Gott Nytt Hockeyår kära läsare!


Med bara fåtalet timmar kvar av detta år så passar det bra att tacka er läsare för alla dom positiva kommentarer som jag fått under bloggens livsperiod.
Jag tror att det var i juni nån gång som jag bestämde mig för att testa på det här med bloggandet då jag gillar att skriva och framförallt då om sporten i mitt hjärta.
Hade väl inga större förhoppningar om att få ett x antal läsare utan var mer ett sätt att få uttrycka min passion och det kunnande som jag har om denna sport. Till en början var det rätt skralt med läsare men under tidens gång så har bloggen växt och växt och är just nu uppe på ungefär 300 besökare om dagen.

Man har under detta halvår kunnat konstatera att om man vill ha mycket läsare så måste man komma med antingen skvaller eller någon "tragisk" händelse. Dagarna efter att jag fick sparken från Asplöven så nådde bloggen rekordhöjder då jag under en dag kunde ha mellan 500-900 besökare och där toppnotering var fantastiska 965 besökare. Det är klart att det var intressant läsning för många då många hyser att agg mot Asplöven som förening och där dom nu fick en chans att gotta sig i mina historier om vad som egentligen hände. Så här i efterhand kanske jag inte är sådär jättestolt över mina inlägg under denna period då jag kanske istället skulle tonat ner det som hände, samtidigt vill jag leverera bra historier för alla er läsare och såg genom denna händelse min chans att delge mina tankar och funderingar.

För bloggen kanske just den såpan var det bästa som kunde hända då den expanderade oerhört under den perioden, till och med så att Björklövens nuvarande tränare Mikael Andersson hängde med i utvecklingen av historien.

Det som kan kännas en aning tråkigt är att jag numer ses som bloggare istället för hockeyspelare, ett kvitto på det fick jag under min julledighet i Kiruna. Var ut på hotellet en kväll och träffade bekanta och en del icke bekanta människor och den första repliken jag nåddes av var ungefär så här, "Följer din blogg dagligen, intressant och rolig läsning", efter det så gick dom vidare i jakten på nästa pilsner. Förut så frågade alla om hur hockeyn går, men just nu känns det inte lika angeläget bland bekanta och icke bekanta människor.

Samtidigt så är det kul att man får så många positiva reaktioner från folk ute i landet och kanske är det så att jag levererar mer i bloggen än på isen för tillfället,  i såna fall är reaktionerna förståeliga eftersom man bedöms efter det man presterar.

I vilket fall som helst så har det varit ett fantastiskt roligt skrivarår och jag ska försöka ta med mig det som varit bra in i det nya året som inleds med en otroligt spännande vår där vi har mycket intressant hockey att blicka fram emot.

Ska Asplövens desperata satsning mot allsvenskan äntligen betala av sig eller är det Kirunas trygga och hemvävda satsning som lyckas?

Får vi se AIK som vinnare i ett Stockholmsderby i den nervpirrande kvalserien?

Kommer guldet hem till Göteborg igen, är Frölunda så starka?

Får vi se norrlandslagen Luleå och Skellefteå ta sig till slutspel och sedemera överleva ända till semifinal?

Kommer Mats Sundin skjuta hem Lord Stanley till Vancouver?

Som ni ser så är det mycket hockey kvar innan vi ska summera denna säsong, hittills har bara säsongen börjat då vi ännu har det mesta och bästa att se fram emot.

Kl 20.30 i kväll börjar jag att fira in det nya hockeyåret då J-VM gruppfinalen mellan Sverige och Ryssland startar, den missar ni väl inte?

Vill slutligen återigen skänka min tacksamhet till alla er fantastiska läsare, ni har en större del i denna blogg än vad jag själv har!

Gott Nytt Hockeyår på er så ses vi redan i morgon med lite reportage inför starten av allettan mellan och allettan södra som börjar den 2/1!

Årets sista Over and Out!

Summering av Asplöven HC


På självaste nyårsafton är det så dax att summera serieledarnas höst, en höst som till stora delar gått i dur för gränstadens stolthet.
Man har under dom senaste åren satsat rejält hårt för att ta sig upp i det allsvenska finrummet men har under dom flesta säsongerna floppat rejält.
Under fjolåret tänkte man om i sin satsning då man värvade mer inhemska spelare och satsade på en kvalitétstränare i Freddy Lindfors, en satsning som slog väl ut då man tog sig ända fram till den allsvenska kvalserien.
Där tog det dock stopp och i sin utvärdering av säsongen så kom man fram till att man fått för få bra matcher under säsongens gång och det tror jag var en rätt så vettig analys då man saknade hårdheten när det väl gällde.

Man hade förhoppningar om att för en gångs skull få behålla stommen av truppen och genom det kunna bygga vidare på den succéfyllda säsongen. Men som alltid så stod man mitt i brinnande "silly season" med endast en handfull spelare kvar och ingen tränarstab kontrakterad.
Det såg under en period ut som att Asplövens hårdsatsning skulle avta inför denna säsong men som alltid så började ordförande Magnus Lehto sakta men säkert leverera.

När väl seriespelet skulle dra i gång så stod man där med en väldigt meriterad och etablerad trupp och allt talade återigen för att Asplöven skulle stå sig starka även i år. Man hade återigen spenderat stora summor pengar på värvningar och man tvingades redan innan seriestart göra sig av med spelare då truppen blivit för stor och för att man skulle kunna få lös pengar till framtida värvningar.

Man har som förväntat gjort en stark höst där man toppar serien, man har dock blivit hårt utmanad av framförallt Kiruna. Man har under höstens gång hämtat in spelare i form av Juha-Matti Yli-Junnila och nu senast Jimmy Blixt, allt för att stärka upp truppen in för det som komma skall. Under höstsäsongen har man lagt fokus på att spela samman laget då man som vanligt har en nästan helt ny trupp och att man sen tappade mycket under augusti och september då tränaren Pasi Mustonen inte anslöt förrän i början av oktober.

Jag tycker att det är svårt att bedöma Asplövens höst då man ska ligga i topp med den lönebudget och den satsning som man gör. Man ska vinna dom flesta matcher stort och man ska leverera många mål framåt och vara täta bakåt, så pass överlägsna förväntar mig iallafall jag att dom ska vara.
Visst att dom fått ett par sköna kvitton under hösten då det visat sig att målvakten Timo Lindström håller bra klass, att Mikko Purontakanen blev en drömvärvning och att forwardsstjärnor som Urban Omark, Juha-Matti Yli-Junnila och Joni Lindlöf levererar.

Men leder man serien så måste ändå betyget bli högt, 4 av 5 möjliga någonstans skulle jag summera Asplövens höst som. Jag vill dock vänta tills motståndet blir tuffare innan jag vill svara på hur årets upplaga står sig, klass och rutin finns det men finns hjärtat för föreningen?
När man värvar så mycket som man gör i gränstaden så är det väl något som måste bli lidande och just att man saknar killar som har Asplöven som moderklubb kan måhända bli tungan på vågen när matcherna börjar gälla överlevnad.
Jag ifrågasätter inte truppens moral genom detta då jag vet att det är ett härligt och fokuserat gäng som finns där uppe, men trots allt så måste det genuina som till exempel Kiruna har betala av sig när man kommer till matcher som gäller överlevnad.

Jag ser fram emot att följa Asplövens vårsäsong, man har ett härligt gäng på pappret och kan Pasi Mustonen få ihop det på ett bra sätt så känns inte allsvenskan som en utopi.
Hoppas och tror på att både Kiruna och Asplöven tar sig vidare till playoff,i vilket fall som helst har vi en spännande alletta att se fram emot då både Östersund och Piteå gärna vill sätta käppar i hjulen för dessa två lag.

Over and Out!

Summering av Kiruna IF


Man fick inför denna säsong så när som på Robin Jacobsson behålla det man ville behålla av fjolårslaget och man kunde dessutom krydda med etablerade nyförvärv som Henrik Bergenström, Mikael Lasu och Oscar Molin. Det såg minst sagt bra ut för Kiruna när man klev på isen i augusti och målsättningen eller snarare visionen är att ta sig tillbaka till allsvenskan som man senast spelade säsongen 02-03.

Dom har en otroligt hemvävd trupp där dom flesta spelare har någon form av anknytning till Kiruna, just det och även det att man kunnat bygga vidare på fjolåret tack vare att man har fått behålla stommen talar för Kiruna i den framtida allettan.

Hösten började annars sådär då man hade en tuff start med både Asplöven och Piteå på bortais under dom inledande omgångarna, två matcher som man inte hade så mycket att hämta i. Man plockade dock säkra segrar mot dom tippade bottenlagen men trots det så började osäkerheten sprida sig då inte spelet funkade som man ville.
Man hade dålig spridning på produktionen då det bara var den etablerade förstaformationen som producerade och där coach Tiensuu i dom övriga formationerna gjorde förändringar till höger och vänster.
En rad konstiga uttalanden i pressen av herr Tiensuu där han sågade sin egen målvakt Fredrik Alcén gjorde att även målvakts och försvarsspel blev en aning darrigt.
Men när man i den viktiga bortamatchen mot Boden fullkomligt körde över hemmalaget så började läget ljusna en aning och just den matchen tror jag var viktig för Kirunas fortsatta höst.

När man sedan slog Kalix hemma så vände allt för det skridskoskickliga gruvlaget, alla formationer började producera och man radade upp seger efter seger under den avslutande delen.
Ifrågasatta spelare som Henrik Bergenström och Magnus Sandström hittade varandra och öste in poäng tillsammans, Mikael Lasus spel växte flera nivåer då han började att ta tag i taktpinnen i sin formation och det viktiga målvaktsspelet tog sig till en ny dimension då Fredrik Alcén hittade tillbaka till det spel som man kan förvänta sig utav en klassmålvakt.
Enda plumpen under dom sista elva omgångarna innan uppehållet kom i sista matchen mot oss då Kiruna nog tyvärr hade tagit sig ett för tidigt jullov.

Om man ser till den senaste tiden så har Kiruna varit seriens klart bästa lag då man spelar en otroligt tempostark hockey där puckleveranserna är snabba och med bra precision. Man har fantastiska spelvändningar och är bra på vrida och vända i motståndarnas zon. Om man ska hitta någonting negativt så är det att dom har svårt att vinna matcher då inte ben och spel fungerar eftersom Kiruna aldrig kan fysa sig till en seger. Man har en kortväxt och lätt forwardsbesättning som är väldigt beroende av att ben och händer fungerar, fungerar inte det så har dom inte mycket att hämta mot bättre motstånd.
Annars så har man nu en bra sammansättning i formationerna där förstaformationen är en av landets bästa och där andra och tredjeformationen håller väldigt hög klass. Man har förutom förstaformationen riktiga klasspelare i Henrik Bergenström, Mikael Lasu, Magnus Sandström och Joakim Fredriksson och där Simon Ésseryd och Patrik Knudsen får göra det riktiga skitjobbet.
Backsidan ser stabil ut i defensiven och där man även har många offensivt skickliga backar, sett över hela säsongen så har Oscar Molin varit den klart bästa backen. Jag själv är imponerad av den unga backen Philip Kemi som övertygat oerhört på mig i mötena mot oss. Philip verkar ha mognat rejält i både spel och huvud denna säsong och i honom har vi en framtida storback om jag får sia en aning.

Om man ser till hela hösten så är betyget 4 av 5 en ganska så rättvis bedömning, men ser man till dom avslutande omgångarna så är man nästan värd en femma då man radat upp segrar med en rolig och effektiv hockey.
Jag hoppas verkligen att Kiruna denna vår tar sig vidare till playoff spel då man under dom senaste åren floppat rejält i allettan. Man har nog lärt sig en del utav det och man kommer förmodligen få slåss om andraplatsen med Piteå, är tyvärr lite lur på att Marcus Ottosson gärna vill spela hem den platsen till sitt Piteå.
Men ser man till Piteå och Kirunas trupper så har Kiruna en betydligt bättre bredd och i slutändan så får man hoppas att det betalar sig, jag kommer hålla alla tummar jag kan för att gruvstadens stolthet ska få uppleva ett playoffspel.

Over and Out!

Samarbetspartners!


Efter många om och men så är nu äntligen mina samarbetspartners insatta på bloggen, det tog sin tid men äntligen så är gåtan löst. Eller det var snarare målvaktsesset Jimmy Lundberg som visade upp sina datafärdigheter då han med några enkla klick fixade in dom åt mig.

Så ett stort tack till dig Jimmy!

Som ni ser på bloggsidan så är det tre olika partners som nu finns uppe. Det är hasardspel.com, gamblingonline.se och bingosidan.com.
Jag hälsar er partners hjärtligt välkomna och ser fram emot ett bra och trevligt samarbete tillsammans med er!

Men eftersom denna blogg handlar om 100% hockey så ska detta inlägg även ha med några hockeyrelaterade notiser.

- Nyköping håller på att rasa samman då dom återigen satt sig i ekonomiska svårigheter, denna gång finns det ingen räddning utan alla spelare i A-truppen får om dom vill lämna. Då lönerna uteblivit och kommer att utebli så är det redan nu en del spelare som gjort klart med nya klubbar, se bara på denna lista.

- Thomas Fahlqvist Örebro ( Poängkungen lämnar det sjunkande skeppet och beger sig till hårdsatsande Örebro, en bra lösning för både parter då Thomas får chansen till avancemang och Örebros chanser till avancemang ökar drastiskt genom denna klassvärvning).

- Johan Skinnars Leksand ( Leksand plockar hem sin utlånade talang som i Nyköpingsdressen svarat för en mycket stark säsong poängmässigt. Det mest troliga är dock att han nu lånas ut till någon annan klubb då Leksand redan sitter inne på en mycket kompetent forwardsbesättning).

- Tobias Gyllenhammar Arboga ( Den defensivt starke backen lämnar för allettan konkurrenten Arboga, en bra lösning för båda parter då Tobias fortfarande får spela på en hög nivå och Arboga får in ett viktigt förvärv inför det som komma skall).

- Jonas Karlsson klubb ej klar ( Han aviserar i sn.se att han valt att gå skilda vägar med föreningen, vart han nu ska ta vägen återstår att se).

- Det lär försvinna ett x antal spelare till och för lag som vill förstärka inför allettan så är det rena pannkaksbuffén just nu då det finns otroligt många duktiga spelare som ännu inte gått till försäljning. Backarna Johan Åhnelöf och Johan Ohlsson är fina förstärkningar för alla lag i allettan. Detsamma gäller forwardsen Peter Danielsson, Markus Andersson, Robin Jalkerud, Antti Koponen och framförallt Fredrik Håkansson.

Ett tips till alla ni som vill förstärka, slå dessa en signal!

Over and Out!

Summering av Piteå HC


Inför säsongen så hade jag mina farhågor om att årets upplaga av Piteå skulle bli den sämsta på många många år då man tappade spelare efter spelare till allsvenskan.
Det var tunga tapp som man långt in på sommaren ännu inte hade lyckats ersätta, men sent in på "silly season" presenterade man två tunga nyförvärv i Niklas Strandberg och Daniel Olofsson.
Det kändes som två välbehövliga värvningar om Piteå även denna säsong skulle räknas in bland tungviktarna i serien, och med facit i hand efter denna höst så hade jag så rätt så rätt.

Piteå inledde säsongen strålande och mycket kom att kretsa kring förstaformationen som "Stralla" och "Ragge" var dom ledande krafterna i, formationen sprutade in mål och var inblandade i det mesta i anfallsväg för Piteå.
Man slog bland annat Asplöven på bortais med 0-2 vilket får anses riktigt starkt då Asplöven väldigt väldigt sällan går mållösa från en hemmamatch.
Det fortsatte kugga i bra relativt långt in på hösten, det som kunde kännas en aning skakigt var att det bara var förstaformationen som producerade och farhågorna fanns att när dom hamnar i en svacka så är det inte någon annan formation som kan kliva fram och ta över ansvaret.
Mycket riktigt så kunde inte förstaformationen hålla uppe sin produktion hela hösten av förklarliga skäl då "Ragge" blev utlånad till Luleå och Johan Wikberg hamnade på skadelistan.
Det var inte bara förstaformationen som drogs med skador utan alla formationer drog på sig skador och sjukdomar, det bidrog till att man fick utnyttja sitt samarbete med Luleå till fullo.
Man lånade in ett gäng duktiga Luleå juniorer som skötte sina uppgifter exemplariskt, trots det så började maskinen Piteå haka upp sig lite och till slut fick man även släppa ifrån sig både serieledning och andraplatsen till Asplöven respektive Kiruna.

Det är väl kanske bra att Piteå har gjort bort skador och sjukdomar nu under hösten då dom ändå sen länge är klara för spel i allettan och när väl pucken släpps i den så lär vi få se ett minst lika stark Piteå som vi sett under första halvan av hösten.
Man har väl successivt även fått i gång dom andra formationernas produktion men än så är det den första som levererar det mesta, det behöver inte vara negativt det heller om det är så att dom övriga formationerna sköter sina defensiva uppgifter på ett bra sätt.

På målvaktssidan har man under hösten rullat på rätt friskt men självklart så kommer Marcus Ottosson stå merparten av matcherna när väl allettan drar i gång.
Backsidan har sett relativt stabil ut där man har sina toppar i Niklas Strandberg och Olov Lundqvist men där Petter Lindberg överraskat mycket på mig med sin fysiska spelstil.
Forwardssidan ser riktigt giftig ut där Daniel Olofsson och Anton Lundberg haft en bra produktion, kan man nu bara få upp Fredrik Edlunds produktion till det normala så lär man ha två formationer som kan producera många mål.
Fredrik Edlund har väl efter en trög start nu hittat formen och kommer säkerligen vara i fjolårsformen lagomt till allettan, kanske får vi lagomt till allettan även se ett tillskott i Björn Lavander eller Fredrik Davidsson?

Om man synar spelarmaterialet i sömmarna så har Piteå gjort en klart godkänd säsong då man är med och fightas på fullaste allvar med Asplöven och Kiruna, kanske har man till och med spelat lite över förväntan då man på förhand inte ser ut att ha alltför bra bredd på sin trupp.
Man blir kanske lite väl lättlästa genom att man bara har en formation som producerar rejält men samtidigt har alla lag vetat om det under hösten utan att kunna få stopp på det.
Men för att Piteå ska kunna ta sig långt denna säsong så krävs det nog att fler killar kliver fram och visar vägen, det finns det dock alla chanser till då dom flesta spelare brukar tända till när allvaret börjar.

Om jag ska bedöma Piteås höst så hamnar dom på betyget 3,5 av 5 möjliga. En otroligt bra start på hösten men har eftersom mattats en aning, mycket beroende på alla skadebekymmer och utlåningar som man dragits med.
Jag ger Piteå relativt goda chanser i det som komma skall och jag är lite lur på att Piteå tyvärr kommer knipa andraplatsen före Kiruna. Den beräkningen gäller bara om Marcus Ottosson kan hitta sin goda fjolårsform då han i Asplöven tröjan agerade levande vägg. Men det tror jag han gör då Marcus är dom stora matchernas man och mitt tips är att han kliver fram och spelar hem andraplatsen till sina lagkamrater.

