Inför Piteå..I morgon var det så dax för en riktig värdemätare då förmodade topplaget Piteå gästar våran hemmahall.
Piteå kommer till matchstart efter två raka segrar, låter dumt att säga att dom inte övertygat riktigt än men då ska man ha i åtanke att det sätts oerhörda krav på att dom ska lyckas.

Piteås fruktade förstafemma har börjat seriespelet på ett imponerande sätt, mängder av mål och en grym plus/minus statistik kan dom stoltsera med.
I deras trupp finns det en hel del profiler som kan stiga fram och avgöra matcher men som jag skrev tidigare så är det förstafemman som hittills fått utdelning.
Vet egentligen inte så mycket om Piteås spel, kommer förmodligen bli en tempostark match där det är viktigt för oss att åka mycket skridskor för att inte dra på oss onödiga utvisningar.

Kikar man procentuellt så har inte Piteå nåt imponerande powerplay men i bland säger inte statistik allt, jag vill då inte gärna se att dom får några gratis powerplay som vi hade kunnat undvika.

Rutin finns det i massor då det finns spelare med flera hundra allsvenska matcher på kontot, vill flagga för några som kan vara värda att hålla ögonen på..

# Markus Ottosson (målvakt)

En av division ett Sveriges bästa målvakter som inger en trygghet i vilket lag han än spelar i, bidragande orsak till Asplövens framgångar under fjolåret.

# Niklas Strandberg (back)

Niklas är en rutinerad pjäs som vänt åter efter fyra säsonger i Björklöven, spelskicklig och placeringssäker som dessutom är utrustad med ett bra skott.

# Daniel Olofsson (forward)

Rutin i massor kan denna kille stoltsera med, poängmaskin i allsvenskan dom senaste åren och som inlett seriespelet med att göra 7 poäng under dom första 2 matcherna. En av seriens bästa spelare som kommer bära Piteå under denna säsong.

# Erik Lindberg (back)

Ska jag vara ärlig så har jag inte nån större koll på Erik trots att han har en hel del elitserie och allsvenska matcher på sitt konto, men det jag vet är att han är en stor och stabil defensiv back som kommer tillföra Piteå trygghet i defensiven under säsongen.

För våran del så är det en trupp med gott självförtroende som kommer till match efter att vi så tidigt som redan i omg 2 fick våran första seger. Blir en intressant match för våran del då vi har förhoppningar om att kunna bjuda upp ordentligt på hemmais mot lag av Piteås kaliber.
Kan vi hålla oss till vårt spel, vara otroligt noggranna i allt vi gör och framförallt om vi tror på oss själva så kan det bli en trevlig tillställning i hemmahallen under onsdagen.

Hoppas på minst lika mycket folk som stöttar oss som i hemmapremiären, var ett riktigt bra tryck från läktarhåll under dom sista minuterna.
Vi ska göra allt vi kan för att ni ska trivas, ger vi allt vi har och hittar flytet så tror i alla fall jag att vi ska kunna få med oss tre härliga poäng från denna drabbning.

En härlig utmaning för vårat unga gäng, kul med match igen!!

Over and Out!

Genomgång av div 1 serierna!Vi har nu kommit någon omgång in i landets tredje högsta serie och kan vara intressant och se hur det gått hittills.
Gjorde i går en liten utsvävning och kikade runt hur det hade gått för dom lagen som är topptippade men kommer nu med en lite grundligare genomgång..

Div 1 A:

Våran serie är inte direkt känd för dom stora skrällarnas serie direkt, sällan topplagen går på en mina mot dom "sämre" lagen och verkar inte bli någon ändring på det även i år.
Kan väl dock känna att dom lagen från den undre halvan har börjat komma lite närmare, men efter Asplövens 10-1 vinst i går över Boden så är vi tillbaka på ruta ett.
Jag tror och hoppas dock att mitt Lycksele i alla fall på hemmaplan ska kunna bjuda till mot dom tre stora, får vi allt att stämma och gör som vi ska så ser inte jag några hinder för att det ska kunna lyckas.
Just resan för möte med Lycksele är väl inte heller den mest motiverande matchen för killarna i dessa lag, har man till exempel mött Leksand på bortaplan så sent som under fjolåret så är nog inte en tur in i landet det som lockar mest.

Men om man ska sia om en prognos i denna serie så går den enligt planerna, intressant kan det dock bli om vinsten i fortsättningsserien då vi är många lag som vill åt den.

Div 1 B:

2 omgångar in i denna serie så är det bara Östersund och Ln91 som ännu är fullpoängare vilket är bra för seriens skull.
Östersund är väl topptippade även i år trots att dom tappat den framgångsrika stommen från fjolårssäsongen men man har i sin tur lyckats få in många unga och duktiga killar, en ny stomme som spelas in kanske?

Ln91 har en ganska så rutinerad trupp men har lyckats smyga med utan att få alltför många förhandstips på sig, säsongens skräll till allettan tror jag dom har kapacitet till att bli.

Både Hudiksvall och Härnösand har inlett rätt så svagt men kommer förmodligen vara med och slåss om en plats bland topp tre, vet att Härnösand värvat in bra i år.
Det verkar alltså vara dessa fyra lag som det kommer att stå mellan, kul för serien då den säkerligen inte kommer avgöras förrän i dom sista omgångarna.

Div 1 C:

Serien som jag spelat i dom två senaste säsongerna, så här har jag rätt bra koll. Borlänge har jag skrällvarnat för redan i somras och än så uppfyller dom mina förväntningar, inlett starkt vilket dom oxå ska göra med den truppen som dom besitter.
Bålsta är väl än så länge seriens överraskning då dom som nykomling redan spelat in en hel del poäng, topptippade Valbo och Enköping har också börjat stabilt utan att glänsa.
Än så länge tycker jag det bara är Arboga som underpresterat då dom ännu står med en nolla i poängkolumen, blev tappet av målvakten Mikael Bohman till Västerås så kännbart möjligen?

Känns som att i slutändan kommer det vara Borlänge, Valbo och Enköping i topp men att det kan bli ett himla krig om den sista platsen till allettan, orkar Bålsta hela vägen så skulle det vara en sensation.

Div 1 D:

I denna serie är förstaplatsen uppdukad för Nyköping, frågan är bara hur många poäng dom vinner med. Annars en fruktansvärt jämn serie där det kan sluta hur som helst, Väsby med sin rutin och tradition från dessa sammanhang borde ta dom till allettan även i år.
Botkyrka har annars börjat bra med  bara en poängförlust, Haninge som jag trodde på innan har börjat lite knackigt men kommer säkert vara med och slåss i slutändan.
Visby/Roma har jag stora förhoppningar på men som nykomling har man inlett svagt, dock svårspelade i sin hemmahall då dom har en bra publik och motståndarna har en jobbig resa ut till ön.

Div 1 E:

Örebro, Skåre och Vita Hästen har alla inlett med full pott efter tre spelade omgångar, dessa tre kan jag säga redan nu att dom kommer ta sig till allettan med bred marginal.
Slaget om fjärde platsen kommer dock bli ett tufft krig där inte ens jag vågar mig på en gissning.
Trodde ju mycket på Lindlöven och det är väl inte försent för dom än men tre raka förluster och 3-19 i målskillnad imponerar inte. Man ska dock komma i håg att dom mött både Örebro och Vita Hästen men ändå lätt att en sån här start sätter sig i skallen.

Div 1 F:

Landets jämnaste serie det här då det finns många hårdsatsande lag och framförallt en hel massa bra lag.
Pantern har inlett med tre raka segrar och går väl mot en säsong som dom alltid gör, grymma i grundserien för att sen inte räcka till i allettan.
Glädjer mig att se att Karlskrona inlett väldigt bra, alla som jobbar runt det laget och alla otroliga fans är värda framgång.
Karlskrona med sitt fantastiska publikintresse är varje div 1 spelares dröm att få spela i, jag hade nog kunnat betala för att få spela en säsong där =)

Så jag hoppas verkligen att div 1 Sverige får med sig Karlskrona till allettan, håller alla tummar jag kan för att den sagan får fortsätta även i år.
Tingsryd kommer givetvis också vara ett av lagen som tar sig vidare, inlett stabilt med endast en förlust som kom mot just Karlskrona inför en fullsatt hemmahall.
Kristianstad kommer nog också slå sig in på topp tre men fjärdeplatsen kan bli ett getingbo där jag dock tror Karlskrona tack vare sitt publikstöd lyckas med att ta sig till allettan.

Landets klart intressantaste div 1 serie då den har publik i massor varje omgång, det gör att jag inte räknar upp nåt flopplag så här långt då jag tycker att hela denna serie är fantastisk.

Skulle till exempel Asplöven fått gå sin resa i den här serien så tror jag att dom hade kommit bättre rustade inför en framtida kvalserie än vad dom får göra nu. Givetvis en lång väg att vandra innan man är där, men precis som herr Lehto så tror jag stenhårt på årets upplaga av Asplöven.

Nu fick ni i brist på annat en liten inblick i div 1 Sverige, hade lite skrivtorka i dag så då tyckte jag det kunde vara ett bra ämne att ta upp..

Men ni som brukar läsa denna blogg, kan inte ni lämna någon kommentar om vad ni vill läsa om?
Känner att det skulle ge mig mer också då jag vet att ni läsare har önskat just det ämnet, skulle dessutom öka på min skrivglädje ytterligare..

Over and Out!

Stora siffror!Nu börjar den lediga helgen lida mot sitt slut och trots att man har haft två välbehövliga dagar lediga från hockeyn så började det rycka i kroppen när jag loggade in mig på games online vid 16 tiden.
Fick genast en rastlöshet i kroppen och ville bara snöra på mig skridskorna och gå ut och köra, kanske det som kallas hockeynörd? =)

På onsdag får vi besök av ett topptippat Piteå som har inlett seriespelet stabilt. Av allt att döma under dagens match mot Clemensnäs så är det förstafemman som ser otroligt giftig ut, 5 av 6 mål i dagens match blev inspelade utav dessa herrar.
Sett til skottstatistiken orkade Clemensnäs bjuda upp i första perioden för att sedan mattas av, men ingen som kan säga nåt om det då Piteå i deras hemmahall är en svår nöt att knäcka.
Matchen slutade till slut 6-2 efter att både Daniel Olofsson och Anton Lundberg summerat 1+4, visar vilken fantastisk klass förstafemman håller.
Kan man få bort den ur matchen så kan man nog störa Piteå, men tror det är lättare sagt än gjort att just få bort den effektiva förstafemman då dom sitter inne på ett helt lass av både hockeykunnande och rutin.

Dagens andra match i våran serie var den mellan Asplöven och Boden som blev en ojämn tillställning då Asplöven spelade ut en stor del av sitt register och tog en säker 10-1 seger..
Trodde på förhand att Boden skulle lyckas hålla nere siffrorna på en respektabel nivå då rykterna säger att Boden till denna säsong blivit ett svårspelat och homogent lag med stor betoning på lag.

Nu kanske det är Asplöven som i dag visade sin klass mer än att Boden var usla, får ett lag som Asplöven en stor del att stämma framförallt på hemmais så är dom snudd på oslagbara.

I Asplöven noterade jag en del saker..

* Timo Lindström verkar kunna hålla uppe fokus trots få skott på mål..

* Urban Omark visar klass i tekningarna, vilken otrolig procent han har där!

* Markus Lundberg levererar 2 mål i dag innan han oturligt nog får kliva av med antingen ett uttänjt eller ett helt av ledband i foten..

* Joni Lindlöf kliver fram som en straffskytt av rang, enligt hörsägen en mycket snygg avslutning i dag..

* Markus Waldehagen fick peta in en viktig puck i dag efter att ha fullkomligt öst in mål under försäsongen, otroligt viktigt att få spräcka målnollan så här tidigt för en målskytt av Markus kaliber..

* Kul att både Arturs Ozolins och Johan Ceder från fjärdekedjan får näta, otrolig styrka om man kan ha en fjärdekedja som även den kan leverera..

* Mikko Purontakanen äger isen varje match, otroligt viktigt att ha en back av Mikkos klass..

Så det man kan fastslå efter endast två matcher är att Asplöven återigen verkar gå en trevlig säsong till mötes, otroligt kul tycker jag..

Om man ska se lite till framtida kvalkonkurrenter så har Örebro inlett med 3 raka segrar, senast i dag tog man en derbyseger på bortaplan mot ett Lindlöven som på pappret ser ut att hålla bra klass, 0-11 imponerar nåt fruktansvärt..

Nyköping har också börjat säsongen strålande med även dom 3 raka segrar, alla segrar med stor marginal.

Sen har Borlänge som jag skrällvarnat för också börjat imponerande, även dom med 3 raka segrar och en förstafemma som öser in poäng. Kedjan med Daniel Eklund, Stefan Sterner och Jens Nielsen är kanske div 1 Sveriges hetaste femma för tillfället där Jens Nielsen stått för flest poäng, hela 9 st !

Så lag som vill vara med och slåss om en allsvensk plats finns det gott om, krävs mycket tur och skicklighet om man ska ta sig upp i år.
Men givetvis har Asplöven en jättechans även i år, tyvärr så är det upp till oss lag som inte är topptippade att hjälpa dom på traven. Desto fler matcher vi kan bjuda upp till bra motstånd mot dom desto mer ökar vi på deras chanser att nå sitt mål då det just är bra matcher som verkar vara avsaknaden för norrlandslagen när det börjar dra i hop sig.

Så kom igen nu så gaddar vi oss samman och försöker nypa några poäng mot Asplöven, precis vad vi behöver och precis vad Asplöven behöver i sin jakt mot allsvenskan!!

Over and Out!

Spelledigt!Eftersom vi denna helg skulle ha mött Kiruna på bortais och den matchen är flyttad till en dubbelhelg i November så blir alltså denna helg spelledig för oss och Kiruna, Kalix står också över denna omgång eftersom endast 7 lag kom till start denna säsong.

Det innebär att det är bara två matcher som går av stapeln under denna helg men båda matcherna känner jag i alla fall är av stort intresse.

Piteå tar sig an Clemensnäs på hemmais, ett Piteå som inte imponerade enligt rapporterna mot Boden och ett Clemensnäs som varken imponerat mot Boden och sedemera inte heller mot oss.
Så finns mycket att bevisa för båda dessa gäng under morgondagen då Piteå även gör sin hemmapremiär.

Piteå är som vanligt topptippade och kommer förmodligen utmana både Asplöven och Kiruna om seriesegern. Jag har varit en aning kritisk mot Piteå då dom tidigare i höstas såg rätt tunna ut men med sena värvningar av Niklas Strandberg, Erik Lindberg och framförallt Daniel Olofsson så ser deras förstafemma läskigt bra ut.

Lägg därtill att man har seriens kanske bästa målvakt och att man har många unga, spännande och hungriga hockeykrigare i dom övriga femmorna så inser man att dom vill vara med och leka länge denna säsong.

Clemensnäs som jag tycker har ett starkt lag om man ser till pappret men som har haft oerhörda problem att få i gång ett vinnande spel får alltså en tuff uppgift när man ska försöka lugga poäng av Piteå på bortais.
Att deras spel kommer lossna inom en snar tidsperiod är jag helt säker på då dom besitter den trupp som dom gör men att begära att dom ska vinna uppe i Piteå under morgondagen är inte rättvist.

Mitt matchtips blir Piteå-Clemensnäs 4-1

Den andra matchen under morgondagen är stjärnspäckade Asplöven som på hemmais ska försöka spela ut homogena Boden, tror dock inte nåt lag i denna serie kommer kunna spela ut ett Boden som gjort stora framsteg sedan förra säsongen.
Enligt rapporterna så håller sig Boden match efter match till sin "gameplan" och Uffe Taavola har verkligen fått sitt gäng att göra det han vill.

Asplöven har under veckan dragits med skavanker på både Antti Turunen och Timo Korhonen, Timo kommer definitivt saknas under morgondagen men vad det gäller Antti så vet jag inte vad beskedet av röntgen blev.
Tror att Asplöven kommer ta hem det här relativit enkelt men att siffrorna inte kommer springa i väg till Kiruna-Kalix klass, nu fick ju dock Bodens målvakt kliva av under mötet mot Piteå och det är klart om han är borta så kan siffrorna rinna i väg en aning.

