


Jag har väntat och väntat på att Piteå ska börja förstärka inför allettan då jag tycker att klubbens material inte överensstämmer med klubbens målsättning. Men bättre sent än aldrig då man igår var i värvartagen igen.

Man hämtar från Almtuna in den 20-årige forwarden Erik Karlberg, Erik som varit utlånad av Skellefteå denna höst har enligt rapporterna gjort det bra i ett av allsvenskans topplag. På 27 matcher skrapade den aggressive anfallaren ihop 8 poäng fördelade på 5 mål och 3 ass.

Personligen så tror jag Erik blir ett fint tillskott till den något tunna Piteåtruppen och kommer säkerligen producera en hel del poäng för klubben.

Det förväntas också bli Robert Lembacher som man får låna från Luleås J-20 då dom i dagarna lånade ut Johan Pettersson till Almtuna, Johan var annars den som låg närmast till hands att hamna i Piteå.
Inget ont om Österrikaren Lembacher men tror att Pettersson hade tillfört mer då han är otroligt skicklig i offensiven, 28 poäng på 26 matcher i superelit vittnar om en back som vet vart anfallszonen är belägen.

Ytterligare en center och en ytter av bra kvalité är på ingående, kan även dom affärerna gå i lås så är chansen stor att man når en playoffplats i allettan. Som jag skrivit tidigare så kommer det nog stå mellan Kiruna och Piteå i slaget om andraplatsen, dock får Östersund verkligen slå ur underläge då ingen nämnt div 1 B:s giganter i förhandssnacket.

Over and Out!

Kiruna AIF:s Innebandylag ??!!


I kvällens inlägg så gör jag ett undantag från regeln då jag denna kväll inte kommer att fokusera på sporten hockey, detta inlägg  tillägnar jag faktiskt till motions och korpidrotten innebandy. Visst att innebandy är en härlig sport att utöva då den på sätt och vis är ganska lik hockeyn i sitt tänk, dessutom en fantastiskt teknisk och snabb sport som är svår att bemästra.
Men att det är en ihopsnickrad och hobbybaserad sport håller nog dom flesta med mig om, det är nog bara pann och svettbandskillarna som utövar denna sport som säger emot mig.
Jag har lärt mig att image och framförallt frisyren är a och o, helst ska man matcha ihop ett snygg pannband, nåt coolt svettband och en fräsch frisyr med ett par urläckra och häftiga innebandyglasögon!

Innebandyn som sport har utvecklats en del genom åren och är nu väldigt lik handbollen i sitt spel då laget som tappar boll direkt backar hem och spelar ett rejält säckförsvar, man låter motståndarna spela utanför denna säck eller box som man kanske också kan kalla den. Det har inneburit att sporten har tappat en hel del av sin charm då publikfrieriet och dom tekniska inslagen blivit allt färre, men däremot har den blivit tuffare genom åren då man nu nästan får smälla på mer än i hockeyn.
Det är ju också som i alla sporter så att ju längre ner i divisionerna du kommer desto mindre taktiskt tänkande blir det, till exempel så ser jag hellre en div 3 match i stället för en match i den högsta serien. Den har för övrigt faktiskt fått ett så klatchigt namn som SSL (Svenska Superligan), världens bästa liga för övrigt.

Nu vet ni lite grann om min inställning till denna sport, kommer få en hel del skit från några av mina trogna bloggläsare genom detta utspel. Jag hoppas dock att ni tar det med glimten i ögat då jag som hockeyspelare nästintill känner mig manad till att hacka ner på eran lilla motionssport, sån är mentaliteten sporterna emellan, haha.

Men varför skriver jag då om innebandy i denna blogg? Det enkla svaret är  att grabbarna i Kiruna AIF:s innebandylag under hela hösten tjatat om att få sig ett inlägg i denna exklusiva blogg och jag ställde då ett ultimatum till min gode vän och notoriske målskytt Fredrik Siekas. "Vinner ni helgens seriefinal mot IBK Luleå så ska ni få er ett rejält reportage" var mitt ultimatun till Fredrik. Klart att grabbarna slet som aldrig förr och krossade serieledarna med hela 9-3 inför en euforisk hemmapublik, känner mig faktiskt en aning delaktig i denna seger.

Kiruna AIF huserar för tillfället i div 3 Norra men har som målsättning att klättra uppåt i systemet, man tränar otroligt bra, har många bollskickliga spelare och framförallt så har man killar som vill vara med och ta upp en anrik förening som AIF är. Med dom förutsättningarna och dom ambitionerna så är det bara en tidsfråga innan man uppnår sin målsättning.
AIF är ju annars mest känd för sin hockey där man under många år var med bland landets främsta och man har genom åren fostrat en hel del hyfsade spelare där Börje Salming är den mest kända.
Men när ungdomskullarna började bli mindre och mindre så slog man ihop sig med Kiruna HC och bildade Kiruna IF Ungdom, det var i den vevan som man började satsa på innebandyn.
Från 2006 så spelar Kirunas innebandyherrar och innebandydamer under Kiruna AIF:s vackra klubbmärke, ska noteras att bloggansvarige själv är en gammal IFK:are, men sånt får man glömma när man gör ett inlägg som denna.

Finns det några profiler i AIF? Klart det finns det, se bara denna lista nedan!

- Niklas Strängdal ( Hade inte skadorna satt stopp så hade Niklas just nu leverat mål och assist i Luleå Hockeys färger. Men det tackar AIF för då denna tekniska och spelskickliga murbräcka nu levererar mål och assist i deras färger, helt klart en nyckelspelare).

- Fredrik Siekas ( Mannen som har ett skott som kan döda, en målskytt utan dess like. Spelade hockey under sina ungdomsår och var liksom i innebandyn ingen hårt arbetande spelare, men med det skottet kan man stå still i sextio minuter om man vill. En viktig roll i powerplay där han fullkomligen öser in mål!).

- Johan  Niemi Tjäder ( En fullfjädrad publikfriare då han besitter en teknik utöver det vanliga. Är en effektiv poängmakare som även han har en viktig roll i laget).

- Mattias Waaranperä ( Har genom åren spelat på betydligt högre nivå än detta och den rutinen har han tagit med sig in i detta lag, lagets stora ledare och trots sin backposition så parkerar han på andraplats i seriens totala poängliga).

- Petter Forss ( Hellre ett täckt skott än ett mål är hans motto, lagets stora gnuggare och boxplayspecialist. I det tekniska så finns det ännu en hel del att önska men genom sin otroliga arbetsinsats i byte efter byte så är han ovärderlig. Innebandyns svar på hockeyns Emil Kåberg, träningsprodukt som tränar mer än han sover och äter!).

Här nedan följer tabellen:

SMVOFGMIMPSDV
1.IBK Luleå 111001132-4730(0)
 
2.Kiruna AIF 11902117-5127(0)
 
3.Svarta Braxen IBF 1172278-6324(1)
 
4.Pajala IF 1252578-8718(1)
 
5.Wibax IBF Piteå 1251667-7716(0)
 
6.Gammelstads IF 1150659-6615(0)
 
7.Luleå City IBF 1241775-10013(0)
 
8.StiL Innebandy 1031664-7811(1)
 
9.Öjebyns IBF 1031655-7610(0)
 
10.Team Kalix IBK 10001048-1280(0)

Som ni ser så det otroligt jämnt uppe i toppen, just nu fördel Luleå men ännu är det många omgångar kvar. Kanske tar AIF steget upp redan i år?


Här nedan följer interna poängligan:


1 Mattias Waaranperä 10 matcher 17+17 = 34 poäng
1 Niklas Strängdal         10 matcher 17+17 = 34 poäng
3 Johan Niemi Tjäder    10 matcher 15+11 = 26 poäng
4 Fredrik Siekas             10 matcher 15+5    = 20 poäng

Vi avslutar väl med en liten intervjustund med notoriske målskytten Fredrik Siekas!

Tjena Freddan, skön och viktig seger i helgen?

Det var skönt, hade vi förlorat så hade serien varit avgjord. Vi spelar väl ingen dröminnebandy men det räckte ju gott och väl, IBK Luleå kanske inte kom upp i den förväntade nivån men samtidigt var det nog vi som gjorde dom dåliga. Men det var dom 3 poängen som var viktiga, hur det såg ut har ingen större betydelse!

