Boden-Lycksele 6-5 ef straffar (3-4, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0)


Det var kanske inte världens mest välspelade historia detta men publiken i Björknäshallen fick verkligen valuta för pengarna då det i första perioden var rena vilda västern hockeyn.
Det blev mål i parti och minut och att vara målvakt i den perioden måste ha varit ett rätt tråkigt yrke denna söndag då utespelarna i dom bägge lagen inte alls var intresserade  av att städa undan runt det egna målet.

Så att det var en publikmatch kan man lugnt säga men tror varken Lars Molin eller Ulf Taavola var särskilt imponerad av vad deras mannar presterade.
Jag som trodde på en tight match defensivt med få klara målchanser inför matchen fick verkligen äta upp det direkt från nedsläpp då chanserna duggade tätt redan från minut nr ett.

I andra perioden så lugnar det väl ner sig en aning och vi kan även peta in en femte puck och har vad jag tycker bra kontroll över matchen, men två byten i rad med bara minuter kvar av perioden så lyckas Boden både reducera och kvittera.
Det kändes en aning onödigt men samtidigt så kanske Boden hade jobbat ihop dom målen då dom hade några skott som tog i både stolpar och ribba.

I tredje perioden blev det äntligen lite lugn och ro då inte spelet svängde fram och tillbaka på samma sätt som i dom två första och där målvakterna fick betydligt mycket mer hjälp än i dom tidigare perioderna.

I sudden är det väl Boden som skapar dom hetaste chanserna tack vare ett powerplay men man lyckas inte få in någon puck och matchen tas till straffar.

Boden sätter här sina två första medans vi missar och stor matchvinnare för Boden blir notoriske målskytten Jimmy Vågstedt med sina tre mål.

Detta måste varit en riktigt sevärd och underhållande match för publiken då försvarsspel inte stod på agendan denna eftermiddag utan var mer "gsg" hockey över det hela, gsg är en förkortning av går det så går det.
Det var i alla fall en rätt rolig match att spela men jag tror coacherna och framförallt då Taavola inte är nöjd med vad han såg i dag då han brukar vilja spela en rätt uppstyrd hockey.

I hemmalaget tycker jag Jimmy Vågstedt och Jesper Dahlroth höjde sig över mängden, framförallt Vågstedt som är ruskigt effektiv när lägena dyker upp.

Hos oss var Markus Arvidsson matchens stora profil då han summerade 2+1 och där dom båda målen var frilägen som han drog bort målvakten totalt på.

Min egen insats är väl ok, kanske inte någon höjdare spelmässigt men får med mig två assistpoäng och är inte inne på något mål bakåt. Jag skapade en del lägen som jag inte lyckades förvalta, just målskyttet är något som jag måste jobba på då det inte alls lossnat denna säsong. Samtidigt så har jag en mer spelförande roll i år och genom det så blir det mer framspelningar än målchanser men samtidigt så måste jag bli mycket effektivare när lägena dyker upp.

Kanske får åka på kurs hos Jimmy Vågstedt så man får lära sig att avsluta?

Nu ska jag luta mig tillbaka och kika på någon b-rulle som är i gång här på bussen, väldigt roliga tre timmar kvar av denna resa.
Skönt med poäng i kväll men tycker nästan vi skulle haft med oss någon till men vi har svårt för Boden och vi får trots allt vara nöjda med säsongens första pinne då vi förlorat under ordinarie tid i dom tidigare mötena.

Over and Out!

En chans till!


Ger er läsare en chans till att pricka in rätt resultat och målskyttar, den som prickar in rätt resultat får hundra kronor och om till exempel två prickar in samma resultat så splittas pengarna mellan dom.
Den som får in rätt resultat får även tio kronor extra för varje rätt inprickad målskytt, så reglerna är enkla.

Dom tips som kommer in innan kl 16.00 är dom som är med och tävlar om denna åtråvärda summa, lycka till!

Boden-Lycksele är matchen som gäller ska jag väl också tillägga =)

Over and Out!

Ps: Vi löser betalningen på något sätt till er/du som vi vinner..

Inför Boden


I morgon så är det återigen dax att sätta sig på bussen norrut då vi brsöker Boden, en viktig match för dom bägge lagen i slaget om fjärdeplatsen.
Dom två tidigare mötena denna säsong har Boden mycket välförtjänt gått segrandes ur så känns som att det nu är dax för revansch.

Boden spelar precis som vi en hockey som går ut på att vara tighta i defensiven, hålla sig inom utsagda ramar och ta till vara på dom målchanser som ges.
Under våra tidigare möten så har Boden varit snäppet ödmjukare inför dessa detaljer och har på så sätt gått segrandes ur bataljerna, lägg därtill att dom har haft en snuskig effektivitet framförallt då vi senast gästade Boden.

Taavolas mannar har verkligen fått intalat i sig att man ska värdesätta laget före jaget och genom det så kanske man inte bjuder på någon jätteglamorös hockey men samtidigt så vinner man matcher och gör en hel del mål.
Det är väl just det som hemmapubliken vill se, sen hur det ser ut spelar  nog ingen större roll.

Vi är väl inne i en liten svacka för tillfället då vi kommer från tre raka förluster men samtidigt är det Kiruna och Piteå som har stått för motståndet och i dom matcherna förväntar sig nog ingen att vi ska få med oss några poäng.
Men är inte det som gjort oss en aning oroliga utan är mer sättet vi har förlorat ¨på som bekymrar då vi har sålt matcherna lite väl enkelt.

Men dessa förluster har inneburit att vi bär på en enorm revanschlusta inför morgondagen och förhoppningsvis kan vi få Boden att sota för dom tidigare förlusterna.
Kan vi bara hitta tillbaka till det vi haft innan dessa svåra matcher så har vi alla möjligheter att få med oss poäng hem till Lycksele i morgon.

Som vanligt är det en tight defensiv, ett hårt jobb, ett stort hjärta och att vi tar vara på dom chanser som bjuds som är nyckeln till framgång för vår del.
Det gäller att vi får med oss detta ut till nedsläpp, lyckas vi med det så kan det bli en rolig eftermiddag i Björknäshallen.

Over and Out!

Renberg klar för SAIK!


Då var det klart att Mikael Renberg gör comeback i Skellefteå efter nyår, det innebär angenämna problem för coachduon Särkijärvi/Lindgren om hur man ska formera laget.

Vart ska Renberg in?
Givetvis kommer man placera honom i någon av dom två första kedjorna men vem ska då bort då man under dom flesta matcherna kört dessa formationer.

1:a Koskenkorva, Karlsson, Söderström

Egentligen ingen förstaformation men man matchar oftast dessa i första för att dom ska gå mot motståndarnas bästa kedja. En energikedja som "Säcken" aldrig kommer splitta då denna kedja producerat mer poäng än förväntat och dessutom har en otroligt bra +/- statistik om man ser till att dom alltid spelar mot motståndarnas bästa.

2:a Dimitrakos, Moran, Månsson

Samarbetet mellan Dimitrakos och Moran har fungerat exemplariskt, även Månsson har denna säsong hittat tillbaka till det spelet som en gång gjorde han till landslagsspelare.
Moran/Dimitrakos splittras aldrig men det är mycket troligt att man här kommer återfinna Renberg som den tredjelänken.


3:dje McDonell, Forsell, Söderberg

McDonell och Söderberg har spelat ihop i stort sett hela säsongen medans tredjelänken har varierat en aning. Men efter att Forsell klivit in i denna formation på heltid så har spelet lossnat ordentligt och det är just dessa herrar som klivit fram när Moran formationen haft svackor. En tänkbar formation för Renberg att spela i men kan inte se att McDonell eller Söderberg får kliva åt sidan.

4:de Larsson, Ericsson, Krekula

En ren "döda tid" formation då varken Krekula eller Larsson är producerande spelare och då centersidan är så pass konkurranskraftig så har Ericsson hamnat här efter sin långa skadeperiod. Ericsson spelade ihop med Moran/Dimitrakos under någon match och då gjorde den kedjan succè, men med Månsson återigen skadefri så har han gått in på sin ordinarie plats. Här kommer vi inte hitta Renberg då denna kedja varken producerar eller får särskilt mycket istid.

Vart hittar vi då Renberg?

Jag tror själv på att han kommer återfinnas som tredjelänk till Moran/Dimitrakos och att det innebär att vi hädanefter hittar Månsson i en fjärdekedja i stället för Krekula.
Den stora frågan är då om Månsson kommer acceptera en roll i fjärde då han verkligen inte underpresterat denna säsong utan han passar helt enkelt in i sättet man formerar laget på.
Krekula har inte varit särskilt bra i år och även om jag tycker om Krekula och även om han är från Kiruna så kommer han nu få stiga åt sidan. Han är dock alltid bra när det börjar dra ihop sig och jag hoppas verkligen att han biter ihop och tar chansen när den återigen kommer.

Men som ni ser så är det inte bara att värva en stjärnspelare som Renberg då det innebär att han ska in och ta istid från någon annan och det om något riskerar att spräcka en sammansvetsad grupp som Skellefteå verkar vara.
Dom har fått spelet att stämma över förväntan och man har fått en bra personkemi i dom olika formationerna då det verkar som alla har accepterat sina roller.
Men samtidigt blir man med Renberg i laget ännu mer konkurranskraftiga då man om det blir som jag tror har både Ericsson och Månsson i en fjärdeformation.
Dessa herrar håller verkligen bra elitserieklass och kan man bara få dom att acceptera sina roller så blir det ett otroligt slagkraftigt Skellefteå som vi kommer se efter nyår.

                                
                                   I vilken formation återfinns Renberg när han nu gör comeback?

                                       


Annars så är elitserien otroligt jämn, mitt Frölunda har kuggat i på allvar och är nu uppe på en andraplats efter att ha fått agerat krislag under stora delar av säsongen.
Vad håller Luleå på med? Harju, Omark och Lavander får nu börja inse att så bra som dom spelar nu är dom inte egentligen, vakna killar =)
Skämt å sido, Luleås iskrigare visar återigen att man har ett otroligt hjärta till föreningen och sedan Barteckos ankomst har man spelat som att man ska vinna SM-guld.
Jag och Mikaelsson i laget pratade just om det igår, är det någon som har underpresterat sen Barteckos ankomst så är det han själv.
Omark, Harju och Lavander är ju otroliga just nu, undrar om det är en slump att dom fick det att lossna direkt efter att Wikegård sågade dom i hockeykväll.
I vilket fall som helst så ska Omark och Harju med i nästa landslagstrupp, tyvärr "Marre" så tror jag inte att du är nog tempostark för att tillföra något i ett landslag.
Men för Luleås del betyder du otroligt mycket med din inställning, ditt jobb över hela banan, ditt jobb i powerplay och sist men inte minst alla dina viktiga mål.

Men mitt tips kvarstår, Frölunda tar hem guldet i år!

Over and Out!

Grattis Adam!


Lycksele SK:s unga backtalang Adam Svensson blev under förmiddagen uttagen till att representera Sveriges U-16 landslag i två matcher på Åland den 14-21 december, Finland står bägge gångerna för motståndet.

Adam är en otroligt spelskicklig back med ett lugn som är ovanligt i så pass unga år och genom det har han också alla förutsättningar att bli hur  bra som helst..

Otroligt roligt för denna sympatiska kille att få dra på sig landslagströjan, ett stort grattis och en stor lyckohälsning får du av mig Adam.

Passar också på att säga grattis till Anton Tano som till vardags representerar Kiruna IF då även han blev uttagen till samma turnering som Adam.
Kul för Kirunas hockey att återigen börja producera landslagsspelare år efter år då Philip Kemi under fjolåret fick testa på landslagsspel.
Innan Philips debut så får vi gå långt tillbaka i tiden för att hitta en Kiruna spelare i ungdomslandslagen då min gode vän Mathias Lindmark deltog i ett antal turneringar i slutet på nittiotalet.

Over and Out!

"Stralla" till Skellefteå?


Knappt hinner jag lägga ut gårdagens inlägg där jag frågade Niklas Strandberg om han inte själv också känner att han spelar på fel nivå innan ryktet börjar gå om att han ska spela elitseriehockey under några veckor i månadsskiftet dec/jan.
Det är Skellefteå som kan bli aktuellt då dom saknar sina två junior-vm backar under denna period, mer kan ni läsa här under då jag saxade ut artikeln från pitea-tidningen.se.

Det kan bli en annorlunda jul och nyår för Piteå Hockeys rutinerade back Niklas Strandberg.
När Skellefteås supertalanger David Rundblad och Tim Erixon togs ut till JVM öppnades båsdörren på glänt för en backplats i truppen hos elitserielaget.
- Jag har hört lite löst snack och det vore kul om man fick chansen ett par veckor. Den här gången skulle man nog vara bättre förberedd än i höstas, säger Strandberg.
Scoutar i Tjeckien
Skellefteås sportchef Lars Johansson har tidigare tränat Strandberg och har hygglig koll på sin gamle adept.
-Vi kommer förstås att fylla luckorna efter David och Tim. Johan Burlin var bra mot HV i lördags. Han tar en av platserna. Sedan ska vi ta en diskussion om den andra, men "Stralla" finns med i resonemanget, berättar Lasse i mobiltelefon från Tjeckien där han scoutar ett par spelare med tanke på nästa säsong.
"Inspirerande"
Piteå Hockey har under hösten lånat ut forwarden Daniel Olofsson till Luleå. Målvakten Markus Ottosson har också hoppat in som back-up i Skellefteåbåset.
- Klart att det fungerar som en morot för våra bästa spelare när de ser att möjligheten finns att spela och träna någon månad eller vecka med elitlagen i grannstäderna. Jag vet att det inte ses med blida ögon från alla håll. En del supportrar och sponsorer gillar inte det här, men långsiktigt bör det gynna såväl spelarna som Piteå Hockey, säger PHC:s sportchef Patrik Jonsson.
Julpendlar
Niklas Strandberg anses av flera äga potential att bli en elitserieback.
Han fick exempelvis beröm av Mikael Renberg efter träningsmatcherna mellan Strandbergs dåvarande lag Björklöven och Skellefteå under hösten ifjol.
Nu kanske de två blir pendlarkamrater under ett par veckor i slutet av december.
- Det skulle förstås vara kul om det blir så. Micke har tränat några pass med oss i Piteå och det ser verkligen bra ut på den fronten, säger Strandberg.
- Jo, tänk om det också fanns chans att Renberg spelar någon match med oss, funderar Patric.
Både Niklas Strandberg och Mikael Renberg i Skellefteå efter jul?
Möjligheten finns. Om några dagar vet vi svaret.

Over and Out!

Tack för lektionen Piteå HC!


Man kan sammanfatta kvällen match relativt enkelt då det var ett Lycksele helt ur form som tog emot ett spelsuget Piteå vilket innebar tre otroligt enkla poäng till gästerna från paltstan då slutresultatet skrevs till 2-7.
Efter tolv minuters spel så lyste siffrorna 0-3 på tavlan och matchen var i praktiken avgjord, en riktigt dålig insats från vår sida.

