Lycksele-Kiruna 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)


Det var verkligen en helg som vi fick se två olika ansikten av, vi som rent ut sagt var usla i går kom i dag ut och gjorde en av säsongens solidaste insatser.
Kiruna däremot som under gårdagen stundtals visade upp en hockey som påminde om Sovjets storhetstid visade redan från start i dag att man inte tog denna uppgift på riktigt allvar.

Vi däremot visar upp en fantastiskt bra defensiv där Jimmy Lundberg återigen var fantastiskt bra i målet men i denna match får han riktigt bra hjälp av sina lagkamrater då Kiruna inte tillåts skapa alltför många klara chanser.
Vi tog till vara på dom chanser som vi fick och sett över sextio minuter så är vi helt klart värda segern, visst att skotten var till klar fördel för Kiruna men skotten kommer ofta från dåliga lägen.
Det var en skön julklapp som grabbarna fixade och detta är ytterligare ett bevis på att det trots allt inte skiljer så mycket mellan oss och topplagen.
Det är väl fullt förståeligt att det kommer genomklappningar som i går då vi varje match måste vara fokuserade till max under minst 60 minuter medans topplagen ofta kan släppa på koncentrationen efter halva matchen.

Kiruna däremot tyckte man borde ha lärt sig av Clemensnäshelgen då man även där spelade bra på lördag för att göra en spelmässigt dålig söndag.
Hade dom haft samma inställning idag som under gårdagen så hade dom förmodligen vunnit även denna match trots att vi bjuder upp på ett fantastiskt bra sätt.
Men vet av egen erfarenhet att det måste vara otroligt svårt att för Kiruna hitta den rätta laddningen inför dagens uppgift då man nog undermedvetet lätt hamnar i fel tankebanor.
Men att spela bra hockey två dagar i rad är något dom måste lära sig inför den stundande allettan, annars är risken att säsongen tar slut ens innan det roliga börjar och det vill man nog inte uppleva även denna säsong.
Nackdelen för Kiruna som är ett otroligt spelskickligt lag är att om dom inte har någon bra dag så kan dom inte jobba sig igenom sextio minuter då det kanske saknas en del tyngd i anfallsspelet.

Sitter just nu i bilen på vägen upp till Kiruna för en veckas jullov där man får chansen till att friskna till, vila upp sig och umgås med nära och kära.
Tänkte försöka att under morgondagen sammanfatta höstsäsongen för både laget och mig personligen, men för att göra det så behöver jag en stund till att reflektera tillbaka på en höst som började i moll och slutade i dur.

Tack grabbar för dagens arbete, vi visade återigen att ibland så slår motivation klass!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Eson #15

Jimmy hade du förgiftat Kirunas mat :)? Nej grattis till segern nu drar ni förbi Boden :)

2008-12-21 @ 20:23:05
Postat av: M.O.R

Välkommen hem...du är efterlängtad...

2008-12-21 @ 21:32:18
Postat av: hotellvakten

Kirunaspelarna kanske hade huvudvärk och betongfötter efter lite sömn och mycket dryck, undra vad som höll dem vakna och vad som gjorde dom så törstiga.

2008-12-21 @ 22:27:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0