Snyggt mörkat Kim!


Bloggen har haft för vana att förutspå en hel del av dom övergångar som har gjorts i ettan denna silly season, detta var jag då absolut inte med på. Kirunaforwarden Kim Sunna är klar för "Laxarna", alltså Mörrum för er som undrar över smeknamnet. Det har annars varit riktigt tyst om Kim denna silly season, men vad gör det när han nu bjuder på denna övergång. Kul för Kim att få komma till en så pass intressant serie och dessutom till ett klassiskt hockeyfäste, jag tror varken Kim eller fansen kommer att bli besvikna. I Kim får Mörrum en rivig powerforward som har sina främsta egenskaper i arbetskapaciteten och i närkampsspelet, en attitydspelare som alla lag älskar att ha.

Bodentalangen Jesper Dahlroth lämnar samtidigt Boden, ny klubbadress blir Luleås J-20. Jag brukar vara kritisk till övergångarn när man byter ettan mot superelit men får kanske revidera min åsikt en aning. Varken Jesper eller Kirunas Philip Kemi har under säsongen fått någon uppmärksamhet från landslagsledning trots att dom båda har gjort riktigt fina säsonger, genom detta byte så får dom en betydligt större chans till att exponera sig själva. Så kanske kan det ibland vara ett smart drag, kanske får vi inom en snar framtid se dom elitseriedebutera?

Piteå
har även dom en truppförändring då dom lyckats knyta till sig den duktiga backen Petter Lindberg för ytterligare en säsong. Petter är även han en attitydspelare som har sina främsta egenskaper i närkampsspelet och i spelet i den egna zonen. Viktig förlängning!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Udda

Jimmy, du förstår nog inte riktigt utvecklingen i Superelit. Div 1 norra är egentligen en riktig korpserie. Hade du någonsin spelat i ett super elit skulle du kanske förstå.

2009-06-10 @ 11:18:40
Postat av: hehe

Då kan man ju alltså säga att juniorerna håller korpklass med tanke på att Luleås J-20 gäng i princip alla matcher spelat lika med topplagen från Div1a...

2009-06-10 @ 15:39:35
Postat av: till udda

haha du verkar ju vara ett stort skämt. ta och kolla på dom båda serierna så kommer du defenitivt att ändra din åsikt. i superelit är det mest bara en massa gnuggande och i 1an får du se lite mer skönspel.

2009-06-10 @ 16:22:05
Postat av: hehe 2

ändå vinner superelit lagen mot dom flesta div 1 lagen (har inte sett luleå spela). tror dock inte många skulle klara av skellefteås lag. sedan förlorade lycksele mot lövens j20 i vintras på försäsongen jimmy? då med en hel 1991 femma om jag inte är helt ute och cyklar

2009-06-10 @ 17:18:19
Postat av: Eriksson

Sen junior hockeyn enda fördelen där är väl att man kan få chansen till ett Elitserien/allsvenskan. Samt att du har större cahns att synas till landslaget då.



Annars är Divison 1 mycket mer lärorikt mer nyttigt att få senior spel i sig än juniorhockey då det är hawaii hockey största delen av tiden!

2009-06-10 @ 17:48:49
Postat av: 2

"hehe" Bör även tillägga att Lycksele hade en hel juniorfemma samt rullade på 8 backar varav 2 inte spelade en minut senare. Försäsong är försäsong och säger ingenting om klassen på lagen... J20 håller bra klass. iaf de bästa lagen.

2009-06-10 @ 21:31:21
Postat av: Till udda, till udda

jag funderar på vem som är skämtet hära. Har du sett något Div 1 lag vinna mot ett J20lag?

sopa

2009-06-11 @ 12:26:22
Postat av: "2"

en junior femma som var ordinarie? du har rätt i det du säger om försäsong, men jag konstaterar bara att lycksele förlorade mot ett j-20 lag, där många dessutom spelade i laget för första säsongen.

2009-06-11 @ 12:50:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0