Styrman ska ta Boden till allettan!


Boden har gjort sitt målvaktsval, lotten föll på den talangfulla Kalixsonen Linus Styrman ( äldre bror till Luleåstjärnan Fredrik ) som senast kommer ifrån två säsonger i superelit med Skellefteå. Han gjorde även under fjolåret två gästspel i Asplöven då ordinarie målvakten Timo Lindström saknades, den uppgiften skötte han klart godkänt.

Linus är en "felplockad" målvakt som anses vara helt ok på denna nivå, bloggen hade dock väntat sig något starkare kort då Boden har gått ut och sagt att man ska värva en etablerad målvakt. Det får Linus inte anses som men han kan likväl växa in i den uppgiften under säsongens gång då han besitter kvalitéer för att bli en riktigt bra målvakt på div 1 nivå.

Jag tror inte Boden riktigt hade tänkt på att en etablerad målvakt kostar rejält med pengar, värvningar av den kalibern har inte Boden nog med ekonomiska muskler för att göra. Som med många andra klubbar i A serien så får man rikta in sig på att utveckla och förädla unga talanger och hoppas på att dom äldre kan överprestera säsongen igenom. Lyckas man få dom bitarna på plats så brukar också resultatet bli bra.

Boden som i övrigt får anses som favorit till den fjärdeplats som nu innebär spel i allettan, man har under dom två senaste säsongerna börjat bygga på något som i förlängningen ska innebära spel i alletta och playoff. Det känns som att man nu ska kunna ta det steget trots att fjolårssäsongens fortsättningsserie blev snudd på ett fiasko. Lyckas man bara att värva in några ytterligare pjäser så ska det målet absolut inte ses som en utopi, bloggen anser till och med att man ska ha den sista och ack så åtråvärda platsen som innebär spel i allettan efter nyår.

Det kommer dock att bli tufft, har på känn att vi kommer att få se en rekordjämn grundserie där dom flesta lagen kommer att vara med och slåss kring strecket. Med dom trupperna som Piteå och Kiruna förfogar över i dagsläget så ska inte ens dom känna sig helt säkra, i slutändan brukar dock dessa lags rutin och vana från spel på högre nivå fälla avgörande. Inget av lagen på undre halvan har spelare av Ottosson, Olofsson, Törmä, Lasu och Nybergs kaliber, dessa killar kommer förmodligen att föra sitt lag till spel i allettan helt på egen hand.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Ryo

Fredrik Styrman, stjärna? På 25 matcher i världens tredje bästa liga får man ingen stjärnstatus.

2009-06-18 @ 14:47:10
Postat av: Jimmy

Ryo:



Dricker du sprit och tjafsar med polisen så är du en stjärna i tidningarna oavsett antal matcher =)

2009-06-18 @ 15:25:27
Postat av: chefen

norrettan ser svag ut asplöven är också på klart minus!!!!!!!!!!!

2009-06-18 @ 16:28:09
Postat av: styrman

vad har sprit och polistjaffs att göra med styrman, någon stjärna är han ju verkligen inte. och ja jag vet att du menar att kvällstidningarna gör alla som kan tillverka en ru rik till "stjärnor" men bara därför behöver du ju inte göra likadant, du som alla tycker väl också att de tär lite löjligt...



sen vet jag inte, boden kommer nog få de tufft om 4e platsen iår om dom inte signar upp några spelare snart, känns lite som du lägger över "pressen" på andra lag men med tanke på att ni enligt dig, typ, har den bästa div1 forwarden i hela sverige i laget, kommer inte ihåg vad han heter men han hyllas i varenda inlägg här, ni har ju även den bästa snipern i sverige i lönnfeta carlsson som knappt platsade i asplöven och en kille med fys som en elitseriespelare i österberg som man knappt sett till på 3 år, med dom killarna borde väl 4e platsen vara given för kalix? :)

2009-06-18 @ 17:17:12
Postat av: Jimmy

Styrman:



Hm, någon som har vaknat på fel sida kanske? Irriterar du dig på enstaka ord så rekommenderar jag dig att sluta läsa denna blogg, det finns inga krav på att du behöver surfa in på www.jimmystalnacke.blogg.se !



Fjärdeplatsen borde väl inte vara något för oss då om vi har en lönnfet sniper i Karlsson ( Han stavar med K ), en fysad kille som du knappt sett till på 3 år och en förstacenter som du inte ens kan namnet på? Om dom killarna håller den nivån du pratar om får vi väl i stället se till att försöka undvika negativt kval?



Nästa gång du lämnar en kommentar så kan du väl åtminstone försöka göra den bra, då slipper vi pajkastning i denna blogg även i fortsättningen!



2009-06-18 @ 18:39:01
Postat av: Christer S

Hm, styrman, en ung målvakt som man inte vet riktigt var man har kanske, men med en bra start kan han ju växa enormt mycket. Samma Lika som Malmqvist i Kiruna. Han gjorde ju några riktigt bra inhopp förra säsongen.

2009-06-18 @ 19:38:02
Postat av: midsommar

Kul att du ville komma hem till midsommar så vi kan ha vår planerade fest. :)

2009-06-18 @ 21:00:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0