Vi visste mycket väl att vi skulle vara tvungna att jobba otroligt mycket hårdare än Piteå, spela otroligt enkelt och vara fokuserade redan från nedsläpp för att ha en chans men trots det så gav vi bort matchen redan i inledningen av första perioden.
Man märkte redan från nedsläpp att energin fattades och inte blev det bättre av att vi uppträdde virrigt och tog onödiga utvisningar i anfallzonen.
Piteå är otroligt skickliga i just powerplay och där fick matchens fältherre Niklas Strandberg styra och ställa lite som han ville med sin fantastiska blick för spelet och sina tunga slagskott.

Allt det som vi lyckades med under förra mötet mot Piteå misslyckades vi i dag med då deras spelskickliga backar fick måtta in sina fina förstapass och genom det så lyckades vi aldrig få ner farten på dom i mittzon, lyckas man inte med det så är Piteå en svår nöt att knäcka.

Fast all heder åt Piteå trots en usel insats från vår sida då dom i dag hade bra fart, många kreativa lösningar, mycket folk på mål och som vanligt ett powerplayspel av högsta klass.

För vår del är det bara att bryta ihop och komma igen då det inte finns någonting som vi kan ta med oss från denna match.
Kanske kom vi ikväll till insikt om att vi måste följa vår gameplan till hundraprocent för att ge oss själva chansen att utmana lagen i denna serie, det är väl det enda vi i såna fall kan ta med oss till matchen mot Boden på söndag.

Min egen insats är väl liksom lagets under all kritik då jag är på tok för okreativ i det offensiva spelet. Jag är inte hitvärvad för att spela 0-0 match efter match utan jag är här för att producera och genom det hjälpa laget , något som jag än så länge inte alls lyckats med denna säsong.
Spelet i sig funkar faktiskt helt okej men är så uddlös så uddlös i offensiven att det är snudd på pinsamt, en rejäl uppryckning från herr Stålnackes sida krävs och det snarast.

Som ni märker så är jag en aning besviken och pessimistisk i kväll men det är väl något man måste få vara emellanåt då jag tycker att varken jag eller laget kom upp till en acceptabel nivå denna afton.

En sista sak som jag har är riktad till dig "Stralla" då jag undrar om du inte själv känner att du är på helt fel nivå denna säsong?
Jag har sett Niklas Strandberg i tre matcher och varje gång så har han dominerat spelet på ett fantastiskt sätt, vilken härförare Piteå har i honom.
Genom sitt lugn, sina fantastiska förstapass och genom sina snabba och välriktade skott så äger han verkligen isen, tror att Niklas är betydligt viktigare för Piteå än vad Daniel Olofsson är.


                                                "Stralla" var som vanligt dominant från sin backplats!

                                       
Det var allt om kvällens match, nu är det bara att glömma detta och så fort som möjligt börja se fram emot matchen mot Boden i helgen,  den kan nästan ses som en sexpoängs match för dom bägge lagen.

Over and Out!

Lite notiser!


Här nedan följer lite små men rätt så intressanta notiser..

- Vallentuna BK tog under gårdagskvällen sin femtonde raka seger i Stockholmstvåan när man hemmaslog Sollentuna med siffrorna 2-1. Femton raka segrar är klubbrekord för föreningen och jag antar att Yngo får lägga till ett x antal nya rekord i sin rekordbok denna säsong.
För er som har frågor gällande olika rekord i Vallentunas historia så ber jag att ni vända er till deras statistikguru Yngo Söderström som har svar på allt och mer därtill.

Keep up the good work Yngo!

- Enligt mina källor så är det nu inte många dagar kvar tills att Jason Krischuk landar på svensk mark för spel med Asplöven. Det återstår väl att se hur länge det tar för denna spelskickliga back att acklimatisera sig i Haparanda då jag kan tänka mig att steget från ett liv i Las Vegas till ett liv i Haparanda kan vara relativt stort.

Undrar om Jason verkligen har koll på vad han gett sig in på?

Den stora frågan kvarstår dock, kommer Jason till spel i Haparandaklubben?
Första budet var 6 oktober, sen kom det ett bud om november, sen ett om efter nyår och sen det senaste budet om att han anländer i början av december. Jag vågar inte ta ut något i förskott iallafall utan väntar glatt på att han ska beträda gränsstadens stolthet, Arena Polarica.

Men om han nu anländer under veckan som kommer så borde det innebära debut i bortamötet mot oss den 7 december, stackars Jason som får debutera i den smått kyliga Tannens ishall.

- Clemensnäs tar emot Asplöven i kväll i erkänt tuffa Kopparhallen, nytt målkalas för Asplöven mån tro?
Kopparhallen är en riktigt usel hall måste jag allt säga och den enda hall jag kan jämföra med den är Skogshallen i Överkalix som jag ännu har mardrömmar om.

Det var säsongen 99/00 som jag gjorde min debut i Kirunas A-lag då kapten Töyrä hade insjuknat under lördagskvällen. Det var just Överkalix på bortais som stod på menyn och det var jag och nuvarande kapten Joel Törmä som drog nitlotten och hamnade på bänken i fantastiska Skogshallen.
Jag trodde inte att det kunde bli värre men det kunde det då jag fick sköta om statistiken under hela matchen, snacka om kyliga händer efter den kvällen.
Det var innan swehockeys tid detta så dåvarande coach Stefan Bergqvist ville såklart ha koll och det innebar att man fick bokföra allt från mål tills vart skotten avlossades ifrån.

Det är nästan det enda minnet som jag har kvar av min a-lagsdebut förutom denna sköna historia som följer nedan.

Kiruna var den säsongen ner och vände i ettan och var i match efter match totalt överlägsna och gjorde så mycket mål under säsongen att ingen hetsade upp sig över ett sjunde mål mot Överkalix på bortais.
Sa jag ingen? Då ljög jag, fanns visst en kille som kunde hetsa upp sig över ett sjunde mål mot Överkalix då endast ett fåtal minuter återstod av en redan avgjord match.

Dan Eriksson pangar in sjuan stenhårt i nättaket och visar sin glädje, när han kommer och ska fira med grabbarna i båset så sticker dom ut ett par slöa och oinspirerade händer.
Danne stannar då upp och tittar på grabbarna i båset och utbrister skrikandes:

"Glädje gubbar, glädje"

Helt rätt Danne tycker jag då ett mål alltid är ett mål, detta exemplet är ganska signifikativt för Dannes karriär.
Han har aldrig fått något gratis utan han har alltid fått träna betydligt hårdare än sina lagkamrater i dom yngre åren för att hänga med och det är mer än en gång som han fick sitta längst ut till höger och bevittna matcherna.

Danne gav sig aldrig utan han bet ihop och tränade ännu hårdare och när han vill fick chansen så tog han den på ett imponerande sätt.
Han har fått uppleva betydligt mer i sin karriär än sina jämngamla mer talangfulla lagkamrater då Danne varit med och spelet i allsvenskans absoluta toppskick och har även genom det kvalseriematcher på meritlistan.

Han har genom alla år haft en stor tro på sig själv men framförallt så har han alltid haft en otrolig passion till denna sport vilket tog hans karriär väldigt långt.
Ett stort hjärta finns det även i honom då han för någon säsong sen beslutade sig för att flytta hem och hjälpa sin moderklubb i jakten på den åtråvärda allsvenskan.

Danne är ett bevis på att man med ett stort hjärta, en grym träningsvilja och en stor portion ödmjukhet kan skapa sig en fin karriär fast man inte är mest talangfull och bäst när man är femton år gammal.

Hamnade på ett rejält sidospår där men får ett otroligt sug för att skriva när jag tänker tillbaka på killar som gett och ger allt för hockeyn.
Visst att jag också njuter av en skön "syrgasare" eller ett bra försök till en "zorro" men kan samtidigt inte låta bli att beundras av dessa hockeyarbetare som vigt sitt liv till att se hur bra dom kan bli.
Träningsvilja betyder för mig betydligt mer än vad talang betyder och dom killar som har båda dessa ingredienser är dom vi får ta del av på tv i dag.

Så ungdomar, oavsett om ni är en talang eller inte så måste ni TRÄNA, TRÄNA, TRÄNA för att kunna nå toppen!

Over and Out!

Inför Piteå!


Efter en roadtrip till Kiruna under helgen så vänder vi nu åter till hemmahallen och ännu en tuff uppgift då vi gästas av topplaget Piteå.
Ett Piteå som än så länge spelat otroligt stabilt och är verkligen med och utmanar Asplöven om seriesegern trots att man just nu har storstjärnan Daniel Olofsson utlånad till Luleå.
Trots att man saknat honom i dom senaste matcherna så har man ändå fortsatt att vinna och Piteås förstafemma har lyckats hålla uppe sin produktion på ett bra sätt.

Jag trodde väl själv att Piteås förstafemma skulle få det betydligt tuffare nu när "Ragge" är borta men i stället har Piteås övriga nyckelspelare klivit fram på ett förtjänstfullt sätt, då tänker jag närmast på backen Niklas Strandberg som toppar backligan i hela serien med sina 21 poäng.

Piteå kommer säkert att komma rejält taggade då vi under förra mötet snodde med oss två poäng från LF Arena efter en heroisk insats från vår sida.
Det gäller att få ner farten på dom genom mittzon och att göra det svårt för deras spelskickliga backar, lyckas man med det så är mycket vunnet.

Vi kommer från två tuffa möten med Kiruna där vi inte riktigt kom upp i den nivå som vi hade hoppats på men samtidigt gjorde Kiruna det svårt för oss genom deras snabba spelvändningar och deras höga intensitet i sitt spel.
Vi har dock bra minnen ifrån mötena med Piteå och lyckas vi hitta tillbaka till den nivån under morgondagens match så har vi mycket stora chanser till att bli ett vinnande lag igen.

Mycket hänger på målvaktsfantomen Jimmy Lundberg som Piteå säkert drömde mardrömmar om efter förra mötet då han agerade levande vägg och räddade bland annat tre raka straffar.

Ytterligare en härlig utmaning för vår unga trupp och förhoppningsvis hittar många som såg Clemensnäs matchen tillbaka till hallen även under morgondagen.

Nu kör vi killar!


                                                       Kommer Lundberg upp till "levande vägg" nivå igen?

                                                                       

Over and Out!

Noterat i div 1 A!


Lite små statistiknoteringar följer här nedan..

Poängbäst: Andreas Nyberg Kiruna IF 29 poäng (12+16)

12 matcher och 29 poäng visar vilken klass Andreas ännu håller och så länge han får spela vidare i samma omgivning så har han god chans att hålla upp detta poängsnitt då deras kedja är väldigt bra komponerad.
Nu har han ett energiknippe i form av Törmä på ena kanten och en poängmakare av rang i form av Fredriksson på den andra, div 1 Sveriges bästa kedja möjligtvis?

Målbäst: Joni Lindlöf Asplöven HC 16 mål

14 matcher och 16 mål är en otroligt imponerande siffra av denna stora finländare men Joni har Urban Omark att tacka för många av dessa mål.
Urban matar fram smarta passningar som Joni distinkt avslutar på, en riktig "killer" inne i boxen denna herre.

Passningsgeni: Daniel Olofsson Piteå HC 17 ass

Endast 10 matcher har han gjort då han just nu är utlånad till Luleå vilket bara det vittnar om denna killes klass. För Piteås skull får man verkligen hoppas att det inte blir någon förlängning från Luleås sida och genom dagens värvning av Mats Fröshaug så tror jag Daniel återfinns i Piteå den 1 december.

Powerplayspecialister: Joel Fredriksson Kiruna IF och Stanislav Kall Asplöven HC 6 mål vardera

Inte direkt otippat att hitta dessa två hårdskjutande killar i toppen av powerplayligan då dom även får bra uppbackning i form av Andreas Nyberg och Urban Omark som hittar lösningar som vi andra inte ser.

Plus/Minus giganterna: Andreas Nyberg Kiruna IF och Mikko Purontakanen Asplöven HC +17

Dessa två lag öser in mål framåt och är täta bakåt och mycket tack vare dessa spelare. Andreas är navet i Kirunas offensiv medans Mikko är navet i Asplövens defensiv med sin storlek och sitt otroliga lugn.

Backarnas poänggigant: Niklas Strandberg Piteå HC 21 poäng (10+11)

Hemvändande Niklas har från sin backposition dominerat match efter match med sin otroliga blick för spelet och sitt stenhårda slagskott. En klasspelare som vet hur man som back deltar effektivast i offensiven.

Busen: Tobias Nilsson Boden HF 62 min

Inte helt otippat hittar vi här Bodens backbjässe Tobias Nilsson som aldrig tvekar att ta en fight för laget. En otroligt fysisk spelare som i bland har tendenser att spåra ur en aning men är samtidigt viktig för laget.

Tekningskung: Urban Omark Asplöven HC 71,47%

Det här är magiska siffror för en hockeynörd som jag då allt över 50 % är ok om man tekar så pass mycket som Urban gör. Har själv mött Urban ett antal gånger i tekningscirkeln och jag har varit chanslös varenda gång, endast Johan Wikberg i Piteå som jag har haft så stora problem med.

Bästa målvakt: Markus Ottosson Piteå HC 92,27%

Inte helt oväntat då Markus är en målvakt av hög kaliber men han är starkt utmanad av Asplövens Timo Lindström och Kirunas Fredrik Alcen.
Det mest noterbara på denna lista är att Lyckseles Jimmy Lundberg har 90,10% i statistiken och det är en otroligt bra siffra med tanke på hur mycket skott han får på sig jämfört med dom tre målvakterna i dom stora lagen.

Poängkung juniorer: Sebastian Rasimus Kalix UHC 12 poäng (4+8)

En Asplöven produkt som inför denna säsong kom från Luleås juniorer och valet av Kalix före Asplöven var ett smart drag av Sebastian.
Han har utvecklats enormt av det förtroende och den speltid han fått och det tror jag inte han hade gjort om han valt knopptuggande i Asplöven.

Det var lite statistik för oss statistiknördar att ta del av....

Over and Out!Kiruna vinnare på KO (segersiffror 5-0)


Vi kunde i dagens match inte alls stå emot ett skridskostarkt och fokuserat Kiruna som totalt körde ifrån oss i första perioden, periodsiffrorna 2-0 är snarare i underkant.
Om det var Kiruna som var bra eller om det var vi som hade vaknat på fel sida låter jag dock vara osagt men i vilket fall som helst så var Kiruna tyvärr numret större.

Andra perioden blir återigen vår bästa period då vi åker betydligt mer skridskor och jobbar klart situationerna på ett helt annat sätt och genom just det så skapar vi en hel del bra chanser och minimerar antalet klara chanser för Kiruna.
Kiruna vinner ändå denna lite småstökiga period med 2-0 men tycker att vi bjuder upp betydligt bättre under dessa tjugo minuter.

Sista perioden blir relativt avslagen då matchen är avgjord men Kiruna är fortfarande det mest spelförande laget och vinner skotten med 18-1, man får mycket välförtjänt också in en 5-0 puck alldeles i slutet signerat Joakim Fredriksson.

Vi orkade inte ladda om efter lördagens godkända insats och samtidigt kändes Kiruna en aning hetare i dag, kanske trodde dom på en enkel resa under gårdagen och blev på så sätt överraskade av den kapacitet som vi visade upp.
Jag tror inte det var något fel på Kirunas koncentration och inställning inför dagens drabbning då dom visste att om dom inte skulle komma upp i nivå så skulle dom få svårt att hämta hem dom tre poängen.

