Bloggtorka!


Finanskrisen har nu även sträckt sig till bloggarnas värld då jag just nu har väldigt dåligt med arbete för att vara mitt i brinnande silly season tider. Vrider vi klockan ett år tillbaka så hade tangentbordet förmodligen brunnit just nu då det var värvningar till höger och vänster. Money talks finns det ett uttryck som heter, i hockeyns värld så har det uttrycket en stor inverkan på silly season. Klubbarna har helt enkelt inte pengar att värva för och då blir ju truppförändringarna inte allt för stora, dom pengar som klubbarna trots allt sitter inne med väljer man att vårda varsamt.
För mig som bloggare så ska detta vara säsongens hetaste och roligaste period men just nu så är den iskall och rent ut sagt skittråkig.

Visst det finns saker att skriva om, tex att en svensk div 1 spelare i norra Sverige är uppe på tapeten i en allsvensk klubb eller att jag forskat fram vad spelarna Jason Krischuk och Jimmy Blixt tjänar genom att analysera deras bötesbelopp som dom fick när dom var avstängda.
Men att gå ut med vem spelaren i fråga är eller hur mycket berörda spelare tjänar tycker jag inte är aktuellt i dagsläget, kanske att lönebeloppen kommer ut när Asplövens säsong är färdigspelad.
Fortsätter spelarmarknaden vara så här stendöd så finns det bara ett alternativ kvar för denna blogg, det är att släppa ut alla dom snaskiga detaljer som man vet händer eller har hänt i div 1 Sverige.
Då ökar huxflux läsarantalet med några hundra, men samtidigt så vet jag inte vad jag skulle tjäna på det. Jag tycker att jag som bloggare har haft en bra nivå på mina inlägg och utelämnat det som kan vara känsligt både för spelare, ledare och föreningar. Har som ingen anledning att kasta skit på folk, det sköter andra bloggare runt om i landet redan nu på ett bra sätt.

Finanskrisen avspeglar sig inte bara i Sverige då även klubbarna i tex Holland, Belgien och Frankrike sitter inne med tighta lönebudgetar. Man har än så länge kunnat hålla standardkontrakten på samma nivå som tidigare, dvs 1000 euro netto, fri mat och fri bostad. Genom att den svenska kronan försvagats gentemot euron så har spelarna som varit ute i Europa i år levt bättre än sina föregångare, men det är klart att om det fortsätter så här så kommer det drabba lönekuverten även i dom delarna av världen.

Annars så kan vi nog börja se div 1 spelare som går till danska ligan denna vår då många danska klubbar dras med stora ekonomiska problem. Man har importerat en hel del transatlanter till ligan under dom senare åren och det har kostat enorma pengar gentemot vad man har fått tillbaka. Enligt en agent så har klubbarna nu börjat rikta sina blickar mot Sverige och genom det kommer vi säkert få se några övergångar även från ettan till den danska ligan.

Att spelarmarknaden är död har jag skrivit en hel del om i detta inlägg, tänkte bara avsluta med ett statuerande exempel. Jag och min agent har väl inte så jättebra kontakt och han har väl i ärlighetens namn inte hjälpt mig med särskilt mycket genom åren. Vid denna årstid brukar vi dock ha en ganska tät smskontakt, jag brukar då och då skicka ett sms för att höra hur det ser ut på spelarmarknaden. Han brukar då komma med ett svar som är liknande detta, " Dom och dom söker spelare, skulle det kunna vara av intresse?". I gengäld så brukar han då och då skicka ett sms som det står ungefär så här, " Vet du någon spelare som är ledig som skulle vilja spela i Frankrike?" Såna där konversationer brukar det bli en hel del av under våren och sommaren. Hur har det då varit i år? Stendött är mitt svar på det!

Så alla ni som har tänkt byta klubb under våren och sommaren, nämn inte det för eran nuvarande klubb om dom gärna vill ha dig kvar. Det är en tuff marknad denna sommar så tänk er för innan ni gör något!

Over and Out!

Jag förstår frustrationen


Under hela den allsvenska kvalserien så har man i Norrbottenstidningarna NSD och Kuriren kunnat läsa att Asplöven tränaren Pasi Mustonen skyller den skrala poängskörden på skador och sjukdomar.
Man kan väl tycka att det låter som en dålig bortförklaring men iallafall jag håller för en gångs skull med Pasi i detta, hur ska man kunna kräva poäng när man förfogar över 13-14 spelare varje match?
Det är självklart att lag som Örebro och Tingsryd i slutändan maler ner ett slitet Asplövenlag då dom får slita otroligt hårt på dom spelare man förfogar över. Medans Örebro och Tingsryd kan spara sina offensiva krafter i tex boxplay så får spelare som Yli-Junnila och Oikarinen slita otroligt hårt även i den spelformen. Det är självklart att det till slut tar ut sin rätt i en tight och hård kvalserie som detta är.

Visst, Asplöven har kunnat mönstra en ganska så bredd trupp under vissa utav matcherna men vilken form är egentligen dom spelare som kommer tillbaka i? Om vi tittar på Omark och Lindlöf så har dom inte fått mycket uträttat, under normala omständigheter så hade dom varit en av dom ledande krafterna. Men åker man runt med yrsel som i Omarks fall och med en krånglande höft som i Lindlöfs fall så spelar det ingen roll hur bra man är då man inte ens kan göra sig själv rättvis.

Skador och sjukdomar är dock inget nytt fenomen i årets upplaga av Asplöven, man har nog om jag minns rätt inte kunnat mönstra full trupp vid något tillfälle denna säsong. Frågan är ju då om det är otur eller om det finns andra anledningar bakom denna sjukdoms och skadebild, det är noginte jag rätt man att svara på men kan göra ett försök. Sjukdomar kan man inte göra så mycket åt, kanske att det trånga omklädningsrummet kan vara en bov i dramat. Skador kan man däremot förebygga, ett måste då är att man under försäsongen kan köra gemensamt. För Asplövens del så kommer killarna lagomt till ispremiären, man har då i föreningen inte någon koll på vilken status det är på killarnas fysik. Pasi har även under säsongens gång valt att sköta fyspassen på egen hand, man har helt enkelt avsagt sig hjälp från fysgurun "Valle" Olsson. Det kan jag tycka är märkligt då jag tror att "Valle" har betydligt bättre koll på fysbiten än vad Pasi har, men har en uppfattning om att Pasi vill sköta och ha koll på allt själv. Inget fel i det, tycker bara det är konstigt att man inte utnyttjar "Valles" kompetens. Nu har dock skadorna varit av konstig karaktär då det varit allt från armbrott till skott på fötterna, sånt är svårt att förebygga oavsett hur bra fys man har kört under sommaren. Jag tror att det ligger en hel del otur och taskig tajming bakom alla dessa sjukdomar och skador, även jag kan dock ha fel!

Jag förstår dock frustrationen från klubbledning och tränare då man lagomt till säsongens viktigaste veckor får alla dessa bortfall. Man får helt enkelt inte en ärlig chans, samtidigt får man skylla sig själv lite grann då man förfogar över en för tunn trupp. Man har haft 5-6 backar under hela säsongen, det säger sig självt att det är ohållbart då en endaste skada ställer till det oerhört för truppen. På forwardssidan så har man väl ett bra djup, man hade inte kunnat förfoga över en större forwardsbesättning då det hade ställt problem dom gånger man lyckats ha alla hela och friska. Backsidan är dock otroligt felvärvad, fattar inte vad man har tänkt med när man sett över sin trupp. Man sparkade Antti Turunen och tog in junioren Björn Lundqvist i hans ställe, men varför bara en? Man skulle ha behövt minst en till för att kunna ge truppen en ärlig chans till allsvenskt avancemang, var verkligen spelarmarknaden så uttorkad innan deadline?

Sen finns det ett stort fel till att trycka på som tex Örebro gjort annorlunda denna gång, man kan inte hålla på ta in spelare till höger och vänster under säsongens gång! Det skapar oreda, oroligheter och hieraki förändringar, man kan aldrig bli homogen och tight som grupp när det kommer in nya spelare titt som tätt. Visst att det är duktiga och säkerligen trevliga killar som man plockar in, tyvärr så förstör det ändå mer än det ger i slutändan. Örebro är ett klockrent exempel på det denna säsong, under tidigare år har man under säsongens gång tagit in stjärna efter stjärna. Hur har det gått då? Jo man har floppat rejält och år efter år fått en fiaskostämpel på sig. Hur har det gått i år då när man ändrat strategi? Man har trots avsaknaden av storstjärnor visat upp ett spel som just nu ger dom en allsvenk biljett, man är tryggare och homogenare som lag än någonsin tidigare.
 
Så att det har slagit väl ut stämmer minst sagt, här ska Herr Fahlander ha en stor elogé för att han har kunnat hålla sig ifrån dom stora värvningarna. Han har minst sagt lärt sig sin läxa, när är det Asplövens tur?

Over and Out!

Avdelning finskt temprament?


Finsk sisu, vinnarskalle eller helt enkelt finnskalle, kalla det vad ni vill. Man kan dock inte bortse från att denna målvakts stubin brinner av, eller gör den det?

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article4754570.ab

Over and Out!

Allsvenskan nästa för Örebro?


I dag så spelades omgång 7 i kvalet till allsvenskan och med facit i hand så var det återigen Örebros tur att ha resultaten på sin sida. Man är genom dagens seger nu mycket nära att nå den allsvenska målsättningen, kan inte se att något lag ska kunna störa denna stabila Örebroupplaga.
Så här gick det iallafall i dagens omgång, som vanligt lyckades inte bloggen pricka in ett endaste resultat.

Valbo-Asplöven 4-2

Valbo tog äntligen sin första seger i kvalserien, man gjorde det enligt rapporterna på ett mycket rättvist sätt. Man var bättre än Asplöven i allt utom målvaktsspelet och man förde matchen från början till slut. Enligt min rapportör på plats så såg Asplöven oinspererade, omotiverade och vilsna ut. Han tyckte att Asplöven spelade helt utan linjer och helt utan passion, genom det så blev det en enkel hemmaseger i småkalla Borr & Tång Arena!

Örebro-Nybro 4-2

Nybro kvitterade till 2-2 i början av tredje perioden och såg då ut att få med sig poäng hem från betongbunkern i Örebro. Med 8 minuter kvar kunde dock Örebro sätta trean och man kunde sedemera sätta spiken i kistan när Nybro chansade med att ta ut målvakten. En otroligt viktig seger för hemmalaget och man spelade i samma veva bort Nybro från allt vad allsvenskan heter.

Tingsryd-Huddinge 5-4 ef straffar

Tingsryd fortsätter att gneta till sig poäng, Olof Svensson blev stor matchvinnare då han avgjorde i straffläggningen. Huddinges Vilhelm Åman-Stigart blev 3 målskytt i dagens match, det hjälpte föga då även Huddinge nu är borta från allt vad allsvenskan heter.

Tabellen efter 7 omgångar

1 Örebro 18 poäng +12
2 Tingsryd 14 poäng +10
3 Nybro 12 poäng +10
4 Huddinge 11 poäng +-0
5 Asplöven 5 poäng -19
6 Valbo 3 poäng -13

Örebros kvarvarande program:                Tingsryds kvarvarande program:

Valbo (B)                                                              Nybro (B)
Tingsryd (B)                                                        Örebro (H)
Huddinge (H)                                                       Asplöven (B)

Som det ser ut nu så är det klar fördel Örebro, dock så kommer mötet lagen emellan vara av stor vikt för utgången av serien. För Tingsryds del så måste man nu gå rent medans Örebro har råd med en förlust eller kanske till och med två, blir minst sagt en spännande avslutning!

Over and Out!

Halmstads Vadim Matitsyn på tråden!


Mitt i kvalyran så fick sig bloggen några ord med Halmstads Vadim Matitsyn, det är dagen efter den stora segerfesten och det är en för dagen mycket nöjd Vadim. Halmstad tog som ni säkert vet steget tillbaka till ettan under gårdagen, det här är då Vadims syn på säsongen.


                      
 
Tjena Vadde, tid för en pratstund så här i kvalyran?

Tjena Jimpa, klart jag har tid för det!

 Ni har gått som en ångvält även i kvalserien, har det gått lättare än ni hade förväntat er?

Jag trodde ärligt sagt att de skulle vara mycket tuffare,tycker egentligen inte att vi riktigt har ställts på några större prov.

Du som spelade div 1 hockey med Linden ifjol, hur tycker du skillnaden mellan ettan och tvåan har varit?

Jag tror att det här laget är minst lika bra som Linden,sen är ju den södra 2:an den tuffaste sägs det. Trodde faktiskt inte att det skulle vara så pass bra hockey här som det verkligen är.

Hur tror du Halmstad kommer kunna hävda sig i ettan till hösten? Blir det en rejäl satsning eller kommer målet vara att klara sig kvar?

Nää ja tror att dom kommer försöka behålla de mesta av truppen å sen försöka ersätta dom spelarna som lämnar på ett bra sätt. Alla som sett oss har ju sagt att vi spelar verkligen som ett LAG och det stämmer nog jävligt bra i och med att det inte är nån av oss som är här för pengarna för de finns helt enkelt inga! Det finns en jävla potential i det här laget så jag tror att vi kommer hävda oss bra i ettan.

Hur är intresset kring hockeyn i stan? Mycket publik på matcherna?

Intresset är riktigt bra,i playoff och i kvalet har det aldrig varit under 1000 personer. Det brukar alltid vara en buss med fans till bortafajterna också.

Hur har det personligen gått denna säsong?

Det har varit godkänt kan man säga, jag sa redan från början att jag inte kommer hit för att producera poäng utan att jag är en lagspelare som jobbar hårt. Men det är klart att man skulle ju velat haft några pinnar till på kontot!

Halmstad som stad måste vara helt ok att bo i?

Halmstad är verkligen kanon, jag har stormtrivts här sen dag 1. Det beror nog mycket på att vi har ett jävligt gott gäng och kanske att jag skaffat tjej här.

Tack för pratstunden och för att du tog dig tid Vadde!

Tack själv Jimpa!

Over and Out!

Spännande avslutning väntar!


Kvalserierna till div 1 börjar lida mot sitt slut, det återstår en till två matcher för lagen från kvalgrupp C och neråt. Det innebär att kvalserierna uppe i norr nu är färdigspelade då även kvalgrupp B blev klar i dagarna.

Kvalgrupp A

Sedan länge färdigspelad, Luleå Rebels tog steget upp och Lycksele klarade sig kvar.

Kvalgrupp B ( Spelades i 6 omgångar, nu färdigspelad! )

1 Njurunda 14 poäng +17
2 ÖSK Hockey 12 poäng +3
3 Härnösand 9 poäng +3
---------------------------------------
4 Sollefteå 1 poäng -23

Grattis säger jag till Njurunda och ÖSK Hockey som båda tar steget upp till ettan, men vad har egentligen hänt med Härnösand? Målsättningen allettan lyckades man inte riktigt uppnå, i stället fick man tack vare att LN 91 dragit sig ur en friplats till div 1 till hösten. Härnösand får ändå ses som en av säsongens floppar i div 1 Sverige, tur då att man nu får chans till revansch.

Kvalgrupp C ( 8 matcher)

1 Hedemora 20 poäng +35 7 matcher
2 Järfälla 13 poäng +25 6 matcher
---------------------------------------------------
3 Säter 9 poäng -12 6 matcher

Där har ni toppstriden, eller strid och strid vill jag inte påstå då det känns som att Järfälla har ett rejält grepp om andraplatsen. Grattis Hedemora kan man dock säga då dom gått fram som en ångvält i denna kvalserie, ska mycket till om vi inte återser även Järfälla i div 1 hockeyn till hösten.

Kvalgrupp D ( 8 matcher)

1 Nynäshamn 15 poäng +7 7 matcher
2 Vallentuna 14 poäng +9 7 matcher
---------------------------------------------------
3 Haninge 11 poäng +2 6 matcher

En ruskigt spännande avslutning väntar, denna gång ska väl inte Nynäshamn kunna falla på mållinjen? Säg inte det då man i nästa match tar emot Haninge, förlust där och chansen till div 1 spel suddas återigen ut. För Vallentunas del så måste man bara vinna över Lidingö på hemmais för att säkra avancemanget, det fixar denna starka trupp. Det skulle i såna fall kännas rättvist då Vallentuna inför denna kvalserie endast har en förlust i bagaget, man förfogar över en trupp som skulle hävda sig riktigt bra redan nu i ettan.