Det var allt om Piteå, i morgon är det dax att syna laget som varit klart formstarkast om man ser till dom 10 sista omgångarna under hösten. Ett lag som vi bara för en vecka sen fick en rejäl lektion av under lördagen för att vi sen redan dagen efter fick chans till revansch.

Over and Out!

Krischuk har anlänt!


Det snackades om 6 oktober, mitten av november, början av december men det dröjde ända tills i går innan Asplövens mest omtalade värvning landade i  Sverige.
Men nu är han då äntligen installerad i Haparanda och nu återstår det bara att se om han är den drömvärvning som Mr Lehto tror sig ha gjort.
Meritmässigt så talar det för just en drömvärvning men samtidigt så vet vi alla att hockey är en färskvara, enligt rapporterna såg han dock under gårdagens träning  ut att hålla en hög nivå trots sin lånade utrustning.

Länkar här nedan till en liten intervju med Jason som kuriren har gjort:

http://www.kuriren.nu/sport/artikel.aspx?articleid=4462958

Over and Out!

Summering av Bodens HF


Det var egentligen tänkt att Boden redan under gårdagen skulle ha summerats men gårdagen var min sista i Kiruna denna jul och prioriterade släktbesök, NHL match hos Fredrik Alcén (två enkla segrar för mig) och en kopp kaffe hemma hos Kirunakaptenen Joel Törmä före en summering av Boden.

Men nu är det dax att syna Taavolas disciplinerade mannar lite extra, tror jag har ganska bra koll på vad Boden presterat denna höst. Man gick inför säsongen ut i pressen och snackade om att man blivit betydligt bättre än under fjolåret och att man i år skulle vara med och jäklas på allvar, även jag själv trodde väl att Bodens unga gäng under fjolåret hade samlat på sig värdefull rutin som dom under denna säsong skulle få användning för.

Man började också riktigt bra i seriespelet där man radade upp ett antal segrar och satte under en period rejäl press på Kiruna då man hade ett stort försprång poängmässigt men där man hade spelat ett x antal matcher mer än Kiruna.
Men så långt såg det optimistisk ut för Boden då man hade en otrolig energi och framförallt en tro på sig själva där det nästan kändes som att Taavola präntat in i grabbarna att dom var oslagbara.
Till slut var det då dax för Boden att få bekänna färg då man på hemmaplan tog emot ett osäkert Kiruna i slaget om tredjeplatsen, Boden hade trissat upp sig själva inför detta möte då dom såg sin chans att rycka ifrån Kiruna en aning.
Det blev dock ett väldigt antiklimax då ett naivt Boden frångick sina principer och försökte utmana Kiruna på lika villkor och åkte på en svidande 1-7 förlust efter att Kirunas förstafemma var på riktigt spelhumör och var inblandade i alla dom sju målen.

Efter den matchen så har det vänt en aning för Boden och i december månad så fick man inte med sig många poäng och det innebar att man gick till jullov som femma, fyra poäng efter oss.
För den skullen kan man inte säga att Boden har spelat dåligt den senaste tiden utan är väl snarare så att flytet man hade i början nu har vänt till en aning oflyt.
Under dom inledande omgångarna hade man även en fantastisk utdelning som man nu kanske fått betala tillbaka lite för och sen är det väl också så att när man har ett ungt lag så får man räkna med att det kommer rejäla svackor under säsongen.

Boden spelar annars en väldigt disciplinerad hockey där man stenhårt följer Taavolas upplagda gameplan, tror killarna har den respekten för Taavola att dom inte vågar annat än att följa sin gameplan till punkt och pricka.
Många tycker att dom spelar en väldigt tråkig och för disciplinerad hockey där dom bara väntar på att bli bjudna på chanser, jag har väl också kanske nämnt det här i bloggen att dom spelar en tråkig hockey.
Men måhända om den är tråkig men ingen kan beskylla dom för att den inte är effektiv då dom helt enkelt spelar efter sina resurser och det ska dom ha all heder för.
Dom unga killarna blir taktiskt väldrillade och utbildade och där dom så småningom säkerligen ges chansen till att utveckla improvisationen och dom tekniska färdigheterna.

Om man ska se till lagdelarna så har väl målvaktsspelet fungerat sådär, i vissa matcher har det varit helt strålande och i vissa matcher har det rasat ihop.
Backsidan är stabil och säker där jag har en favorit i unge Jesper Dahlroth som vi säkerligen kommer få se ta steget uppåt i seriesystemet i framtiden.
Forwardssidan är väl även den homogen och framförallt effektiv där Jimmy Vågstedt denna höst varit det främsta anfallsvapnet då han fullkomligen öst in mål.

Som lag är Boden som jag skrev tidigare väldigt bra skolade och tighta som grupp, just dom egenskaperna tycker jag har fungerat klockrent. Jag skulle dock vilja se mer individuella nummer för att jag ska vara helt nöjd då jag tycker att dom har spelartyper som är riktigt riktigt bra individuellt.
Vi har haft väldigt svårt i mötena lagen emellan då vi bara lyckats få med oss en poäng på dom tre matcher som vi har spelat och för att vi ska ha chansen att vinna fortsättningsserien så måste vi komma till bukt med problemet Boden.
Dom har spelat otroligt smart mot oss då dom spelat exakt som vi men lite bättre, dom har backat hem och utnyttjat våra misstag på ett skoningslöst sätt.

Hade man bara bedömt Boden i matcherna mot oss så hade dom lätt fått 5 av 5 utav mig men ska man se till helheten så tycker jag att dom hamnar på en 3:a.
Dom har gjort en bra säsong så här långt där dom kanske under senare delen av hösten tappat lite väl många poäng och med tanke på deras kaxiga attityd utåt i höstas så kan den inte sammanfattas som annat än godkänd.

Over and Out!

Norran intervjuar "Stralla"


I går så gjorde då Piteås backgigant Niklas Strandberg debut i landets högsta serie, det skedde i Skellefteås hemmamöte med Timrå. Det intressanta i denna saga är att Niklas trots allt är 27 år gammal och att han trots allt spelat med Björklöven i allsvenskan under dom senaste fyra säsongerna. På så sätt känns det lite märkligt att debuten inte har skett tidigare men samtidigt har hann stuckit ut på ett annat sätt denna säsong och det har uppmärksammats av Skellefteås sportchef, Piteåfödda Lars Johansson.
Här nedan länkar jag till en mycket bra intervju med "Stralla" som länstidningen Norran har gjort efgter debuten som alltså skedde i en fullsatt hemmahall.

http://norran.se/nvtv/?iframeurl=http%3A%2F%2Fnorran.abcdn.net%2FabPlayer2%2Fdefault.html%3Fpath%3Dnorran.abcdn.net%2FTV-ARKIV%2FInslag%2F%26playfile%3D081226_NiklasStrandberg_750k.flv

Grattis till debuten "Stralla" och lycka till även i fortsättningen!

Over and Out!

Summering av Clemensnäs HC


Då har radarn anlänt till seriens nästjumbo Clemensnäs som man väl ändå får säga har underpresterat rätt så rejält då man hade betydligt högre ställda förväntningar både från sig själv och från människor som har intresset i div 1 A.
Clemensnäs är ett gammalt anrikt lag i den nordligaste div 1 serien och man har för vana att alltid vara med i toppen eller just under, men tiderna förändras och när man inte nu får någon större draghjälp ifrån Skellefteå AIK så blir det naturligtvis en negativ spiral.

Men trots det så förfogade man i höstas över en relativt kompetent trupp men skador på nyckelspelare, förlusten av Alexander Sundqvist till Epinal i den franska ligan och när både Jim Richtmann och Tobias Westerlind aviserade om dålig motivation så har det stundtals varit ett rätt så tamt Clemensnäs som ställt upp för nedsläpp.
Man har en tränare i Johan Lundström som efter varje match säger till pressen att man var bättre än motståndarna och att det var otur att dom förlorade, visst att det kanske händer i bland men samtidigt är väl tur något som man förtjänar.
Jag är inte så insatt i hur Johan är som tränare men har fått känslan av att ett tränarbyte hade gjort gott för denna trupp då jag dels tycker han har en rätt dålig attityd och dels för att jag tycker att dom spelar ett spel som dom inte är bekväma med.

Man inledde seriespelet otroligt svagt och framförallt har dom haft stora problem i mötena mot oss då dom förlorat alla fyra möten och där dom förlorat tra av mötena med uddamålet. Det kanske inte alla gånger har varit rättvist då dom kanske har varit värda segern i någon match men det får man chansen att ändra på i fortsättningsserien.
Man har släppt in på tok för mycket mål och det beror nog på en kombination av stundtals darrigt försvarsspel och stundtals darrigt målvaktsspel, men just det har sett betydligt bättre ut på slutet.
Man har även haft stora problem med målskyttet och just nu är det backen Lars Örnberg som gjort flest med sina 8 mål, visst att Lars har haft en kanonsäsong men samtidigt är det nog ett litet svaghetstecken när en back leder den interna målligan.
Man har inte heller varit lika hemmastarka i Kopparhallen som man varit under tidigare år men samtidigt är det en mardrömsresa för motståndarna då man vet att Clemensnäs kommer att köra så det ryker under matchens inledande minuter.
Tyvärr för deras del så har man kanske inte fått den utdelning som man vill ha i matchinledningarna och genom det så har man slösat på en hel del energi och det brukar straffa sig i senare delar utav matcherna.

Men att räkna bort Clemensnäs i fortsättningsserien är som att skjuta sig själv i benet då dom efter en välbehövlig julvila säkerligen kommer starta om från noll. Dom kommer försöka glömma hösten som gått och blicka framåt mot en fortsättningsserie som dom har goda chanser att vinna.
Man förfogar över starka backar som Anders Söderström, Lars Örnberg och Leif Wennerlöf och kan man bara få i gång den mycket kompetenta Jimmy Ögren i det offensiva spelet så kommer man bli otroligt giftiga. Man ska också ha i åtanke att målvakten Anton Persson spelat bättre och bättre under hösten och hittar han storformen så kan han bli en obehaglig överraskning för motståndarna.

Trots en miserabel höst så tror jag på ljusare tider för Clemensnäs och dom som vill ta en seger framförallt på bortaplan i fortsättningsserien mot Clemensnäs kommer att få ta på sig både kängor och blåställ.
Men den här hösten har som sagt gått betydligt sämre än väntat och det är den som jag ska bedöma, helheten synar vi närmare på efter säsongen.

1,5 av 5 möjliga i betyg känns rimligt då hösten inte alls gått som förväntat varken för dom själva eller från omgivningen. Men att det finns utvecklingspotential i det här gänget råder det inga tvivel om och när väl fortsättningsserien startar så är dom nog fokuserade och taggade till tusen.
Fortsättningsserien kan bli en jämn historia då både vi, Boden och Clemensnäs kommer att kriga för playoffplatsen och där mötena med Kalix kommer bli otroligt viktiga. Jag är övertygad om att Kalix kommer kriga till sig en del poäng och genom det spela bort nåt lag från playoff, förhoppningsvis blir det inte vi som ska få lida för det.

I morgon är det Bodens tur att synas i sömmarna, ett Boden som inledde kaxigt för att efter vägen komma ner på jorden igen.

Over and Out!

Summering av Kalix UHC


Efter gårdagens genomgång av oss så är det i dag dax att sätta övriga lag under radarn, först ut blir bottenplacerade Kalix.
Det var ett Kalix som inför säsongen fick en fribiljett till spel i div 1 och genom det blev dom också rätt så nederlagstippade. Med tanke på att dom gick in i årets säsong med i stort sett samma trupp som dom hade under den senaste säsongen i div 2 så förstod man ganska snart att årets säsong skulle bli en jobbig historia, till exempel så ställde jag mig frågan om Kalix överhuvudtaget skulle få sig nån seger denna säsong.

Så att Kalix kunde gå in i denna säsong utan förväntningar är vi nog alla överrens om, ganska skönt slagläge då man inte har något att förlora utan bara allt att vinna. Hur har denna höst gått då för det unga Kalixlaget?

Man kan väl om man vill vara kritisk och säga att det gått som förväntat då dom ligger absolut sist och har många poäng upp till Clemensnäs, men om man säger att Kalix har varit en riktig slagpåse denna höst så ljuger man.
Visst att man har haft stora problem i en del matcher men mot lagen på undre halvan så har man verkligen bjudit upp till kamp genom sitt hårda jobb som dom lägger ner varje matchkväll.

Man har en krävande tränare i Petter Christoffersson som vet hur viktigt det är att träna ordentligt då han själv förmodligen är seriens bäst tränade även om man räknar in spelarna.
Vad jag har förstått så tränar Kalix rikitigt hårt även under säsongen och kommer genom det säkert stå riktigt bra rustade inför nästa säsong.
Dom har som lag mycket att lära i sitt spel vad det gäller detalj och taktik men det har man kompenserat upp med ett otroligt jobb och ett stort hjärta.

Man har i Johan Karlsson och Anders Vikman två stora ledare som verkligen burit det unga laget på sina axlar, svackor har väl även dessa killar haft under denna höst men det får man räkna med när man får dra ett stort lass som dom får göra.
Jag tycker väl även att Rickard Boudin har varit en av frontfigurerna då han är fadersgestalten i defensiven då han har en oerhört lång räckvidd och är trots sin storlek relativt spelskicklig.
Dom största problemen har man väl haft på målvaktssidan då dom båda målvakterna har kastat in en hel del enkla puckar emellanåt medans man i vissa matcher har spikat igen totalt. Det skapar en otrygghet i defensiven och jag tror att Kalix hade mått bra av att få in en rutinerad kille mellan stolparna som kan ta hand om dom unga och talangfulla målvakterna som dom förfogar över.
För att dom är talangfulla är det inget snack om men det är tufft att gå in i sin första säsong i div 1 hockeyn och veta att man är två unga killar som ska dela på ansvaret och det är nog just avsaknaden på rutin som gör att det vissa matcher ramlar in lite enkla puckar.
Nu vet vi ju alla att när jag skriver så här så kommer dom i nästa möte mot oss spika igen totalt, men det får jag väl ta då jag måste försöka vara så objektiv som jag bara kan i mina bedömningar.

I det stora hela så tycker jag att Kalix har överraskat positivt med sin frejdiga och hårt jobbande spelstil, kan man bara inför våren slipa en del på det taktiska så kan dom mycket väl ta sig upp någon placering i fortsättningsserien.
Om man ska sätta ett betyg så känns det som att 3,5 av 5 poäng är en vettig analys då dom överraskat spelmässigt men trots det tagit för få poäng. Rutinen lyser väl stundtals igenom då dom ofta tappar jämna matcher i slutet, men för att få rutin måste man få spela och träna på en hög nivå under en längre tid.

Då har Kalix satts under radarn denna kväll, i morgon är det dax för seriens största negativa överraskning Clemensnäs att granskas, kan förhoppningsvis bli en intressant läsning.

Over and Out!

Dags för summering del 2


Då sitter man här igen julafton till trots, men efter god mat och en hel del julklappsöppning så kan det vara skönt att återigen tänka på lite hockey.
Som jag trodde så går dagens besöksantal mot en ny bottennotering och det är väl precis som det ska vara under julaftonen, tror inte ens Christer S har hittat sig hit i dag.
I dag har det då blivit dax för att summera lagets höst, en intressant uppgift att ta sig an då vi har överraskat dom flesta som tror sig har koll på denna serie.
Jag har själv blivit glatt överraskad över vad detta lag är kapabelt till, det var inget som jag direkt trodde när jag gjorde mina första träningspass i Tannens ishall.

Men den här truppen har för varje dag utvecklats till det positivare och dom unga killarna har under hösten tagit flera steg på sin utvecklingstrappa.
Det var en trupp som gick in i denna säsong med ett ganska så stukat självförtroende efter den miserabla debutsäsongen i div 1 spel då Lycksele och Göteborgs IK fick räknas in till dom två sämsta div 1 lagen under fjolåret.
Givetvis så saknades det en hel del vinnarkultur i omklädningsrummet och tron på oss själva var väl inte den största när vi klev in i denna säsong, även jag hade väl en hel del förutfattade meningar om laget som man hade kommit till.

Vi började säsongen med en suddenförlust borta mot tänkta slagpåsen Kalix och det var minst sagt inte den optimalaste starten man kunde tänka sig då denna trupp så fort som möjligt hade behövt en seger.
I matchen efter så går vi in och gör en helgjuten insats och vinner över ett relativt meriterat Clemensnäs och utav just den segern så växte vi flera klasser i mod och självförtroende.
Vi fortsatte på den inslagna vägen då vi spelade jämnt med både Piteå och Asplöven och just kvittona om att vi kunde spela jämnt mot dessa lag har haft en stor inverkan på truppen.
Tron på oss själva växte i takt med att resultaten kom och redan efter några omgångar så hade vi tagit fler poäng än under fjolårssäsongen, snacka om att tuppkammen började växa på dom som var med under fjolåret.

Tänkte här nedan lista det som varit bra och dåligt under säsongen:

+ Arbetsinsatsen ( vi har match efter match krigat hårdare än motståndarna och det är mycket tack vare den som vi har tagit så pass mycket poäng. Dom gånger vi har tummat på arbetsinsatsen så har vi även förlorat).

+ Gemenskapen ( Vi är en tight grupp som ställer upp för varandra i vått och torrt, det är laget och inte jaget som vinner matcher åt oss).

+ Defensiven ( Dom matcher som vi lyckats vinna eller ta poäng mot Kiruna, Asplöven och Piteå så har nyckeln varit ett tight och disciplinerat försvarsspel där alla offrat sig till max).

+ Målvaktsspelet ( Jimmy Lundberg utses här och nu till seriens mest värdefulla spelare då han i flertalet matcher har räddat poängen åt oss. Vi har spelat ett framgångsrikt försvarsspel och tryggheten och nyckeln i det sitter i målvaktsspelet. Dom matcher Jimmy haft en liten down så har vi även förlorat, så helt klart en målvakt som dom allsvenska klubbarna måste ha satt sin radar på).

+ Powerplaysspelet ( Lite otippat då defensiva lag brukar ha svårt i såna här kreativa situationer men tycker att vi har gjort det otroligt bra och satt en hel del puckar. Det kanske inte alla gånger ser så estetiskt och vackert ut men vi får in mycket puckar på mål och har killar som gärna offrar en tand för att få vara sist på pucken).