Under denna helg så tycker jag vi som vanligt varit en lagmaskin där ingen höjer sig över mängden, tyvärr hade den maskinen dåligt med bensin under dagens match.
Vi ska dock inte deppa över det då det kommer matcher med energitapp när vi jobbar så hårt som vi gör varje matchkväll och man kan inte alltid prestera till hundra procent, just att prestera på topp är också nyckeln om vi ska kunna knipa poäng mot lag som Kiruna, Asplöven och Piteå.

För Kirunas del ser det hyfsat ut men saknar en hel del för att jag ska sätta mina pengar på dom i en alletta här framöver då både Asplöven och Piteå visar upp ett betydligt bättre och genomtänkt spel.
Visst att Kiruna ska ha all heder för det jobbet dom gör med sin otroliga skridskoåkning och visst att Kirunas spelvändningar är av yppersta div ett klass men saknar ändå klara linjer och tyngd i anfallszonen.
Mot lag som oss så får dom bra utdelning på sina överlämningar och sina vridningar och vändningar i anfallszonen då vi efter några stycken sådana blir lite desorienterade men tror att dom mot bättre lag helt enkelt kör fast ute i hörnen vilket är ett ganska vanligt fenomen uppe i Kiruna.

Men man har en otroligt bra förstafemma med Törmä, Fredriksson och Nyberg framåt och Eriksson och Molin på backen som är en riktig toppfemma sett över alla div ett serier.
Man har kloka centrar i Lasu och Bergenström där framförallt Bergenström i helgen var på det spelhumöret som jag är van att se han, helgens klart lysande stjärna i mina ögon starkt utmanad av Fredriksson och Nyberg.
Backsidan ser rätt stabil ut där jag tycker att Asp har tagit ett jättekliv i utvecklingen inför denna säsong, Kemi visade i dag upp ett spel som jag hade "hoppats" på att få se.
Hoppats är väl egentligen fel ordval då jag hoppas att alla spelare vi möter ska ha en dålig dag på jobbet men hittade inget bättre ord i ordbanken min.
I dag tycker jag att han spelar enkelt och är ödmjuk inför sin uppgift och det är nog just det spelet han ska hålla sig till för att ta dom sista stegen i utvecklingen då han besitter en bra skridskoåkning och har en bra tajming i allt han gör.

Då har jag egentligen bara Fredrik Alcen kvar att bedöma innan alla lagdelar är färdigbedömda. Fredrik släppte i går lite för många returer vilket jag inte tycker är likt Fredrik, i övrigt var han lika stabil som jag är van att se honom. Dagens match kan jag inte hitta några fel i då han spelade hur stabilt och säkert som helst, returer fanns det inga av under denna match.
Jag tycker folk på alla forum och dylikt ska lägga ner snacket om att en ny målvakt behövs för det tycker jag är helt obefogat då Fredrik håller en mycket god klass på sitt spel.
Gräset är inte grönare på andra sidan så i stället för att klandra ner på honom kanske ni ska ge han det stöd som en målvakt behöver för att kunna prestera på topp under en lång säsong.

Nu finns det inte så mycket mer att säga om Kiruna som lag utan hoppas verkligen att killarna lyckas i allettan denna gång då just allettan har varit ett svårt hinder att ta sig förbi under dom senaste åren.
Det skulle vara roligt och framförallt viktigt för laget att få känna på ett playoff spel åtminstone, väl där så handlar det mycket om tillfälligheter.

Nu ska jag fortsätta denna trevliga bussresa, finns det verkligen så mycket skog i Sverige?

Over and Out!

Rond 1 till Kiruna med 6-2!


Efter två jämna perioder så rann siffrorna till slut i väg i den tredje perioden och när Patrik Knudsen sätter pucken i tom kasse med dryga tjugo sekunder kvar så fastställer han slutresultatet 6-2.

Vi öppnar första perioden bra och tar välförtjänt ledningen med 0-1 då Tobias Lundmark stöter in en backhand efter fint  förspel av Klas Mikaelsson. Kiruna äter sig sakta med säkert in i perioden och tar under dom sista minuterna helt över spelet och får också logiskt in en kvittering utav en av planens bästa aktörer Andreas Nyberg.

Andra perioden är en av säsongens bästa perioder från vår sida då vi på bortaplan vinner skotten i denna period med 12-18 och med tanke på att det är Kiruna vi möter på bortais så är det fantastiskt starkt gjort av oss.
Men hockeyn är inte alltid rättvis då Kiruna vinner denna period med siffrorna 2-1 efter att Anton Svensson gjort målet för oss.

Inför den sista perioden hade vi stora förhoppningar om att kunna vända matchen men Kiruna visar då sin klass genom att ta tag i taktpinnen från start till mål. Vi har väldigt svårt att skapa några målchanser och Kiruna får byte efter byte ett bra tryck på oss och när dom får in det viktiga fjärde målet så går luften ur oss.

I det stora hela kan vi var nöjda med denna eftermiddag då vi verkligen skakar Kiruna i deras hemmahall, vi skapar en hel del farliga chanser och försvarspelet var även det bra.
Vi kanske inte kom upp i samma tighta försvarsspel som vi haft under bortamatcherna mot Asplöven och Piteå men Kiruna har ett otroligt skridskoskickligt lag som genom det ställde till stora bekymmer för oss.

I morgon väntar en ny drabbning och förhoppningsvis är det vi som denna gång har lite av marginalerna på vår sida, visst att Kiruna sett över sextio minuter var det bättre laget men samtidigt saknade vi den lilla turen som vi så väl hade behövt.
Vi jobbar återigen otroligt hårt för varandra och stod upp på ett bra sätt och genom det så har vi gjort allt vi har kunnat men tyvärr räckte det i dag inte till några poäng.

Min egen insats är väl ingen höjdare, gör inga misstag men bjuder samtidigt inte på nåt vidare spel i offensiven. Jag måste börja ta tag i pucken och våga göra saker med den även mot dom bättre lagen, något som jag får se till att ändra på under morrgondagen.

Det var dock härligt att beträda Lombias is igen efter några års frånvaro, i morgon är det dax att prestera på den också!

Over and Out!

Inför Kiruna (från en småkylig gruvstad)


9 grader kallt och halvmörkt ute trots att kl är strax efter 10 på morgonen, då känner man verkligen att man är hemma igen.
Vi startade vår resa från Lycksele kl 16.45 i går eftermiddag och rullade in vid ishallarnas ishall Lombia kring 23.30, om någon skulle säga att vägen upp till Kiruna är rolig och bra så kan jag lova att den människan ljuger.
Skog, skog och så lite skog är det man har utanför bussfönstret men som tur är visades det några relativt godkända filmer under vägen.

Under resans gång så får jag ett sms av Kirunas Mikael Lasu där han säger att han går ut på bloggen sin med att jag blir bjuden på en trerätters middag om jag i kväll vinner över honom i NHL 09 till X-box 360.
Snacka om psykologiskt övertag till den som lyckas dra längsta strået i eftermiddag, så viktiga matcher på spel under hela helgen.

Det kommer kännas otroligt konstigt att beträda Lombias heliga mark (isen) med ett annat klubbmärke på bröstet, jag har gjort det tidigare och vet hur det kändes.

Det var säsongen 01-02 när jag spelade med Asplöven och vi mötte Kiruna under försäsongen, när mitt första byte ute på isen var klart och jag skulle åka och byta så åkte jag helt sonika till fel bås och bytte.
Det är klart att om man har bytt i samma bås i flera års tid så känns det helt plötsligt konstigt att byta i motståndarnas bås, men det gick bra den gången då jag vill minnas att jag lyckades hänga två kassar bakom Timo Leinonen.

Men det ska bli riktigt roligt att spela inför nära och kära, nervöst och märkligt förmodligen men väldigt väldigt trevligt då Lombia är en av Sveriges mest anrika ishallar.

Men vad har jag då att säga om själva laget Kiruna?

Har inte sett Kiruna så vansinnigt mycket under dom senaste åren, en match i allettan i Hudiksvall under fjolåret är det enda och av den matchen kan jag inte bedöma Kiruna rättvist.
Men enligt dom rapporter jag fått så är det som vanligt en upplaga med otroligt bra skridskoåkare som har en härlig speed och har otroligt bra spelvändningar som vi får se upp med.
Dom har spelat bra mot lagen på den undre halvan då dom fullkomligen kört över både Kalix och Boden både på hemma och bortais medans man haft det tyngre mot lagen Asplöven och Piteå där man endast fått med sig 3 av 15 poäng.

Man har seriens bästa och en utav div 1 sveriges bästa förstafemmor och ska man ha någon form av chans mot Kiruna så måste man lyckas plocka bort den på ett bra sätt.
Förstafemman hade dock ingen större afton mot Kalix i onsdags och blev till och med bänkade delar av slutperioden och känner jag Joel Törmä, Joel Fredriksson och Andreas Nyberg rätt så vill dom revanschera sig så snart som möjligt.
Men även dom måste få ha sämre matcher och när dom nu hade det så klev övriga formationer fram på ett förtjänstfullt sätt och lirare som Mikael Lasu och Henrik Bergenström fick sitt spel att lossna på allvar.

Man har en av seriens bästa målvakter i Fredrik Alcen trots all den kritik han bitvis fått av J-Å Tiensuu, nu har inte jag sett Fredrik denna säsong men vill nog påstå att den kritiken är obefogad.
Just Fredrik Alcen och Henrik Bergenström är två mycket goda vänner till mig efter att vi kamperat ihop i Falu IF en säsong,  Henrik kamperade jag även ihop med i samma kedja.

För vår del så gäller det bara att gå tillbaka och tänka på hur vi spelade i matcherna mot Asplöven och Piteå på bortaplan och utgå därifrån, kommer vi upp i den nivån så finns det goda möjligheter till några poäng i helgen.
Det är Kiruna som har förväntningarna på sig medans vi bara kan gå ut och spela då ingen utanför laget förväntar sig att vi får med oss några poäng hem från denna resa.
Det om något är ett härligt utgångsläge då vi inte kan misslyckas utan bara kan gå ut och köra och se hur långt det räcker, förhoppningsvis ska vi kunna vara med och jäklas på allvar i båda matcherna.

När man beträder isen på Lombia och blåser in luft genom näsan så känner man direkt lukten, lukten av kultur och framgång som skapats där genom alla dessa år.
En härlig utmaning i ett historiskt tempel för vår del, nu ska vi ut och ta till vara på varenda sekund där ute!

Over and Out!


Skottäckning på hög nivå!


På min käre lagkamrat Peter Rundblads vägnar publicerar jag här för alla er ungdomsledare två mycket eftertraktade bilder på hur man som effektivast täcker skott.
Som ni ser så är det bara en myt att man måste ligga i skottlinjen för att avvärja farligheter utan går även bra att ligga ca fem meter i från den eller som på bild två, göra sig så smal som möjligt.

Så för er ungdomsledare så är det ett bra tillfälle att nu ta tillvara på dessa bilder och visa era adepter hur man inte ska täcka skott, vad f*n håller jag på med egentligen?

Ser "Molla" detta är det slutspelat i boxplay för min del under ett bra tag framöver, tror inte Johan Andersson i Timrå har riktigt samma synsätt om hur man bäst täcker skott =)

Men givetvis bjuder jag Peter och er alla andra på ett gott skratt en fredagseftermiddag som denna, nu undrar jag bara när du Peter skickar över lite täcka skott bilder på dig själv som jag får publicera?

Finns det några såna?  Nu får Jesper Rönnlund på Västerbottens Folkblad gräva djupt i arkivet för att få fram åtminstone en bild på Peter när han går ner på ett knä och sväljer pucken med munnen.

Här nedan ser ni dom berömda bilderna, titta och njut!


                                        

                                         dsc_2442-copy_filtered-copy.jpg

Over and Out!

Statistikbibeln!


Coach Lars Molin tog i går in mig på sitt kontor och visade upp sin senaste erövring på internet då han hade surfat sig fram till en sida för oss statistiknördar.
Tack vare denna sida kan statistikbitare som "Molla" och jag är äntligen gotta oss i hur det gått för Ulricehamn på bortais , hur många procents beläggning Clemensnäs haft på sina matcher i Kopparhallen eller hur många mål Asplöven gjort i andra perioderna denna säsong.
En riktig klassida som bevisar att även om man är galen så finns det dom som är värre, vill veta hur tankegångarna gick för den som startade denna sida.

Här kommer länken:

http://hockeyplock.se/

Titta och njut kära läsare!

Over and Out!

Rätta tabellen!


Rätt tabell div 1 A:

1 Asplöven HC 13 8 4 1 63 : 24 31     
2 Piteå HC 13 9 3 1 59 : 28 31     
3 Kiruna IF 10 5 2 3 54 : 25 18     
4 Lycksele SK 12 4 4 4 36 : 44 18     
5 Bodens HF 14 5 2 7 47 : 64 18     
6 Clemensnäs HC 12 2 2 8 26 : 51 9     
7 Kalix Ungdoms HC 14 1 3 10 31 : 80 7


Sorry för den gamla tabellen, denna som gäller!

Over and Out!

Tabelläget!


Serietabell div 1 A:


1 Asplöven HC 13 8 4 1 63 : 24 31     
2 Piteå HC 12 8 3 1 53 : 27 28     
3 Bodens HF 13 5 2 6 46 : 58 18     
4 Kiruna IF 9 4 2 3 49 : 24 15     
5 Lycksele SK 11 3 4 4 33 : 43 15     
6 Clemensnäs HC 11 2 2 7 25 : 48 9     
7 Kalix Ungdoms HC 13 1 3 9 30 : 75 7


Eftersom svenska/so lärare inte verkar kunna hitta tabelläget så fick ni här en uppdatering, hoppas du är nöjd nu Frida!

Over and Out!

Saxat ur Norran.se!


Ny mardröm för Clemens mot Lycksele


Clemensnäs har varit det bättre laget tre matcher i rad mot Lycksele. Men vad hjälper det. Man har ändå tre raka förluster mot inlandslaget.

Det blev en ny förlust på onsdagskvällen. Detta trots en enorm Clemensforcering i sista perioden.

- Vi var klart bättre idag. Men vi har ingen riktigt killer. Ingen är beredd att döda för att göra mål. Vi måste ju kunna skjuta direktskott och träffa mål. Vi har säker femton skott utanför. En bra målvakt har de, men ändå, säger tränaren Johan Lundström som var mer än missnöjd.

- Vi är bara bra ibland. Visar man att man spela bra för 48 timmar sedan, ska man inte tro att man inte ska kunna bjuda till lika mycket. Jag är så jäkla besviken. Tycker inte synd om någon, jag är förbannad. Vi har förlorat, inte bara spelarna, utan jag också. Men det är uruselt att bara göra ett mål mot Lycksele. Jag skyller dock inte bara på spelarna, jag har lika stor skuld.

Ingen får beröm.

- Efter en sådan här match är jag inte ens nöjd med komforten i bussen, dundrar Lundström.