Mitt matchtips blir Asplöven-Boden 6-2

Målskyttar: Lundberg 2, Huhta, Lindroth, Kall och Waldehagen


Over and Out!


Joakim TrondsenPassar på att i detta inlägg skicka en krya på dig hälsning till min forne lagkamrat och gode vän Joakim Trondsen som oturligt nog under gårdagen slet av hälsenan, detta skede under ett spänstpass.

Joakim bestämde sig efter många om och men inför denna säsong att flytta hem till tryggheten i Värmland och spel med Grums i div 2.
Om jag förstått han rätt så var han ganska less på hockeyn efter fjolårssäsongen då han inte fick så mycket speltid och han kände själv att han inte fick ut det hockeykunnandet som han besitter.
Detta året skulle han ta som en nytändning då han förmodligen hade fått otroligt med speltid och på så sätt hitta tillbaka till den glädje han vet att sporten kan skänka han men tyvärr så tog det roliga slut innan det ens hann börja på allvar.

Joakim är en tekniskt begåvad spelare som behöver spelglädje och framförallt istid och trygghet för att lyckas och det vet jag att han hade fått i Grums.

Han kommer under morgondagen genomgå en förhoppningsvis lyckad operation och med rätt läkning och rätt rehabträning så är han förhoppningsvis redo tills nästa säsong kör i gång.

Jag lider med dig "Trond" men som du vet "det som inte dödar det härdar"..

Du får passa på att köra en hel del överkropp nu så kommer du vara kung på beachen till sommaren..

Men den fundering jag har är om du kommer vara i körbart skick till vätternrundan som vi ska göra i sommar?

Som sagt så håller jag alla mina tummar för att det ska gå bra och att inga komplikationer tillstöter, du vet att jag bara är en signal bort om tristessen blir alltför jävlig..


På bilden nedan syns Joakim i sin position på kontoret, detta under hans poängrika säsong i superelit..

                                               

Linus KlasenMitt första möte med denna kille var en höstdag 2005 då jag med mitt Vallentuna gästade Huddinge och Björkängshallen. Linus hade just vänt hem efter en säsong borta i USA och jag visste i ärlighetens namn inte vem denna människa var.
Killarna i laget hade diskuterat mycket om han i omklädningsrummet, om vilken fantastisk teknik och att han var en spelare som inte lyssnade på coach särskilt mycket utan körde sitt eget race.

Jag tänkte väl inte så mycket på det då killar med otroliga händer ändå brukar ha svårt att få ut det på match, framförallt om dom även är liten i växten.
Det jag visste var att han inför denna omgång ledde poängligan och att kedjan med han, Johan Älgekrans och Dick Axelsson hade producerat en hel del poäng men det hade ju samtidigt dom flesta förstakedjor gjort.

Vi kom till Huddinge med ett otroligt självförtroende då vi efter dom första 7-8 omgångarna hade gått i stort sett rent och slogs i den absoluta toppen, så inte kunde väl en liten rackare som Linus vålla oss några större problem tänkte väl jag.

Men det skulle visa sig att jag var riktigt fel ute i min analys och den där lilla Linus kunde visst vålla problem även för ett lag som var inne i den så kallade "zonen".

Det han bara gå några minuter utav matchen innan Huddinge fick ett powerplay som dom fick bra tryck i våran zon på, Linus stod placerad bakom kassen och får en puck nerspelad till sig.
Såg ut som att vi hade väldigt bra koll då vi låg helt rätt i positionerna men sekunden senare åkte nån liten kille runt och jublade, ja visst var det Linus och ja visst hade han trollat in ett "zorromål" bakifrån målburen.

Det var första gången jag kom i kontakt med dels "zorrofinten" men framförallt med trollkarlen Linus Klasen, sedan dess har han nåt ut med sin teknik längre än vad Björkängshallens väggar sträcker sig om man säger så.

När vi summerade den första perioden så låg vi trots allt bara under med 3-2 mot ett favorittippat Huddinge, Linus hade dock hängt alla tre.
Om jag inte minns helt fel så förlorade vi med 7-2 till slut och jag tror att Linus hann med 2 assister i dom avslutande två perioderna.

Har suttit och kikat i genom vilka som har gjort poäng efter varje spelad omgång i elitserien och sett att Linus inte producerat något, tänkte då att andra året brukar alltid vara svårast.
Men så kom då kvällens omgång och Linus hade verkligen vaknat på rätt sida, började men schysst assist innan han tog över föreställningen helt med sitt trollerinummer.

Vilket mål Linus, tack för att du underhåller och sticker ut från den annars så taktiska elitserien!!

Länkar här nedan ett straffmål från Linus USA tid, titta och njut kära läsare..

http://www.youtube.com/watch?v=v5KqawoZTug&feature=related

Vet inte varför jag är så frälst i spelare som gör det annorlunda, behöver inte vara en tekniskt skicklig spelare som frälser mitt hockeyöga utan kan lika gärna vara en Jimmie Ölvestad typ som får mig handfallen.
Jag tror det måste bero på att jag själv är inte spelaren som kan göra den snyggaste dragningen, den hårdaste tacklingen, den underbara framspelningen eller den snygga skottäckningen.

Visst att jag jobbar hårt för laget varje kväll och att jag brukar göra en del poäng men man får sällan se en Jimmy som lägger fram en snygg flippmacka, tunnlar en back, drar målvakten upp på läktaren, lägger en snygg "open ice" tackling eller kastar sig med huvudet före framför pucken.

Tror inte det är många som kommer tillbaka nästa match enbart för att skåda Jimmy Stålnacke men man ska väl oxå komma i håg att dom som sticker ut ur mängden oftast inte är så många.

Så tack Linus Klasen, Fredrik Bremberg, Johan Davidsson, Jimmie Ölvestad och Johan Andersson för att ni finns kvar i våran högstaliga, alla ni är bra på otroligt olika saker men ni alla lämnar alltid avtryck i mitt hjärta.

Over and Out!

Lycksele - Clemensnäs 4-3 (2-1, 0-1, 2-1)Om ni tar en titt på tabellen så kan ni se att fram till söndagskvällen kommer Lycksele SK vara serieledare av division 1 norra A, vi får passa på och njuta fram tills dess.
Det har ju trots allt bara gått två omgångar i en haltande tabell och det är förmodligen första och sista gången vi får vara med där uppe i toppen av denna grundserie, men likväl är det en ganska rolig läsning som kanske kan ingjuta ännu mera mod i våran unga trupp.

Matchen i dag är en riktig kämpainsats av hela laget, trots att vi åker på ett tidigt mål i baken och direkt på det fyra utvisningar i rad så kommer vi tillbaka.
Så här i efterhand så kanske det matchavgörande denna match är att vi lyckas döda dom 6-7 minuter vi har i både 3 mot 5 och 4 mot 5 just i början, hade Clemensnäs fått in tvåan där så hade det nog varit godnatt.

När vi precis har dödat bort alla utvisningar så får vi in en kvittering genom Klas Mikaelsson som avlossar ett hederligt dragskott från blålinjen, en puck som Anton Persson i Clemensnäsmålet får ta på sig.
Perioden i övrigt är väldigt jämn där det byts chanser åt båda hållen och vi lyckas i slutet av perioden trycka in ett ledningsmål genom Johan Välitalo, skönt att gå till pausvila med en ledning.

Andra perioden är även den en jämn historia där Clemensnäs får in en kvitteringspuck med bara en sekund kvar att spela, snacka om psykologiskt mål.
Ett sådant mål kan sänka vilket lag som helst, det var nu upp till bevis om hur vi mår mentalt i gruppen.
Efter fjolårssäsongen kan man lätt tro att luften ska gå ur laget såna här gånger då risken finns att många börjar tänka på att nu förlorar vi igen, så denna match var nog viktig att vi till slut gick segrandes ur.

Till tredje perioden kommer vi starkast ut , konstigt med tanke på att Clemensnäs måste ha fått en himla massa energi av det där sista sekunden målet.
Vi får också in en 3-2 puck av Oskar Sjöberg framspelad av matchens gigant Johan Välitalo, men i bytet efter så får Clemensnäs ytterligare ett psykologiskt mål på oss.
Men även denna gång lyckas vi resa på oss och Johan Lindström trycker in 4-3 pucken som också visar sig bli segermålet.

Vi visar i kvällen match upp ett bra boxplayspel, en härlig vinnarinstinkt och ett stort hjärta för varandra, tycker vi krigar ner ett rätt så bekvämt Clemensnäs.
Vi visar att vi kan komma tillbaka efter några psykologiska mål emot oss och det visar på en mental styrka i gruppen och att dom flesta nog redan glömt den tunga fjolårssäsongen.

Det känns skönt att vi fick en seger så här tidigt in i serien och kan vi fortsätta att jobba så här hårt för varandra så kan detta bli en mycket angenäm säsong.

Matchens gigant i dag var utan tvekan Johan Välitalo som skapade farligheter så fort han var på isen, vill också ge ett stort plus till Jimmy Lundbergs målvaktsspel då han räddade oss ett antal gånger när vi var illa ute.
Vill även passa på att lyfta fram backbesättningen i dagens match där alla gjorde en stabil insats, viktigt att Andreas Sjöberg är med i spel igen efter sin sjukdom.

Min egen insats var totalt sett helt ok, inte så kreativ framåt i spel 5 mot 5 kanske men gjorde ett stabilt jobb i både powerplay och boxplay.
Jag försökte ta ett stort ansvar ute på banan, framförallt i boxplayspelet och denna kväll lyckades jag även vinna en hel del tekningar.
Finns ännu mycket som kan bli bättre men känner att jag tar ett steg i rätt riktning för varje match och känner att självförtroendet växer med all den speltid jag får.
På en skala 1 till 5 så skulle jag värdera min insats till någonstans mellan 2 och 3 denna kväll.

Men såna här kvällar spelar det ingen roll om man är skitdålig, så länge vi vinner så är jag väldigt nöjd.

Kiruna hemmaslog Kalix komfortabelt i kväll, 12-2 slutade den matchen. Noterbart är att Emil Jakobsson som i vanliga fall inte får överdrivet mycket speltid denna kväll gjorde 3 mål och spelade fram till 2 mål.
Grattis Emil, kul med utdelning och förmodligen en hel del speltid denna kväll.

Boden åkte under kvällen på en 3-6 förlust hemma mot topptippade Piteå som i kväll klev in i seriespelet, Boden visar för varje match att dom börjar växa in i division 1 kostymen på allvar.
Tror Ulf Taavolas mannar kan bli en obehaglig överraskning för dom flesta lag i denna serie, på hemmaplan kommer dom ta en hel del fina skalper.

Funderat en del på gåtan Clemensnäs, på pappret har dom ju ett stark lag men varför har dom inte kunnat få ut det hittills. Egentligen för tidigt att bedöma dom nu då det bara gått två matcher men vill ändå trycka på en punkt som jag kom på under matchens gång.
Dom spelar en riktig dump and chase hockey men jag kan personligen tycka att dom skulle spela en mer lirande hockey då det finns många fina händer och kloka huvuden i truppen.
Men jag är väl inte rätt man att bedöma det utan dom har förmodligen en mycket kompetent tränare som ser sina spelare i stort sett varje dag. Jag litar nog mer på att han ser vilken hockey som passar dom bäst, mina tankar får man ta med en nypa salt då jag till större delen av matchen koncentrerade mig på mitt eget och vårat lags spel.

Men Clemensnäs kommer att bli bättre och bättre, var så säkra på det då det finns många skickliga spelare i den truppen. När det väl lossnar för det laget så kommer det göra det med besked, kanske blir dom först att sno poäng av dom tre stora i denna serie?

Nu ska jag försöka sova, lättare sagt än gjort så här efter match då kroppen ännu är uppe i varv..

Over and Out!

Profiltätt!Rubriken passar bra in på hur det ser ut i division 1 norra A denna säsong, vimlar av profiler. Givetvis är det profiltätast i lagen som räknas ta dom tre allettan platserna, konstigt vore väl annars då dessa klubbar sitter inne med dom största plånböckerna.
Här nedan följer en lista på spelare ni måste ta chansen att se under denna säsong, många av dessa kommer spela en nivå högre redan nästa säsong.

Kalix:

* Anders Vikman (center)


Denna herre har jag sett ett antal gånger nu och blir lika förälskad varje gång, spelar med ett otroligt lugn och ett härligt självfötroende. När Anders bär upp pucken genom mittzonen så går det så sakta så sakta men är så effektivt så effektivt, han hittar ytor där motståndarna inte finns helt enkelt.

Clemensnäs:

* Alexander Sundqvist (forward)

Vet egentligen inte så mycket om Alexander mer än att han har 178 allsvenska matcher i bagaget med Skellefteå och Sundsvall och mäktat med 54 poäng. Har man gjort så pass många matcher på den nivån så måste man uppmärksammas på en sån här lista, möter Alexanders Clemensnäs i morgon så då får han väl bevisa att han ska vara med på denna lista.

Boden:

* Fredrik Lindmark (back)

Fredrik väljer inför denna säsong att göra comeback efter några års frånvaro, kanonbra för serien tycker jag då Fredrik är en mycket stabil back på denna nivå.
228 allsvenska matcher och 83 poäng har det blivit för Fredrik genom åren vilket visar klassen på denna spelare, han stöter under seriespelet på sin gamle coach från Kiruna och Tingsryds tiden då Pasi Mustonen nu coachar Asplöven.

Lycksele:

* Jimmy Lundberg (målvakt)

Jimmy är en relativt liten målvakt som lever mycket på sin reaktion och snabbhet, sidledsförflyttningarna är hans signum.
Med alla dessa ingredienser så är han helt klart en sevärd och spektakulär målvakt som alltid gör allt som står i hans makt för att pucken inte ska glida in över den röda linjen.

Piteå:

* Daniel Olofsson (forward)

360 allsvenska matcher och 259 poäng säger väl det mesta, kommentarer överflödiga.

* Niklas Strandberg (back)

306 allsvenska matcher och 85 poäng är ett imponerande facit för en 26 åring, "Stralla" har haft en viktig roll i Björklöven dom senaste åren så jag kan tycka att det var märkligt att han inte blev erbjuden en förlängning.
Men det tackar såklart moderklubben för som får hem en kille i bra ålder som dessutom är back och utrustad med ett bra skott, rightare som han är.
Kommer bli oerhört nyttig i powerplayspelet just för att han är rightare, har ett bra skott och besitter en oerhörd rutin.

* Markus Ottosson (målvakt)

Över 100 allsvenska matcher och spel i både Italienska och Slovakiska högstaligan säger mycket, lägg därtill att han kom till Asplöven kring nyår förra året och var en av dom största orsakerna att Haparandalaget fick spela kvalserien.
Alla jag pratat med i Haparanda är lyriska när namnet Markus Ottosson nämns, div 1 Sveriges bästa målvakt kanske?

Kiruna:

* Joel Törmä (forward)

Joel är det första namnet jag skriver ner när jag kommer till Kiruna och ska ta ut profiler, tycker inte Joel fått det erkännande han är värd under dessa år.
Besitter en ohyggligt bra skridskoåkning och balans men är ordet hjärta som jag reflekterar över när jag hör hans namn.
Liten till växten men har trots det bevisat att liten kan vara störst, vilken kämpe och vilket föredöme för dom yngre killarna.
Lägg därtill att han producerar en hel del poäng och att alla som spelar i Joels omgivning alltid ökar på sitt poängsnitt.

* Henrik Bergenström (center/forward)

Kan inte lämna min gamle vapendragare utanför en sån här lista då Henrik besitter kvaliteer som utmärker en lirare.
En kille som jobbar stenhårt varje kväll, men inte det jag kommer komma i håg om Henrik utan snarare hans utsökta teknik.
Många gånger man tycker att nu du Henrik har du allt kört fast, i sekunden efter kommer dock alltid Henrik ut med pucken under kontroll.

* Andreas Nyberg (forward/center)

233 allsvenska matcher och 140 poäng är ett bra facit minst sagt. När Andreas bestämde sig för att flytta hem när han i stort sett stod på toppen av sin karriär så var det nog många i Kiruna som la av ett stort leende.
En härlig kille både på och utanför isen som besitter mycket fina händer, i bland undrar man om han själv vet hur han gör sina dragningar.