Hur gick det för dig,  några pinnar?

Nja, blev en kasse tillslut. Hade väl kunnat sätta 5 bara i första perioden men marginalerna var inte med mig denna gång, men 3 poäng till laget var det som var viktigast.

Petter Forss insats, var det bök och stök under 60 nya minuter?

Som vanligt stabil i defensiven, spelar center i första och för hans del är det primära att vara med hemåt. Inga poäng denna kväll men kom väl upp i ca 153 skottäckningar, en dag på jobbet med andra ord.

Om vi snackar utgången av serien då, fixar ni segern eller?

Det måste vi då det bara är ettan som får kvala, IBK Luleå har en svår match mot Svarta Braxen redan i nästa omgång så den känns som en riktig nyckelmatch för fortsättningen utav serien.

Tack för pratstunden Fredrik, jag får passa på att önska er lycka till och håller tummarna för att ni redan i år ska ta steget upp i tvåan, fixar ni det så ska ni under nästa säsong få ett inlägg efter varje match!

Over and Out!Lycksele-Boden 3-4 ef straffar (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1)


Boden fortsätter verkligen att ställa till det för oss denna säsong då dom i kväll efter ett straffavgörande kunde inkassera sin fjärde raka seger. På sätt och vis tycker jag att det var rätt så orättvist och missvisande då jag tycker att vi var det bättre och mer spelförande laget. Men all cred till Boden då dom efter en jobbig start med ett 2-0 underläge efter halva matchen som så många gånger förr jobbades sig in i matchen och kunde slutligen stå som segrare i den sjätte straffomgången.

Vi gör en bra förstaperiod där vi skapar en hel del chanser samtidigt som vi har bra kontroll på Boden dom gånger dom huserar i vår zon, vi går också till pausvila med en rättvis 1-0 ledning.

Andraperioden börjar i samma anda som den första, vi är klart spelförande och skapar dom hetaste chanserna. Vi får välförtjänt in 2-0 pucken och får genom det ett bra resultat att gå på kan man tycka, men som så många gånger förr så händer det som inte får hända.
Vi slutar att åka skridskor, börjar transportera puckar på egen hand och framförallt så tappar vi det fina jobbet och den ödmjukhet som vi har haft innan dess.
Boden börjar få längre och längre anfall på oss och genom det så får dom en hel del energi och när dom väl får in en reduceringspuck så är det bara ett lag på banan. Bara sekunder efter reduceringen så får dom även in kvitteringspucken genom en tilltrasslad situation, båda gångerna är det notoriske målskytten Jimmy Vågstedt som är sist på pucken.
Vi lyckas tillslut reda ut andra perioden och får i slutändan vara nöjda med ett oavgjort resultat inför slutperioden, men känns ändå så himla onödigt att släppa in Boden i matchen igen.

I den tredje perioden hittar vi stundtals tillbaka till det fina spelet som vi hade under första halvan utav matchen och i ett powerplay så prickskjuter banans bästa spelare Peter Rundblad in ledningspucken.
Efter det så kändes det som att vi äntligen skulle få den där efterlängtade segern som vi så länge har jobbat för, dock får man aldrig räkna bort Herr Taavolas mannar.
Givetvis så lyckas man med minuterna kvar få in en kvitteringspuck efter en snabb omställning, förlängning och sedemera straffar skulle få avgöra denna tillställning.

Straffarna blev en orgie i missar där Boden i den sjätte straffomgången tar ledningen och bloggansvarige får chansen till att kvittera, efter en riktigt dåligt slagen straff så står dock Boden återigen som segrare.

Men genom att vi fick med oss en poäng från denna drabbning så säkrade vi fjärdeplatsen och fyra viktiga poäng med oss in i fortsättningsserien, Boden får vi i stället se till att slå då!
Jag tror det blir en intressant fortsättningsserie där alla kommer att slå alla, det lag som hittar det rätta flytet kommer förmodligen också stå som segrare i slutändan.
Men jag tror och hoppas att vi kommer vara med och slåss om den åtråvärda playoffplatsen, skulle vara fruktansvärt roligt att få chansen att spela några riktigt spännande matcher.

Min egen insats är väl helt ok, skapar några bra chanser och vårdar pucken rätt så bra. Jag får med mig en assistpoäng men målskyttet verkar vara som förgjort denna säsong, får ta igen alla missade chanser i fortsättningsserien. Jag fick efter en hel del tjat säsongen igenom chansen att lägga en straff, det var nog första och sista gången med "Molla" i båset som jag fick chansen till det, haha.

Nu är det bara en omgång kvar av denna grundserie, Asplöven borta på söndag avrundar vi med. En lång resa och ett väldigt tufft motstånd, vi har dock goda minnen från senaste mötet i hemtrevliga Arena Polarica och ska försöka bjuda upp så gott det går.

Over and Out!

Intressant läsning!


Länkar här nedan till ett reportage som NSD för ett tag sedan gjorde med Bodenspelaren Pierre Berggren, kan utlova en mycket läsvärd historia.

http://www.nsd.se//NYHETER/ARTIKEL.ASPX?ArticleID=4338125

Over and Out!

Inför Boden


I morgon är det så dax för säsongens fjärde möte med Boden, om Clemensnäs är vår drömmotståndare så är Boden definitivt det lagey somt vi drömmer flest mardrömmar om.
4-8, 3-4 och 5-6 ef straffar är siffror som skrämmer vilken Lyckselesupporter som helst, och det som är värst är att förlusterna också har speglat matchbilderna rätt så väl.
Coach Taavola har hittills verkligen hittat rätt taktik mot oss då han fått sina killar att spela en tight defensiv och utnyttja dom lägen som uppstår, han har helt enkelt satt upp en liknande gameplan som vi har haft under i stort sett hela säsongen.
Men den stora skillnaden i matcherna lagen emellan har varit att Boden följt sin gameplan till 110 % medans vi har haft förmågan att sväva utanför och hitta på egna saker, vi har saknat det tålamodet som Boden har haft.

Vad kan det då bero på? Jag tror att när vi kan vara spelförande så blir vi så himla sugna på att anfalla att vi helt enkelt glömmer bort det defensiva, och just att sätta defensiven i första hand är viktigt för oss om vi ska kunna vinna matcher.
Sen kan man inte sticka under stolen med att Boden varit snuskigt effektiva i matcherna mot oss, dom har varit otroligt bra på att utnyttja sitt powerplay och sina giftiga kontringar.

Vi måste i morgon tillbaka till "back to basic" och tänka på vad som fungerat bra i våra segermatcher under säsongen, tror alla kommer känna att det är defensiven, det hårda jobbet och fokuset på det egna spelet som är det primära för vår del.
Får vi med oss det till nedsläpp och dessutom vetskapen om Bodens snabba kontringar så är jag nästan säker på att vi i morgon äntligen får fira efter en seger mot Boden.

Det är för övrigt en viktig match i slaget om fjärdeplatsen, Boden behöver vinna för att ännu ha chansen att ta sig förbi oss.

Vad förväntar jag av mig själv då? Spelet i sig har fungerat helt ok under i stort sett hela säsongen men poängproduktionen och framförallt då målskyttet har varit nästintill obefintligt. Jag ska verkligen försöka att bli rakare i mitt spel mot mål och vara beredd på att ta lite stryk för att få peta in en balja. Jag måste helt enkelt försöka sluta spela lyxigt och i stället vara beredd på "skita ner mig lite",  försöka byta kostymen mot blåstället kan det sammanfattas som.
Jag kanske har varit lite för bekväm i just dom situationerna, det kan vara en av anledningarna till den skrala målproduktionen denna höst.

Men jag tror det lossnar i morgon, 2+1 låter väl inte helt fel? I vilket fall som helst är dom tre poängen viktigast, vi ska verkligen göra allt vi kan för att få grepp på vår verkliga antagonist!

- Kiruna-Piteå 1-4 ( Kiruna har fortsatt svårt för Piteå, man ska även ha i åtanke att Piteå saknade Marcus Hurtig, Niklas Strandberg och Daniel Olofsson i dagens match. I Kirunas försvar kan man säga att notoriske målskytten Joel Fredriksson saknades och att det var årets första match för gruvlaget. Lite orolig är jag att Markus Ottosson även i allettan kommer vara ett spöke för Kiruna).

