En farlig väg att vandra!


Rubriken känns lika synonym med dom lag som i går bestämde sig för att bryta sig ur hockeyligan, i deras fall så har man åtminstone någonting spännande och fräscht att se fram emot. Om det är rätt eller fel väg för dom att vandra låter jag vara osagt då jag gärna vill se hur detta utvecklar sig först, just nu tror många att det blir himla negativt då svenska folket inte vill bänka sig en tisdag för att se till exempel ett möte mellan Linköping och Dynamo Moskva.
Men det tror jag är en vanesak, inom några år så kommer snacket säkert gå om hur vi kunde leva med den tråkiga och förutsägbara elitserien i så många årtioenden.

Men det var inte den farliga vägen som jag skulle skriva om utan mer om den väg plantskolan Piteå har valt att ta. Man har i Piteå under dom senaste säsongerna haft för vana att tillhöra toppskiktet i ettan trots en relativt mager lönebudget, mycket av det är beror på att spelare har valt Piteå för den goda utbildningens skull. Den kan man absolut inte klandra då den fött en hel del allsvenska spelare bara under den senaste femårsperioden.
Inför fjolårssäsongen så plockade man in högavlönade spelare som Markus Ottosson, Niklas Strandberg och Daniel Olofsson, det var kring dom man byggde laget och dom tackade för förtroendet genom att göra en fantastisk säsong. Att dom ska vara högavlönade råder det ingen tvekan om, nackdelen är att övriga truppen får dela på det som blir över.

När man då kommer till denna silly season tid så sätter man sig själva i en otroligt svår sits då spelare som presterat bra under fjolåret givetvis vill ha sig en rejäl löneförhöjning. Helt plötsligt så räcker det inte med att kunna erbjuda en bra utbildning och en fin och varm arena, spelarna vill givetvis ha betalt för det dom presterar.
Kontentan av detta blir att man som i Piteås fall tappar dom bästa till lokalkonkurrenter som Asplöven då dom kan erbjuda betydligt mer pengar. Man kan i Asplövens fall även i år locka med en populär tränare, pengar och en bra tränare väger tungt i en spelares ögon. Då får man leva med att man bor på gränsen till Finland och att man stundtals är lite off när man inte kan språket, det kan man ta alla dagar i veckan så länge pengarna trillar in den 25:e varje månad.

Nästa steg i det hela blir att spelare som "Stralla" och "Ragge" börjar se sig om efter nya klubbar då dom sitter på kontrakt som får brytas. Dom vill givetvis spela i ett hårdsatsande lag och börjar då nu ifrågasätta Piteås strategi, klart man gör det när man börjar tappa spelare från toppskiktet i fjolårslaget.

Nu är Piteå experter på att värva nya talanger som hux flux får sitt genombrott när man anländer till LF Arena, kanske är det så att bloggen uppförstorar den kris som jag tycker att dom hamnat i. Man ska väl även ha i åtanke att det är otroligt svårt att i dagens hockey jobba utan en stor lönebudget, redan där är man slagna av lag som Asplöven. Man kanske ska luta sig tillbaka och hylla Piteå för att dom trots allt gjort några riktigt bra säsonger? Man kanske inte kan kräva så mycket av ett lag som har en lönebudget likvärdig oss på nedre halvan?

Det måste vara ett otacksamt jobb som Piteås sportchef Patric Jonsson har då han med små medel ska skapa en stor trupp, oavsett hur bra trupp han lyckas skrapa ihop så kommer ändå inte fansen vara nöjda då dom har för vana att det bästa är bara bra nog åt laget i sitt hjärta.

Det ska bli kul att bevaka vad nästa steg blir, kommer "Ragge" och "Stralla" försvinna eller är deras hjärta för klubben så ohyggligt stort att man stannar? För Piteås del så får man hålla alla tummar för att hjärtat bestämmer och att man väljer att stanna och bära klubben till ytterligare en fin säsong. Stannar dom så kan man redan nu säga att så blir fallet, så bra är denna ryggrad!

Men kom i håg gott folk, det är nya tider. Money talks!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Christer S

Tycker nog det är herr lehto som lägger ut den farliga vägen, sjuka löner i denna serie, driver upp löneläget till fanatsinivåer. Han skjuter sig själv i foten med en bazooka!

2009-04-29 @ 12:51:17
Postat av: Din idol

jimmy, senaste nytt... Joukov klar som tränare för Kiruna IF

2009-04-29 @ 14:16:02
Postat av: 2

anton lundberg verkar vara klar för asparna

2009-04-29 @ 14:19:51
Postat av: 4321

Din idol: Men nog är det väl Sigge Tepljakov som är klar?

2009-04-29 @ 14:59:19
Postat av: Nejnej

Nej det är Joukov som är klar!!!!!

2009-04-29 @ 15:08:20
Postat av: 2

oj, såg att du redan skrivit det... hänger inte med!

2009-04-29 @ 16:13:34
Postat av: 33

anton L har varit klar sedan igår för asplöven, en fin förstärkning, christer s, när man läser dina kommentarer runt i olika forum verkar du närmast besatt av magnus lehto, oroväckande tendenser, åt stalkerhållet, släpp honom så mår du säkert bättre.

2009-04-29 @ 17:14:36
Postat av: Christer S

Skiter totalt i herr Lehto, läs vad jag skriver istället, så mår du också bättre.

2009-04-29 @ 17:28:33
Postat av: 33

Ditt påstående är nog en sanning med modifikation, när man studerar dina rader lite på sidan om, lite här och där så hoppar man till stundtals över dina fradgapåhopp på nämnda person, slingra dig inte.

2009-04-29 @ 17:40:20
Postat av: 33

PS, mår rätt bra, har inte för vana att bli så totalfokuserad på en person, speciellt på någon man inte känner, se det som ett litet tips i största allmänhet.

2009-04-29 @ 17:44:39
Postat av: Christer S

Påhopp? skärp dig nu. vill du mig något har du säkert koll på eposadressen. Använd inte en blogg för ditt crap.

2009-04-29 @ 18:46:45
Postat av: Jimmy

Pajkastning har varit sällsynt i denna blogg, men nu får man hälsa den välkommen! Sila skitsnacket nu tack!

2009-04-29 @ 21:00:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0