+ Coachen ( Utan Lars Molin så hade verksamheten i Lycksele SK fortfarande varit på landsbygdsnivå men genom att man kontrakterade "Molla" både för hockeygymnasium och a-lag inför fjolårssäsongen så fick man den trygga punkt som ett ungt lag och unga spelare behöver. "Molla" har rutin i massor, ställer höga krav och vet framförallt hur viktigt det är att bitarna runt laget fungerar, helt klart det viktigaste nyförvärvet Lycksele gjort på mycket länge).

- Fokuset ( När vi spelat bra en period eller en hel match så tappar vi ofta fokus på det som gjorde att vi spelade bra. Vi börjar hitta på egna saker och släpper vår gameplan, vi får helt enkelt lite vattenskalle. Det är dock fullt naturligt för ett ungt lag då fokus ofta kommer med rutinen. Även på träningar så måste vi bättra på vårt fokus då vi ibland är där bara för att vara där. Det är också fullt naturligt då vi har många heltidsarbetande som givetvis inte orkar vara på topp varje dag, dom är inga maskiner utan också människor).

- Kraven ( Vi är himla tight som grupp och kanske ibland för tight då vi har väldigt svårt att ställa krav på varandra. Det är något som vi kan utveckla, men samtidigt bättre att ha det gemytligt än att alla åker runt och gnäller på varandra. För dom unga killarna är det dock bra med lite krav då man i dom flesta fall utvecklas bättre genom att man ställer högre krav på varandra).

Som ni ser så är det betydligt fler plus än vad det är minus denna höst, självklart ska det vara så när vi gjort en succefylld säsong hittills.
Dom som var med under fjolåret och lag som vi mött säger att Lycksele är som dag och natt jämfört med förra säsongen, helt enligt föreningens linjer.
Kan vi nu bara hålla i det här spelet i dom sista omgångarna och sedemera ta med oss detta in i fortsättningsserien så kan jag nästan lova att vi har en rolig vår att se framemot.

Som jag skrev så är det laget som har vunnit matcherna åt oss och inte jaget då vi inte förfogar över några direkta stjärnor, men givetvis så finns det killar som stuckit ut även i vår trupp.

# Jimmy Lundberg ( Vilken höst denna sympatiska kille har gjort då han match efter match spelat på en ruskigt hög nivå, jag vill ju påstå att han är seriens bästa målvakt. Spelar med ett otroligt lugn och ett stort självförtroende, dessutom är han rolig att titta på då han är en rörlig och spektakulär målvakt).

# Mattias Ottosson ( Växt ut till en backgigant denna höst då han avväpnat motståndare efter motståndare med sin tuffa spelstil. Otroligt jobbig att möta då han trots sin storlek och långa räckvidd är ettrig som få. Han har dessutom varit otroligt stark i offensiven då han stått för 8 mål och 5 assist så här långt, ett stort föredöme med sin inställning).

# Markus Arvidsson ( Kaptenen som är ett oerhört föredöme genom sitt hårda jobb och det stora ansvar som han tar både på och utanför isen. Markus kan efter alla sina år i klubben minst sagt kallas "Mr Lycksele", kanske vår viktigaste lagmedlem då han har ett naturligt ledarskap och kan göra sina medspelare bättre. Har även denna höst producerat en hel del poäng från sin centerplats och vi ska göra allt vi kan för att övertala Markus att spela även nästa år).

Jag hade kunnat ha med alla namn på denna lista men fick begränsa mig till en kille på varje position och då föll lotten på killar som arbetat hårt och samtidigt fått utdelning för det hårda slitet.
Då har jag egentligen bara en sak kvar att göra och det är betygsätta lagets säsong, börjar väl med motiveringen.

" Ett på pappret inte alltför namnkunnigt lag med en bedrövlig fjolårssäsong gjorde att experterna redan innan seriestarten dömde ut oss, även jag var kritisk i min analys när jag fortfarande tillhörde Asplöven. Laget har under hösten visat att man kan komma otroligt långt med ett hårt jobb, ett stort hjärta och en stor ödmjukhet inför uppgifterna. Dessutom har dom flesta spelare tagit gigantiska kliv i sin utveckling under denna säsong och visat att man haft stor nytta av den tuffa fjolårssäsongen. Med den utvecklingen och det hårda jobbet som vi som lag lägger ner varenda matchkväll så kan inte betyget bli annat än 4 av 5."

Over and Out!

Dags för summering del 1


Nu har jag pga denna förkylning inte kunnat varken spela eller träna under den senaste veckan så att det är en rastlös och frustrerad Jimmy som i kväll satt sig vid tangenterna råder det ingen tvekan om.
Men talesättet "allt ont för något gott med sig" är något som jag brukar tänka på när saker inte går ens väg och så även denna gång.
Dom ofrivilliga vilorna som stundtals uppstår för en hockeyspelare gör att man inser hur mycket man älskar denna sport då längtan tillbaka till isen framkommer redan efter någon dag.
Jag har hittills i karriären haft en himla tur med skador och såna saker då jag aldrig fått en längre ofrivillig vila under karriären, fram till slutet av förra säsongen så hade jag faktiskt lyckats med bedriften att ha en svit på ca 250 matcher i rad. Det var en svit som jag helst av allt hade velat göra längre men tyvärr satte en förkylning även den gången stopp för spel.
Jag hamnade som jag ofta gör på ett sidospår nu då jag egentligen skulle sammanfatta hur höstsäsongen gått för mig personligen, men det jag ville ha sagt var att under den senaste veckan har jag haft gott om tid till att tänka tillbaka på det som hittills varit.

Kan väl börja med att när jag kritade på kontraktet med Asplöven den där vårdagen så var det en nöjd och förväntansfull Jimmy medans den där höstdagen när Asplöven rev kontraktet var en av mina märkligaste i karriären.
Jag hade sett fram emot säsongen så oerhört då jag äntligen skulle få chansen att vara med om att vinna något och äntligen slippa spela sextio minuter i egen zon under matcherna.
Det var just chansen till att vinna som gjorde att jag bestämde mig för Asplöven då jag insåg att jag personligen inte skulle få någon större roll under säsongen. Men om jag skulle få spela mycket eller lite hade för mig ingen större betydelse då jag kom från två säsonger med otroligt mycket speltid, prio ett var nu att äntligen ges chansen till att spela i ett bra lag.
Men efter 6 träningsmatcher så släcktes den drömmen då Asplöven ville bryta kontraktet, åsikterna om varför har jag dock ännu inte fått svar på då alla har sagt olika.
Men jag är ju inte dum utan insåg direkt att det handlade om att man inte levererat sportsligt då jag inte satt inne på något större kontrakt och det faktumet att jag inte hade producerat tillräckligt.
Det var väl inte det bästa som kunde hända för ett redan dåligt självförtroende men samtidigt så var det såhär i efterhand inte så dumt ändå, ni kommer förstå varför.

Veckan efter att jag hade fått sparken så var jag då på plats i min nya klubb Lycksele, blev en lite NHL lik start då jag direkt jag anlände hoppade på bussen för resa till Ö-vik och träningsmatch mot KB65.
Det enda jag visste under den matchen var att jag spelade med nr 25 och 13 och att jag skulle byta med nr 10, det var så här i efterhand en ganska intressant upplevelse.
Jag blev otroligt väl mottagen och redan från början kände jag att detta kommer bli bra, dom förklarade tidigt att dom kommer ge mig mycket förtroende och att dom såg mig som en av dom som skulle gå i bräschen. Givetvis så måste ju jag då prestera och leverera för att behålla det förtroendet som dom ville ge mig, men bara vetskapen om att en tränare och en klubb tror på en gör att man växer.

Det började bra för min del då jag redan i premiären fick sätta en puck och för en spelare som ska leverera så är det otroligt skönt att få göra bort dom första poängen så tidigt som möjligt.
Jag har fått mycket förtroende under hösten och tycker väl trots allt att jag bjudit tillbaka på ett hyfsat sätt, men helt nöjd är jag väl inte.
Jag tycker att jag utvecklat en hel del saker i mitt spel men tyvärr kanske det har det varit på bekostnad av andra saker i spelet.
Passningsspelet och kreativiteten är väl något som jag utvecklat i år då jag vågar hålla puck på ett bra sätt och att jag försöker leverera pucken i stället för att bara kasta i väg den i blindo.
Däremot så har målskyttet som alltid varit mitt signum inte alls kommit upp i standard då det bara blivit 3 ynka påsar denna höst, det är med mina mått mätt rent uselt.
En stor del av det har nog att göra med att jag tagit på mig och fått en kreativare roll då jag ofta får bära puck i uppspelsfasen och att jag står och styr spelet i powerplay.
Kanske är det så att jag tagit på mig den rollen för att utveckla mitt spel eller så kanske det enkla svaret är att man inte är lika hungrig på att sätta pucken i nät mer.
Man att jag är inte är lika hungrig köper jag inte riktigt för jag tycker fortfarande att det roligaste som finns är att göra mål utan jag tror snarare det har att göra med den rollen som jag har tagit på mig.
Just målskytte är en otrolig färskvara då man lätt glömmer hur man gör om man går mållös under en längre tid, men är inte direkt orolig för att tappa det då jag tror och hoppas att det kommer lossna nu efter nyår.

Men med tanke på det som hände i höstas så får jag ändå vara skapligt nöjd med vad jag presterat hittills, men inte mer än att jag ger mig själv en 2:a på en 5 gradig skala.
Jag har fått indikationer om att klubben gärna vill förlänga kontraktet så snart som möjligt med mig och det borde ju innebära att klubben iallafall tycker att det sett rätt hyfsat ut. Jag har otroligt höga krav på mig själv och hur bra det än hade gått så hade jag nog ändå inte varit nöjd med vad jag presterat. Tror ändå att det är en ganska ärlig analys av mig själv då jag försökt tänka tillbaka och vara så uppriktig jag kan emot mig själv.

Jag brukar ha en bättre vår än höst så får väl hoppas på att jag åtminstone jobbat mig upp till en 3:a i betyg när vi summerar säsongen.

I morgon på självaste julafton så tänkte jag summera lagets höst, det inlägget kommer kan jag redan nu avslöja gå i en väldigt positiv anda.

Vill passa på att önska er som är upptagna under morgondagen en riktigt God Jul!

I morgon måste det för övrigt slås bottenrekord på bloggen, allt annat vore konstigt =)

Over and Out!


Sandlådenivå!


Dagens inlägg skulle egentligen handla om vår fantastiska höstsäsong där vi genom gårdagens heroiska insats fullbordade en höst som ingen ens hade kunnat fantisera om.
Tyvärr så råkade jag under förmiddagen surfa in på Kirunas svenskafans forum i hopp om att få läsa lite vettiga tankar och analyser om hur gruvstadens stolthet kunde förlora mot bönderna från Lycksele.

I stället råder det rena pajkastningen på hemmahjältarna där folk påstår att dom under lördagskvällen varit ute och dansat till långt in på småtimmarna och varit dyngpackade.
Alltså nu har inte jag varit med och sett vad som har hänt men har nog ganska klart för mig att några spelare gick ut och åt en bit mat och till den kanske blev serverade en pilsner.
När dom ändå höll till i samma hus som nattklubben så gick dom efter sin bit mat ner och kikade en sväng för att sedemera bege sig hemåt vid 12 tiden.

Lite intressanta noteringar:

- Om det har någon negativ effekt för spelet att spelarna är ute och tittar på folk en lördagskväll så har Kiruna mycket att utveckla för att nämnas i förhandstipsen i allettan.

- Att det alltid blir såna här diskussioner direkt en spelare vistas ute på lokal, någon som tänkt på att det serveras vatten på krogen också?

- Att 2 pilsner är optimalt efter en match då du får i dig den energi du behöver, till exempel så dricker Marcus Allbäck alltid 3 pilsner efter en match.

- Att Andreas Nyberg spelade hårt tejpad under gårdagen, kan det spela in på skridskoåkningen mån tro?

- Lycksele har tagit poäng av alla andra lag och var en minut från att vinna mot Asplöven på bortais, varför skulle inte dom kunna slå era favoriter?

- Lyckseles målvakt är seriens bästa, om man inte får hål på han tidigt så väntas ofta en jobbig eftermiddag.

- Att Kiruna gick fram till 4-0 rätt tidigt under lördagen, hade dom fått in första målet även i går så hade matchen sett annorlunda ut.

- Hylla Lycksele i stället då dom visar upp ett riktigt krigarhärta, hur lätt är det att möta ett lag som är beredda att dö för varandra?

- Att ingen kan fokusera bort den enkla resan under lördagen när man möter samma lag dagen efter, även era hjältar är människor.

- Visst att man inte ska vistas på lokal dagen innan match för att undvika såna här diskussioner men hade dom vunnit så är det ingen som hade brytt sig.

- Trots allt så är hockeyspelare tro det eller ej människor, nog måste dom också kunna få gå ut och se folk i stället för att sitta i stugan och titta in i väggen. Det har snarare en positiv än negativ effekt på killarna.

- Nu tycker iaf jag att ni på forumet lägger ner era spekulationer och i stället ser tillbaka på en av dom bättre höstsäsonger som Kiruna gjort på många år, 10 raka segrar är respekt.

- Det är inför det stundande allvaret som dom behöver ert stöd, ställ upp för dom så lovar jag att dom ställer upp för er.

Over and Out!

Lycksele-Kiruna 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)


Det var verkligen en helg som vi fick se två olika ansikten av, vi som rent ut sagt var usla i går kom i dag ut och gjorde en av säsongens solidaste insatser.
Kiruna däremot som under gårdagen stundtals visade upp en hockey som påminde om Sovjets storhetstid visade redan från start i dag att man inte tog denna uppgift på riktigt allvar.

Vi däremot visar upp en fantastiskt bra defensiv där Jimmy Lundberg återigen var fantastiskt bra i målet men i denna match får han riktigt bra hjälp av sina lagkamrater då Kiruna inte tillåts skapa alltför många klara chanser.
Vi tog till vara på dom chanser som vi fick och sett över sextio minuter så är vi helt klart värda segern, visst att skotten var till klar fördel för Kiruna men skotten kommer ofta från dåliga lägen.
Det var en skön julklapp som grabbarna fixade och detta är ytterligare ett bevis på att det trots allt inte skiljer så mycket mellan oss och topplagen.
Det är väl fullt förståeligt att det kommer genomklappningar som i går då vi varje match måste vara fokuserade till max under minst 60 minuter medans topplagen ofta kan släppa på koncentrationen efter halva matchen.

Kiruna däremot tyckte man borde ha lärt sig av Clemensnäshelgen då man även där spelade bra på lördag för att göra en spelmässigt dålig söndag.
Hade dom haft samma inställning idag som under gårdagen så hade dom förmodligen vunnit även denna match trots att vi bjuder upp på ett fantastiskt bra sätt.
Men vet av egen erfarenhet att det måste vara otroligt svårt att för Kiruna hitta den rätta laddningen inför dagens uppgift då man nog undermedvetet lätt hamnar i fel tankebanor.
Men att spela bra hockey två dagar i rad är något dom måste lära sig inför den stundande allettan, annars är risken att säsongen tar slut ens innan det roliga börjar och det vill man nog inte uppleva även denna säsong.
Nackdelen för Kiruna som är ett otroligt spelskickligt lag är att om dom inte har någon bra dag så kan dom inte jobba sig igenom sextio minuter då det kanske saknas en del tyngd i anfallsspelet.

Sitter just nu i bilen på vägen upp till Kiruna för en veckas jullov där man får chansen till att friskna till, vila upp sig och umgås med nära och kära.
Tänkte försöka att under morgondagen sammanfatta höstsäsongen för både laget och mig personligen, men för att göra det så behöver jag en stund till att reflektera tillbaka på en höst som började i moll och slutade i dur.

Tack grabbar för dagens arbete, vi visade återigen att ibland så slår motivation klass!

Over and Out!

Stålnacke-Lasu 1-5 (0-3, 0-2, 1-0)


Av underskattningen märktes ingenting, Lasu trampade gasen i botten redan från start och fick utdelning redan på första skottet.
Redan där försvann min motivation då jag vet hur svårt det är att vända på ett underläge mot en på pappret överlägsen motståndare, att det sedan hann rinna i väg till 0-3 innan jag hann samla mig är redan nu historia.

Jag hade förhoppningar om underskattning men den enkla gick inte en rutinerad räv som Micke på, han visste att fullt järn från nedsläpp skulle betyda en behagligare och trevligare andra halva utav matchen.

Två storförluster i dag känns givetvis inte bra, men samtidigt har det varit två skickliga motståndare man gått upp i klinch emot. I bland får man helt enkelt acceptera att motståndaren är bättre, bara att  lyfta på hatten och gratulera..

För min del var det ett kvitto på att jag måste gå "back to basic" och träna ännu hårdare, till slut kommer allt slit ge resultat. Det kan vi vara säkra på!

Tack för showen Micke!


                               Segrare x 2 denna dag då en 9-2 seger följdes upp av en lika säker 5-1 seger!

                                   

Over and Out!

Lycksele-Kiruna 2-9 (1-4, 1-1, 0-4)


Detta inlägg kommer inte handla om att vi gjorde en dålig insats eller om händelser under matchen, i stället tänkte jag passa på att hylla det spel som Kiruna visade upp i dag.

Kiruna var denna eftermiddag fenomenala och visar upp en bredd och ett djup i sin trupp som nog Asplöven har svårt att mäta sig mot, dessutom är rollfördelningen just nu klockren.

- Förstakedjan var kanske sämst av dom tre kedjorna i dag men trots det gjorde man fyra utav målen, det vittnar om denna kedjas kapacitet. Nyberg åkte runt på ett ben i dom två avslutande perioderna men summerade ändå 1+2, Törmä gnuggar som vanligt på och får ihop 1+3 och Fredriksson ligger bara och väntar på att få nypa till i slottet och det gör att han till slut får sätta två puckar.

- Andrakedjan är glödhet just nu, ett under att dom bara får in två puckar i dag. Bergenström spelar med ett fantastiskt självförtroende och bjuder på dragning efter dragning och med normal utdelning så skulle han satt ett par tre stycken. Sandström är otroligt skridskostark och sätter dom lägen han får, framförallt så släpper dessa herrar pucken bra mellan varandra och det är mycket det som gör att dom skapar så mycket som dom gör. Knudsen får en relativt undanskymd roll då han verkar utan att synas genom attskapa mycket ytor till sina två kedjekamrater. Han har ett otacksamt jobb som han sköter exemplariskt, fick ett par bra lägen som han var nära att sätta.

- Tredjekedjan är otroligt bra sammansatt och har en magisk förstaperiod där jag tror dom sätter en puck i tre raka byten. Lasu dirigerar och levererar, yngre broder Fredriksson kan både leverera och avsluta medans Esseryd får den otacksamma rollen att bana väg för dessa killar.

- Backsidan är även den bra sammansatt då du har Berglund, Westlin, Asp och Eriksson som fyra stabila defensiva backar och skickligt offensiva backar i Kemi, Erson, Molin.
Kemi gör idag en fantastisk match enligt mitt tycke, vårdar pucken bra, tar många bra beslut och får även in någon skön propp.