Kvalgrupp E ( 8 matcher)

1 Sunne 18 poäng +18 6 matcher
2 Munkfors 15 poäng +8 7 matcher
--------------------------------------------------
3 Boro/Vetlanda 12 poäng +3 6 matcher

Sunne är klart för spel i div 1 även till hösten, för Munkfors och Boro väntar en spännande avslutning. Båda lagen har kvar att möta obesegrade Sunne, blir en tuff uppgift eftersom Sunne trots sin fina kvalserie måste ha en poäng till för att i praktiken säkra avancemanget. Teoretiskt är det dock klart då man förfogar över en så pass fin målskillnad, håller tummarna för att det blir Boro som följer Sunne med upp i finrummet.

Kvalgrupp F ( 8 matcher)

1 Halmstad 17 poäng +19 6 matcher
2 Ulricehamn 10 poäng -2 7 matcher
----------------------------------------------------
3 Mörrum 9 poäng +4 6 matcher
4 Jonstorp 6 poäng -10 6 matcher

Halmstad sedan länge klart för spel i div 1, om andraplatsen lär det bli hårt mellan framförallt Ulricehamn och Mörrum. Förhoppningsvis nyper Mörrum den platsen och tar sig tillbaka till div 1, där hör man verkligen hemma. Man har en fantastiskt bra publik och en stark tradition från spel på dom högre nivåerna.

Där har ni läget inför avslutningsomgångarna som spelas i morgon och på söndag, spännande värre för oss med intresse i dessa kvalgrupper. Jag har även en fråga till er läsare som jag hoppas någon kan hjälpa mig med, brukar tyvärr inte vara någon som svarar på dom frågor som jag har.

Eftersom allsvenskan bantas med två lag som innebär ju det att två lag till kommer ner till div 1, hur löser man det då med indelningen av dom olika serierna? Serie A och B får bara innehålla 8 st lag vardera och serie C till F får bara innehålla 10 st lag vardera, hur ska man då lösa det när det nu blir två lag extra? Div 1 innehåller nu 58 st lag i stället för dom 56 st lag som den ska innehålla, det är för mig en gåta. Går det verkligen upp två lag från alla kvalgrupper? Som ni ser så är jag väldigt frågande, snälla hjälp mig!

Over and Out!

Väntade resultat i kvällens omgång!


I kväll så spelades omgång 6 i kvalserien till allsvenskan, som bloggen förutspådde så blev det tre hemmasegrar.

Örebro-Asplöven 5-2

Yes, bloggen prickade in rätt resultat i kväll! Asplöven chockstartade då Stanislav Kall redan efter drygt två minuters spel sköt in matchens första mål i spel 4 mot 5! Örebro hämtade sig från chocken och kunde sakta med säkert glida ifrån till en säker och mycket rättvis seger. Stanislav Kall stod för gästernas båda mål och han assisterades båda gångerna av Jarkko Oikarinen och Juha-Matti Yli-Junnila. Det är signafikativt för Asplövens kvalserie, dom hela och friska stjärnorna är dom som också lyckas producera. Med Joni Lindlöf och Urban Omark helt skade och sjukdomsfria så hade Asplöven blivit att räkna med, tyvärr så har inte så lyckats vara fallet i årets kvalserie.

Nybro-Huddinge 6-3

Nybro hämtade sig efter att man efter den första perioden låg under med 0-2, en storstilad vändning bäddade i slutändan för en säker seger. Viktigt för Nybro då man nu har bra häng på den allsvenska platsen!

Tingsryd-Valbo 2-1

Smålänningarna fick slita oväntat hårt för denna hemmaseger, som så många gånger förr så lyckas man dock vinna utan att glänsa. Jag imponeras över Tingsryds styrka att vinna jämna matcher, sällan man förlorar när matcherna står och väger. I avsaknaden av utpräglade poängkungar så får man luta sig mot att laget lyckas vinna matcherna, det har just laget gjort väldigt bra denna säsong. Tingsryd har nu även dom bra häng på den allsvenska platsen!

Tabellen efter 6 av dom 10 omgångarna

1 Örebro 15 poäng +10
2 Nybro 12 poäng +12
3 Tingsryd 12 poäng +9
4 Huddinge 10 poäng +1
5 Asplöven 5 poäng -17
6 Valbo 0 poäng -15

Omgång 7 spelas på söndag, den ser ut enligt följande. Tar väl även och sätter in ett tips på hur matcherna slutar!

Valbo-Asplöven 3-4
Örebro-Nybro 4-3 ot
Tingsryd-Huddinge 1-2

Topp 3 poängligan efter 6 spelade omgångar:

1 Andreas Dahlberg Nybro 8 poäng (6+2)
2 Victor Ahlström Huddinge 8 poäng (4+4)
3 Oscar Ahlström Huddinge 8 poäng (2+6)

Over and Out!

Vilken klubb vinner dragkampen?


Den spelskicklige tvåvägscentern Mikael Lasu är efter en ny stabil säsong het på den annars rätt så kyliga tranfermarknaden. Kirunasonen har tidigare här i bloggen kopplats ihop med både Asplöven och en klubb långt ner i södra Sverige. Att Asplöven gärna vill ha tillbaka Mikael är ingen större skräll då han hade en bra fjolårssäsong i klubben, dessutom är parhästen och tränaren Freddy Lindfors tillbaka i gränsstaden.

Men i dag så dök det upp ett nytt rykte, Lasu på gång till ''''''''' sas det, hans namn var under eftermiddagen uppe för diskussion hos denna framgångsrika div 1 klubb. Än så länge så ska inga muntliga diskussioner vara tagna, att dock nämnas i denna klubb vittnar om att Mikael har haft en bra utveckling även denna säsong. Han kommer från sin klart poängstarkaste säsong där han summerade 43 poäng på dom 33 matcher som han spelade, klart att man då ska vara uppe på tapeten hos dom klubbarna som vill förstärka centersidan.

Bloggen vill dock ännu inte avslöja något namn på klubben som det handlar om, dock så är det en klubb som för tillfället är bland landets hetaste. Man har framtiden för sig kan jag säga och att man för tillfället är på jakt efter två centrar till den redan starka truppen.

Omgång 6 i kvalet till allsvenskan går i kväll av stapeln, det börjar nu dra ihop sig och matcherna börjar nu gå in i vinna eller försvinna karaktär. Bloggen måste väl återigen ge ett litet tips, brukar inte bli så himla lyckat när jag försöker ge mig på resultaten i matcherna.

Örebro-Asplöven 5-2 ( Asplöven får tillbaka sin förstakedja och den skickliga backen Mikko Purontakanen, nu måste dock Örebro ha läst på sin läxa. Förlust för Örebro i kväll och den allsvenska drömmen känns avlägsen, inte ska man väl misslyckas även i år?)

Nybro-Huddinge 4-3 ( Nybro är erkänt hemmastarka och när man under förra omgången även jagade bort bortaspöket så borde självförtroendet ha växt betänkligt i dom småländska skogarna.)

Tingsryd-Valbo 6-1 ( Valbo väger aningen för lätt i dessa sammanhang, när man dessutom ska besöka en nästintill fullsatt Dackehall så blir det alldeles för tufft. En enkel seger för Tingsryd som genom det hakar på tåget till allsvenskan, kan man verkligen ta sig dit utan att nån gång under säsongen glänsa?)

Over and Out!

Lite notiser!


- Precis som bloggen förutspådde under helgen så kommer Näldens Johan Jönsson nästa år spela i Östersund, det stod klart i dag. Kul för dig Johan och en förmodad bra värvning av Östersund, nu kanske du kan få ett nytt profilkort på eliteprospects?

- Det är tyst om lagen i den nordligaste ettan, men snart kommer det smälla förutspår bloggen. Kiruna jobbar febrilt för att hitta den rätta tränaren, i dagsläget så finns det ett par spännande namn som är uppe på tapeten.

- Boden ska försöka stärka upp laget med upp till fem etablerade spelare, dock så tror jag att man får se talangfulla backen Jesper Dahlroth förlorad till Luleås J-20. Av dom cirka fem spelarna som man letar så vet jag att en av dom ska vara en bra förstakeeper. Man hoppas dessutom att forne elitseriespelaren Patrik Tano ska göra comeback, det hade i såna fall varit en värvning av klass.

- Verkar som att många vill lämna Kiruna, men vart ska alla ta vägen? Det är i år inte direkt spelarnas marknad och det märker man genom att det värvas ovanligt lite.

- Genom Asplövens värvning av Freddy Lindfors så skulle det inte förvåna mig ett dugg om vi återser Mikael Lasu i Haparandaklubben då Freddy och Mikael alltid har haft ett lyckat samarbete.

- Kirunas målvakt Fredrik Alcén har just nu ett ganska bra anbud att ta ställning till, dock så är det fler klubbar som visat sitt intresse. Framförallt är det två väldigt bra klubbar som har visat intresse, blir det någon av dessa så skulle det vara en riktig käftsmäll för alla dom som hånat Fredriks målvaktsspel denna säsong.

- För vår egen del så är det ännu rätt så tyst, försökte få tag i sportchefen i dag utan resultat.

- Till sist har jag en fråga till er läsare! Är det någon som vet hur många procent av lönen det är man får böta när man blir avstängd? Jag vet att det finns en procentsats där man får böta efter hur mycket man tjänar, men hur många procent det är har jag tyvärr ingen aning om. Om någon vet så skulle jag vara tacksam eftersom jag då kan räkna ut lite löner på vissa spelare.

Over and Out!

Gratulationer och rykternas man!


Jag tänkte börja detta inlägg med två stycken gratulationer, det handlar om två klubbar som tagit sig upp en nivå i seriesystemet.

- Grattis säger jag till IFK Ore som under sin första säsong med A-lags verksamhet tog steget upp från trean till tvåan. Med spelare som Jens Nielsen och Jimmy Danielsson i laget så var förutsättningarna till avancemang väldigt goda, man ska ju dock spela om det först. Det gjorde man och man gjorde det på ett fantastiskt sätt, nu väntar spel i div 2 Gästrikland/Dalarna till hösten. Ambitionen är om jag förstått det rätt att även tvåan ska bli en mumsbit på vägen till ettan. Det återstår dock att se om man lyckas springa igenom även denna serie på samma vis som man gjorde i år!

- Grattis säger jag till coach Urban Lahti som i söndags förde upp sitt Tornio IHC till suomisarja, det är finska motsvarigheten till den svenska ettan. Urban hälsar per telefon att han är en vinnare, bloggen kan inte annat än hålla med. Hockeyn står sig stark i Haparanda/Tornio området, får se vad som händer nu när även bandyn ska vara med och konkurrera på allvar.

Rykternas man måste vara Lyckselecoachen Lars Molin, det går knappt en dag utan att jag hör nya rykten om herr Molin. Titta bara på detta så förstår ni vad jag pratar om!

- Coach Kiruna
- Coach Piteå
- Sportchef Björklöven
- Coach MoDo A-lag
- Coach MoDO Juniorer

Ja ni ser vilken gedigen lista som det handlar om, lägg därtill att jag inte vet om han är helt avskriven från Lycksele eller inte. Kul för "Molla" att vara silly seasons hetaste person för tillfället, intressant att se vart han hamnar.

Annars så handlar just nu det mesta i Sverige om finanskris och lågkonjuktur, det är givetvis ett hett ämne även inom hockey Sverige. Jag vet att Kiruna kommer att sänka sina spelarlöner med minst 30%, det var dock bara en tidsfråga då lönerna bland dom tre stora i den norra ettan verkligen har spårat ur. Även Asplöven deklarerar att man ska sänka lönerna med 25 % men det tror jag vad jag vill om.
Ett lag som inte kommer drabbas lika hårt av krisen är poplaget Karlskrona då man just nu har en himla hype kring hockeyn, sponsorerna står i kö för att få vara med och synas i Telenor Arena. Man har dessutom otroliga publikintäkter att falla tillbaka på, Karlskrona står när dom andra faller är en bra sammanfattning!

Karlskrona presenterade dessutom i dag två starka nyförvärv då man från lokalkonkurrenten Olofström snodde både Erik Belin och Simon Skoog. Nu får man en förstaback i poängstarka Skoog och man får en bra tvåvägsspelare i Belin, som sagt så kommer Karlskrona bli riktigt starka!

Nu väntar hockeyn framför tv:n igen, hoppas Skellefteå håller ut och att Frölunda vänder!

Over and Out!

Tack för showen "Oika" !


Den passion och dom känslor som helt saknades i söndags var nu tillbaka, tack Asplöven för att ni räddade min roadtrip.
Örebro kom i dag till Haparanda med chartrat plan, man landade i finska Kemi och hade på så sätt bara tre mil att färdas i buss. Med sig på resan hade man bland annat en del supporters, web-radio killar och ordförande Mikael Fahlander i egen hög person. Man skulle i kväll tvätta bort den fiaskostämpel som fjolårets upplaga av Asplöven satt på föreningen, i kväll skulle Örebro få sig en enkel resa var det tänkt.

Asplöven däremot kom til spel med en skade och sjukdomslista som hade gjort vilket sjukhus som helst avundsjukt, det var allt från krånglande ljumskar till febertoppar. Man saknade bland annat hela sin förstakedja med Lindlöf, Pakisjärvi och Omark, dessutom saknade man den viktiga defensiva pjäsen Mikko Purontakanen. Allt var egentligen uppdukat för den stora revanschen, detta skulle väl nästan allsvenska Örebro ändå inte förlora?

Det började också planenligt då man fick in både 0-1 och 0-2 i den första perioden, två slumpmål men ack så viktig ledning att få med sig in till periodvilan. Örebro kändes väl aningen tyngre och Asplöven fick slita hårt på dom få killar som kom till spel, med det som facit så var det väl ändå bara en tidsfråga tills Örebro skulle ta över helt.

Andra perioden finns det egentligen ingenting nämnvärt att skriva om, en låst period där man redan såg tendenser till att Örebro spelade på resultatet.

Tredje perioden börjar precis som den andra, Örebro backar hem och tillåter inte Asplöven skapa allt för farliga chanser. Ledningen kändes ganska trygg men skulle Asplöven få in en puck så skulle det nog kunna bli lite nerv trots allt, givetvis så får vi med några minuter kvar se en reducering då Marcus Waldehagen trycker in pucken efter fint förarbete av Jarkko Oikarinen.
Efter det så var det ett stressigt Örebro som vi fick se och med två minuter kvar så trycker Ville Vikeväinen in en puck i powerplay, även denna gång efter mästerligt förarbete av tidigare nämnde Oikarinen. Sudden väntade!

Asplöven får ett tidigt powerplay som man också utnyttjar, Stanislav Kall trycker in ett mäktigt slagskott i Bengt Höglunds vänstra kryss. Vilket härligt avslut på denna turné, det där skottet har jag väntat på "Stano"!

Asplöven gjorde alltså det omöjliga då man trots ett tidigt underläge lyckades vända och vinna, dessutom med mängder utav namn på skadelistan. Det medförde att spelare som Oikarinen och Yli-Junnila matchades konstant, ett under att dom orkade stå på benen matchtiden ut. I dag så kände jag återigen igen Asplöven då man nu äntligen hade med sig känslorna och glädjen in till nedsläpp.

I hemmalaget så drog backarna Jason Krischuk och Ville Vikeväinen ett jättelass, Jason visade i dag sina offensiva kvaliteér och Ville tar verkligen ett stort ansvar överallt ute på banan.
Framåt så handlade det återigen om firma Yli-Junnila och Oikarinen, dom hade stundtals lekstuga med det tunga Örebroförsvaret. Framförallt "Oika" var återigen på ett fantastiskt spelhumör, där kan vi snacka om att ha med sig glädjen i spelet. Man får dock inte glömma slitvargar som Lindroth och Waldehagen en kväll som denna, det är tack vare dom som dessa killar får energin till att vara konstruktiva.

I Örebro såg jag i kväll ingenting som var av allsvensk klass, man såg tröga ut och saknade farten och kreativiteten i sitt anfallsspel. Man är dock homogent och stabilt som lag men sticker inte ut nämnvärt i övrigt, sina triumfer tar man genom en bra defensiv och en tydlig rollfördelning.
I dag så tycker jag dock att man misslyckades totalt med sin gameplan, varför vara så passiva och avvaktande när Asplöven endast har fem backar att tillgå? Hade man gått ut och pumpat på som galningar så hade Asplöven varit ett slaget lag innan första periodvilan. Jag vet att man vill spela en kontrollerad hockey med en bra defensiv som grund, med facit i hand så skulle man dock ha chansat lite denna kväll. Man hade som jag ser det lite för stor respekt för hemmalaget, till det la nog Asplövens fjolårsupplaga grunden då man pulviserade Örebro i playoffspelet.
Jag hade väntat mig betydligt mer av Örebro än det som jag fick bevittna denna kväll, tur var väl det för hemmalagets del.

Slutligen så vill jag bara tacka dig Jarkko Oikarinen för underhållningen, den glädje och inspiration som du visar upp i ditt spel är fantastiskt roligt att se. Tack för 2 timmar av kroppsfinter och underbara passningar!

