Piteå-Lycksele 3-0 ( 1-0, 1-0, 1-0 )


Det var ingen vidare hockeyunderhållning som det bjöds på i LF Arena denna onsdagskväll, kändes som att väntan på viktigare matcher hägrade ute på isen under stora delar utav matchen.
Piteå var väl som förväntat det spelförande laget men hade förtvivlat svårt att komma fram till bra avslut, blev mest en himla snurr ute i hörnen som slutade med att vi kunde slå ut pucken ur zonen.
Det är väl lätt att det blir så när man går och väntar på matcher som gäller något, man är inte beredd att ta en smäll för att skapa ett läge.
Ärligt talat så var Piteås spel ganska så blekt i afton, känns som att man saknar "Stralla något enormt i framförallt uppspelsfasen och i powerplay.
Man ska inte behöva vara så beroende av en spelare när man har den målsättning som Piteå har, ställer mig väldigt frågande till hur årets upplaga kommer att stå sig i allettan. Jag har skrivit tidigare om att målvakten Markus Ottosson kan rädda playoffplatsen men efter spelet dom bjuder på i kväll så kanske det är dax att revidera min åsikt.
Som jag skrev tidigare så var det en avslagen historia redan från start så kanske inte rättvist att bedöma Piteå efter denna match, dom gjorde trots allt sitt jobb då dom tog tre relativt säkra poäng.

Dom gjorde trots allt en helt ok insats defensivt där dom lyckades hålla oss borta från slottet och genom det så fick Marcus Ernlund med sig en skön nolla. Marcus var för övrigt stabil i kväll då han gjorde en del fina parader,  fast Piteå gjorde en bra match defensivt så kan man inte vara felfria i sextio minuter, dom farligheter som uppstod var Ernlund mycket bra med på.
Simon Bergner gjorde en fin debut i Piteådressen och noterades för 2 passningspoäng, det första var riktigt fint då han hittade Fredrik Edlund helt fri i slottet och såna lägen missar inte en målskytt som Edlund.

Vi gjorde en ok insats, hyfsat stabilt men tycker inte Piteå satte oss riktigt på prov denna kväll. Vi visade upp ett slarvigt passningsspel och alla tre målen är egentligen individuella misstag, så där har vi en del att jobba vidare på. Men annars såg det väl ut som en match efter ett långt uppehåll brukar se ut, taskig tajming, dåligt passningsspel och dålig puckbehandling brukar vara signifikativt just efter ett uppehåll.
Men vi bjuder ändå upp i tre perioder mot ett Piteå som ska vara starkare än oss och det känns tryggt att ha med oss inför fortsättningen.

Nu väntar Boden på söndag, ett Boden som i dag förlorade med 9-4 på bortais mot Kalix? Vad hände där egentligen?
Johan Ceder som bytt Asplöven mot Kalix gjorde i dag debut i Kalixdressen, en mycket fin sådan då han noterades för 4 passningspoäng.
Asplöven tog en ny storseger då man hemmaslag Clemensnäs med utklassningssiffrorna 12-0! Nyförvärven Jimmy Blixt och Jason Krischuk visade upp sig i målprotokollet genom ett mål av Jimmy och två assist utav Jason. Men vem i Asplöven kom inte med i det protokollet i kväll?

Skönt att denna serie snart är slut så lagen får börja tävla mot jämnbördiga konkurrenter, men till nästa år förändrar väl förbundet serien? Tyvärr så tror jag ingen förändring kommer att ske!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: XXL

kalix dominerade..

2009-01-07 @ 23:34:09
Postat av: Janne

Dags att gå igenom poängörarna i de diverse divisionerna igen? Vore intressant med tanke på allettor och fortsättningsserier så man vet vilka man ska hålla ögonen på. Du verkar ju ha koll på läget.

2009-01-08 @ 10:07:18
Postat av: Kalixbo

Man kan säga att Boden aldrig repade sig efter Kalix otroligt bra första period, skotten 45-28 till Kalix säger väl det mesta, varav 17-7 i första!



Oerhört bra debut av Johan Ceder, det är enormt vilket spelsinne den grabben har!

2009-01-08 @ 13:48:36
Postat av: Anonym

Tyyysan vad Juuhan är duktig! Bra jobbat våran finske vän! /

2009-01-08 @ 14:42:30
URL: http://vispekulerar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0