"Byn" andas optimism igen!


Under försommaren var det minst sagt kritiskt i Lycksele SK då man hade visat upp ett allt för stort negativt ekonomiskt resultat från säsongen som gick. Inledningsvis så talades det om att man självmant skulle degradera sig till tvåan, något som snart inte visade sig vara något alternativ då följdena hade blivit böter och omstart i trean. I stället vände man blickarna till en gammal LSK profil som fick i uppdrag att fixa A-laget upp på fötter igen. Han fick väl under den tidsperioden titulera sig sportchef men ville själv inte figurera med sitt namn i de sammanhangen. Att det är en driftig och rakryggad kille är det inget snack om och han hade bara på någon månad vänt de negativa vindarna. I det ögonblicket var hans uppdrag slutfört och Jan Lundmark tog över taktpinnen. En pinne som han än så länge har vårdat på ett bra sätt då han fortsatt har fört föreningen framåt i "optimismens vindar".

Man har värvat bra men har helt enkelt fått smyga med i förhandsdiskussionerna om vilket lag som tar den fjärde och sista allettanplatsen. Ett härligt läge egentligen eftersom man har en trupp som på förhand är i parentet med Kalix och Bodens. Kanske att den till och med på pappret är snäppet vassare. Att man har gjort ett bra jobb med minimala resurser är det inget snack om, att lyckas knyta till sig Johan Bergmark får anses vara den bästa värvningen i serien. Egentligen så hade man väl inte råd med Johan men någon eller några sponsorer har gått in och gjort värvningen möjlig. All heder åt dem!

Man har under försäsongen blandat och gett en aning men rapporterna säger att det ser riktigt bra ut. Man har en stabil andraformation med firma Johan Grönberg/Fredrik Strand och man har en förstaformation som ser äckligt bra ut om affären med Johan Wikström går i lås. Där handlar det givetvis också om pengar, återstår att se om sponsorerna än en gång visar sig givmilda.

I dag blossade så ett nytt rykte upp då det sägs att forne Skellefteåjunioren Martin Ottosson i dag kommer att träna med klubben. Martin spelade så sent som i går med Clemensnäs där han i matchen mot Boden summerade två assists. Ytterligare en center på ingång alltså, det innebär att man står med fem centrar i truppen om detta rykte förvandlas till sanning.

Bloggen har under veckorna som lagen varit på is börjat att omförhandla sitt tips. Eller tips är väl fel att säga då jag givetvis tror att vi kommer att ta fjärdeplatsen. Skulle jag inte tro det så skulle jag ha packat ihop mina hockeygrejer för länge sen. Men att studera trupperna och ta analytiska beslut ser jag som en rättighet mot er läsare. Hockeyn har ju under senare åren blivit lite av en papperssport då mycket tid nu går åt till att analysera och bevaka lagens trupper. Som tur är så avgörs ju inga matcher på pappret utan de ska spelas först. Men ser man till just papperstruppen så är det orättvist att säga något annat än att Lycksele just nu har smygit sig upp som favoriter till den mycket viktiga fjärdeplatsen.

Någon som säger emot?

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: Caztie

Kul för oss alla att Lycksele är på G igen.

2009-09-07 @ 13:32:19
Postat av: Anonym

tråkigt för Clemens om Ottosson far till LSK han var en av de absolut bästa på planen igår tillsammans med Erik Sundqvist

2009-09-07 @ 13:50:16
Postat av: Mannen med koll

Jag tror att ni tar den viktiga fjärdeplatsen Jimmy ! Dock så kommer LSK att ta tredjeplatsen i serien. Mitt tips är att det blir Piteå,Kiruna,Lycksele och Kalix som tar de fyra första platserna.

2009-09-07 @ 14:41:34
Postat av: Tomas

Mannen med koll verkar tro att Asplöven redan gått upp i allsvenskan =)Lycksel/kalix och Boden kommer kriga om sista platsen, och jämnt kommer det bli..

Den mer roliga frågan i vinter kommer nog vara om Clemens kommer ta en poäng överhuvud taget??

2009-09-07 @ 14:47:19
Postat av: Caztie

Rätt bra tippat mannen med nollkol, sorry menar koll förstås, dock tror jag att det kommer att se ut ungefär såhär:

1.Clemensnäs

2.Lycksele

3.Kalix

4.Rebels

Resterande platser är väldigt svårtippade men kanske kan Kiruna klämma in sig i toppfyra! ;-)

2009-09-07 @ 14:48:06
Postat av: Ante

Ottosson kan lika gärna va ytter som center. Var bägge och i AÍK j 20

2009-09-07 @ 15:18:01
Postat av: Anonym

Är han bra denne ottosson? styrkor, svagheter?

2009-09-07 @ 16:13:17
Postat av: Anonym

Ottosson är stakr som en oxe, puckskickligare än man tror, ganska allround var väl lite underskattad i AIK j20 men inga direkta svagheter så vitt jag vet men inga speciella riktiga styrkor jämn spelare rak igenom.

2009-09-07 @ 22:13:31
Postat av: Putte

Som jag skrivit tidigare!Topptre kommer förlora fler poäng mot lag 4-7(8), än i fjol. (Det kommer inte vara lika överlägsna)Topp tre: osäker på inbördes ordning (Kiruna,Asplöven,Pite)

Nästa trea: osäker på inbördes ordning (Boden, Kalix, Lycksele)Jumbo platsen: Clemens eller Rebels (I de matcher som jag har sett så har Clemens haft ett bättre spel. Förvisso har man haft en massa inlånade spelare som inte har tänkt spela med laget)

2009-09-08 @ 07:05:49
Postat av: sven

Lycksele har ingen Peter Strand, däremot en Fredrik Strand

2009-09-08 @ 13:59:50
Postat av: Jimmy

Sven:Tack för upplysningen, ändrat nu..Hatar att skriva fel namn men är ändrat nu =)

2009-09-08 @ 14:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0