Over and Out!

Sjukt eller ?


Följetången rullar vidare, Asplöven dras återigen med mängder av skador och sjukdomar. Under gårdagens träning så var det endast ett fåtal av dom ordinarie spelarna som var på is, enligt rapporterna så räckte det knappt till att spela en badminton dubbel. Är det oturen som grinar Asplöven i ansiktet eller ligger det andra faktorer bakom? Får spelarna ut sina löner, har dom verkligen en bra arbetsmiljö och bryr dom sig överhuvudtaget om föreningen är dom frågorna som för mig ploppar upp.
Eller är den enkla sanningen den att man tyvärr är väldigt otursförföljda denna vårsäsong?

Dessa saker kan inte bloggen svara på, det jag vet är att det i dag återigen är dax för match i Arena Polarica då serieledande Örebro gästar. Det blir en tuff uppgift att ta sig an för hemmalaget, man hade behövt alla spelare friska för att kunna utmana på ett rättvist sätt. Örebro har dock säkerligen fjolårets två playoff matcher i närminnet, alla som är en aning hockeyintresserade vet ju hur det slutade den gången. Men det var dåtid det, årets upplaga av Örebro är betydligt homogenare än föregående upplagor.

Jag ser verkligen fram emot att få se Örebro i kväll, förhoppningsvis så kan Asplöven bjuda upp till en hyfsad kamp åtminstone. Med dom problem som Asplöven dras med så är det inte verklighetsförankrat att tro att hemmalaget ska ta en trepoängare i kväll, kan dom bjuda upp till en hyfsad match så är jag nöjd. Men i kvällens match riktar jag mina blickar mot det meriterade bortalaget, se bara här nedan vad vi som söker oss till Arena Polarica har att se fram emot.

- Förstakedjan med Almqvist, Fahlqvist och Kuusisto

Jonas Almqvist är en personlig favorit för mig, irrationell och en otrolig avslutare. Thomas Fahlqvist och Teemu Kuusisto har jag inte sett mer än på video, ska bli intressant att studera dom live.

- Backen Tomas Mitell

Spelskicklig som få på denna nivå, landets kanske bästa div 1 back. 53 poäng på 35 matcher vittnar om klass, ska bli otroligt kul att få se även han live. Första gången jag hörde talas om honom var säsongen 02-03 då han huserade i div 2 med laget Tvåstad Cobras, hade då två kompisar som spelade ihop med honom. Dom var helt lyriska i sin bedömning och i ärlighetens namn så har han spelat på för låg nivå under hela sin karriär.

- Gordie Dwyer

Ska bli intressant att se om Jimmy Blixt vågar stå upp mot denna ärrade NHL kämpe, gör han det så kan säsongens största fight vara ett faktum. En hårdför och stor kille som iaf inte jag skulle vilja möta i en mörk gränd, riktig rollspelare med stark karaktär.

För Asplövens del så hoppas jag på att få se detta:

- Känslor ( Glädje, irritation, passion, vilja )

- Hård forechecking ( Man utnyttjar den fördel som man har av hemmaplan )

- Fortsatt storspel av Timo Lindström

- Fortsatt storspel av andrakedjan med Yli-Junnila, Oikarinen och Waldehagen

Matchtips Asplöven-Örebro 2-5

Målskyttar Asplöven: Marcus Waldehagen och Jarkko Oikarinen

Målskyttar Örebro: Jonas Almqvist 2, Tomas Mitell, Daniel Wågström och Fredrik Orrsten

Over and Out!
Krischuk lämnar!


Bloggen nåddes i dag av ryktet att Asplöven HC inte förlänger backimporten Jason Krischuks arbetsvisum, det innebär att Jason innan den 31 mars måste vara ute ur landet. Rent kortfattat så innebär det att Jason under morgondagen gör sin sista match i föreningen och att man nu får spela färdigt kvalserien med endast 5 st ordinarie backar.

För mig luktar det uppgivenhet men är det en ekonomiskt stor fråga så tror jag att det trots allt är rätt beslut då allsvenskan just nu känns långt långt borta.

Lägg märke till att detta endast är ett rykte då jag inte har någon källanvisning, vi får helt enkelt vänta på ett uttalande från föreningens sida innan trovärdigheten är ett faktum.

Over and Out!

Östersund nästa?


Nälden Hockeys succéman Johan Jönsson ryktas nu vara på gång till Östersund, 41 poäng på 36 matcher gör honom givetvis intressant för grannklubben.
Ett lunchmöte med Östersunds sportchef är visst inbokat till veckan, förmodligen kommer dom ganska snabbt överens då jag inte tror att Johan placerar sig i kategorin "dyra spelare".

För övrigt så stoltserar Johan med att ha den kanske fulaste spelarbilden på statistiksidan eliteprospects, det har dock sin naturliga förklaring. Bilden är tagen efter en match mot Asplöven, Johan irrade i spel 5 mot 3 in sig framför Asplövenburen. I nästa sekund så får han mottaga ett stenhårt slagskott i ansiktet, det som gör historien än mer intressant är att pucken faktiskt styrs i mål.
Tänderna går att byta men målet kommer i statistiken alltid att finnas kvar, alla mål är roliga mål kort och gott.

Länkar här nedan till Johans profil på eliteprospects:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4817

Det kliar i bloggens fingrar att förtälja lite historier, med respekt åt föreningen och berörda parter så ska jag försöka att låta bli. Läsarantalet hade direkt skjutit i höjden men känns bättre att hålla på sin värdighet, ska försöka hålla mig någon vecka till åtminstone. Annars finns inte så mycket i ryktesväg just nu, övergångar och förmodade övergångar har Fahlander på hockeysverige järnkoll på. Hänvisar till honom om ni verkligen vill vara uppdaterad på det senaste i div 1 Sverige då den mannen har äckligt stor koll.

Over and Out!

Vart är glädjen killar?


Jag hade väl egentligen inga större förväntningar på dagens drabbning mellan Asplöven och Valbo i för dagen riktigt kylslagna Arena Polarica. Det var två lag som hittills kammat noll i årets kvalserie, inte direkt dom bästa förutsättningarna för att få se ett spel fyllt av självförtroende.

Men har man rest 40 mil enkel väg så är väl det minsta man kan begära att spelarna visar upp en passion, en stor dos energi och framförallt glädje till det man håller på med? Nu hade jag den stora förmånen att få komma in gratis denna dag, 120 kr är annars en fantastisk summa om man ser till vad man för tillfället får för pengarna. Jag älskar denna sport utöver det vanliga och jag brukar oftast kunna njuta av sporten oavsett nivå, i dag så började jag dock fundera på detta inlägg redan tidigt i den första perioden. Inte för att kvalitén var nämnvärt låg utan mer för att en match av denna karaktär helt kan sakna känslor och glädje.

Det är trots allt kval till en högre division och seger i dag skulle åtminstone hålla drömmen vid liv, då får man åtminstone försöka bli lite glad när man ser att pucken går i mål.

Asplöven vinner dagens match med dom klara siffrorna 4-0, siffrorna känns kanske en aning missvisande då Valbo skapade en hel del klara chanser. Att göra mål är vad denna sport i slutändan handlar om, det gjorde Asplöven bättre än Valbo denna eftermiddag.

Precis som jag förutspådde så var Valbo bra sina omställningar och hade ett idérikt anfallsspel anförda av förstakedjan med 2 x Lindström och en lurig Jacob Blomqvist. Defensiven var som väntat väldigt instabil, man hängde helt enkelt inte riktigt med dom gånger hemmalaget hade lust för att anfalla. Man saknade i dag viktiga backen Fredrik Stefansson och i hans frånvaro så blir det aningen tunnt, nu tog forne Asplövenspelaren Henrik Andersson ett stort ansvar denna eftermiddag. Min forne lagkamrat Alexander Olsson gjorde en helt ok insats, skapade en del farligheter och var som alltid väldigt hal i kampsituationerna.

För Asplövens del så har formationen med Juha-Matti Yli-Junnila, Marcus Waldehagen och framförallt trollgubben Jarkko Oikarinen verkligen prickat in formtoppen. Man var glödheta denna eftermiddag och låg bakom 3 av dom 4 målen. Just nämnde Waldehagen är en av dom killarna som får väldigt få rubriker i årets trupp, man ack vilket jobb han lägger ner. Tack vare att han alltid ger sitt yttersta så får han ofta slå in dom lösa puckarna, kanske inte syns nämnvärt i spelet men är otroligt giftig framför motståndarnas målbur. Skulle även vilja creditera två verkliga doldisar denna eftermiddag då både Jonatan Lindroth och Andreas Löf gjorde starka insatser. Andreas har i takt med självförtroendet kommit igång under senare delen av säsongen medans Jonatan alltid står för otroliga arbetsinsatser. Mannen för dagen var annars helt klart målvakten Timo Lindström, otroligt stabil och släppte väldigt få returer. Utan en storspelande Timo i målet så hade denna match blivit av en helt annan utgång, tur då för Asplöven att även målvaktsspelet räknas in i matchresultatet.

Annars så kan det meddelas att det fanns absolut ingenting som tydde på kvalspel i Arena Polarica, dåligt med publik och knappt en tillstymmelse till känslor varken från publik eller spelare. Ett tydligt tecken på hur ett lag mår brukar vara att titta in den glädje som utspelar sig efter ett mål, ska man tolka utifrån det så blir dom sista veckorna denna säsong otroligt långa för dom flesta utav spelarna.

Sätter man ett friläge ribba in eller ett handledsskott i powerplay så måste man väl åtminstone kosta på sig ett leende?

Under tisdagens match så vill jag känna kvalstämningen och glädjen i kroppen, ni kan väl åtminstone försöka att tillfredställa mig?

Första segern är i hamn i detta kval, visst kommer nummer två redan på tisdag?

- Örebro ångar på, i dag bortaslog man hemmastarka Nybro med siffrorna 1-2.

- Huddinge fortsätter också visa klass, i dag vände man under den sista perioden ett 0-1 underläge till seger med 3-1. Synd för Tingsryd, man hade behövt denna seger.

- Genom dagens omgång så gjorde Örebro och Huddinge ett ryck, det ska mycket till om vi inte ser något av dessa lag i den allsvenska kostymen till hösten.

Over and Out!

I dag tror jag det blir vinst!


Solen skiner och temperaturen ligger kring nollstrecket, det är med andra ord en alldeles strålande vårdag här i Haparanda. Förhoppningsvis så kommer stadens stolta iskrigare denna eftermiddag upp i en nivå som liknar plusgrader då man äntligen kan formera en trupp som är värdigt ett lag som spelar kval upp till allsvenskan.

Man tar sig i eftermiddag an bottenkollegan Valbo, ett lag som har sina styrkor i det offensiva spelet. Man har dock en aning svagare backsida och jag antar att det är just där som firma Pasi&Per ser nycklarna till seger. Kan man sätta en hård press på deras backar så är mycket vunnet, när man dessutom spelar hemma så ska inte det vara något större problem. Man får dock samtidigt se upp med Valbos omställningar då man förfogar över en mycket kompetent forwardssida, räkna med en målrik tillställning denna eftermiddag.

För oss som söker oss till Arena Polarica under eftermiddagen så vill jag passa på att framhäva några namn som ni ska ha extra koll på, det är dessa killar som blir den avgörande faktorn.

Valbo:

Patrik Eriksson Mv ( Patrik måste spela på topp om Valbo ska kunna störa hemmalaget, en duktig målvakt som i sina bästa stunder är omutlig.)

Fredrik Stefansson B ( Lagets hjärta och själ, duktig offensivt och gör en hel del poäng från sin backposition. Det gäller att Asplöven ligger tätt intill denna kille, får han ytor så kommer han dominera  Arena Polaricas is denna match.)

Jimmy Lindström/Jacob Blomqvist Fw/C ( Duon har öst in poäng tillsammans denna säsong, otroligt viktiga i framförallt powerplay. Det gäller även här att inte ge dom för stora ytor, gör man det så smäller det ganska snabbt!)

Asplöven:

Timo Lindström Mv ( Har visat under senare delen av säsongen vem han verkligen är, en toppmålvakt som behöver spela på topp om Asplöven ska vinna detta.)

Stanislav Kall B ( Nu är det dax att "Stano" börjar bomba in sina patenterade slagskott i powerplay, i eftermiddag ska den ödmjuka slovaken låta bössan tala.)

Mikko Purontakanen B ( Mikko är lugnet själv, behöver ta ett stort ansvar om Asplöven ska hitta tillbaka till sitt spel. Mikko gör aldrig en dålig match och är grunden till en bra defensiv hos hemmalaget.)

Urban Omark/Joni Lindlöf C/Fw ( Geniet och målskytten är en vanlig mix i en formation, men deras produktion denna säsong är allt annat än vanlig. Joni snittar ett mål per match och Urban två poäng per match, hittar dessa killar tillbaka till den formen så är Asplöven svårslagna. Urban har dragits med en förkylning och Joni med en skada, osäkert om båda kommer till spel.)

Jarkko Oikarinen C/Fw ( Trollgubben har konstigt nog vaknat när motståndet blivit bättre, egentligen en konstig ekvation för en tekniker. Kanske det var så att vi sämre lag var för dumma för att gå på hans finter, mest troliga är dock att motivationen nu är betydligt starkare. Jarkko behövs för att bryta mönstret, en lirare och artist ända ut i fingerspetsarna.)

Tips inför eftermiddagens omgång:

Nybro-Örebro 4-1
Huddinge-Tingsryd 5-2
Asplöven-Valbo 6-3

Over and Out!

Legenden är tillbaka..


i Haparanda då han redan nu presenterades som Asplövens tränare inför nästkommande säsong. Givetvis är det Freddy Lindfors som är tillbaka, redan nu kan det nog slås fast att det blir en av Asplövens bästa värvningar denna vår/sommar.
Jag kunde dock känna att det var en aning underligt att man går ut med detta redan nu, funderade på om man redan har gett upp denna säsong.
Var tvungen att slå en signal till ordförande Magnus Lehto för att höra hur tankarna gick, han hälsade att genom att göra detta officiellt så kanske man på så sätt kunde väcka laget.

Det låter väl sunt men personligen så hade jag nog väntat med detta tills säsongen var över, men det är klart att man i detta läge måste försöka med allt som bara går för att återigen försöka komma in på det vinnande spåret.

Att det är en bra värvning är det inget snack om då Freddy är en otroligt skicklig istränare, dessutom är han mästerlig på att bygga lag och att få spelarna att köpa hans filosofi om hur hockey ska spelas.

Nu åker bloggen i väg på turné, Haparanda och Arena Polarica nästa. Det ska bli kul att få se både Valbo och Örebro, har stora förhoppningar framförallt på Örebro.

I går så hade vi avslutningsmiddag med laget, lite spa och bastu stod som aktivitet innan maten. Det var en trevlig kväll i gott sällskap, tack för en fantastiskt rolig säsong killar!
Vår sportchef Håkan Forsberg har aviserat att han vill hoppa av sitt uppdrag i föreningen, illa illa då Håkan är den bästa sportchef som jag har haft att göra med. Jag hoppas föreningen gör allt dom kan för att få behålla Håkan, det kan i så fall vara klubbens viktigaste förlängning på kontraktssidan.

Over and Out!

Många tankar som snurrar


Silly-season tiden är kommen, rykterna och spekulationernas tid är här. Detta kanske är det mest intressant med denna sport, vilka kommer och vilka försvinner är supportrarnas stora snackis fram till augusti.

Men det är inte silly-season tider för alla andra, även jag får sålla mig till den kategorin. Vad ska jag göra till hösten är frågan som jag ställer mig dessa dagar, skulle vilja påstå att det finns tre olika svar på den frågan.

- Spel utomlands
- Spel i annan svensk klubb
- Krita på ett nytt kontrakt med Lycksele

Låter som världens enklaste grej detta då det låter som att man bara kan vraka och välja bland anbuden. Men nej nej, så enkelt är det inte kan jag lova. Man är inte direkt stekhet på spelarmarknaden efter denna ganska mediokra säsong, titta bara i poängligorna så inser ni att bara där har vi ett par hundra spelare som ligger högre placerade än vad jag gör.

Att man just nu är iskall på spelarmarknaden är jag den första att hålla med om, i ärlighetens namn så tror jag inte heller att erbjudandena kommer att hagla in denna vår/sommar.

För den skullen så vet jag inte om jag vill byta klubb heller, har det fantastiskt bra här!

Som ni ser så är det även silly-season tider för hockeyspelaren Jimmy Stålnacke, dock inte i lika stor utsträckning som bloggaren Jimmy Stålnacke!

Over and Out!

