Inför Tornio IHC



Efter 3 nya pass så sitter man då här igen och ska försöka sammanfatta dagen. Vi har under dom båda ispassen i dag nöt en hel del på spelsituationer såsom uppspel, spel i zon och styrspel. Varit en otroligt hög fart och en otrolig precision i passningarna under dagen, helt enkelt två mycket bra genomförda träningspass.

Fysen bestod av en del intervaller, bra att köra ur sig lite men det var trötta ben som joggade runt i dag, fullt förståeligt efter dessa två dagar.

I dag anslöt även Mikko Purontakanen och det var en stor kille som anlände, men trots sin storlek var han en mycket skicklig skridskoåkare och bra på hantera puck, han såg helt enkelt jäkligt bra ut. Han har inte lirat 211 SM-liiga matcher för intet om man säger så.

I morgon är det då dax för säsongens första bortamatch då vi gästar våra derbygrannar från öst, räknar med mycket folk och ett snabbt spel då Finland har mindre rinkar än oss i Sverige.

I motståndarnas bås hittar vi mästarcoachen (om du frågar han själv,haha) Urban Lahti, Urban är en mycket kompetent coach och är det nåt som jag verkligen gillar med honom är det att han alltid vill vinna..

Vet väl inte så mkt om Tornio mer än att dom satsar för att ta sig upp en division, dom har två kanadensare i truppen men bara en kommer till spel i morgon. Finns några gamla AHC bekantingar i deras trupp, Alakokkare, Keskitalo och Jussila. Jussila kommer tyvärr inte till spel i morgon enligt den infon jag fått.. Har spelat med dessa tre och Alakokkare är en bra skridskoåkare, Keskitalo är stenhård och Jussila är en krigare utan dess like.

Vad kan man då förvänta sig av matchen i morgon?

Jag förväntar mig att vi kommer att hålla i taktpinnen direkt från nedsläpp i morgon, sen kan man väl inte förvänta sig nåt skönlir då vi ännu är i fasen "lära känna varandra", men har sett bra ut på träningarna och alla är nog sugna på spela match igen.
Ett hårt jobb och ett himla krigande för varandra är det jag hoppas att ni får  se i morgon och så får vi hoppas på att det blir några snygga mål.
Första träningsmatchen brukar vara till för att man ska komma in i matchandet och börja orientera sig därute på banan, är en stor skillnad på match och träning.

Men vänta er ett skridskostarkt och puckskickligt AHC som kommer till start denna säsong..

Härligt att matcherna kommer i gång igen, eller vad säger ni alla fans?

Asplöven - The Real Deal

Kommentarer
Postat av: Caztie

Jepp, detta har vi väntat på ett tag nu, många har skådat er på träningarna och blivit förtjusta över det vi sett så nu blir det mer allvar, ska också bli kul att se sammansättningen av femmorna, nu är det väl iofs inte på något sätt en sas slutformering av femmorna men kul att se hur det laboreras. Najs!



Just dé: ASPLÖVEN - The Real Deal!

2008-08-20 @ 14:55:38
Postat av: Burra88

Bra skrivet Jimmy.

Blir roligt att se dom andra matcherna när serien väl drar igång kan tyvär inte se alla matcher pga studier i Vännäs.



Men räkna med att jag lär befinna mig i Lycksele när ni väl spelar där.



Och Lycka Till Idag.

2008-08-20 @ 16:21:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0