Inför sista omgången!


Förutom landets två nordligaste div 1 serier så avgörs grundserien under veckan som kommer då det endast återstår en omgång att spela.
I två av serierna är allettan platserna redan klara medans det i dom övriga två blir dramatik ända in i det sista.
Här nedan följer lite information och förutsättningar för det som komma skall, inte bara serien utan även poängligan som ska avgöras.

Div 1 C:

Denna serie är redan avgjord då det redan inför gårdagens omgång stod klart att det blir Arboga som följer Valbo, Enköping och Surahammar med till allettan.
Arboga kämpar sig även i år vidare till allettan efter att man tagit den åtråvärda fjärdeplatsen, jag själv trodde att Borlänge skulle ta den men återigen så visar Arboga upp en stark karaktär och är väl värda spel i den högre divisionen.
Västeråslånet och Kirunakillen Kim Sunna får alltså spela allettan med Arboga, tror Kim och dom övriga lånen har haft en stor inverkan på att det även i år blir spel i den serien.


Om man tittar på poängligan så ser det ut som att det blir en tvillingkamp om kronan då Tierptvillingarna Tobias och Tomas Berlin parkerar på första och andraplats med 44 respektive 43 poäng.
På tredjeplats återfinns gamla Kirunaspelaren Jacob Blomqvist med sina 40 poäng men glappet upp till tvillingarna är tyvärr för stort.
Jag lägger min röst på att Tobias är den som tar hem det eftersom han gjort betydligt fler mål än bror sin och det innebär att Tomas måste göra två poäng mer under sista omgången.
Är det något som jag lärt mig genom åren så är det att gör tvillingarna poäng så är båda inblandade, det som däremot tåls att anmärkas är att Tierp som lag endast mäktat med  79 mål.
Om man ställer det i parentet till Tobias och Tomas poängskörd så inser man rätt snabbt hur mycket dom betyder för Tierps anfallsspel.

Div 1 D:

Botkyrka tog en mycket viktig seger under gårdagen  då man besegrade Visby/Roma på hemmais med 6-2 efter tre mål av artisten Ronni Hannula.
Det innebar att man nu har en poäng till godo på Visby i slaget om fjärdeplatsen, så denna serie lever minst sagt ända in i slutomgången.
Sedan tidigare så är Nyköping, Väsby och Arlanda klara för spel i allettan, nu återstår det att se vilket lag som gör dessa lag sällskap.
Hemmastarka Visby tar i sista omgången emot Trångsund medans Botkyrka gästar Skå som abbonerat på sistaplatsen under i stort sett hela grundserien.
Det ska vara enkla segrar för dom aktuella lagen men med "Stockholmsserien" vet man aldrig då det under hela säsongen varit mängder med konstiga resultat.
Men jag kan inte se annat än att Ronni Hannulas Botkyrka fixar detta då dom satt sig själva i ett drömläge.

I poängligan är det däremot avgjort då Botkyrkas Jonas Höög har fyra poäng tillgoda på Thomas Fahlqvist som ligger på andraplats.
Jonas har mäktat med 53 poäng på dom 26 matcher som han har spelat och gör han bara en poäng under den sista omgången så når han upp till det fantastiska snittet 2 poäng per match.
Imponerande minst sagt och det känns väl som att Jonas är värd chansen på en högre nivå trots sin ringa storlek.

Div 1 E:

Denna grundserie var nästan avgjord innan den började då det relativt tidigt stod klart att Tranås följer Örebro, Vita Hästen och Skåre till allettan.

Poängligan var avgjord ungefär lika tidigt då Örebros Henrik Löwdahl har haft en magisk säsong och mäktat med fantastiska 57 poäng på 25 matcher.
Tyvärr så blev Henrik allvarligt skadad för någon omgång sen då han fick hälsenan avskuren av en skridsko och genom det så missar han resten av säsongen.
Otroligt tråkigt för både Henrik och Örebro då han var den som bar Örebro kväll efter kväll, passar på att skicka en krya på dig hälsning till dig Henrik. Jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande så du kan stå redo för spel i augusti igen, om det blir spel i ettan eller allsvenskan då återstår väl att se.

Div 1 F:

Getingboet nummer ett där endast Tingsryd och Pantern är helt klara inför den sista omgången. Just nu så innehas plats tre och fyra av Skövde respektive Kungälv med sina 48 poäng men endast en poäng bakom jagar Olofström.
Skövde fick rejäl darr i går då man helt obegripligt förlorade hemma mot Ulricehamn med 0-3, seger där och allettanplatsen hade varit säkrat.

I sista omgången så spelas dessa matcher, Gislaved-Skövde, Helsingborg-Kungälv och derbyt Olofström-Karlskrona. Normalt så ska dessa tre lag vinna sina matcher men under såna här omständigheter så finns det inga normala matcher. Jag tippar trots det på att dom vana allettanlagen Skövde och Olofström fixar det här tillslut men det blir inte lätt då Olofström har ett derby att avsluta med och Skövde har en orutinerad trupp som kanske även denna match inte klarar av pressen. En intressant avslutning som jag tycker ni ska försöka följa online på swehockey medans ni även följer den hyperintressanta div 1 A matchen mellan Clemensnäs och Lycksele.

I poängligan så ser det ut som att Olofströms målglada import Eric Przepiorka kommer gå segrandes då han har två poäng och många mål fler gjorda tillgoda på Kristianstads Jens Svensson. Eric sköt Olofströms alla tre mål i gårdagens match mot Pantern på bortais och visade att han är bäst när det gäller och gårdagen visade att Eric om någon är värd att vinna poängligan.

Så är läget just nu i landets fyra sydligaste serier, på onsdag får vi svaret vilka som får spela allettan efter nyår.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

2008-12-16 @ 16:31:18
Postat av: Jepp

Inga tipp på målskyttar i matcherna längre? Tycker det var spännande!

2008-12-16 @ 16:32:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0