- KB 65-Östersund 4-3 ot ( Viktigt viktigt för KB då en förlust hade satt laget under en enorm press, nu känns emellertid allettan klappad och klar för Örnsköldsviklaget).

- LN 91- Nälden 4-1 ( LN tog en programenlig seger och visade att man är det topplag som man varit under hela säsongen, kul och se vad dom kan ställa till med när allettan startar den 21 januari).

- Antti Alamäki tillbaka till Asplöven? En känsla jag fick bara, helt obefogad egentligen men kom ihåg vart ni läste det först =)

- I vilket fall som helst så räknar jag med att det kommer värvas två backar och en forward till innan Mr Lehto stänger plånboken för denna säsong, eller vad tror ni kära läsare?

Over and Out!

Kiruna-Piteå


Måste slänga in ett tips på denna match..

Kiruna-Piteå 6-1

Målskyttar Kiruna: Joel Törmä 2, Simon Esseryd, Magnus Sandström, Dan Eriksson och Joakim Fredriksson

Målskytt Piteå: Olov Lundqvist

Over and Out!

Glödheta matcher!


Det har i kväll spelats tre stycken matcher runt om i div 1 Sverige, två riktigt intressanta och en av intresse endast för dom i östra Norrbotten.

Det var derbyfest i Arena Polarica i kväll då hemmalaget Asplöven gästades av ett formstarkt Kalix, tyvärr så orkade inte Kalix streta emot mer än under matchens tjugo första minuter. Asplöven har efter juluppehållet för första gången på länge haft en nästintill intakt trupp och det har även visat sig i målprotokollet, eller vad sägs om målskillnaden 24-3 på dom 2 matcher som har spelats, 12-3 i kväll!
En lysande siffra men tyvärr visar det samtidigt hur stora klyftorna är i denna div 1 serie, men Asplövens självförtroende lär det inte vara något fel på med tanke på hur många mål dom får göra framåt. Men hur reagerar laget när man möter en jämnbördig motståndare? Ökar motivationen då eller tycker man då det bara är jobbigt? Blir intressant att följa gränslagets jakt på allsvenskan, just nu är det väldigt svårt att bedöma dom då motståndet helt enkelt är för dåligt. Vi möter Asplöven på bortais nästa söndag, känns som att det kan gå lite snabbare nu än när vi sist var där!

Man hade denna kväll några poängstarka spelare i förstaformationen, Urban Omark 1+5, Joni Lindlöf 4+1 och Jarkko Pakisjärvi 0+4. Urban tar genom dessa poäng rygg på Andreas Nyberg i poängtoppen och det ser mer och mer ut som att Joni tar hem den åtråvärda skytteligatiteln. I Kalix så hade Andreas Wallgren konserverat den goda formen som han hade i Boden matchen då han även i kväll var inblandad i det mesta i Kalixs anfallsspel, 1+2 summerade han.

I allettan mellan har det varit två riktiga toppmatcher i kväll då Enköping gästade Surahammar och Valbo tog färjan över till ön för seriefinal mot Visby/Roma.

Om vi börjar med matchen Surahammar-Enköping så hade "Sura" inför detta möte två raka segrar medans Enköping kom med en seger på dom två inledande omgångarna i bagaget.
En svår match för gästerna då "Sura" alltid är starka i hemmahallen, man tog också ledningen med 1-0 genom Marcus Schelin (4 målet totalt i allettan för han) i den första perioden. Allt eftersom så jobbade sig dock Enköping in i matchen och kunde till slut dra ifrån och vinna med säkra 1-4 efter tre assist av poängkungen Ville JoLinder. En viktig seger för Enköping som nu är bra med i kampen om dom åtråvärda playoffplatserna.

I Visby så var det seriefinal då man gästades av Valbo, båda lagen hade full pott inför kvällens möte på ön. Visby är nykomlingar inför denna säsong och tappade i veckan sin stjärna Mike Ouellet till Tyskland, trots det så fortsätter man överraska då man i kväll via en 4-3 seger tog sin tredje raka seger. Jag skrev inför allettan att Visby inte kommer tappa många poäng i hemmahallen då publiktrycket är enormt och gästerna har en jobbig resa i benen, än så länge har jag så rätt så rätt. Starkt av Visby att vinna i kväll, dels så drog man på sig två matchstraff redan i första perioden och dels så var det ett otroligt starkt Valbo som kom på besök. Detta visar att Visby på allvar vill vara med och slåss om en playoffplats, kanske har vi här div ett:s skrällgäng nummer ett när vi summerar säsongen?

Jag måste berätta om mitt uttalande som jag hade i omklädningsrummet för några dagar sedan, vi satt och pratade J-VM och om Mikael Backlund. Jag sa då till målvaktsfantomen Jimmy Lundberg ungefär så här, " Jag sätter tusen spänn på att Mikael Backlund aldrig kommer spela i NHL, han har för dåligt huvud för det". I morse när jag slog på text-tv:n så hade han debuterat för Calgary, spelat ungefär tio minuter och haft ett par bra målchanser. Hmm, får nog efter detta verkligen revidera min åsikt om att man är ett hockeyorakel =) Tror jag i detta uttalande verkligen brände mina drömmar om att en dag bli scout, haha.

En annan dröm som jag haft sen jag var liten, ja förutom att bli NHL proffs då var att bli sportjournalist. Den drömmen lever ännu vidare, ingen tidning som behöver en sportreporter? Det kan väl du fixa Jesper, ni behöver väl folk till folkbladet?

Bara två-tre matcher kvar av lidandet för topplagen i denna serie, sen börjar det ni väntat på sen i augusti!

Over and Out!

Ny back på ingång?


Eftersom Asplöven i dag bröt kontraktet med Antti Turunen så är det väl ingen högoddsare att det inom en snar framtid kommer presenteras en ersättare då klubben endast har 5 backar i truppen.

Enligt mina källor så ryktas det om en back från Nyköping och om ryktet stämmer så kan det inte vara någon annan än Johan Åhnelöf som är på ingående. En mycket kompetent back med 316 allsvenska matcher på meritlistan, går affären i hamn så är det ett bra tillskott för Asplöven i deras desperata jakt på allsvenskan!

Over and Out!


Turunen lämnar!


Asplöven och backen Antti Turunen har i samförstånd kommit överens om att bryta Anttis gällande kontrakt, ny klubbadress är i dagsläget ej klart men ser ut som att han hamnar i England.
Antti hade en fin försäsong då han imponerade stort bland annat på mig och genom det så ökade även förväntningarna från föreningen, han har väl under säsongen inte riktigt nått upp till den potential som han visade att han hade under hösten.

Antti har under säsongen haft det jobbigt med skador och var borta en månad på grund av en hjärnskakning som inte ville släppa. Tror att den tiden varit väldigt jobbig för honom då Haparanda kanske inte är världens roligaste stad att sitta skadad i, dessutom fick han en otrolig huvudvärk direkt han ansträngde sig det minsta.

Återstår bara att önska Antti lycka till i sin nya klubb, håller tummarna för att du ska lyckas!

Over and Out!


Uppdateringar poängligor!


Efter gårdagen så är äntligen alla div 1 serier återigen i gång, efter en förfrågan så är det visst återigen dax för en uppdatering av poängligorna.
Eftersom fortsättningsserierna ute i landet hade premiär först i går så blir det bara en uppdatering av div 1 A, div 1 B, allettan mellan och allettan södra.

Div 1 A:

1 7 Nyberg, Andreas KrIFCE 20 18 27 45  
2 20 Waldehagen, Marcus AHCRW 19 14 23 37  
3 13 Omark, Urban AHCLW 20 11 26 37


Kommentar:

Om man tittar på poängställningen så känns det som att denna liga är avgjord men samtidigt ska man komma i håg att topplagen gör vansinnigt många mål framåt, så kan gå fort att hämta in ett underläge.
Men nej, detta tar Kirunas härförare Andreas Nyberg hem, 45 poäng på 20 matcher är ett fantastiskt poängsnitt. På plats två och tre så hittar vi dels ett känt namn i Urban Omark och dels ett mindre känt namn för er där hemma i stugorna i Marcus Waldehagen. Att Urbans produktion skulle ligga på denna nivå hade jag förväntat mig men att Marcus är uppe på denna nivå imponerar fantastiskt mycket, ett riktigt utropstecken har han växt ut till denna säsong. Visst att han under fjolåret producerade mycket, men att komma till ett lag som Asplöven och ta för sig på det sätt som han har gjort är inte det lättaste.
Utnämner härmed "Walde" till seriens mest positiva överraskning! Keep up the good work Marcus!

