Läktarexperterna!


Runt om i landet så finns det otaliga läktarexperter som tror dom vet exakt hur favoritlaget skall coachas eller formeras. Utan dessa så skulle hockeyn inte alls få det mediautrymme som man får i dag. Det är rätt så fascinerande att sitta på läktarplats och höra hur snacket går. Bara under gårdagen så kunde man höra dessa kommentarer från ett par Luleåsupportrar bredvid mig.

- Varför spelar dom Burra i powerplay, han har aldrig spelat det!

- Skicka hem Arlbrandt och Olausson och ta in Fabricius och Nordqvist

- Skellefteå är riktigt dåliga

- Burra har så grymt stel skridskoåkning och dåliga händer

- Varför spelar dom Lidhammar med Abotts?

- Finns det inga bättre juniorbackar än Kemi

Detta var ett axplock av en del kommentarer.

För mig som aktiv så blir det en helt annan känsla från läktarplats då det ännu är försäsong. Man har som en aktiv en lite bättre insikt och förståelse för hur spelarna och framförallt tränarna tänker.

- Man måste laborera i formationer för att hitta optimala lösningar

- Man måste ge spelare chansen i ovana situationer som till exempel powerplay. Hur skall dom annars få chansen att visa vad dom går för?

- Man ska passa sig för att bedöma spelare under försäsongen då tiden att komma i gång kan variera från spelare till spelare

- Kemi är nog antagligen med av den enkla anledningen att han står närmast spel i A-laget. Vi på läktarplats har oftast inte sett honom i träning

- På försäsongen har inte resultaten någon stor betydelse, det viktiga är att man ser en positiv trend i spelet

Så känner iallafall jag under försäsongen. Finns det någon som tycker något annat? Lämna i sådana fall gärna en kommentar.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Andre

Visst ska spelare få chansen, men att ha en Anders Burström som passerat zenit för ett antal år sedan inne i PP är inte bra. Han passar inte ens att stå framför mål.

2009-09-04 @ 13:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0