Inför Hokki och glädjebesked för Kiruna..



I morgon är det då dax för försäsongens näst sista match då Hokki besöker Arena Polarica, nedsläpp kl 19.00.
Vi var så sent som i onsdags i Finland och mötte Hokki i en liten liten by med en liten liten rink, den gången förlorade vi lite slumpartat med 6-3.
Vi får säkerligen se ett hårt checkande och fysiskt starkt Hokki under morgondagen, frågan är om dom får ut lika mycket av det på stor rink.
Jag har matcherna mot Roki i minnet där det skilde mycket på deras nivå på hemma respektive bortaplan, nu är Hokki ett betydligt bättre och mer meriterat lag som säkerligen är skickligare på att ställa om  till den större rinken.

Vi gjorde en bra match sist mot dom, åkte på en del slumpartade mål och vi är väl inte riktigt helt bekväma med det spelet som blir på dom mindre rinkarna men tycker ändå vi var värda minst ett oavgjort resultat.
Vi fick även känna på den hårt checkande hockeyn då vi besökte Luleå i lördags, så tror vi är bra förberedda inför morgondagen.

Det som jag dock tycker är viktigt när det börjar närma sig seriestart är att vårat eget spel fungerar, man behöver inte ha så mycket fokus på hur motståndarna spelar utan koncentrera sig mer på att få det vi tränat på att fungera under match.

Kan rekommendera supportrarna att komma till hemmaborgen i morgon kväll då matcherna mot bra finska lag oftast blir en fartfylld och tuff historia som vi ska göra allt som står i vår makt för att vinna, alltid bra för självförtroendet att vinna nära inpå seriestart.

Under dagens träning saknades förutom dom långtidsskadade (Mogemark och Strömbäck) även Andersson-Gran, Lindlöf och Vikeväinen.
Andersson-Gran helt borta för spel i morgon, Lindlöf väldigt osäkert då han dras med en rejäl förkylning och Vikeväinen även han lite krasslig men där det ser ut som att det ska kunna bli spel.

Hoppas på en bra match med hög intensitet under morgondagen där vi förhoppningsvis går segrande ur striden.


Seriekonkurrenterna Kiruna fick under eftermiddagen ett glädjande besked då målvakten Fredrik Alcen var på en ny röntgen av sitt opererade finger, han fick klartecken av läkaren att gå på is redan under veckan bara han är försiktig och använder ett skydd.
Seriepremiären ska om inga komplikationer uppstår vara utom fara, ett skönt och tryggt besked för ett Kiruna där Fredrik har en av nyckelrollerna.

                                                                    


Läste i NSD under dagen att Ulf Taavola inte sett Kiruna så här bra på många år, ett gott tecken för Kiruna när en så pass meriterad tränare använder dom stora orden.

Mitt inlägg tidigare under dagen har skapat en intressant debatt som vi får hoppas fortsätter i samma goda stil, stor risk att pengadebatter i slutändan hamnar på sandlåde nivå.

Börjar närma sig premiär nu, endast 11 dagar kvar tills hemmaborgen ska fyllas, eller hur gott folk?

Over and Out för denna gång..

Kommentarer
Postat av: Caztie

Visst, det blir oftast sandlådenivå och tyvärr är den redan där, att ens insinuera såna saker maskerad bakom ett nickname är rätt skamligt, och att även använda klyschor som "jag vill dock inte nämna namn". Ett kontrakt är en juridisk handling, nämn det åt din kompis "Åskådare". Suck.



I detta sammanhang är det intressant att se hur debattklimatet svänger från att många glatt utropar att det inte värvas några "elitspelare" trots att ansvariga utlovat detta till att då man gör det slängs det ur ovanstående citat..... Vägrar tro att hockeyälskare i allmänhet resonerar/agerar på detta viset utan vi borde väl vara glada över andras ambitioner samt framgångar det gynnar i slutändan hela hockey-rörelsen, jag tror att beska inlägg som den ovannämnda handlar om någonting helt annat.



Nåväl, ska bli intressant med morgondagens match. Är personligen intresserad av att se Lindlöv i aktion. Ett stort LYCKA TILL!

2008-09-08 @ 21:37:29
Postat av: M.O.R

Jimmy...jag hoppade över ditt förra inlägg efter allt som skrevs,tycker du ska fortsätta med dina intressanta inlägg och dina reflextioner annars är risken att det bara blir paj kastning och att dom som håller på med sånt tar en genväg genom att dom vet att din blogg har fått så positiv respons....och självklart sitter jag på läktaren med en puls på 120...ja..du vet ju hur det brukar vara...lycka till....

2008-09-08 @ 22:20:31
Postat av: Åskådare

Ok Caztie, om du vill blunda för det faktum att Asplöven inte är den perfekta föreningen så är det din huvudvärk men du kan åtminstone tilltala mig själv istället för att vara nedlåtande till alla som inte håller med dig.

Det stämmer att ett dokument är en juridisk handling men du vet uppenbarligen inte ett dugg om vad som händer bakom dörrarna hos en viss sportchef så jag ska inte försöka övertyga dig heller men klandrar du mig för att jag inte vill nämna vilka som är inblandade? Du behöver inte tro på det jag säger men du borde ta av skygglapparna.



Till Jimmy, fortsätt med dina intressanta inlägg!

2008-09-08 @ 22:45:31
Postat av: Caztie

Jag vet inte vem som sysslar med pajkastning och framförallt startar sånt, låt denna blogg vara skonad.

2008-09-08 @ 23:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0