Div 1 B:

1 10 Lindström, Jonas HuHCCE 25 13 23 36  
2 23 Gilljam, Erik LN91CE 21 12 23 35  
3 21 Jönsson, Johan NäIFRD 25 19 14 33


Kommentar:

Här har det hänt en del sen sist då Hudiksvalls Jonas Lindström smygit sig upp på förstaplats, inte helt oväntat då han genom åren producerat bra med poäng. På andraplats hittar vi min gamla lagkompis Erik Giljam som just innan jul hälsade til mig att han aldrig rört sig mindre ute på banan och att han nog aldrig varit så här oseriös men att poängen har ramlat in i en jämn takt. 35 poäng på 21 matcher är riktigt bra, fortsätter produktionen i denna takt så får du vara hur oseriös du vill! På tredjeplats har det dykt upp ett nytt ansikte i form av Näldens Johan Jönsson, vem f'n nu det är?
Han är till och med för mig totalt okänd, fick helt enkelt ta en sväng in på eliteprospects för att se vem som gömmer sig bakom detta namn. Han har varit hyfsat poängstark i div 1 och div 2 genom åren men går nu mot sin klart bästa säsong poängmässigt, kul med skrällar på dessa listor. 

Allettan Mellan:

1 15 Lindström, Jimmy VaHCLW 2 3 3 6  
2 20 Schelin, Marcus SuIFLW 2 3 2 5  
3 8 Adamsson, Mikael VRHKCE 2 3 2 5


Kommentar:

Bara två omgångar spelade för dessa killar så svårt med en rättvis bedömning. Men att Valbos Jimmy Lindström kommer vara med där uppe är ingen högoddsare, dom andra två är nog ännu med för att laget gått bra och att dom hamnat inne i den så kallade zonen.
Allettanserierna är så pass korta att det i toppen av denna liga kommer husera killar som spelar i topplagen då dom lagen oftast gör mycket mål framåt, kanske får vi se en trio Valbospelare i toppen när vi summerar?

Allettan Södra:

1 16 Erixon, Christopher SkåreCE 2 4 0 4  
2 18 Jensen, Andreas SkIKRW 2 2 1 3  
3 14 Björklund, Henrik SkåreLW 2 2 1 3


Kommentar:

Även här är det svårt att skriva något då endast två omgångar är spelade, kommer liksom i allettan mellan vara killar som spelar i topplag som kommer att ligga i topp på denna lista.
Men en minst sagt skön start för Christopher Erixon  med 4 mål på 2 matcher, håller han det snittet serien ut så bjuder jag hela Skåre BK på en helkväll!

Poängligavinnare i dom olika grundserierna:

Div 1 C: Tobias Berlin Tierp 45 poäng (22+23)

Div 1 D: Jonas Höög Botkyrka 54 poäng (24+30)

Div 1 E: Henrik Löwdahl Örebro 57 poäng (19+38)

Div 1 F: Eric Przepiorka Olofström 42 poäng (23+19)

Övrigt att rapportera om poängstarka spelare:

- I div 1 C Vår så var det i går premiärdax, där slog Borlänge-Hedemora med 9-2. I Borlänge hade Daniel Eklund (3+3) och Lars Stampes (2+4) verkligen en försenad julafton, men vilka julklappar dom gav sig själva.

- Div 1 D Vår hade också under gårdagen premiärdax, där summerade Nackas Dan Tryborn 4 poäng (2+2) när man hemmaslog Skå med siffrorna 8-2.

- Även div 1 F Vår hade igår premiär och i matchen Munkfors-Lindlöven (4-5) summerade Lindlövens poängkung Daniel Wallén 2+2.

- Slutligen så hade även div 1 F Vår premiär och i matchen Gislaved-Karlskrona (4-5) så summerade Karlskornas back Atte Valli 2+2. Snacka om skön start, dessutom back!!

Over and Out!

Piteå-Lycksele 3-0 ( 1-0, 1-0, 1-0 )


Det var ingen vidare hockeyunderhållning som det bjöds på i LF Arena denna onsdagskväll, kändes som att väntan på viktigare matcher hägrade ute på isen under stora delar utav matchen.
Piteå var väl som förväntat det spelförande laget men hade förtvivlat svårt att komma fram till bra avslut, blev mest en himla snurr ute i hörnen som slutade med att vi kunde slå ut pucken ur zonen.
Det är väl lätt att det blir så när man går och väntar på matcher som gäller något, man är inte beredd att ta en smäll för att skapa ett läge.
Ärligt talat så var Piteås spel ganska så blekt i afton, känns som att man saknar "Stralla något enormt i framförallt uppspelsfasen och i powerplay.
Man ska inte behöva vara så beroende av en spelare när man har den målsättning som Piteå har, ställer mig väldigt frågande till hur årets upplaga kommer att stå sig i allettan. Jag har skrivit tidigare om att målvakten Markus Ottosson kan rädda playoffplatsen men efter spelet dom bjuder på i kväll så kanske det är dax att revidera min åsikt.
Som jag skrev tidigare så var det en avslagen historia redan från start så kanske inte rättvist att bedöma Piteå efter denna match, dom gjorde trots allt sitt jobb då dom tog tre relativt säkra poäng.

Dom gjorde trots allt en helt ok insats defensivt där dom lyckades hålla oss borta från slottet och genom det så fick Marcus Ernlund med sig en skön nolla. Marcus var för övrigt stabil i kväll då han gjorde en del fina parader,  fast Piteå gjorde en bra match defensivt så kan man inte vara felfria i sextio minuter, dom farligheter som uppstod var Ernlund mycket bra med på.
Simon Bergner gjorde en fin debut i Piteådressen och noterades för 2 passningspoäng, det första var riktigt fint då han hittade Fredrik Edlund helt fri i slottet och såna lägen missar inte en målskytt som Edlund.

Vi gjorde en ok insats, hyfsat stabilt men tycker inte Piteå satte oss riktigt på prov denna kväll. Vi visade upp ett slarvigt passningsspel och alla tre målen är egentligen individuella misstag, så där har vi en del att jobba vidare på. Men annars såg det väl ut som en match efter ett långt uppehåll brukar se ut, taskig tajming, dåligt passningsspel och dålig puckbehandling brukar vara signifikativt just efter ett uppehåll.
Men vi bjuder ändå upp i tre perioder mot ett Piteå som ska vara starkare än oss och det känns tryggt att ha med oss inför fortsättningen.

Nu väntar Boden på söndag, ett Boden som i dag förlorade med 9-4 på bortais mot Kalix? Vad hände där egentligen?
Johan Ceder som bytt Asplöven mot Kalix gjorde i dag debut i Kalixdressen, en mycket fin sådan då han noterades för 4 passningspoäng.
Asplöven tog en ny storseger då man hemmaslag Clemensnäs med utklassningssiffrorna 12-0! Nyförvärven Jimmy Blixt och Jason Krischuk visade upp sig i målprotokollet genom ett mål av Jimmy och två assist utav Jason. Men vem i Asplöven kom inte med i det protokollet i kväll?

Skönt att denna serie snart är slut så lagen får börja tävla mot jämnbördiga konkurrenter, men till nästa år förändrar väl förbundet serien? Tyvärr så tror jag ingen förändring kommer att ske!

Over and Out!