- Alcén ser stabilare ut i målet i dag än i dom matcherna vi hade uppe i Kiruna, han släpper knappt en retur och spelar betydligt självsäkrare.

Så att Kiruna imponerar på mig i dag är det inget snack om, tror det är just detta spel som dom har visat upp i ett bra tag nu.
Dom verkar vara harmoniska och visar upp en otrolig spelglädje, truppen har verkligen mått bra av att poängproduktionen har spridit ut sig.

Men nu är denna match glömd, bara att blicka framåt mot morgondagen då vi återigen får chansen att ta ner Kiruna på jorden.
Det lyckade absolut inte i dag men chansen är stor att vi under morgondagen får se ett Kiruna som underskattar sin motståndare och det är väl i det jag ser chansen till att vi ska kunna skrälla.

Tack för lektionen Kiruna!

Over and Out!

Inför Kiruna x 2


I helgen så får vi besök utav ett formstarkt Kiruna som har gått som tåget under dom sista 10 omgångarna, vet inte riktigt hur många matcher i rad utan förlust som dom är uppe i.
Tror dock att Kiruna har åtminstone lite respekt för oss då vi under dom senaste mötena visade att vi en bra dag kan störa dom, då var det ändå på deras hemmaplan som vi bjöd upp till kamp.
Det är ingen rolig resa för Kiruna att göra till Lycksele då den är lång, det är dålig väg, snart jul, matcher som dom bara ska vinna och en hall som är en aning kall och tråkig.

Vi vet att Kiruna är skridskostarka och spelar med hög fart matcherna igenom, dom kommer aldrig tumma på det av fri vilja då dom vet att just skridskoåkningen och farten är deras sätt att vinna matcher.
Vi måste försöka få ner farten och göra det obekvämt för dom eftersom vi inte kan mäta oss i fart och intensitet, låter vi dom åka som dom vill så kommer det bli en otroligt tung och tråkig helg.

Jag hyser då stora förhoppningar om att vi ska kunna nypa någon poäng, det är bara Kiruna som vi ännu inte lyckats nypa någon ifrån.
Vi är också i bra form och visade prov på hög moral när vi onsdags slog Clemensnäs på bortais, ett avgörande som för övrigt kom med endast 5 sek kvar.
Kan vi få ner farten, hålla oss till vår gameplan och framförallt om vi krigar hårdare än dom så ska nog detta bli en intressant helg, kanske kan vi ge oss själva årets bästa julklapp.

Kiruna har en hel drös med intressanta spelare, förstakedjan med Törmä, Nyberg och Fredriksson är kanske div 1 Sveriges bästa kedja sett över hela höstsäsongen.
Men Kiruna är inte bara förstakedjan, har dom en tung dag så står Lasu, Bergenström, Sandström, Eriksson, Molin, Kemi, Alcén med flera redo att ta över taktpinnen.
Firma Bergenström/Sandström har haft några magnifika matcher ihop den senaste tiden där Sandström står för farten och Bergenström står för magin och publikfrieriet.

För min egen del så ser prognosen dyster ut då jag dras med en rejäl förkylning, verkar tyvärr som att jag inte kommer till spel varken i dag eller i morgon.
Hatar att missa matcher, missade en under fjolåret men innan dess hade jag 5 raka säsonger och över 250 raka matcher utan en missad match.
Men finns väl tyvärr inte så mycket att göra åt saken, men känns så surt så surt att inte kunna vara med där ute och försöka bidra.

Däremot så är jag redo för det tunga revanschmötet mot Micke Lasu som går av stapeln i kväll, är givetvis NHL 09 matchen som jag snackar om.
Mikael tog på hemmaplan en rättvis 4-1 seger där jag hade den första halvan men där Mikael tog över allt under den sista perioden.
Men nu är det jag som har hemmaplan och jag har nästan kunnat utläsa en rejäl portion underskattning från Mikaels sida under den senaste veckan och det ska jag försöka utnyttja.
Jag känner mig trygg i mitt eget vardagsrum och med mina egna kontroller, allt annat än revansch skulle kännas som en rejäl besvikelse.
Visst att Mikael är stor favorit efter att han under fjolårssäsongen hade mer tid framför X-boxet än vad han hade i Arena Polarica, favoritskapet är något han känner av och lyckas jag få in den viktiga förstapucken så tror jag att segern kommer vara klar.

Over and Out!


Piteå breddar!


Piteå breddar upp anfallssidan då man i dag gjorde klart med den 22-årige centern Simon Bergner, i Simon får man en relativt poängstark spelare som så sent som säsongen 06-07 gjorde 33 poäng på 39 matcher med Tyringe i div 1 södra.
Han följde inför fjolåret med Tyringe ner i div 2 och mäktade där med 50 poäng på 36 matcher, trots dessa poängstarka säsonger så tror jag inte det blir mer än en breddspelare i Piteåtruppen.

Men en välbehövlig värvning av Piteå då truppen är relativt tunn och det har inneburit att man fått låna in en hel del spelare från Luleå J-20 lag.
Dom flesta lag börjar nu som jag skrev i går rusta upp sig inför allettan och läste just att Piteås sportchef Patric Jonsson var nära att göra klart med en meriterad spelare, möjligen Björn Lavander eller Magnus "Bella" Berglund?

Kommer säkert komma in en hel drös nya värvningar under helgen, väntar med spänning på Asplövens nästa nyförvärv och om Kiruna tänker värva eller sitta nöjda.

Over and Out!

Kapprustningens tid är kommen..


Det börjar röra på sig i div 1 Sverige då många lag nu börjar rusta upp inför allvaret, främst är det förstärkningar som värvas då dom flesta sportchefer/värvningsansvariga är nöjda med bredden på sina trupper.
Det kommer säkert hända en hel del under dagarna då spelet i allettan går i gång redan den 2 januari i två av dom tre serierna.
Det är bara den norra allettan som startar senare på grund av att det är färre lag i den, i dom norra serierna återstår det fortfarande några omgångar utav grundserien efter nyår.
I går blev det även klart att Visby/Roma tog den sista platsen till allettan i div 1 D efter att dom hemmabesegrat Trångsund medans Botkyrka helt otippat åkte på en förlust mot Skå på bortais.
I div 1 F så blev det Skövde och skrällgänget Kungälv som knep dom två sista platserna efter att båda lagen under gårdagen vann sina matcher, Olofström får sikta in sig  på att vinna fortsättningsserien och genom det gå in i playoff.

Nu några övergångar:

- Jimmy Blixt LN91 till Asplöven HC

Det blev i dag klart att meriterade Jimmy Blixt ansluter till gränsstaden under mellandagarna, debut kommer ske den 29/12 i träningsmötet mot Roki 79. Jimmy fick inför denna säsong inget nytt kontrakt med Björklöven och valde då att testa try-out lyckan i Bakersfield Condors som spelar i den nordamerikanska ligan ECHL.
En misslyckad try-out gjorde att han hamnade i LN91 där han gjort en fin höstsäsong med sin fräna och tuffa spelstil.
Asplövens sportchef Magnus Lehto kommenterar valet av Jimmy Blixt med orden "vi kände att vi ville förstärka med en stor och tuff forward" och då föll valet på nästan 100 kilo Blixt.
Något säger mig att det ännu inte är färdigvärvat för Haparandaklubben, en back lär stå högt upp på önskelistan och jag tror även det kommer ansluta någon forward till.

Möjligen Torneåfostrade forwarden Juha Silvander som är nästa man in?

- Mike Egener Norfolk Admirals (AHL) till  Vita Hästen

En storväxt Kanadensare blev Norrköpingsklubbens val när backsidan skulle förstärkas, rutin i massor då han har 175 matcher i AHL på erfarenhetskontot.
505 utvisningsminuter har han hunnit skrapa ihop på dessa och endast 14 poäng, så att det är en tuff och defensiv back råder det nog inga tvivel om.
I Mike får Örebros Gordie Dwyer något att bita i, skulle vara kul att se dom gå upp och dansa under någon av matcherna i allettan.
Men vilken status det är på Mike låter jag vara osagt då transatlanter oftast är chansartade värvningar, vill han se Europa eller ta Hästen upp i allsvenskan är den stora frågan?

- Stefan Sterner Borlänge till EV Zeltweg

Först Anders Löwdahl och nu Stefan Sterner, missen av allettan blev en hård smäll för dalaklubben. Medans Anders höll sig inom Sveriges gränser så ska Stefan testa lyckan och förmodligen även plånboken i den Österrikiska andraligan, en klubb där Kyösti Karjalainen och Greger Wälivaara firade stora triumfer för någon säsongs sedan.
Kul för Stefan som producerat bra med poäng i "ettan" genom åren, hoppas mustaschen följer med han på utlandsvistelsen.
Ni som har vägarna förbi eliteprospects tycker jag ska spana in Stefans statistik och hans magnifika foto där han uppvisar en otroligt stark och rejäl mustasch. Kommer spelet upp i samma nivå så har Stefan en otroligt intressant vårsäsong att se fram emot.

Till sist så har jag en fundering gällande elitserien, hur bra är den egentligen?
Champions league blev ett fiasko ur svensk synvinkel, hela fjolåret blev ett fiasko i svensk landslagshockey och årets landslagssäsong har inletts ännu sämre.
0-5 efter 2 perioder på hemmais mot Tjeckien är oacceptabelt, det enda som värmer är att Linus Omark återigen visar upp ett stort spel.

Over and Out!

Clemensnäs-Lycksele 3-4 (0-1, 2-2, 1-1)


Otroligt skönt att inkassera säsongens fjärde raka seger över Clemensnäs, som vanligt var det en tight och jämn drabbning lagen emellan.

Första perioden var en jämn historia och det var ett individuellt mästerverk av Andreas Sjöberg som gjorde att matchen öppnades, fram tills dess var det i stort sett bara spel längs sargerna.
Men det tycktes inte Andreas vara nöjd med då han helt sonika tog pucken i egen zon och drog i väg på en egen rajd som slutade först när pucken ramlade in bakom Anton Persson i Clemensnäs målet.

Andra perioden tycker jag vi äger så när som på några få olycksaliga minuter då Clemensnäs både får in 1-2 reduceringen och sedemera även en kvittering.
Men innan det hann Fredrik Tapani öka på vår ledning genom ett fint skott från mitt i slottet, som så många gånger förr så slår vi efter det av på takten.
Deras 2-2 kvittering i powerplay är en mästerlig styrning av bloggansvarige själv som i god tro försöker knacka ner ett skott mot Jimmy Lundberg, oturligt nog så glider Jimmy mot ena stolpen och pucken in vid den andra.
Det är sånt som händer men frågan är varför man inte kan styra in puckarna lika snyggt bakom motståndarmålvakten?
Men redan bytet efter så tar jag lite revansch på mig själv när vår kedja trycker in ledningsmålet, det är Johan Välitalo som är framme och distinkt trycker in en retur.

Tredje perioden blir väl en jämn tillställning där vi får några chanser att avgöra i powerplay men där pucken inte riktigt studsade vår väg.
I mitten av perioden så får Clemensnäs in den viktiga kvitteringspucken och dom efterföljande minuterna så skapar dom en hel del farliga chanser.
Matchen går sedemera mot en oviss förlängning när en hemmaback får för sig att dribbla som sista man med endast ett fåtal sekunder kvar.
Johan Lindström vinner pucken och spelar ut den tii Johan Välitalo som ur en dålig vinkel smäller in segermålet, ett ingripande som jag inte tror Anton Persson i hemmamålet var särskilt nöjd med.

I samband med målet så kliver Clemensnäs tränare Johan Lundström ut mitt på isen och skriker efter domaren, förstår om han var besviken men att kopiera Leif Boork kändes en aning onödigt.

Vi gör sett över sextio minuter en riktigt bra insats då Clemensnäs alltid är starka på hemmais, kanske hade ett oavgjort resultat varit det mest rättvisa men samtidigt har aldrig någon sagt att hockey är rättvist.
Genom segern så klev vi förbi Boden i tabellen och lämnade Clemensnäs bakom oss på ett betryggande avstånd, vem trodde det inför säsongen?

Min egen insats är väl ok, spelar +2 och vi har ett par bra byten där vi får otroligt bra snurr i deras zon. Får inte med mig några personliga poäng från dagens match och skapar väl inga direkta farligheter men trots det en hyfsad insats.
Den oturliga styrningen i boxplay hamnar givetvis på minuskontot men det är sånt som händer och det kommer förmodligen hända igen.
På minuskontot hamnar givetvis också avsaknaden av målchanser, men som säsongen sett ut hittills så börjar jag bli rätt så van vid det,haha.

Nu får vi suga på karamellen över natten för att i morgon börja blicka framåt mot helgens möten med ett formstarkt Kiruna. Dom har varit glödheta under dom senaste omgångarna så det blir en härlig utmaning för vår del.
Vi är också i bra form så med rätt attityd och inställning så ska vi nog kunna störa Kiruna på allvar.

Skönt med tre poäng och en otroligt stabil laginsats!

PS: Grattis till J med e-mail jagheterinteolle@hotmail.com som prickade in rätt resultat och en rätt inprickad målskytt, du har 110 kr att uthämta av mig. Hur vi löser den betalningen ska vi nog komma överrens om, grattis!
Over and Out!

Inför Clemensnäs och rykten och övergångar!


Vi börjar väl med några tunga övergångar i div 1 hockeyn, det handlar om en övergång som inte är bekräftad till hundraprocent och en try-out.

- Anders Lövdahl från Borlänge till Tingsryd

Inte helt bekräftad än men enligt Tingsryds hemsida och eliteprospects.com så ska det vara helt klart och just eliteprospects håller jag som en otroligt säker källa.
Bara att gratulera Tingsryd till värvningen av en av div 1 Sveriges bästa centrar, under föregående säsong vill jag säga att han till och med var bäst.
Han är stor och stark och utrustad med ett otroligt fint spelsinne och mjuka händer, dessutom en fantastisk tekare. Ska jag hitta någonting negativt så ska det väl vara tempot och att han emellanåt tappar motivationen.
Men helt klart en lysande värvning som jag är förundrad över att inte dom pengastarka lagen Örebro och Asplöven varit på då tex Örebro söker en ersättare till sin skadade kapten Henrik Löwdahl.

- Mikko Laine från HC Innsbruck till Örebro

Mikko kommer på en try-out under några dagar till Örebro då dom har lärt sig av framförallt fjolåret att meriter inte alltid visar nuvarande status på spelare.
Om man ser meritmässigt så är Mikko en bra värvning då han gjort över 250 matcher i sm-liiga och 33 matcher med Timrå i den svenska elitserien.
Men en sund tanke av Örebro att bara ta han på try-out då dom får chansen att syna han närmare, smart med tanke på att detta är en kille som lär ha ett rätt stort lönekuvert.
Om Mikko lever upp till sina meriter så är detta en klassvärvning med div 1 mått mätt och helt klart en bra ersättare till skadade Henrik Löwdahl.
Sätter nästan pengar på att om han inte hamnar i Örebro så lär Asplövens Magnus Lehto snabbt slå honom en signal då han passar bra in på Asplövens profil.

Nu kommer en del rykten som ska tas med en nypa salt, men samtidigt så är kontakt tagen mellan denna förening och spelarna i fråga.

- Jimmy Blixt från LN 91 till Asplöven ?

- Jonas Almqvist från Örebro till Asplöven ?

- Jonas Höög/Fredrik Johansson från Botkyrka till Asplöven ?

Jimmy och Jonas har redan varit uppe på tapeten i denna blogg så någon mer energi än så här lägger jag inte på dessa spelare. Jag tror inte Örebro skulle släppa "Alma" till Asplöven ¨då Örebros ordförande Fahlander inte direkt är "bästis" med Asplövens dito Lehto.
Jimmy däremot har en klausul som gör att han får bryta sitt kontrakt och enligt dom rapporter som jag har fått så ska ett visst intresse ha uppstått från hans sida. Vi får se vart detta leder i slutändan, mycket troligt enligt mig att vi får se han i Asplöven dressen lagom till allettan.

Jonas Höög och Fredrik Johansson är två nya namn som under dagen dykt upp på Asplövens önskelista och detta är verkligen två poängstarka namn. Jonas har hittills på sina 26 matcher mäktat med fantastiska 53 poäng och Fredrik har på endast 18 matcher kommit upp i ett ännu högre poängsnitt då han har fått ihop smått otroliga 41 poäng.
Kontakter är tagna med spelarna och när man värvar från Stockholmsserien så får man oftast mycket spelare för pengarna då dessa killar brukar sitta inne på kontrakt som endast ger lite godispengar.
Det har att göra med att det finns så mycket klubbar i området runt Stockholm och att publikintäkter knappt existerar då dom flesta lag har svårt att komma upp i Clemensnäs hemmasnitt.

Det tar oss vidare til nästa punkt, nämligen mötet med Clemensnäs. Det blir en tuff uppgift då dom är erkänt hemmastarka och är dessutom i bra form för tillfället, lägg därtill att dom förmodligen är otroligt revanschsugna då dom har tre raka förluster mot oss.
Dom har dessutom lånat in tre spelare från Skellefteås J-20 som håller en bra kvalité och passar bra in i Clemensnäs sätt att spela då dom är oömma och skridskostarka.

Den som tror att vi ska åka upp till Kopparhallen och hämta tre enkla poäng är verkligen illa ute då jag tror att vi måste göra en av säsongens bättre matcher för att lyckas besegra ett hungrigt och revanschsuget hemmalag.

Det efterlystes att jag återigen ska ta upp matchtipset och givetvis ska ni återigen få chansen att tjäna lite pengar så här i julinköpens tid.

Den som prickar in rätt resultat vinner 100 kr, om tex två stycken prickar in samma resultat så får man då 50 kr var. Då tror jag ni förstår spelreglerna, dessutom får den som prickar in rätt resultat även 10 kr extra per rätt inprickad målskytt.
Det börjar bli dax att någon prickar in rätt resultat då ingen hittills har lyckats med det, så skärpning kära läsare.

Må bästa man/kvinna vinna!

Over and Out!

Periodstatistik div 1 A!