* Mikael Lasu (center/forward)

Om man har en lista med profiler så kan man inte lämna denna kille utanför, lika mycket som han platsar för sina hockeykunskaper lika mycket platsar han även genom livet utanför.
Mikael har en otrolig blick för spelet och fina händer och han ser mer ut som en 35 åring än dom 24 år som han är när han är på isen, oerhörd kyla.
Utanför isen är Mikael en bohem utan dess like, man får många skratt tillsammans med han.

* Fredrik Alcen (målvakt)

Kan inte lämna Fredrik utanför för att jag då kommer få en massa skit av han, haha. Nej då, klart Fredrik platsar på denna lista.
En tekniskt skolad målvakt som man bara väntar på ska få sitt stora genombrott och förhoppningsvis kommer det i år.
Han har fått en bra utbildning genom åren då hans far är målvaktstränare i Brynäs vilket märks på Fredrik, otroligt tät och följsam.

* Dan Eriksson (back)

"Danne" har med åren blivit en poängmaskin men för den skullen hoppas jag att han inte har slutat tacklas.
Att möta "Danne" i ett sarghörn är bland det värsta som finns, över 100 kilo muskler som bara vill köra över en.
Han är en av dom starkaste backar jag gett mig in emot och en riktig tryckare från "Danne" brukar riva ner en hel del applåder på hemmaplan.

Asplöven:

* Timo Lindström (målvakt)

Timo är hans namne Timo Leinonen upp i dagen då han står upp och gör sig stor så länge han kan vilket gör det svårt att sätta puckarna högt.
Han är otroligt bra med klubban vilket finska målvakter alltid är, han är inte vidare spektakulär utan mera trygg i sitt målvaktsspel.

* Mikko Purontakanen (back)

Mikko är fruktansvärt storväxt och har en enorm räckvidd med sin långa klubba. Jag har aldrig sett han stressa upp sig utan han löser alla situationer på ett lugnt sätt.
Han har alltid en tanke bakom allt han gör, har nog aldrig sett han slänga i väg en puck på chans.
Personligen så tror jag att Mikko skulle gå in på sex backar i Luleå om han fick komma in i tempot, över 200 sm-liiga matcher vittnar också hans klass.

* Urban Omark (center)

Urban är en spelskicklig center som är bra på hitta lösningar i olika situationer och han är även bra på täcka puck.
Han är utrustad med ett bra skott och är en van poänggörare även i dom högre divisionerna.
Urban är helt klart seriens bästa center och med hans rutin och vinnarskalle så kommer han ha en nyckelroll i vinter.

* Jarkko Oikarinen (center)

Förra året "Chrisse" Abrahamsson och i år Mr Oikarinen, Asplöven hittar sina trollgubbar. Detta är helt klart seriens mest spektakulära spelare, besitter otroliga handleder och en härlig spelglädje.
Ingenting är svårt nog måste vara denna killes motto. Sevärd!!

* Markus Lundberg (forward)

När man tänker på artister så tänker man på någon som har något utöver det vanliga. Markus kanske inte är bäst tränad, bästa skridskoåkningen eller bästa händerna men han har något som han har bättre än alla andra i denna serie, nämligen skottet. Det är ett otroligt tryck i denna killes handledsskott, träffar han bara lite på sidan om målvakten så är det mål. Han kommer göra en hel del mål i powerplay från sin position mitt i boxen.


Nu fick ni en stor genomgång av profilerna, antagligen och förhoppningsvis kliver det fram en hel del andra under säsongens gång.
Har lämnat spelare som Joel Fredriksson och Victor Edström utanför denna lista vilket även jag kan tyckas märkligt, men någonstans måste man dra en gräns även om både Joel och Victor besitter kvaliteer som uppskattas från publikhåll.
På nästa lista kanske det är ni som är dom tunga namnen!

Over and Out!

Inför omg 2 och Dackehallen fullsatt!Då är det i morgon dax för omgång 2 av division 1 norra A, innebär att Piteå har sin premiär i morgon när man gästar Boden.

Boden tog en mycket meriterande seger i första omgången när man bortaslog Clemensnäs, en erkänt mycket svår bortamatch då Clemensnäs alltid är starka hemma i den fantastiskt kalla Kopparhallen.

Denna match tror jag dock Boden får svårt att upprepa samma bedrift då Piteå även i år ser relativt starka ut, men det är klart att om Taavolas pojkar nån gång ska slå Piteå så är det kanske nu.
Boden avslutade försäsongen med en seger mot Kiruna och inledde då serien med en seger över Clemensnäs så självförtroendet borde vara stort i truppen, avstår nog att tippa denna match på nordicbet även om jag tror att Piteå tar en ganska betryggande seger.

Upp till gruvstaden bär det av för det unga Kalixgänget, inte många lag som åker upp till Kiruna och hämtar poäng. Kiruna som förlorade premiären mot antagonisten Asplöven är nog väldigt revanschsugna och det tror jag Kalix får lida för.
Kalix kommer få det svårt mot Kirunas kortväxta och otroligt snabba forwards, just Kalix tror jag passar dessa forwards ypperligt.
Enligt rapporterna så har Kiruna otroligt snabba spelvändningar så gäller för Kalix att vara på tå redan från start, ska jag dock tippa så tror jag vi får se den första tvåsiffriga matchen under årets säsong.

För våran egen del så tar vi emot Clemensnäs i våran egen hemmahall, är ett Clemensnäs som jag inte begriper mig på som kommer på besök.
Har tittat och analyserat deras laguppställning och kommit fram till att det kryllar av duktiga hockeyspelare, med den truppen så ska man kunna vara med och nosa på en tredjeplats.

Namn som Jimmy Ögren, Victor Edström, Alexander Sundqvist, Leif Wennerlöf, Joakim Hällgren och Anders Söderström besitter ju en oerhörd kompetens och rutin så tror att när dom får spelet att lossna så blir dom livsfarliga.
Vi får väl hålla tummarna för att så inte är fallet under morgondagen, för i morgon ska vi ha våran första 3 poängare.

Vi kommer från en sudden förlust borta mot Kalix, en match där vi inte riktigt kom upp i nivå. Vi slarvade på tok för mycket och arbetsinsatsen kan bli betydligt bättre, kanske tyngda av stundens allvar då alla räknar med att mot Kalix hämtar man tre enkla poäng.
Problemet som vi kommer att ha är att vi inte kommer kunna föra matcher då man under hela fjolårssäsongen fick slå sarg ut och att föra matcher är ingenting man lär sig över en natt, större gäng än vi som har haft oerhörda problem att göra det genom åren.

Vi kommer få leva mycket på organisation och inspiration, vi måste slita mer än dom flesta lagen och sen måste vi hålla oss inom ramarna.
Kan vi göra det så kommer vi ha en rätt så rolig säsong framför oss där vi även kommer kunna vara med och pressa dom tre stora i denna serie.
I våran hemmahall ska vi redan från i morgon visa oss svårslagna och hungriga, vi ska göra det svårt för Clemensnäs genom att ha hög intensitet i vårat spel och på så sätt inte ge dom så mycket tid med pucken.

Om jag ska sia om denna match så tror jag att vi gör en otroligt bra match i morgon då vi är rejält revanschsugna, första trepoängaren sitter på kontot just efter kl 21 i morgon.

I Clemensnäs spelar Anders Söderström, en mycket god vän till mig som jag kamperade i hop med under en säsong i Vallentuna men som jag sen dess har haft en himla bra kontakt med.
Ska bli kul att ses i morgon Anders, tyvärr så får ni åka hem utan poäng i bagaget denna gång..

Noterade publiksiffran mellan Tingsryd och Karlskrona, 3400 hade sökt sig till Dackehallen och det är tillika fullsatt!!
Snacka om att det finns intresse runt division 1 F, måste vara landets klart roligaste division 1 serie.
Tänk om man även i denna serie skulle kunna få upp det intresset, hockeykulturen i norr är ju minst lika stark men problemet är väl att för bortafansen skulle det bli otroligt långa resor.
Skulle väl tippa på att av dom 3400 personerna så var säkerligen hälften från Karlskrona, antar att det var ett mäktigt tryck och en upplevelse för livet.

Hörs igen under morgondagen..

Kalix-Lycksele 4-3 ot (0-0, 1-2, 2-1, 1-0)Seriepremiären slutade alltså inte som vi hade hoppats på, men dagen efter får man ändå glädjas åt den poäng vi fick.
Kändes dock både onödigt och tungt att tappa den 1-2 ledning som vi hade inför sista perioden, tror vi blev för rädda för att förlora.
Man ska även ta med i ritningarna att vi inte är vana att föra matcher, utan fjolåret gick mest ut på att förstöra matcherna för motståndarna.
Ett elitserielag som kommer ner i kvalserien har oftast samma problem då dom inte fört matcher under hela säsongen och sen hux flux förväntas man göra det, slutar oftast inte så bra.
Men det är en lärdom vi måste ta med oss, även mötena med Boden och Clemensnäs kommer innehålla mycket puck för våran del och allt eftersom säsongen går så kommer vi utveckla även det.

Premiär innebär oftast en del nerver och det syntes ganska tydligt under gårdagen, visst var säkert Kalix också nervösa men dom gick mer på inspiration och glädje av att få spela div 1 hockey. För vissa i det unga Kalixlaget var det första div 1 matchen någonsin, kommer så väl i håg min första match i denna division och hur mycket jag kämpade och slet i den.

Matchen i sig var väl en ganska jämn historia, var väl inget skönspel som utspelade sig i Fururinken under gårdagen.
Konstigt nog så tycker jag vi spelar bäst i första perioden, men eftersom vi kom fram tjugo minuter innan uppvärmningen på grund av bussproblem så tycker jag det är ganska konstigt.
Men kanske var så att Kalix ville lite för mycket i första perioden, blir lätt så på hemmaplan i en premiär.

Andra perioden var väl som den första, matchen hade svårt att sätta sig då det skapades en del halvchanser åt båda håll.
Men till slut så får vi iaf en 3 mot 1 kontring där Klas Mikaelsson med mycket vilja trycker in det viktiga förstamålet, men kort efter det så kvitterar Kalix.
Vi lyckas ändå gå till pausvila med en 1-2 ledning då jag med en backhand ( ett riktigt höstlöv) lyckas överlista Kalixmålvakten, konstigt nog dom dåliga skotten som oftast går in.

Tredje perioden börjar kontrollerande från våran sida men i ett powerplay för Kalix så lyckas dom få in kvitteringen, efter det så är det Kalix för hela slanten perioden ut.
Vi får dock ett powerplay med tre minuter kvar som vi mycket snyggt utnyttjar, Lindström till Arvidsson bakom mål, spel upp till Ottosson på backen, skott och mål..Skolboksexempel på ett powerplay mål kan man kalla det, kändes också rättvist tycker jag sett över hela matchen.

I förlängningen tar vi en tidig utvisning och då avgör Kalix, skott från back som deras kille framför mål är på och styr in.

Sammanfattningsvis så är resultatet rättvist, oavgjort är nog båda lagen nöjda med och extrapoängen tycker jag ändå Kalix är värda.
Om Kalix kan man säga mycket, dom kämpar och sliter byte efter byte, dom jobbar stenhårt som lag och lämnar över finliret till deras förstafemma.

Anders Vikman såg jag inte mycket av i första perioden men allt eftersom matchen gick så visade han vilken bra hockeyspelare han är.
Från den andra perioden är det han som bär upp Kalix och även hans förstafemma, det var den femman som skapade i stort sett allt och vill revidera min åsikt om att det bara är Vikman, Boudin och Karlsson i den femman.
Även backen Andreas Lindgren och den tunga ytterforwarden Johan Hjelm bidrar med mycket åt dom tre andra, som jag ser det är det en ganska så komplett formation.

För våran del så får vi chans till revansch redan på onsdag då Clemensnäs gästar oss, dom började också med en förlust i går så upplagt för en revanschfylld och bra match.

Min egen insats under gårdagen var sådär, som jag skrev i går så blev det i alla fall ett mål och en väldigt billig andraassist, blev utsedd till matchens lirare men det berodde nog mer på att det var det enda namnet dom kände till än att jag var bra.
Spelade center under gårdagen och min sammafattning om min egen match är att jag förlorade för mycket tekningar, tappade för mycket puck och spelade bort några enkla pass.
På pluskontot får jag väl ta med att jag ville ha puck, ville vara konstruktiv och vågade spela mitt spel, med tiden så lossnar det säkert fullt ut.

Clemensnäs- Boden 1-3 under gårdagen, trots att både Jimmy Ögren och Alexander Sundqvist spelade för hemmalaget så lyckades dom inte besegra ett hungrigt Boden. Uffe verkar ha fått ordning på det unga Bodenlaget, kanske Fredrik Lindmarks comeback som har gjort mycket?

Återkommer i morgon med lite rapporter inför Lycksele- Clemensnäs och Kiruna- Kalix..

Over and Out!

En kort rapport från mobilen..

Tungt,tungt,tungt är det första jag tänker på..förlust i sudden med 4-3, vi hade en 1-2 ledning inför sista perioden som vi inte lyckades bevaka..Vi gör en helt ok första period, en lika ok andra period men faller tyvärr i hop i sista..Min egen insats var väl också sådär,gjorde ett mål och hade en billig andraassist..Spelade center i dag och tycker jag tappar på tok för mkt tekningar, försöker hålla mycket puck men med blandat resultat..Återkommer under natten eller morgondagen med en utförligare rapport..Vi får glädjas åt den poäng vi fick med oss och börja blicka framåt mot hemmapremiären som spelas på onsdag..

Premiärdags!Klockan 16.00 i morgon eftermiddag är det då äntligen dax, efter en lång och relativt tråkig försäsong så börjar allvaret.
Vi gästar Fururinken och Kalix i den första av tjugofyra omgångar i denna grundserie, för Kalix del är det comeback i division 1 hockeyn efter några års frånvaro.

Redan i fredags kväll så tjuvstartade div 1 norra A med toppmötet Asplöven - Kiruna, ett möte som hemmalaget vann med 3-1.
Under söndagen går även Clemensnäs mot Boden av stapeln, detta innebär att Piteå är laget som står över denna omgång då det bara är sju lag i serien.

Men det jag ska koncentrera mig nu på är vårat möte med Kalix under morgondagen. Både vi och Kalix är rejält nederlagstippade, inte så konstigt med tanke på att Kalix är nykomlingar och vi endast mäktade med två segrar under fjolårssäsongen.

Men ganska mycket har hänt i Lycksele sen dess, man har ökat på träningsdosen under sommaren, alla i det unga fjolårslaget har blivit ett år äldre och fått känna på div 1 kostymen och slutligen så har man gjort en del värvningar som man hoppas ska lyfta laget.

Sen Lars Molin tog över hockeygymnasium och tränarsysslan i A-laget så har man för varje dag som gått tagit ett steg i rätt riktning i allt från spelare till organisation.
Tror att om man ger detta några år till så kan Lycksele mycket väl vara ett lag som kan konkurrera på samma villkor som åtminstone Kiruna och Piteå, i dessa klubbar satsar man mycket på hemvävt och det man värvar ska tillföra spets i föreningen.

Om matchen i morgon då?

Jag har sett Kalix två ggr under försäsongen och har väl inte blivit jätteskrämd, men som nykomlingar så kommer dom utvecklas allt eftersom säsongen går och ett lag som har spelare som Vikman, Karlsson och Boudin kan man aldrig räkna bort.
Man ska också komma i håg att i båset står en riktig vinnare och kämpe i coachen Petter Christoffersson, känner jag han rätt så ger han inte bort några enkla poäng.
När det nu är comeback i div 1 för detta lag gör att vi förmodligen får se ett otroligt taggat hemmalag under morgondagen, dom kommer ge allt för att redan i morgon ta säsongens första seger.

Receptet mot att slå Kalix är väl att man måste ligga stenhårt på nämnde Anders Vikman, får man bort han ur matchen så är mycket vunnet. Nu kan man inte bara koncentrera sig på en gubbe, tar man bort han så är det nog många andra som vill kliva fram och bli matchhjälte.