Min kommentar till denna artikel:

Jag undrar vilken match som Clemensnäs tränare Johan Lundström sett i kväll då han återigen tycker att Clemensnäs är det bättre laget mot oss.
Alltså Johan, jag är blåögd när det gäller våra matcher då jag förmodligen alltid tycker vi är bättre med i matcher än vad fallet kanske är.
Men måste ändå ställa frågan om vi var på samma match du och jag?

Jag såg ett kontrollerat Lycksele mot ett relativt uddlöst Clemensnäs som dock saknade några av sina viktigaste spelare denna kväll, men att ni var  klart bättre det köper jag inte.

Men detta visar tjusningen med denna sport då alla ser en match på olika sätt, det medför diskussioner dagen efter bland media, på arbetsplatser och bland spelare.

Var bara tvungen att lägga in detta urklipp då jag tycker att vi har totalt olika syn på denna match, skulle vara intressant att veta hur Johan kan påstå att dom var klart mycket bättre.
Men det svaret lär jag nog aldrig få =)

Over and Out!


Lycksele-Clemensnäs 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)


Vilken härlig kväll, fullsatta läktare och tre nya poäng in på kontot efter en otroligt stabil insats. Jag tycker att vi kontrollerar denna match bra under hela matchen, dom få farligheter som uppstod var Jimmy Lundberg i vägen för.
Vi kanske inte bjöd upp till någon av säsongens roligaste och chansrikaste matcher men defensiven skötte vid med bravur denna onsdagskväll.

Clemensnäs försökte väl som alltid att få ner puckarna på djupet och jobba hårt på dom och visst att vi bitvis spelade fast oss själva men i det stora hela så löste vi även det på ett bra sätt.
Ska man hitta nåt att klaga på denna kväll så är det väl att vi kanske var för defensiva och en aning passiva i vårt agerande, men tror hellre hemmapubliken ser det och att vi vinner än att vi bjuder på glaumorhockey och sen förlorar.

Vi får för ovanlighetens skull ledningen i denna match då Mattias Ottosson smäller in 1-0 i powerplay i mitten av första perioden, resterande del av perioden är relativt chansfattig. Man ska väl nämna att Clemensnäs hade en del farligheter innan ledningsmålet och på så sätt var dom inte helt ofarliga denna kväll.

Andra perioden är en relativt chansfattig period även den men Clemensnäs får iallafall till en kvittering och sätter i det skedet en del nerv i matchen.
Det här är väl vår sämsta period denna kväll men när den börjar lida mot sitt slut så tar Peter Rundblad helt enkelt tag i det på egen hand då han kör ett solonummer och avslutar med ett distinkt skott i nättaket, matchens behållning helt klart.

Tredje perioden kontrollerar vi från början till slut och får även in ett 3-1 mål av Johan Välitalo och just i det ögonblicket stänger vi matchen.
Clemensnäs försöker med det mesta och skapar väl någon farlighet när dom lyfter ut sin målvakt men blir inte värre än så.

Otroligt skönt att ta en seger när vi har fullsatta läktare, det kanske innebär att vi får tillbaka en del av dom även när det kostar pengar att gå på hockey.
Som vanligt var det en lagseger från vår sida där vi återigen följer vår gameplan till hundra procent, låter kanske tjatigt när jag skriver så här efter varje match men ser bara till fakta.
Vi har sex man på lika många poäng i topp av den interna poängligan, det om något visar på vilken jämn nivå vi har på detta lag. Vi har inga stjärnor som dom övriga lag, vi har inte en formation som gör majoriteten av poängen utan vi har 2 målvakter och 20 utespelare som drar sitt strå till stacken varje kväll och tack vare det får vi med oss en hel del poäng just nu.

Kan vi fortsätta med det hårda jobbet, den disciplinerade defensiven och den otroliga inställningen så kommer vi ta många många fler poäng denna säsong och förhoppningsvis kunna vara med och utmana om en seger av fortsättningsserien.

Om jag ska hitta någon som sticker ut ur lagmaskinen denna kväll så gör Jimmy Lundberg återigen en riktigt bra match och man börjar nu bli rejält bortskämd med ett fantastiskt målvaktsspel.
Backparet Mattias Ottosson och Peter Rundblad har genom hela säsongen varit otroligt stabila och så var även fallet i kväll.
Andreas Sjöberg gjorde i kväll comeback efter sin ryggskada och trots att han inte ens nästan är hundraprocentigt kvitt den så går han in och gör en klockren insats.
Ni ser, jag kan rabbla upp namn efter namn så det var kort och gott återigen en lagseger som bärgade tre nya sköna poäng.

Min egen insats är väl sådär då jag blandade och gav rätt mycket, slarvade bort en del enkla pass men hade i sin tur en del fina framspelningar och just genom en sådan fick jag med mig en assistpoäng.
Men för mycket slarv för att jag ska vara helt nöjd med kvällens match, får ta nya tag till helgen då det vankas dubbelmatch mot Kiruna på bortais.

Ett Kiruna som för övrigt hemmaslog Kalix med 5-1 i kväll och där Kirunas förstafemma faktiskt gick poänglösa, kul för övriga formationer att få det att lossna lite. Min gamla vapendragare Henrik Bergenström fick med sig 2 assistpoäng i kväll och är kanske lagomt till helgen på väg mot storformen.

Piteå bortaslog Boden med siffrorna 6-1 och där var Piteås förstaformation desto mer produktiv då dom gjorde fem av dom sex målen. Niklas Strandberg hade en härlig match och fick med sig 2 mål och 3 ass, kul för dig "Stralla".

Det var allt för i kväll, kul med fullsatta läktare och tre poäng!

Over and Out!


Inför Clemensnäs!


Äntligen dax för hemmamatch igen efter två långresor till Östra Norrbotten, två resor som vi skramlat ihop fyra poäng på vilket får räknas som bra då vi ena resan gästade Asplöven och Haparanda.
Det är två formstarka lag som i morgon ställer upp för nedsläpp då Clemensnäs varvat upp en aning efter en bedrövlig start på serien då dom i senaste matchen besegrade Boden på hemmais med 3-1.

Clemensnäs har annars haft en riktigt knackig säsongsstart där dom inte alls kommit upp i den nivå som både dom själva och folk utifrån räknat med men kanske har det lossnat nu.
Det är ett lag som älskar att checka och spela fysiskt och om dom får grepp om matcherna tidigt så blir dom riktigt riktigt bra då dom får mycket energi när dom känner att dom får fast sina motståndare i anfallszonen.

För vår egen del så har det sett riktigt bra ut under i stort sett hela säsongen då vi inte har gjort mer än en 2-3 bottennapp,  just bottennapp är något man får räkna med under en lång säsong när man har ett ungt lag som vi har.
Vi kommer senaste från en bortaseger över Kalix med 5-4 och just den matchen kännetecknar väl vår säsong på ett bra sätt då vi haft för vana att åka på ett tidigt baklängesmål för att sedan kämpa oss in i drabbningarna.

Det vi lärt oss hittills under denna säsong är att vi måste hålla oss till vår gameplan för att vi ska lyckas vinna, fladdrar vi ut från den så blir inte resultatet heller det optimala.
Inför morgondagen är det viktigt att vi kommer vakna ut till nedsläpp då Clemensnäs gärna vill köra hårt redan från start, kan man hålla jämna steg under dom första tio minuterna så brukar dom tappa energi och intensitet.

Nyckelorden för i morgon är som vanligt hårt jobb, en stor portion ödmjukhet och fokus på vårt eget spel, fixar vi dom bitarna så är chansen stor att vi får ytterligare tre poäng in på vårt konto.

I morgon är det även en gratismatch då Lyckseles företagare bjuder på entrén och det innebär förhopppningsvis en fullsatt ishall och det i sin tur medför en härlig inramning.
Viktigt att vi bjuder på en bra match då det är mycket folk på läktarna, i stort sätt ett måste om vi ska kunna få tillbaka dom som kanske ser sin första match för säsongen.

En härlig utmaning som vi ser fram emot med stor tillförsikt då vi vet att Clemensnäs har en hög kapacitet när dom får det att stämma.

Nedsläpp 19.00 i morgon, missa inte det kära Lyckselebor!

Over and Out!

Kul att läsa..För min egen del är det väldigt roligt att läsa kommentarer efter matchen då även Kalixspelare som målvakt Johansson och forward Rasimus varit in och lämnat sina avtryck, det visar ju på att det inte bara är jag som sitter och läser denna blogg.
Inte bara det utan som spelare blir man lätt lite blåögd då man på något sätt alltid lyckas vinkla en matchbild till att det egna laget var värd att vinna, genom att motståndare då är in och kommenterar så får man en annan syn på matchen.

Det är ju precis som Rasimus skriver att Kalix lika gärna hade kunnat vinna gårdagens drabbning och är ju även så som Johansson skriver att Kalix kanske skulle stängt matchen vid 4-3 ledning med endast ett fåtal minuter kvar att spela.

Det är ju det här som är så härligt med hockey då man kan diskutera fram och tillbaka om vilka som var värd att vinna och så vidare men har lärt mig genom åren att hockey inte är en rättvis sport.
Det handlar helt enkelt om att göra ett mål mer än motståndarna och sen hur matchbilden har sett ut spelar inte någon större roll.

Men det jag ville komma till är att ni spelare i motståndarlagen som läser denna blogg, kan inte ni lämna en liten kommentar efter matcherna mot oss där ni delger eran syn på matchen?

Det skulle uppskattas enormt av mig!

Over and Out!

Kalix-Lycksele 4-5 (1-1, 2-1, 1-3)Efter ytterligare en tur upp till Östra Norrbotten så är man nu äntligen hemma och kan krypa till kojs med ett leende på läpparna efter en härlig uddamålsseger i eftermiddag.
Det var nog en match helt i publikens smak då det var en match som svängde fram och tillbaka i sextio minuter och som hade kunnat sluta i princip hur som helst men tycker dock att vi kändes en aning stabilare sett över hela matchen.

Vi började första perioden riktigt bra men vi brukar ha svårt att få in första målet i matcherna och så var det även i dag då Kalix orättvist fick ledningen och på så sätt kom in i matchen.
Vi hann dock med en kvittering innan pausvilan då Johan Lindström mycket fräckt stänker upp en puck i första krysset från en väldigt dålig vinkel.

Andra perioden börjar vi även den mycket bra och vi får in en 1-2 ledning då Johan Lindström återigen hittar en lucka bakom Kalixmålvakten.
Efter målet så tappar vi helt plötsligt allt det fina spelet som vi haft innan och Kalix tar över andra halvan av denna period totalt och kan också mycket rättvist vända på matchen och gå till paus med en 3-2 ledning.

Tredje perioden blir en spännande historia där lagen byter mål mellan varandra, först kvitterar vi till 3-3 genom Markus Arvidsson efter ett fint förarbete av matchens lirare Johan Lindström.
Vi hinner knappt bänka oss förrän Kalix återigen tar ledningen och man började nu undra om vi hade ork att komma tillbaka en gång till, men visst hade vi det.
Med några minuter kvar så kvitterade Johan Välitalo och givetvis var Johan Lindström med i förspelet även till detta mål, vilken match han fick till i dag.
Men nu måste det vara slut med alla dessa mål och antingen sudden eller straffar ska få avgöra det här hann jag tänka, men ack så fel jag hade.
Med fyra minuter kvar så får jag en underbar framspelning av Niklas Dahl och ensam med målvakten från röda linjen hann jag tänka en hel del dåliga tankar eftersom mitt målskytte inte varit vad det borde den senaste tiden.
Denna gång gick det dock bra då jag fick en lång förflyttning på målvakten och kunde lyfta upp pucken i nättaket och nu borde väl segern vara säkrad.
Visst var den det trots att Kalix hade en massiv press under dom sista två minuterna men ett uppoffrande spel från vår sida gjorde att vi lyckades reda ut stormen och ta med oss dom tre poängen hem.

Vi spelade stundtals riktigt bra men vi hade några rejäla svackor som kunde ha kostat oss segern men som så många gånger förr så visade vi upp en stor kampvilja och rejäla vinnarskallar då vi hämtade upp underläge efter underläge.

Jacob Schönberg fick i dag säsongsdebutera i målet då Jimmy Lundberg har problem med ett knä och vilken härlig debut det blev för Jacob.
Han visade upp ett härligt lugn och stod för en del matchavgörande räddningar och framförallt fick han vara med att vinna direkt, en härlig kick för hans självförtroende då han visade att han håller en hög nivå på sitt spel då han väl får chan sen.

Annars så var matchens profil givetvis Johan Lindström som stod för två mål och två assists och självklart  hade Johan i dagen stor del i vår seger.
Men som vanligt så vinner vi som ett lag och förlorar som ett lag och Lycksele SK årgång 2008-2009 är verkligen en lagmaskin där vi behöver alla spelare för att lyckas vinna matcher.

I Kalix var det för ovanlighetens skull inte Anders Vikman som låg bakom det mesta utan i dag handlade det mycket om Johan Karlsson och Sebastian Rasimus som hade en bra dag på jobbet. Bra för Kalix att veta att när inte Anders orkar leda laget så finns det andra som kan kliva fram och leverera och att Johan kliver fram är väl inte någon större skräll då det är just han och Anders som är dom som ska bära laget.
Däremot så tycker jag att Sebastian Rasimus har tagit ett kliv i utvecklingen under denna säsong, lyser av självförtroende och rör om rejält i motståndarnas försvarszon.
Där kanske Asplöven har en egen produkt att hämta hem till nästa säsong?

För min egen del så får jag vara nöjd då vi vinner och jag lyckas skrapa ihop både ett matchvinnande mål och en helt ok assist. Jag hade många bra pucktransporter genom mittzonen och en del fina framspelningar som det hade kunnat bli utdelning på.
Jag skapar väl fortfarande lite för lite målchanser men har skapat betydligt mer dom senaste två matcherna då jag spelat ytterforward, men än fler kan det bli.
Det var skönt att göra poäng och framförallt mål i eftermiddag då jag haft en otrolig poängtorka dom senaste matcherna och då är det lätt att det blir en del frustration och stress när väl lägena dyker upp, förhoppningsvis var detta vändningen på den fronten.

Nu får det vara färdigskrivet för i dag, nu väntar en god natts sömn innan fokuseringen på Clemensnäs matchen börjar under morgondagen.

Nya sköna poäng till kontot grabbar, det här ska vi hålla i hela säsongen!

Over and Out!

Inför Kalix..


I morgon är det så dax för en ny tripp till östra Norrbotten, denna gång är det ett ungt och heltaggat Kalix som står på menyn.
Kalix är ett av dom lag som överraskat mest då dom var tippade att bli riktiga slagpåsar i denna serie men har hittills visat att man vill vara med och slåss i dom flesta matcher.
Dom har ett ungt och hungrigt lag som jobbar och sliter kopiöst kväll efter kväll och genom det så har dom också kunnat vara med i dom flesta matcherna.

Givetvis handlar det mesta om Anders Vikman och Johan Karlsson i det offensiva men dom blir samtidigt rejält uppbackade av ett helt gäng gnuggare som ser varje match som julafton då dom verkligen älskar att vara där ute på isen och förstöra så mycket som möjligt för deras motståndare.