Verkar inte som..


att det finns någon substans i ryktet om att Asplöven sagt upp alla spelarkontrakten. Det är vad jag forskat fram denna morgon, känns skönt då det hade varit tråkigt att se klubbens div 2 lag i dom två nästkommande matcherna. Bit ihop och kör nu boys, visa att ni blir att räkna med trots den miserabla starten!

Over and Out!

Bara en liten fredagsfundering!


Jag har år efter år suttit och förbannat mig över att klubbarna är så fega med att värva spelare från dom lägre divisionerna, visst det har blivit bättre under dom senaste åren men jag känner ännu att det ligger en sorts feghet i luften.

Men i veckan hände det, Almtuna plockade tvillingarna Berlin från Tierp. Då borde väl bloggansvarige ändå ha varit glad och skrivit någon sorts hyllningstext? Nej Nej, bloggen började såga direkt! Man verkar aldrig vara nöjd, det hade dock sina förklaringar.

När Södertälje ifjol plockade upp poängmaskinen Pär Arlbrandt från allsvenskan så blev det ingen lyckad relation, man kvävde helt enkelt Pärs spel. Under den allsvenska säsongen så hade Pär fått spela sitt spel som innebär en offensiv hockey med ibland lite väl små marginaler. I Södertälje blev han förpassad till fjärdekedjan där speltid var begränsad och powerplay var inte ens att tänka på. Skulle man utnyttja en kille i denna roll, varför inte då värva någon som är mer bekväm i en sådan roll? Värvar du en poängmaskin måste du också utnyttja honom som en sådan, annars blir det ingen lycklig relation mellan klubb och spelare.

Nu i veckan signade då Almtuna upp tvillingarna Berlin från Tierp efter att dom haft en formidabel säsong poängmässigt. Det är iofs inget konstigt i det då dom säsong efter säsong har öst in poäng, ett Tierp utan Berlin är absolut ingenting. Det vet jag av egen erfarenhet då Berlinarna under fjolårets höstsäsong spelade i Italien, då var Tierp rent ut sagt usla. Dom kom under säsongens gång tillbaka till Tierp och huxflux så förpassade dom oss till den negativa kvalserien, skillnaden var verkligen total.
Men varför var jag då så negativ när denna affär gick i hamn? Jag såg framför mig hur dom blir placerade i en tredje/fjärdekedja som har sparsamt med istid, dom har mest defensiva uppgifter och ska tänka 0-0 när dom är ute på banan.
Lex Arlbrandt hade man kunnat säga, blir fallet att dom hamnar i en sådan kedja så kan jag lova er att relationen mellan klubben och spelarna inte blir särskilt långvarig.
Låter däremot Jonas Rönnqvist sina adepter få lite fria och offensiva roller så kan det bli snack om succé i stället, snälla låt dom få använda sina rätta verktyg. Dom är otroligt skickliga i powerplay, otroligt skickliga puckhållare och otroligt duktiga i offensiva situationer, snälla låt dom få dom friheterna.

Jag skulle vilja att klubbar vågar satsa på det man har värvat, annars måste man tänka om i sin scouting. Man kan inte värva en offensiv spelare för defensiva uppgifter, då är det väl bättre att hitta någon i dom lägre divisionerna som även spelar mycket defensivt där?

Vet någon förresten vart Botkyrka/Arbogaspelaren Jonas Höög ska spela i höst? 71 poäng och seger i hela ettans poängliga är respekt, det borde innebära ett fint kontrakt någonstans. Tvåan och trean var just tvillingarna Berlin med 70 resp 69 poäng, hur många från toppen av poängligan tror ni försvinner till nya klubbar?

Over and Out!

Vi som vill upp!

 
I dag tänkte jag titta lite närmare på dom olika kvalserierna upp till div 1, vilka är det egentligen som vi återser i ettan till hösten?

Kvalgrupp A (Slutställning efter 4 omgångar)

1 Luleå Rebels 9 p +4
2 Lycksele 6 p +4
-----------------------------
3 Rosvik 3 p -8

Luleå Rebels och Lycksele klara för div 1 spel säsongen 09/10

Kvalgrupp B ( Ställning efter 4 av dom 6 omgångarna)

1 Njurunda 9 p +12
2 Örnsköldsvik 9 p +2
-------------------------------
3 Härnösand 6 p +3
4 Sollefteå 0 p -17

Fördel Njurunda och Ö-vik inför avslutningen, Härnösand ser ut att bli säsongens flopp i div 1 hockeyn.

Kvalgrupp C ( Ställning efter 4 av 8 omgångar, Säter och Avesta har endast spelat 3 omgångar)

1 Hedemora 11 p +13
2 Järfälla 10 p +20
----------------------------------
3 Avesta 3 p +1
4 Säter 3 p -9
5 Uppsala 0 p -25

Det ser ut som att både Hedemora och Järfälla klarar sig kvar i ettan, det ska mycket till om Avesta eller Säter ska äta sig förbi.

Kvalgrupp D ( Ställning efter 4 av 8 omgångar, Vallentuna och Lidingö har endast spelat 3 omgångar)

1 Nynäshamn 9 p +4
2 Haninge 8 p +2
------------------------------
3 Vallentuna 5 p +1
4 Lidingö 3 p +2
5 Skå 2 p -9

En otroligt jämn kvalserie som kan sluta hur som helst, Skå ser dock ut att halka ner i divisionssystemet. Ska Nynäshamn i år hålla hela vägen ut, ni minns väl fjolårets snöpliga kval för deras del?

Kvalgrupp E ( Ställning efter 4 av 8 omgångar)

1 Sunne 12 p +13
2 Boro/Vetlanda 9 p +3
---------------------------------
3 Munkfors 6 p -3
4 Arvika 3 p -5
5 Grums 0 p -8

Sunne går som tåget, kriget om andraplatsen kommer att stå mellan Boro och Sunne. Hoppas hoppas att det är Boros tur att lyckas i ett kval, vill så gärna se dom i div 1 till hösten.

Kvalgrupp F ( Ställning efter 4 av 8 omgångar)

1 Halmstad 11 p +9
2 Ulricehamn 7 p +2
--------------------------------
3 Mörrum 6 p +/-0
4 Jonstorp 6 p -2
5 Helsingborg 0 p -9

Tack och adjö Helsingborg, välkommen tillbaka Halmstad. Om andraplatsen blir det dock stenhårt, hoppas Mörrum tar sig tillbaka till finrummet!

Nu fick ni en liten inblick i hur det ser ut just nu, kan redan nu gratulera Vadim Matitsins och Dennis Magnussons Halmstad till div 1 platsen.

Over and Out!

Semifinaldax!


Elitserien går i kväll in i sitt semifinalspel, tror att vi kommer att få se två tighta matchserier där Frölunda och Färjestad till slut drar det längsta strået.

Kvällens matcher:

Skellefteå-Färjestad 3-2 Totalt i serien: 2-4 i matcher
Hv71-Frölunda 4-3 ot Totalt i serien: 3-4 i matcher

Notera att:

- Färjestad har tre ordinarie spelare i truppen som i år även spelat matcher med Skåre i ettan. Marcus Johansson, Johan Motin och Per Åslund har alla tre deltagit sporadiskt i Skåres jakt på allsvenskan.

- Hv71 gjorde en mästerlig vändning i kvartsfinalspelet då man vände 1-3 i matcher mot Timrå. Match sex avgjorde man i sudden death efter att Timråbacken Mikko Lehtonen tappat skridskoskenan!

- Fröunda har efter en miserabel start under hösten verkligen spelat upp sig, man smyger med och har vuxit fram som den största utmanaren till Färjestad om guldet.

- Skellefteås tredjekedja med Kimmo Koskenkorva, Gabriel Karlsson och Christian Söderström varit lagets bästa enhet under i stort sett hela säsongen. I slutspelet har juniorbacken och Lyckselesonen David Rundblad verkligen blommat ut, är för stunden kanske lagets bästa back!

Over and Out!

Man fick åtminstone spräcka nollan!


Det ville sig inte i kväll heller för Asplövens del då man på hemmais återigen gick på en mina, en dålig första period släckte hoppet för det desarmerade hemmalaget. Skador, sjukdomar och avstängningarna är just nu en av anledningarna till att man inte kan bjuda upp till motstånd, återigen så visar det sig att en bred trupp är ett måste i täta och intensiva matchperioder.

Kvällens resultat i den allsvenska kvalserien:

Asplöven-Huddinge 1-4
Tingsryd-Nybro 4-2
Örebro-Valbo 6-2

- Örebro ångar på, tredje raka segern blev i kväll ett faktum. Då ska man ändå tänka på att stjärnduon Almqvist/Kuusisto gick poänglösa, det visar att man har ett bra djup i sin trupp.

- Nybro gick återigen på en bortaförlust, är det artonde eller nittonde i rad denna säsong? Hur kan man vara så bekväma på hemmais och sen inte få bortaspelet att fungera överhuvudtaget?

- Räknar med att det var fullsatt i Dackehallen i kväll då det var Smålandsderby, starkt av Tingsryd att besegra Nybro!

- Tingsryd har ett himla djup i sin trupp, men det kan väl inte hålla utan toppar?

- Valbo och Asplöven verkar vara underlägsna, blir dom enda poängen dom tar endast mot varandra?

Tabellen efter 3 omgångar:

1 Örebro 8 p +7
2 Huddinge 7 p +4
3 Tingsryd 6 p +8
4 Nybro 6 p +8
5 Valbo 0 p -8
6 Asplöven 0 p -19

Det ska bli intressant att följa Asplöven på plats under dom närmsta två matcherna, Valbo ska dom bara slå och visst ska dom även kunna jävlas med Örebro!

Almtuna värvar tvillingarna Berlin från Tierp, varför?

Så här säger dom på sin hemsida iaf:

"Vi har studerat dem i seriespelet men de har även varit och provtränat med oss under säsongen. Vi är nöjda med det vi har sett och tror att de kan passa in i vår trupp på ett bra sätt. Det är extra kul att vi får in två skickliga spelare från distriktet också, säger Martin Öhrstedt"

Hm, jag blir konfunderad då jag själv inte tror att dom två är dom rätta karaktärerna för Jonas Rönnqvist att jobba med. Visst, dom gjorde 70 respektive 69 poäng i år. Det är minst sagt imponerande, tror dock inte att dom kommer passa in i spelsättet. Jonas vill spela en riktig energihockey där det går ut på att stressa motståndarna till misstag, tror inte att dessa två killar har fysiken till det. Dom är otroligt bra från röd och framåt men kan inte se att tvillingarna åker runt och jagar livet ur motståndarna.

Här varnar jag för flopp, innan oktober månad är slut så återser vi dom i Vegahallen i Tierp!

Kom i håg vart ni läste det först!

Over and Out!

Det har blivit dax att summera säsongen!


Jag vet inte hur många gånger man under säsongens gång ser fram emot säsongsslutet, vet däremot att när det väl kommer så uppstår det en otrolig saknad och en otrolig tomhet. Vad ska man göra nu är det första man tänker på, det blir aldrig lika skönt som man har tänkt sig.

Det är ungefär som ett förhållande, hur många gånger under ett år får man inte lust att bara skita i allt och bara göra slut för att nästkommande dag inse att det man har är det bästa som finns?

Precis så fungerar denna sport, en dålig match eller rent av bara en dålig dag gör att man bara vill bränna upp skridskorna och göra något helt annat. Har man däremot en bra match eller rent av bara en bra dag så är hockeyn det bästa som finns och man kan vara på is ända tills vaktmästaren kommer och kastar ut en.

Men det är väl det som kallas kärlek och passion, när känslorna kan vända från svart till vitt på en sekund. Det som dock karaktäriserar kärleken är att man på något sätt alltid hittar tillbaka till vitt, man ger aldrig upp och när det väl gäller så sätter man sin käraste före allt annat. Det är så jag känner inför denna sport, den kan ibland vara otäckt hård och tuff mot en men jag kommer aldrig att sluta älska den. På något sätt så reser man sig efter varenda motgång och på några dagar är den glömd, allt är frid och fröjd igen och den där motgången har sakta sakta suddats borts.

För mig är hockeyn som en trogen livskamrat, trots motgångar och medgångar tillsammans så har den alltid stått där vid min sida och gång på gång fått mig att hitta tillbaka till den kärlek som vi hyser till varandra.

Nu blev jag djup, var trots allt säsongen som skulle utvärderas. Men i stycket här ovanför så hittar man till stor del en sammanfattning av denna säsong, den har varit hård och tuff mot en men även hjälpt mig att hitta tillbaka till den passion och den glädje som jag och sporten tillsammans söker.

Jag hade under hela våren och sommaren sett fram emot min säsong i Asplöven, tyvärr så blev den bara sex försäsongsmatcher lång. Eller tyvärr är väl fel ordval då jag helt ärligt inte hade haft så mycket att hämta där, hade förmodligen varit förpassad till fjärdeformationen och haft minimalt med istid. Men tiden i Asplöven har jag tjatat nog om, den är glömd och arkiverad.

Säsongen i sig har väl varit sådär skulle jag vilja påstå, spelet har fungerat bra men framförallt målproduktionen har varit av den klenare sorten. En del av det beror väl på att jag i år fått en betydligt mer spelande roll då jag fått mycket puck i uppspelsfasen och stått och styrt spelet i powerplay. Men det är inte hela sanningen, tycker att jag saknat glöden att ta kampen framför mål och göra allt jag bara kan för att få pucken att passera den röda linjen. Jag har varit lite för bekväm i mitt spel helt enkelt, jag har varit nöjd med att stå för lite framspelningar och på så sätt komma med i poängprotokollet. Har dom två säsongerna innan denna fått göra en hel del mål, kanske var det nu någon form av mättnadskänsla som slog till? Alla vill alltid göra mål men det handlar mycket om hur mycket man är beredd att offra, tror inte jag denna säsong offrade nog mycket för att få se den gå in i mål.

Men hockey handlar om så mycker mer än bara mål, sen att det är målen som avgör matcherna är en annan sak. Spelet i sig har fungerat bra, jag har försökt få mycket puck och jag har försökt vara konstruktiv utan att för den skullen göra allt för många misstag. Jag känner väl att jag i bland skulle våga ta lite fler risker med pucken, men på något sätt är inte det riktigt jag. Jag gör otroligt sällan några misstag ute på banan men samtidigt gör jag otroligt sällan något över det vanliga, är väl helt enkelt urtypen av den svenska hockeyutbildningen.

Jag har ju en hel del brister att jobba med, närkampsspelet är rent ut sagt bedrövligt. Det har det alltid varit och kommer nog alltid att vara, det handlar mycket om tajming och balans och väldigt lite om muskler ska sägas.
Klippet i skridskoåkningen är inte heller vad det borde vara, bra fart när jag får upp farten men har på tok för dålig utväxling under dom första skären.

Men i stort så har säsongen varit helt ok, jag har fått massvis med speltid och försökt att ta ansvar i gruppen. Jag fick med mig 21 poäng fördelade på 6 mål och 15 assists på 32 matcher, den siffran är jag väl inte nöjd med men det går tyvärr inte att ändra på nu.

Som sagt, en helt ok säsong men absolut ingen som går till historieböckerna. Nu väntar en hård och lång försäsong innan man i augusti återigen beträder isen, man börjar faktiskt redan längta en aning.

Det var utvärderingen av min egen säsong, ni får ha överseende med att den blev en aning djup. Jag ska försöka mig på att under dagarna även utvärdera lagets säsong, tar det när gott om tid finns.

Over and Out!

Borta uselt men hemma bäst?


Är det något sånt som vi kan räkna med när Asplöven i kväll för första gången beträder hemmaisen i denna kvalserie, eller ska man fortsätta på den inslagna vägen? Nej, jag tror dom reser sig i kväll och tar en välbehövlig och livsviktig seger. Kan inte vara lätt för pojkarna från Huddinge att ta sig upp till den finska gränsen, här pratar vi skilda kontraster.

Det är Umpituuneli vs Sturecompagniet, Alko vs Systembolaget, blonderat vs backslick, adidasoveraller vs J Lindberg och Max vs McDonalds. Det är skilda världar städerna emellan och det är skilda världar även i plånböckerna, där är det faktiskt klar fördel Asplöven.

Men kvällens omgång då? Ja den går givetvis så här!

Asplöven-Huddinge 3-2 ot
Tingsryd-Nybro 4-3
Örebro-Valbo 7-2

Det är mycket rykten nu i norra Sverige, framförallt är det många Kirunaspelare som ser ut att kunna lämna klubben. Se bara här nedan.