För våran del så har jag i ärlighetens namn inte så jättestor koll, dom jag pratat med säger dock att det är som natt och dag om man jämför inför årets seriestart jämfört med i fjol.
Det jag hunnit lägga märke till under den korta tiden jag varit här är att jag helt oförtjänt skrev i min genomgång av Lycksele att målvaktsidan inte håller nån vidare klass.

Eftersom jag inte hade sett Lycksele så grundade jag nog det på alla dom insläppta målen under fjolåret, men så fel jag hade.
Våran målvakt Jimmy Lundberg är den som stuckit ut mest under dom dagarna jag varit här, otroligt reaktionssnabb och spektakulär. Om vi lyckas ge han bra förutsättningar att jobba efter så kommer han vinna många matcher åt oss i vinter, så förlåt Jimmy om jag skrev ner dig under sommaren, vet bättre nu.

Om backsidan är mitt första intryck storväxta, men inte för den skulle orörliga som så många gånger kan bli fallet. Jag tycker backsidan ser stabil ut där givetvis bröderna Sjöberg kommer få bära ett stort ansvar som jag är övertygad om att dom klarar av.

Anfallsmässigt ser det väl inte heller så dumt ut, vi har en hel del bra forwardsnamn som säkerligen kommer göra en del poäng. Det blir intressant att se redan i morgon hur mycket vi kan få ut av våran offensiv. Har dock inte hunnit bedöma våran forwardsbesättning riktigt än då jag ännu har fullt upp med mig själv att försöka orientera mig rätt.

Men överlag så tycker jag verkligen inte vi ser ut som ett lag som bara ska ta två segrar på hela säsongen, jag är positivt överraskad av det jag sett. Jag tycker nog utan att ha sett Boden och Clemensnäs att vi ska kunna vara med och utmana om segern i fortsättningsserien som startar efter nyår.
Jag vet som ingenting om vad laget och föreningen har satt upp för målsättning, läst nånstans att målet är att stabilisera sig i div 1 hockeyn. Om jag förstått det  rätt och att det är målet så tycker jag att det är ett sunt och uppnåbart mål.

För min egen del kan jag väl inte sätta för stora förväntningar på mig själv redan i morgon, tar ett tag att komma in i ett nytt lag och ett nytt system.
Jag ska då försöka hålla i puck, spela klokt och försöka lugna ner när det börjar gå lite för snabbt för våran förmåga, sen kanske man får räkna med att jag kommer ha en del onödiga pucktapp och bortslagna puckar.
Men måste ändå göra detta för att få i gång mitt spel, jag är väl inte värvad hit för att spela sarg ut och spela ett alibi spel utan mer för att hjälpa till att driva spelet framåt.

Klubben räknar säkert med en del poäng från min klubba också, dom förväntningarna har jag givetvis också på mig själv och ingen skulle väl bli gladare än jag om jag redan i morgon började leverera och på så sätt hjälpa laget till tre poäng.
Men jag måste samtidigt ha i åtanke att det kan ta lite tid att ställa om från det spelet jag fick spela i Asplöven under försäsongen och till det spelet jag ska spela nu.

Tippar inget resultat om morgondagen, det enda jag vet är att vi kommer ge allt och lite till och det tror jag räcker gott och väl till tre sköna poäng.
Skulle smaka fint och börja med en seger, då har vi verkligen något fint att ha med oss i bagaget inför hemmapremiären mot Clemensnäs på onsdag.

Nu ska jag gå ner på byn och se om det finns nåt bra fikaställe, håller tummarna för det för annars blir det många och långa lördagar för herr Stålnacke..

Over and Out!


Asplöven gick segrande ur striden..Asplöven vann det första mötet mellan dom två förhandsfavoriterna, 3-1 slutade mötet i Asplövens favör.
Enligt dom rapporter jag har fått så var hemmalaget en aning tyngre och stabilare defensivt.

Asplöven tog mycket rättvist ledning med 1-0 efter en fin prestation av kaptenen Urban Omark, han grundlurade Kirunas Henrik Bergenström vid en tekning i mittzon. Han fick då en 1 mot 2 situation där han gick emellan Kiruna backarna och avslutade med ett distinkt slagskott, otagbart för den annars mycket duktiga Fredrik Alcen.

2-0 och 3-1 målet som sattes i tom bur stod Mr Asplöven Jarkko Pakisjärvi för, som så många gånger förr så vaknade han till efter en sömnig försäsong.

Kiruna bjöds in i matchen med 17 min kvar av tredje perioden då Simon Esseryd visade att den goda målformen från försäsongen ännu håller i sig.
Men som så många gånger förr visade Asplöven att hemma blir dom svårslagna även denna säsong, vilka blir dom första som ska sno en poäng i Arena Polarica?

Enligt rapporterna så var det inte riktigt utsålt i Arena Polarica, några fåtalet platser fanns kvar och det tycker jag får ses som ett litet minus.
Om man inte säljer ut en kväll som denna så blir det svårt att i grundserien nån gång lyckas fylla ut hallen till bristningsgränsen, med det intresset som finns i stan så ska det kunna vara fullsatt match efter match.
Så kära fans, man ur huse nästa hemmamatch tack..

Enligt mina källor så var Fredrik Alcen bäst i bortalaget medans Jarkko Pakisjärvi och Timo Lindström var dom som lyste mest i lagmaskinen Asplöven.

Återkommer i morgon med en rapport om tankar och reflektioner jag har inför våran seriepremiär på söndag då vi gästar Kalix.

Kan väl avsluta med två punkter..

* Grattis till segern grabbar, som jag förutspådde så var Mr Asplöven banans kung!

* Asplöven - The Real Deal passar väl bra in som slogan en kväll som denna =)

Laguppställningar!Så ser då laguppställningarna ut inför kvällens drabbning, märker att Korhonen saknas i hemmalaget och att Knudsen saknas i bortalaget..
Börjar dra i hop sig nu, 45 min till nedsläpp gott folk..

            
Asplöven HC
 
 
 1. LINDSTRÖM, Timo 
 Goalkeepers30. JUHLÉN, Sebastian 

 1st Line6. VIKEVÄINEN, Ville3. KALL, Stanislav 
 20. WALDEHAGEN, Marcus21. OMARK, Urban12. LINDLÖF, Jonni 

 2nd Line2. TURUNEN, Antti7. PURONTAKANEN, Mikko 
 11. PAKISJÄRVI, Jarkko8. OIKARINEN, Jarkko19. LUNDBERG, Marcus 

 3rd Line4. LÖF, Andreas23. TAAVO, Christoffer 
 15. LINDROTH, Jonatan16. HUHTA, Markus17. ÖSTERBERG, Mikael 

 4th Line5. TANO, Jens  
 24. CEDER, Johan25. ÖHMAN, Anton22. OZOLINS, Arturs 
  
     
 4th Line4. ASP, Joel  

 21. TÖRMÄ, Joel7. NYBERG, Andreas17. ESSERYD, Simon 
 3rd Line28. MOLIN, Oscar8. ERIKSSON, Dan 

 20. SANDSTRÖM, Magnus26. FREDRIKSSON, Joakim29. FREDRIKSSON, Tobias 
 2nd Line22. KEMI, Philip6. BERGLUND, David 

 19. LASU, Mikael15. BERGENSTRÖM, Henrik10. FREDRIKSSON, Joel 
 1st Line11. ERSSON, Marcus14. WESTLIN, Robin 

 Goalkeepers1. ALCÉN, Fredrik 
  30. MALMQUIST, Karl 
 
 
Kiruna IF
 
 
 Referee:Öhlund, Linus 
 Linesmen:Ström, John 
  Yletyinen, Emil 

På plats i sitt nya samhälle..Då har det gått en bussresa, en match, en natts sömn och en träning sen jag lämnade östra Norrbottens pärla, Haparanda.

Kom fram hit vid 13 tiden i går, packade in sakerna i lägenheten för att direkt därpå kliva på bussen för avfärd mot Örnsköldsvik, kände mig som en NHL spelare för några timmar.
Den känslan försvann då direkt när vi ankom till någon by just utanför Örnsköldsvik och jag insåg att man fick gå 40 meter utomhus mellan omklädningsrum och ishall.
Det närmsta man kom NHL då var väl att man väl på plats fick hälsa på våran coach, den gamle NHL spelaren Lars Molin.

Om matchen är det väl inte så mycket att säga om, en bra första period som vi tar med oss medans vi glömmer dom två avslutningsperioderna.
Mitt enda mål med matchen var att hålla reda på våran nummer 10 eftersom det var han jag skulle byta med, haha.
Det lyckades jag fullt ut med  i alla fall, jag kamperade i hop i en kedja med nummer 13 och 25 som båda två är unga men försöker hela tiden vårda pucken.
Som ni kanske kan utläsa av detta så har jag inte direkt full koll än, dom namnen jag kan är dom som var med sist jag var här och sen kan jag även namnet på han jag ska dela lägenhet med.

Annars så har allt utanför isen flytit på bra, blivit otroligt uppassad av dom runt laget och lägenheten vi bor i är av toppkvalite belägen mitt i "statskärnan".

Tränade med laget för första gången i dag, tränar redan kl 16 om dagarna så det ger betydligt mycket mer fritid om kvällarna.
Det visar väl också att Lycksele som förening håller på bygga upp en stabil div 1 verksamhet då förutsättningarna för spelarna har förbättrats för varje år som gått.

Om träningen har jag inte så mycket att säga, tränade i samma femma som i går och vi nötte en hel del 2 mot 1 och 3 mot 2.
Spelet i sig skiljer sig inte så mycket från Asplövens, ungefär liknande tänk i uppspel och styrspel men av förklariga skäl borde det bli fler misstag här eftersom Asplöven köper färdiga produkter medans man här mer utvecklar unga talanger.

Seriepremiär på söndag mot Kalix borta, intressant med tanke på att Kalix är ett av lagen vi ska kunna ha bakom oss.
Det jag sett av Kalix så spelar dom ganska likt KB 65, checkar på ganska hårt och då gäller det för våra backar att vara snabbt ner till pucken och leverera ett förstapass.
Kalix lever ju till stor del på trion Vikman, Karlsson och Boudin, skrivit en hel del om dom men man kan inte bortse från fakta. Dessa tre håller mycket bra div 1 klass, lyckas man få bort dom ur matchen så är mycket vunnet.

Nu över till nåt helt annat, nämligen det som utspelas i en kokande Arena Polarica i morgon kväll.
Seriens två jättar går upp direkt i premiären i en mycket uppskriven historia, blir det hemvävt eller ihopköpt som går segrande ur den striden?

Mina egna spekulationer har av naturliga orsaker gått åt det ihopköpta, blir svårslagna hemma i en fullsatt arena.
Håller ännu på en hemmaseger med 3-2 och att mr Asplöven avgör med ett ruggigt direktskott.

Tränar redan 11.30 i morgon, lite sugen blir man att sätta sig dom 40 milen för att bevittna denna drabbning.
Jag har då insett trots den hockeygalning jag är att 40 mil enkel väg är många mil att avverka och kanske inte är den optimalaste uppladdningen inför seriestarten.

Så snälla "Hanken", liveuppdateringar skulle betyda mycket för oss som inte har turen att vara på plats.

Moderklubben mot klubben i mitt hjärta (det är den trots allt än) är egentligen en liten kluven historia då jag har så många goda vänner i dom båda lagen som jag vill ska lyckas.
Men håller mig till vad hjärtat känner, jag har trots allt varit med i alla förberedelser med grabbarna så känner mig trots allt lite delaktig.

Matchtips: 3-2 Målskyttar: Kiruna: Törmä och Bergenström Asplöven: Lundberg, Lindlöf och Pakisjärvi

Asplöven - The Real Deal

Får väl sno den där slogan och göra om den lite..

Lycksele - The Real Team =)

Wapfunktionen fungerar men..

inte så bra..Blir ett kort inlägg denna kväll då jag sitter på bussen hem från Ö-Vik..Förlorade kvällens match mot KB 65 med 1-2 efter sudden..Vi gjorde en bra förstaperiod för att i dom två sista gå i från våra linjer helt..Jag själv matchades i gång rätt försiktigt men hade ändå betydligt mer speltid än under träningsmatcherna med Asplöven..Var väl lite virrigt när man inte kunde namnet på någon och aldrig tränat med laget. Jag försökte dock redan från start göra det jag kan tillföra,hålla i puck och lugna ner spelet,skapade väl oxå en del målchanser som jag tyvärr inte lyckades förvalta. Det var ändå en ok debut,av förklarliga skäl så spelade jag bort en del puckar och hamnade fel i positionerna. Fick trots det det kvittot jag ville ha, jag vågade hålla i puck och spelglädjen var tillbaka. För min del är det dom två huvudingredienserna för att jag ska lyckas, dom skapade jag för mig själv i kväll och nu återstår det att se om jag kan ta tillvara på det också.. Over and Out!

Klappat och klart!Under tisdagseftermiddagen kom jag och Asplövens svar på Percy Nilsson äntligen överens, eller snarare han som kom överens och jag som lydde. Är väl så att uttrycket "ensam är stark" är mer en skröna än en del av verkligheten, men i alla fall så kan jag nu börja blicka framåt.
Det har väl inte varit så överdrivet roligt att vara ute i frysboxen och under träningarna agera back, har dock kommit fram till att man som forward ändå är lite bortskämd. Visst att som back behöver du inte ta många skär och på så sätt är det rätt skönt, men om du går bort dig så finns det ingen som täcker upp där bakom.  Just orden gå bort sig passar väl i ärlighetens namn ganska bra in på backen Jimmy Stålnacke, där har man ingen talang att falla tillbaks på i alla fall.

Över till något mycket roligare, direkt efter mötet med "Percy" så ringde jag upp sportchefen i min nya klubb och bekräftade att allt var klart, som många redan har spekulerat i så blir Lycksele SK min nya klubbadress.

Valet stod i slutändan mellan just Lycksele och Östersund, alla jag bollat mina tankar med tyckte att Östersund lät vettigare medans jag själv varit helt inställd på Lycksele från första början.

I Lycksele vet jag vad jag får eftersom jag bott där tidigare, trivdes väldigt bra ska också noteras. Förutsättningarna är dock en aning annorlunda, Asplöven och Lycksele spelar ju i samma division men ändå inte.
Klubben har visat ett stort intresse och tränare Lars Molin har aviserat att han mer än gärna ser mig i truppen, så för mig var valet enkelt.
Det är väl en aning stukad Jimmy som anländer dit under morgondagen men samtidigt också en väldigt revansch och spelsugen kille som sätter sig i bilen för att avverka dom 40 milen.

Om Lyckseles trupp vet jag väl inte så värst mycket, två trotjänare kvar sen min senaste sejour där, Nicklas Dahl och min gamle vapendragare Markus Arvidsson. Man har en mycket meriterad och erkänt skicklig tränare och man har fått hem Andreas Sjöberg som senaste säsongen höll till i Örebro, en back av hög div 1 klass det.

Så i bland är det snabba ryck, kl 19.00 i morgon kväll står man uppställd i Lyckseletröjan för träningsmatch mot KB 65 på bortais, skumt att direkt börja med match.
Men samtidigt känns det otroligt bra att hinna få en match i benen innan premiären på söndag då vi gästar fururinken för möte med Kalix.

Kanske man får lite support där på söndag? =)

Var någon som la en kommentar och undrade hur jag kunde placera Boden på sjätteplats i serien, nu tror jag han förstår varför.
Hoppas vi ska kunna bjuda upp till jämna matcher mot dom tre stora i vår hemmahall, ingen kan kräva att vi ska lugga några poäng på bortaplan utan alla såna skulle vara en bonus.
Men som det ser ut just nu så kan serien efter jul bli intressant då vinnaren av den tar en playoff plats, minns Clemensnäs som tog sig till playoff 2 under fjolåret.

Ska givetvis fortsätta blogga fast nu blir det under en lite ny skepnad, visst att jag fortsättningsvis kommer skriva en hel del om Asplöven men av naturliga skäl blir nog fokus hädanefter på Lycksele..

Jag ser fram emot en rolig och bra säsong, hoppas jag har en hel del stöttning från er läsare även i fortsättningen.
Ni har varit guld värda under den senaste veckan, TACK!

Nästa inlägg lär komma efter matchen i morgon, kanske med wap funktionen på mobilen om jag får det att funka..