Här nedan följer periodstatistik för div 1 A:

Period 1:

    Piteå 18 13 2 3 27 - 11 +16 41 
 
    Asplöven 19 12 2 5 36 - 11 +25 38 
 
    Kiruna 17 9 4 4 22 - 13 +9 31 
 
    Lycksele 18 8 3 7 19 - 23 -4 27 
 
    Boden 19 5 5 9 20 - 24 -4 20 
 
    Clemensnäs 18 3 5 10 9 - 23 -14 20 
 
    Kalix 19 0 7 12 7 - 35 -28 7


Period 2:

    Piteå 18 13 4 1 27 - 10 +17 43 
 
    Asplöven 19 10 5 4 30 - 9 +21 35 
 
    Kiruna 17 11 2 4 30 - 10 +20 35 
 
    Boden 19 6 3 10 26 - 34 -8 21 
 
    Clemensnäs 18 4 5 9 14 - 28 -14 17 
 
    Kalix 19 4 3 12 15 - 36 -21 15 
 
    Lycksele 18 2 6 10 14 - 29 -15 12


Period 3:

    Asplöven 19 12 6 1 36 - 14 +22 42 
 
    Kiruna 17 13 3 1 46 - 11 +35 42 
 
    Piteå 18 9 4 5 25 - 16 +9 31 
 
    Lycksele 18 6 2 10 16 - 22 -6 20 
 
    Boden 19 5 3 11 17 - 37 -20 18 
 
    Kalix 19 4 3 12 16 - 40 -24 15 
 
    Clemensnäs 18 3 3 12 14 - 30 -16 12


Ett litet fel har smygit sig in och det är i tredjeperioden där Kiruna skall vara före Asplöven i tabellen på bättre målskillnad. Eftersom dessa tabeller var uppställda som så att vinst ger 2 poäng så blev det lite galet när jag omformulerade det till att vinst ger 3 poäng.

Om jag ser till våra perioder så här långt så har jag redan innan haft på känn att vi varit riktigt dåliga i andra perioderna och nu fick jag bevis på detta.
Katastrofalt är nog rätt ord för hur spelet i andra perioderna varit hittills och det är i just dom vi tappat dom flesta matcher.
Kan vi nu dra lärdom av detta och lära oss att fokusera i 60 minuter så ska nog denna säsong kunna bli än roligare än vad den redan är.

Over and Out!


Inför sista omgången!


Förutom landets två nordligaste div 1 serier så avgörs grundserien under veckan som kommer då det endast återstår en omgång att spela.
I två av serierna är allettan platserna redan klara medans det i dom övriga två blir dramatik ända in i det sista.
Här nedan följer lite information och förutsättningar för det som komma skall, inte bara serien utan även poängligan som ska avgöras.

Div 1 C:

Denna serie är redan avgjord då det redan inför gårdagens omgång stod klart att det blir Arboga som följer Valbo, Enköping och Surahammar med till allettan.
Arboga kämpar sig även i år vidare till allettan efter att man tagit den åtråvärda fjärdeplatsen, jag själv trodde att Borlänge skulle ta den men återigen så visar Arboga upp en stark karaktär och är väl värda spel i den högre divisionen.
Västeråslånet och Kirunakillen Kim Sunna får alltså spela allettan med Arboga, tror Kim och dom övriga lånen har haft en stor inverkan på att det även i år blir spel i den serien.


Om man tittar på poängligan så ser det ut som att det blir en tvillingkamp om kronan då Tierptvillingarna Tobias och Tomas Berlin parkerar på första och andraplats med 44 respektive 43 poäng.
På tredjeplats återfinns gamla Kirunaspelaren Jacob Blomqvist med sina 40 poäng men glappet upp till tvillingarna är tyvärr för stort.
Jag lägger min röst på att Tobias är den som tar hem det eftersom han gjort betydligt fler mål än bror sin och det innebär att Tomas måste göra två poäng mer under sista omgången.
Är det något som jag lärt mig genom åren så är det att gör tvillingarna poäng så är båda inblandade, det som däremot tåls att anmärkas är att Tierp som lag endast mäktat med  79 mål.
Om man ställer det i parentet till Tobias och Tomas poängskörd så inser man rätt snabbt hur mycket dom betyder för Tierps anfallsspel.

Div 1 D:

Botkyrka tog en mycket viktig seger under gårdagen  då man besegrade Visby/Roma på hemmais med 6-2 efter tre mål av artisten Ronni Hannula.
Det innebar att man nu har en poäng till godo på Visby i slaget om fjärdeplatsen, så denna serie lever minst sagt ända in i slutomgången.
Sedan tidigare så är Nyköping, Väsby och Arlanda klara för spel i allettan, nu återstår det att se vilket lag som gör dessa lag sällskap.
Hemmastarka Visby tar i sista omgången emot Trångsund medans Botkyrka gästar Skå som abbonerat på sistaplatsen under i stort sett hela grundserien.
Det ska vara enkla segrar för dom aktuella lagen men med "Stockholmsserien" vet man aldrig då det under hela säsongen varit mängder med konstiga resultat.
Men jag kan inte se annat än att Ronni Hannulas Botkyrka fixar detta då dom satt sig själva i ett drömläge.

I poängligan är det däremot avgjort då Botkyrkas Jonas Höög har fyra poäng tillgoda på Thomas Fahlqvist som ligger på andraplats.
Jonas har mäktat med 53 poäng på dom 26 matcher som han har spelat och gör han bara en poäng under den sista omgången så når han upp till det fantastiska snittet 2 poäng per match.
Imponerande minst sagt och det känns väl som att Jonas är värd chansen på en högre nivå trots sin ringa storlek.

Div 1 E:

Denna grundserie var nästan avgjord innan den började då det relativt tidigt stod klart att Tranås följer Örebro, Vita Hästen och Skåre till allettan.

Poängligan var avgjord ungefär lika tidigt då Örebros Henrik Löwdahl har haft en magisk säsong och mäktat med fantastiska 57 poäng på 25 matcher.
Tyvärr så blev Henrik allvarligt skadad för någon omgång sen då han fick hälsenan avskuren av en skridsko och genom det så missar han resten av säsongen.
Otroligt tråkigt för både Henrik och Örebro då han var den som bar Örebro kväll efter kväll, passar på att skicka en krya på dig hälsning till dig Henrik. Jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande så du kan stå redo för spel i augusti igen, om det blir spel i ettan eller allsvenskan då återstår väl att se.

Div 1 F:

Getingboet nummer ett där endast Tingsryd och Pantern är helt klara inför den sista omgången. Just nu så innehas plats tre och fyra av Skövde respektive Kungälv med sina 48 poäng men endast en poäng bakom jagar Olofström.
Skövde fick rejäl darr i går då man helt obegripligt förlorade hemma mot Ulricehamn med 0-3, seger där och allettanplatsen hade varit säkrat.

I sista omgången så spelas dessa matcher, Gislaved-Skövde, Helsingborg-Kungälv och derbyt Olofström-Karlskrona. Normalt så ska dessa tre lag vinna sina matcher men under såna här omständigheter så finns det inga normala matcher. Jag tippar trots det på att dom vana allettanlagen Skövde och Olofström fixar det här tillslut men det blir inte lätt då Olofström har ett derby att avsluta med och Skövde har en orutinerad trupp som kanske även denna match inte klarar av pressen. En intressant avslutning som jag tycker ni ska försöka följa online på swehockey medans ni även följer den hyperintressanta div 1 A matchen mellan Clemensnäs och Lycksele.

I poängligan så ser det ut som att Olofströms målglada import Eric Przepiorka kommer gå segrandes då han har två poäng och många mål fler gjorda tillgoda på Kristianstads Jens Svensson. Eric sköt Olofströms alla tre mål i gårdagens match mot Pantern på bortais och visade att han är bäst när det gäller och gårdagen visade att Eric om någon är värd att vinna poängligan.

Så är läget just nu i landets fyra sydligaste serier, på onsdag får vi svaret vilka som får spela allettan efter nyår.

Over and Out!

Lycksele-Kalix 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)


Äntligen en trepoängare igen efter fem raka förlustmatcher, dock blev det lite onödigt spännande till slut.
Vi gjorde återigen en kanonbra förstaperiod där vi vinner skotten med 20-4 men trots det så lyckas vi bara gå till periodvila med en 1-0 ledning sedan Oscar Broberg fint assisterad av Nicklas Dahl gör sitt första mål för säsongen.
Vi dominerar denna period totalt men lånet från Luleå J-20 Anders Nilsson räddar Kalix kvar i matchen med sitt målvaktsspel.

Första tio minuterna av den andra perioden fortsätter i samma anda då det är Lycksele mot Anders Nilsson och till slut tvingas han att kapitulera då Peter Rundblad hittar rätt i ett powerplay.
Efter det så händer det som hänt oss så många gånger den här säsongen, vi blir rädda för att tappa vår ledning och genom det så blir vi otroligt passiva och bjuder in Kalix i matchen igen.
Sista tio minuterna går helt till Kalix och dom får mycket rättvist in en reducering signerat Anders Vikman, för övrigt såg Anders betydligt piggare ut i dag än under det senaste mötet.

Tredje perioden är en ganska jämn drabbning där Kalix vid ett antal tillfällen är nära att få in en kvittering, främst i deras powerplay som dom farliga lägena uppstår.
Men som det ofta händer när ett lag jagar en kvittering är att man trycker på alltför hårt och åker på farliga kontringar och det är just på en sådan som Christian Karlsson kan trycka in 3-1 pucken.

Sett över sextio minuter så var vi betydligt bättre än Kalix denna eftermiddag och utan en storspelande Anders Nilsson i bortamålet så hade siffrorna blivit betydligt större.
Samtidigt så är vi väldigt inneffektiva och missar mängder med klara målchanser men det får vi leva med då det viktiga var att få med oss dom tre poängen.

I Kalix så var nämnde Anders Nilsson den klart lysande stjärnan, tycker också att Anders Vikman återigen börjar hitta tillbaka till den form som han var i under dom första omgångarna.

Hos oss så gör Jimmy Lundberg en stabil insats i målet och sen vill jag även plusa för fjärdekedjan med Nicklas Dahl, Fredrik Tapani och Tommie Lundell som gjorde en otroligt bra förstahalva av matchen och skulle med normal utdelning fått göra en 2-3 mål till.
Även Oscar Broberg ska ha en stor eloge för dagens insats då han endast spelat sporadiskt tidigare under säsongen, det märktes absolut inte av i dag och framförallt var det kul för Oscar att få näta från sin backposition.

Min egen insats är väl inget man kan skryta om, fick med mig en assistpoäng men mer än så var det inte. Hade ett riktigt bra läge som Anders Nilsson enkelt plockade ner, förutom det så var det skralt med både målchanser och fina framspelningar.

Närmast så väntar Clemensnäs på onsdag, ett Clemensnäs som mycket starkt bortaslog Boden i dag med siffrorna 1-3. Det bir en tuff nöt att knäcka då Clemensnäs av traditionens makt altid är starka hemma i magnifika evenemangsarenan Kopparhallen. Dom har ett otroligt starkt hemmastöd då det alltsom oftast är ca 60 hysteriska fans på plats redan minuterna innan nedsläpp.
Haha skämt å sido då Clemensnäs inte är publiklaget nummer ett i div 1 hockeyn men svårslagna hemma i "Koppis" är dom dock alltid då dom brukar spela en riktig dump and chase hockey och utnyttja sina kroppar.

Vi ser framemot onsdagen och ska göra allt vi kan för att gå obesegrade mot Clemensnäs under grundserien, vinst där så har vi en riktigt bra chans att nypa fjärdeplatsen från Boden.

Skönt med trepoäng igen, det har vi inte varit bortskämda med under den senaste månaden!

Over and Out!

Inför Kalix!


Vi går in i en tuff vecka under denna eftermiddag då vi har fyra matcher att spela på endast sju dagar, mycket matcher är inget som hör till vanligheten i denna serie.
Det ska bli otroligt skönt att få en tuffare matchning då det är betydligt lättare att komma in i dom om dom ligger tätare, för min egen del så har jag otroliga problem när vi spelar match var tionde dag.

I dag så gästas vi utav Kalix, ett Kalix som har radat upp hedersamma förluster denna säsong och ligger just nu på en sistaplats. Men Kalix är ett lag som man måste ta på fullaste allvar trots att deras poängutdelning varit relativ skral, det är ett lag som jobbar otroligt hårt och just såna lag är alltid jobbiga att möta.

Dom har förlorat många tighta och jämna matcher och det beror nog en hel del på avsaknaden av rutin, trots det tycker jag Kalix har gått över förväntan då jag inte trodde dom skulle kunna bjuda upp i särskilt många matcher denna säsong.
Vi har haft stora problem i mötena med dom då vi har hamnat i deras tempo och deras sätt att spela och det är inte optimalt om man ska få en skön resa mot dom tre poängen.
Jag förväntar mig att vi även denna gång kommer få se ett vilt kämpande lag som kommer göra allt för att återigen få med sig en trepoängare hem.
Det kommer säkerligen bli en publikvänlig och svängig match där Kalix kommer checka direkt chansen finns, powerplay och boxplay spelet kommer bli nycklarna i denna match.

I Kalix så höjer jag återigen varningens finger för duon Johan Karlsson/Anders Vikman där Anders är hjärnan bakom det mesta i anfallsväg och där Johan oftast är slutstationen i anfallen.
Johan är en riktig sniper som tagit ett steg i utvecklingen i takt med det ansvaret som han får bära i moderklubben och under dom 5-6 senaste omgångarna så har äntligen även målen kommit.
Anders är speluppläggaren och puckhållaren som hellre passar än avslutar själv, han hade en helt magisk inledning på säsongen medans han kanske nu fullt förståeligt har mattats en aning.

För vår del så gjorde vi en otroligt fin förstahalva i senaste matchen mot Asplöven, den halvan är den som vi får försöka ta med oss in i eftermiddagens drabbning.
Problemet för vår del i mötena mot Kalix har väl varit att när vi för ovanlighetens skull får föra en match så har vi blivit lite väl överkonstruktiva och genom det bjudit på en hel del chanser bakåt.
Inte så konstigt att det blir så då det är fantastiskt roligt att få föra en match men vi måste samtidigt försöka komma ihåg att hockey spelas åt båda håll.
Vi är nu uppe på fem raka matcher utan seger så det känns som att det är dax att bryta den negativa trenden, känns iaf som att det är ett otroligt segersuget hemmalag som ställer upp för nedsläpp klockan 16.00.

Det som återstår att se är om Johan Tellström gör comeback i eftermiddagens match eller om vi får vänta ytterligare på Johans återkomst, vid 14 tiden så vet jag svaret.

En sista notering, kul för Marcus Hurtig att han i går fick elitseriedebutera med Skellefteå. Det blev väl inte mer än några få byten men kan inte vara helt fel att debuten sker i Scandinavium.
Noterade även att Marcus bytt bort sitt tonade visir mot ett vanligt, tonade visir är ju olagliga i svensk hockey.
Frågade domaren om det i första mötet vi hade mot Piteå, domaren sa då att Marcus hade dispens och det köpte jag då jag tänkte att han kanske lider av typ ljuskänslighet eller nåt sånt.
Men att spela elitseriehockey utan tonat visir går visst bra? Kanske är det bättre ljuskvalité i Scandinavium än i Tannens ishall?

Någon som har någon info angående Marcus och varför han bär ett tonat visir?

Over and Out!

Johan Tellström


Eftersom Johan Tellströms namn har dykt på Lycksele SK:s laguppställning på swehockey så har det kommit en del funderingar angående det.
Läget är som så att Johan har tränat en del med oss under hösten och nu när vi går in i en period med 4 matcher på 7 dagar så bestämdes det att vi skulle registrera Johan för spel då vi dras med någon skada och en del sjukdomar.

Johan är otroligt sugen på spela hockey igen men problemet har varit att skapa sig tid då han har otroligt mycket jobb med sportbutiken som han driver.
Han kanske inte är riktigt i rätt fas fysiskt än men av det man ser på träningarna så har han ett otroligt spelsinne, sköna händer och framförallt en otrolig vinnarskalle.
Det fysiska oroar inte så mycket då Johan väl aldrig varit känd för att älska off-ice träningen utan han har levt mycket på sin talang och dom fina kvaliteér som han har i övrigt.

Om Johan gör comeback i morgondagens match mot Kalix återstår att se, får jag sia så tror jag att det blir så då Johan själv verkar vara fantastiskt sugen på en comeback.

Länkar här nedan till Johans stats:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=978


                                      Blir det comeback för Johan under morgondagen?       

                                                    

Over and Out!

Kirunas sista period räddade kvällen!


I kväll var det toppmöte i Lombiahallen då Kiruna gästades utav serieledande Asplöven, ett Asplöven som hade otroligt stora problem redan innan nedsläpp då man endast hade 5 ordinarie spelare att tillgå.
Influensan har slagit till i gränsstaden och lamslagit Asplöven då i stort sett hela truppen är nere för räkning, det medförde att man fick låna in en del spelare från Luleås och Skellefteås J-20 lag.

Trots det så bjöd Asplöven upp till kamp och hade ett 1-1 resultat inför sista perioden där orken till slut tröt och Kiruna kunde glida ifrån till en säker 4-1 seger.
Männen bakom segern var som i dom senaste matcherna Henrik Bergenström (1+2) och Magnus Sandström (3+1) som verkar ha hittat varandra på ett fantastiskt sätt.
Bra för Kiruna då dom under stora delar av säsongen fått leva på att förstaformationen avgör matcherna till deras fördel, för att ta sig långt så är det aldrig optimalt att bara ha ett fåtal killar som producerar.
Kiruna ser väldigt slagkraftiga ut inför allvaret då Fredrik Alcén har hittat en bra nivå i sitt målvaktsspel och alla formationer har fått i gång produktionen.

Kan tänka mig att det var en svår match för gruvstadens hjältar då allt förhandssnack har handlat om hur många spelare Asplöven har borta och att det genom det skulle bli en enkel seger för hemmalaget då det var ett juniorlag dom skulle möta.
Det supportrar och hockeyintresserade inte la någon tonvikt på var att dom inlånade spelarna spelar i ett av Sveriges bästa juniorlag och där man har betydelsfulla roller.
Exempelvis Fredrik Styrman har spelat matcher från start i elitserien denna säsong efter att ha gjort en fantastiskt fin försäsong, Paul-Allan Bamberg är ytterligare en spelare som är av bra div 1 klass.

- Kul för Jonatan Lindroth att få näta på våran gemensamma vän Fredrik Alcén, vi sa just det i går att snart måste någon av oss spräcka nollan på honom då varken jag eller Jonatan lyckats med det tidigare.

- Kan inte låta bli att glädjas en hel del med Henrik Bergenströms islossning då jag hela tiden har vetat hur bra han är, skönt för Henrik att nu få tysta sina kritiker.

- Jonatan och Henrik är relativt olika i spelstilen då Henrik besitter finare händer medans Jonatan lever mycket på sin arbetskapacitet och sin fina skridskoåkning. Det dom har gemensamt och det som gör att jag glädjer mig när det går bra för dom är att dom kommer till jobbet varje dag och försöker prestera. Dom har en härlig passion och inställning till denna fantastiska sport och dom är otroligt enkla att ha i ett lag då dom aldrig sänder ut någon negativ energi till övriga truppen.