Magnus Sandström Kiruna till Piteå

Fredrik Alcén Kiruna till söderut/utlandet

Mikael Lasu Kiruna till klubb i söder ( Bloggen vet vilken men vill med hänsyn till Mikael inte gå ut med den)

Philip Kemi Kiruna till Luleå J-20

David Berglund Kiruna till annan klubb? ( Aviserar i en intervju med svenskafans att han inte är helt nöjd med sin tid i Kiruna)

Juha-Matti Yli-Junnila Asplöven till Oskarshamn

Lars Molin Lycksele till Kiruna/Piteå

Som ni ser så har silly-season säsongen redan tjuvstartat, såna här rykten kommer att levereras i parti och minut här framöver. Jag kommer att försöka lägga ut dom rykten som jag får nys om, kanske inte alltid går ut med vilken klubb det handlar om med respekt till spelare och berörda föreningar.

Over and Out!

Nystartat företag!


En kompis till mig har för en tid sedan startat upp ett eget företag, tänkte genom detta inlägg försöka marknadsföra företaget åt honom.
Men detta är väl inte hockeyrelaterat tänker säkert ni nu, både och svarar då jag på det. Min kompis är en gammal målvakt som faktiskt står bokförd för 2 allsvenska matcher, dock som båsöppnare. Men i parentet till mig så har han faktiskt genom det haft en bättre karriär då jag aldrig fått uppleva den allsvenska pulsen. Han har även hunnit med spel i den exlusiva andraligan i Danmark, det var till och med innan den Danska högstaligan blev skapligt bra. Han var dock en stor talang som ung, har spelat i alla länslag som finns och har genom åren stoppat en hel del frilägen från mig i derbymatcherna.
Men nog om det, nu var det om hans företag detta inlägg skulle handla om. Hittade företagspresentationen på hans hemsida, den låter så här.

FGImport

FGImport är ett nyöppnat Kiruna baserat företag, som drivs och ägs av Forssgroup. FGImports affärsidé är att importera större partier av attraktiva produkter och vidareförsälja dom till lägre priser.

Vi impoterar i dagsläget skor/kläder från Storbritanien och Tyskland och Xenon kit från Kina.

Givetvis så tar ni er nu en titt in på sidan, ska tilläggas att sidan ännu är under uppbyggnad och därför är den just nu kanske lite fattig på varor.

Här kommer den efterlängtade länken:

http://www.fgimport.se

Over and out!

Den allsvenska kvalserien!


Alla inklusive jag själv har efter två omgångar av den allsvenska kvalserien räknat bort Asplöven då dom startat med två riktiga praktfiaskon, om man ser till det siffermässiga ska tilläggas. Även deras egen kapten Urban Omark verkar ha släckt den allsvenska drömmen då han i dag uttalar sig så här i Norrbottens Kuriren.

"Drömmen om allsvenskan är borta, nu ska vi spela för klubbens heder"

" Vi ska inte tänka på allsvenskan i första hand, nu är det en match i taget som gäller"

Vad hade man egentligen räknat med då man fick börja serien med två bortamatcher nere i dom Småländska skogarna? För mig var det ganska givet att man skulle åka på två förluster där då både Tingsryd och Nybro är otroligt hemmastarka, sen hade man väl inte direkt räknat med att dom skulle komma hem med 0-16 i baken. Ingen hade väl klagat och ingen hade väl släckt hoppet om dom kom hem med två bra insatser och två uddamålsförluster i bagaget, bara för att siffrorna drog i väg så betyder inte det att man bara kan lägga sig ner och dö.
Man har nu tre hemmamatcher framför sig och hemma i Arena Polarica är man ruskigt starka, tre segrar där och man är i allra högsta grad med igen. Men då krävs det tre segrar vill jag påstå, en hemmaförlust skulle vara droppen både för självförtroendet och poängskörden.

Men räkna inte ut Asplöven än, ge dom åtminstone chansen. Ni spelare får inte heller ge upp hoppet, den allsvenska drömmen lever faktiskt än. Men nu är det upp till er och bestämma er för om det ska stanna vid just en dröm, större under än att vända detta har hänt inom hockeyns värld åtskilliga gånger förr.

Annars tycker jag att det är Örebro som börjat klart bäst, först en suddenseger på bortais mot Huddinge i den svårspelade Björkängshallen och sedan en stabil hemmaseger mot ett homogent Tingsryd. Det imponerar, kanske är det Örebros tur att lyckas i år?

Nybro har visat att man i hemmahallen blir svårslagna, man förlorade trots allt bara fyra matcher i allsvenskan hemma i Victoriahallen. Men nu ska man börja beträda bortaisarna också, blir kul att se när man tar säsongens första bortaseger. Man besöker under sina första tre bortamatcher Tingsryd, Huddinge och Örebro, vill det sig illa så får man vänta ända till omgång nio och tio på säsongens första bortaseger. Man åker då på Norrlandsturné och kan då inte tänka mig att man förlorar mot både Asplöven och Valbo.

Som det känns just nu så kommer seriesegern att stå mellan Nybro, Örebro, Tingsryd och Huddinge. Men finns några frågetecken kvar att räta ut innan jag kommer med tipset om vem som till slut går segrandes ur denna strid.

- Hur mår egentligen Nybros bortaspel?

- Klarar Örebro av pressen eller viker man sig även denna gång?

- Vem ska egentligen kliva fram i Tingsryd? Man har bredden men saknar spelare som sticker ut!

- Huddinge får smyga med lite grann, men hur intresserade är egentligen deras stjärnor av detta? Dom som bär laget kommer till hösten att vara långt långt borta från denna förort!

På lördag så ska bloggen ut på turné igen, denna gång bär det av upp till Haparanda för att bevittna två av Asplövens hemmamatcher. På söndag väntar Valbo och på tisdag så tar man emot Örebro, ska bli otroligt intressant att se dessa två matcher.

Undrar om Örebros ordförande Mikael Fahlander kommer vara på plats under tisdagen? I såna fall så skulle det vara himla intressant att få sig en pratstund. Du kan ta med dig kontraktsförslaget i samma veva Micke!

Undrar just vad man hade tjänat som materialare i Örebro? Det är väl där man skulle kunna tillföra något i den klubben, är faktiskt en skridskoslipare av rang!

Over and Out!

Bloggen listar drömklubbarna!


Mitt i denna slutspelsdramatik så tänkte jag få i väg mig ett inlägg då det just nu är paus mellan Linköping och Skellefteå, det är period 6 i den sjunde kvartsfinalen som snart väntar. Jag tänkte i detta inlägg försöka lista mina drömklubbar, alltså dom klubbar som jag personligen hade velat spela i.

Några enkla regler bara:

- Får bara vara div 1 klubbar och får endast välja ett lag från varje grundserie.

- Det får inte vara någon klubb som jag tidigare representerat.

Div 1 A

Piteå ( En bra organisation, en hög målsättning, en bra stad och en otroligt fin arena, det får iaf min mun att vattna sig. Jag gillar det utbytet som man har med Skellefteå och att man ger sina egna ungdomar chansen, dessutom så bygger man laget via några riktigt tunga stomspelare. Sportchef Patrick Jonsson gör ett bra jobb och var även som tränare en duktig sådan, minns att han redan för några år sedan gjorde ett bra jobb med Älvsbyn.)

Div 1 B

Östersund ( Utan konkurrens skulle jag vilja säga då övriga lag inte direkt bjuder in till glaumor. Man är alltid med i toppen och har om jag förstått det rätt snart en alldeles ny arena att spela i. Man ska tillägga att även denna stad är av det mysigare slaget, helt klart en favorit bland hockeyorterna i Sverige.)

Div 1 C

Borlänge ( Detta är verkligen ingen glaumorserie då den helt saknar pengar och intresse, trots det så håller den ändå en skaplig nivå. Borlänge har varit derbykonkurrenter till mig under två säsonger, alltid roligt att spela i deras ishall. Närheten till Falun gör denna klubb extra intressant för mig, man har dessutom en otroligt driftig och skön sportchef i Mats Johansson.)

Div 1 D

Visby/Roma ( "Stockholmsserien" saknar helt publik om man bortser från laget från ön, där är det alltid folkligt, festligt och nästan fullsatt. Man har en hög sportslig ambition och man gjorde i år som nykomlingar en fantastisk säsong, måste även vara den enda klubben där nyförvärven vill flytta ner redan till sommarträningen. Otrolig sommarstad, får jag ett tolv månaders kontrakt så kommer jag direkt! )

Div 1 E

Örebro ( Efter en hård konkurrans mellan Vita Hästen och Örebro så kom jag fram till att Örebro ändå skulle vara drömmen. En fin stad, har en del av släkten där och en av mina bästa barndomsvänner har sedan några år tillbaka staden som sitt hem. Man har en hög sportslig ambition och en ordförande som är av det fräckare slaget, gillar deras kaxiga attityd. Men betongbunkern till hemmahall måste renoveras, helst nu! )

Div 1 F

Karlskrona ( Kommentarer överflödiga, drömmen för alla spelare på denna nivå! Bäst publik, bäst intresse och finaste hallen. Kan fylla vattenflaskor en hel säsong här om det skulle behövas, snälla hör av er! )

Det var en snabb och enkel lista, finns inte mycket till konkurrens för dessa klubbar!

Over and Out!

Tips inför kvällen!


Nu ska elitseriens kvartsfinalserie avgöras, efter i kväll så blir semifinallagen klara.

Här kommer mitt tips:

Hv71-Timrå 3-2 ot
Linköping-Skellefteå 1-3
Asplöven-Huddinge 0-8

Nä just i tusan, Asplöven spelar ju inte i detta slutspel. Ja men, äsch vi tippar 0-8 iallafall!

Over and Out!

Luleå Rebels-Lycksele 4-2 ( 2-0, 1-1, 1-1 )


Då var säsongens sista match till ända, säsongen avslutades olyckligtvis med ett rejält bottennapp då vi inte alls bjöd upp till någon vidare kamp. Det är dock lätt att det blir så då vi i förra omgången säkrade spel i ettan även nästa säsong, engagemanget och viljan var inte riktigt med oss denna eftermiddag.

Rebels visade redan från nedsläpp att dom var mer taggade än vad vi var, dom hade trots allt en tredje serieseger att spela för denna säsong. Man vann div 2:s grundserie, man vann div 2:s Topp fem serie och man vann även nu kvalserien till div 1. Ett imponerande facit må jag säga, man är genom det mycket värdiga att ta steget upp i seriesystemet. Man har redan nu ett spel som är klart värdigt div 1, kan man krydda truppen med några klasspelare så har man en mycket trevlig säsong att se fram emot. Jag fick en hel del skit på deras hemsida inför denna match då deras skribent hade saxat ur allt elakt som jag sagt om den korpbetonade div 2 serien. Han "glömde" dock att saxa ur allt bra som jag sagt om både Rosvik och Rebels under denna kvalserie, dock så var det säkerligen ett smart drag då han genom detta fick sitt lag att lätt tända till inför dagens match.

Rebels håller redan nu hyfsad klass, man har en bra målvakt, några skapliga backar och en förstakedja som redan nu är div 1 mässig. Varnade inför matchen för just deras förstafemma, dom hade i dag en bra dag på jobbet och låg bakom två av dom fyra målen. Men visst att man ännu har en bit kvar till att kunna etablera sig inom div 1 hockeyn, det vidhåller jag trots att dom vann denna kvalserie på ett övertygande sätt.

Vi visade inte upp någon större hockey i eftermiddag, det var oinspirerat, viljelöst och segt från vår sida. Det kändes som vi redan nu var på semester, trots det så lyckades vi stundtals störa Rebels på ett hyfsat sätt. Nu var förmodligen inte motivationen på topp hos dom heller, man hade säkerligen firat div 1 platsen med några pilsner under helgen. Men i dag så hade dom den största viljan och den bästa motivationen, det räckte gott och väl till en mycket rättvis seger.

Min egen insats var väl av blandad komplott, en del fina byten och en hel del byten där man undrade vad man egentligen höll på med. Motivationen var helt enkelt inte på topp, utan den så blir det oftast inte något vidare resultat av det man gör där ute på banan. Jag fick iaf avsluta säsongen med ett mål, det är något som jag inte har varit bortskämd med denna säsong. Jag tror att jag fick ihop 21 poäng (6+15) på dom 32 matcher som jag spelade, ett väldigt klent facit med tanke på den speltid som jag har haft. Men summeringen av säsongen gör jag inte nu, den får jag ta under veckan som kommer.

Rebels är värdiga vinnare av denna kvalserie, grattis till en fantastisk säsong och välkommen upp i ettan!

- Kvalet till allsvenskan rullade vidare i dag och det mest anmärkningsvärda är att Asplöven fortsätter sin kräftgång, förlust även i dag med siffrorna 8-0. I dag så var det Nybro som hade kattens lek med råttan med den för dagen tunna Asplöventruppen, 0-16 på dom två inledande matcherna är milt sagt uselt. Visst att man kan skylla på att man har haft en massa skador, sjukdomar och avstängningar men samtidigt så känns det då som att Magnus Lehto misslyckats med sitt sätt att bygga laget. Man har en för tunn trupp helt enkelt, några få skador och man får gå på otroligt kort om folk. Det är givetvist ohållbart på denna nivå och det är något som man vetat om under säsongens gång, man skulle verkligen ha breddat upp truppen innan transferfönstret stängde. Nu har man iaf gjort bort denna mardrömsturné och kan nu sikta in sig på tre raka hemmamatcher, där skall man nog också kunna hämta hem dom första poängen då man är otroligt starka hemma i Arena Polarica.

-Örebro tog sin andra raka seger när man hemmaslog topptippade Tingsryd med siffrorna 3-1. Man har fått en smakstart på denna serie, kanske är det Örebros tur att lyckas denna säsong?

- Huddinge slog programenligt Valbo på bortais med siffrorna 3-5, känns som att serien redan nu har börjat att gruppera sig. Det kommer bli ett krig i toppen mellan Nybro, Huddinge, Tingsryd och Örebro medans Norrlandslagen Asplöven och Valbo glatt får stå och titta på. Asplövens chans ligger nu i att plocka dom tre hemmamatcher som väntar, för att lyckas med det så måste dom få tillbaka alla skadade spelare. Man får nu rulla på knappt tre femmor, det fungerar som sagt inte på denna nivå!

Återigen så skickar jag ett stort grattis till Rebels, kul att ni även fick vinna kvalserien!

Over and Out!

Intervjutips!


Hittade en mycket läsvärd artikel där en halvknackig hockeyspelare blir intervjuad dagen efter att hans klubb säkrat sin div 1 existens, får ej missas!

Länkar den här nedan:

http://www.svenskafans.com/hockeyzon/kiruna/artikel.asp?id=285975

Over and out!

Dagen efter, inför Rebels!


Klumpen i magen har nu förvandlats till fjärilar, div 1 existensen är räddad och man kan återigen gå ut på byn med huvudet högt. Det var en fantastisk lättnad när slutsignalen ljöd kring 21.15 tiden under gårdagskvällen, känns skönt att vi kunde samla ihop oss och visa framförallt oss själva att vi hör hemma i ettan. Samtidigt så spelade vi upp även Rebels i ettan, eller att vi spelade upp dom känns som ett aningen konstigt ordval då dom i ärlighetens namn har fixat denna uppflyttning helt på egen hand.

Dom är värdiga att ta detta steg då dom vunnit samtliga matcher mot främsta antagonisten Rosvik, det om något gör dom till värdiga div 1 kollegor till oss i höst. Rebels spelar en strukturerad och rolig hockey, dom spelar redan nu ett spel som kommer att vara vägvinnande även i ettan. Man har en bra förstaformation som öst in poäng under hela säsongen, i förra mötet mot oss så hade dom inte någon av sina bättre dagar och då blev det även en nolla för laget i målprotokollet. I morgon så lär dom få lite mer ytor och på så sätt så kommer dom kunna briljera på ett helt annat sätt än sist, det gäller att vi ser upp med dessa killar.

För vår del så känns det skönt att äntligen kunna gå ut till match utan att känna någon press på oss, ska bli kul att kunna spela ut och rulla runt på allt folk. När matcherna varit så tighta som dom varit under senare delen av säsongen så blir det för vissa killar sparsamt med speltid, dom har dock ställt upp på ett fantastiskt sätt och har alltid varit med och stöttat och gett energi till vi som spelat lite mer. Ett lag är beroende av alla i gruppen och just ett lag har vi varit från start till mål denna säsong, alla har verkligen gett allt för att vi som lag ska nå framgång.

Extra glädjande är att vår målvakt Jacob Schönberg får chansen i morgon, han har bara startat en match tidigare denna säsong. Han har på så vis haft ett otacksamt jobb och när Jimmy Lundberg varit så bra som han varit denna säsong så har Jacobs speltid verkligen blivit lidande. Han har dock tagit sin roll på ett sanslöst bra sätt, aldrig gnällt och alltid varit positiv och på ett bra humör.

