Kiruna-Piteå


Allettanpremiär, två förmodade topplag på banan och en Markus Fagervall i högform borde innebära en välfylld Lombiahall denna onsdagskväll, känns som att det är lätt att det blir en aning övertaggat i dom båda lagen. Det är egentligen först denna kväll som coacherna i dom båda lagen verkligen sätts på prov då deras uppgift är att få bort den otroliga anspänning som kommer hägra i dom bägge omklädningsrummen.

Nervositet och en bra laddning är annars a och o för att lyckas prestera på topp, men skillnaden till att man blir övertaggad och för nervös är hårfin. Nu finns det spelare som Strandberg, Olofsson, Ottosson, Nyberg, Törmä, Eriksson och Lasu som varit med ett tag och inte hetsar upp sig i onödan, att just dom tar tag i detta i kväll kommer att bli en nyckel till att lagen presterar.

Annars kan jag tycka att lagen sätter för stor fokusering på att det är nu allvaret börjar, räcker det inte med att alla innerst inne vet att det är nu det börjar? Är det inte risk att man sätter för stort fokus på detta så man inte klarar av att hålla anspänningen på en lagom nivå?

Men samtidigt så är man ju själv inte heller så bra på släppa fokus på detta, man är faktiskt som ett barn på julafton redan nu. Ändå ska man inte själv spela! Snacka om att man är en total hockeynörd!

Vår fortsättningsserie startar först på söndag, verkar som Boden är favoriter om man ska tro NSD. "Nu har faktiskt Boden större chans än till exempel Kiruna att ta sig till allsvenskan då dom i fortsättningsserien ställs mot högst mediokert motstånd", ungefär så citerades det av tidningen i dag. Men högst mediokert motstånd, kom Boden solklart på fjärdeplats eller? Så vitt jag vet så slutade vi fyra med några poängs marginal ner till Boden på femteplats. Men inte mig emot, klart Boden ska vara favoriter då dom faktiskt har kört över oss rejält i dom inbördes mötena. Dom har dessutom haft en högre uttalad målsättning än vad vi har haft, en playoffplats skulle för vår del vara en rejäl bonus medans det för Bodens del nog skulle kännas en aning fiaskobetonat om dom mot förmodan skulle missa den.

Matchtips Kiruna-Piteå 3-2 sd

Målskyttar Kiruna: Törmä, Fredriksson och Sandström

Målskyttar Piteå: Edlund och Olofsson

Kommentarer
Postat av: .

vad händer med dom som vinner eran fortsättningsserie?

2009-01-21 @ 14:02:40
Postat av: 2

de spelar playoff mot vinnarna i respektive fortsättningsserie i div1B. Vinnarna där möter 3an (?) i allettan i playoff, osv osv.

2009-01-21 @ 14:33:45
Postat av: 21

tips!: 3-3 full tid, pite vinner efter straffar m hurtig avgör

2009-01-21 @ 14:36:40
Postat av: Anonym

2: i de andra allettorna funkar det så, men i norra allettan är det tvåan som möter vinnaren från fortsättningsseriernas playoff, och trean har spelat färdigt för säsongen.



Dags att pallra sig till Lombia!

2009-01-21 @ 17:42:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0