Poängligor från allettorna och forts serierna!


Det har blivit dax för summering av seriernas poängligor, vilka är det egentligen som har producerat när del gällt som mest? Bloggen har här nedan svaret!

Allettan Norra:

1 Urban Omark Asplöven 21 poäng (8+13) 10 matcher
2 Juha-Matti Yli-Junnila Asplöven 19 poäng (7+12) 10 matcher
3 Daniel Olofsson Piteå 18 poäng (12+6) 10 matcher

Kommentar:

Inga direkta överraskningar på denna lista då det här är killar som producerat under hela säsongen, alla tre har dessutom stora roller i sina lag. "Ragge" vinner tillsammans med Joni Lindlöf målligan med sina 12 mål, starkt att snitta över ett mål per match. Urbans 21 poäng är imponerande statistik, över två poäng i snitt vittnar om att Urban klarar av att producera lika bra fast motståndet blivit tuffare.

Allettan Mellan:

1 Jacob Blomqvist Valbo 26 poäng (11+15) 14 matcher
2 Jimmy Lindström Valbo 24 poäng (15+9) 13 matcher
3 Fredrik Håkansson Nyköping 23 poäng (8+15) 13 matcher

Kommentar:

Valbo har öst in mål framåt och då dessa killar får mycket istid så kommer även poängen, om Jimmy var ett väntat namn så var Jacobs namn på denna lista desto mer oväntad. Han verkar verkligen ha hittat rätt sen han flyttade hem, kanske är han snart redo för större uppgifter. Fredrik Håkansson hade liksom laget en tung start på serien men har under slutomgångarna verkligen öst in poäng, räddade playoffplatsen med sin matchavgörande straff i näst sista omgången. Det mest anmärkningsvärda är att vi på platserna 4 till 6 i poängligan hittar idel Enköpingsspelare, hade dom inte vilat under den sista omgången så hade någon av dom tagit en topp tre placering.

Allettan Södra:

1 Mikael Persson-Riis Skövde 22 poäng (11+11) 14 matcher
2 Teemu Kuusisto Örebro 18 poäng (9+9) 14 matcher
3 Fredrik Orrsten Örebro 17 poäng (12+5) 14 matcher

Kommentar:

Tingsryd vinner serien i överlägsen stil, trots det så får man inte med någon spelare på topp tio listan i poängligan. Det vittnar om bredd, men klarar man sig utan en poängmaskin när matcherna blir ännu tightare? Annars så är det Mikael Persson-Riis framfart som får mig att höja på ögonbrynen, hur bra är han egentligen? Lär få ett bra kontrakt från en bra klubb till nästa säsong, det kan vi vara säkra på. Annars inga riktiga toppnoteringar i denna alletta, det vittnar om en ruskigt jämn och bra serie.

Div 1 A Vår:

1 Anders Vikman Kalix 12 poäng (9+3) 6 matcher
2 Jimmy Ögren Clemensnäs 9 poäng (4+5) 6 matcher
3 Zakarias Granlund Clemensnäs 9 poäng (3+6) 6 matcher

Kommentar:

Blir nästan less på att skriva om dig Anders, du är med i var och varann text känns det som. Testa vingarna är det enda jag har att säga åt dig Anders, vill se vad du klarar av att göra i ett tuffare klimat. Duon Granlund/Ögren var en av största orsakerna till Clemensnäs vårsäsong, Jimmy Ögrens plus/minus statistik säger egentligen allt. Han hade +11 på 6 matcher, framförallt så var han inte inne på ett enda baklängesmål.

Div 1 B Vår:

1 Jonas Lindström Hudiksvall 17 poäng (14+3) 8 matcher
2 Niklas Sjölund Kovland 15 poäng (8+7) 8 matcher
3 Sami Tuominen Ånge 14 poäng (4+10) 8 matcher

Kommentar:

I Sveriges anonymaste div 1 serie så hittar vi den första backen på topp tre listorna då Ånges import hade en lysande vårsäsong, starkt jobbat Sami. Att Jonas Lindström skulle ta hem denna poängliga känns föga överraskande, han har som vanligt fortsatt att producera även i playoff. Klarar han av att göra det i mötena mot Piteå så blir jag otroligt imponerad, undrar vart han spelar till hösten?

Div 1 C Vår:

1 Tomas Berlin Tierp 25 poäng (7+18) 10 matcher
2 Tobias Berlin Tierp 24 poäng (6+18) 10 matcher
3 Daniel Eklund Borlänge 23 poäng (8+15) 10 matcher

Kommentar:

Daniel Eklund såg ut att gå mot en säker seger i poängligan då han inledde helt magiskt, inför sista omgången så hade han trots en svag avslutning en klar ledning och allt såg ut att falla Daniel i händerna. Då kom dom igen, dom där tvillingarna som spelar i Tierp. Man avslutade med att göra 5 poäng var och tog återigen hem dom översta platserna, vilken gång i ordningen det är kan jag tyvärr inte svara på. Det jag efter alla mötena med dom vet är att dom syns inte nämnvärt i spelet men direkt det osar en målchans så dyker dom upp, oftast som regissörer bakom målchansen.

Div 1 D Vår:

1 Fredrik Nyberg Trångsund 18 poäng (7+11) 10 matcher
2 Olli Lehtinen M/B Hockey 17 poäng (9+8) 10 matcher
3 Ronni Hannula Botkyrka 17 poäng (8+9) 10 matcher

Kommentar:

När Jonas Höög försvann från Stockholmsregionen så tog nästa tekniker över titeln som poängkung. Fredrik är otroligt liten på både bredd och höjd men kompenserar upp det med en bra teknik och en bra skridskoåkning. Kul att se vännen och forne lagkamraten Ronni Hannula på listan, Ronni är en artist ut i fingerspetsarna.

Div 1 E Vår:

1 Daniel Wallén Lindlöven 17 poäng (7+10) 10 matcher
2 Victor Sundberg Munkfors 16 poäng (6+10) 9 matcher
3 Linus Berg Mjölby 16 poäng (6+10) 9 matcher

Kommentar:

Daniel Wallén är en personlig favorit, förstår inte varför han inte spelar i ett bättre lag. Om jag vore sportchef i div 1 så skulle jag direkt kasta mig på luren för att slå Daniel en signal, är inte direkt första säsongen som han producerar massvis med poäng. Henrik Bergenströms kusin Victor Sundberg hade en bra vårsäsong, kanske var det genombrottet som vi här såg. Linus Berg producerar även han säsong efter säsong, dock inte i Daniels klass.

Div 1 F Vår:

1 Eric Przepiorka Olofström 16 poäng (7+9) 10 matcher
2 Hans Ottinger Karlskrona 14 poäng (5+9) 10 matcher
2 Atte Valli Karlskrona 14 poäng (5+9) 10 matcher

Kommentar:

Äntligen en back till på denna lista då Karlskronas Atte Valli var en av orsakerna till deras fina vårsäsong. Kommentatorn på lg sports matchsändningar är lyrisk över Attes insatser, där hittar vi en personlig favorit till honom. Olofströms import Eric Przepiorka visade att han kunde leverera trots avsaknaden av vapendragaren Ryan McLeod, varför Ryan saknades orkar jag inte ens gå in på.

Nu fick ni läsare en sammanställning över dom olika poängligorna, hoppas det blev en trevlig läsning i denna statistikdjungel.

Over and Out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0