Just Vikman och Karlsson ska dock ha rejält med beröm då dom verkligen bär sitt lag kväll efter kväll och det gör att dom unga spelarna får chansen till att utvecklas i en bra och trygg miljö.


För vår del så är detta en otroligt viktig match då vi äter in lite av försprånget som Boden har på oss men också för att vi har en del att bevisa i vårt eget spel då vi möter lag från den nedre regionen.
Vi har mot topplagen spelat otroligt bra med en otroligt kompakt defensiv medans vi mot bottenlagen har bjudit motståndarna på en hel del bra chanser på grund av att vi blivit en aning för offensiva och inte varit nog ödmjuka i hemjobbet.

Hårt jobb, ödmjukhet och fokusering på det vi ska göra där ute på banan är några nyckelord inför morgondagen, lyckas vi få med dessa ingredienser så lovar jag att vi har en rolig eftermiddag framför oss där jag hoppas att vi i slutändan drar det längsta strået och kan gå segrandes ur denna batalj.

Gårdagskvällen bjöd på toppmöte i Arena Polarica då Kiruna gästade Asplöven, precis som jag förutspådde så blev det en riktigt bra hockeymatch mellan seriens verkliga antagonister.
Asplöven anförda av Urban Omark och Joni Lindlöf kunde till slut stå som segrare med 3-2 och enligt rapporterna var det helt rättvist då Asplöven var lite stabilare matchen i genom.

Alltså fortsatt Asplöven som känns stabilast medans Kiruna verkar ha otroligt lätt med lag från den nedre regionen medans man inte riktigt kommer till i matcherna mot Asplöven och Piteå.
Kiruna lyckades iallafall med konststycket att göra mål i spel 3 mot 5 då Oscar Molin satte en snygg balja efter en fin framspelning av energiknippet och lagkapten Joel Törmä.

Asplövens senaste tillskott Juhamatti Yli-Junnila matchades försiktigt i gång i en fjärdekedja och såg enligt rapporterna bra ut då han lyfte sin kedja ytterligare en nivå.

Slutligen så ska jag avsluta med en tävling då jag utlyser hundrakronor i vinst till den som lyckas pricka in morgondagens slutresultat i mötet Kalix-Lycksele även en tia per inprickad målskytt bjuds det på..

Så lämna resultat och målskyttar i kommentarer så löser jag betalningen med vinnaren vid ett senare tillfälle!

Over and Out!


Matchtips!Jag tror att kvällens möte i Arena Polarica mellan Asplöven och Kiruna blir säsongens hittills bästa match i denna serie då det förhoppningsvis är en utsåld hemmaborg som väntar.
Asplöven kommer vara ordentligt revanschsugna efter hemmadebaclet mot oss i senaste omgången medans Kiruna kommer från en riktig viktig seger borta i Boden.

Det kommer bli en jämn och tuff drabbning då dessa två lag är seriens verkliga antagonister och det lag som deras förstafemma kliver fram för kommer gå segrandes ur striden.

Matchtips Asplöven-Kiruna 4-3 efter sudden

Målskyttar Asplöven: Joni Lindlöf, Markus Waldehagen, Jarkko Oikarinen och Jarkko Pakisjärvi

Målskyttar Kiruna: Joel Törmä, Simon Esseryd och Dan Eriksson


Over and Out!


Juhamatti har anlänt!


Då har då Juhamatti Yli-Junnila gjort sitt första träningspass med Asplöven, om alla papper hinner bli klara så debuterar han i morgondagens möte med Kiruna.
Enligt rapporterna så verkar Juhamatti besitta ett par fina händer och en bra blick för spelet trots sin storlek, han verkar dock inte spela så fysiskt men såna saker är svåra att bedöma efter att man sett han en träning.

Det var många som hade sökt sig till dagens träning för att inspektera klubbens senaste tillskott och förhoppningsvis så har Asplöven i Juhamatti hittat en spelare som tillför ytterligare en dimension.
Om man ser till hans erfarenhet och hans meriter så verkar det onekligen vara en spelare som ska kunna leda ett lag på denna nivå men kan samtidigt vara svårt att komma in mitt i säsongen.

Ni läsare som ser matchen i morgon får gärna lämna en kommentar om hans insats om han nu hinner bli spelklar, det skulle vara av stort intresse för min del.

Några notiser:

- Johan Tornberg lämnar omedelbart tränarsysslan i Västerås då han och hans familj under dom senaste dagarna fått mottaga dödshot från "fans". Det är sjukt att så kallade fans kan ta all makt över en förening då dom vet att en tränare som får såna här hot slutar med omedelbar verkan.
Du gjorde helt rätt Johan och skickar allt mitt stöd till dig, familjen går alltid i första hand fast man är hockeynördar av min och Johans kaliber.

- I skuggan av Asplövens senaste bomb så presenterade i dag även Frölunda ett nyförvärv vid namn Janne Niskala. I Janne får Frölunda en klasspelare som kommer tillföra en hel del i det offensiva från sin backposition.
Jannes senaste sejour i Sverige blev en succé då han i Färjestads dressen satte nytt poängrekord för backar i elitserien.
En riktigt dyr värvning som man finansierade genom pengarna man fick lös när man bröt kontraktet med Andreas Holmqvist för några veckor sedan.

- Undrar om Jimmy Stålnacke pengarna finansierade värvningen av Juhamatti? Stackars Juhamatti i såna fall, haha!

- Vet dock att Juhamatti finansierades av Asplövens trogna supporters som samlat in otroligt med pengar till en värvning, ett härligt initiativ som jag hoppas blir lyckat för deras del.

-  En sista notering är  att Björn Teräsniska som sparkades samma kväll som mig nu huserar i M/B Hockey i Stockholmsettan och där har han producerat bra med poäng, glädjande att se Björn!

Over and Out!

Nån som kan datorer?Ett kort icke hockeyrelaterat inlägg blir då detta då jag bara har en liten fråga till er läsare.

Är det någon som är duktig på datorer?

Är nämligen så att jag fått erbjudande om att lägga ut reklam från några företag på denna blogg och har då fått annonskoder som ska läggas in.
Men jag är inte så där jättebra på datorer  om jag ska vara ärlig så jag har ännu inte lyckats komma på hur man ska göra, ni som tror er veta hur man gör får jättegärna kontakta mig via en kommentar eller på min mail.

Hör av er till denna mail: jimmy_stalnacke@hotmail.com

Tack på förhand..

Over and Out!

Pampigt Percy!


I detta nu är två perioder spelade av premiärmatchen i Malmös nya arena, den verkar verkligen vara "top of the line".
Det känns även fast man bara sitter hemma framför tv:n som att det är ett fantastiskt bygge och man får den goa NHL känslan hemma i tv-soffan.
Premiärmatchen kan inte heller bli bättre för publiken då Malmö leder med uddamålet och sen bjuds det på en fantastiskt rolig och fartfylld ishockey.

Dom enda som kanske inte är så nöjda är tränarna i dom bägge lagen och jag har mina aningar om att Leksands tränare Tomas Jonsson just nu har en puls upp emot tvåhundra slag per minut.
För kan man skapa en sån puls en vardagskväll i Valbo ishall så borde man även kunna uppnå det en kväll som denna då det är toppmöte i en nybyggd arena.

Det enda negativa jag kan komma på med detta arenabygge är att Malmö fortfarande huserar i allsvenskan och hur pampigt är det egentligen när motståndarlag som Huddinge och Mariestad besöker arenan.


                

En sista notering, visst har Malmö ett vansinnigt snyggt matchställ? Tror nästan att dom är med och utmanar Kiruna City om landets snyggaste ställ om man bortser från Frölundas retroställ som är i en klass för sig.

Over and Out!

Center klar för Asplöven!


Bara två dagar efter "fiaskot" i hemmamötet mot Lycksele där man bara var nittio sekunder ifrån förlust så agerar Aplövens starke man Magnus Lehto.

Man presenterar i kväll en ny finländsk värvning då man hämtar in den stora och tunga centern Juhamatti Yli-Junnila som tidigare denna säsong huserat i Österrikes högstaliga.
Juhamatti har säsongerna innan denna spelat i Finska SM-liiga där han producerat hyfsat med poäng, och just poäng och tyngd är väl det Asplöven hoppas att han ska tillföra.

Asplövens Magnus Lehto hälsar per telefon att han själv inte sett honom spela men enligt dom rekommendationer som han har fått så ska detta vara en värvning av mycket hög klass och förhoppningsvis ska han kunna leva upp till dom förväntningar som klubben har på honom.

Han kommer debutera redan på fredag i hemmamötet mot Kiruna, alltså ett perfekt läge att ta sig till Arena Polarica och spana in Asplövens senaste tillskott.

                                                  Kommer Juhamatti bli den succé som Asplöven hoppas på?

                                                                          

Over and Out!

Sköna namn..


Jag skrev ett inlägg för några dagar sen som handlade om en kille som spelar i ECHL och som jag tycker har hockeyvärldens skönaste namn, Robin Big Snake heter denna kille.
Jag fick då ytterligare några sköna namn postade till mig av Jens Lindmark, det är han som sköter fotograferingen under Bodens matcher.
Jag kommer i slutet av texten länka er till hans hemsida då jag tycker han gör ett stort och bra jobb med sin fotografering, helt klart är det värt att klicka in sig en sväng på hans sida.

Det första namnet jag fick skickat till mig var på en svensk kille vid namn Texas-Kid Egertz som spelar div 1 hockey med Surahammar men är Stockholmare i grund och botten och huserade under fjolåret i allsvenskan med Hammarby.
Att det är ett skönt namn kan jag bara hålla med om, där behövs det inget artistnamn om han skulle bli storstjärna en dag.

Det andra namnet som Jens hade att föreslå är på en Kanadensare vid namn Colton Yellow Horn som denna säsong huserar i Österrikiska högstaligan, även det ett gångbart namn till kategorin "sköna namn".

Men det måste finnas mer sköna namn där ute i hockeyvärlden, så nu är det upp till er läsare att komma på några fler som platsar i denna kategori.

In på eliteprospects och sök nu kära läsare, förväntar mig ett x antal sköna namn inom några dagar!!

Här kommer länken som jag lovade tidigare i detta inlägg:

http://www.jenslindmark.se/ 

Over and Out!

Negativ inställning!Jag fick en lite bitter kommentar för ett par dagar sedan av en person som tyckte att jag var lite väl negativt inställd till vårt lag då han tyckte att jag alltid höjde motståndarna till skyarna och att vi alltid slog ur underläge. Han menade på att det får en negativ effekt i truppen då man skriver ner sig själva och skriver upp motståndarna då han tycker att inom truppen så måste man tro stenhårt på sig själv.

Jag svarade väl typ i stil med att jag här på bloggen måste vara en aning obejktiv och se till fakta men att vi givetvis inom truppen tror stenhårt på oss själva och att vi alltid tror och går för seger.

Men jag tycker inte själv jag är alltför negativt inställd till oss på bloggen utan tycker själv att jag håller mig till rätt sunda värderingar när det gäller vår trupp.

Man måste trots allt hålla sig till fakta och att det trots allt är skilda världar mellan oss och tex Asplöven, Kiruna och Piteå då det skiljer miljoner i omsättning och spelarlöner.

Jag tror själv att det är bra att inte sätta för stora förhoppningar på laget och jaget inför en match för det är lätt att man då skapar ett övermod som inte är sunt att ta med sig ut på banan.

Exempelvis om vi tar gårdagens match, om vi då hade gått in med den inställningen att vi till hundraprocent kan mäta oss med Asplöven och att nu ska vi minsann visa "stjärngänget" att vi kan vara kreativa och skapa minst lika målchanser som dom kan, hur tror ni det hade slutat då?

Vi hade givetvis blivit totalt överkörda då vi individuellt inte kan mäta oss med lag som Asplöven, och vi ska inte kunna mäta oss på den fronten heller då Asplöven som förening är en mångmiljonindustri medans vi som förening får vända på varenda liten slant.

Men går vi in med den inställningen som vi hade i går då vi skulle in och jäklas så mycket vi bara kunde och att vi skulle ge precis allt vi hade och se hur långt det räckte, då kan vi mäta oss även med övermäktiga motståndarna.

För hur bra man än är som spelare så är det otroligt jobbigt att varje gång du går till anfall så får du se 5 otroligt hungriga och sugna spelare som bara står och väntar på dig och deras enda mål är att du ska få det så tufft som möjligt.

Det jag menar med det här är att man givetvis måste tro på både sig själv och laget inför en match men att man ändå måste inse att man har en motståndare att försvara sig emot och att man efter motståndet måste sätta uppnåbara mål och inte bara se en illusion.
Kort sagt så kan man säga att anledning till att vi tog poäng i går är att vi har insett våra begränsningar och inte lever i någon drömvärld, för att bli en duktig hockeyspelare så måste du först inse vad du klarar av och inte klarar av innan du kan ta dom sista stegen i din utveckling.

Varför jag tog upp detta i dag är att jag under gårdagens resa upp till Haparanda hade ett givande samtal med en vän som hängt med ända sen barndomen, säger inte vem det är men kapten och energispruta i ett lag i denna serie är han =)

Vi diskuterade hur det kunde rinna i väg och bli så stora siffror mellan Boden och Kiruna i en match som gällde så mycket, varför tappade Boden som spelat så bra på slutet precis allt i mötet med Kiruna.
En analys som inte jag ens ägnat en tanke åt tog han upp då, mina tankar hade flaxat i väg till om dom inte tog Kirunas förstaformation på allvar men nu så öppnade min vän mina sinnen.

Hans analys var att han trodde att Boden hade byggt upp en övertro på sig själva och i det resonemanget tror jag vi hittar svaret.
Han menade på att Boden spelat kanonbra på slutet, låg en massa poäng före Kiruna men dock i en otroligt haltande tabell, dom såg sin chans i att nypa tredjeplatsen i denna match, tidningarna har skrivit upp dom, fans på olika forum har uttryckt sin åsikt om att nu ska vi till allettan och förmodligen har Herr Taavola också intalat sina spelare i att vi är bättre än Kiruna.
Truppen har givetvis gottat sig i det här och tänkt att va fan vi är bättre än Kiruna, nu går vi ut och spelar på lika villkor, det här tar vi grabbar och i just det andetaget så hade dom förlorat matchen.
Dom tänkte inte tillbaka på vad det är som tagit dom till denna framgång och det är precis som för oss det att dom fått slå ur underläge, krigat som galningar, haft högre moral än motståndarlagen och att dom hållt sig till sin gameplan, att mäta sig på lika villkor med Kiruna stod förhoppningsvis inte i Herr Taavolas gameplan.

Nu är detta givetvis bara min och min väns hypotes men tror att det kan ligga något i det, eller vad tror ni?

Detta inlägg handlade en hel del om psykologi till slut och det kommer från en kille som under hela sin karriär fått höra dessa ord:

"Du har allt men du saknar rätt huvud"

Med saknar rätt huvud menar personerna att jag inte har rätt psyke då jag lätt viker ner mig, lätt hittar fel och brister i mitt eget spel och att jag lät hyllar och ser kvaliteer i andra spelare medans jag ser på mig själv som en rätt usel spelare.
Jag kan bara hålla med alla coacher som sagt det genom åren och är också något jag hela tiden jobbar med för att få bort men inte alltid så enkelt.

