Spelledigt!



Eftersom vi denna helg skulle ha mött Kiruna på bortais och den matchen är flyttad till en dubbelhelg i November så blir alltså denna helg spelledig för oss och Kiruna, Kalix står också över denna omgång eftersom endast 7 lag kom till start denna säsong.

Det innebär att det är bara två matcher som går av stapeln under denna helg men båda matcherna känner jag i alla fall är av stort intresse.

Piteå tar sig an Clemensnäs på hemmais, ett Piteå som inte imponerade enligt rapporterna mot Boden och ett Clemensnäs som varken imponerat mot Boden och sedemera inte heller mot oss.
Så finns mycket att bevisa för båda dessa gäng under morgondagen då Piteå även gör sin hemmapremiär.

Piteå är som vanligt topptippade och kommer förmodligen utmana både Asplöven och Kiruna om seriesegern. Jag har varit en aning kritisk mot Piteå då dom tidigare i höstas såg rätt tunna ut men med sena värvningar av Niklas Strandberg, Erik Lindberg och framförallt Daniel Olofsson så ser deras förstafemma läskigt bra ut.

Lägg därtill att man har seriens kanske bästa målvakt och att man har många unga, spännande och hungriga hockeykrigare i dom övriga femmorna så inser man att dom vill vara med och leka länge denna säsong.

Clemensnäs som jag tycker har ett starkt lag om man ser till pappret men som har haft oerhörda problem att få i gång ett vinnande spel får alltså en tuff uppgift när man ska försöka lugga poäng av Piteå på bortais.
Att deras spel kommer lossna inom en snar tidsperiod är jag helt säker på då dom besitter den trupp som dom gör men att begära att dom ska vinna uppe i Piteå under morgondagen är inte rättvist.

Mitt matchtips blir Piteå-Clemensnäs 4-1

Den andra matchen under morgondagen är stjärnspäckade Asplöven som på hemmais ska försöka spela ut homogena Boden, tror dock inte nåt lag i denna serie kommer kunna spela ut ett Boden som gjort stora framsteg sedan förra säsongen.
Enligt rapporterna så håller sig Boden match efter match till sin "gameplan" och Uffe Taavola har verkligen fått sitt gäng att göra det han vill.

Asplöven har under veckan dragits med skavanker på både Antti Turunen och Timo Korhonen, Timo kommer definitivt saknas under morgondagen men vad det gäller Antti så vet jag inte vad beskedet av röntgen blev.
Tror att Asplöven kommer ta hem det här relativit enkelt men att siffrorna inte kommer springa i väg till Kiruna-Kalix klass, nu fick ju dock Bodens målvakt kliva av under mötet mot Piteå och det är klart om han är borta så kan siffrorna rinna i väg en aning.

Mitt matchtips blir Asplöven-Boden 6-2

Målskyttar: Lundberg 2, Huhta, Lindroth, Kall och Waldehagen


Over and Out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0