Toppmöte!



I dag kl 15.00 är det så dax för säsongens andra tungviktsmöte då Kiruna gästar Piteå i deras magnifika hemmahall.
Det första tungviktsmötet gick av stapeln redan i en smygpremiär då Kiruna gästade Haparanda och Asplöven, den gången blev det hemmaseger efter att Mr Asplöven Jarkko Pakisjärvi avgjort i tom bur.

Enligt rapporterna i den matchen så var det i 2 perioder spel mot ett mål innan Kiruna i sista perioden fick en bra press på hemmalaget, Fredrik Alcen i Kirunakassen räddade i den matchen Kiruna från ett större nederlag.

Vi mötte Piteå så sent som i onsdags så har väl i alla fall en hyfsad koll på dagens hemmalag. Dom lever mycket på sin förstafemma där Niklas Strandberg, Daniel Olofsson och Johan Wikberg drar det tyngsta lasset.
En sån kille som Johan Wikberg syns inte så mycket ute på banan men gör ett otroligt jobb i det tysta.
Markus Ottosson som är en av Sveriges bästa div 1 målvakter bär oxå en nyckelroll i den annars inte så breda Piteå truppen.

Just nämnde Wikberg la jag märke till en intressant detalj om under onsdagsmatchen då våran femma i stort sett hela matchen matchades mot just deras femma.
Eftersom både jag och han spelar center så hade vi en hel del drabbningar på tekningar mot varandra och enligt statistiken så tekade jag 10-16 i matchen mot just Piteå.
Det anmärkninsvärda är att jag mot just Johan Wikberg måste haft typ 1-15 och mot dom andra två centrarna 9-0, visar vilken viktig roll han bär i den producerande förstafemman.
Så inte alltid dom som gör poängen som ska få all creed, oftast någon som gör allt skitjobb åt dom.

Om Kiruna vet jag inte så mycket mer än att dom tagit ytterligare ett steg framåt i år och att dom lever väldigt mycket på sin skridskoåkning och sina snabba omställningar.
Så det bäddar för en fartfylld match i dag då Piteå också vill spela i ett högt tempo och har otroligt snabba omställningar.

                                                                                                                                  
Tror att dessa två herrar kommer avgöra tillställningen åt något håll, ska jag tippa så blir det Alcen i Kirunakassen som får åka hem med alla tre poäng..


                          
Daniel Olofsson                                                                               Fredrik Alcen

Matchtips Piteå-Kiruna 2-4

Målskyttar Piteå: Anton Lundberg och Niklas Strandberg
Målskyttar Kiruna: Joel Törmä, Henrik Bergenström, Dan Eriksson och Joel Fredriksson

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0