Kan väl avsluta med hur jag ser på den meningen och jag ser ju på den så att jag givetvis håller med alla coacher i den saken att jag saknar rätt huvud men håller inte med i analysen du har allt och det visar väl till stor del hur jag ser på hockeyspelaren Jimmy Stålnacke.

Over and Out!

Asplöven-Lycksele 2-1 sd (0-1,0-0,1-0,1-0)


Har just satt mig på bussen hem från Haparanda och insett att vi faktiskt tog poäng och var endast nittio sekunder från att få med oss alla tre poängen hem.

Asplöven kommer ut och tror och hoppas på en enkel resa mot tre nya poäng men spelet dom visar upp under första perioden är rent ut sagt uselt.
Vart fanns intresset? Vart fanns farten? Ville man ens möta Lycksele i dag?
Jag tror det handlar om en inställningsfråga då man på pappret är ett betydligt bättre lag än vad vi är men trots det så måste man åtminstone jobba för att så fort som möjligt få in en puck.

Nu får vi bästa tänkbara start då vi blir bjudna på 0-1 pucken då målvakten Timo Lindströms olyckliga rensning hamnade rakt på en fristående Tobias Bäckström som bara hade att lägga in pucken i tom bur.

Annars så tycker jag att det är en jämn första period där Asplöven har puckinnehavet men där vi skapar några otroligt farliga kontringar.
Vi är defensivt starka och kan kontrollera spelet i egen zon på ett bra sätt då vi lyckas hålla Asplövenspelarna utanför våran box.

Redan från start i andra perioden så ser man att det är ett mer fokuserat Asplöven som kommer till nedsläpp då dom direkt från start försöker dra upp tempot och forcera mer puckar in på mål men ju längre perioden går desto mer så mattas dom av.
Man märker att frustrationen börjar sprida sig och att deras spel blir mer och mer stressat, helt naturligt att det blir så då man inte får utdelning på sina chanser.
Vi gör det riktigt bra även denna period och lyckas hålla dom borta från alltför klara chanser, dom chanser som uppstår är Jimmy Lundberg som alltid bra med på.

Tredje perioden är en massiv press från Asplövens sida och ju längre perioden går desto mer oreda skapas det i vår zon och till slut så orkar vi tyvärr inte stå emot.
Med endast 90 sek kvar att spela så bygger Asplöven upp ett fint anfall som Joni Lindlöf helt fri på bortre stolpen lyckas raka in, kanske var det trots allt rättvist men kändes just i den stunden väldigt bittert då vi hade krigat så himla hårt för att nypa dom tre poängen.

Endast åtta sekunder in i sudden avgör Asplöven på ett liknande sätt då det denna gång är Urban Omark som får äran att raka in pucken på bortre stolpen efter en fin framspelning av Ville Vikeväinen.

Vi gör återigen en perfekt genomförd match där vi håller oss till vår gameplan till hundra procent, vi är tighta i både mittzon och försvarszon matchen i genom.
Jimmy Lundberg gör återigen en helt magnifik match i målet och jag ställer mig frågan till er allsvenska sportchefer, när ska ni vakna?
Vi får mängder med fina kontringslägen tack vare att vi spelar så otroligt bra i mittzon och försvar vår blålinje på ett föredömligt sätt, jag är minst sagt imponerad över det hårda jobbet som vi lägger ner matchen i genom.
Vi visar redan från start att vi vill vara med i den här matchen och vi sliter otroligt hårt, visar ett sanslöst stort hjärta för föreningen och vi följer vår taktik på ett fantastiskt sätt, vilken hunger det finns i denna trupp.

Om Asplöven har jag inte så mycket gott att säga om just nu då jag tycker dom saknar allt det vi hade då dom inte visar upp någon större vilja till att spela denna match.
Jag kanske har fel och är lite väl hård men kan bara vara ärlig och beskriva det jag kände där ute, spelglädjen kanske försvann genom att vi gjorde det så jobbigt för dom?
Jag tycker ända att Asplövens förstafemma med Urban Omark i spetsen visade upp en vilja att spela och det var också hemmalagets klart framgångsrikaste formation denna eftermiddag då dom skapade ett hårt tryck och mängder av målchanser.

Men trots Asplövens "ovilja" så kan ingen ta i från oss denna poäng, vi var trots Asplövens spelinnehav värda denna poäng då vi visade upp en större kärlek  och passion till denna uppgift.

Men varför blir det så här i bland för hårdsatsande lag som Piteå och Asplöven?

Hockey handlar mycket om inställning och motivation och har man inte det med sig när man går in till match så blir det svårt att vinna, för trots allt är inte skillnaden mellan botten och toppen så himla stor.
Lagen som möter dessa lag ligger och säckförsvarar och jobbar kopiöst matcherna igenom då dom gärna vill sätta storfräsarna på plats och då blir det jobbigt jobbigt även för lag av Asplövens kaliber.
Motivation slår klass är ett gammalt talesätt med en mycket trovärdig innebörd, kanske inte stämmer varje match men nån gång då och då så är det faktiskt så att just det talesättet slår in.

För vår del är det nu bara att spinna vidare på det här då vi visat att vi kan spela stabilt i 60 minuter när vi möter lag som Asplöven och Piteå men vi har ännu mycket att lära oss i matcher som vi ska vara spelförande i. Kan vi få med oss inställningen att det ska kosta för motståndarna att göra mål på oss även i dom matcher som vi ska vara det spelförande laget i så tror jag även att vi kommer börja visa upp ett stabilt spel även i dessa.

För Asplövens del är det back to basic som gäller då man måste börja hitta glädjen och fokuseringen i sitt spel även mot dom sämre rankade lagen.
Det finns oerhörda kvaliteér i det laget och det är väl när allettan startar som man ska vara som bäst, men hittar man inte ett mer vägvinnande spel innan dess så är allsvenskan verkligen en utopi.

Over and Out!

Show?


Hm, Boden hade tydligen missat att göra sin hemläxa denna eftermiddag eller vad?

Se här vad Kirunas förstaformation summerade i eftermiddag:

Andreas Nyberg 2+5
Joel Fredriksson 3+2
Joel Törmä 1+3
Oscar Molin 0+2
Dan Eriksson 1+0

För er som inte vet så slutade matchen Boden-Kiruna 1-7

Eller hade dom gjort sin hemläxa och gjorde vad dom kunde?

I vilket fall som helst ett imponerande facit och nu är Nyberg uppe i poängligaledning med 25 poäng på 8 matcher, snacka om att producera.

Nu gnäller ni Kirunafans på att spelare som Bergenström, Esseryd och Sandström inte producerar men så länge förstaformationen håller denna nivå så kan ni lugnt andas ut.

I vilket fall som helst en otroligt viktig seger och nu är väl allettanplatsen klar?

Ps: Känns som att Nyberg fick pris som bästa spelare va =)

Over and Out!

Inför Asplöven..


I morgon bär det då av norrut igen för möte med östra Norrbottens stolthet Asplöven då vi gästar hemtrevliga Arena Polarica. En roligare och tuffare utmaning än detta kan man nog inte hitta i denna serie då vi helt utan press kan åka dom 40 milen upp til Haparanda för att försöka sno med oss nån poäng hem, en tuff uppgift men inte på något sätt omöjlig.

Vi har spelat tre matcher mot dom topptippade lagen Piteå och Asplöven och slutsatsen man kan dra av dom mötena är att starten är otroligt viktig då det gäller att få första målet eller åtminstone hålla nollan så länge som möjligt.
Av en bra start så får vi mer och mer energi ju längre matchen lider medans motståndarna blir mer och mer stressade eftersom dom hade tänkt sig en enkel resa mot dom tre poängen.
Som spelare när du möter ett på förhand sämre lag så är det lätt att tankarna innan match fladdrar i väg till om hur många poäng du ska göra för egen del i stället för att tänka på vad du ska göra för att hjälpa laget till framgång på bästa sätt och börjar då matchen med att man inte får ut det man hoppats på så är det lätt att stressa upp sig.

När man möter lag som Asplöven som är passningsskickliga och besitter såna enorma individuella kvaliteér så är det otroligt viktigt att spela som ett lag. Laget måste följa sin gameplan till hundra procent, man måste krympa ytorna  och framförallt så måste man göra det svårt och tråkigt för sina motståndare.
Man får samtidigt inte ha för stor respekt för ett etablerat lag som Asplöven är utan vi måste spela vårt spel och inte rätta oss alltför mycket efter motståndarna.
Givetvis så får man räkna med att Asplöven håller i taktpinnen och att vår match till stor del handlar om att minimera misstagen eftersom ju bättre lag man möter desto bättre och effektivare är dom på utnyttja just misstagen.

För vår egen del så har vi spelat bra den senaste tiden, vi har jobbat hårt, följt vår gameplan och utnyttjat våra målchanser på ett bra sätt. Vi har haft en andraformation som dom senaste matcherna varit helt fantastik och producerat mål på löpande band, en ung och hungrig formation som verkligen börjat att hitta varandra.
Kan vi övriga formationer komma upp i deras kvalité under morgondagen så tror och hoppas jag att vi ska kunna bjuda upp till en riktigt bra match och förhoppningsvis sno med oss någon poäng hem.

För min egen del är det första gången jag återvänder till Arena Polarica och Haparanda efter den tråkiga situationen som uppstod i höstas, men är i dag inga hard feelings mellan mig och Asplöven som förening.
Spelet har under säsongen fungerat bra för min egen del om man bortser från spelet i anfallszon där jag ännu inte riktigt fått det att lossna, svårt att skapa målchanser och har haft dålig fantasi på att hitta lösningar i motståndarnas zon.
Det kan ha att göra med att jag spelat center säsongen igenom, en position som jag trivs med då jag får vara involverad mycket i spelet osv.
Men kanske så är det inte den bästa positionen för mig då jag kanske fått ödsla för mycket energi på det defensiva spelet, kan vara en orsak till att det offensiva inte riktigt lossnat.
Till morgondagen gör vi en förändring då jag får kliva ut på en forwardsposition igen, min naturliga position och genom det kan man alltid hoppas på att det ska lossna även offensivt.

Jag ser om inte annat fram emot morgondagen då jag återigen får träffa och möta mina forna lagkamrater som jag fortfarande har en bra kontakt med. Det är alltid lika kul att beträda isen i Arena Polarica och spela inför en påläst och intresserad publik.
Vi får hoppas på välfyllda läktare och en härlig hockeymatch, vi ska göra allt som vi bara kan för att återigen göra en toppmatch!

Over and Out!Streckstrid och hyfsat tips!


Kul att det kom mycket folk till Arena Polarica under gårdagskvällen, dom flesta blev nog inte besvikna då Asplöven krossade lillebror med hela 7-0. Enligt rapporterna så hängde Kalix med i en period innan orken försvann och när inte spelare som Anders Vikman och Johan Karlsson kommer upp till en skyhög nivå så ska inte Kalix ha så mycket att sätta emot storebror.
När Asplöven får in några puckar på hemmais så kan dom bli äckligt bra då dom verkligen brukar få fram den "finska sisun" och enligt spelarna själva så var det närmre 10-0 än 7-1.

- Jag själv hade tippat 7-1 så det var inte långt i från men målskyttarna var jag inte riktigt nära att träffa rätt på.

- Antti Turunen var visst bäst på plan under gårdagen, kul för "Turtle" att få visa hemmapubliken vilket stort spel han har i sig även offensivt.

- Markus Lundberg verkar vara rejält på gång igen efter fotskadan och pappalyckan, nytt mål i går och tyckte själv han skulle satt några till.

- Hela kedjan med Huhta, Lundberg och Pakisjärvi verkar trivas i hop då dom gjort en hel mål den senaste tiden, kul för Huhta som verkligen öst in poäng under dom senaste matcherna.

- Noterade även under Asplövens bortamöte mot Boden att dom äntligen fått ett nytt bortaställ, det var på tiden kan jag säga.

- Asplöven fortsätter att ånga på och känns stabilast av topplagen, allt annat än seriesegern till Asplöven vore orimligt.

I dag är det dax för säsongens kanske viktigaste match i denna serie då Boden gästas av Kiruna, seger för Boden och streckstriden kommer leva långt in i serien. Om Kiruna däremot lyckas vinna så tror jag att streckstriden redan är avgjord då Kiruna inte kommer plumpa många matcher mot lagen på undre halvan, det är dom för skridskostarka och spelskickliga för.

Nordicbet ger 1,55 på bortaseger vilket jag tycker är på tok för lågt då Boden verkligen haft en hög nivå på sitt spel den senaste tiden, dom åkte visserligen på en storförlust uppe i Kiruna men vilka lag gör inte det?
Jag tror Taavolas krigare kan bjuda upp till en stenhård fight där Kirunas skridskostarka lag kommer få kriga alla sextio minuter för att lyckas ta med sig tre poäng hem.

Matchtips Boden-Kiruna 2-4 (sista i tom bur)

Målskyttar Boden: Martin Brännvall och Pierre Berggren

Målskyttar Kiruna: Joel Fredriksson, Andreas Nyberg, Henrik Bergenström och Joakim Fredriksson

Over and Out!

Hockeyvärldens coolaste namn?


En god vän till mig Christer Bjarby som spelar div 1 hockey med Lindlöven länkade mig häromdagen till en spelare vars namn sticker ut från dom övriga i hockeyvärlden.

Robin Big Snake heter denna 24 årige Kanadensare som denna säsong spelar i ECHL, Robin Big Snake sug på den kära läsare.
Detta hade varit en värvning för Asplöven då klubben hade fått spaltmeter med publicitet i landets alla tidningar.
Robin Big Snake, kan som inte riktigt smälta det namnet då det bara är så häftigt.

Länkar här nedan er  till honom på eliteprospects för er som vill se hur hans karriär hittills varit, bara namnet gör ju att han är värd att försöka värva.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=15720

                                                                     Big Snake in action!                                                       

                                                          

Tack Christer för dom härliga länkarna du skickar emellanåt, dom flesta går inte att publicera offentligt så får passa på när du skickar en lämplig =)

Over and Out!

Derbyfest!


I kväll är det återigen derbydags då östra Norrbottens stolthet Asplöven tar emot lillebror Kalix på hemmais, senast det utspelades ett derby i seriesammanhang i Arena Polarica var under hösten 2002.
När jag spelade för Asplöven säsongen 01-02 var det precis tvärtemot då det var Kalix som var storebror efter bland annat en säsong i dåvarande div 1  medans Asplöven då kom upp underifrån och gjorde sin första säsong i nuvarande div 1.

Under den säsongen så började pendeln svänga över då vi vann majoriteten utav derbyna och slutade ett antal poäng före Kalix i sluttabellen trots att Kalix hade "stjärnor" som Niklas Pallin, Jonas Lundberg, Johan Öhman och Roger Wikström m.fl.
Det jag minns bäst är framförallt två saker, den härliga rivaliteten och vår coach Urban Lahtis alla härliga oneliners till tidningarna, minns en som att det vore i går.