Over and Out!

4 dagar kvar!Gott folk, det börjar närma sig nu med stormsteg. Om fyra dagar så vet vi om det blev en fullsatt arena, om det blev en skön seger och om det blev den fantastiskt laddade och tempofyllda match som det har alla förutsättningar att bli.

Det som gör mig mest besviken så här lite drygt en vecka efter beskedet är just det att jag inte får uppleva denna match, tror att det kan bli en av dom bästa matcher som utspelas under hela div 1 säsongen (alla div 1 serier inräknat).

Finns alla förutsättningar till det, kan bara nämna några punkter:

# Det nya Asplöven vill visa sig från sin bästa sida direkt inför hemmapubliken

# Fullsatt, lägg därtill pubkväll så förstår ni att ljudvolymen kan bli hög

# Kiruna har sin bästa trupp på många säsonger

# Prestigemöte

# Två lag av mycket hög standard

# Första seriematchen innebär oftast två otroligt laddade lag

# Tror på en hel del Kirunabor på plats, många som hört av sig och undrat hur man fixar biljetter osv

Hur går denna match då?


Väldigt svårt att tippa då lagen inte gått upp i nån drabbning under försäsongen, lägg därtill att jag inte sett Kiruna en endast gång utan får analysera utifrån det jag hört.
Förra säsongens matcher var väl riktigt jämna historier men medans Kiruna mönstrar ett nästintill identiskt lag denna vinter så mönstrar Asplöven en alldeles ny trupp så man kan inte dra slutsatser utifrån det heller.

Men känslan säger mig att Asplöven går segrandes med uddamålet, Kiruna har haft svårt på bortaplan under försäsongen men just matcherna mot Asplöven brukar Kiruna höja upp sig några snäpp till.

Vem blir matchvinnare då?

Finns bara ett namn i mitt huvud, förutom målvakterna som alltid är viktiga i såna här matcher så står det ett namn graverat på näthinnan min.

Mr Asplöven, Jarkko Pakisjärvi

Får se om jag har rätt, men det här är dom stora matchernas man så tror jag är ganska rätt ute. Det är klart att det kan vara ett slumpmål som avgör en sån här drabbning oxå men ett direktskott av "Pakis" är inte alls en omölighet.

Ska jag försöka mig på ett resultattips oxå?

3-2 till hemmalaget, avgörs med ca fyra min kvar att spela av ordinarie tid.

Synd bara att man inte kan känna stämningen i arenan genom swehockeys onlinerapportering, men kanske "Hanken" kan liveuppdatera lite på svenskafans?

Nu tar jag kväll gott folk, HV såg äckligt starka ut i kväll.

Blir det andra raka guldet?

Mitt tips står fast, mitt Frölunda tar det till slut trots en miserabel kväll i Kinnarps Arena..

Over and Out!

Elitseriepremiär!Det har varit mycket snack om att elitserien har blivit profillös tack vare KHL, kan hålla med om att på pappret ser det onekligen så ut.
Men nu när man sitter här i TV-soffan och precis sett första perioden av årets elitserie så vill man direkt revidera den åsikten, vilket tempo och vilken fart det bjudits på.

Visst ska man ha i åtanke att det är HV 71 och Frölunda som gör upp och att det trots allt är premiär i en fullsatt Kinnarps Arena.
Det är det här grabbarna har väntat på sen barmarkssäongen startade, är som att släppa ut kalvarna på grönbete så visst är det en bidragande orsak till denna magiska start på säsongen.
Man ska väl också tänka på att detta är dom två lag som jag tror kommer göra upp om SM-guldet senare i vinter, men blir ändå nöjd och belåten av det jag ser.

Frölunda har gjort en hel del klassvärvningar och blir intressant och se vem av dom som floppar, inte alla som klarar av att spela under en så pass hård konkurranssituation, om man ska tippa på någon efter en period så får det bli Andreas Karlsson.

Frölunda började helt klart bäst denna kväll, kul att två ungtuppar som Lars Eller och Erik Karlsson fick komma med i poängprotokollet direkt..
Hv har dock ätit sig in i matchen och avslutade helt klart bäst, gick också till pausvila med en 2-1 ledning.
Noterade ett intressant nyförvärv i Hv 71, Teemu Laine, visste inte så mycket om honom mer än att han gjort en hel del poäng i finska ligan och att han även kan vara en ful rackare.
Han har dock visat upp ett stort register och kommer inte han flippa i år så skulle jag bli mycket förvånad..

Jäkligt kul att elitserien är i gång i alla fall, nu får man bort lite fokus från den annars så upskrivna och totalt värdelösa fotbollsallsvenskan.
Ska försöka mig på en flipp och flopp lista över elitserien..

Flipp:

Teemu Laine Hv71
Linus Klasen Södertälje
Skellefteå AIK (nedskriva men jobbar alltid för varandra)
Kristoffer Berglund Luleå
Victor Hedman MoDo

Flopp:

Mathias Månsson Skellefteå AIK
Andreas Karlsson Frölunda
Reinhard Divis Färjestad
Pavel Skrbek Skellefteå AIK
Luleå HF

Motsäger väl mig sjäv en aning då jag floppar två Skellefteå spelare och flippar laget, men tror på Skellefteå och deras hårda arbete.

3-1 precis av Pelle Gustafsson, glödhet i kväll med 2 kassar redan, noterbart att David Petrasek fick sin tredje passningspoäng..

Nu ska jag fortsätta kika hockeyn, noterat att jag fått en hel del inlägg om vart jag kan tänkas hamna..
Men måste jag hamna i samma serie??

Over and out!

Snart dax för allvar!Försäsongen börjar nu lida mot sitt slut, bara fem dagar kvar tills smygpremiären mellan seriens två stora går av stapeln.
Om man ska se av tendenserna av försäsongen så kommer dom tre stora, Asplöven, Kiruna och Piteå lika enkelt ta dom tre allettan platserna även i år.
Visst har det var plumpmatcher även av dessa gäng, Piteås 0-1 förlust mot Skellefteås juniorer, Asplövens 1-5 på hemmais mot Luleås juniorer och Kirunas 0-2 förlust mot Boden i genrepet i går.

Det är detta som gör denna tid på året så fascinerande, skrällar kan inträffa vilket dom alltför sällan gör i seriespelet.
Hur många poäng kommer dessa tre lag tappa mot övriga lag i serien, inte särskilt många tror jag, vad tror ni?

Skulle vara kul för serien om det redan i dom inledande omgångarna blir lite skrällar så att serien lever en bra bit på vägen, kanske nåt lag som kan utmana om tredje platsen?
Låt oss säga att Piteå skulle få lite skador på nyckelspelarna, kan nåt lag utmana då?

Tyvärr så är nog nivåskillnaderna alltför stora, det har mycket att göra med att dom tre stora har en så otroligt mycket större plånbok än övriga lag men för att skapa ett rejält intresse i denna serie skulle fler lag behöva satsa.

Nåväl, min sluttabell efter att jag gått i genom trupperna och sett till försäsongens resultat, gör en del förändringar sen mitt förra tips..

1 Asplöven (inte lika övertygad om att dom leker hem denna serie som jag var tidigare, Kiruna ser farliga ut)
2 Kiruna (orkar ni utmana gränsstaden hela vägen, chansen finns i alla fall)
3 Piteå ( viktigt med värvningarna av Strandberg och Olofsson, kan ni hänga på dom två topptippade?)
4 Clemensnäs ( en eländig försäsong sett till resultaten, inte lika given fyra mer)
5 Lycksele ( skrällvarnar för det unga Lycksele laget, en bra försäsong med några sena värvningar)
6 Boden ( kan lika gärna sluta fyra, sågades av mig efter Kiruna debaclet på bortaplan, svarade upp med en meriterande 2-0 seger mot Kiruna i går)
7 Kalix ( Vikman kommer bära detta lag till en del skalper, denna upplaga är dock med för att se och lära)

För min egen del så ser det inte ljusare ut, knäpptyst från Asplövens starke man. Hoppas dock fortfarande på att det snart ska vara löst, sitter med två kontraktsförslag som jag tar ställning till. Jag har som det känns nu redan bestämt mig för det ena men kan inget göra innan denna fråga är löst, hoppas dom orkar vänta på mig.

Vi har varit träningslediga under helgen men räknar med att träna med truppen som vanligt under morgondagen, förhoppningsvis sitter jag i bilen under tisdagen på väg till nya utmaningar.
Skulle vara bra att få allting klart under morgondagen eller under tisdag förmiddag, hinner då träna med den nya klubben under tisdagen och hinner även få en sista träningsmatch i benen under onsdagskvällen.

Så håll alla tummarna ni kan för att detta ska bli löst, vill börja blicka fram emot en seriepremiär som går av stapeln nästa söndag i stället för fredag som jag varit inställd på.

Endast Asplöven-Kiruna som har premiären på fredagen, övriga lag i alla div 1 serier matchar i gång under söndagen..

Det var allt för denna gång, tack för att ni tog er tid och läste!


Asplöven-Jonas Sjöström 6-1Detta var en match som redan från nedsläpp kändes en aning omotiverande. i alla fall från hemmalagets sida. Dom flesta hade nog blickarna på nästa fredag, med all rätt tycker jag då jag själv vet hur svårt det är att hålla fokus när det  nu är så nära inpå allvaret.
Man vidtog under matchen också en del försiktighetsåtgärder när både Urban Omark och Jarkko Oikarinen valde att kliva av med lättare skador.

Man brukar säga att motivation slår klass men denna gång var skillnaden på klassen mellan lagen en aning för stor, om Kalix var pojkar så var Asplöven män.
Asplöven dominerade denna drabbning från första nedsläpp, det var skillnad i det mesta, en sak kunde Kalix mäta sig i och det var i målvaktsspelet.

Utan unge Sjöströms målvaktsspel hade denna match slutat 15-1, så överlägsna var hemmalaget denna kväll.


Det är svårt att dra några växlar av denna match då klasskillnaden var för stor, men jag noterade några saker..

# Timo Lindström visade att han kunde hålla fokus uppe fast han mest fick stå och frysa, ett gott tecken då många matcher innan jul kommer vara av denna karaktär.

# Nyförvärvet Joni Lindlöf fortsätter visa klassen, precis den injektion och spelare som Asplöven saknat.

# Jarkko Oikarinen besitter seriens bästa handleder och spelar med en otrolig spelglädje, publikfavorit.

# Mikko Purontakanen är förmodligen seriens bästa back, spelar med sånt lugn så man undrar om karln har några nerver.

# Powerplayspelet håller mycket hög klass, nu var det kanske ett pass för mycket i går innan man tog avslut.

# Kul att se att en slitvarg som Jonatan Lindroth får utdelning för allt slit, 2 mål där det ena var väldigt vackert.

Vad kan jag säga om Kalix då?

Kalix spelar med ett otroligt stort hjärta, kämpar och sliter byte efter byte. Dom har ett ungt och utvecklingsbart lag som kommer utvecklas en hel del under denna säsong.
Målvaktsspelet behöver dom inte vara ett dugg oroliga över då dom besitter två mycket kompetenta målvakter, med lika bra inställning som i går kommer Kalix inte gå lottlösa under denna säsong.

Den största frågan att besvara är om nyckelspelarna Vikman, Boudin och Karlsson kommer orka bära det unga Kalixlaget match efter match?

Om det så var powerplay, boxplay eller tekningar i egen zon så var det denna trio som kom in på isen, dom har ett väldigt stort ansvar som jag tycker dom sköter alldeles utmärkt.
Kommer dock att bli en jobbig säsong för denna trio, dom kommer förmodligen spela uppemot 30 min varje kväll.

# Boudin skapar en trygghet i försvarsspelet, en riktig ledare i dom bakre leden och som back så orkar man en matchning på 30 min bara man är hyfsat bra tränad.

# Karlsson är en sniper som ligger och hugger på varenda puck som kommer lös, lyckas man matcha honom sparsamt i boxplayspelet så kommer han ha mycket energi över till det offensiva, Kalix målkung i vinter skulle jag sätta mina pengar på.

# Vikman är i mina ögon en toppspelare i div 1, hade en känsla av att han skulle falla bort mot tuffare motstånd men i och med gårdagens insats så suddar jag bort detta tvivel.
Vilken puckbärare, så lugn och så kreativ så jag bara njuter, tar ett gigantiskt ansvar och mycket kommer hänga på honom i vinter. Han är definitivt en kille som kan avgöra matcher på egen hand,  han är även en kille som gör sina medspelare bättre.

Varför har du inte testat dina vingar på en högre nivå Anders Vikman?

Ville ha svar på ytterligare en fråga under gårdagskvällen, är Kalix tränare Petter Christoffersson ännu lika vältränad?

Trots att jag såg han med bara jackan på så analyserade jag fram att han minst var lika vältränad som sist jag såg han, man pratar ännu uppe i Kiruna om Petters överkropp..

Så där har dom båda lagens tränare en gemensam nämnare, båda har nämligen kultstatus uppe i gruvorten..

Ett annan intressant notering, Roki 79-Kiruna 3-2 efter sudden..
Målskyttar för Kiruna som så många gånger tidigare denna försäsong, Bergenström och Esseryd..

I dag tar Kiruna emot Boden på bortais, blir det lika ojämnt nu eller bjuder Boden upp bättre denna gång?
Svaret kommer under kvällen..

Over and Out!


Länktips och lite gott och blandat!Hittade på lite intressant läsning när jag slösurfade runt i cybervärlden, det är Haparandas egen golden-Seb som har startat upp en blogg.
Verkar som om man ser till dom inledande inläggen att man får följa Happis hetaste singel och tillika min gamle TV-puckspolare i hans letande av det andra könet.
Blogginnehavaren själv är en riktig hockeyplayboy, det land inte han har spelat hockey i så finns det förmodligen ingen som utövar denna fantastiska sport.
Länkar den här nedan, läsvärt om inte annat för er singeltjejer i Haparanda området..

http://lukin.blogg.se/

Annars så har jag haft en bra dag, var med och värmde med grabbarna under förmiddagen, efter att dom klivit av isen så körde jag en hel del skridskor på egen hand.
Gäller att försöka träna så bra som möjligt nu, man vet aldrig när det är dax för nya utmaningar.

Ser att det diskuteras en del i gästboken på svenskafans, en del är för och en del är emot mig precis som det ska vara i en sån här situation.
Jag tycker dock inte att det är riktigt rätt forum att ta den diskussionen i, skulle vara väldigt tacksam till om ni flyttade över den till detta forum i stället om ni nu så gärna känner att ni vill diskutera.

Tycker att i gästboken på svenskafans så ska man hålla sig till hockeyrelaterade saker i stället för juridiska diskussioner, så använd det forumet till att stötta grabbarna och analysera matcher etc.

Kl 19.00 i kväll är det då dax för genrep för både Asplöven och Kalix antar jag, som tränare vill man nog då få svar på dom flesta frågor medans man som spelare inte tar det alltför allvarligt om man inte kommer upp i nivå.

Som spelare är det lätt att flytta fram fokus på det som komma skall, alltså den upphaussade seriepremiären mot Kiruna.
Men givetvis känns det skönt om man får ett kvitto på att allting funkar bra, men ett dåligt genrep brukar ge en bra premiär sägs det.
För den skullen hoppas man väl inte som spelare att det ska gå dåligt utan handlar mer om att om det nu går dåligt så kan man falla tillbaka på denna skröna.

Nu tror dock jag att Asplöven kommer göra en mycket bra insats eftersom det hela tiden gått åt rätt håll, för varje match som har spelats så har fler och fler frågetecken rätats ut.
Det är egentligen det försäsongen handlar om, man vill för varje match som går se att man som lag utvecklas för att till seriestarten vara så nära lagets max i spelkvalite.

Efter kvällens match får grabbarna en välbehövlig ledig helg för att på måndag komma med fulladdade batterier, då börjar dom sista förberedelserna inför den härliga seriepremiären, är detta alla har väntat på sen den dagen vi gick på is.

Det jag personligen grämer mig mest över är att jag missar denna härliga drabbning, ända sedan spelschemat kom ut har jag haft mina tankar på denna match.
Tänk att man vänder norrut efter några år i södern och i första matchen får möta sin moderklubb i en kokande hemmaborg, snacka om tändning Jimmy hade haft då.
När man ligger och tränar som hårdast under sommaren så brukar jag ta fram bilder i mitt huvud där jag ser hur jag får valuta för allt slit man lägger ner, under hela den här sommaren har samma bild dykt upp om och om igen.