Inför Piteå


I morgon är det återigen dax för match då serien efter två veckors uppehåll äntligen startar om, som jag skrivit tidigare så är man inte direkt bortskämd med matcher här uppe i norr.
Man måste från förbundshåll inför nästa säsong verkligen ta tag i norrlandshockeyn och hitta en bättre lösning än detta. Man måste helt enkelt slå ihop serierna för att höja kvalité och matchtäthet, nackdelen är att resorna blir ännu längre och att det blir dyrare för klubbarna.
Men det är smällar man måste ta för att lyckas höja nivån men antar att om man gör denna förändring så börjar klubbarna i div 1 B att gnälla och mena på att det är på tok för dyrt för deras del.
Men ställ ett ultimatum åt dom, antingen är ni med eller så kliver ni ner en division? Då får man med dom lag som verkligen vill vara med, är trots allt ingen social verksamhet som vi håller på med då många klubbar omsätter mångmiljonbelopp för att försöka ta sig upp i divisionerna.
Jag ser inte så många andra lösningar på problemet, man får försöka underlätta genom att spela en hel del dubbelhelger och möta sina närmaste grannar under veckorna.
Det enda alternativet utöver detta som jag ser det är att återgå till det man hade för någon säsong sedan då man mötte lagen i sin serie 4 gånger och lagen i andra serien 2 gånger. Man hade då precis som nu två olika serier och gjorde sen en alletta, lite åt NHL/KHL tänket då man även där är indelade i divisioner.

Men nog om det, nu fokuserar vi på morgondagens match där vi gästar LF Arena för möte med tredjeplacerade Piteå. Vi har fina minnen från det förra bortamötet då vi efter en heroisk insats kunde vinna på straffar, enligt lokaltidningen däruppe så var det klubbens största fiasko någonsin. Det kommer dom förmodligen påminnas om inför matchen och det kommer säkerligen vara ett revanschsuget och heltaggat hemmalag som kommer till nedsläpp.
Man börjar så här långt in på säsongen lära sig hur lagen spelar så vi är nog ganska medvetna om att Piteå kommer spela med en otrolig fart, ett bra pucktempo och ett effektivt powerplayspel.

Under förra mötet med Piteå blev vi på vår egen hemmaplan rejält utspelade då vi lät Piteås backar sätta det viktiga förstapasset och det genererade i att dom kom med en otrolig fart och frenesi genom mittzonen, det måste vi undvika under morgondagen. Vi måste försöka vara tighta i mittzonen och sätta press på puckförande back i uppspelsfasen och ta tillvara på dom chanser som vi bjuds på.
För vår del är dom 3 sista omgångarna som återstår av grundserien väldigt viktiga då vi har fjärdeplatsen att försvara, förutom vår kamp med Boden så känns serien väldigt iskall. Jag tror verkligen att det bara är dom närmast anhöriga och dom som är lika hockeygalna som mig som verkligen bryr sig om denna avslutning, men visst är det ett annat stuk på serien nästa år? Eller vad säger ni som bestämmer?

Men kul att komma in i matchandet igen, man är minst sagt spelsugen efter detta uppehåll!

Over and Out!


Tålamod!


Ett av nyckelorden i hockey är just ordet tålamod då man som spelare, ledare, styrelsemedlem eller supporter måste tro på det som laget håller på med.
Som spelare måste man i tyngre perioder tro på sig själv, lagets gameplan och tror på vad tränaren säger, gör man det så kommer det att lossna tillslut. Givetvis så måste man under säsongens gång fått ett kvitto på att man kan prestera, har man inte fått det så kanske man måste släppa på tålamodet och hitta nya vägar till framgång.
Nuförtiden har det blivit en vana bland supporters att kräva tränarens avgång eller kräva nya spelare direkt deras favoritlag underpresterar under en period.
Tillslut så visar sig föreningarna svaga då dom faller för supportrarnas krav, men blir det verkligen oftast till det bättre?

När nu Vita Hästen även denna säsong gjorde en fin grundserie så fick deras supportrar "svullhuvuden" och tyckte att just deras lag var div 1:s klart bästa lag och i år så skulle dom ta sig till allsvenskan, under fjolåret så blev allettan ett rejält fiasko ska väl nämnas.
Årets start på allettan har väl inte heller varit den bästa då man började med en förlust på bortais mot Örebro för att i omgången efter förlora hemma mot Pantern efter sudden. Men är den starten så dålig egentligen, man kan köpa en förlust på bortais mot ett hårdsatsande Örebro och Pantern kom trots allt också på en andraplats i Div 1 F.
Men givetvis så är supportrarna nu i gång och menar på att det återigen blir ett fiasko, man har helt enkelt redan tappat det så viktiga tålamodet. Hallå supporters, det är 12 matcher och 36 poäng kvar att spela om!!
Det är nu erat lag behöver er som mest, tappar ni tålamodet så kan jag lova att även spelarna successivt kommer att tappa det.
Ni har gjort en fantastisk höstsäsong, varför skulle man inte kunna komma ur denna lilla svacka?
Sen är det också så att när man väl kommer in i en alletta så är det i stort sett bara bra lag som man möter, i grundserien vinner man matcher trots att man inte spelar på topp.
Man ska komma i håg att många andra lag också satsar och i Hästens fall så finns det många lag som satsar mer än vad Hästen gör.

Här nedan tänkte jag lista dom lag som verkligen har en chans att gå upp eller klara sig kvar i allsvenskan via kvalserien:

Örebro ( Man har under många år satsat stenhårt för att falla tungt, är dock bara en tidsfråga innan man tar sig upp. Man har en meriterad och bra trupp där framförallt backsidan ser stabil och spelskicklig ut, forwardsmässigt så är det många lag som har kompetenta besättningar. Dom ekonomiska resurserna finns i klubben men kraven är höga och fiaskot från fjolåret lever nog ännu kvar i väggarna). Chans till avancemang: 20 %

Asplöven ( Man har en stark ordförande i Magnus Lehto som har som signum att värva sig till framgång, dock ännu utan resultat. Fjolåret gick i solens tecken då man tog sig ända till kvalserien tack vare ett starkt kollektiv, av det kollektivet återstår endast ett fåtal spelare. Man har en mycket kompetent och meriterad trupp men frågan är om man hinner spela sig samman och bli riktigt genuin som grupp?). Chans till avancemang: 10 %

Tingsryd ( En intressant satsning man har gjort i klubben som för bara några år sedan förknippades med svarta löner. Man har lyckats väcka upp det hockeyintresset som en gång fanns i bygden och man har denna säsong lockat mycket publik till matcherna hemma i Dackehallen. Det är inte många lag som hämtar några gratispoäng i den hallen, tar man sig till kvalserien så kommer man ställa till det för många lag). Chans till avancemang: 10 %

Mariestad ( Man ligger just nu sist i allsvenskan och för stunden är man alltså på den plats som betyder direktnedflyttning. Men än är inte hoppet ute då många omgångar återstår, skulle vara tråkigt om den allsvenska sejouren endast blev ettårig. Man tog sig alltså upp via kvalspel under fjolåret och har inför denna säsong stärkt upp truppen ytterligare, trots det så ligger man sist. Det tycker jag visar rätt så tydligt hur stort glappet mellan div 1 och allsvenska är). Chans till att klara sig kvar: Just nu 0 %, tar man sig förbi Huddinge så tar man över deras 20 %

Huddinge ( Trots upphaussade tvillingarna Oscar och Victor Ahlström så ligger man just nu på kvalplats med Mariestad några poäng bakom sig. Man fick en gratisplats till årets allsvenska då Nyköping degraderades, man slutade trea i vårens kvalserie. Dom ligger alltså nästsist trots att även dom stärkt upp sin trupp inför säsongen, det är tufft där uppe i allsvenskan). Chans till att klara sig kvar: 20 %

Nybro ( Hemma i Victoriahallen så lär man i kvalserien inte tappa någon poäng, kommer vara kvalseriens stora favoriter. Man har under många år huserat i allsvenskan, dock i stort sett alltid på den undre halvan. Ligger just nu sju poäng från säker mark vilket jag tror blir svårt att hämta in, räkna med Nybro när kvalserien startar).  Chans till att klara sig kvar: 40 %

Som ni ser så är det oerhört tufft att i år ta sig upp då mängder av bra lag slåss om en enda plats, ni ska betänka att jag lämnat ute starka lag som Valbo, Vita Hästen och Kiruna i denna analys.
När man börjar fundera på den pågående allettan nere i söder och den framtida allettan så känns inte dom avslutande omgångarna av vår serie särskilt heta.
Enda kampen vi där har att se fram emot är om vi eller Boden ska lyckas nypa fjärdeplatsen, kan visa sig vara otroligt viktig i slutändan.