"Helge Lauritzén tror jag det var som då var Kalix tränare säger till pressen att i kväll så skulle Asplöven köpa en trisslott eftersom dom i kväll verkar ha turen på sin sida", varpå Urban Lahti snabbt svarar,"Helge hade kunnat köpa hela dragningslistan, han hade inte vunnit i alla fall".
Den nivån var det oftast på det hela inför och efter derbyna och allt som oftast så var det Mr Asplöven Jarkko Pakisjärvi som stod för avgörandet, allt som oftast framspelad av den otrolige Toumas Lohikoski.

Men nuförtiden är det andra förutsättningar då Kalix är nykomlingar och inte haft råd att värva ihop ett på förhand allt för slagkraftigt gäng medans Asplöven varit rejält på värvningsstigen inför denna säsong och värvat både bra och etablerat.
Men Kalix har visat kväll efter kväll att dom inte är i denna serie för att bli slagpåsar utan dom är här för att vinna matcher, något som dom visade då dom på bortais i senaste omgången vann över Clemensnäs.

Anders Vikman och Johan Karlsson är dom ledande krafterna och dom har verkligen skött sina uppgifter bra då dom summerat en hel del poäng, dom får Asplöven se upp med.

Om Asplöven ordar jag inte så mycket om då ni redan vet det mesta om dom, en helt igenom komplett trupp men för tillfället kanske inte så bred då man bara har 5 ordinare backar till sitt förfogade tills Mr Krischuk anländer.
Förhoppningsvis ger dom i kväll speltid åt unge Christoffer Taavo som allt som oftast fått tugga knopp, i stället har man valt att spela på endast fem backar kväll efter kväll.

Kalix kommer precis som i hemmamötet då dom förlorade med uddamålet strida ända in på mållinjen men tror ändå att Asplöven blir alltför övermäktiga, slutresultatet 7-1 låter som ett bra tips.

Målskyttar Asplöven: Markus Lundberg 2, Joni Lindlöf ,  Jarkko Oikarinen, Jarkko Pakisjärvi, Jonatan Lindroth och Stanislav Kall

Målskytt Kalix: Sebastian Rasimus

Over and Out!

Poängligor Div 1Nu har det gått några omgångar sen jag gick igenom poängligorna i dom olika div 1 serierna, tycker det är ett ganska intressant ämne så här nedan kommer en rapport.

Div 1 A:

 117 Olofsson, Daniel PHCLW 9 5 17 22  
 27 Nyberg, Andreas KrIFCE 7 7 11 18  
 313 Omark, Urban AHCLW 10 6 9 15

Kommentar:

Det är sen min senaste rapport oförändrat i toppen men spelare som Jimmy Vågstedt och Joel Frerdiksson har börjat närma sig och är nu bara 1 ynka poäng bakom. För mig är det en skräll att Vågstedt gjort så bra med poäng eftersom jag inte varken hört eller läst mycket om honom tidigare.
Men dessa tre killar är dom som kommer vara här uppe när vi summerar grundserien om inte Daniel Olofsson blir utlånad en längre tid till Luleå. Dessa killar producerar kväll efter kväll och bär sina lag så det skulle vara en rejäl skräll om någon annan lyckades klämma sig in.

Div 1 B:

1 15 Nordström, Patrick Ö/BIFRW 12 5 13 18  
2 12 Meander, William AIK-HRW 13 10 6 16  
3 10 Wall, Hampus AIK-HCE 13 6 10 16  
4 23 Gilljam, Erik LN91CE 8 5 11 16  
5 10 Lindström, Jonas HuHCCE 13 5 11 16

Kommentar:

Här fick jag ta med dom 5 första eftersom det var så otroligt jämnt men det man kan uttyda är att samma killar som låg i topp sist ännu hänger med här uppe. Kul att se min gamla lagkamrat Erik Giljam ligga med i toppen och dessutom har han klart bäst poängsnitt av dessa då han spelat färre matcher, kul för konstapel Giljam.

Div 1 C:

121 Wallén, Michael IFKArRW 13 7 19 26  
2 23 Dahlgren, Axel VaHCRW 14 15 10 25  
3 15 Lindström, Jimmy VaHCLW 13 11 10 21

Kommentar:

Här har det blivit en del förändringar då firma Eklund/Nielsen trillat av listan, enda återstående sen förra genomgången är Jimmy Lindström.
Axel Dahlgren är en ung Valbokille som i år verkar ha fått sitt genombrott och hittar något så anmärkningsvärt som 0 utvisningsminuter och 15 mål på 14 matcher.
Michael Wallén var under fjolåret i andraligan i Österrike där han som under alla sina säsonger gjorde bra med poäng, verkar som han tagit med det spelet in i denna säsong då han hittills snittat magnifika 2 poäng per match.

Div 1 D:

1 10 Fjällby, Martin SkåLW 12 8 14 22  
2 27 Fahlqvist, Thomas NyHKCE 14 7 15 22  
3 23 Skinnars, Johan NyHKLW 14 10 10 20  
4 26 Sjödell-Wiklander, Joakim BoHCRW 12 8 12 20  
5 12 Lundin, Fredrik SkåCE 11 3 17 20

Kommentar:

Här kunde jag inte skilja topp fem åt så alla fick komma med, den enda jag inte vet något om är Fredrik Lundin som verkar vara en riktig assistmaskin då han endast mäktat med 3 mål på sina 20 poäng.
Martin Fjällby ser inte mycket ut för världen då han är liten och knubbig men samla poäng är hans grej i livet, avig och svårstoppad.
Joakim Sjödell-Wiklander är minst sagt ingen skridskovirtuos men stor och tung och utrustad med ett bra spelsinne.
Får Fredrik Håkansson som spelar i Nyköping vara skadefri resterande del av grundserien så tror jag vi kommer hitta han i poängtoppen när vi summerar.

Div 1 E:

1 15 Löwdahl, Henrik ÖrHKCE 14 9 15 24  
2 20 Eriksson, Marcus HCVHLW 13 11 12 23  
3 21 Almqvist, Jonas ÖrHKRW 14 10 11 21

Kommentar:

Henrik Lövdahl och Jonas Almqvist har nu tagit plats på listan sen min senaste genomgång så nu är ordningen återställd då dessa två inte kommer ramla ur topp tre i första taget.
Ulf Söderström har missat några matcher och har därför ramlat ur, bara tillfälligt tror jag då han säkerligen kommer vara med på denna lista när grundserien summeras.
Men det innebär ju att Marcus Eriksson som summerade 55 poäng under fjolåret kommer att ramla bort och det är jag inte heller så säker på, räkna med en tuff kamp uppe i toppen.

Div 1 F:

1 39 McLeod, Ryan OlIKRW 14 10 16 26  
2 16 Svensson, Jens KiIKCE 14 10 13 23  
3 21 Trygg, Lars SkIKLW 14 11 11 22  
4 18 Przepiorka, Eric OlIKCE 14 10 12 22

Kommentar:

Olofström verkar onekligen ha importerat kvalité då Ryan McLeod och Eric Przepiorka (försök uttala det namnet) ligger med på topp fyra, förmodligen är dom betalda där efter då jag vet att lönerna i Olofström kan vara väldigt bra.
Lars Trygg har herr Fahlander på hockeysverige.se drömt mardrömmar om då han haft för vana att avgöra matcher mot Örebro där Fahlander är sportchef.
Jens Svensson har en hel del elitseriematcher och allsvenska matcher på sitt konto men har till i år vänt hem till Kristianstad och redan från start levererat bra, förmodligen mycket press på hemvändande Svensson men än så länge lever han upp till förväntningarna.

Summering:

Det är väl ingen som producerat grymt mycket poäng men samtidigt ligger många killar på ett poängsnitt på kring 2 poäng per match vilket är otroligt bra. Jag hade själv varit nöjd om jag nån säsong skulle komma upp nära 1 poäng per match, vilket ser tungt ut i alla fall denna säsong.
Det är om man skummar igenom listorna otroligt många bra spelare som skulle tillföra en del även på allsvensk nivå, många har redan gjort det racet och nu på ålderns höst klivit ner till antingen moderklubbar eller städer nära födelsestaden. Det är kul att se att killar återvänder och ger tillbaka till sina moderklubbar, hockeyhjärta kallas det.

Over and Out!

Svårtippat..


Clemensnäs-Kalix 1-3 och Piteå-Asplöven 4-3 efter straffar är dagens resultat i div 1 A, vem hade trott att Clemensnäs skulle gå på pumpen hemma i Kopparhallen mot ett kämpastarkt Kalix. Nu jag inser vilka problem Skellefteå laget egentligen har då jag tycker att dom har en trupp som ska kunna skramla ihop betydligt fler poäng än vad dom hittills fått med sig.
Vet inte hur stark föreningen är ekonomiskt men antar att det vrids och vänds på varenda liten krona för att få det att gå runt men något måste hända och då brukar det vara enklast att tränaren får gå.
Kan mycket väl vara så att det är just han som är det stora problemet då det är han som är ansvarig för att få ut så mycket som möjligt ur en trupp och jag har ju hela tiden hävdat att Clemensnäs spelar ett spel som inte passar materialet.
Målvaktssidan är väl oxå en orsak till att säsongen inletts som den gjort då Anton Persson inte har nått upp till den standarden som Marcus Ernlund gjorde under fjolåret, men samtidigt kan jag inte uttala mig så mycket i den frågan då jag sett Clemensnäs för lite. För att man som målvakt ska få en trygghet i sitt spel så måste även det defensiva spelet fungera bra och vice versa så måste försvararna känna trygghet i målvakten om det defensiva spelet ska fungera.
Men det man kan dra som slutsats är att poängen uteblir och att något måste hända, dax att agera på något sätt i Clemensnäs snarast.

Seriefinalen mellan Piteå och Asplöven blev precis som en seriefinal ska vara, otroligt jämn men där jag trodde Asplöven skulle dra det längsta strået. Men som vanligt när jag inte tror på Piteå så vinner dom,lovade i ett tidigare inlägg att jag aldrig mer skulle tippa emot Piteå men var i dag tillbaka i gamla synder igen.
Piteå hade inför dagens match lånat in några spelare från landets just nu bästa J-20 lag Luleå och dom var säkerligen med och bidrog med sin energi och sin intensitet.

Verkar omöjligt att skilja topplagen åt dom äter poäng av varandra men än så länge tycker jag ändå Asplöven verkar stabilast, kan inte förklara varför jag tycker det utan är mer en känsla jag har.
Men det man kan fastslå är väl att ännu har ingen av dom tre stora ett spel som är av allsvenskt mått men man ska väl ha i åtanke att det räcker gott och väl att hitta det spelet när vi kommer in i mitten av januari ungefär.

- Noterade ytterligare ett mål av Joni Lindlöf i kväll, där har Asplöven verkligen hittat rätt då han kväll efter kväll återfinns i målprotokollet.

- Piteå tränare Igor Matuschkin verkar ge sin son ett stort förtroende då han fick slå Piteås tredje straff, ett förtroende han tackade för då han var enda spelare som hittade rätt i straffläggningen.

Det var nog allt för denna gång, kul för Piteå att få vinna på hemmais igen då det var några matcher sen som dom fick bjuda hemmapubliken på en seger..

Over and Out!

Dax för seriefinal igen!


Det är ett mycket svårbedömt Piteå som i kväll tar emot serieledande Asplöven på hemmais, ett Piteå som inte alls fått framförallt målskyttet att stämma i LF Arena under den senaste tiden.

Piteå har mängder utav skador på viktiga spelare och dessutom så är Daniel Olofsson ännu utlånad till Luleå medans Asplöven mest troligt mönstrar ordinarie uppställning, enda frågetecknet är runt trollkarlen Jarkko Oikarinen som lider av en handskada.

Det låter onekligen som att Asplöven ska kunna få en rätt enkel resa denna kväll men man ska betänka att Piteå alltid höjt sitt spel mot toppkonkurrenterna och att man lånat in en hel del spelare från Luleås mycket framgångsrika J-20 lag.
Killarna som kommer in är väl skolade av "Bulan" Berglund och det kommer synas att dom spelat under hans ledning då dom kommer spela med hög intensitet och ligga på och köra byte efter byte.

Tar man med detta i beräkningen så tror jag inte Asplöven får en alltför lätt resa men att rutinen kommer ta ut sin rätt i Asplövens favör, men är som uppdukat för en jämn och tight tillställning.

Matchtips Piteå-Asplöven 2-4 (sista målet i tom bur)

Målskyttar Piteå: Kim Karlsson och Niklas Strandberg

Målskyttar Asplöven: Joni Lindlöf, Stanislav Kall, Jarkko Pakisjärvi och Mikael Österberg

Over and Out!

Slitvargen!


Jag kan inte låta bli att uppmärksamma och att hylla spelare som går under benämningen, slitvarg, energispelare, brunker, checkare eller vad vi nu vill kalla det.
Dom killar som har dessa roller får sällan dom stora rubrikerna men gör många gånger mer nytta än en tekniker då det ofta är han som banar väg för just passningsgeniet eller målskytten.
Dom här killarna kan ju få en roll som skiljer sig lite från varandra men huvudsyftet är att vara jobbiga för motståndarna och skapa energi och ytor till sina lagkamrater.
Dom här killarna är väl oftast inte så sevärda men dom kommer till jobbet varenda dag och dom gör sitt jobb fullt ut vilket skick dom än är i.

Om man tittar i elitserien där dom kan scouta spelare på ett annat sätt än i dom lägre divisionerna så inser man att alla elitserielag nuförtiden har några så kallade energispelare som bara ska in i skiten och tackla och skapa oreda.

Frölunda har Blomdahl och Pettersson, Luleå har ett helt gäng med Burström, Almtorp, Lindgren och Lidhammar för att nämna några bara för att ge ett exempel.
Det mest klara exemplet kan man väl hämta från fjolårets svenska mästare Hv 71 som då hade Per Ledin och Andreas Jämtin i sin uppställning och framförallt Per Ledin var en stor orsak till att dom lyckades spela hem guldet.
Per fick också uppskattning efter säsongen då han signerade ett kontrakt med Colorado, visst att han inte tagit en tröja i NHL än men chansen lär komma under säsongen och redan nu vet man att han kommer ge allt för att ta den.

Men det jag funderar på är hur dessa killar kväll efter kväll orkar ligga och pumpa som dom gör, blir dom aldrig less och tänker att nu jäklar ska jag också spela en lyxig hockey.
Se på en kille som Anders Burström som har varit med så länge som jag kan minnas i Luleå Hockey, han pumpar och kör kväll efter kväll och verkar då aldrig lessna på det. Han kanske tycker det är det som är hockeyns tjusning, att köra, köra, köra och förstöra för motståndarna men frågar du mig så tror jag inte att han tycker det.

Jag tror att Anders Burström om han fick välja mycket hellre skulle spelat powerplay och försöka söka lite snygga passningar men eftersom Anders insett sina begränsningar så blev han oxå en mycket respekterad elitseriespelare.
Han älskar förmodligen att vinna och att göra det som ett lag och han älskar förmodligen att vara kapten i klubben i sitt hjärta, för att få vara det så måste han spela så här kväl efter kväll och säsong efter säsong.

I dessa killar som har den otacksamma rollen som energispelare som jag gärna kallar det så tror jag det finns ett enormt hjärta för sporten, ett enormt driv att vinna med laget och för att få vara med om det så underkastar dom sig själva och ser till lagets behov.

