Vilka kommer från B-serien?


Bloggen fick en förfrågan om att skriva lite om tänkbara motståndare för A-lagen i den framtida allettan, vilka är det egentligen som kommer att stå för motståndet?

- Östersund

Man satsar även i år ungt och icke namnkunnigt, fjolårssäsongen visade att det inte behöver vara till någon nackdel. Man får väl ändå säga att man i fjol var den verkliga överraskningen i allettan då man faktiskt slutade före Kiruna. Det hade inte bloggen räknat med då man var och är mitt inne i ett generationsskifte. Årets säsong kommer att bli ungefär densamma, skillnaden är att man i år kommer att bli rejält utmanade redan i grundserien.

Om jag har förstått det rätt så står en ny arena färdig lagomt till hösten 2010 och först då lär det återigen satsas på allvar. Det mest spännande nyförvärvet inför i år är annars den nygamle forwarden Johan Jönsson som i fjol spottade in hela 41 poäng i bottenlaget Nälden. Han är för övrigt känd för att ha eliteprospects klart fulaste profilbild då den är tagen just efter att han käkat lite gummi.

Bloggen tippar Östersund som etta eller tvåa i grundserien!

- Hudiksvall

Hudik hade en tuff fjolårssäsong men det räckte ändå till playoff, där slog man i första omgången ut Clemensnäs för att därefter få ge sig mot Piteå. Man tappar tills i år några starka namn, däribland skytte och poängkungen Jonas Lindström som svarade för magnifika 57 poäng under fjolåret.

Men plussidan väger över vad det gäller värvningar då man hämtar in en hel del poängstarka profiler som Johan Välitalo Lycksele, Mikael Jedland Trångsund, Hampus Wall Härnösand och framförallt Mikael Sjöström från allsvenska Troja/Ljungby. Det skall dessutom bli intressant att följa Kirunasonen och gnuggaren Tobias Fredriksson när han nu lär få en större roll.

Bloggen tror mycket på Hudik i år och jag tror att man på allvar kommer att vara med och utmana Östersund om seriesegern.

Bloggen tippar Hudiksvall som etta eller tvåa i grundserien!

- KB 65

Man överraskade i stort sett alla under fjolåret då man som nykomlingar tog sig ända till allettan och där tog man bland annat en meriterande seger emot Kiruna. Nyckeln till framgång då stavades Mikael och Tommy Pettersson men det är i skrivande stund osäkert om hurvida dom kommer att spela denna säsong.

Man har dock värvat bra och kommer säkerligen att bli i parentet med fjolårets upplaga och då förstår ni att man med all säkerhet tar sig till spel i allettan.

Man har seriens bästa målvakt i Mattias Erlander och bara det gör att man kommer att lyckas bra, men att utmana Östersund och Hudiksvall känns väl lite väl tufft?

Bloggen tippar KB 65 som trea i grundserien!

- Kovland

Fjolåret var fiaskobetonat för det vana allettanlaget Kovland, man missade till och med playoffspel då man inte lyckades vinna fortsättningsserien. Man har för tillfället inte heller någon större trupp att skryta med men man brukar av tradition alltid ligga i topp. Med tanke på seriens kvalité så tror jag att vi kommer att få återse Kovland i allettan och att man därigenom visar att fjolåret var undantaget som bekräftar regeln.

Bloggen tippar Kovland som fyra i grundserien!

Utmanare

- Härnösand

Fjolåret var ett riktigt praktfiasko och man klarade sig kvar genom att Nälden hoppade av. Man hade värvat bra men många av spelarna utifrån valde tidigt att bryta sina kontrakt och det visar väl på att allt inte stod rätt till i klubben. Man har förhoppningsvis sett över sitt misslyckande och att man nu återigen kan börja blicka framåt.

Har man lyckats komma över fjolåret så kommer man med all säkerhet att kunna vara med och utmana Kovland om en plats i allettan då man i dagsläget förfogar över en bred trupp.

Over and Out!



Kommentarer
Postat av: T

Arenabygget i Östersund är uppskjutet.



http://zport.se/hockey/1.1131977

2009-07-26 @ 14:28:28
Postat av: Bruzze

Enligt rykten så är Anders Danielsson från Mora klar för Hudik och ytterligare en back från allsvenskan pratar Hudik med. :-)

Kan bli hur bra som helst, nu utmanar man dom självskrivna playoffkandidaterna, Pite och Happis.

Enligt dom senaste testvärdena c:a 4 veckor sen, så ligger HHC i topp bland lagen i ettan, men till veckan så kommer soc och testar igen och då förväntas värderna vara på allsvensk nivå.

HHC går på is 11 Augusti.



P.S Sveriges bästa blogg.

Hälsningar Bruzze

2009-07-27 @ 07:46:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0