Annars så har jag bara ett intressant rykte att rapportera om, Tobias Lundström kommer inom kort att börja träna med Kiruna. Men rykten är rykten, kan inte bekräfta varken om det stämmer eller om vad han ska träna för.
Gäller det en comeback i hemmatröjan? Vill han vara redo om någon klubb behöver hans tjänster?

Intressant blir det att följa detta rykte iallafall, med Tobias i Kirunatröjan så har man kanske div 1:s bästa målvaktsbesättning att ståta med.

Kommer i morgon med en rapport inför Piteåmatchen, omstart av serien på onsdagskvällen!

Over and Out!

Allettan, omgång 2


I eftermiddags spelades den andra omgången av allettan mellan och södra, nedan följer resultat och kommentarer.

Allettan Mellan

Arlanda-Visby/Roma 2-6
( Ajajaj, Arlanda har nog redan spelat bort sina chanser till en topplacering då man återigen åkte på en storförlust,tufft julfirande för Stockholmarna kanske? Visby däremot tog sin andra raka seger och genom det visar nykomlingarna att man även kan vinna utanför ön, växer mer och mer fram till seriens skrällgäng).

Enköping-Nyköping 7-2 ( Efter premiärförlusten så hittade Enköping snabbt tillbaka till det vinnande spåret och visar att man vill vara med och slåss om en topplacering. Pengaproblemen och spelarförlusterna verkar ha tagit all energi från Nyköping, får svårt att ta en playoffplats).

Arboga-Surahammar 1-4 ( Ett stentufft derby att debutera i för Arbogas Jonas Höög, poängmaskinen och trollkarlen har svårt när det smäller mycket men noterades iallafall för en assistpoäng. Arboga kunde inte följa upp premiärsegern då Surahammars Marcus Schelin var på spelhumör, han noterades för 3 mål och 1 ass. Surahammar har börjat med två raka segrar trots att poängmaskinen Tobias Lundqvist ännu är poänglös, kan bli en rolig vår för alla "Sura" supporters).

Väsby-Valbo 1-5 ( Valbo ser ut att få en enkel resa mot playoff då man återigen tog en storseger, denna gång mot tippade topplaget Väsby. Väsbys andra raka förlust, risk för floppvarning på norrortsgänget!).

Kommentar:

Jag ifrågasätter starkt nivån på denna alletta då Valbo krossar allt i sin väg, inget ont om Valbo men så himla stark trupp ska dom väl ändå inte ha? Eller kanske är det just det dom har, när jag synar deras rosters så dyker det upp en hel del spännande namn. Det visar i vilket fall som helst att pengar inte är allt då Valbos trupp kostar en bråkdel av vad till exempel Asplövens och Örebros gör. Starten av serien visar iallafall att div 1 C verkar ha varit bättre än div 1 D och när Nyköping fick pengabekymmer så öppnades serien på ett helt annat sätt. Att Valbo vinner är jag helt stensäker på, lika säker är jag på att man kan räkna bort Arlanda. Men dom övriga sex lagen kommer slåss om två platser och skulle inte bli förvånad om vi får se Enköping och Väsby tillslut ta dessa trots en rätt skakig start. Man ska komma ihåg att Enköping och Väsby har betydligt sämre trupper än under fjolåret, men rutinen från viktiga matcher kan komma att vara avgörande.
Jag själv hoppas att Surahammar och Visby ska kunna blanda sig in i diskussionen, starten talar för att dom vill vara med och leka länge åtminstone.

Allettan Södra

Skövde-Skåre 3-4
( Skåres andra raka seger innebär att dom sätter en otrolig press på dom topptippade Örebro, Vita Hästen och Tingsryd. Talang och kunnande finns helt klart i Karlstadslaget, men kanske rutinen kommer att visa sig allt eftersom? Skövde har startat bättre än förväntat, med lite tur så hade man fått med sig poäng även i dag).

Kungälv-Tranås 1-2 ( Tranås har börjat riktigt bra och målvakten Jens Ivarsson har börjat stabilt, 2 insläppta på 2 matcher av laget som slutade 4:a i grundserien tyder på ett otroligt stabilt försvars och målvaktsspel. Men varken Tranås eller Kungälv kommer ha med toppstriden att göra i slutändan, Kungälv redan nu borta).

Vita Hästen-Pantern 4-5 ot ( Vad händer Hästen? Denna säsong ser ut att gå i fjolårets tecken då man oxå var grymma i grundserien för att sedemera floppa rejält i allettan, ska man vara med och slåss på allvar så kan man kräva en hemmaseger mot Pantern. Tur för Hästen att det är många omgångar kvar, nu måste Jeff få in sina soldater på rätt spår igen. Pantern kommer ta poäng lite här och där men på tok för ojämna för att kunna blanda sig i topptre striden).

Tingsryd-Örebro 2-1 str ( En jämn drabbning mellan favoriterna, starkt av Örebro att nypa poäng i svårspelade Dackehallen. Tingsryd vinner även denna match på straffar efter att måltjuven David Jonsson avgjort, man har hittills endast släppt in ett mål i allettan. Dessa två lag kommer förmodligen placera sig som etta och tvåa i serien, tror Örebro tillslut kommer nypa förstaplatsen).

Kommentar:

Landets överlägset bästa alletta har visat sig vara så jämn som den förutspåddes,  Herr Fahlander kallar den "lilla allsvenskan" vilket även jag tycker är en klockren benämning. Vita Hästen har återigen svårt när det drar ihop sig och deras tunga start har bäddat för en spännande kamp om tredjeplatsen. Pantern, Kungälv och Skövde räknar jag redan nu bort och räknar samtidigt in Örebro och Tingsryd på dom första två platserna. Tranås får nog även dom svårt att slåss om tredjeplatsen så i slutändan kommer det handla om Vita Hästen och Skåre. Jag hoppas att Skåres unga och väldigt talangfulla lag orkar stå sig linan ut, mycket kommer att bero på vilken roster Färjestad låter dom använda. Det skulle vara kul att få in Skåre i ett playoff, kommer man väl dit så tror jag att man kan ställa till det för vilket lag som helst.

En sista önskan innan detta inlägg är färdigt:

"Härmed önskar jag att någon elitserieklubb inför nästa säsong vågar satsa på Västeråsstjärnan Pär Arlbrandt i en offensiv och kreativ omgivning. 31 matcher och 61 poäng är siffror som man inte kan ignorera, snälla snälla snälla elitserien, ge han chansen i den omgivningen som han är värd och våga ha tålamod med denna kreativa spelare!"

Over and Out!

Fart, risker och tacklingar


I går så blev det en minst sagt mastig hockeydag där jag bänkade mig i soffan kl 16.00 för att bevittna det heta derbyt mellan Skellefteå och Luleå, för er som inte vet så blev det förkrossande 7-1 till hemmalaget.
Efter det så var det kl 18.30 dax för toppmötet mellan Frölunda och Linköping som blev en jämn historia som tyvärr Linköping lyckades vinna med 2-3.
Efter det så var det bara att zappa över på försnacket inför Junior-VM semifinalen mellan Sverige och Slovakien, matchen  startade sen kl 21.30. En match som jag återkommer till längre ner i reportaget, Sverige lyckades iallafall vinna med 5-3.
Satt efter Sverigematchen och slösurfade när min lagkompis Peter Rundblad skickade en länk till mig så man kunde se Kanada-Ryssland genom datorn, så 01.30 satt man återigen bänkad för match fyra för eftermiddagen/natten.
Ångrar inte direkt att jag satt uppe då matchen innehöll allt och lite till, som vanligt drar Kanada det längsta strået och vinner efter straffar.

Sitter under J-VM och förundras över hur härlig hockey det bjuds på, killarna är så naiva, oförstörda och våghalsiga så man börjar undra om denna generation föddes utan nerver.
Om man synar Sverige lite extra så är dom otroligt puckskickliga och har ett otroligt driv när dom kommer genom mittzon, snacka om att man blir avundsjuk. Men trots sin puckskicklighet så är dom starka fysiskt och spelare som Lasu och Torp sänker spelare efter spelare med sina klockrena open ice tacklingar.
Sverige slutade under gårdagen aldrig att spela sitt spel trots att Slovakien inför tredje perioden hade en 2-1 ledning och tillslut så fick man utdelning. Man visade upp ett stort hjärta, en fantastisk passion för sporten och framförallt en otrolig spelglädje som du aldrig aldrig ser skymten av  i elitserien.