- Örebros ordförande Mikael Fahlander är på krigsstigen då han påstår att Asplövens dito Magnus Lehto ljuger om att dom är nära att värva Jonas Almqvist från just Örebro. Herr Fahlander påstår att Magnus har kontaktat spelaren för en vecka sedan och att spelaren i fråga redan då avböjde medans Herr Lehto menar på att han inte hört av sig till spelaren förrän i dag.
Jag pratade med Herr Lehto i förmiddags och samtalet handlade då om vilka lediga spelare det finns på marknaden och då dök just Jonas Almqvists namn upp.
Vad jag förstod så hade då ingen kontakt tagits mellan Magnus och spelaren men att han under dagen skulle slå en signal vilket han även gjort.
Vad som sas mellan spelaren och Magnus under det samtalet har jag dock ingen aning om, det jag vet är att Magnus under dagen lämnat ett väldigt lukrativt kontraktsförslag till spelaren i fråga.

Men det kanske är fortsatta lögner från Magnus, Herr Fahlander?

Jag tar ingens parti då man i den här branschen inte vet vad som är sanning eller lögn, det jag däremot med säkerhet vet är att Fahlander och Lehto sällan förlorar en budgivning.
Jag tror dom är rätt så lika när det gäller att sköta en förening och att dom genom det inte kommer särskilt bra överens då dom är vana att alltid få som dom vill.
Skillnaden mellan dessa herrar är väl att Fahlander går in i Örebro med ett stort eget kapital och genom det så har han även mer att förlora på att resultaten uteblir.
Det ska bli intressant att se och höra fortsättningen på denna maktkamp, vem kommer gå segrandes ur en av div 1 Sveriges tuffaste maktkamper?

Förresten så får ni inte glömma att klicka er in på www.hockeysverige.se och läsa Fahlanders div 1 blogg, mycket läsvärd!

Grattis Kiruna, nu är ni bra med i diskussionen om seriesegern..

Over and Out!

Uppdatering poängligorna!


På begäran så kommer här en uppdatering av poängligorna i dom olika div 1 serierna med några få omgångar kvar av grundserien.

Div 1 A:

1 7 Nyberg, Andreas KrIFCE 16 15 22 37  
2 20 Waldehagen, Marcus AHCRW 17 13 19 32  
3 13 Omark, Urban AHCLW 18 10 22 32


Kommentar:

Det mest anmärkningsvärda är Marcus Waldehagens framfart under den senaste tiden, han är en spelare som kanske inte syns så mycket men är alltid framme och hugger när en målchans uppstår.
Annars är det väl inte så mycket att säga om denna poängliga då dom två riktigt stora spelarna i Daniel Olofsson frånvaro hittas i poängtoppen, givetvis är det Andreas Nyberg och Urban Omark som jag pratar om.

Div 1 B:

1 23 Gilljam, Erik LN91CE 17 11 17 28  
2 10 Lindström, Jonas HuHCCE 21 10 18 28  
3 12 Meander, William AIK-HRW 20 18 7 25

Kommentar:

Inga större förändringar under den senaste tiden men trots det så är det en av dom jämnare poängligorna i div 1 hockeyn då det inte är några få som ryckt i väg rejält.
Kul att se min gamla lagkamrat Erik Giljam i topp, en Stockholmskille som nu pluggar till polis uppe i Umeå. En storväxt och kreativ spelare som växer med förtroende.

Div 1 C:

1 19 Berlin, Tobias TiHKLW 23 20 22 42  
2 21 Berlin, Tomas TiHKLW 24 10 30 40  
3 23 Dahlgren, Axel VaHCRW 24 23 13 36

Kommentar:

Här har det hänt en hel del sen sist då tvillingarna Berlin som vanligt smygit sig upp i poängtopp. Dom syns aldrig i matcherna men år efter år så öser dom in poäng för sitt Tierp. Dessa killar hade om dom själv velat spelat på en betydligt högre nivå men dom verkar vara nöjda med att vara stjärnor i ettan.

Div 1 D:

1 9 Höög, Jonas BoHCLW 25 23 27 50  
2 27 Fahlqvist, Thomas NyHKCE 24 18 28 46  
3 26 Sjödell-Wiklander, Joakim BoHCRW 23 12 33 45

Kommentar:

Vilken kedja dom verkar ha hittat i Botkyrka då man har både ettan, tvåan och fyran i seriens poängliga.
Att Sjödell-Wiklander och Fahlqvist hittas på denna lista är ingen större skräll, men vem f'n är Jonas Höög?
Jag har aldrig hört talas om killen men 50 poäng på 25 matcher är respekt, någon som har någon info om denna kille?

Div 1 E:

1 15 Löwdahl, Henrik ÖrHKCE 25 19 38 57  
2 20 Eriksson, Marcus HCVHLW 22 19 20 39  
3 19 Orrsten, Fredrik ÖrHKRW 25 12 27 39

Kommentar:

Här återfinns div 1 Sveriges gigant i poängtopp, Henrik Löwdahl är nog den bästa spelaren som finns just nu i div 1.
Dock fick jag tråkiga rapporter angående Henrik i dag då han under gårdagens match verkar ha fått hälsenan avskuren.
Om så är fallet så är säsongen tyvärr över och Örebros starke man Mikael Fahlander måste ut och leta en ersättare.
Fredrik Orrsten har tagit plats på listan och det är mycket tack vare att han under dom senaste matcherna kamperat ihop med just Löwdahl.

Div 1 F:

1 18 Przepiorka, Eric OlIKCE 25 20 17 37  
2 16 Svensson, Jens KiIKCE 24 16 21 37  
3 39 McLeod, Ryan OlIKRW 23 14 22 36

Kommentar:

Olofströms importer fortsätter att imponera poängmässigt och gör verkligen skäl för sin lön. Przepiorka ska enligt rapporterna vara en riktig målskytt och det vittnar även dom 20 målen om.
Jens Svensson är fortsatt med i slaget om poängligasegern, Jens har mängder av rutin från spel på högre nivå men valde inför denna säsong att vända hem till moderklubben.

Då har ni fått en rapport om hur det ser ut i dom olika poängligorna runt om i div 1 och i dom flesta serier så återstår det nu bara två omgångar.
Jag blir otroligt imponerad över hur många poäng spelare kan göra då man får räkna med att få en svacka under säsongen där man inte gör särskilt många poäng.

Over and Out!

Rutiner/Traditioner!


Jag har under min karriär representerat en hel del klubbar och genom det har jag stött på en hel del otroliga människor, många av dom betyder än i dag mycket för mitt sociala liv.

Det har också gjort att jag skaffat mig en hel del kontakter och det har renderat i att många av mina vänner slår mig en signal när dom är sugna på att byta klubb. Det händer även att min agent hör av sig och undrar om jag vet några lediga spelare på marknaden, så ibland är nog jag mer agent åt han än vad han är åt mig.
Det har hänt att jag varit delaktig i några värvningar som har gjorts och det kan jag tycka är lite spännande. Går jag in och rekommenderar en spelare för en förening så sätter jag även mitt eget anseende på spel då det är lätt att jag får lite skit om spelaren inte håller måttet.

Som tur är så har alla spelare som jag hittills rekommenderat gjort bra ifrån sig, är nästan så att jag hoppas mer på att dom spelarna ska lyckas bra än att det själv ska gå bra för mig.

Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om i dag utan mer om alla traditioner och rutiner som lag har gemensamt runt om i Sverige.
Tänkte här nedan skriva om några sådana som förmodligen finns i varenda a-lag i Sverige, det skiljer sig givetvis en aning mellan alla lag men principen är densamma.

"Två-nudd"

Vad är då detta tänker nog många av er? Detta sker alltid på off-ice uppvärmningen innan match och det brukar bli många heta och prestigefyllda dueller.
Det går till som så att man står i en stor ring och bollar en fotboll mellan varandra och det är max två tillslag som gäller, tar man tre tillslag så är man då ute. Även en dålig boll eller passivt spel kan göra att man åker ut men då brukar en "kluns" mellan dom inblandade avgöra vem som blir utslagen.
Så där håller man på tills man har en vinnare och sen kör man igen, ett härligt spel för sammanhållningen men någon vidare uppvärmning kanske det inte är.

Detta spel kan jag nästan lova att det finns i varenda lag, ta en tur förbi ishallen närmast er och se efter. Det brukar utföras cirka 80 minuter innan matchstart och det brukar höras på långt avstånd vart dom håller till.

Filmansvariga

Det brukar den yngsta eller dom yngsta få i uppdrag inför bussresorna och resultatet brukar oftast bli blandat. I vårt lag är det faktiskt en av dom äldre som är ansvarig men det är för att tjejen hans jobbar där vi hyr filmerna. Men kan meddela att trots att en av dom äldre har hand om detta så blir inte kvalitén bättre, skärpning Nicke Dahl!

Materialansvariga

När lagen åker på bortamatch så har materialförvaltarna en himla massa grejer som ska bäras ut och in ur bussen, tur då att dom kan få hjälp av några unga och starka killar. Det är alltså även här dom yngsta får ställa upp och bära lite grejer, inte mer än rätt då vi alla har varit unga och fått göra såna här saker.

Böteslista

Finns också i dom flesta lag då man inom gruppen skapar en lista för vilka regler och lagar som gäller när man är i omklädningsrum, på restaurang, på resor, på is osv.
Bryter man mot dom reglerna så blir man bestraffad med en överenskommen summa, kan vara allt från 50-500 kr.
Listar här nedan några punkter som finns på vår lista.

- Mössa på vid matsituationer 50 kr

- Glömd lagjacka och jeans till samlingar under matchdagen 50 kr per glömt plagg

- Tofflor kvarlämnade på golv efter träning 50 kr

- 10 min för snack med domaren 100 kr

- Avslagen klubba 500 kr

- Onödig 2 minuters utvisning 50 kr (bedöms av spelarrådet)

- Mobil som ringer under matchsamling 50 kr

Det var några av punkterna och i alla lag varierar givetvis punkter och summa. I Asplöven vet jag att dom iallafall under fjolåret hade böter för om man sket på toaletten i bussen eller om man lämnade kvar ränder i toalettstolen dom har i omklädningsrummet.
Det brukar dock finnas en del killar som är experter på att dra på sig böter, tror Johan Lindström är den som fått böta flest gånger i vårt lag.
Pengarna brukar användas till lite roliga lagaktiviteter efter säsongen, brukar bli en bra slant som man har att göra av med.

Finns säkert en hel del saker till som är rätt så lika í vilken klubb man än hamnar i som  till exempel fasta platser i bussen, samling två timmar innan match och att det finns någon kille som alltid ska gå ut först respektive sist till match.
Men dom punkterna som ni här fick sammanfattade för er är dom som är viktigast och är dom som jag med säkerhet vet att det sker i dom flesta klubbar.

Over and Out!

Stralla till Skellefteå!


Det verkar nu som att drömmen blir verklighet för Niklas Strandberg då han mest troligt blir utlånad till Skellefteå under en månads tid.
Det är som ersättare för J-VM spelarna David Rundblad och Tim Erixon som Niklas är tänkt, ytterligare ett bevis på att man kan få chansen fast man spelar i Div 1 A.
Niklas har haft en otroligt bra säsong så här långt vilket även dom 30 poängen vittnar om och genom det så placerar han sig i toppen utav backarnas poängliga.
Det lite komiska i det hela är att Niklas nu får chansen i elitserien efter att han under dom senaste säsongerna spelat i allsvenskan med Björklöven, inte alltid det skadar att kliva ner en nivå alltså.

Jag tycker Niklas helt klart är värd denna chans och jag kommer hålla alla tummar jag kan för att han ska lyckas!

Over and Out!

Hur hade detta lag klarat sig i allsvenskan?


Vad hade ni gett för chanser för denna uppställning i allsvenskan?

Målvakter:

Marcus Ottosson
Timo Lindström

Förstafemma:

Niklas Strandberg
Mikko Purontakanen
Daniel Olofsson
Urban Omark
Joni Lindlöf

Andrafemma:

Stanislav Kall
Ville Vikeväinen
Joel Törmä
Andreas Nyberg
Joel Fredriksson

Tredjefemma:

Oscar Molin
Dan Eriksson
Marcus Waldehagen
Juhamatti-Yli-Junnila
Fredrik Edlund

Fjärdefemma:

Olov Lundqvist
Petter Lindberg
Jarkko Oikarinen
Mikael Lasu
Anton Lundberg

Reserver:

Fredrik Alcén
Andreas Sjöberg
Henrik Bergenström

Jag tror att detta lag hade slutat mellan plats 11 till 14 i årets allsvenska eller vad tror ni?

Hur hade ni formerat ert lag då jag antar att alla inte riktigt håller med mig?

Reserverna tog jag med för att Alcén är i mina ögon lika bra som dom två andra målvakterna men har kanske inte samma meriter. Hade velat ha med Jimmy Lundberg bland målvakterna men då det finns så pass många bra målvakter i denna serie så fick han tyvärr stå åt sidan denna gång. Sjöberg tog jag med för att jag vet att en skadefri Andreas hade kunnat slå sig in i detta lag utan problem. Bergenström är med för att han kan dyka upp som en gubben i lådan när han väl får chansen, dessutom är han glödhet just nu.

Over and Out!

Lycksele-Asplöven 3-8 (2-0, 0-4, 1-4)


Det här var verkligen en match med två ansikten då vi dominerade fullständigt under den första perioden, säsongens bästa period från vår sida då vi vinner skotten med 16-7 och får med oss en 2-0 ledning in till pausvilan.
Vi överraskade nog Asplöven då vi kom ut och satte en enorm press på deras få backar som kom till spel och genom det var tanken att trötta ut dom så mycket som möjligt.

Till andra perioden sa vi till varandra att bara gå ut och fortsätta köra men när dom efter halva perioden får in sin reducering så vet jag inte riktigt vad som händer.
Visst att Asplöven får betydligt mer energi men samtidigt så går vi ner oss nåt otroligt i spelet, vi slutar åka skridskor och vi följföljer inte närkamperna.
Ger man ett så pass bra lag lillfingret så tar dom hela handen och visste vi inte det innan så vet vi det nu då dom inom loppet av 5-6 minuter gjorde fyra mål.
Snacka om förändring av matchbilden, vill påstå att vi var mer delaktiga i den förändringen än vad Asplöven var.

Vi har trots tvåmålsunderläget förhoppningar om att kunna vända tillbaka i tredje perioden men dom förhoppningarna släcktes fort när Asplöven gjorde sitt femte mål för dagen.
Sista minuterna av matchen bjuder Asplöven upp till riktig propagandahockey då det är ryskt klapp-klapp spel bakom dom tre sista målen.

I slutändan vann Asplöven rättvist då dom visade sin klass när målchanser uppstod, trots endast två ordinarie backar tillgängliga så orkade dom hålla fokus trots den miserabla starten som dom fick.

Vi gör en fantastisk första period men vad som händer sen är svårt att förklara då vi rasar som ett korthus direkt Asplöven får hål på oss.
Det handlar nog mycket om psykologi då jag tror att vi är mer rädda för att förlora än att våga vinna och i denna sport är det omöjligt att vinna om man är rädd för att förlora.
Vi får ändå ta med oss första halvan utav matchen då vi verkligen pressar Asplöven, visst att vi lyckats hålla nere siffrorna i dom tidigare mötena men i dag var vi även bättre spelmässigt under dom 25-30 första minuterna.

Som vanligt så är vi en lagmaskin där jag inte tycker någon höjer sig över mängden, alla ska ha ett rejält plus för första halvan och likväl så ska alla ha ett stort minus för andra halvan.

I Asplöven drar Mikko Purontakanen och Stanislav Kall ett tungt lass i dessa tider då just dom två är dom enda ordinarie backarna som är tillgängliga för spel just nu.
Framåt handlar det som vanligt mycket om Urban Omark men i dagens match överglänstes han av Marcus Waldehagen och Juhamatti Yli-Junnila.
Juhamatti var en intressant bekantskap då han visade upp otroligt fina händer och ett härligt spelsinne, fastnade mest för hans härliga flippassningar.
Marcus är inne i en härlig fas i säsongen där allt han gör blir rätt, 4 mål och 1 ass blev facit för duracellkaninen under dagens match.
Men allvarligt Marcus, styrde du verkligen in sista pucken?


                              Marcus Waldehagen var glödhet denna eftermiddag!

                          


Min egen insats var liksom lagets, en riktigt bra förstahalva för att sedan kallna betänkligt. Skapade en del målchanser men pucken ville inte heller denna gång passera motståndarnas keeper, en assistpoäng fick jag iallafall med mig.

För vår del väntar nu åter en lång träningsvecka då vi möter Kalix först på söndag och då jäklar ska vi få med oss en trepoängare igen.

Det mest glädjande från dagen är att jag surfade in på eliteprospects just innan detta inlägg och där hade dom en hyllningskrönika till min stora idol Steve Larmer.
Steve var Chicagos nav under 80-talet och missade inte en match under sina 12 säsonger i Blackhawkströjan, snacka om ironman.
Länkar er här nedan till denna fantastiska läsning!

http://hockeysverige.se/news_show_old_school_nhl_-_steve_larmer.html?id=4754408

Over and Out!

Inför Asplöven!


Vi har nu kommit en bra bit in på säsongen och det känns som att mina tankar inför match börjar att bli en aning uttjatade då det känns som att man använder samma ord och meningar inför dom flesta matcher.

Asplöven har haft ett par fantastiska resultat på sista tiden trots att man har fått klara sig utan en 5-6 ordinare spelare på grund av skador och sjukdomar. Det har inneburit att Karl-Anton Strömbäck under dom sista omgångarna har fått agera back och enligt rykterna så har han klarat den uppgiften med bravur.
Asplöven lär komma taggade inför morgondagen då vi under senaste mötet lyckades kriga till oss en poäng efter en heroisk insats från vår sida.

För vår egen del så gäller det att knäppa på strömbrytaren i tid och inte ge Asplöven något gratismål i inledningen av matchen, är det något vi lärt oss i mötena med topplagen är att tiden talar för oss.
Desto längre vi kan hålla jämna steg desto mer stressade och obekväma blir då motståndarna i sitt spel och då blir ofta matchbilden som sådan att dom börjar trycka på utan att ha täckning bakåt.
Det är den matchbilden som vi måste skapa för att själv ge oss en chans under morgondagen och för att få den bilden så måste vi vara beredda på offra allt vi har redan från nedsläpp.

Fredrik Tapani som anslöt till truppen i måndags gör i morgon säsongsdebut efter att han bott i USA under det senaste halvåret där han jobbat som au-pair och spelat hockey på en aning lägre nivå än denna.
Fredrik är en hårt jobbande ytterforward som är vass på rören och genom det kommer han att tillföra en hel del energi och förhoppningsvis även en del poäng.

Vi ska göra allt vi kan för att bjuda serieledarna på en tuff resa under morgondagen och förhoppningsvis ska vi hitta det vinnande spåret igen.