Det blir vår morot inför morgondagen, att hjälpa Jacob till en bra match genom att ge honom en bra resa. Det är vi skyldiga Jacob efter hans förtjänstfulla insats, alla förstår väl att det inte kan vara så himla kul att åka land och rike runt för att öppna en båsdörr.

Vi ska göra allt för dig i morgon Jacob, det är du värd!

Nu är det kvartsfinaldax i elitserien igen, lyckas Timrå och Linköping utnyttja sina matchbollar?

Här kommer bloggens tips inför eftermiddagen:

Skellefteå-Linköping 4-3 ot
Timrå-Hv 71 2-4

Over and Out!

Lycksele-Rosvik 6-2 ( 2-0, 1-1, 3-1 )


Vet inte om det är glädje eller lättnad som man nu känner, jobbet är gjort och Lycksele SK är kvar i div 1 även nästa år. Med den säsong som vi har gjort så känns det så här i efterhand grymt att vi var var tvunga att sätta oss i denna situation, samtidigt så var detta ett härligt avslut på en intressant säsong. Nu väntar det trots allt en avslutningsmatch mot Luleå Rebels på bortais, den handlar dock mer om att avsluta den kvalserie som vi har påbörjat.

Matchen i sig är inte så mycket att orda om, vi förde den från början till slut. Trots vårt massiva spelövertag så stod det trots allt bara 3-2 med tretton minuter kvar att spela, som så många gånger förr i denna kvalserie så höll vår ineffektivitet på att spela oss ett rejält spratt. Om hockey i vanliga fall är en ganska orättvis sport så visade den sig i kväll vara hur rättvis som helst då vi under den återstående matchtiden kunde glida i från till slutresultatet 6-2.

Vi har visat trots plumpen i Piteå att steget från div 2 till div 1 här uppe är gigantiskt stort, lika stort som det är för div 1 lagen från vår serie att mäta sig med dom övriga div 1 lagen i Sverige. Jag tycker personligen att det börjar vara dax att förändra ishockeyn uppe i norr då vi år efter år tappar mark mot övriga Sverige, givetvis har det mycket att göra med befolkning och avstånd. Genom det så ges vi inte samma förutsättningar till att lyckas, tycker ändå att vi åtminstone kan försöka.

Den utvecklingen vi har haft under säsongen är makalös, när jag anslöt till laget i september så frågade jag mig själv vad jag egentligen gett mig in på. När man nu summerar säsongen så har vi tagit poäng mot dom tre lagen som gick till allettan och har plusstatistik på nästan alla dom övriga lagen ( Boden har vi verkligen minus på). Stor del till denna framgång har givetvis vår målvakt Jimmy Lundberg som stått för en alldeles briljant säsong, men samtidigt så räknas även en målvakt in till laget och vi har verkligen spelat efter dom resurser som vi har blivit tilldelade.

På söndag får vi för första gången denna säsong spela helt utan press, det ska bli en fantastisk rolig och trevlig upplevelse. Vi har under säsongens gång levt med en otrolig press inför varje sketen omgång, nu är det äntligen dax för oss att få spela ut och njuta av denna sport.

Nästan hela laget samlades efter matchen på den lokala restaurangen Knutèn, ett matställe som vi har ätit på innan hemmamatcherna och även en stor del av bortamatcherna. Vi drack några pilsner och njöt av den säkrade existensen, det var vi minst sagt värda efter denna säsong.

Återkommer med mer info i morgon, förhoppningsvis kan jag då publicera några bilder från den härliga "existensfesten"!

- För Asplövens del så blev det verkligen ett uppvaknande i kväll då man förlorade mot Tingsryd på bortais med siffrorna 8-0, välkommen till svensk div 1 ishockey!

- Nybro fortsätter att vinna hemma även i kvalserien, 5-3 mot tippade jumbon Valbo imponerar dock inte!

- Örebro tog en meriterande seger på bortais mot topptippade Huddinge, 2-3 efter sudden skrevs segersiffrorna till efter att notoriske målskytten Jonas Almqvist avgjort!

Over and Out!

Även periodrapporter..


från vårt hemmamöte med Rosvik kommer att kunna hittas på Kirunabloggen på www.svenskafans.com/hockeyzon . Ett bra initiativ för er som vill hänga med, stort tack till er Amanda och Fredrik som ställer upp på denna uppdatering.

Over and Out!

# 27 Robin Bergström


Inte alltid så himla enkelt att flytta från solen i Borås upp till Lappland och Lycksele, man byter inte bara Elfsborg mot Betsele utan man hamnar även i ett nytt län och ett nytt landskap. För vår ettriga och irrationella ytterforward så har kulturkrocken under dom senaste veckorna blivit ett faktum, men livserfarenhet och kunskap har han åtminstone nu byggt på sig.

Det hela började för några veckor sedan när vi funderade på vad vi skulle äta till lunch, jag och Klas Mikaelsson föreslog då att vi skulle steka palt. Det blir bra tyckte även Robin då han bara smakat palt en gång tidigare, men denna gång så ska vi steka den sa vi till Robin.
Vi kommer hem och börjar förbereda, jag och Klas tog på oss det och lät Robin och Jacob Schönberg ta en NHL match framför tv-spelet. Medans vi står och skär upp palten så kommer Robin in i köket och utbrister dessa underbara ord

"Jaha ni gör på detta sättet, varför skär ni upp dom?" Kanske för att det är svårt att steka palten hel Robin, eller vad tror du?

                                

I dag så kommer då nästa floskel ifrån Robin, denna känns en aning värre då man ska betänka att Robin trots allt bott i Lycksele under en hel säsong. Men geografilektionera lär inte ha varit hans starka sida i skolan om man säger så, eller var du ens där?
Vi sitter i dag på fiket och väntar på det vi har beställt, Robin sitter och spanar i dagstidningen. Jag vill ha sporten säger han, fattar ändå ingenting av dom här andra nyheterna. Det blir tyst ett tag innan Robin utbrister

" Alltså hör Lycksele till Norrbotten eller Västerbotten?"

Det blir tyst ett litet tag innan jag och Klas brister ut i skratt, Västerbotten såklart säger vi och Robin kommer på sitt misstag. Han försöker då rädda upp situationen och säger

" Men Skellefteå då, vilket län tillhör dom? Dom har ju en tidning som heter Norran där!"  För den skullen så behöver väl inte Skellefteå tillhöra Norrbotten Robin?

                        


Som sagt, du har trots allt bott här uppe i drygt 8 månader nu Robin! Jag säger inte mer än så!

En riktig hockeykväll som väntar i kväll, premiärdax både för kvalserien till allsvenskan och elitserien. På tv 4 sport så sänder man Leksand-Södertälje och på LG sports så kan man för 59 kronor bevittna mötet mellan Tingsryd-Asplöven. För min egen del så blir det ytterligare en kväll på Tannens ishall då vi spelar en otroligt viktig match mot Rosvik, vinst där och div 1 existensen är räddad.

Asplöven anlände i natt till Tingsryd efter att ha först bussat till Luleå, vidare därifrån med flyg till Stockholm för att där återigen hoppa på bussen som skulle ta dom ner till Tingsryd. En liten nätt tripp blev det alltså, men en god natts sömn och en isvärmning på det gör att det nu är ett fokuserat gäng som ligger och vilar i stugbyn. Man kommer spela på tre formationer då man dras med en del skador, det innebär att kedjorna kommer att förändras en aning. Men eftersom jag vet hur mycket Pasi vill mörka med sitt lag så tänker jag inte heller delge dom här, inte för att jag tror att någon i Tingsryd direkt läser denna blogg.

Kanske ska försöka mig på ett tips inför kvällens matcher, brukar inte direkt bli någon succé från min sida!

Kval till Allsvenskan:

Tingsryd-Asplöven 3-1
Huddinge-Örebro 5-2
Nybro-Valbo 7-2

Kval till Elitserien:

Leksand-Södertälje 4-3
Växjö-Rögle 3-5
AIK-Västerås 4-2

Over and Out!

Snabbt besked!


För er som vill veta resultatet i mötet mellan oss och Rosvik så snabbt som möjligt efter slutsignalen så rekommenderar jag att ni tar er in på svenskafanssidan. På Kirunabloggen kommer slutresultatet snarast möjligast ligga, alltså så surfar ni in på adressen här nedan.

www.svenskafans.com/hockeyzon

Klicka sedan på Kiruna i menyn till vänster, där inne så finns deras blogg där slutresultat kommer att dyka upp!

Over and Out!

Inför Rosvik!


Då har vi kommit fram till säsongens sista hemmamatch, är även den tredje matchen av fyra i denna tighta kvalserie. Det börjar verkligen dra i hop sig nu, vid vinst i morgon så är div 1 existensen och vår heder räddad. Vid förlust så väntar en nervpirrande slutomgång uppe i Luleå, det tror jag varken vi eller Rebels vill vara med om.

Vi inledde kvalspelet på bortaplan mot just Rosvik, den matchen blev inte alls som vi hade tänkt oss. Antingen så var det underskattning från vår sida eller det faktumet att vi inte hade spelat match på tre veckor som gjorde att vi plumpade rejält, Rosvik vann mycket rättvist med siffrorna 3-2. Eller rättvist och rättvist, i den andra perioden skapade vi nog med chanser för att kunna dra i från och döda matchen. Men ett bra målvaktsspel och ett ineffektivt bortalag gjorde att Rosvik kunde hålla undan, i slutändan handlar hockey om att göra fler mål än motståndarna. I tredje perioden så var det Rosvik som skapade dom bästa chanserna och till slut så kunde hårdskjutande Dan Johansson skjuta hem dom tre poängen för hemmalaget.

Rosvik spelade en rolig hockey där dom checkade väldigt hårt med tre man och var väldigt snabba på att ställa om spelet, just dom bitarna var det som avgjorde till deras fördel. Vi blev nog en aning chockade över deras höga press och det medförde att vi blev stressade och slog puckar till höger och vänster i uppspelsfasen. Vi gjorde även en hel del juniormisstag vill jag minnas, tappade gubbar på tekningar och fick inte med oss tredje gubben hem i det defensiva jobbet. Såna saker straffar sig oavsett motstånd och till matchen i söndags så hade vi dragit lärdom av våra misstag.

Kan vi bara spela vårdat i uppspelsfasen och vara tighta i mittzonen så är mycket vunnet, om vi dessutom lägger till det hårda jobbet så är vi otroligt svårslagna i vår hemmahall. Vi lär ha en betydligt större respekt för Rosvik denna gång och vi kommer beträda isen med en stor ödmjukhet inför uppgiften. Alla vet nu vad det handlar om, det är säsongens viktigaste match som vi står inför. Det är då lätt att man blir lite för nervös och att då spelet låser sig, kan vi bara våga vinna så ökar vi chansen markant till att just vinna.

Jag ser verkligen fram emot denna drabbning, kan garantera att det är revanschsuget Lycksele som ställer upp för nedsläpp. Vi ska göra allt vi bara kan för att säkra existensen redan i morgon, alltid skönast att göra det i den egna hemmahallen.

Nu kör vi boys, lika bra krig som i söndags!

Over and Out!

Rebels med ena benet i ettan!


Det har spelats kvalhockey i LF Arena i kväll då Rosvik på "hemmais" tog emot Luleå Rebels, det gick precis som vanligt mellan dessa två antagonister. Rebels vann med siffrorna 1-4 och tog genom det sin sjätte raka seger över Rosvik, dessutom så står man nu med ena benet i ettan.

Matchfakta:

Rosvik-Luleå Rebels 1-4

Periodsiffror: (0-0, 0-3, 1-1)
Skottstatistik: 33-24

Utv. RIK 11x2 min, 1x10 min Rebels: 8x2 min, 1x5 min + game.

Målen: 0-1 (24.37) Martin Jeanette (J. Klockare) spel 4 mot 5, 0-2 (29.37) William Lampinen (Petter Stålnacke, Jonathan Klockare) pp, 0-3 (35,36) William Lampinen (straffslag) spel 4 mot fem, 0-4 (46,26) Martin Jeanette (Petter Stålnacke, Osmo Soutokorva), 1-4 (53,08) Jim Björkman (Joakim Lundberg)Tabellen se nu ut på följande vis:

1 Rebels 3 2 0 1 6-4 6
2 Lycksele 2 1 0 1 5-3 3
----------------------------------
3 Rosvik 3 1 0 2 4-8 3

När man ser denna tabell så inser man hur viktig vår hemmamatch på fredag mot Rosvik är, vinst där så väntar en avslappnad avslutning mot Rebels på söndag. Om vi däremot skulle förlora så väntar det en måstematch i avslutningen, skulle vara otroligt skönt att rädda existensen innan det. Tror Rebelsspelarna håller alla tummar dom kan under fredagen för att vi ska vinna och därmed även spela upp dom i ettan. Eftersom det är svårt att få tag i ett slutresultat så tänkte jag försöka bjuda på det så fort som möjligt efter matchen mot Rosvik, får försöka anlita någon som skriver in det i bloggen direkt efter.

Antar att ni spelare och ledare i Rebels vill ha ett slutresultat så fort som möjligt?

Over and Out!


Spelschema kvalet till allsvenskan!


Blir inte direkt chockad när jag får spelschemat i min hand, återigen får Asplöven börja med dom två längsta och svåraste bortamatcherna. Antar att det var dom som var upprörda under telefonmötet i kväll, alltid så är det Norrlandslagen som drabbas. Men orkar inte klaga, bara att Asplöven åker ner till dom Småländska skogarna och visar hur riktig hockey ska spelas.

En hälsning till dig Magnus!  Valbo och Örebro matchen så hoppas jag kunna närvara i Arena Polarica, fixar du friplåtar då eller ska du ha tillbaka någon compositeklubba som betalning?

Fredag 13 mars:

Nybro - Valbo
Tingsryd - Asplöven
Huddinge - Örebro


Söndag 15 mars:

Örebro - Tingsryd
Nybro - Asplöven
Valbo - Huddinge


Onsdag 18 mars:

Tingsryd - Nybro
Asplöven - Huddinge
Örebro - Valbo


Söndag 22 mars:

Nybro - Örebro
Huddinge - Tingsryd
Asplöven - Valbo


Tisdag 24 mars:

Huddinge - Nybro
Asplöven - Örebro
Valbo - Tingsryd


Fredag 27 mars:

Nybro - Huddinge
Örebro - Asplöven
Tingsryd - Valbo


Söndag 29 mars:

Örebro - Nybro
Tingsryd - Huddinge
Valbo - Asplöven


Torsdag 2 april:

Nybro - Tingsryd
Huddinge - Asplöven
Valbo - Örebro


Måndag 6 april:

Tingsryd - Örebro
Asplöven - Nybro
Huddinge - Valbo


Torsdag 9 april:

Valbo - Nybro
Asplöven - Tingsryd
Örebro - Huddinge

Over and Out!


Grattis Asplöven och grattis Valbo!


Då var playoffspelet färdigt för denna gång, det blev som väntat dom fyra förhandsfavoriterna som tog sig vidare. Örebro och Tingsryd säkrade redan i går sitt avancemang till den allsvenska kvalserien, i kväll var det Asplöven och Valbos tur att ta sig vidare. För Asplövens del så är det andra säsongen i rad som man lyckas ta sig till kvalserien, det är imponerande av laget som för några år sedan inte ens fick plats i det svenska seriesystemet.

Man har dock lyckats etablera sig i toppen av div 1, mycket tack vare starka sponsorer och en ordförande i Magnus Lehto som har bestämt sig för att lyckas med bedriften att föra Asplöven upp i allsvenskan. Man kan gnälla hur mycket man än vill om att Magnus är opålitlig och att det är mycket snack och liten verkstad från hans sida men på hans position så handlar det till större del om resultat än om att skaffa vänner. För min egen del så känns det jäkligt bra att Asplöven nu har gått så här långt, dels så har jag trott på dom hela säsongen och dels så känns det inte lika jobbigt att tänka tillbaka på att man trots allt fick sparken från dom så sent som i september. Förhoppningsvis så har man en stående inbjudan till den fest som förmodligen hålls på Umpituuneli den dagen det allsvenska avancemanget är säkrat?