Kanadamatchen var en svängig historia där Kanada som vanligt lyckades kvittera till 5-5 med 6 sekunder kvar och sedemera vinna på straffar. Min analys är att Sverige har en betydligt bättre trupp än Kanada, blir en härlig fight natten mot tisdag.

Några notiser:

- Det smäller mer på ett byte i Junior-VM än vad det gör på en hel match i elitserien, vart har passionen i elitserien tagit vägen?

- Nog måste HV ha råd att spela Tedenby mer än vad dom gör, titta jobbet och dragningarna han visar upp igår!

- Mikael Backlund blir bra först när det gäller överlevnad, varför kan han inte prestera i serielunken då han även denna säsong inte alls kommit upp i den klass som förväntas av honom i Västerås?

- Jacob Markström har alla möjligheter till att bli världens bästa målvakt!

- Kastar Erik Karlsson bort någon puck i blindo? Varför får Philip Larsen mer speltid än Erik i Frölunda?

- Är det inte dax att vi i Sverige tar efter dom Nordamerikanska måtten på rinkarna, det blir aldrig slentrian i spelet med dom måtten?

- Varför lyckas alltid Kanada lösa knepiga situationer, tror inte det handlar om tur när det händer nästintill varje gång och på olika nivåer?

Nu laddar vi inför finalen, dom här killarna är värda att få spöa Kanada på deras egen hemmaplan! Snacka om käftsmäll!

Over and Out!

Hyfsat tippat!


Då var allettorna nere i söder i gång efter att man under gårdagen spelade premiäromgången, här nedan följer resultat och analyser, dessutom hittar ni inom parentes mitt resultattips inför matcherna.

Allettan Mellan

Surahammar-Väsby 5-3 (5-3)

Jag varnade för skräll då Surahammar är otroligt hemmastarka och dessutom bättre än på många år medans Väsby i sin tur är sämre än på många år. Att jag dessutom satte rätt resultat är glädjande men får nog ses som mer tur än skicklighet. Kanske fick vi här ett kvitto på att div 1 C höll högre nivå än div 1 D eftersom Väsby relativt enkelt spelade till sig en andraplats i sin grundserie.

Nyköping-Arboga 0-2 (4-3 ef sudden)

Ytterligare en skräll då Nyköping trots sina förluster ser hyfsat starka ut men tror att den turbulensen som nu är i klubben tar mycket energi från spelartruppen. Man har tappat två av sina poängstarkaste forwards och dessutom den duktiga offensiva backen Johan Ohlsson, klart att det ska märkas av. Arboga börjar alltså med en bortaseger och den skicklige målvakten Mikael Bohman får börja med en nolla, kanske kanske kan Arboga bli årets skrällgäng i allettorna.

Visby/Roma-Enköping 2-1 (3-2)

Jag varnade för ett hemmastarkt Visby och det gav dom direkt svar på tal på när man hemmabesegrade ett meriterat Enköping som dock är svagare än under fjolårssäsongen.
Det är inget lag i denna serie som tar färjan över till ön för att hämta tre enkla poäng då både resa och publiktrycket är en negativ aspekt för bortalagen, kan bli en otrolig kamp om plats två och tre i denna serie då det känns som alla lag förutom Valbo är rätt så jämna.

Valbo-Arlanda 7-3 (5-1)

Valbo gjorde ingen besviken då man programenligt hemmaslog Arlanda med klara 7-3 efter 2 mål och 2 ass av kaptenen och backen Fredrik Stefansson. Noterbart är att Niklas Wågström i Arlandadressen verkar ha börjat som 13:de forward för att sedemera hoppa in och summera 1 mål och 1 ass. Valbo ser starka ut och kommer spela hem denna serie, tror dock att man liksom ifjol får ge sig i playoff 3.

Allettan Södra

Örebro-Vita Hästen 4-1 (4-2)

Vita Hästen hade plus i statistiken på Örebro denna säsong, det hjälpte dock föga när allvaret satte i gång. Örebros Jonas Almqvist blev stor matchvinnare då han först kvitterade på straff för att strax efter ge sitt Örebro ledningen i spel 4 mot 5, svar på tal till alla oss som hävdat att det var en schism mellan Jonas och föreningen. Omgångens riktiga antagonistmöte var det här då matchtemperaturen i flera veckor trissats upp i diverse forum, skönt för kaxige ordföranden Mikael Fahlander att få tysta dom kritiker som menar på att Örebro även i år gått i fällan och värvat tunga namn som är på nedgång.
Tyvärr så drabbades just nämnda Jonas Almqvist av en otäck huvudskada där han stundtals var medvetslös, första rapporten är en kraftig hjärnskakning och då lär Jonas behöva vila någon vecka.

Pantern-Skövde 2-5 (6-3)

Omgångens riktiga skräll då Skövde lyckades bortabesegra ett hemmastarkt Pantern, kanske är det så att Pantern nu tappar sin hemmastyrka då man nu bytt hemmahall från grisiga Kirseberg till Malmö Isstadion.
Pantern floppade rejält i allettan under fjolåret och hittar man inte snabbt tillbaka till det fina spelet som man haft i grundserien så hamnar man återigen på flopplistan när serien ska summeras.

Tranås-Tingsryd 0-1 ef straffar (3-4 ef straffar)

Topptippade Tingsryd fick precis som jag förutspådde en tuff start när man gästade ett hungrigt Tranås, man lyckades tillslut mycket orättvist vinna efter straffar. Om man synar Tingsryds uppställning så ser den otroligt stark ut och man ska mycket väl kunna ta sig till kvalserien, att få med sig två poäng fast man är tillbakapressade vittnar om att man i år kommer vara med och leka långt in på säsongen.

Skåre-Kungälv 6-2 (3-1)

Skåre får en fin start då man resultatmässigt tar en enkel seger, skottstatistiken vittnar dock om en lite jämnare tillställning. Skåre mönstrade för dagen en riktigt bra uppställning då till exempel ordinare Färjestadsbacken Johan Motin kom till spel, Skåre kan bli en obehaglig överraskning för många lag i denna serie. Det som talar för Skåre är att man till i år ändrat reglerna i svensk hockey då man numer kan hoppa mellan lagen även efter den 31 januari om man är en namngiven spelare.

Kommentar:

Jag är ganska så nöjd med mitt tips då jag prickade in sex av dom åtta vinnarna och dessutom ett rätt tippat resultat. Skövde står för omgångens skräll och Surahammar och Visby visar sin hemmastyrka, dessutom tar favoriterna Örebro och Valbo sköna hemmasegrar i premiären.
Även Arbogas 0-2 seger får ses som en skräll då Nyköping trots turbulensen har en namnkunnig trupp, men rädd att turbulensen tagit alltför mycket energi och motivation från truppen.

Vilken hockeyeftermiddag vi har att se fram emot, från klockan 16.00 sitter iallafall jag bänkad framför tv:n då dagens tablå ser ut på följande sätt:

16.00 Derbydags Skellefteå-Luleå ( Elitseriens hetaste derby där Skellefteå och Mikael Renberg behöver en seger för att få arbetsro medans Renbergs förra klubb Luleå för stunden är elitseriens klart hetaste lag. Bäddat för hockeyunderhållning och dramtik, får ej missas!). Tips 4-2

18.30 Toppmöte Frölunda-Linköping ( Elitseriens vackraste lag har efter en tung start nu fått upp ångan, man tar i kväll emot ett formstarkt Linköping. Räkna med fullsatt, fartfyllt och en Tomi Kallio i storform, Scandinavium kommer som vanligt att koka denna kväll). Tips 5-1

21.30 J-VM Semifinal Sverige-Slovakien ( Ett litet antiklimax för er som hade velat se USA i semifinal då man överraskande fick respass av ett vilt kämpande Slovakien. Målvakten Janus var helt otrolig medans USA:s målvakt säkerligen inte sov så gott i natt, för er som inte såg den på www.tsn.ca under gårdagskvällen kan jag bara säga, ni missade något!) Tips 4-1

Over and Out!

