Summering av Clemensnäs HC


Då har radarn anlänt till seriens nästjumbo Clemensnäs som man väl ändå får säga har underpresterat rätt så rejält då man hade betydligt högre ställda förväntningar både från sig själv och från människor som har intresset i div 1 A.
Clemensnäs är ett gammalt anrikt lag i den nordligaste div 1 serien och man har för vana att alltid vara med i toppen eller just under, men tiderna förändras och när man inte nu får någon större draghjälp ifrån Skellefteå AIK så blir det naturligtvis en negativ spiral.

Men trots det så förfogade man i höstas över en relativt kompetent trupp men skador på nyckelspelare, förlusten av Alexander Sundqvist till Epinal i den franska ligan och när både Jim Richtmann och Tobias Westerlind aviserade om dålig motivation så har det stundtals varit ett rätt så tamt Clemensnäs som ställt upp för nedsläpp.
Man har en tränare i Johan Lundström som efter varje match säger till pressen att man var bättre än motståndarna och att det var otur att dom förlorade, visst att det kanske händer i bland men samtidigt är väl tur något som man förtjänar.
Jag är inte så insatt i hur Johan är som tränare men har fått känslan av att ett tränarbyte hade gjort gott för denna trupp då jag dels tycker han har en rätt dålig attityd och dels för att jag tycker att dom spelar ett spel som dom inte är bekväma med.

Man inledde seriespelet otroligt svagt och framförallt har dom haft stora problem i mötena mot oss då dom förlorat alla fyra möten och där dom förlorat tra av mötena med uddamålet. Det kanske inte alla gånger har varit rättvist då dom kanske har varit värda segern i någon match men det får man chansen att ändra på i fortsättningsserien.
Man har släppt in på tok för mycket mål och det beror nog på en kombination av stundtals darrigt försvarsspel och stundtals darrigt målvaktsspel, men just det har sett betydligt bättre ut på slutet.
Man har även haft stora problem med målskyttet och just nu är det backen Lars Örnberg som gjort flest med sina 8 mål, visst att Lars har haft en kanonsäsong men samtidigt är det nog ett litet svaghetstecken när en back leder den interna målligan.
Man har inte heller varit lika hemmastarka i Kopparhallen som man varit under tidigare år men samtidigt är det en mardrömsresa för motståndarna då man vet att Clemensnäs kommer att köra så det ryker under matchens inledande minuter.
Tyvärr för deras del så har man kanske inte fått den utdelning som man vill ha i matchinledningarna och genom det så har man slösat på en hel del energi och det brukar straffa sig i senare delar utav matcherna.

Men att räkna bort Clemensnäs i fortsättningsserien är som att skjuta sig själv i benet då dom efter en välbehövlig julvila säkerligen kommer starta om från noll. Dom kommer försöka glömma hösten som gått och blicka framåt mot en fortsättningsserie som dom har goda chanser att vinna.
Man förfogar över starka backar som Anders Söderström, Lars Örnberg och Leif Wennerlöf och kan man bara få i gång den mycket kompetenta Jimmy Ögren i det offensiva spelet så kommer man bli otroligt giftiga. Man ska också ha i åtanke att målvakten Anton Persson spelat bättre och bättre under hösten och hittar han storformen så kan han bli en obehaglig överraskning för motståndarna.

Trots en miserabel höst så tror jag på ljusare tider för Clemensnäs och dom som vill ta en seger framförallt på bortaplan i fortsättningsserien mot Clemensnäs kommer att få ta på sig både kängor och blåställ.
Men den här hösten har som sagt gått betydligt sämre än väntat och det är den som jag ska bedöma, helheten synar vi närmare på efter säsongen.

1,5 av 5 möjliga i betyg känns rimligt då hösten inte alls gått som förväntat varken för dom själva eller från omgivningen. Men att det finns utvecklingspotential i det här gänget råder det inga tvivel om och när väl fortsättningsserien startar så är dom nog fokuserade och taggade till tusen.
Fortsättningsserien kan bli en jämn historia då både vi, Boden och Clemensnäs kommer att kriga för playoffplatsen och där mötena med Kalix kommer bli otroligt viktiga. Jag är övertygad om att Kalix kommer kriga till sig en del poäng och genom det spela bort nåt lag från playoff, förhoppningsvis blir det inte vi som ska få lida för det.

I morgon är det Bodens tur att synas i sömmarna, ett Boden som inledde kaxigt för att efter vägen komma ner på jorden igen.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: 2

Clemens verkar inte få ut materialet ur spelarna. Som du säger, tränarbyte vore gott? eller....

2008-12-26 @ 23:05:42
Postat av: Jimmy

2: Vore väl mycket gott för truppen som jag känner det..Men är lite försiktig i mina sågningar då man oftast får äta upp det i slutändan =)



Bra gris å gnugg i går förresten?

2008-12-26 @ 23:33:34
Postat av: 2

ja, jättebra gnugg. bilder på bobbans facebook. han vägrar dock publicera bilden på det vinnande laget, dålig förlorare som han är. nåja, tagga JVM nu! GOGO SWE!

2008-12-26 @ 23:43:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0