Genomgång av övriga Div 1 serier..



Dagens ämne kommer att handla om övriga Div 1 serierna,vilka lag som ser starka ut,nivån på serien och profiler i dom olika lagen.

Genom mina år så har jag mött massvis med bra spelare (mer om dessa kommer kunna läsas vid ett senare tillfälle), men spelarna i fråga har kanske ett bra civilt yrke, familj eller helt enkelt bara spelar för att hockeyn är så rolig).

En anledning till att det huserar en hel del talangfulla spelare är just det att med nog stor talang så behöver man inte köra ett barmarks pass under sommaren och ändå kunna stå sig bra just i Div 1.
Ska du däremot ta steget upp mot allsvenskan och ytterligare ett steg mot elitserien så krävs det så mycket mer än bara talang,det krävs ett fruktansvärt jobb för att bli en toppspelare i allsvenskan eller i elitserien.

För någon vecka sen var jag på gymmet med Mikael Lasu och Robert Lahti och vi hade en diskussion om träning och elitserien och vi kom fram till att i elitserien så kom vi bara på att vi kunde räkna upp en spelare som spelade nu som tagit sig dit på i stort sett bara  talang.
Ska väl nämnas att vi inte har några större belägg på vårat påstående utan var mer en social diskussion i gymmet..
Men namnet vi kom på är Dick Axelsson,men det är klart att har man den talangen så har man råd att slarva en del..

Nog om det,nu tar vi tag i dom allvarliga sakerna..

Div 1 B ser väl i år ut att kunna bli lite jämnare,tror Östersund tappar en del i slagstyrka eftersom man tappar spelare som Nils Bergström, Stefan Sterner och Thomas Strandell,viktiga spelare och många poäng som går förlorade där.
Härnösand ser ut att spetsa till sig i vinter,man har fått hem Hampus Wall efter en sejour i Haninge,från Leksands J-20 hämtar man duktige forwarden Victor Enmalm och från Falu IF hämtar man min kedjekompis under fjolårs säsongen Christopher Sunebäck.
Sunebäck kommer tillföra en hel del spets framåt för det unga Härnösands laget,sen om det räcker för en topp 3 placering återstår att se..

Tror Div 1 B blir ett riktigt getingbo mellan Östersund,Härnösand,Kovland och Hudiksvall, blir intressant att se vilka tre lag som tar sig till allettan,men vilka det än blir så tror jag inte dom har mycket att hämta mot Kiruna och Asplöven..

Div 1 C, serien som jag själv spelade i fjol höll under fjolårssäsongen inte särskilt hög kvalite, var väl egentligen bara Enköping som höll riktigt bra klass och Valbo som överraskande gick till play-off med sitt unga lag.

Kvaliten på serien ser väl i år inte ut att bli desto bättre, Borlänge ser ut att bli starkare trots tappet av viktiga Anders Lövdahl (Mora) och Andreas Carlsson (Kungälv) men lyckats ersatta dom bra med bla hemvändande spelgeniet Mikael Englund och kanske det mest spektakulära nyförvärvet i Div 1 hockeyn, Jens Nielsen som har bestämt sig för att bosätta sig i Dalarna. Jens NIelsen klingar mumma i mina öron iaf, kommer förmodligen bjuda på en hel del tekniska nummer från den högre skolan.

Enköping ser starka ut även i år, enda orosmolnet är att den skickliga tränaren Jeff Hällegard lämnar för Vita Hästen ,tror Jeff hade en stor inverkan på Enköpings jobbiga spelstil,checkade hårt och bra fart på skridskorna..

Tror Enköping vinnner serien före Borlänge medans Valbo och Arboga tar dom två andra allettan platserna, Arboga ser lite tama ut än men har landets bästa Div 1 målvakt i Mikael Bohman..

Div 1 D, "vilda västern" serien kan man kalla den,finns inte ett lag som backar hem utan dom flesta lag kör huvudet under armen och bara kör, det smäller till höger och vänster och man undrar i bland om man får ett gratis mål efter ett visst antal tacklingar. Men är en skön serie att följa från läktaren, tyvärr svårt att få Stockholmarna att gå på matcherna då dom flesta arenor gapar tomma..

Väsby har på senare år varit seriens dominant men ser betydligt svagare ut inför denna säsong,man tappar viktiga forwards kanoner som Stefan Eriksson, Stefan Markl och Andreas Paulsson och har endast ersatt dessa klass spelare med Andreas Palmer från Enköping som säkert fyller tomrummet för en av dom.

I Arlanda Wings hittar vi en gammal Kiruna spelare, Niklas Wågström som vänder tillbaka efter någon säsong i Uppsala Hockey, i Niklas får Wings tillbaka en riktig speedkula.

Men som det ser ut nu så ser "sthlms serien" riktigt svag ut, Väsby får ändå hållas som favoriter medans dom övriga 3 lag som går till allettan är Haninge, nydegraderade Nyköping och nykomlingen Visby/Roma som dessutom höjer upp publiksnittet markant.

Div 1 E blir i år ett riktigt getingbo, både Lindlöven och Vita Hästen flyttas över till denna "värmlandsserie", lägg därtill att lag som Örebro, Skåre och Tranås är där sedan tidigare så förstår vi alla att detta blir en mycket kompetent serie, landets bästa skulle jag vilja påstå..

Hårdsatsande Örebro lär dock inte ha några större problem att vinna denna serie, med den plånboken ska man oxå göra det. Vita hästen är för mig lika given tvåa, en stark trupp och en duktig coach, men övriga två platser blir rena chansningen. Tror mycket på Lindlöven i vinter,startade starkt förra året för att sedemera hamna i en avgrundsdjup svacka, man har många duktiga spelare såsom Daniel Wallen, Joakim Hedblad, Markus Sjöö och min gamla lagkompis från fjolåret Christer Bjarby. Om jag måste sålla bort Tranås eller Skåre så får det bli Tranås, Skåre har en uppsjö av talangfulla spelare som älskar varenda byte där ute på isen och det kommer tro jag fälla avgörande..

Sist ut blir landets södra serie Div 1 F som ser svagare ut än på länge, har alltid hetat i folkmun att det är landets bästa serie men det får nog folk äta upp nu. I denna serie hittar vi intressanta publiklaget Karlskrona som om resultaten går deras väg kommer fylla Telenor Arena,för övrigt landets finaste Div 1 Arena. Karlskrona kommer tror jag ta en topp 4 placering och följa Skövde, Tingsryd och Kristianstad till allettan..
Denna serie är väl den som jag har sämst koll på men tror jag är rätt ute i mitt tips,men man ska aldrig säga aldrig..

Tack för denna gång..
 

Kommentarer
Postat av: Klacken

Tjena Stealneck! haha vilken HB du är alltså. Hur orkar du?;) Tycker ändå att du glömmer Ln91 i div1 b. Vi e ruggit heta, haha!

Ha det bra/ Klacken

2008-07-22 @ 17:05:38
Postat av: Anonym

Steelneck ska det vara.

2008-07-22 @ 17:08:13
Postat av: Jimmy

Haha,men Frasse säger att han ska lämna,där tappades allettan platsen =) och lite dålig försäsongsträning på vissa killar ;)

2008-07-22 @ 17:41:50
Postat av: Disco

Grym blogg Stålnacke, Tror däremot inte på Visby/Roma. Keep Up The Good Work. Lycka till i Asplöven!

2008-07-30 @ 00:30:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0