Jag har sett en utsåld hemmaborg där jag är med och avgör mot just Kiruna i premiären, det är bara ett fåtal sekunder kvar när jag skickar in det avgörande målet, lyckoruset jag känt just i den stunden är obeskrivligt.

Nu kommer det tyvärr inte bli så, men om inte annat har den bilden hjälpt mig otroligt mycket under alla dom timmar jag slitit i gymmet och i löpspåret.

Det blir inte alltid som man tänkt sig men drömmarna kan aldrig någon ta i från en..

Lycka till i kväll grabbar!

Stora proportioner!Denna dag har det varit betydligt lugnare med telefonsamtal och såna saker, kändes som att allt hade börjat lugna ner sig.
Jag tänkte för mig själv att nu kanske man slipper svara på frågor om vad det är som händer när telefonen just ringer.
Mannen presenterar sig som sportjournalist på NSD och min första tanke var, åh vad jobbigt.

Han ställer ett antal frågor om situationen som har uppstått och jag hör direkt att hans frågor är vinklade till att han ska få mig att prata negativt om föreningen.
Det är klart att han bara gör sitt jobb, han vill komma med en nyhet som folk vill läsa och det har jag full förståelse för.
Poängterar redan tidigt i samtalet att jag inte vill kasta nån skit på föreningen och att jag hoppas att han har full förståelse för detta.
Men när man svarar på frågor av journalister så har dom trots det alltid sista ordet eftersom det är dom som skriver artikeln, hoppas och tror dock att det blir en bra artikel som ingen kommer till skada utav.

Jag är inte direkt van om man säger så att göra en intervju under dessa former, dom gånger jag har gjort det är det när man skrivit på för en ny klubb eller efter matcher där reportern vill ha min och lagets vinkling om hur det såg ut.

Jag hoppas och tror dock att det var en ärlig man jag pratade med som skriver så ärligt han bara kan av dom svaren han fick, håller tummarna på en bra artikel både för mig och föreningen.

I dag har jag i alla fall återigen tränat med laget, fick agera back även denna träning. Har konstaterat att det var tur att man inte blev back, maken till sämre backspel har nog inte upplevts i Arena Polarica på många många år.

Men om man ska se någonting positivt så får man träna lite extra på ens fantastiska baklängesåkning och det är aldrig fel, hann med ett pass på gymmet i dag oxå där benen fick sig en rejäl lektion.

Annars så brukar benen vara svåra att köra tungt på under säsong eftersom man vill hålla sig fräsch till matcherna men såg nu detta som ett ypperligt tillfälle att köra i genom dom lite extra.

I morgon är tanken att jag förmiddagsvärmer på is med laget kl 11.00, tänkte efter att dom gjort bort sitt pass så ska jag gnugga lite extra.
Gäller att hålla sig i bra form trots allt, tränar gör man för sig själv och inte för någon annan.
Ska även försöka lägga in ett fyspass under eftermiddagen innan jag beger mig till arenan för att skåda mötet med Kalix.

Tror vi får se ett bra Asplöven i morgon kväll som tar emot Kalix, derbyn brukar vara lätta att tända till inför.
Hoppas att publiken sluter upp lika bra som i tisdags, kanske kan få en hel del Kalixbor till matchen oxå?

I Kalix ber jag er hålla ett extra öga på Anders Vikman, en teknisk och väldigt bra center som har spelat på för tok låg nivå dom senaste åren.
Anders är bra på att bära upp puck i uppspelsfasen och sedemera hålla i den i anfallszonen, det är han som kommer bära det unga Kalix gänget i vinter.
Även en gammal Asplöven bekanting återfinns i Kalixsdressen, Johan Karlsson som spelade i Asplöven så sent som under förra säsongen.
En snabb och avig kille som är utrustad med ett fint skott.

I Asplöven så kan jag inte plocka ut någon enskild spelare som ni ska hålla ögonen på utan alla spelare besitter en otrolig kompetens.
Jag är själv dock mycket intresserad av att se Asplövens powerplay då det kryllar av spelskickliga och skottstarka spelare som vet vart målet finns.

En annan sak som jag är nyfiken på är om Kalixtränaren Petter Christoffersson ännu är lika vältränad, kommer mycket väl i håg Petter från hans Kirunasejour då han var ett fysiskt praktexemplar.

Men gott folk, pucken släpps kl 19.00 så se till att vara där i tid..

Flaggar även för seriepremiären fredagen den 19 september då östra Norrbottens stolthet tar sig an sina värsta antagonister Kiruna i en förhoppningsvis fullsatt hemmaborg.

Tack för denna kväll..


Historisk premiär!I morgon fredag så gör den nystartade föreningen Kiruna City sin historiska matchpremiär, laget tar emot Kirunas junior kl 19.00 på lombia ishall.
Kiruna City är ett av dom profilstarkaste lagen i div 2 norra A, man har ett väldigt rutinerat manskap med många hundra matcher från högre divisioner på kontot.

När nu klubben går in i sin första träningsmatch så gör man det dessutom i otroligt vackra tröjor, ett av hockeysveriges snyggaste ställ kan föreningen presentera.
Min personliga favorit är annars Frölundas retroställ men Citys har redan blivit en av mina absoluta favoriter.

Vad kan man då förvänta sig i klubbens premiär?

Dom möter ett skridskoskickligt lag och just skridskomässigt ska nog inte City försöka mäta sig med ungtupparna utan dom får helt enkelt lita till sin rutin.
Motståndarna har säkerligen hunnit en bit längre i sina förberedelser men personligen så tror jag att rutin slår ungdomlig entusiasm denna gång.

Jag skickar under morgondagen ut en scout som ska bevaka denna historiska händelse, hoppas och tror inte att han ska behöva sitta ensam och frysa utan hoppas att både publik och spel ska ge en värmande effekt även på honom.

Matchtips: KIF jun- Kiruna City 4-7 ( Sätter även en slant på att Henrik Engström kliver av isen med ännu ett hattrick på kontot)


Publiktips: 300 (är det för mycket eller för lite?)


Funderingar!Det senaste dygnet har varit minst sagt kaotiskt, klockan hade just passerat 07.00 när jag fick det första samtalet och sen har det bara rullat på.
Skulle tippa på att lite drygt 50 personer har hört av sig under dagen och det  känns kul att ha deras stöd.

Det som har inträffat har väl nu börjat sjunka in en aning, känns inte lika overkligt nu som det gjorde för ett x antal timmar sedan.
Kan väl konstatera att både jag och föreningen har haft lite större förväntningar på mig än dom jag levt upp till men konstaterar samtidigt att jag kanske inte riktigt fått chansen.
Jag har varit ganska klar med att jag brukar vara trögstartad och jag trodde faktiskt att föreningen hade ett större tålamod än så här, hade det gått en 6-7 matcher in i seriespelet så hade jag kunnat acceptera detta bättre.

Skillnaden mellan försäsongsmatcher och seriematcher är ganska markant och om jag ser till mig själv så lyfter jag mig oftast några nivåer när det kommer till att spela om poäng.
En aspekt till som jag har i detta ämne är att jag lagt upp min träning för att vara som bäst när det gäller som mest och inte för att lyckas under denna tidsperiod.

Kanske på så sätt skulle tänkt mer på mig själv och försökt formtoppa mig till den första månaden på is redan men kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att tålamodet för dom styrande skulle vara så kort.
Kanske var dumdristigt utav mig men inget jag kan ändra på nu utan bara acceptera att jag inte kom upp till den nivån både jag och föreningen hade hoppats på.

Visst att detta inte är någon social verksamhet utan elitidrott vi pratar om, men hur skulle det se ut om man i elitserien rev kontrakt till höger och vänster?

Vill minnas att tex en spelare som Jukka Voutilainen i HV 71 hade en bedrövlig första säsong i  föreningen medans han under sin andra säsong var en av guldmakarna, kanske var föreningens goda tålamod som till slut bar frukt?

Alltså om jag ska sammanfatta mig kort så om jag ser till det sportsliga för stunden så var det väl så att om man skulle bryta med någon spelare så kanske jag skulle vara en av dom men man ska samtidigt komma i håg att jag står under kontrakt och att det på så sätt är omöjligt att bryta detta om jag inte missköter mig på något sätt.

Jag hade haft full förståelse om jag kom otränad, inte passade in socialt eller om jag helt enkelt misskötte mina åtaganden på något sätt, men detta är inte fallet denna gång.

Varför skriver man ett kontrakt?

Mitt enkla svar på den frågan är att man binder upp sig vid en spelare under kontraktstiden och på så sätt skapar trygghet för både förening och spelare.

Man kanske skulle börja timanställa spelare eller ha dom på en vikarielista?

Jag vet inte om detta som sker just nu skapar trygghet i truppen då spelarna nu vet att fast dom har ett gällande  kontrakt så kan föreningen bryta det hur som helst och tro att du som spelare ska acceptera detta.

Det är väl mycket därför jag just nu står på mig och ska ha kompensation för detta, inte så jäkla kul att vara utfryst och inte få spela matcher men jag gör det för grabbarnas skull.

Jag vill helt enkelt statuera ett exempel för föreningen, det ska inte vara så himla enkelt att bryta ett gällande kontrakt som dom tror att det är.
Visst ska man väl kunna bryta ett kontrakt men då får man också som förening ta sitt ansvar och lösa det ekonomiskt i hop med spelaren, i detta fall är det även en otroligt bra deal som föreningen fått utav mig.

För i första hand så vill jag att grabbarna ska få trygghet och kunna börja bygga på det som ska ge resultat i mars-april, tror stenhårt på detta gäng och tror och hoppas att dom ska få uppleva något fantastiskt i hop.

Jag hade gärna varit med på denna resa men accepterar även beslutet som föreningen har tagit, tillhör väl juridiskt sett ännu truppen men känns väl inte som att man är en del av den längre.

Grabbarna har i alla fall full förståelse och har ställt sig bakom mitt beslut att fortsätta träna med truppen, har fått sånt fantastiskt stöd av dom vilket inte minskar mina drömmar om att dom ska få uppleva något fantastiskt i hop.

Det enda jag kan glädjas åt just nu är att bloggen är på väg att spränga 1000 strecket denna dag, det är en otrolig siffra som skänker glädje även denna tunga dag..

Hoppas vi kommer till en lösning under morgondagen, för så länge detta är olöst så suger det energi ur spelartruppen och det är det sista jag vill just nu.

Jag vill även poängtera att jag inte vill skada föreningen på något sätt, det enda jag vill är att få upprättelse och på så sätt kunna gå vidare med min hockeykarriär men framförallt med det vardagliga livet.

Tack än en gång grabbar för att ni ställt upp för mig i dag, ni är ovärderliga..

Tack för alla trevliga kommentarer som ni läsare lämnat här i bloggen, även dom betyder himla mycket för mig..

Nu ska jag försöka släppa detta och tänka på något annat, inte blivit särskilt mycket sömn under det senaste dygnet..

Tack för denna gång..

Uppdatering av läget!Man har nog aldrig varit så populär från omgivningen som en dag som denna, har väl inte hunnit så mycket annat än att sitta i telefon. Den frågan jag får svara på mest är om vad som egentligen händer, i ärlighetens namn så är jag lika förundrande själv.

Vill dock passa på att tacka alla bekanta, obekanta och framförallt alla lagkamrater för det otroligt starka stöd jag fått, det är såna som er som gör att man trots allt kan se en aning positivt trots allt.

Det senaste är att jag hade ett möte i morse som jag inte blev ett dugg klokare av utan snarare tvärtom, där hävdar dom styrande krafterna i föreningen att dom gärna vill ha mig kvar och att det ekonomiska inte var ett dugg inblandat i denna situation.

Så just nu känns allt en aning virrigt, vem ska jag egentligen lyssna på?
Jag gav då Asplöven en chans att lösa mig från kontraktet, gav en väldigt schysst deal som Asplöven tjänar betydligt mer på än vad jag gör men ingenting som klubben nappade på.

Så som det ser ut just nu så kommer jag träna med klubben och ställa upp på dom åtagande som dom tilldelar mig, men som jag fick förklarat för mig i går så är jag aldrig aktuell för spel.
Jag kan inte göra så mycket mer just nu än att fortsätta som vanligt och förhoppningsvis ska vi komma överrens om en lösning inom en snar framtid, man tränar ju trots allt för att som belöning för det slitet få spela matcher.

Jag tycker väl inte att nån skugga ska falla över föreningen, dom fattar beslut som dom tycker gynnar föreningen och truppen i första hand och detta måste man acceptera.

Men eftersom dom som det ser ut nu kommer ha kvar mig i truppen och på så sätt vara tvingade att betala ut lön så är ju jag tveksam till om det är det ekonomiska som har grundat detta beslut.

En sak ber jag av er läsare, kasta inte en massa skit på föreningen i olika forum nu utan fortsätta stötta östra Norrbottens stolthet..
Föreningen gör allt dom kan för att skapa ett slagkraftigt lag och i deras planer ingick inte jag, så enkelt är det.

Fortsätt sluta upp runt klubben på ett lika bra sätt, ni behövs för att målet om allsvenskan ska leva kvar..


Ps: Om man ska se något positivt i detta så går bloggen mot ett svårslaget rekord denna dag, rekordet från i går på 520 besökare kommer vara ett minne blott inom någon timme =)

Over and Out!

Over and Out Asplöven HC!Detta inlägg blir det tyngsta jag gjort hittills på denna blogg och vissa personer kanske denna gång får ta lite för mycket kritik, men just nu är jag bara så fruktansvärt arg och besviken..

Kl 22.40 i kväll fick jag meddelat att jag inte längre är en del av Asplöven HC, på pappret är jag givetvis ännu det eftersom jag har ett gällande kontrakt.
Jag fick meddelat för mig att klubben sitter inne på en för dyr spelartrupp och att fjärdefemman ska bestå av juniorer, där av orsaken till att klubben vill bryta kontraktet med mig.

Jag kan givetvis stanna kvar och träna och på så sätt göra min del av kontraktsansvaret och på så sätt varje månad få ut min hemskt stora lön, märk väl att det var mycket ironi bakom ordet hemskt.
Jag kan oxå gå med på att bryta mitt kontrakt och på så sätt var öppen för "arbetsmarknaden",också alternativet att jag och klubben aktivt hjälps åt till att hitta någon som tar över mitt kontrakt finns.

Dessa alternativ finns alltså, förlikning är en annan. När klubbar i Europa och även i elitserien bryter ett kontrakt och gör en förlikning brukar summan hamna på mellan 65-75 % på kontraktssumman.
Så blir upp till mig och Magnus Lehto att förhandla fram det alternativet som gynnar båda parter bäst, om du dyker upp på mötet denna gång?

Klubben har satt sig i en ganska jobbig sits eftersom dom sitter inne på alltför många kontrakt utan att ha täckning på banken för dom, så blev det sagt på mötet i alla fall om nu det är hela sanningen?

Kan även vara så att man inte varit nog bra, det är väl givetvis så att om klubben vill bryta kontraktet med en så har man inte varit tillräckligt bra.
Men i vilket fall som helst så kan man aldrig veta om det är det sportsliga eller ekonomiska som har skapat denna situation, tycker i vilket fall som helst att detta är en aning pinsam situation för klubben.

För hur man än vrider och vänder på saken så är det ett jättemisstag från den sportsliga sidan i föreningen, aldrig roligt att behöva bryta kontrakt.
Sen förstår jag om klubben hade väntat sig mer av till exempel mig, men tycker att efter dom förutsättningar jag har fått så har jag gjort det helt ok.
Jag har också varit noga med att påtala att jag är en riktig slowstarter och att det brukar lossna först till premiären, man kanske ska ha större tålamod än så här med en kontrakterad spelare?

Jag är också den första att instämma på att jag inte riktigt kommit upp till nivå, men kan även också erkänna att jag tagit ett steg i rätt riktning för varje match som gått.
Vet inte vad Asplöven hade väntat sig av mig, jämför mina meriter med många andra spelares meriter i truppen så inser man ganska snabbt att jag inte är här för att frälsa klubben.
Det kryllar av otroligt skickliga och meriterade spelare i dom första två femmorna, där kunde dom väl inte tänka sig att jag skulle ta plats?

