Inför Kalix-Tornio IHC


I morgon så är det äntligen dags för match igen efter några månaders uppehåll, härligt är bara förnamnet. Det är Suomisarjalaget Tornio IHC som står för motståndet och där hittar vi en del gamla Asplövenprofiler så som Sakari Jussila och tränaren Urban Lahti.

Vi kommer till spel med nio ispass i benen medans våra motståndare har varit igång ungefär en månad och under den tiden avverkat ett antal matcher. Att det blir en bra värdemätare för oss är det inget snack om trots att vi på pappret ska ha en starkare uppställning än våra motståndare. På pappret vinner man dock inga matcher utan hockey handlar till stor del om att prestera som lag och där borde Tornio just nu ligga steget före oss.

Årets upplaga av Kalix UHC ser väl på förhand bredare och bättre ut än under fjolåret då vi lyckats knyta till oss en del bra och viktiga pjäser. Dessutom så har dom som varit med under fjolåret byggt på sig värdefull rutin och dessutom blivit ett år äldre. Får vi ihop alla delar till ett lag så ska det förhoppningsvis kunna bli en rolig säsong för oss och det första steget mot det tar vi alltså redan i morgon kväll.

Första matchen handlar till stor del om att åka av sig " huvudet under armen " för att därefter börja beta av detaljerna steg för steg. Förmodligen så kommer morgondagen mest handla om felpass, konstiga beslut och otajmade åkvägar. Det vore konstigt om sådana saker satt som dom skulle redan under den första träningsmtachen. Hade alla såna saker suttit på plats direkt så hade man helt enkelt kunnat hoppa över försäsongen och dra igång veckan innan seriestarten.

Det jag däremot hoppas att få se är mycket energi, en otrolig spelglädje och ett spel där varje individ alltid underordnar sig laget. Får man med dom bitarna direkt så blir det otroligt mycket enklare att sedan utveckla detaljerna i spelet.

Personligen så hyser jag inga större förhoppningar inför morgondagen då jag brukar vara rätt så segstartad. Det viktiga är att man får känna på matchatmosfären igen och lugnt och sansat börja hitta sin plats och roll i laget. Jag kommer väl också trots min ålder att borra huvudet under armen och se ut som en kalv på grönbetet. Så skall det vara första matchen, det visar på att man verkligen har längtat efter detta.

Jag hoppas att Kalixborna är sugna på att studera årets upplaga av Kalix UHC, nedsläpp i Fururinken 19.30 i morgon kväll! Välkommen skall ni vara!

Ps: Glöm inte att lägga din röst på " Hur slutar div 1 A:s grundserie? ". Inlägget och kommentarsfältet hittar ni längre ner i bloggen!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: M.O.R

Jag hoppas få se ett taggat lag imorgon från läktar plats !!!!!

2009-08-27 @ 22:51:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0