Div 1 platserna är nu klara!


I går så spelades avslutningsomgången i kvalet till ettan, det står nu klart vilka lag som nästa säsong tar klivet in i hockeyns "finrum". Här nedan så redovisar bloggen hur det slutade i dom olika kvalgrupperna, kan säga att i en av dom så blev det en otroligt dramatisk slutomgång.

Kvalgrupp A ( Färdigspelad sedan länge)

Lycksele och Luleå Rebels spelar i ettan till hösten, för Rebels del så tar man alltså steget upp.

Kvalgrupp B ( Färdigspelad sedan länge)

Njurunda, ÖSK Hockey och Härnösand spelar i ettan till hösten, Njurunda och ÖSK Hockey tar steget upp. Härnösand klarar sig kvar tack vare att Nälden drog sig ur kvalspelet.

Kvalgrupp C

Hedemora och Järfälla klarar sig kvar i ettan utan några större problem.

Kvalgrupp D

Nynäshamn och Vallentuna tar steget upp i ettan, adjö säger vi därför till Haninge och Skå som får börja om i tvåan. Kul för Nynäshamn då man under fjolåret stupade på mållinjen, nu så fick man äntligen lyckas. Min gamla klubb Vallentuna tar äntligen steget tillbaka, mycket rättvist då man i grundserie och alltvåa endast förlorade en match.

Kvalgrupp E

Sunne och Munkfors klarade sig kvar i ettan, som ni ser här nedan så var det verkligen på det berömda f***håret för Munkfors del.

2 Munkfors 15 poäng 34-28 +6
---------------------------------------------
3 Boro/Vetlanda 15 poäng 29-23 +6

Munkfors klarar sig alltså kvar på mer gjorda mål, helt otroligt!

Kvalgrupp F

Halmstad och Mörrum tar steget upp i ettan, tack och adjö säger vi till "publiklagen" Ulricehamn och Helsingborg. Otroligt kul att två publikstarka lag som Halmstad och Mörrum tar steget upp, bäddat för många publikfester nere i södra ettan till hösten.

Kul med så många nya lag i ettan till hösten, som det ser ut nu så kommer det att bli otroliga publikfester i div 1 F till hösten. Enda plumpen är att Boro/Vetlanda missade avancemanget då även dom besitter ett stort hockeyintresse i bygden.

Omgång 8 i kvalet till allsvenskan har precis haft nedsläpp, bloggen måste givetvis försöka tippa resultaten.

Huddinge-Asplöven 6-1
Nybro-Tingsryd 2-3 ot
Valbo-Örebro 2-5

Till sist, laddat för publikfest i Valbos magnifika hemmaarena i kväll. Beräknas bli kring 400 Örebroare som intar Borr&Tång Arena, mäktigt!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0