Visst känns den hetare?


Div 1 A har under dom senaste åren fört en anonym tillvaro där man knappt har uppmärksammats av media och publik. Antagligen så är det för att serien är så förutsägbar som den har fått så lite publicitet och närvaron av publik och media går oftast hand i hand. Klart som tusan att tidningarna inte skriver något om en serie som helt saknar intresse. Varför skulle dom egentligen göra det? Deras mål är ju att locka kunder och det gör man väl lämpligast genom att skriva artiklar som man vet att folk vill läsa.

Men ser vi inte nu ett trendbrott ? Tidningarna, eller iallafall den enda lokaltidningen som jag läser skriver till och med om träningsmatcherna och det sitter 500 personer i Arena Polarica under säsongspremiären. Även Fururinken var välbesökt i fredags och rapporterna säger att även Lombiahallen hade bra beläggning när Luleås J-20 var på besök tidigare i veckan.

Är vi på väg mot ett större intresse och en bättre beläggning på arenorna ? Får norrlandshockeyn äntligen tillbaka sin glöd detta år ?

Man märker även här på bloggen att intresset är större än tidigare då antalet besöksträffar ökat kraftigt under den senaste månaden. Besöksstatistiken håller en betydligt jämnare nivå och nu behöver man inte komma med något tungt avslöjande för att locka läsarna till sidan.

Jag hoppas innerligt på att vi tillsammans lyckas öka intresset denna säsong, visar det sig att denna blogg har varit med och bidragit till det så blir jag lika stolt som den där sommardagen 1996 när jag blev uttagen till att representera Norrbotten i TV-pucken.

Ps: För er som ännu inte röstat på hur grundserien slutar så rekommenderar jag er ett besök längre ner på bloggsidan. Vinnaren får ju ändå middag och inträde till hockey av bloggmästaren, den chansen vill ni väl inte missa?

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: Lasse

Jag tror också att det DU gör, det jag gör, och många andra gör, bidrar till ett ökat intresse. Man läser bloggar i brist på annan media och vill skapa sig en egen uppfattning. Sen är ju hockey så ini hel...e kul...

2009-08-31 @ 11:07:48
URL: http://battrehockey.wordpress.com/
Postat av: Jens

Ja, det känns som det är mer intressant i år, mest för att serien nog blir jämnare och jämnare. Det är fortfarande ett glapp mellan topptrion och resten, men samtidigt finns det en extra morot i år när det är fyra platser att kämpa om. Hoppas det visar sig på läktarna runtom i serien denna vinter också.I Piteå var det dock glest på läktarna i helgen och nog blev man lite förvånad över hur lite utrymme matchen också verkar fått i Piteå-Tidningen: http://www.pitea-tidningen.se/sport/artikel.aspx?ArticleId=4828467Matchfaktan tar ju nästan mer plats än själva texten :)

2009-08-31 @ 12:21:35
URL: http://www.jenslindmark.se/
Postat av: Ekenttä

Stämmer bra det du skriver, känns som att Div.1 Hockeyn här uppe är på väg tillbaka. Och mycket tack vare er bloggare, speciellt du Jimmy har mitt kunnande och intresse ökat!:) tack

2009-08-31 @ 13:28:51
Postat av: ?

Vilka killar lirade du tv-pucken med?

2009-08-31 @ 13:47:39
Postat av: Middag?

Bara det inte blir tonfisk!

2009-08-31 @ 13:56:15
Postat av: Jimmy

Bara jag och Joel Törmä som är aktiva i dag om jag minns rätt..Stjärnorna i truppen var annars Niklas Strängdal,Mathias Lindmark,Mikael Bohman,Borne Gebing,Daniel Suikki,Johan Karlsson,Daniel Strömshed,Fredrik Granström m fl.. Många stjärnor alltså och det räckte fram till kvartsfinal :)

2009-08-31 @ 14:25:25
Postat av: Christer S

Visst är norrettan hetare än på länge, till 95% beroende på alla engagerade människor förstås. Alla bloggar runt omkring drar på bra.

sedan kan man ju tycka precis vad man vill om varandras åsikter, men respekt är det värt hur som helst. Nu väntar vi bara på lite hetluft också till seriestarten. det lär bli hett både på hemsidor och bloggar med en jämnare serie än på väldigt länge.

2009-08-31 @ 15:46:16
URL: http://www.gironklubben.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0