Hur ser en normal vecka ut?



Jag har kommit på mig själv eller snarare en viss svenskalärare som påpekat att jag under tiden i Asplöven redogjorde mer om vad vi gör på träningar och vilken typ av träning vi kör.
Började då att tänka till en aning och insåg rätt snart att jag nästan aldrig har skrivit om träningarna under tiden i Lycksele.

Eftersom ingen i Lycksele är proffs så kan vi givetvis inte ha samma träningsbelastning då vi inte har förmånen att träna på dagtid och framförallt går det ut över fys och återhämtningsbiten som man mer optimalt kan lägga in i till exempel Asplöven.

Vi tränar kl 16-17.30 på måndagar och torsdagar, kl 16.30-18 på tisdagar och på fredagar tränar vi som oftast redan mellan 11.30-12.45.
Onsdagar och söndagar är det oftast matcher på och lördagar blir då alltså en välbehövlig vilodag.

Träningstiderna vi kör på är alldeles optimala men det är klart att dom heltidsarbetande killarna får en hel del stress för att hinna i tid till träningarna, fredagarna är lösta så att killarna kan komma i från jobbet över lunchen.
Men dilemmat som heltidsarbetande när man spelar hockey är att kunna få i sig rätt mängd mat och rätt mängd sömn, båda dessa saker blir mer lidande än om du till exempel är proffs.

Fysbiten kan man inte heller köra i samma utsträckning då det skulle bryta ner killarna i stället för att bygga upp dom men det är klart att alla på nåt sätt försöker skapa sig tid till att köra lite fys.

Så skillnaden är den att som proffs så kan du ta vara på din kropp mycket bättre, du hinner få i dig rätt mängd mat, rätt mängd sömn och det i sin tur innebär att du håller laget piggare och fräschare och löper inte lika stor risk för överbelastningar och sjukdomar.

Jag har själv testat på båda delar under min karriär och den största skillnaden är att när du bara har hockeyn att tänka på så kommer du mer motiverad och framförallt piggare till träningen och det i sin tur gör att kroppen kan ta till vara träningen på ett helt annat sätt.

Själva isträningen är det väl inte nån större skillnad på i vilket lag du än spelar i då övningar och sånt är ganska liknande, givetvis så blir ju nivån på träningen bättre på desto högre nivå som du spelar.

Men om man ser till sidan om isen så tycker jag allt det sköts betydligt bättre i Lycksele än i Asplöven då vi har ett stort team som jobbar runt laget. Omklädningsrummet håller toppklass och materialbiten är det aldrig några problem med, så även toppklubbar kan ha att lära av sina "sämre" kollegor.
Är det nåt jag lärt mig genom åren så är det att desto bättre allt sköts vid sidan om desto bättre blir oftast resultaten då spelarna endast behöver koncentrera sig på hockeyn.

En till detalj är att vi varje matchdag på hemmaplan äter gemensamt innan matchsamlingen, ett bra initiativ då man vet att alla spelare får i sig ordentligt med mat.

Nu har ni fått en inblick i hur en vecka som spelare i Lycksele kan se ut, har ni några funderingar på detta så är det bara att fråga så får ni svar.

Trevlig helg!

Kommentarer
Postat av: tejpboll

Fortsätt att langa mer intressant läsning! keep up the good work

2008-10-03 @ 17:04:37
Postat av: grustag

Lite bilder skulle kanske piffa upp det hela! :)

2008-10-03 @ 23:30:19
Postat av: björnarna

Tjena jimmy. måste börja med att säga att din blogg rä rolig att läsa. ibland blir det dock lite...ja jag vet inte vad man ska säga men när du kom till asplöven så skrevs det så mkt här om hur grymt bra och proffsigt allt var där...sen byter du klubb till LYCKSELE och helt plötsligt är dom mkt mkt bättre än vad asplöven är (vad gäller sidan av isen) har svårt att se att herr lindlöf m.,m skulle ha problem med att få ut sin utrustning.. men du kanske ser nu att asplöven inte är den bäst skötta föreningen i sverige..tänkta bla på när du så starkt reagerade när någon skrev att asplöven fortfarande är skyldig gamla spelare pengar, så är det Jimmy vare sig du vill tro det eller inte. Men du som är seriös m.m jag måste fråga hur i hela du kunde välja

2008-10-06 @ 15:09:18
Postat av: björnarna

Tjena jimmy. måste börja med att säga att din blogg rä rolig att läsa. ibland blir det dock lite...ja jag vet inte vad man ska säga men när du kom till asplöven så skrevs det så mkt här om hur grymt bra och proffsigt allt var där...sen byter du klubb till LYCKSELE och helt plötsligt är dom mkt mkt bättre än vad asplöven är (vad gäller sidan av isen) har svårt att se att herr lindlöf m.,m skulle ha problem med att få ut sin utrustning.. men du kanske ser nu att asplöven inte är den bäst skötta föreningen i sverige..tänkta bla på när du så starkt reagerade när någon skrev att asplöven fortfarande är skyldig gamla spelare pengar, så är det Jimmy vare sig du vill tro det eller inte. Men du som är seriös m.m jag måste fråga hur i hela du kunde välja lycksele före östersund....känns inte som rätt val om man är seriös med sitt hockeyspelande

2008-10-06 @ 15:10:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0