Vad händer i Kiruna egentligen?


Det är den frågan många av Kirunafansen ställer sig denna dag då det varit otroligt tyst efter säsongen från gruvstadens stolthet. Man har kunnat läsa att dom jobbar med tre stycken namn som tänkbara tränarkandidater och där jag räknar med att man inom kort kan presentera vem som kommer att leda Kiruna IF under säsongen 2009-2010. Jag tror att det kommer att börja hända saker där uppe inom kort, det gäller bara att alla fans kan ha lite tålamod.

Jag tycker att det är ett sunt tecken att man inte värvar några spelare förrän tränaren är klar då han oftast vill ha ett ord med i leken. Annars är det risk för att man får några lex Stålnacke och Teräsniska fall, ni minns väl att vi värvades innan Pasi var klar för Asplöven? Men det är klart att det optimala skulle vara om man hade tränaren klar redan nu och visst hade det känts tryggare om man redan nu hade signat upp dom spelare som man ville behålla. Men för oss silly season älskare så gör det absolut ingenting, titta bara på denna lista så inser ni att det är många som ryktas lämna.

Ryktas lämna Kiruna:

Mikael Lasu
Fredrik Alcén
Tobias Fredriksson
Emil Jakobsson
David Berglund
Magnus Sandström
Henrik Bergenström
Philip Kemi
Robin Westlin

Det är några stycken, kanske till och med har glömt någon?

Men var inte oroliga, hur många klubbar i div 1 A är det egentligen som man hör så mycket av?

Boden?
Kalix?
Luleå Rebels?
Piteå?
Lycksele?
Clemensnäs?
Asplöven?

Asplöven har tränaren klar men sen då? Piteå har varken tränare eller nyförvärv, är det inte lika tyst från deras sida? Rebels, Kalix, Boden och Clemensnäs har jag inte hört ett ljud om denna silly season, vart är Taavolas fem-sex etablerade värvningar som det ryktas om? Lycksele då, sportchef saknas och tränarfrågan hänger just nu i luften. Förhoppningsvis så är dom posterna lösta senast veckan efter påsk, det tror jag dessutom att dom är om jag får sia lite.

Så här ser det ut över i stort sett hela landet, många klubbar börjar först nu få reda på vilken budget dom har att röra sig med vad det gäller spelartruppen. Många klubbar sitter säkert och raggar febrilt efter sponsorer dessa dagar då dom insett att det helt enkelt inte finns tillräckligt med pengar för att göra en konkurransmässig satsning. Dom klubbar som trots allt har lite pengar att röra sig med väntar nog med att spendera dom då dom hoppas att få så mycket som möjligt för pengarna, i år så är det inte riktigt läge till att chansvärva.

Veckorna efter påsk tror jag kan bli väldigt intressant, det kommer då hända en hel del både på spelar och tränarmarknaden. Det är inte långt kvar tills dess, visst orkar ni vänta?

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Rolle

vilka spelare är det som har kontrakt med kiruna ?

2009-04-08 @ 09:34:50
Postat av: Jimmy

Rolle: Ingen aning faktiskt, får för mig att Törmä och Nyberg har kontrakt..Övriga vet jag faktiskt inte, kanske inte är fler?



Generellt är div 1 klubbar dåliga på att skriva längre avtal med sina spelare, oftast är dom ettåriga och så står man där utan trupp i april..



Tex jag har bara en gång i min karriär skrivit ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger, det bröt jag dock efter första =)

2009-04-08 @ 10:50:56
Postat av: 4321

I dagens NSD går det att läsa att Törmä, Nyberg och Ersson har kontrakt över nästa säsong.



Alcén och Sandström ryktas väl inte att lämna Kiruna, utan dom är väl i princip klara? Alcen har väl redan börjat att flytta och Sandström var väl redan förlorad för några månader sedan. Sandström väntar väl bara på att Piteå ska hala fram ett kontrakt.

2009-04-08 @ 11:53:10
Postat av: Jimmy

4321: Så länge ingenting är helt klart så får det väl ännu räknas som ett rykte, men visst kommer Sandström och Alcén lämna..



Ok, 3 med kontrakt låter inte särskilt bra..Samtidigt så får man inse att man nu haft i stort sett samma trupp under 2 säsonger, bara det är ovanligt i sig..

2009-04-08 @ 12:26:00
Postat av: Krisse

Vet nu iallafall att Törmä, Nyberg , Malmqvist, Gustafsson , ersson har kontrakt.....

2009-04-08 @ 12:36:11
Postat av: 1234

Lägg till Knudsen i spelare med kontrakt över nästa säsong.

2009-04-08 @ 15:33:48
Postat av: Clemensnäs enda supporter

De är tydligen många som ryktas bort från clemensnäs till nästa säsong, En av dom är backen Lars Örnberg som gjorde 17 poäng denna säsong, han har tydligen redan tackat nej till en fortsättning i CHC. Även några forwards väntas försvinna: Jesper Burlin, Zackarias Granlund, Alexander Lindén, OSkar Edström och Jacob Melby. Vore synd att förlora så många unga spelare!

2009-04-08 @ 15:56:14
Postat av: Bobbo Krull

Skrev du inte något om Wågström tillbaks till Kiruna?

2009-04-08 @ 16:57:17
Postat av: Robban

Clemens supportern glömde nog att leif Wennerlöf slutar aven jimmy ögren lämnar troligen det sjunkande skeppet och westerlind har tydligen oxå tackat nej inför nästa säsong....

2009-04-08 @ 19:03:28
Postat av: ?

Sunna fortsätter han i Kirunas färger?

2009-04-08 @ 19:51:44
Postat av: Jimmy

Robban: Ser tunnt ut för Clemens, så blir det när man inte har en fungerade organisation runt laget, inget publikintresse och framförallt inga pengar..



? Ingen aning om Kims framtid, glömmer lätt bort han när han kom till Kiruna så pass sent..

2009-04-08 @ 20:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0