En stabil premiär i Arena Polarica!


Säsongens första match i Arena Polarica blev en rätt så välspelad tillställning där gästande mestislaget RoKi stod för det mesta i anfallsväg medans hemmalaget gjorde målen då matchen slutade 4-1 i Asplövens favör. För att vara första matchen tillsammans såg stjärnspäckade Asplöven riktigt bra ut då man skall tänka på att man mötte ett mycket bra motstånd som dessutom spelat ett antal träningsmatcher och har ett antal fler träningspass i benen.

Coach Freddy Lindfors har redan hunnit sätta sin prägel på laget och man fick gång på gång se prov på den typen av hockey som Freddy vill spela. Man försökte vårda pucken på ett bra sätt även om handlederna vissa gånger inte riktigt är vad dom borde. Så ska det dock vara denna tid på året och man visade redan nu att man kommer att gå långt även denna säsong.

Att ge ut ris och ros ska man passa sig för denna tid på året men kan åtminstone försöka delge er mina intryck om nyförvärven under denna match. Ni får ta denna bedömning med en nypa salt då spelarnas status denna tid på året varierar från individ till individ. Vissa är lättstartade medans vissa behöver mycket tid för att komma in i grejerna.

Jimmy Danielsson B ( Klev av efter en period med en skada på underkroppen. Visade under sina 20 minuter upp ett starkt fysiskt spel och var faktiskt ganska så trygg med pucken. Här kommer Asplöven att få precis det man sökte, tyngd och kraft! )

Henrik Olsson B ( Känns som herr lagom i detta lag. Lagomt bra händer, lagomt skridskoskicklig, lagomt rörlig, lagomt bra i alla zoner och lagomt bra fysiskt. Kommer att bli den perfekta komplementsbacken som kan rycka in där det behövs. )

Joel Asp B ( Detta var väl inte Joels bästa premiär då han hade väldigt svårt att behålla pucken på bladet. Är dock inte här för att slå dom avgörande passen utan kommer precis som med Danielsson att bli otroligt nyttig i den egna zonen. Visade upp ett bra fysiskt spel, när väl grejerna sitter på plats så tror jag även att puckarna kommer att följa med honom. )

Olov Lundqvist B ( Kändes en aning blyg där ute, vill se mer initativ från denna spelande back. Men premiär är premiär och givetvis så är det bara en tidsfråga innan han börjar att ta för sig. Aldrig lätt att komma till ett nytt lag, med tiden så kommer Olov bli en nyckel i framförallt det offensiva spelet. )

Robin Jalkerud Fw ( Energispelare som trots sin längd älskar det fysiska spelet. Kommer att bli en pina för dom flesta backar då han inte ger sig i första taget. )

Michal Lukac C ( Rejält uppskriven på förhand och givetvis så förväntar man sig då stordåd. Man kan dock inte ställa så höga krav på någon denna tid på året. Visade upp fina intentioner och kommer att få en nyckelroll i laget. Många tippar på att han kan göra kring 70 poäng denna säsong, bloggen säger absolut inte emot men vill se mer innan jag siar om sådana saker. Det man redan nu kan fastslå är att det är en riktig klasspelare. )

Anton Lundberg Fw ( En lysande premiär där han summerade 1+2, visade att han klarar sig utan "Ragge" Olofsson. Är som bäst i den offensiva zonen och är väldigt klok med pucken. )

Johan Skiöld Fw ( En ganska så blek premiär men man kan samtidigt inte förvänta sig att han direkt växer in i seniorkostymen. Blixtrade stundtals till och när krutet i skridskoåkningen kommer så kommer även spelet att lossna. Kommer med tiden att växa då han har otroligt mycket hockey i sig. Gör man dom poängen i superelit så är man allt annat än en dussinlirare. )


Tryout spelarna:

Mason Graddock C ( Fick visst inget kontrakt om jag förstod Magnus Lehto rätt. Visade stundtals prov på det typiskt transatlantiska med drivet på mål och skott i alla lägen. Kanske skulle ha fått en chans till men samtidigt så ställs det höga krav på en importspelare. )

Johannes Pukema C
( Syntes inte nämnvärt och måste nog höja sig om det skall bli ett kontrakt. Spelade upp sig under matchens gång och hade ett fint läge som hade kunnat resultera i mål. )

Noterbart från matchen:

- Dan Mogemark visade att han gärna vill ha förstaspaden i vinter

- Markus Huhta verkar trivas i Freddys sällskap

- Jarkko Oikarinen är alltid härlig att beskåda

- Ni som inte var på plats missade "Stanos" 30-meters flipp till Andersson-Grans blad. Hockeygodis !

- Jarkko Pakisjärvi var tillbaka i bra form. Läskigt pigga ben och sånär målskytt!

Nu några andra resultat från dagen:

KB 65-Lycksele 6-4

Målskyttar Lycksele: Fredrik Strand 2, Johan Grönberg och Peter Tapani

Borlänge-Valbo 7-2

" Målet måste vara topp-två om motståndet inte är bättre än så här "

Citat från en anonym Borlängespelare!

Till sist, kul att se 500 personer på en träningsmatch i Arena Polarica. Hockeyn lever i Haparanda!

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Luleå Rebels-TIHC 7-5

2009-08-30 @ 21:58:28
Postat av: d

matchreferat KB-Lycksele http://kb65live.blogspot.com/

2009-08-30 @ 22:57:47
Postat av: dg

http://kb65live.blogspot.com/Matchreferat KB-Lycksele

2009-08-30 @ 22:59:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0