Nu till kvällens matcher:

Valbo-Skåre 2-0 ( Som jag skrev tidigare så är Valbo otroligt svårslagna i hemmahallen, så även i kväll. Trots ett skottmässigt övertag för det unga Skårelaget så var det hemmalaget som till slut kunde rida ut stormen efter en 2-0 seger. Stor matchvinnare förutom målvakten Patrik Eriksson blev gamla Kirunaspelaren Jacob Blomqvist som satte dom båda målen. Kul att Valbo når denna framgång, vill minnas att jag varnade för dom tidigt in på säsongen. Det som gör denna triumf ännu större är att man i Valbo spelar för i stort sett bara lite snuspengar, man har dessutom en hel del juniorer i sin trupp. Det känns dock som att Valbo nu kommer att få en tuff resa, poängen man tar i kvalserien kommer man att samla på hemmais. Grattis Valbo och grattis Alexander Olsson! )

Asplöven-Piteå 4-1 ( Utan att ha hört några rapporter från matchen så kan jag ändå tänka mig att detta var Asplövens match från i stort sett början till slut, man vinner skottstatistiken på ett övertygande sätt och lyckas till slut också gå i från i målprotokollet. Det var dock bara 2-1 inför sluperioden, kan tänka mig att trollkarlen Jarkko Oikarinens 3-1 puck var ett förlösande mål för hemmalaget. Kapten Urban Omark får till slut sätta fyran i tom bur, känns som att just det är signifikativt för Asplövens säsong så här långt. Urban är härförare och spelmotor i denna upplaga, gör sitt jobb varje kväll utan att glänsa. Piteå har gjort en stark säsong, man ska inte skämmas över att ha förlorat mot detta hårdsatsande gränslag. Asplöven har som vanligt visat en kaxig attityd utåt, det visade sig återigen vara ett bra koncept. Coach Pasi Mustonen är enligt mitt tycke en av dom kaxigaste och självgodaste tränare som jag har haft att göra med, men det skiter väl han fullständigt i. Han tog jobbet i Asplöven för att vinna matcher, inte för att åka runt och se på lite bra hockey och skapa sig nya vänner. Han har hittills skött sitt jobb alldeles utmärkt, han är och har alltid varit en vinnare i båset. Det återstår bara egentligen för mig att säga några få ord till. Grattis Pasi, grattis Magnus och framförallt grattis killar! Jag glädjer mig åt denna framgång, vet hur skönt gäng ni har och är glad att ni får uppleva en kvalserie tillsammans! )

Lagen i kvalserien:

Nybro ( allsvenskan)
Huddinge ( allsvenskan)
Örebro ( div 1 E)
Tingsryd ( div 1 F)
Valbo ( div 1 C)
Asplöven ( div 1 A)

Vet att spelschemat redan är spikat, har dock inte ännu lyckats hitta på något exemplar. Återkommer med det så fort jag vet!

Over and Out!

Tankar inför det sista slaget om Norrbotten!


I kväll så är det tentamendax för Asplöven då man inför säsongen satte en målsättning att gå längre än vad man gjorde under fjolåret, då nådde man allsvenskt kval och vid vinst i kväll så har man tangerat fjolårets säsong. Om man nu klarar av det sista hindret i form av Piteå så behöver man bara ta ett fåtal poäng i kvalserien för att överträffa fjolåret, det tror jag att man kommer klara utan problem. Det är inte roligt för lagen söderut att sätta sig på flyget upp till Luleå för vidare transport till metropolen Haparanda, dessutom så väntar en fanatisk och enögd hemmapublik i den trånga Arena Polarica. I kväll så är det då återigen dax för möte med Piteå, ett lag som man har haft stora problem med under säsongens gång. Man har säkerligen återigen drömt mardrömmar om deras burväktare Markus Ottosson som under gårdagen höll på att stjäla den allsvenska kvalplatsen i från östra Norrbottens stolthet. Piteå ledde länge med 0-1 men en kvittering av importen och den underpresterande Jason Krischuk sent i den andra perioden blev vändingen för hemmalaget. I den sista perioden kunde man spela ut och dra i från till en 4-1 seger, stor segerorganisatör blev kaptenen och pådrivaren Urban Omark med sina 3 poäng (1+2).

Mina tankar inför kvällens drabbning:

- Piteå åkte efter matchen dom 17 milen hem, varför stannade man inte i Haparanda och tog in på Cape East?

- Är det ekonomin som sätter stopp eller var det ett gemensamt beslut inom gruppen? Ens egen säng är alltid skönast, kanske så ville gruppen hem och sova?

- Satsade man "hotellpengarna" på Markus Ottossons flyg och taxi resa från Stockholm i stället? I såna fall ett lyckat drag då Piteå utan Ottosson inte har en chans till att vinna i Arena Polarica.

- Kan inte sluta imponeras av "Mål-Otto", kommer sent fram till Haparanda efter en lång dag på polishögskolan i Stockholm och går sedan in och visar upp ett målvaktsspel som får hemmapubliken att häpna.

- När Piteå i kväll måste försöka anfalla, kommer dom hålen som blir utnyttjas skoningslöst av Asplöven?

- Jag tror personligen att Asplöven i kväll får sig en enkel resa, tror bensinen nu är slut för bortalaget.

- Man ska dock aldrig räkna bort ett lag som har den spetskompetens som Piteå ändå har i Niklas Strandberg, Daniel Olofsson och Markus Ottosson.

- Får Asplöven första målet så kan hemmapubliken slappna av, då är matchen vunnen!

Matchtips: Asplöven-Piteå 5-2

Målskyttar Asplöven: Joni Lindlöf 2, Marcus Waldehagen, Jonatan Lindroth och Stanislav Kall

Målskyttar Piteå: Olov Lundqvist och Fredrik Edlund

Over and Out!

Grattis Örebro och grattis Tingsryd!


Måndagskvällen bjöd på väntade resultat i playoffspelet till kvalserien mot allsvenskan, snacka om svårt att med ord försöka beskriva den knepiga och snåriga vägen som lagen från ettan har mot allsvenskan. Mina tips om kvällens matcher gick väl sådär ska jag erkänna, prickade in sju av dom nio segerlagen men träffade tyvärr inte rätt med ett enda resultat. Det var som sagt inte bara lagen från ettan som var i fokus denna kväll, Växjö och Almtuna gjorde upp om den sista platsen till elitseriens kvalserie och i självaste elitserien så var det återigen kvartsfinal dax.

Det börjar allt mer se ut som att vi i elitseriens semifinalspel återigen får se dom stora lagen göra upp om finalplatserna, möjligtvis att Timrå kan skrälla genom att slå ut Hv 71. Det som talar emot Timrå är att dom är fantastiskt usla på bortais, kan inte förstå att det kan skilja så mycket på hemma och borta spel.

I det allsvenska playoffet är det dödläge efter att Växjö i kväll hemmabesegrat Almtuna, i morgon väntar en avgörande match nere i Växjö då det just nu står 1-1 i den matchserien.

Men nu till det viktiga, div 1 lagen tampas ju nu som bäst om dom fyra platserna till den allsvenska kvalserien. I kväll var det match två i playoffspelet som gick av stapeln, så här gick det.

Valbo-Skåre 6-2 ( Valbo jämnade ut denna matchserie, ny match väntar i morgon i Borr & Tång Arena. Haha, Valbos hemmarena har lätt Sveriges roligaste namn. Som motståndare är den dock inte fullt lika rolig då den är kall och rätt grå av sig, dessutom är Valbo alltid starka i hemmaborgen. Man förlorade olyckligt i lördags borta i Karlstad och jag hade på känn att det skulle sitta kvar i deras huvuden, man visade dock styrka redan från nedsläpp och fick i slutändan en rätt så behaglig resa. Visst fixar Valbo detta i morgon, välkommen till kvalserien kan jag faktiskt utropa redan nu! )

Tingsryd-Nyköping 8-2 ( Vad hände Tingsryd? Ni kan ju ösa in mål om ni vill! Nu var iofs motståndet av den lite tunnare sorten, men trots allt ett styrkebesked av Smålänningarna. Man har under säsongens gång visat sig vara otroligt jämna och tighta, man vinner match efter match utan att egentligen imponera allt för mycket. Det är inte så att man kört över motstånd efter motstånd utan man har mer smugit sig fram till denna kvalserie. Man drog verkligen vinstlotten i valet av motståndare, eller lott och lott är väl fel ord då man egentligen i slutändan fick välja sitt motstånd om jag förstått det rätt. Man avfärdar Nyköping enkelt och är nu klara för den allsvenska kvalserien, kul tycker jag då Tingsryd är ett riktigt hockeyfäste. Grattis Tingsryd! )

Örebro-Enköping 5-1 ( Ojojoj, äntligen var det Örebros tur att klara sig i genom ett nervkittlande playoffspel. Äntligen får ordförande Mikael Fahlander lyckas med sitt lagbygge, är uppriktigt glad för din skull Mikael! Det var inget snack om saken detta, Örebro gjorde processen kort med ett tunt Enköping. Örebro har en betydligt bättre bredd och visar oxå i denna matchserie att man har bättre toppar, kanske orättvist att säga så då Enköpings toppspelare får slita betydligt hårdare i matcherna. Nu har Örebro kommit en bit på vägen i sin målsättning, en misslyckad kvalserie skulle nog trots allt inte kännas som ett fiasko för klubben. Man ska ha i åtanke att det är väldigt svårt att i år nå allsvenskan den sportsliga vägen, men den ekonomiska vägen ligger öppen för Herr Fahlander & co. Grattis Örebro och grattis Mikael Fahlander, det här var ni om någon värda! )

Asplöven-Piteå 4-1 ( Slaget om Norrbotten lever ännu i allra högsta grad, i morgon får vi svaret på om vilka som egentligen är näst bäst i nordligaste Norrland. Stor matchvinnare för Asplöven blev som så många gånger förr den store härföraren Urban Omark, där kan vi prata om att vara jämnheten själv. En pådrivare med otroligt stor vinnarskalle, för mig var det en ära att få vara en del av samma lag som denna kille. Man kunde väl ibland tycka att han var lite väl noggrann och hade lite för mycket kontrollbehov, men i slutändan så har jag insett att det är det som gjort att han har haft en så pass fin karriär. Urban lämnar ingenting åt slumpen och är otroligt fokuserad på det som han ska göra, det är det som gör honom till den vinnare som han är. Nu väntar i morgon en avgörande match i Arena Polarica, rykterna säger att trots att det inte var fullsatt så var stämningen fantastisk. I morgon så är det tänkt att Asplöven ska spela hem denna matchserie, kan Piteå verkligen förstöra den festen? I dag var Piteå otroligt defensiva och spelade på den tidiga ledning som man fick, det räckte långt men ändå inte ända fram. I morgon måste man försöka anfalla då man inte har råd med någon fler förlust, blir blottorna då för stora bakåt? Jag vet inte, efter kl 21 i morgon så har vi svaret! Må bästa lag vinna, bara det blir Asplöven! )

Over and Out!

Spänningen stiger..

 
i playoffspelet mot allsvenskan. Dagens omgång är för många av lagen en sista chans till att förlänga säsongen, förlust för Valbo, Asplöven, Nyköping eller Enköping så är säsongen över för deras del. Det kommer bli en hel del nerv runt om i Sverige och även för bloggansvarige som vill ha kvar Asplöven även efter i kväll.
Jag sitter själv här med en hel del funderingar inför kvällens matcher, se bara här nedan.

- Kommer Markus Ottosson till spel för sitt Piteå i dag? Han ska enligt rykterna just nu vara i Stockholm för att försöka ta sig in på polishögskolan, flyger Piteå upp sin målvaktskanon till dom båda matcherna?

- Om inte, hur mycket kommer Asplöven då att vinna med? Inget ont om Marcus Ernlund då han är en kompetent målvakt, men att försöka jämföra honom med "Mål-Otto" känns inte rättvist.

- Om "Mål-Otto" kommer till spel, lyckas Asplöven då få hål på honom? Jag är tveksam, börjar mer och mer tro på att han blir den som sänker Asplövens hopp om allsvenskan!

- Kommer Valbo kunna svara upp, man hade trots allt ledningen med 5 minuter kvar sist! På några få minuter så vände det från matchboll till att ha kniven på strupen, orkar dom resa sig?

- Kommer Nyköping kunna bjuda upp borta i svårspelade Dackehallen? Nej Nej Nej!

- Inte kan väl Örebro missa denna chans? Nej Nej Nej, i år är det deras tur att få vara med och leka ända in i April månad!

- Om man åker ur i playoff 3, är det ett fiasko då? Nej säger jag, i detta skede så kan allt hända. Förlust i första matchen och man har en himla press på sig, du kan i match två dominera fullständigt men ändå inte få in pucken. Det ser inte jag som ett fiasko, alla lag som tagit sig hit är i mina ögon vinnare!

- Visst att tex Asplöven och Örebro har målet allsvenskan, men hur troligt är det egentligen att just dom ska gå dit? Det är inte många procents chans då allt måste stämma i precis rätt läge, i såna här situationer så räcker det inte med kunnande och hjärta då turen och tillfälligheterna spelar en så hima stor roll!

Kvällens matcher slutar på detta sätt:

Örebro-Enköping 4-1
Tingsryd-Nyköping 5-2
Valbo-Skåre 5-4
Asplöven-Piteå 6-2 ( 3-2 om "Mål-Otto" kommer till spel)

Elitseriens kvartsfinaler:

Luleå-Frölunda 3-2
Skellefteå-Linköping 3-4
Brynäs-Färjestad 2-3
Timrå-Hv71 3-4 ot

Playoff till elitseriekval:

Växjö-Almtuna 3-1

Over and Out!Lycksele-Luleå Rebels 3-0 ( 1-0, 1-0, 1-0 )


Skönt är bara förnamnet då vi under den senaste tiden radat upp förlust efter förlust, skönt att vi även hittade tillbaka till det spel som vi ska spela. Frånsett sista tio minuterna i den andra perioden så ägde vi denna match fullständigt enligt min mening, det var inte många målchanser som dom lyckades skapa denna eftermiddag.

I eftermiddag fick vi ut allt det vi har pratat om, vi jobbar hårt i båda vägarna och har med oss tre man hem när motståndarna vänder spelet. När vi spelar på detta sätt så är vi svårslagna, det är just det här spelet som gjorde att vi slog lag som Kiruna, Asplöven och Piteå i grundserien. Givetvis är vi inte lika defensiva och tighta hemåt under en sån här match då det ändå är vi som får föra spelet och det är ändå vi som hamnar djupt ner i deras zon. Mot lag som Kiruna, Piteå och Asplöven så lever vi mycket på kontringar medans vi i en sån här match får ligga och snurra mycket i motståndarnas zon, i dag så lyckades vi dock vara disciplinerade och behålla vår tredjegubbe högt upp i anfallszonen.

Det finns ändå ännu mycket att jobba på då vi släpper lite för många 2 mot 1 och 3 mot 2 situationer emot oss, dessutom så måste vi försöka att hålla oss till vår gameplan under matchens alla 60 minuter. Under dom sista tio minuterna i andra perioden så faller vi återigen tillbaka i gamla synder då vi tappar puckar på offensiva blå, blir stillastående i den egna zonen och där vi svänger undan från situationerna i stället för att gå in rejält med kroppen. I dag så höll återigen vår ineffektivitet att spela oss ett spratt, vi sköt och sköt men deras målvakt var bra med på det mesta. Så länge motståndarna är med i matchen siffermässigt så spelar det egentligen ingen roll hur spelet under matchen har sett ut. Får dom in en puck när vi leder med 2-0 så är det helt plötsligt rejäl match igen, just avsluten är också något som vi kan förbättra. Nu ska Luleå keeper ha en stor elogé för sin match i dag, han var riktigt riktigt bra.

Men en dag som denna så ska jag inte gnälla, vi tar en efterlängtad tre poängare och är i allra högsta grad med i slaget om div 1 platserna.
Luleå spelade ett spel som vi är mer vana vid, dom spelade strukturerat och mer som div 1 lagen spelar. Rosvik jagade betydligt mer och kom lite överallt med sina gubbar, mer juniorhockey över det hela. Luleå hade svårt att skapa klara målchanser men var relativt tighta i den egna zonen, hemma i deras hall så kommer dom förmodligen vara betydligt starkare och få ut betydligt mer av det spel som dom ändå har i sig. Eftersom jag inte sett dom spela denna säsong så kan jag inte svara på vilken nivå dom i dag kom upp till, kanske är dom själva inte alls nöjda min deras insats?

Vi har nu fått känna på både Rosvik och Luleå, det man kan slå fast är att det i denna kvalserie inte blir någon enkel resa. Gör inte vi jobbet till 100 % så förlorar vi mot dom flesta lagen, spelar vi som i dag så blir vi däremot otroligt svårslagna.

Kul att vår målvakt Jimmy Lundberg äntligen fick hålla nollan, faktiskt hans första på seniornivå. Med hans säsong i bagaget så var han mer än väl värd denna, kul att den kom i en så här pass viktig match dessutom.

Johan Tellström börjar komma in i grejorna, i dagens match så var han otroligt nyttig för oss. Han vann i stort sett alla tekningar, han dödade mycket tid i boxplay och stod dessutom för 2 assistpoäng. En bra dag på jobbet med andra ord då man ska betänka att detta endast var hans andra match denna säsong, han skapar ett skönt lugn i spelet när han får pucken.