Vi kör väl på en tävling i morgon igen, den som prickar in rätt resultat blir 100 kr rikare om han/hon är ensam med det resultatet. Är man två som tippat samma så får man 50 kr var och så vidare. Du/Ni som prickar in rätt resultat får även 10 kr per rätt inprickad målskytt.

Det känns som att Joni Lindlöfs namn lär dyka upp på ett x antal spel =)

                                   
                               Lyckas vi hålla skyttekungen mållös under morgondagen?

                                       
             
Over and Out!

Henrik Bergenström!


Kiruna vinner ytterligare en skrattmatch efter att i dom två avslutande perioderna verkligen kört över Clemensnäs, slutsiffrorna skrevs till slut till fantastiska 1-10. Kopparhallsspöket skrämde som vanligt Kiruna i anledningen av matchen men när Henrik Bergenström satte 1-2 pucken i början av andra perioden så var det början på ett härligt målkalas som slutade först när David Berglund smällde in sitt första mål någonsin i Kiruna tröjan.

Mannen för dagen var återigen Henrik Bergenström som i dag summerade fantastiska 4 mål och 2 ass, Henrik har nu gjort 16 poäng på dom senaste 6 matcherna om jag minns rätt.
Efter en tung start i föreningen så började många supportrar klaga på Henrik i denna blogg men i och med detta så ska det väl ändå vara slut med det.

Kul för Henrik att det verkligen har lossnat nu då han varje kväll sliter kopiöst mycket och gör man det så kommer till slut utdelning.


                                                                         Kungen av "Koppis"!
 
                                                                 

Over and Out!

Genomgång av div 1 D, E och F


Då har det blivit dax att ta sig en titt på landets tre sydligaste div 1 serier där vi hittar många hårdsatsande och publikdragande lag.
Jag kommer att börja med div 1 D som i folkmun kallas "Stockholmsserien" för att sedemera beta av dom två sydligaste divisionerna.

Div 1 D:

1 Nyköpings HK 23 18 3 2 129 : 48 58     
2 Väsby IK HK 23 12 7 4 89 : 68 50     
3 Wings HC Arlanda 23 12 4 7 82 : 56 43     
4 Visby-Roma HK 23 9 6 8 86 : 87 35     
5 Botkyrka HC 23 9 4 10 99 : 99 34     
6 Haninge HF 23 7 6 10 73 : 85 31     
7 Nacka HK 23 6 7 10 79 : 84 28     
8 Mälarh/Bre Hockey 23 6 7 10 65 : 94 28     
9 Trångsunds IF 23 7 5 11 75 : 87 27     
10 Skå IK 23 2 5 16 69 : 138 11     
¨
Kommentar:

Favoriten Nyköping har visat stor form under hela säsongen och har på så vis också gjort ett ryck uppe i serietoppen och ingen hade väl förväntat sig något annat.
Man blev degraderade från allsvenskan då man inte kunde visa upp en stabil ekonomi men man har lyckats behålla och dessutom fyllt på med många erfarna och bra spelare.

Väsby som har varit den här seriens giganter under många år tappade många nyckelspelare som man inte lyckades ersätta inför denna säsong. Man gjorde en usel försäsong men har i seriespelet återigen vaknat till liv och ligger på en säker andraplats.

Seriens överraskning hittar vi på tredjeplats då Arlanda som i fjol tvingades kvala för att hålla sig kvar har gjort en mycket stabil grundserie så här långt och man är i stort sett redan nu klar för spel i allettan efter nyår.

Om Arlanda är seriens stora överraskning så får väl nykomlingen Visby vara den lilla, man var efter halva kvalserien i våras borträknade från div 1 spel men på något underligt sätt så gjorde man en heroisk andra halva och tog den sista platsen upp i div 1.
Man är nu med på allvar och slåss om en plats i allettan då dom, Botkyrka och Haninge slåss om den  sista åtråvärda platsen och just nu är det en poängs fördel för ö-laget.

Jag tror dock att Botkyrka kommer nypa den sista platsen då man har mängder av duktiga spelare som Joakim Sjödell-Wiklander och Ronni Hannula.
Men man ska dock aldrig räkna bort Visby som gjort en fantastisk säsong så här långt och är dessutom ett av få lag i denna serie som har ett stort publikstöd i ryggen.

I slutändan är det dock bara Nyköping som kan vara med och leka om en plats till allsvenskan då övriga lag är alldeles, alldeles för svaga.

Div 1 E:

 1 HC Vita Hästen 23 19 1 3 118 : 50 59     
2 Örebro HK 23 17 3 3 116 : 54 55     
3 Skåre BK 23 15 2 6 86 : 53 47     
4 Tranås AIF 23 14 2 7 106 : 63 45     
5 Mjölby HC 23 11 2 10 76 : 76 36     
6 Västerviks IK 23 9 3 11 96 : 97 33     
7 IFK Munkfors 23 7 3 13 67 : 110 25     
8 Lindlövens IF 23 6 3 14 60 : 112 23     
9 IFK Kumla IK 23 5 1 17 56 : 103 16     
10 Sunne IK 23 2 0 21 59 : 122

Kommentar:

Vita Hästen ångar på i grundserien i år igen, men floppar man i allettan även i år är den stora frågan. Jag tror Hästen lärde sig en hel del under fjolåret och har i år fått in en kompetent tränare i form av Jeff Hällegard som under fjolåret tog Enköping till playoff 3 spel.

Örebro har inte riktigt varvat i gång maskinen än, något säger mig att det finns betydligt mer att hämta ut av den på pappret bästa div 1 truppen.

Talangfabriken Skåre går bra även i år och kan återigen se fram emot spel i allettan där man precis som under fjolåret kommer bli en aning för orutinerade.

Tranås har gjort en bra säsong i den som jag tror är landets bästa serie då man lyckats hålla undan för nykomlingen Mjölby som har Ulf Söderström i truppen.

Från denna serie har vi både Vita Hästen och Örebro som kommer vara med och leka länge denna säsong, kanske är det nu dax att Örebros satsning äntligen lyckas.
Ordförande Fahlander i Örebro har iallafall gått ut med att dom lärt sig av läxan och genom det så kommer man inte plocka in några "stjärnspelare" i Januari.
Något säger mig dock att Fahlander kommer gå i fällan i år igen, men denna gång kanske han har rekryterat spelarna bättre så han vet vad han får.
Jag gillar Örebros satsning lika mycket som jag gillar Asplövens, skönt att det finns klubbar som vågar satsa sig mot toppen. Smakar det så kostar det och jag tror inte att man kan spara sig uppåt i systemet utan det är bara att köra så det ryker och sen se hur långt det räcker.

Men div 1 E har väl gått om div 1 F i klass denna säsong, eller håller div 1 F ännu högst nivå?

Div 1 F:

1 Tingsryds AIF 23 15 3 5 102 : 51 51     
2 IK Pantern 23 13 7 3 79 : 45 49     
3 Olofströms IK 23 12 4 7 98 : 67 43     
4 Skövde IK 23 11 7 5 88 : 66 42     
5 Kungälvs IK 23 11 5 7 75 : 57 40     
6 Kristianstads IK 23 9 5 9 82 : 73 37     
7 Karlskrona HK 23 10 5 8 78 : 62 36     
8 Ulricehamns IF 23 4 4 15 44 : 86 19     
9 Gislaveds SK 23 4 3 16 46 : 101 15     
10 Helsingborgs HC 23 4 1 18 43 : 127 13

Kommentar:

Vilken härlig serie detta måste vara för spelarna då det är många matcher med derbykaraktär, det medför helt otroliga publikmatcher där det till exempel i Dackehallen i Tingsryd under förra veckan kom 3100 personer för att bevittna derbyt mot poplaget Karlskrona (3100=fullsatt).
Denna serie har under dom senaste åren fått epititet landets bästa div 1 serie på sina axlar vilket den kanske med all rätt utsetts till, tror dock att Örebro serien nu har gått om i kvalité.

Tingsryd går riktigt bra även i år men trots att man gick bra under fjolåret  så floppade man i allettan. En bra grundserie betyder inte att man gör en bra alletta, upp till bevis i år Tingsryd.

Pantern är som vanligt med i toppen av grundserien men av erfarenhet så vet jag att Pantern sedemera brukar floppa efter nyår, förmodligen blir det samma resa även i år.

Olofström, Skövde och Kungälv slåss om dom övriga två platserna, tyvärr för Kristiandstad och Karlskrona då dom är en aning för många poäng efter för att vara med i diskussionen på allvar.

Kungälv är en liten dark horse då man är relativt nya i dessa sammanhang men Tommy Salo som är coach har fått en del riktigt bra spelare att jobba med inför i år. Jag tror dock att rutinen och traditionen fäller avgörande och det medför att vi får se Olofström och Skövde i allettan efter nyår.

Annars har nykomlingen och publiklaget Karlskrona varit mest intressant att följa men tyvärr så hade dom en otroligt dålig mellanakt i serien vilket kostade dom en plats i allettan.
Synd för publiken men förhoppningsvis kan man vinna fortsättningsserien och på så sätt ta sig in i playoff, till nästa säsong kanske ni har en plats ledig i fjärdelinan åt mig? Hör av er!!

Slutkommentar:

Då har jag gått i genom alla div 1 serier och trots att det återstår några omgångar så börjar allettan platserna vara klara, här nedan följer en del spekulationer om fortsättningen av mig.

Allettan norra: Kiruna, Piteå, Asplöven, LN 91, Östersund och Hudiksvall

Asplöven som vinnare och Kiruna som tvåa, det innebär att Asplöven går in i playoff 3 medans Kiruna får gå in i playoff 2.

Allettan mellan: Nyköping, Väsby, Botkyrka, Arlanda, Valbo, Surahammar, Enköping och Arboga

Nyköping som vinnare och Valbo och Väsby som tvåa och trea. Det innbär att Nyköping går in i playoff 3 medans Valbo och Väsby går in i playoff 2.

Allettan södra: Vita Hästen, Örebro, Skåre, Tranås, Tingsryd, Pantern, Olofström och Skövde

Örebro som vinnare och Vita Hästen och Tingsryd som tvåa och trea. Det innebär att Örebro går in i playoff 3 medans Vita Hästen och Tingsryd går in i playoff 2.

Till kvalserien från div 1: Asplöven, Örebro, Nyköping och Vita Hästen

Det är mina spekulationer och mina tips inför det som komma skall =)

Over and Out!

Genomgång av Div 1 A, B och C!


Det börjar dra ihop sig till allvar i dom flesta serier med ett undantag för div 1 A där allettan platserna sedan länge är utdelade.
Tänkte mig här nedan ge er en liten inblick om hur det ser ut i landets alla div 1 serier då det endast återstår ett fåtal omgångar.
Börjar väl med landets nordligaste och mest ointressanta serie för att sakta men säkert jobba mig neråt, kan lova att det finns en hel del streckstrider att se fram emot.

Div 1 A:

1 Asplöven HC 17 12 4 1 96 : 28 43     
2 Piteå HC 17 11 3 3 72 : 39 37     
3 Kiruna IF 14 9 2 3 81 : 30 30     
4 Bodens HF 18 6 3 9 64 : 93 23     
5 Lycksele SK 16 4 5 7 45 : 68 19     
6 Clemensnäs HC 15 3 2 10 31 : 67 12     
7 Kalix Ungdoms HC 17 1 3 13 38 : 102 7


Kommentar:

Gäsp, suck och stön kan det inte bli alletta snart tänkte dom tre stora redan i augusti och så rätt dom hade då denna serie i praktiken var avgjord redan efter tio omgångar. Riktigt avgjord var den väl inte då Boden öppnade på ett bra sätt och genom det så satte man en del press på Kiruna som i sin tur tog utmaningen på helt rätt sätt då man började rada upp seger efter seger.

I konkurrans med div 1 B så måste detta vara landets i särklass tråkigaste serie (alla nivåer inräknade) då den varje säsong är avgjord innan den ens har börjat. Varför div 1 B är så tråkig kommer jag att ta upp när jag kommer till den serien.

Men något måste göras med denna serie då den år efter år innehåller få lag och dom lagen som vill spela div 1 här uppe spelar också div 1 då det knappt finns ett fungerande kvalsystem.

Men något jag kan tillbakavisa är det man pratar om i div 1 serierna längre söderut där dom påstår att detta är landets sämsta serie, nonsens säger jag.
Landets ojämnaste visst, men dålig är den då inte då Asplöven, Piteå och Kiruna hade hävdat sig otroligt bra i alla övriga serier. Men säger då dom söderut, spelarna gör ju så himla mycket poäng i norra serien och det brukar vara ett tecken på en dålig serie.
Ja visst gör topplagens spelare otroligt mycket poäng men det är inte av anledningen att serien är dålig utan anledningen är givetvis den att den är för ojämn då tex Asplöven gör tvåsiffrigt i parti och minut. Då är det inte så konstigt att spelarna gör en himla massa poäng också.

Vi övriga fyra lag skulle däremot få det väldigt jobbigt i någon annan serie då jag bara kan se tillbaka på fjolårssäsongen i Falun där vi fick kvala för att försöka hålla oss kvar. Med den truppen vi hade så tror jag att vi hade slutat fyra i denna serie och då haft mindre poäng upp till lag tre än vad vi hade haft ner till lag fem. Men som sagt, något måste hända med serien om man återigen ska kunna få upp intresset kring hockeyn i hockeystäder som Kiruna och Boden.


Div 1 B:

1 Östersund/Brunflo IF 18 14 2 2 80 : 44 44     
2 LN 91 Hockey 18 10 3 5 67 : 50 35     
3 AIK-Hockey Härnösand 20 7 5 8 71 : 61 31     
4 KB 65 18 8 3 7 63 : 62 29     
5 Hudiksvalls HC 19 7 5 7 56 : 54 28     
6 Kovlands IshF 20 8 3 9 67 : 72 28     
7 Ånge IK 20 5 4 11 56 : 87 20     
8 Näldens IF 17 2 3 12 42 : 72 10


Kommentar:

Jag tror ju själv att detta är landets sämsta serie, inte ojämnast men helt klart den sämsta. Det finns för många lag som inte har någon större ambition om att försöka ta sig vidare i seriesystemet och år efter år är det Östersund som är överlägsna. Östersund har lyckats bra i år trots att man tappade i stort sett hela stommen inför säsongen och av dom man tappade fanns det otroligt många poängstarka spelare. Man har i sin tur fyllt på med unga, hungriga och utvecklingsbara spelare och möjligen så kommer just orutinen att lysa igenom i allettan.

LN 91 har allt annat än en orutinerad trupp då det finns mängder med spelare som har spelat på en högre nivå och resultaten visar på att LN i år är att räkna med. Jag sätter dock ett stort frågetecken för föreningens ambition att ta sig uppåt i seriesystemet, kan inte förklara varför jag tror och tycker så utan är mer en känsla jag har. Men att LN spelar allettan efter nyår är det inget snack om, däremot så tror jag att man där kommer att sluta sist.

Annars är det en öppen historia i denna serie då det är fyra lag som slåss om den sista platsen till allettan, just nu är det ett litet slagläge för nykomlingen KB 65 men man utmanas starkt av dom vana allettan lagen Härnösand, Hudiksvall och Kovland. Men allvarligt, KB 65 i en alletta? Jag tror inte dom hade slutat bättre än sexa i vår serie då jag tror att både vi och Boden är bättre. Visst att varken vi eller Boden har en spelare av Tommy Petterssons kaliber men samtidigt gör en spelare inget lag.

Om jag ska försöka sia så satsar jag då mina pengar på att Hudiksvall tar sig till allettan, blir en lång resa för norrlandslagen men är samtidigt en rolig resa då inramningen alltid brukar vara härlig i Hudiksvall.

Div 1 C:

1 Valbo HC 22 15 3 4 111 : 62 49     
2 Surahammars IF 22 14 1 7 80 : 63 44     
3 Enköpings SK HK 22 10 7 5 84 : 61 42     
4 IFK Arboga IK 22 12 2 8 85 : 63 38     
5 Bålsta HC 22 9 5 8 69 : 74 34     
6 Borlänge HF 22 11 1 10 74 : 88 34     
7 Eskilstuna Linden Hockey 22 9 3 10 72 : 81 32     
8 Tierps HK 22 5 6 11 67 : 89 23     
9 Hedemora SK 22 4 4 14 60 : 93 18     
10 Järfälla HC 22 4 2 16 71 : 99 16

Kommentar:

Valbo med i toppen i år igen,kul säger jag då Valbo alltid satsar ungt och detta är återigen ett bevis på att deras satsning på egna produkter nu börjar bära frukt.

Surahammar verkar ha fått i hop det i år då man under dom senaste åren legat just under toppskiktet men aldrig nått riktigt ända fram. Man har under tidigare år haft en alltför tunn trupp och få spelare som producerar mängder med poäng, nu verkar man dock ha breddat truppen och äntligen fått en målvakt som räddar dom kvar i matcherna.

Enköping har väl i praktiken nu säkrat en plats i allettan men man har denna säsong fått jobba lite hårdare än normalt för att ta sig dit.


I slaget om den sista allettanplatsen så är det än så länge en hård kamp då Arboga har fyra poäng tillgodo på Bålsta och Borlänge, nykomlingen Bålsta har nog lekt färdigt medans Borlänge  nog mer än gärna vill ha den där platsen.
Jag trodde mycket på Borlänge inför denna säsong då man har en forwardsbesättning som ser otroligt stark ut men man glömde tyvärr att fylla upp truppen med backar av samma kaliber och just det verkar kosta en plats i allettan. Arboga krånglade sig till allettan även ifjol och det verkar som att dom fixar det även i år, i Arboga spelar förresten Kirunasonen Kim Sunna då han är utlånad dit av Västerås.

Förutom Surahammar så är det väl inga direkta skrällar då lag som Järfälla, Hedemora, Tierp och Linden ligger där dom ska ligga, det mest anmärkningsvärda är att tvillingarna Berlin i Tierp ligger i toppen av poängligan trots att laget endast mäktat med 67 mål framåt.

Valbo tror jag kan ta sig en bra bit denna säsong trots rykterna om att en av lagets bästa backar ansluter till Kiruna efter nyår, hur det blir med den saken återstår dock att se.

Slutkommentar:

Då har jag gått igenom halva div 1 Sverige, andra halvan kommer under morgondagen eller senare i kväll. I dom övriga serierna hittar vi en hel del storfräsare som vill vara med och utmana dom allsvenska lagen i kvalserien. Jag tror inte vi hittar någon allsvensk kandidat från dessa tre serier, möjligtvis kan något av norrlandslagen vara med och utmana bra länge men avsaknaden av ett tufft matchande kommer visa sig vara avgörande längre fram. Valbo kommer kunna ta sig en bit tack vare att dom slår ihop sig med den erkänt svaga "Stockholmsserien" och från den norra allettan kommer Asplöven och Kiruna sluta som lag ett och två, tufft utmanande utav Piteå och Östersund.

