Fart, fart och ännu mera fart!


Rubriken sammanfattar i stort sett allt det vi blev bjudna på i går av våra yngre men ack så duktiga motståndare. Vi hängde med bra under den första perioden men blev mer och mer tillbakatryckta ju längre matchen led. Det är väl i sig ingen skam att förlora mot ett av landets bästa J-20 lag som Luleå är och det är defintivt ingen skam att förlora mot ett lag som verkligen håller så hårt på sina principer som Luleå gör.

Man är otroligt konsekventa i sitt spel och åker fantastiskt mycket skridskor vilket gör att motståndarna ( i detta fall vi ) blir satta under en sanslöst hård press. Man måste ta sina beslut snabbt och man måste verkligen göra det som är ens första tanke, gör man inte det så blir man ett enkelt byte för den våldsamma forecheckingen. Det kräver stor spelskicklighet för att kunna utföra detta som motståndare men i sin tur så blir Luleå väldigt sårbara om motståndarens motdrag lyckas. Det blev som jag förutspådde stora ytor i mitten när vi skulle spela oss ur den egna zonen men på grund av matchovana och viss osäkerhet för möte med denna typ av spel så spelade vi fast oss gång efter annan. Att försöka spela ut puckarna efter sargerna är precis det som Luleå vill att motståndarna skall göra. Tyvärr så blir det när man stressad oftast som så att man försöker att spela sig ur via sargerna, man är inte riktigt beredd på att ta den risken som det ändå är att försöka spela sig ur via mitten.

Problem föder ofta nya problem och genom att vi hade svårt att ta oss ur den egna zonen så hade vi även svårt med positionsspelet i den samma. Vi tappade tidigt tålamodet och började tjuvrusa ut på våra motståndare vilket medförde att vi blev ett enkelt byte då dom gång på gång kunde rulla upp oss likt "virvelvinden" på olika tivolin.

I stora drag kan man säga att deras gameplan som så många gånger förr fungerade exemplariskt. Jag är otroligt imponerad över att coacherna Berglund och Nilsson kväll efter kväll kan få spelarna att underordna sig laget och det spelsystem som man har kommit överens om.  Det krävs ett oerhört jobb av spelarna för att det skall lyckas och det krävs ett oerhört jobb av coacherna för att få spelarna att uppfylla deras krav.

Jag tänkte inte orda särskilt mycket om vårt eget spel utan vi får se detta som en nyttig erfarenhet och samtidigt tacka lite grann för lektionen. I slutändan så tror jag att detta bara var positivt trots elva insläppta mål då det är väldigt nyttigt att på försäsongen få stöta på denna typ av spel. Nu finns det inget lag i vår serie som är lika extrema i sin forechecking men ett lag som till exempel Piteå kommer att utnyttja sin forechecking så ofta det bara går.

En till positiv sak förutom den lektionen vi fick var att Asplövenförvärvet Mikael Österberg äntligen kunde säsongsdebutera då en skada under försäsongen har spökat. Han såg spelsugen och pigg ut och spelade som alltid väldigt fysiskt. Mikael blir en härlig injektion till vårt spel och kommer att tillföra ytterligare kompetens till en redan homogen trupp.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jimmy.

Ta reda på mer ang R Lahti.

Hur går snacket?

2009-09-02 @ 12:36:14
Postat av: imponerad

j-20:s backchecking var helt sanslös!!! kul att se!!

2009-09-02 @ 12:37:59
Postat av: Robert

Vilka utmärkte sig i respektive lag?

2009-09-02 @ 14:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0