Kirunasonen återvänder


Enligt www.hockeysverige.se står det nu klart att Kirunasonen Kim Sunna nu återvänder till gruvstaden på lån då han i Västerås denna säsong knappt fått någon istid.
Han var innan jul utlånad till allettanlaget Arboga men det var väl enligt honom själv ingen höjdare, antar att det i samtycke mellan Västerås och Kim känns bättre att han utvecklas på en plats där han trivs.

För Kirunas del är det ett härligt tillskott då Kim är en riktig energispelare som även producerar en hel del poäng, dessutom rightare och det är man inte direkt bortskämd med i gruvlaget.
Dessutom är Kim en härlig person vid sidan av isen och har ett stort hjärta till föreningen och staden, i mina ögon helt enkelt en drömvärvning.

Får verkligen hoppas att detta stämmer till 100 procent, annars skulle iallafall jag bli väldigt besviken.

Önskar Kim och Kiruna all lycka i den framtida allettan, med Kim i laget så ökar chanserna till playoff ytterligare!

Over and Out!

Jakten på Fredrik Davidsson


Kom in en förfrågan av "Jensa" där han ville veta vart jag tror att Fredrik Davidsson nu hamnar, som bekant så fick inte Fredrik någon förlängning av sitt korttidskontrakt som han hade med Björklöven.

Enligt svenskafans.com så är Fredrik avskriven från Piteå, konstigt kan jag tycka då Fredrik och Piteå hyser starka band till varandra. Nu ska man inte tro på allt som skrivs på olika nätsajter men enligt min kontakt så ska Fredrik även ha bekräftat det själv. Enda chansen till att han skulle kunna hamna i Piteå är väl att det inte dyker upp några bättre förslag och då känns Piteå som ett alternativ, i vilket fall som helst så kommer klubben ta emot han med öppna armar.

I dag, ganska precis nu om vi ska vara exakta så sätter sig Fredrik ner i ett möte med Asplövens ordförande Magnus Lehto så att det blir Asplöven i slutändan känns relativt troligt. Det som talar emot är väl att han redan i höstas tackade nej till klubben men samtidigt tror jag anledningen då var att han ville testa på spel utomlands. Det har han nu gjort och ser kanske nu sin chans till att vara med i satsningen upp emot allsvenskan, dessutom känner han både Urban Omark och Jimmy Blixt sen tidigare då dom har kamperat ihop i Björklöven.

Utomlands kan väl även det vara ett alternativ då han säkerligen kan få ett rätt så bra kontrakt under dom få månaderna som är kvar. Tror dock utlandet är avskrivet då Fredrik testat det under hösten och det verkade helt enkelt inte vara något för honom.

Skulle jag satsa pengar på vart han hamnar så känns det som att Asplöven ligger närmast till hands av några enkla anledningar.

- Bra betalt ( Fredrik får förmodligen ett riktigt bra kontrakt, finns nog mer pengar att hämta här än i någon allsvensk eller utländsk klubb).

- Chans till avancemang ( Asplöven hårdsatsar och med Fredrik i laget så får man ännu lite mer spetskompetens, man kommer gå långt och det kan vara en intressant resa att färdas med på)

- Endast 3 månader kvar av säsongen ( Antar att Fredrik inte tycker Haparanda som stad har så mycket att erbjuda och det kan ha varit en anledning till att han sa nej tack i höstas. Nu är det dock bara 3 månader kvar av säsongen, det känner han nog att han fixar)

Vi får svar inom kort, ska försöka få tag på Herr Lehto redan under eftermiddagen för en utförligare rapport, till dess återstår det bara att säga:

Over and Out!

Premiärdax!


I morgon börjar allvaret då premiäromgången i både allettan mellan och södra går av stapeln, uppe i norr får man vänta ända tills den 21 januari innan pucken släpps i den allettan då det ännu återstår några omgångar av grundserien.
Kan bli en intressant första omgång där jag tror det kan bli en del skrällar då lagen inte riktigt vet vart dom står efter julledighet och pilsnerdrickanden, ska försöka mig på att tippa dom olika matcherna.

Allettan Mellan:

Surahammar-Väsby 5-3 (Väsby får ses som favoriter men vet av egen erfarenhet att man inte åker till "Sura" och hämtar några enkla poäng. Ett offensivt starkt hemmalag är vad som väntar för gästerna och man får se upp för hemmalagets passningsgeni Tobias Lundqvist. Skrällvarning!).

Nyköping-Arboga 4-3 ef sudden (Nyköping som innan den ekonomiska kraschen var storfavoriter i denna serie ser nu betydligt tamare ut då man tappat några av sina toppspelare. Som det ser ut nu så får man ändå behålla en del tunga namn som gör att Nyköping trots allt ser rätt så slagkraftiga ut).

Visby/Roma-Enköping 3-2 (Ett hemmastarkt Visby kommer på hemmais sälja sig väldigt dyrt och många av dom förmodade topplagen kommer få åka färjan hem med noll poäng i bagaget. Enköping ser betydligt svagare ut än under fjolåret men är för den skullen inte dåliga, kommer säkerligen vara med och slåss i toppen när vi summerar serien).

Valbo-Arlanda 5-1 (Valbo ser även i år otroligt starka ut och kan man bara få grepp om Arlandas etablerade förstafemma så tar man en enkel seger i hemmahallen. Tror att Arlanda liksom Visby kommer att ta en hel del skrällpoäng då man i år har en stark trupp, ett bevis på deras styrka är att en spelare som Dimitri Naumov huserar först i tredjefemman).

Kommentar: En på förhand rätt svag alletta där Nyköping trots sina förluster av spelare kommer kunna vara med och slåss om en topptre placering om man får behålla det man nu har kvar. Men får revidera min åsikt om vilka som tar topptre placeringarna efter att Nyköping hamnat i den ekonomiska situation som dom nu är i. Jag ser Valbo som segrare före Väsby och Nyköping men samtidigt kan vilka lag som helst gå till playoff då detta förmodligen kommer bli en jämn serie, kanske Wågströms Arlanda kan sno åt sig tredjeplatsen?

Allettan Södra:

Örebro-Vita Hästen 4-2 ( Ojojoj, antagonisterna ställs mot varandra redan i premiären. Det kommer bli en tät, tuff och grinig drabbning mellan två av landets bästa div 1 lag. Vita Hästen har plusstatistik under säsongen mot Örebro men i morgon tror jag Örebro drar det längsta strået).

Pantern-Skövde 6-3 ( Pantern byter lagomt till allettan hemmaarena då man lämnar råtthålet Kirseberg och tar plats i Malmö isstadion, bortalagen jublar och kanske Pantern nu tappar lite av sin hemmastyrka. Pantern har för vana att floppa i allettan men ett ungt och orutinerat Skövde ska inte vålla några större bekymmer).

Skåre-Kungälv 3-1 ( Unga och hungriga Skåre tar emot Tommy Salos Kungälv i premiären och här kan det vara läge för en skräll. Kungälv tog lite otippat en av platserna i denna serie och kanske kan man på inspiration vinna premiären. Tror dock att Skåre är lite för starka och man avgör med sista målet i tom bur, undrar vad det skulle ge i odds om man prickade in ett sånt tips).

Tranås-Tingsryd 3-4 ef straffar ( Stora och starka Tingsryd besöker Tranås, i vanliga fall ska det vara en säker seger för bortalaget men med hemmapubliken i ryggen så krigar Tranås till sig en poäng. Förstafemman visar vägen och gör Tingsryd en aning stressade men man lyckas till slut vinna efter straffar).

Kommentar: Allt annat än Örebro, Tingsryd och Vita Hästen som topptre skulle vara tidernas skräll, det kommer inte att ske. Landets klart bästa alletta där alla lag förmodligen hade blivit topptre i till exempel allettan mellan, skulle dock vara grymt skoj om något lag skulle lyckas spräcka den där topptrion.

Nedsläpp i morgon kl 19.00 på samtliga arenor, vet en som kommer att sitta klistrad vid swehockey iallafall =)

Då kör vi igen!

Over and Out!

RSS 2.0