En sista fundering som jag har är om ett rykte jag hörde, någon som vet om det stämmer att Kiruna tackat nej till Kim Sunna? Jag hoppas att det bara vara ett löst rykte jag hörde då jag annars tycker att det skulle vara en otrolig miss utav Kiruna, kan inte i min fantasi ens tro att det skulle vara sant!

Over and Out!

Väntade resultat!


Gårdagen bjöd inte på några direkta skrällar i div 1 A, det som närmast kan likna en skräll är Clemensnäs bortaseger över Kalix.
Tänkte att jag går igenom gårdagen här nedan och lämnar lite kommentarer efter respektive match.

Kalix-Clemensnäs 3-4

Kommentar:

Stackars Kalix då dom är så nära så nära men lite orättvist så lyckas Clemensnäs vända under den sista akten, backen Leif Wennerlöf blir stor matchvinnare med sina två mål i slutperioden.
Är väl lite orutin som lyser igenom i Kalixlaget då dom ofta tappar matcher i slutperioden och har väldigt svårt att döda matcher som dom har spelövertag i.
Som vanligt hittar vi Johan Karlsson och Anders Vikman i poängprotokollet för hemmalaget, dom levererar match efter match vilket tyder på klass.
I bortalaget så var det junioren Emil Simonsbacka som vaktade målet och det gjorde han med bravur då han räddade kvar Clemensnäs under dom första två perioderna, kul för Emil.

Kiruna-Boden 10-2

Kommentar:

Boden verkar ha förtvivlat svårt för just Kiruna då dom på tre matcher har den inte alltför smickrande målskillnaden 4-23, verkar verkligen inte vara Bodens drömmotståndare.
För Kirunas del så ser det verkligen bra ut nu då man under dom senaste matcherna kört över allt som kommit i deras väg.
Nyckeln till denna framgång är att man fått i gång alla formationer och genom det så har självförtroendet i gruppen höjts. Spelare som Henrik Bergenström och Mikael Lasu är just nu glödheta och producerar poäng i parti och minut, kul för dessa killar då dom fått en hel del skit i olika forum under säsongsstarten.
Annars så fortsätter förstakedjan att leverera trots avsaknaden av skyttekungen Joel Fredriksson då Andreas Nyberg återigen summerade en förstklassig match efter sina fyra assistpoäng.

Reagerade på att Ulf Taavola uttalade sig om att han var stolt över sina killar i går. Visst att Boden hade många spelare borta, men stolt efter en 10-2 förlust mot ett Kiruna som inte kom upp i någon höjdarnivå enligt dom själva?

Asplöven-Piteå 3-1

Kommentar:

En magnifik förstaperiod av Asplöven där dom trots en otrolig speldominans endast kunde gå till pausvila med en 2-1  ledning.
Piteå åt sig sedemera in i matchen men trots det så blev det inga fler mål för Piteå, ett sista försök genom att ta ut målvakten hjälpte inte heller det då Marcus Waldehagen  då passade på att fastställa slutresultatet till 3-1.
Asplöven känns numret större än både Piteå och Kiruna men det ska bli roligt att se vad Kiruna kan göra i nästa match mot Asplöven då Kiruna just nu är kanske seriens hetaste lag.

Bäst i Asplöven var enligt rapporterna nyförvärvet Juhamatti Yli-Junnila som redan från start har börjar att leverera, en klasspelare som inte är  någon skridskovirtuos men har visst otroligt fina händer och ett härligt spelsinne.

Over and Out!

Missar!


I mitt inlägg om dom som lyser upp serien så har det som jag förutspådde dykt upp kommentarer om spelare som jag missat.
"XXL" undrade varför inte Johan Karlsson var med på min lista över bästa snipers och givetvis har jag missat han där då han bara var med på överraskningar.
Johan besitter ett av seriens hårdaste och snabbaste skott  och har under dom senaste omgångarna äntligen fått utdelning för alla skott som han avlossar under en match.
Sorry Johan att jag glömde dig, men nu fick du dina välförtjänta rader.

"XXL" ville även ha med en lista över bästa brunkers och just brunkers är svåra att lista då dom inte sticker ut på samma sätt som en lirare.
Jag gör ett försök men observera att det till stor del kommer vara spelare som jag känner eller haft äran att se väldigt ofta.

Bästa Brunkers:

Mikael Österberg Asplöven HC
( Har inte levt upp till sin normala brunkarstatus denna säsong och problemet sitter i stor del i att han aldrig får chans att brunka då Asplöven äger pucken mestadelen av tiden. Längre fram under säsongen när matcherna blir tätare och grinigare så kommer Mikael mer till sin rätt, seriens bäst tränade spelare?)

Jonatan Lindroth Asplöven HC ( En maskin som bara går och går, för Jonatans del finns det ingenting som heter serielunk. Man vet vad man får av denna kille kväll efter kväll och med bättre kvalité på  avsluten så hade denna kille kunnat vara en målmaskin då han på egen hand skapar mängder utav chanser. Men är inte för poängen som han blev värvad till gränsstaden utan det är för det fantastiska jobb han lägger ner varje dag. Har en vinnarskalle utan dess like och utvecklingspotential finns det så det räcker och blir över).

Joel Törmä Kiruna IF ( Trots många fina skills så är Joel inte rädd för att göra skitjobbet, längst fram i checkingen och först hem till den egna zonen är hans signum. Trots sin ringa storlek så tvekar han inte en sekund på att gå först in i närkamperna och oftast hamnar motståndaren på ändan och Joel kommer ut med pucken).

Tobias Nilsson Boden HF ( En otroligt hårdför back som nog hellre hade sett att hockey spelades utan puck då han nog föredrar en "open ice" före en "syrgasare". Stor och stark men ändå inte helt ovän med pucken men dom starka sidorna ligger dock inte i spelet med puck. Jobbig att möta som forward då han direkt du tittar ner på pucken stiger upp och försöker sänka en, viktig för laget).

Johan Välitalo Lycksele SK ( Relativt liten till växten men stark som en björn i kroppen. En kille som aldrig lägger fingrarna emellan utan går in med huvudet före i varenda närkamp. Bra fart och bra tyngd när han kommer efter kanten och han svänger aldrig undan när det vankas närkamp. Har även många andra fina skills men tror att satsar han bara fullt ut på bli en gnuggare/brunkare så kommer han garanterat klättra uppåt i seriesystemet).

Joni Lindlöf Asplöven HC ( Joni platsar i stort sett på varenda lista i denna serie då han har så många fina kvaliteér, skulle dock vilja se honom på en högre nivå innan jag beslutar vad för sorts spelare han är. Han är stor och stark och har en beslutsamhet i sitt spel som är härlig att skåda, snacka om att inte lägga fingrarna emellan. Jag tror att på en högre nivå så hade vi verkligen fått se en Joni som checkar, tacklar och slår in returer, men som för hela Asplöven så kommer inte riktigt det spelet fram då dom äger så pass mycket puck som dom gör).

Som ni ser så är det mestadels spelare som jag spelat eller spelar med på denna lista och det beror mycket på att en brunker helt enkelt jobbar mycket i det tysta. Har du däremot spelat med en sån kille så inser man vilken betydelse han har för sitt lag med all det slit som han lägger ner.
Ni får gärna komma med tips om övriga duktiga brunkers i denna serie, det jag med säkerhet vet är att just denna lista är jag ljusår ifrån att komma med på själv då jag är en riktigt usel närkampsspelare och puckvinnare.

Over and Out!


Kvällens tips..


Asplöven-Piteå 4-1

Målskyttar AHC: Lindlöf, Kall, Lundberg och Ozolins
Målskytt PHC: Lundberg

Kiruna-Boden 8-2

Målskyttar Kiruna: Törmä 2, Nyberg, Esseryd, Bergenström, Eriksson, Kemi, Lasu
Målskyttar Boden: Vågstedt, Lindmark

Kalix-Clemensnäs 3-4 ot

Målskyttar Kalix: Rasimus, Lindgren, Vikman
Målskyttar Clemensnäs: Örnberg, Söderström, Ögren 2

Over and Out!

Trashtalk!


Snappade upp en härlig sekvens från mötet mellan Clemensnäs och Asplöven då en Asplövenspelare efter avblåsning gav en eftersläng på en Clemensnässpelare.
Clemensnässpelaren vänder då sig om och följande konversation utspelade sig mellan spelarna (C är då Clemensnässpelaren och A är då Asplövenspelaren).

C: I will fucking kill you

A: Oh yeah, who the fuck are you?

Clemensnässpelaren blir svarslös då svaret han får bara är så skönt, att replikera på den är inte enkelt om man inte gjort sig ett namn i hockey Sverige.
Det ska väl även tilläggas att Asplövenspelaren i fråga ser en aning skräckinjagande ut med sin storlek och sitt fightingface, lägg därtill att han "´dansat" mot betydligt tuffare killar än denna.
Tycker dock att detta är en otroligt snabb och fyndig replik då man oftast inte hinner tänka så mycket ute på isen då situationer uppstår ganska så snabbt. Det är dock inte oväntat då denna spelare är en av dom skönaste killar som jag har fått äran att lira med, han är även en av dom tuffaste då han alltid står upp för sig själv och sina lagkamrater.

Från det ena till det andra, nytt mål av "Ragge" i kväll. Nu börjar jag verkligen tro att han blir kvar i Luleå säsongen ut.
Eller vad tror ni kära läsare?

Over and Out!


Dom som lyser upp ligan!


Jag fick en tanke i dag att ranka dom bästa av dom bästa i div 1 A, möjligtvis blir det en aning orättvist då jag inte sett vissa spelare mer än ett fåtal matcher.
Vi får se vad det blir utav detta men jag ska nu göra ett försök, så här kommer det.

Bästa Forwards:

Andreas Nyberg Kiruna IF                                    
Urban Omark Asplöven HC
Joni Lindlöf Asplöven HC
Daniel Olofsson Piteå 

Utmanare:                                                                                                                                                                             

Joel Törmä Kiruna IF
Joel Fredriksson Kiruna IF
Marcus Waldehagen Asplöven HC
Juhamatti Yli-Junnila Asplöven HC
Jimmy Vågstedt Boden HF
Anders Vikman Kalix UHC

Kommentar:

Som ni ser har jag svårt för att välja ut ett fåtal utan väljer dom fyra jag valde för att dom är själva ryggraden i sina klubbar.
Om vi ser till Andreas Nyberg så gör han sina medspelare bättre och alla som får äran att spela med Andreas gör oftast många poäng.
Samarbetet mellan Urban Omark/ Joni Lindlöf fungerar helt exemplariskt då Urban serverar passningar som Joni förvaltar, ett spelgeni och en målskytt med pondus kan man kort sammafatta dom som.
Daniel Olofsson behöver jag väl inte ens kommentera då han spelat ett antal elitseriematcher med Luleå denna säsong och även där gör han han en del poäng trots begränsad istid.

Vad ska jag säga om alla utmanare då. Firma Joel/Joel måste bara finnas med på en sån här lista då dom år efter år producerar mängder med poäng. Om man ser till Joel Törmä så gör han betydligt fler poäng än man kan förvänta sig då det är han som står för det riktiga grovjobbet i sin formation.
Marcus Waldehagen fortsätter på det han började med i Trångsund under fjolåret, att ösa in poäng alltså.
Juhamatti Yli-Junnila tar jag med på hörsägen och på att han börjat producera redan från start medans Jimmy Vågstedt är den bästa forwarden om man bortser från topp tre lagen.
Jag hade annars kunnat lyfta med mängder av forwards från Asplöven, Piteå och Kiruna men samtidigt så har Jimmy Vågstedt stått för fjorton mål i en klubb som inte alls är jämförbar med dom tre stora.
Anders Vikman har efter en otroligt bra start svalnat betänkligt men han är ändå härförare och spelgeni i det unga Kalix gänget så Anders vill jag inte heller vara utan på denna lista.

Bästa Backar:

Stanislav Kall Asplöven HC
Mikko Purontakanen Asplöven HC
Niklas Strandberg Piteå HC

Utmanare:

Oscar Molin Kiuna IF
Dan Eriksson Kiruna IF
Ville Vikeväinen Asplöven HC

Kommentar:

Niklas Strandberg har haft en magnifik säsong i moderklubben där han producerat en hel del poäng och även varit lagets hjärta i defensiven. Han är otroligt bra på att läsa spelet och har ett fantastiskt skott som han flitigt använder. Stanislav Kall är ligans bästa offensiva back då han gärna följer med i anfallen och mer än gärna skjuter ett av sina stenhårda slagskott. Han är liksom Niklas Strandberg otroligt vass i powerplay och gör mängder med poäng.
Mikko Purontakanen är ligans bästa defensiva back med sitt lugn och sin långa räckvidd, omöjlig att gå förbi. Han har en imponerande +/- statistik då han just nu står på +26.

Utmanarna är även dom skickliga backar då Oscar Molin fått mycket förtroende som han förvaltat på rätt sätt, skridskostark och spelskicklig som få. Dan Eriksson gjorde under fjolåret mängder med poäng och det är väl något som han inte levt upp till än. Dan har fått koncentrera sig mer på defensiven i år och den sköter han exemplariskt, inte roligt att som forward ha en jagandes Dan Eriksson i ryggen kan jag lova.
Ville Vikeväinen är en riktig allroundback som både är spelskicklig och hård som få i kroppen, samtidigt som han gillar att vårda pucken så gillar han även att smälla på en motståndare rejält.

Bästa Målvakter:

Timo Lindström Asplöven HC
Fredrik Alcén Kiruna IF
Marcus Ottosson Piteå HC
Jimmy Lundberg Lycksele SK

Kommentar:

Dom tre stora lagen har alla tre väldigt duktiga målvakter med bra meriter på meritlistan. Timo Lindström har väl ännu inte satts på prov riktigt då laget spelat väldigt stabilt. Marcus Ottosson visade i Asplöven i fjol vilken duktig målvakt han är och dom få matcher han stått i år tyder inte på att formen försämrats trots en del skador under hösten.
Fredrik Alcèn har fått en del skit i media av sin tränare men det är inget som jag tar åt mig av i alla fall då jag tycker Fredrik är väldigt stabil och man ser vilken bra utbildning han har fått. Man kanske väntar på det där riktiga genombrottet för Fredriks del, kanske kommer det i allettan?
Jimmy Lundberg har hittills gjort en fantastisk säsong då han räddat kvar oss i matcher som vi egentligen aldrig varit inne i, får mängder utav skott i varje match vilket innebär att det vissa matcher trillar in en hel del puckar.
Kanske har Jimmy varit bästa målvakt så här långt i serien men är samtidigt svårt att bedöma då det är helt skila världar att vakta målet i Asplöven gentemot Lycksele.

Årets Överraskningar:

Jimmy Vågstedt Boden HF
Johan Karlsson Kalix UHC
Marcus Waldehagen Asplöven HC
Joel Asp Kiruna IF
Peter Rundblad Lycksele SK
Mattias Ottosson Lycksele SK
Anton Lundberg Piteå HC
Oscar Molin Kiruna IF

Kommentar:

Jimmy Vågstedt har hittills gjort 14 baljor, vem hade trott det? Inte jag iallafall då jag inför denna säsong inte hade en aning om vem han var men jag kan lova att jag nu vet mycket väl vem Jimmy Vågstedt är.
Johan Karlsson har väl alltid varit en spelare av god div 1 klass men trodde inte att han hade kapacitet att leda ett lag men Johan har visat att han mycket väl klarar av det ansvaret då han dom senaste omgångarna öst in mål.
Marcus Waldehagen var ett osäkert kort då han innan fjolårssuccén i Trångsund inte alls hade mäktat med mycket poäng. Marcus har dock fortsatt på den inslagna vägen och producerat mängder med poäng i ett stjärnfyllt Asplöven. Joel Asp hade en tung säsong i fjol men har inlett denna säsong på ett strålande sätt, kul för Joel då det finns otroligt stor kapacitet i den stora kroppen.
Peter Rundblad och Mattias Ottosson har i år visat upp ett frejdigt backspel då båda gillar att följa med i offensiven, det har straffat sig i rätt så många baklängesmål men det har samtidigt renderat i många mål framåt.
Båda ligger kring noll i +/- och det är en bra siffra i ett lag av vår kaliber, dessutom har dessa herrar skrapat ihop en hel del poäng till sina individuella konton.
Anton Lundberg är också en spelare som jag inte hade en aning om vem han var inför denna säsong men även han har producerat mängder med poäng och måste genom det med på denna lista.  Oscar Molin som under fjolåret i Asplöven stundtals var bänkad har verkligen fått en skjuts uppåt i karriären efter flytten till Kiruna. Får mycket förtroende och spelar i seriens hetaste femma, spelskicklig och skridskostark. Dessa killar är för mig överraskningar medans säkert många av er läsare redan haft bra koll på dessa spelare. Eftersom jag spelat i södra Sverige dom senaste åren så har jag inte alltför god koll på spelarna uppe i norr.

Bästa Snipers:

Joel Fredriksson Kiruna IF
Jimmy Vågstedt Boden HF
Joni Lindlöf Asplöven HC
Marcus Lundberg Asplöven HC

Kommentar:

Joel Fredriksson öser som vanligt in en hel del mål och det tack vare sitt snabba och tajmade skott. Jimmy Vågstedts fjorton mål imponerar, vet inte hur många han pillat in i matcherna mot oss, vet bara att det är många. Han verkar vara en kille som är på rätt plats vid rätt tillfälle, näsa för mål även kallat.
Joni Lindlöf är grym framför motståndarmålet med sin tyngd och sin beslutsamhet, där kan man snacka om att han är på kontoret.
Marcus Lundberg har seriens bästa och hårdaste skott och det enda han behöver är en puck att skjuta på när han står i slottet för det blir mål varje gång.

Slutkommentar:

Det som kändes kul på förhand blev inte fullt lika kul då det uppstod en hel del problem i min bedömning under resans gång. Det finns så otroligt många spelare som jag vill ha med men fick till slut sätta stopp på mig själv då det redan på forwardssidan började dra i väg.
Men jag stannar här och hoppas att jag inte får allför många betska kommentarer om spelare jag glömt, för att jag glömt duktiga spelare är jag helt säker på.

Over and Out!

"Tappens återkomst"


I dag så gör Fredrik Tapani comeback i Lycksele tröjan efter en sejour i USA. Fredrik har jobbat som au-pair och samtidigt hållt i gång hockeyn i ligor av lite sämre klass.
Han var under fjolåret kanske Lyckseles genomgående bästa spelare och på meritlistan finns bland annat en säsong i Asplövens färger.

Fredrik beskrivs som en hårt arbetande ytterforward med otroligt hög arbetskapacitet och kommer säkert även tillföra klubben en del poäng.

Vi hälsar Fredrik välkommen tillbaka till föreningen som han representerade under fjolåret!


                                                                           Tapani in action

                                                        

Over and Out!

RSS 2.0