Bävrarna har lärt sig av läxan!


Genom åren så har Asplöven haft för vana att ta in alltför många spelare på kontrakt vilket har orsakat trubbel när man varit tvungen att skära i den befintliga truppen. Detta har skapat en del negativ publicitet och en allmän oro bland spelarna i truppen då dom aldrig har kunnat känna sig riktigt säkra.

Nu verkar man dock ha lärt sig av läxan då man nu har tre stycken forwards på tryout, ett mycket bättre koncept då spelarna i fråga vet vad det är som gäller. Gör du det bra så får du stanna, gör du en Stålnacke försäsong så får du lämna. Enklare än så kan det inte bli och det skapar en trygghet för dom spelare som redan sitter på färdiga kontrakt.

Asplövens tryoutspelare för tillfället :

Mason Graddock ( Spelade 3 matcher i AHL under fjolåret men tillbringade större delen av säsongen i collagehockeyn då han representerade Middlebury College i NCAA. En intressant spelare som antingen kommer att vara fågel eller fisk. )

Joni Kauvosaari ( Spelade med Et-Po i Soumisaarja under fjolåret ( motsvarande svenska div 1 ) och gjorde väl en del poäng. Mer än så vet jag inte, skall kolla upp honom med mina finska kontakt under morgondagen. )

Johannes Pukema ( Var lagkamrat med Joni under fjolåret och verkar vara en rätt likvärdig spelare om man ser till antalet poäng åtminstone. Skall bygga på mig mer info även om honom under morgondagen. )

För övrigt så måste väl Mikko Purontakanens tryout med Asplöven under fjolåret höra till världens kortaste. Efter 20 minuters morgonträning så började Magnus Lehto att ordningställa ett vanligt kontrakt, där kan man verkligen konstatera att Mikko visade sig från sin bästa sida. I övrigt så kändes det lite befängt att han bara fick ett tryoutkontrakt inledningsvis när han har dom meriterna som han har.

Man kan väl lugnt säga att Mikko visade vart skåpet skulle stå!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kommer du att tippa höstserien något? Tänkte om du har några funderingar på ringa runt till lagens lagledare och få synpunkter och kommentarer om målsättningar osv. Tack för en kanonblogg!

2009-08-27 @ 15:51:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0