Kalix-Boden 6-7 efter sudden ( 2-1, 1-2, 3-3, 0-1 )


Hawaiihockey, vilda västern eller typisk försäsong. Kalla det vad ni vill men säger man att lagens styrkor i dag satt i defensiven så ljuger man. Det var ett världsmästerskap i kontringar som utspelade sig och målchanserna duggade tätt. Säkert otroligt roligt för de som hade sökt sig till Fururinkens läktare denna eftermiddag men som coach och spelare tycker man att det blir lite för mycket av det goda.

Offensivt så var båda lagen fruktansvärt hungriga och chansade framåt utan att ha täckning hemåt. Det straffade sig som sagt gång på gång och en spelare som Fredrik Näsvall fick göra i princip vad han ville. Han ägde Fururinkens is och visade att han kommer att bli grymt viktig för Boden i jakten på allettan. För vår del så var det fortsatt frejdigt men tyvärr så tappade vi hjärnorna någonstans på vägen till samlingen. Vi har fortsatta svårigheter i allt som handlar om defensiven. Absolut inte bara våra backar som ska ta åt sig av detta utan även vi forwards och centrar tummar på tok för mycket på reglerna. Motståndarna får komma in i numerära överlägen i vår zon och det innebär att vi redan där hamnar fel. Karusellen startar egentligen redan där och sen snurrar och snurrar den.

Offensivt visar alla prov på en stor vilja och backarna fyller på i anfallen på ett härligt sätt. I dagens match så visade min kedjekompis Emil Sikström upp ett härligt offensivt spel och målvakten Tomi Haapaniemi kan absolut inte lastas för denna förlust.

Personligen så fick jag spräcka målnollan två gånger om och känner att jag nu börjar komma till min rätt i den något ovana centerrollen. Defensivt finns det givetvis mycket att slipa på även för mig, förhoppningsvis så lossnar det lagomt till premiären.

På tisdag så genrepar vi mot Asplöven i Arena Polarica innan vi på söndag reser till Kopparhallen för seriepremiär mot Clemensnäs. Det börjar närma sig nu kära läsare!

Målskyttar Kalix: Jimmy Stålnacke 2, Emil Sikström, Ville Väänänen, Johan Karlsson och Rickard Boudin

Målskyttar Boden: Fredrik Näsvall, Jimmy Vågstedt, Mattias Astrén, Daniel Gustavsson, Tobias Nilsson, Christian Klingert och Alexander Lindén ( avgörande mål )

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: jonnne

Jimmy stålnacke x2, nu närmar det sig allvaret märker man;) grattis!

2009-09-12 @ 19:38:46
Postat av: Zamboni

Grattis Jimmy, men matchen vann vi iaf : )

2009-09-12 @ 22:11:46
URL: http://www.merhockey.se
Postat av: Ekenttä

Kul och höra att du fick hänga 2 baljor! :)

2009-09-12 @ 23:46:48
Postat av: victor b

MKT ROLIGT ATT DU FICK NÄTA JIMMY

2009-09-13 @ 13:00:21
Postat av: Frasse!

Lyckades du snubbla in 2 puckar.. Skönt för dig. Själv gjorde jag mitt första och enda för sessen men efter lite snack domarna emellan så dömdes det bort. : ) Kul att läsa bloggen så man hänger me i norrlands ettan. /Björne

2009-09-13 @ 21:57:17
Postat av: M.O.R

Det var mycket av den Jimmy jag är van att se....att stå framför kassen och peta in den där omöjliga pucken....go for it Jimmy...

2009-09-14 @ 18:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0