Tycker själv att med tanke på att jag fått 3-4 byten per period att jag gjort mitt jobb, inga riktiga misstag, varit inne på 1 mål bakåt på dessa 7 matcher och inte gjort bort mig på något sätt.
Jag har väl inte heller glänst direkt men det har jag samtidigt inte gjort sen jag var typ 15 men jag kommer till jobbet varje dag och gör mitt jobb.

Månaden här har annars varit kanonbra, underbara lagkompisar, bra förutsättningar och en stad som börjar leva upp, lägg därtill att hockeyintresset börjar bli riktigt bra så förstår ni att det inte är med glädje jag lämnar.

Under morgondagen så får man väl helt enkelt börja leta nåt nytt, men kommer inte kunna skriva på något innan jag och Magnus har förlikat.
Antar att Magnus hoppas på att jag snällt bryter mitt kontrakt och åker min väg, men kommer vi inte överrens så får jag väl sitta och träna av min kontraktstid.

Så jag hoppas att jag och Magnus kommer överrens redan under morgondagen, underlättar inte direkt att det är den 10 september och att serierna kör i gång snart.
Dom flesta lagen har spikat sina trupper och i ärlighetens namn, hur attraktiv är en sparkad Asplöven spelare på marknaden?

Just nu kan jag inte tro att detta händer, var tvungen att ventilera och skriva av mig mina tankar.

Ber om ursäkt till föreningen om detta inlägg skadar er på något sätt, inte min avsikt..

Ber även om ursäkt till Magnus Lehto eftersom jag påtalar hans namn en hel del, men som Asplövens allt så är du den enda jag kan kasta lite skit på =)

Passar även på att tacka er grabbar och er andra runt laget för denna tid, har varit helt otroligt kul och denna tid är något jag inte skulle velat ha ogjort..
Håller alla tummar jag kan för att ni ska få uppleva ett avancemang till allsvenskan tillsammans med alla härliga supportrar, man kanske får komma på segerfesten?

Tack för i kväll, denna blogg kommer förmodligen inom kort flyttas ut från svenskafans forumet men hoppas ni alla som läser denna redan har den sparad i favoriter ;)
 

Asplöven HC-Hokki 4-2 (0-1, 3-0,1-1) skott: 35-34Kvällens drabbning kan väl sammanfattas med ett enda ord, utvisningar.
 Första perioden var en orgie i utvisningar av oss, 8 stycken 2 minutare hann vi samla på oss innan perioden var till ända. Ett bra boxplayspel och en Timo Lindström i högform gjorde att vi trots det kunde gå till pausvila med bara ett mål i baken.

Andra perioden var den motsatta, den period var det Hokki som drog på sig en 6-7 utvisningar och där vi visade upp ett betydligt bättre powerplay än vad Hokki visade upp i den första perioden.
Kvitteringen till 1-1 var ett skolboksexempel i powerplay spel där Omark med en härlig passning rakt genom deras box som Korhonen klipper till direkt på, snyggt.

2-1 målet är inte sämre det, Oikarinen är det som denna gång hittar Lundberg med en fin framspelning mitt in i deras box, Lundberg nyper direkt och när han får på en bra träff så finns det ingen målvakt som hinner reagera.
Den mannen vet hur man skjuter, bland dom hårdaste skott jag sett alltså.

Vi får även in ett psykologiskt viktigt 3-1 mål med sexton sekunder kvar, Lindroth som får sätta sitt första mål i den otroligt vackra Asplöven dressen.

Tredje perioden börjar vi lika bra som vi avslutade den andra, får även in en puck av Waldehagen och där känns det som att vi punkterar matchen. Tyvärr slappnar vi av under dom femton avslutade minuterna men längre än till en 4-2 reducering kommer inte Hokki denna kväll.

Jag tycker personligen att vi gör en av våra bättre matcher under denna försäsong, vi börjar få ett bra flyt i spelet och alla börjar hitta sina roller.
Timo i målet var alldeles lysande denna kväll och räddar oss under dom svackor vi får i matchen, svackor kommer alltid under matcherna och då känns det väldigt tryggt med ett så pass stabilt målvaktsspel.

Min egen insats var väl en av dom bättre under försäsongen, hade ett par bra lägen som jag skulle förvaltat på ett klart bättre sätt. Det finns dock en hel del detaljer som ännu kan bli mycket mycket bättre men känner att det är på rätt väg åtminstone.

Noterade även att det var mycket folk som sökt sig till Arena Polarica denna kväll, kul att känna att vi har det stödet i ryggen, ett stort tack till alla er.

Tack för denna gång, skönt med en seger..

Spelklar..Som det ser ut just nu så kommer nyförvärvet Joni Lindlöf till spel i kvällens match, han kände sig hyfsat pigg under morgonvärmningen och ska försöka sig på spel.
Ett glädjande besked för truppen och även för er som hade förhoppningar på att få spana in vårat senaste tillskott i kvällens match.

Även Ville Vikeväinen kommer i kväll till spel vilket innebär att alla backar är disponibla till denna match, hoppas på att få se mycket folk på läktaren nu när det bara är 10 dagar kvar tills premiären..

Ses i kväll gott folk!

Inför Hokki och glädjebesked för Kiruna..I morgon är det då dax för försäsongens näst sista match då Hokki besöker Arena Polarica, nedsläpp kl 19.00.
Vi var så sent som i onsdags i Finland och mötte Hokki i en liten liten by med en liten liten rink, den gången förlorade vi lite slumpartat med 6-3.
Vi får säkerligen se ett hårt checkande och fysiskt starkt Hokki under morgondagen, frågan är om dom får ut lika mycket av det på stor rink.
Jag har matcherna mot Roki i minnet där det skilde mycket på deras nivå på hemma respektive bortaplan, nu är Hokki ett betydligt bättre och mer meriterat lag som säkerligen är skickligare på att ställa om  till den större rinken.

Vi gjorde en bra match sist mot dom, åkte på en del slumpartade mål och vi är väl inte riktigt helt bekväma med det spelet som blir på dom mindre rinkarna men tycker ändå vi var värda minst ett oavgjort resultat.
Vi fick även känna på den hårt checkande hockeyn då vi besökte Luleå i lördags, så tror vi är bra förberedda inför morgondagen.

Det som jag dock tycker är viktigt när det börjar närma sig seriestart är att vårat eget spel fungerar, man behöver inte ha så mycket fokus på hur motståndarna spelar utan koncentrera sig mer på att få det vi tränat på att fungera under match.

Kan rekommendera supportrarna att komma till hemmaborgen i morgon kväll då matcherna mot bra finska lag oftast blir en fartfylld och tuff historia som vi ska göra allt som står i vår makt för att vinna, alltid bra för självförtroendet att vinna nära inpå seriestart.

Under dagens träning saknades förutom dom långtidsskadade (Mogemark och Strömbäck) även Andersson-Gran, Lindlöf och Vikeväinen.
Andersson-Gran helt borta för spel i morgon, Lindlöf väldigt osäkert då han dras med en rejäl förkylning och Vikeväinen även han lite krasslig men där det ser ut som att det ska kunna bli spel.

Hoppas på en bra match med hög intensitet under morgondagen där vi förhoppningsvis går segrande ur striden.


Seriekonkurrenterna Kiruna fick under eftermiddagen ett glädjande besked då målvakten Fredrik Alcen var på en ny röntgen av sitt opererade finger, han fick klartecken av läkaren att gå på is redan under veckan bara han är försiktig och använder ett skydd.
Seriepremiären ska om inga komplikationer uppstår vara utom fara, ett skönt och tryggt besked för ett Kiruna där Fredrik har en av nyckelrollerna.

                                                                    


Läste i NSD under dagen att Ulf Taavola inte sett Kiruna så här bra på många år, ett gott tecken för Kiruna när en så pass meriterad tränare använder dom stora orden.

Mitt inlägg tidigare under dagen har skapat en intressant debatt som vi får hoppas fortsätter i samma goda stil, stor risk att pengadebatter i slutändan hamnar på sandlåde nivå.

Börjar närma sig premiär nu, endast 11 dagar kvar tills hemmaborgen ska fyllas, eller hur gott folk?

Over and Out för denna gång..

Avundsjuka!Hittade detta rätt roliga inlägg i Asplövens gästbok på svenskafans..


Namn: Betraktare (Gäst IP:90.235.16.120)
Sänt: 2008-09-08 11:02
Tycker ärligt talat synd om er Asplövens supportrar...er förening är tyvärr en bubbla likt Halmstad, Team Boro mfl. Ja ja tänker ni, ännu en jantekille som är inne och skriver...men tyvärr så kommer jag att få rätt. Omsättning på endast 5 miljoner...jämför man med andra föreningar så inser man att ekvationen höga utgifter kontra låg omsättning inte går ihop, spelarlöner på allsvensk nivå för de spelare som fått betalt, vilket inte är alla. Flertalet spelare/fd spelare har lönefodringar på föreningen, svarta löner(vilket även den låga omsättningen skvallrar om) betalas ut på löpande band. Denna förening har allvarliga problem. Tycker helt ärligt att det kommer att vara trist att även Asplöven går detta tråkiga öde till mötes, ni är en frisk fläkt så länge det varar. Skillnaden mellan att vara topplag i ettan till att få lira rinkbandy i div åtta är bara en razzia från ekobrottsmyndigheten bort för er del...tyvärr.


Då har jag några följdfrågor till dig "Betraktare"..

Sen när blev spelarlönerna officiella i division ett ishockeyn, kanske kan länka mig till den sidan eftersom den är av intresse även för mig?

Omsättningen, har du forskat fram den också?

Lönefodringar, du kanske kan maila mig en lista på dessa spelare och hur mycket fodringarna är på?

Svarta löner, skulle också vara intressant att veta vart du fått den infon i från?

När du kan svara på dessa frågor så lovar jag att jag tar dig på allvar, tills dess åker detta inlägg liksom många andra inlägg i gästboken in i mappen avundsjuka.
Varför har Luleå alltid varit "hatade" i övriga Norrbotten, tror svaret stavas avundsjuka.
Dom har liksom Asplöven uppfattats som kaxiga och att dom tar lite för mycket plats och det har folk i jantelandet Sverige svårt för.

Inte sitter jag och är bitter för att Karlskrona stoltserar med en otrolig hall, en otrolig organisation och en otroligt fanatisk publik, en dröm för varje spelare att få uppleva en match iförd deras hemmaställ.
Jag unnar dom all framgång som är möjlig eftersom dom byggt upp något helt fantastiskt i den staden..

Men sen får man också räkna med att med en kaxig attityd som förening så får man också leva med att bli bespottade, all publicitet är bra publicitet var det någon vis som sa en gång.

Väntar med spänning på nya uppgifter av "betraktaren", vi lär väl se om du har några belägg för dina påståenden..

Over and out!

Kiruna-Roki 79 4-4Under söndagen tog gruvstadens stolthet emot Rovaniemi laget Roki på hemmais, blev delad pott i denna match då Marcus Erson bara med sekunder kvar kvitterade till 4-4. Enligt rapporterna var det en fysisk match som utspelades i ett högt tempo, en riktigt bra match helt enkelt. Målskyttar för Kiruna var Bergenström, Sandström, Esseryd och redan nämnda Erson. Nästa helg åker Kiruna på en miniturné där man ska möta Boden och Roki, blir intressant att se om dom orkar stå emot Rokis ännu mer fysiska hemmaspel.

Det är dom sista två matcherna som seriefavoriterna har på sig till att slipa formen innan premiären i Arena Polarica den 19 september, kunde inte hålla mig från att skriva seriefavoriterna eftersom det retar upp en hel del av alla blogg läsare =)

Givetvis får vi i Asplöven gälla som favorit inför det som komma skall, med dom etablerade värvningarna och en ordförande som gärna pratar upp oss i media.

Men enligt det jag har hört om årets upplaga av Kiruna så ser det väldigt bra ut, bättre än på många många år trots att Kiruna alltid varit med uppe i toppen. Dom har tyvärr haft som vana att inte räcka till riktigt när man kommit till spel i allettan under dom senare åren, men har på känn att dom i år kommer hålla även där.

Kul att min käre vän Henrik Bergenström kommit i gång med produktionen, kedjan med just Bergenström, Esseryd och Nyberg verkar trivas tillsammans, lägg därtill kedjan med Törmä, Lasu och Fredriksson så förstår man att Kiruna inte behöver vara så oroliga för sin produktion i vinter.

Är svårt för mig att prata och spekulera om Kiruna då dom är en av våra största seriekonkurrenter, men hoppas såklart på en bra säsong för dom så länge det inte går ut över oss..

Nu spårade jag ur lite igen, var meningen att bara bli ett kort matchreferat om matchen men lätt att man hamnar på sidospår..

Over and Out!

Tankar och reflektioner..Man har nu varit lite drygt en månad här i Haparanda, kan vara kul att summera denna första tid. Jag bodde och spelade här säsongen 01-02 och då var föreningen på en liten annan nivå än den förening man nu återvänt till. Man kan väl säga att allt från omklädningsrum till förutsättningar växt något enormt under dessa år, inte bara föreningen utan även staden har växt nåt otroligt den med.

Under min förra sejour så trivdes jag väl inte värst bra, första gången man bodde hemifrån, staden var ganska öde och så var det den där finskan som man inte förstod särskilt mycket av.
Trivdes dock otroligt bra med hockeyn, vi hade ett skönt gäng och hockeyn gick bra både för laget och för mig själv  om man ser till dom förutsättningar som vi hade den säsongen.
Då var det ett väldigt hemvävt lag där majoriteten kom från närområdet medans dagens trupp består mestadels av spelare utifrån.

Men hur har denna första månad varit?

Jag har trivts ypperligt hittills, staden har ett större utbud, laget har en otrolig sammanhållning och framförallt så sköts mycket i klubben väldigt bra, men finns alltid saker som kan förbättras.
Jag har haft för vana att alltid ha spelat i bottenlag och min första reflektion i skillnaden mellan ett bottenlag och ett topplag är inställningen.

Inställningen kan väl ha att göra med att förutsättningarna är olika, i div 1 så har oftast spelarna heltidsjobb och kommer på så sätt slitna till träningarna medans vi i Asplöven inte har många som jobbar heltid och på så sätt får man piggare och mer motiverade spelare till träningarna.
Många gånger i olika lag som jag spelat i  kan man känna att spelarna kommer till träningen för att man "måste"  medans man nu känner mer att spelarna kommer till träningen för att utvecklas.

Det är en aspekt till att jag trivs så bra, det är roligt att komma till träningen och se killarna brinna för det dom gör, dom liksom jag verkligen älskar det dom gör.
En annan aspekt till att det är så trivsamt är att eftersom vi är många som är lediga under dagarna så får man en helt fantastisk sammanhållning, vi lunchar till exempel alltid i hop på Ankis restaurang, passar på att rosa deras fantastiska husmanskost.
Så kort och gott kan man sammanfatta den första månaden med att jag trivts riktigt bra, proffsig inställning och en härlig sammanhållning kan man ha som nyckelord.

När jag skrev på kontraktet i April redan så gjorde jag det av en enkel orsak, jag ville spela och vara med och bidra i ett lag som tar steget upp en division. Då kändes det som att Asplöven var ett bra alternativ då det satsas hårt och chansen till avancemang inte bara är en utopi.

Nu är det så att det är många pusselbitar som ska på plats innan man kan börja prata avancemang, helst ett år som detta då bara ett lag tar sig upp till finrummet.
Men det känns inspirerande att vara en del av en förening som har den klara målsättningen, blir det inte i år man tar steget upp så har man i alla fall fått en ärlig chans till att för första gången i ens seniorkarriär vinna något.

En sak till som jag noterat under denna tid är att intresset växt något enormt för hockeyn, åker du taxi så börjar chauffören prata Asplöven, går du på ICA Maxi så får du prata Asplöven och går du in på OK/Q8 så får du prata Asplöven för att nämna några exempel.
Det är en viktig del för att nå framgång, intresse genererar i mer publik och sponsring och det i sin tur genererar i pengar så man ytterligare kan spetsa till förutsättningarna för A-lags truppen.