Det är därför jag älskar dessa killar, det är därför jag kan uppskatta ett bra checkingspel och det är tack vare dessa killar lagen vinner SM-guld.
Drivet, passionen och viljan är så mycket mer värd än teknik, målfarlighet och passningslurighet då det är just killarna med drivet, passionen och viljan som föder dom killarna som syns i protokollet.

Tack för att ni finns, ni som föder sporten!!

Slutligen så vill jag passa på att tacka en av elitseriens största spelare genom tiderna Magnus Wernblom som i dag meddelade att han lägger skridskorna på hyllan.
Anledningen är att han tappat just drivet och viljan och en Magnus utan det är inte det han direkt personifierar .
Jag kommer sakna den där blicken och jobbet framför motståndarburen som givit så många mål till laget och till honom själv, elitseriens svar på Tomas Holmström helt klart.

Tack Magnus för dom åren jag fått följa dig genom tv och tidningar, du har visat oss alla vad hockey handlar om!

Over and Out!

Lycksele-Boden 3-4 (1-1,0-3,2-0)Precis som man på förhand förutspådde så skulle detta bli en jämn och tight match då bägge lagen kom från en serie bra matcher och det var viktiga poäng som stod på spel om man ville behålla hoppet om allettanspel uppe.

För båda lagens del var det även mycket psykologi inblandat då man lätt hamnar i en "jag tror jag är världsmästare" fas när man spelat ett antal bra matcher och tror att allt ska lösa sig av sig självt.

Första perioden började i Bodens favör då dom radade upp ett antal bra målchanser och där vi gav bort lite för mycket enkla puckar men allt eftersom perioden led så fick vi mer och mer att säga till om.
Efter 15 minuters spel så får vi oxå utdelning då Robin Bergström får stå helt fri i slottet och raka in pucken, ett viktigt mål då matchen stod och vägde.
Tyvärr så får Boden in en kvitteringspuck i slutet av perioden då vi blir lite väl anfallsglada och Martin Bränvall får sätta upp en kontring som han mycket snyggt avslutar själv.
En jämn period där målchanserna skapas av motståndarnas egna misstag och där målvakterna allt som oftast stod i vägen.

Andra perioden är Bodens från start och nästan ända in i mål då vi gör en av säsongens sämsta perioder och utav det får Boden en himla massa energi till sitt lag.
Vi slutar helt åka skridskor och gör otroligt många enkla misstag som Boden skoningslöst utnyttjar, maken till effektivare gäng får man leta efter.
Efter ett misstag i anfallszonen så sätter dom som så många gånger förr upp en snabb kontring som dom skoningslöst utnyttjar med ett otroligt hårt handledsskott rätt upp i krysset.
Strax efter det så får vi ett powerplay och då får man genast förhoppningar om att vi ska komma in i matchen igen men vad händer då om inte det att självaste bloggansvarige slarvar i uppspelsfasen och bjuder Christian Klingert på ett friläge.
Klingert är klinisk i sin avslutning och herr Stålnacke får åka ut till båset med gamnacke och skämmas lite. Det är såna saker som inte får hända men ändå sker ibland ,men kanske bra att såna misstag kommer på en rätt så rutinerad kille som jag som ändå kan komma över såna saker rätt så fort.
I början av min karriär kunde jag älta såna saker en hel match och på så sätt förstöra resterande speltid genom detta men har på ålderns höst insett att misstag händer för annars skulle varje match sluta 0-0, men aldrig roligt när man gör en sån här tavla då det känns som man sviker laget.

Givetvis får Boden ett powerplay efter detta som dom direkt utnyttjar och därmed känns det som att dom dödar matchen, men Pierre Berggren i Bodenlägret ville visst låta matchen leva då han helt oförklarigt drar på sig en 2+5+20 minuters utvisning för slashing. Jag kan tycka att det var otroligt onödigt men som motståndare så tackar man inte direkt nej till såna bjudningar.

Tredje perioden inleds med några minuters powerplayspel då vi inte lyckats utnyttja den tid vi hade på oss under andra perioden. Vi sätter upp några bra kombinationer men lyckas inte få utdelning men däremot så tar vi helt över matchen och det är mycket tack vare det långa powerplayet som vi får.
Vi börjar åka mer skridskor och får mer energi i gruppen då spelare som Markus Arvidsson och Johan Välitalo sätter in några bra tacklingar.
Det är ju dock mål som vi behöver och det ska vi även få då våran juniorkedja hittar rätt två gånger om inom loppet av några minuter och visar att den här matchen är inte död riktigt än.
Vi trycker på under dom sista minuterna men lyckas inte få in någon fler puck trots några hyfsade lägen.

Andra perioden blir vårt fall och trots en bra tredje period så orkar vi inte hela vägen fram och förhoppningsvis lärde vi oss läxan att en hockeymatch utspelas i minst 60 minuter.
Trots att vi inte kommer upp i normal standard så lyckas vi ändå pressa ett formtoppat Boden ända in på mållinjen och det visar ändå på att vi hittat en rätt bra trygghet i vårt spel.
Det man kan kräva än är att vi äldre spelare som ska bära skutan måste börja komma upp i en högre nivå och visa vägen för dom yngre, för tillfället är det tvärtom och det ansvaret ska inte unga killar behöva bära match efter match.

Andra formationen med backarna Mattias Ottosson och Peter Rundblad och som framför sig har kedjan med Viktor Skeppström, Christian Karlsson och Robin Bergström var vår klart mest framstående formation för dagen, dom har visat upp ett bra spel i en räcka matcher nu.
Dom hjälper och stödjer varandra på ett bra sätt och framförallt så visar dom en härlig vilja, ett stort hjärta och en fantastisk glädje i sitt spel och kan vi andra formationer ta efter dessa killar så blir vi riktigt riktigt farliga framöver.

Min egen insats är alltjämt sådär, finns mycket som kan bli betydligt bättre medans vissa grejer är bra. Saker som funkar är det defensiva spelet och spelet med puck i uppbyggnadsfasen då jag tycker att jag vårdar pucken på ett bra sätt (så när som på en gång). Listan på saker som kan bli bättre är betydligt större då jag tycker att jag inte alls kommer upp i nivå på tekningar och i dett offensiva spelet. Jag skapar för dåligt med chanser, har svårt att komma in på mål och svårt att vinna puckar framför motståndarmålet. Det är bitar jag måste ta tag i framöver och det kommer förmodligen lossna alldeles snart, bara man jobbar hårt varje dag så kommer även såna bitar falla på plats.

Kortfattat kan jag väl avsluta med att säga att vi inte alls kom upp till nivå i dag men trots det bjöd på hårt motstånd ända fram och det visar att vi har en djävulsk moral och en stark vilja i vår trupp. Kanske var det Boden som gjorde att vi inte kom upp till nivå för är inte första gången det händer då det även skede mot dom på bortais. Dom spelar ett disciplinerat spel och utnyttjar motståndarnas misstag på ett beundransvärt sätt och då gäller det att man inte bjuder på så mycket som vi gjorde.
Mötena mellan oss och Boden kommer bli tighta säsongen igenom och det lag som lyckas hålla bästa kylan kommer gå segrandes ur striden, tyvärr så var Boden än en gång lite kyligare.

Men förluster kommer under en lång säsong, bara att ladda om inför mötet med Asplöven nästa helg. Det ska bli skoj att komma tillbaka till det som var min hemmaborg under en månads tid, nu återvänder jag i "fel färger" men hoppas ändå ha lite support på plats =)

Over and Out! 

AjAjAj Piteå!


Efter Daniel Olofssons klart godkända debut så är risken stor att Piteå tappar sin poängmaskin till Luleå för mer än två matchers spel.
Med 30 sek kvar så lyckades till och med "Ragge" peta in en puck i sin debut, visst att det kanske inte vara världens snyggaste men ett mål är alltid ett mål.
Annars så höll han en rätt låg profil men skötte sin uppgift på ett bra sätt, vill minnas ett pucktapp i mittzon under hela matchen. Han spelade väldigt säkert och försökte sig inte på nåt mer avancerat, precis som man ska göra när man debuterar i landets högsta serie.
Det var även en hårsmån från att han blev tvåmålsskytt då han fri med en utrusande Backlund i Timråmålet fintade åt vänster och hade då öppet mål för att lägga in pucken när Backlund river ner honom och drar på sig en tvåminutare.

Så sammanfattningsvis kan man väl säga att han gjorde en stabil insats utan att glänsa och att ett mål alltid är ett mål.
Jag skulle då inte tacka nej till att få sätta en puck i elitserien, ett härligt minne att berätta för barnbarnen i framtiden.

Grattis "Ragge" och för Piteås del börjar nu jakten på en ersättare, lycka till!

Over and Out!

Inför Boden..


I morgon så gästas vi av ett formstarkt och disciplinerat Boden som under dom senaste matcherna verkligen gjort bra resultat. Det kanske är en överraskning för många att Boden gått så pass bra som dom gjort men jag tror att dom själva hela tiden vetat att dom varit så här bra då coach Taavola redan under försäsongen sagt i tidningarna att dom är bättre än under fjolåret.

Men oavsett vilket så tycker jag att det är kul att både vi och Boden kunnat bjuda upp till en bra säsongsstart då vi än så länge hänger med i slaget om tredjeplatsen, men att något av dessa lag i slutändan ska ta den är bara en utopi då Kiruna, Piteå och Asplöven sedan länge gjort en stående bokning på topptre placeringarna.

Boden spelar en äckligt disciplinerad hockey och jag är väldigt imponerad av att coach Taavola fått sitt unga gäng att klara av att spela denna taktiska hockey då man som ung gärna bara vill in och köra.
Det är väl inte världens mest underhållande att titta på men ack så effektiv då dom genom sitt tighta spel i mittzon skapar mängder med numerära överlägen när spelet vänder.
Deras spelvändningar får man verkligen se upp med då dom är otroligt skickliga på att utnyttja just dessa, här märks det verkligen hur mycket Taavola gnuggat system och taktik under träningspassen.

Jag kan känna själv att jag låter en aning kritisk till Bodens uppstyrda spel och på sätt och vis kan jag väl vara det då jag tycker att man med unga killar kanske måste släppa lite på tyglarna för att få dom att utvecklas.
Hockey på den här nivån handlar dock kanske inte så mycket om att utveckla individer utan att som lag vinna matcher och att som lag nå framgångar med dom resurser man har och just att få ut max av sina resurser är något jag tycker dom har lyckats med fullt ut än så länge.
Som supporter vill man se laget vinna matcher och hur det sen ser ut spelar egentligen ingen stor roll och så länge laget vinner matcher och gör mycket mål så kan väl ingen påstå att Boden spelar tråkigt.

För vår del kommer matchen i morgon handla till stor del om psykologi då vi nu efter våran skrällseger uppe i Piteå är som mest sårbara då det är lätt att man tror att man är världsmästare.
En seger gör ingen säsong och för att vi ska uppnå samma kvalité i spelet som i onsdags så gäller det att vi är fokuserade och beredda på att det är samma hårda jobb som gäller om vi ska lyckas få med oss några poäng.
Vi måste tänka tillbaka på vad som gjorde att vi lyckades slå Piteå och det var då inte några snygga flippass, några klapp-klapp mål och några gå in på en skridsko situationer utan det var ett stenhårt jobb, ett jäkla hjärta och en hög moral som tog oss till denna framgång.

Lyckas vi glömma Piteå matchen och fokusera på uppgiften Boden så tror jag att vi kommer  att ge dom en bra match då vi har revansch att utkräva efter en 8-4 förlust på bortais då Boden skoningslöst utnyttjade våra misstag.

Ser med tillförsikt fram emot morgondagen då det ska bli skoj att se om vi kan dyrka upp Bodens mästerliga försvar utan att öppna oss bakåt, lättare sagt än gjort men i vilket fall som helst så är det en härlig utmaning att se fram emot.

Vi ska göra allt vi kan för att ta ytterligare poäng och hålla segersviten vid liv, i morgon kör vi igen!


                                          Kanske dax för bloggansvarige att bryta måltorkan i morgon?

                                              


Over and Out!

Coachseger?


Kirunas coach Jan-Åke Tiensuu har fått utstå en hel del kritik av supporters då dom tycker att han inte är nog aktiv i båset och att han ibland ger bort segrar genom tvivelaktig coachning.
Men efter eftermiddagens staffseger hemma mot Piteå så kanske han tystade en del av tvivlarna då han gamblade riktigt mycket i slutet.
Kirunafansen har tyckt att han i matcher som dom ligger under har tagit ut målvakten alldeles för tidigt och på så sätt "gett" bort segern då dom oftast åkt på ett mål i baken.
I eftermiddag så gjorde han som många gånger tidigare då han tog ut målvakten redan fyra minuter från slutet då dom hade två mål att hämta upp.
Denna gång går det bra då Joel Fredriksson får in reduceringspucken med tre och en halv minut kvar och jakten kan gå vidare.
Dom sista minuterna fortsätter han att ta ut och in målvakten då man givetvis vid tekningar på egen planhalva tar det säkra före det osäkra och byter in målvakten igen.
Två sekunder innan slutsignalen ljuder så trycker Joel Fredriksson in sin andra puck för dagen och kvitteringen och vändningen är ett faktum.
Kiruna vinner sedemera med 4-3 efter straffar då Magnus Sandström är den enda som lyckas få in pucken i nät, snacka om härlig seger.

Jag kan inte uttala mig om hur J-Å Tiensuu är som coach men är det några coacher jag gillar så är det dom som gör allt för att vinna och onekligen så är Tiensuu just en sådan coach.

Varför har han tagit ut målvakten så tidigt jämt?

Det är ju en ren bedömningsfråga och hade han väntat och tagit ut målvakten med 30 sekunder kvar och matchen ändå förlorades så hade alla fans undrat varför han inte tog ut den tidigare.
Att coacha handlar till stor del om känsla då det är han som står laget närmast så han vet nog bäst om vad som är rätt och fel.
Vissa gånger så lyckas man och i dom flesta fall lyckas man inte med det och i dag så var det en av dom få gånger det lyckades.

Denna gång när det lyckades hoppas jag att ni supporters tar tillfället i akt att hylla honom lika mycket som ni sågar när det inte har lyckats, även en tränare behöver beröm emellanåt.

Viktig vändning för Kiruna i dag då en förlust hade kunnat sprida oro i truppen och jag tror att denna match var vändningen för Kirunas hittills lite skakiga säsongsinledning.

Annars är jag mest nöjd med att jag i mitt målskyttetips prickade in Joel Fredriksson som tvåmålsskytt och att Fredrik Edlund i Piteådressen fick hänga en balja.
Hade jag varit lika vass att tippa på www.nordicbet.com så hade jag inte varit nollad på det spelkontot, men nya tag i morgon då jag hoppas ni läsare lägger in några kronor på formstarka Lycksele.

Rapport inför morgondagens möte med Boden kommer senare i kväll eller under förmiddagen då jag nu sitter framför canal + och bevakar Daniel Olofssons debut i Luleåtröjan, efter dom två första perioderna så tycker jag att han har klarat sig riktigt bra och oj var nära det var att han fick bli målskytt.

Grattis Kiruna till två värdefulla poäng!

Over and Out!

RSS 2.0