Om jag ska hitta någonting negativt så är det väl att man måste ta till vara bättre på ungdoms och juniorverksamheten, vet att det är något man har börjat jobba hårt på och har man killar som Andreas Haara i föreningen så är jag övertygad om att man inom några år står sig stark även på ungdoms och juniorsidan.
För i slutändan är det juniorerna som avgör hur starkt ett A-lag blir, det är dyrt att värva i hop en hel trupp och dessutom tappar man viktiga saker som juniorer oftast står för.
En junior som kommer upp till A-laget står oftast för hjärta till föreningen, ger 110 procent varje träning och tar alla chanser han får att bänka någon etablerad spelare.

Nu har jag ventilerat en del tankar och funderingar som jag har, nu bereder jag plats för en hel del nya sådana =)

Börjar närma sig nu, tolv dagar kvar tills premiären är ett faktum, då fyller vi väl hemmaborgen gott folk??

Luleå J-20-Asplöven HC 3-6Eftersom det finns en matchrapport ute på Asplövens svenskafans så gör inte jag nån grundligare undersökning av denna match.

Vi såg i dag mycket piggare och rappare ut än vi gjort på länge, sen fick vi även bra utdelning i dag vilket jag inte tycker att vi riktigt fått i tidigare matcher.
Tidigare matcher har vi fått slita oerhört för alla våra mål medans det i dag studsade mer våran väg, kanske på grund av att vi gjorde mål redan i första bytet.
Kedjan med Lindlöf, Omark och Waldehagen firade i dagens match stora triumfer, Waldehagen bjuder på tårta på måndag efter sina tre mål.
Men dagens snyggaste mål stod firma Pakisjärvi/Lundberg för, där Lundberg vann en puck i ena hörnet och flippade in den rakt på Pakisjärvis klubblad mitt i slottet. Pakisjärvi avslutade det fina förarbetet med en stenhård handledare i målvaktens högra kryss, hockeygodis på hög nivå.

Kul att notera två stycken backmål, Vikeväinen och Korhonen kom med i målprotokollet. Villes var en distinkt handledare medans Timos var mer utav en chanspuck, men det målet visar att det lönar sig att lägga ner puckar mot målet.

Efter dagens match funderar man på hur vi kunde förlora med 1-5 hemma mot Luleå, men varje ny match får olik karaktär. I dagens match var det vi som fick fast dom högt i banan, åkte mer skridskor och hade distinktare avslut och genom detta så vände vi en förlust till en seger. Ishockey är enkelt i bland =)

Noterade rekord i bloggen under torsdagen då jag hade 448 st läsare, passar på att tacka alla er som läser denna.
Rykterna går att till och med familjen Lundberg hemma i Älvsbyn är in på denna sida, gratulerar Älvsbyn till att dom också har fått bredband till byn.

Nu väntar pokerkväll hemma hos "Bom-Bom Slovakia", får hoppas man går hem med vinst även därifrån och med 100 euro på fickan.

Kiruna-Boden 10-4 och Ln91-Clemensnäs 7-1 är dagens result från lagen i våran serie, enligt rapporterna så var det kattens lek med råttan uppe i Kiruna i dag medans Clemensnäs resultatet var lite missvisande då dom spelade bättre än resultatet visade.
Kiruna verkar bli riktigt giftiga i år, kommer bli en stenhård kamp om seriesegern om jag får tippa lite, Kirunas hemvävda mot Asplövens ihopköpta blir en intressant match.

Over and Out för denna gång..

Inför Luleå J-20I morgon kl 14.00 så är det då dax för våran sjätte utav åtta träningsmatcher, denna gång åker vi till den något slitna Coop Arena för möte med Luleås J-20 lag.
Luleå är ett lag som vi förlorade mot så sent som förra helgen, då blev siffrorna 1-5 i våran hemmaborg.
Dom har ett ganska simpelt spelsystem, lägger ner mycket puckar på djupet och checkar otroligt hårt vilket renderar i att våra backar får ta en hel del snabba beslut.

När Luleå checkar och går framåt så hårt som dom gör så är dom väldigt sårbara för spelvändningar och det hoppas jag vi kommer kunna utnyttja bättre än vi gjorde sist. Vårat förra möte med Luleå var en märklig historia, tycker vi är bättre i det mesta men drar på oss otroligt mycket utvisningar som gör att vi tappar våran spelrytm. Jag tycker dock att siffrorna 1-5 inte riktigt speglar matchbilden men man ska samtidigt komma i håg att Luleå den gången gjorde en väldigt bra match.

När vi nu möter dom i deras hemmahall så tror jag att dom kommer ligga på ännu hårdare och ännu tuffare än när vi möttes i Arena Polarica, tror dock att vi kommer kunna dra nytta av matchen mot Hokki som vi hade i onsdags.
Hokki checkade oxå väldigt hårt på en väldigt liten rink och det tyckte jag vi löste på ett bra sätt, morgondagens match utspelar sig ju på dom svenska större rinkarna där man oftast inte får samma goda resultat i sin checking som på dom finska.

Vi har sett piggare ut i veckan och lägg därtill att det är ett Asplöven som kommer till spel med två raka förluster i bagaget så inser ni att det är ett revanschsuget lag som i morgon vill bryta den trenden.

Joni Lindlöf gjorde i dag sin första träning med laget, det man kunde utläsa av det är att han har ett bra skott, bra händer trots sin storlek och ett bra driv i sin åkning, övertygad om att denna kille blir en bra tillgång till våran trupp.

Matchrapport kommer under kvällen i morgon, skulle sitta riktigt fint med en vinst..

Over and Out!

Utförligare rapport av matchen mot Hokki!I går var vi då i väg på en Finlands turne för möte med mestis laget Hokki som kommer från staden Kajaani. Men eftersom deras hemmahall är under renovering så passade vi på att spela i byn Kiuruvesi där även Hokki låg på träningsläger. Kiuruvesi ligger mitt i Finland, lika långt till Ryssland som till Sverige men bebyggelser och ishall var mer likt det förstnämda.

På vägen dit så stannade vi för att äta i Uleåborg, där åt vi i Oulun Kärpets restaurang som låg inne i deras arena, en mycket fin restaurang och en mycket fin arena kan dom stoltsera med.

När vi kom fram till denna lilla byn som vi skulle spela i och till slut hade hittat ishallen så var det ett förvånat Asplöven lag som steg in i den lilla ishallen. Rinken var så liten så man häpnades, när man stod ytterst på tekningarna i ytterzonen så stod man mot sargen och någon mittzon var det knappt tal om.
Rinken var nog minst 4 m smalare och 4 m kortare än en svensk rink, dessutom hade den väldigt höga sarger och galler i stället för plexiglas.

Så våran gameplan inför denna match fick revideras långt innan nedsläpp, vi insåg att försöka spela hockey skulle bli en omöjlighet.
Denna match insåg vi skulle handla mestadels om dump and chase och hård forechecking, något som brukar gynna dom finska lagen.

Matchen startade oxå i ett väldigt högt tempo där Hokki satsade stenhårt i  varenda närkamp och satte hård press på våra backar, tyckte dock att vi stod upp otroligt bra trots att detta var en hockey som vi inte är riktigt van vid.
Dom första 10-12 min tycker jag att det är vi som skapar dom hetaste chanserna, men efter att dom får in 1-0 pucken så blir vi en aning passiva och Hokki kan gå till periodvila med en 2-0 ledning, deras andra mål tycker jag att dom slår ur Timos plockhandske när han har blockerat.

Andra perioden tycker jag vi har helt och hållet, dom drar på sig en hel del utvisningar tack vare att vi åker mycket skridskor, vi reducerar välförtjänt genom Waldehagen till 1-2 men minuten senare så får Hokki in ytterligare ett mål.
Hokki hinner även göra 4-1 innan Lundberg i spel 5 mot 3 fint framspelad av Oikarinen kan stöta in reduceringen.
Men som efter vårat första mål så får dom strax efter in 5-2 pucken som dom även håller perioden ut.

Tredje perioden är en jämn historia där dom får in en puck till innan Oikarinen avslutar målskyttet och fastställer slutresultatet 6-3 i Hokkis favör.

Sammanfattningsvis tycker jag att vi gör en bra match, vi åker på en del slumpaktiga mål och vårat boxplayspel kommer tyvärr inte upp till normal standard denna kväll.
Just powerplay och boxplay spelet har vi ännu inte lagt ner så mycket tid på utan det är något vi kommer jobba på mycket dom närmaste veckorna, är en väldigt avgörande spelform nuförtiden när reglerna är så pass hårda som dom är.
Tycker att vi står upp bra under gårdagen, vi är värda ett bättre resultat än det som blev. Men hockey är en marginalsport, i bland studsar inte pucken ens väg och då blir det snabbt några extrapuckar i det egna nätet.

Man ska väl även komma i håg att Hokki är ett bra och meriterat lag som är van att spela på dom små rinkarna, dom la ner mycket fler puckar mot vårat mål och drev även betydligt hårdare mot vårat mål än vad vi gjorde.
Det blir på dom små rinkarna ett mer transatlantiskt spel och det är svårt att skapa målchanser på något annat sätt än detta.

Vi som är ett puckskickligt lag kommer säkert få i sär dom mer och skapa betydligt fler målchanser redan på tisdag då vi tar emot dom i våran hemmaborg där det finns betydligt mer ytor att röra sig på.

Så det man kan säga om matchen i går är att vi bjuder upp till en bra kamp men har inte marginalerna på våran sida denna kväll, dock ett klart steg framåt jämfört med matchen i söndags.
Lägger ut 2 bilder nederst på sidan från ishallen vi spelade i, bilderna är dock inte av bästa kvalite.

I dag är det våran rehabdag, vattengympa, simning och isbad står på schemat, låter mysigt men ni ska tänka på att det är Valle Olsson som håller i även detta pass och efter hans pass brukar man inte vara särskilt kaxig =)

                                                                                                          
   
                                                    
Härlig arena =)


Testar wap funktionen på mobilen..

Sitter på bussen hem efter matchen mot Hokki..Verkar funka att wapa fast man sitter på det finska nätet. Matchen i dag slutade med förlust 6-3 mot ett starkt Hokki. Vi gjorde enligt mitt tycke en bra match men åkte på en hel del slumpmässiga mål..Matchen spelades på en otroligt liten rink,minsta jag någonsin spelat på..Kommer med en utförligare rapport under morgondagen då vi kommer hem för sent för att jag ska orka börja skriva. Men nu vet jag att jag kan blogga även i bussen :)

Inför Hokki och ny forward klar..Under tisdagen så presenterar Magnus Lehto och Asplöven HC ytterligare en värvning, denna gång den 24 årige finländaren Joni Lindlöf som senast kommer från en try-out med det finska SM-liiga laget Tappara.
Fjolårssäsongen tillbringade han i TuTo som spelar i mestis, där mäktade han med 32 poäng på 45 matcher.

Enligt rykten så var han ytterst nära att ta en tröja i Tappara men åkte ur under sista gallringen, Joni beskrivs som en stor och stark powerforward som även kan användas som center.
Han väntas anlända till Haparanda under torsdagen, vi hälsar Joni välkommen till Asplöven och Haparanda..

I morgon så väntar då en tuff bortamatch mot Hokki som är ett mycket etablerat mestis lag, detta blir våran tuffaste utmaning denna försäsong.
Vi har i dom tidigare matcherna i Finland haft förtvivlat svårt att komma till avslut på dom något mindre rinkarna, men det är något vi får ändra på under morgondagen.

Något som vi förhoppningsvis tagit lärdom av efter Luleå matchen är att vi inte kan ta en himla massa utvisningar, blir svårt att vinna matcher med en man mindre på isen.
Träningarna i veckan har sett betydligt bättre ut och det är kan jag intyga ett revanschsuget Asplöven som i morgon kommer till matchstart, vi vill bevisa för oss själva att vi kan så mycket mer än vi visade i söndags.

Nu tycker inte jag som många skriver att matchen i söndags var en ren katastrof, resultatet var kanske inte det bästa men fanns ändå en del ljusglimtar.

Boxplayspelet fick vi nöta mycket på under den matchen och det gjorde vi riktigt riktigt bra, starten i matchen var otroligt bra då Luleå knappt kom ur egen zon under dom första minuterna och sen tycker jag att i spel 5 mot 5 var det vi som styrde och ställde helt och hållet.

Om Hokki vet jag inte mycket mer än att det är ett riktigt bra lag som förmodligen spelar likt alla finska lag, checkar hårt, spelar fysiskt och har snabba omställningar.
Tycker det är kul att vi denna försäsong mött lag som man inte spelat mot tidigare, ger en nya erfarenheter i ens hockeyliv, Kiruna och Piteå hinner vi tex möta nog många gånger under seriespelet ändå.

Kommer en väldigt sen matchrapport i morgon kväll då det är över trettio mil till Kajaani...


Over and out..


Spinning 06.30Klockan 06.30 så mötte vi då upp Riku och Valle på fysioteket för ett spinning och cirkelträningspass. Det var ett gäng trötta ögon som satte sig på cykeln för att genomföra detta pass. Men allt eftersom Riku började skrika så vaknade vi till, det var faktiskt rätt skönt till slut ändå.
Valle och Riku vill i möjligaste mån separera på fys och ispassen för att på så sätt få bättre kvalite i dessa pass, att köra fysen direkt efter isen gör att passen blir långa och att vi blir väldigt energilösa under fysen.

För att det ska vara möjligt eftersom både Riku och Valle har sina ordinare jobb att tänka på oxå så får man helt enkelt lägga passen denna tid, inte optimalt men det bästa man kan göra av situationen.

Sen ska man även tillägga det att hur många lag på våran nivå har möjligheten att träna på förmiddagen tillsammans? Dom enda som inte kan sluta upp under morgonen är Stano, Huhta och Pakis som jobbar heltid alla tre.

Så förutsättningar finns verkligen hos oss, vi har det bättre än många allsvenska lag till och med och då får vi oxå leva lite med kraven utifrån.

Det är dock många som direkt vi åker på en förlust eller spelar lite dåligt börjar gnälla om att nytt folk måste in, truppen håller inte osv..

Tänkte försöka uttrycka mig hur vi spelare och alla runt laget tänker under en försäsong..

Man spelar matcher för att vinna matcher oavsett om det är på träning, träningsmatch eller serielunk..Under försäsongen dock så måste man mer se till prestationen än till vinsten, en försäsongsmatch tar jag hellre att vi spelar lysande och förlorar än att vi spelar uselt och vinner..

Så i truppen så blir det ingen större oro om vi förlorar fast vi såklart alltid går för vinst, den gången vi börjar fundera är om vi spelar dåligt match efter match och inte kanske hittar problemet, eller att vi förlorar på samma misstag match efter match.

Träningsmatcher innan serien startar är till för att spela i hop laget, kommer det 15 nya så kan det såklart inte funka direkt utan match efter match så jobbar man bort fler och fler misstag tills man är nere på så nära noll som möjligt.

Så ni som ser matcherna, försök se i ett längre perspektiv och kanske till och med kan tycka att det är bra att vi vissa matcher tar en mängd utvisningar och gör en del individuella misstag så här på försäsongen. För gör vi alla misstag nu, pratar i genom det som händer så ska ni se att när serien startar så har vi jobbat borta det mesta av detta och det är när serien drar i gång som vi oxå ska vinna matcher..

Men förstår såklart er som ser på oxå, ni vet att Asplöven satsar hårt, har en hög målsättning och att spelarna i truppen har bra förutsättningar, då vill man såklart alltid se sitt lag vinna matcher oxå. Inte många som går på hockey för att dom vill se sitt lag förlora..
Sen ska man oxå veta det, att ju högre upp mot toppen man kommer, desto hårdare blåser det. Som spelare i Asplöven så får man räkna med att det kommer vara höga krav på en, och lovar att vi har minst lika höga krav på oss själva.

Slutligen, var en stor skillnad på träningen i dag och i fredags, kanske var en förlust mot ett juniorlag som var det bästa som kunde hända just nu.
Allt ont för nåt gott med sig, nu ska vi bjuda upp till en rejäl kamp mot Hokki på onsdag..

Tack för i kväll..

RSS 2.0