Min egen insats är tro det eller ej bra i dag, bortsett från några idiotiska passningar på offensiva blå så var det en bra dag på jobbet. Jag fick med mig både mål och en billig assist från matchen, målet var något så ovanligt som ett direktskott från min sida. Jag är väl inte känd för att ha världens hårdaste skott men tydligen så räckte det i dag, blev själv förvånad då jag faktiskt fick på en skaplig träff. Alltid kul att göra mål men samtidigt är det denna tid på året bara segrar som räknas, men det är klart att självförtroendet får sig en boost och genom det så blir man också nyttigare för laget.

Nu ska vi försöka rida vidare på denna seger då det på fredag är dax för revansch från vår sida, vi tar då emot Rosvik i hemmahallen. Det var otroligt skönt med en seger i dag, kändes verkligen som att det var detta vi behövde. Dessutom så fungerade spelet bättre än på mycket länge, det var ett skönt kvitto att få för oss.

Äntligen så får man glädjas åt tre poäng igen, härligt krig i dag boys!

Over and Out!

Rond ett till Piteå!


Tre av fyra playoffmöten är nu färdigspelade, det är bara Skåres hemmamöte med Valbo som startar senare då det spelats kvartsfinal i samma arena under eftermiddagen. Det var ganska förutsägbara resultat som droppade in från dom olika arenorna då Piteås möte med Asplöven på förhand kändes som den mest ovissa.

Piteå-Asplöven 3-2 Mitt tips: 1-2 ot ( Piteå tog chansen i denna matchserie, nu väntar minst ett tufft möte borta i svårspelade Arena Polarica. Är det något lag som klarat sig bra i Polarica genom åren så är det just Piteå, blir onekligen en tuff resa mot kvalserien för Asplöven. Asplöven var dock i ett liknande läge under fjolåret då man förlorade första matchen mot Örebro för att sedan vinna dom två hemmamatcherna i en fullproppad Arena Polarica. Det är nu som laget behöver sitt stöd i jakten på kvalserien, ni i publiken minns väl den fantastiska stämning som var under playoffspelet i fjol? Man ur huse i Haparanda krävs av mig, ställ nu upp och lyft erat lag emot kvalserien! Jag kan inte sluta imponeras av Piteå då jag tyckt att dom varit klart sämre än både Kiruna och Asplöven, men gång på gång så överbevisar dom mitt hockeykunnande. Jag trodde att den dagen firma Olofsson/Strandberg slutade producera mängder med poäng så skulle också laget sluta vinna, jag såg inte vilka spelare som egentligen skulle kunna kliva fram och producera. Men där hade jag fel då det är olika matchvinnare från gång till gång, dessutom har man en formidabel målvakt i Markus Otosson. Det här kan bära långt för Matuschkins mannar! )

Nyköping-Tingsryd 1-4 mitt tips: 1-3 ( Precis som jag förutspådde så maler maskinen Tingsryd ner ett relativt tunnt Nyköping, det blir en enkel resa för Tingsryd emot kvalserien. Jag har skrivit mycket om att spelare i Tingsryd nu måste kliva fram och börja producera då man hittills har haft en väldigt jämn och utspridd produktion. Firma Hilding/ Laudius var dom som klev fram i dag, dom var inblande i tre av dom fyra målen. Kanske är det dom som nu kliver fram och blir dom poängkungar som Tingsryd saknas? Annars imponeras jag oerhört av Tingsryds djup i truppen då man kan ha Anders Lövdahl som fjärdecenter, Christoffer From-Björk som sjundeback och Johan Thelin som trettonde forward. Om Nyköping ordar jag inget om då dom spelar på lånad tid, på måndag är playoffäventyret över för deras del. Dom lär iaf få avsluta säsongen i en fullsatt Dackehall, det är förmodligen en trevlig upplevelse.)

Enköping-Örebro 1-4 mitt tips: 2-5 ( När man lyckas nolla Enköpings trio med Strandin, JoLinder och Persson så vinner man också matcherna komfortabelt. Det lyckades Örebro med och får även dom nu en enkel resa mot kvalserien, Enköpings chans låg i att vinna dagens match hemma i Bachohallen. Var det fullsatt förresten? Örebro ser stabilare och homogenare ut denna säsong, alla stjärnor utom Laine verkar ha hittat sin roll i laget. Eller vem vet om Laine hittat sin roll i laget, tror dock inte han är särskilt nöjd att åka Sverige runt i en fjärdeline. Det ska bli kul att se vad Örebro och framförallt Tingsryd kan uträtta i en framtida kvalserie, kan dom utmana Nybro och Huddinge? Jag är tveksam men samtidigt har man ofta en för stor tro på lagen som kommer uppifrån, hoppas dock att vi får se något nytt lag i allsvenskan till hösten. Varför inte Örebro då dom är hatade av dom flesta, hade blivit en hyfsad knäpp på näsan för oss alla misstyckare.)

Skåre-Valbo matchstart kl 19.30 mitt tips: 6-4

Återkommer med info om denna match, match två i denna serie spelas under måndagen och eventuellt en tredje match på tisdag.

Over and Out!

Inspirationskälla!


Fick en kommentar av någon med smeknamnet "krigare", han postade där denna fantastiska länk till mig. Det är "Nobbes" slutspelsblogg som vi får ta del av, alla vi över tjugo minns definitivt "Nobbe". Vem minns inte elitseriens kortaste klubba, dom magnifika händerna och hans härliga inställning till denna sport. Jag har hört en hel del historier om honom som jag tyvärr inte kan publicera i denna blogg, respekten för denna legend är från min sida stor. Men vad ni än gör, missa inte denna blogg som jag länkar till här nedan. "Nobbe" är en legend och kommer alltid i mina ögon förknippas med Luleå Hockey och det magiska SM-guldsåret.

Fotnot: Mitt lag är Frölunda som i den SM-finalen fick ge sig mot just Luleå, men Luleås magiska slutspelsresa är värd att hyllas!

Länk:

http://www.kuriren.nu/bloggar/bloggare.aspx?blogg=4648174

Over and Out!


Inför Luleå Rebels!


Gårdagen är på långa vägar ännu inte glömd, konstigt vore det annars då vi förlorade mot ett Rosvik som tränar två kvällar i veckan. En sådan käftsmäll ska sitta i även när vi går in till morgondagens hemmamatch mot Luleå Rebels, det är den förlusten och det sättet som vi förlorade på som vi ska använda som tändvätska till morgondagens match. Vi vet att Rebels slog Rosvik och borde på så sätt vara ett bättre lag än vad dom är, ska vi då ha en chans till att vinna så gäller det att vi höjer oss några nivåer.
Vi måste vara förberedda på att ta kampen på ett helt annat sätt då just kampmomenten och att vinna 50/50 situationerna är dom stora nycklarna till om man vill vinna matcher, dom momenten var Rosvik betydligt bättre än oss på under gårdagens match. Såna situationer handlar egentligen inte om hur bra man är som hockeyspelare, det handlar mer om viljan, passionen och hjärtat till det man håller på med.
Kan vi bara få med oss det ut till morgondagens match så ligger vägen öppen till en rolig eftermiddag, utan dom ingredienserna så ska det mycket till för att vi ska vinna.

En annan aspekt som vi måste jobba med är viljan att vinna, på träningar så har det sett riktigt bra ut under en längre tid medans det på match låser sig totalt. Det kanske är den aspekten som gör att vi förlorar kampmoment och 50/50 puckar, det kanske i slutändan är en mental grej för oss? Vi är oerhört rädda för att behandla pucken och oerhört rädda för att göra misstag, kanske är därför det ser så kampfattigt ut i situationer på isen?

Det enklaste sättet för att komma ur såna här trender är att bara gå ut och köra, det är vad jag vet det enda som kan få en ur en negativ trend. Det gäller att koppla bort dom negativa tankarna och bara blåsa på, vad har vi egentligen att vara rädda för? Det kan väl inte bli värre än att vi fortsätter förlora? Men på något sätt måste vi återigen ge oss själva chansen att vinna, då kanske "bara gå ut och köra" kan vara just den chansen?

Med det menar jag inte att vi ska sätta huvudet under armen och bara gå ut och göra det som behagar, snarare så menar jag att vi måste göra grisjobbet fullt ut. Vi måste fullfölja situationerna, vi måste ta hemjobbet och vi måste framförallt sätta defensiven i första hand, när vi gör dom sakerna till 100 % så kommer det betala sig i att vi skapar situationer ute på banan som vi kan spela "lyxigt" i.

Om jag ser till mig själv under den senaste tiden så har jag samma problem som laget i mitt spel, blir bekväm och tror att dom fina "skills" som jag ändå har ska lösa alla problem. Jag är naiv och tror att returer ska ramla ned rakt på mitt blad i stället för att jobba efter returerna, chansar att svänga undan i tron på att deras back ska spela pucken rakt i min famn och går in i närkamperna med tron om att min klubba på egen hand ska få med sig pucken ut därifrån. Det är en jäkla massa tro i spelet just nu, det är dax att börja agera i stället och jobba för att puckarna ska komma till bladet.

Jag kanske låter himla kritisk i detta inlägg men gör detta för att väcka mig själv, ser jag mina tankar i skrift så är det enklare att ta till sig dom. Kanske att jag på detta sätt kan få bort ordet "tro" från mitt spel och i stället börja göra skitjobbet för att få det att lossna. Är det något jag har lärt mig under alla år med denna sport så är det att desto mer du fuskar med grovjobbet desto mindre chanser skapar man framåt.

Nu lämnar vi detta och går ut och kör i morgon eftermiddag, ska bli så himla skönt att äntligen bli ett vinnande lag igen!

Playoffdrama i eftermiddag? Det kan ni vara så säkra på, kommer bli härliga matcher runt om i landet! För er som inte är på plats på någon av arenorna eller har tillgång till swehockeys "games online" så kan bloggen redan nu avslöja resultaten!

Nyköping-Tingsryd 1-3
Skåre-Valbo 6-4
Enköping-Örebro 2-5
Piteå-Asplöven 1-2 ot

Ska ni ha målskyttar från norrlandsderbyt? Ok då!

Piteå: Erik Karlberg
Asplöven: Marcus Waldehagen och Stanislav Kall

Over and Out!

Rosvik-Lycksele 3-2 ( 1-1, 0-1, 2-0 )


Som ni ser av resultatet i kväll så blir inte detta det längsta inlägg som jag gjort, förlorar man mot ett lag som tränar två gånger i veckan så ska man skämmas. Det värsta av allt är att Rosvik mycket väl var värda dom tre poängen då dom jobbade betydligt hårdare än vad vi gjorde, genom det så vann dom i stort sett alla närkamper och alla 50/50 puckar.

Vi har nu satt oss i en rejäl knipa då det nu bara är segrar som räknas, vi måste nu börja vilja vinna och vilja vara delaktiga i spelet. Som det ser ut nu så åker alla och gömmer sig och skjuter över problemen på varandra, ska man vinna matcher så måste man agera precis tvärtom. I grund och botten så är vi ett betydligt bättre lag än vad både Rosvik och Luleå Rebels är, tyvärr så vinner man inga matcher på pappret. Om vi ska slå dom här lagen så måste vi jobba minst lika hårt som dom då vi inte är ett lag som kan spela ut våra motståndare, det gjorde vi inte kväll och då får vi oxå åka dom 25 milen hem med svansen mellan benen.

Min egen insats kan beskrivas med ett enda ord, KATASTROF!

Nog om denna match, i morgon spelas det playoffhockey i LF Arena då Piteå gästas av östra norrbottens stolthet Asplöven. Det kommer att bli en tuff historia där målvaktsspelet kommer bli en av dom största nycklarna till seger, såg för övrigt en stor del av Piteås träning i dag. Vill du Pasi ha tips om hur Piteå kommer spela i powerplay så är du välkommen att ringa, telefonen står på enbart för dig!

Nu glömmer vi det här och tar nya tag på söndag!

Over and Out!

Inför Rosvik


I morgon så är det återigen matchdax för vår del då vi i den första kvalseriematchen gästar LF Arena för möte med Rosvik. Vi kommer från ett tre veckors långt uppehåll där vi under dom två första veckorna fokuserade mycket på skridskoåkning och kampövningar, under denna vecka så har dock allt handlat om att få upp farten och återigen hitta det spel som vi vet att vi har i oss. Det känns som att vi trots en något turbulent tid kommer väl förberedda till dessa uppgifter, man märker att fokuseringen nu är en helt annan än vad den var under slutet av fortsättningsserien.

Om Rosvik så vet jag i princip ingenting mer än att dom gjort en stabil säsong i den norra tvåan och att man började kvalspelet med att förlora mot Luleå Rebels. Man har under säsongens gång varit otroligt starka hemma i Kristallen men har lagomt till kvalet bytt till LF Arena, vi får se om det har någon inverkan på det annars så fina hemmaspelet.

För vår del så handlar det egentligen väldigt lite om vad det är för motstånd vi möter, det handlar mer om att fokusera på vårt eget spel och hitta dom linjer i spelet som vi söker. Vi får räkna med att vara det spelförande laget och för vår del så kanske det inte är optimalt då vi är som bäst när vi låter motståndarna styra spelet. Men det är bara att gilla läget och inte lura in oss själva i någon falsk säkerhet när vi får föra spelet, det gäller att vi driver upp tempot och tar initiativet i matcherna. Vi ska av naturliga orsaker vara det tempostarkaste och smartaste laget i denna kvalserie, men samtidigt så gäller det av vi går ut och bevisar detta. Vi får räkna med att både Luleå och Rosvik kommer jobba livet ur sig för att få slå oss, sånt får man räkna med när man kommer från den högre divisionen.

Det ska bli fantastiskt roligt att spela match igen, såna här långa uppehåll blir i längden väldigt tråkiga och slentrianmässiga. Jag ser verkligen fram emot denna kvalserie då det säkerligen kommer bli roliga matcher då dessa lag fått spela en offensiv hockey under hela året medans vi mestadels har fått rikta in oss på defensiven. 

Eftersom vi dras med några skador  så kommerJohan Tellström säsongsdebutera under morgondagen, han har under veckans träningar sett riktigt bra ut. Han kommer bidra mycket med sitt spelsinne och sin rutin då han har några hundra elitseriematcher på rutinkontot.

Nu ska jag bänka mig framför kvartsfinalspelet som börjat i kväll, lär bli några riktiga holmgångar. Återkommer med en rapport från matchen under bussresan hem i morgon, förhoppningsvis så blir det en glad och avslappnad rapport!

Over and Out!

Efter detta så ska jag inte gnälla mer..


på hockeyförbundet då jag tycker att jag tjatat nog om detta. Kan dock inte riktigt släppa detta tilltag innan jag publicerat ett utdrag ur det ändrade dokument där dom textrader som hockeyförbundet helt sonika raderade under sitt extra insatta styrelsemöte under tisdagskvällen ännu finns kvar.

PlayOff 3 I PlayOff 3 deltager lag 1, seriesegraren från Allettan Norra, lag 1 och 2 från Allettan Mellan och Allettan Södra samt segrarna från PlayOff 2 (3 lag) inför kvalserien till HockeyAllsvenskan 2009-2010, totalt 8 lag. Seriesegrarna I Allettorna samt bästa 2:a börjar med bortamatch och spelar avgörande match/er på hemmaplan. Övriga lag lottas mot seriesegrarna och bästa 2:a, lag som deltagit i samma grundserie kan ej lottas mot varandra.

Denna hockeysäsong har gjort mig lite kluven då jag börjat fundera på vad som egentligen gäller angående kontrakt och bestämmelser, det verkar bara vara så himla lätt att förändra, bryta och radera.

Men nu får det vara slutgnällt från min sida, börjar snart låta som representanterna i Örebro och Enköping.

Slutligen så kommer en väderleksrapport från Norrland till alla er spelare i Örebro och Enköpingstrakten:

- En behaglig dag där temperaturen just nu ligger kring nollstrecket, tyvärr ingen sol då det ligger ett tjockt molntäcke över nordligaste Norrland. Snödjupet ligger kring 70 cm men vägarna är bra upplogade, tack vare det så hade nog herr Fahlander kunnat spara lite pengar. För jag antar att du Fahlander i dom 200000 kronorna du budgeterade för resekostnader upp till Norrland räknade in snöskor, broddar, skoteroveraller och pimpelspö?

Slutligen, vill ni veta hur kvällens kvartsfinaler slutar?

Luleå-Frölunda 2-4
Skellefteå-Linköping 4-3
Brynäs-Färjestad 0-2
Timrå-Hv71 4-3 ot

Over and Out!


Det ska visst spelas hockey oxå!


Efter turer hit och dit så verkar nu äntligen playoffparen vara spikade, sen att förbundet panikartat ändrade i sitt regelverk får stå för dom. Det känns som att hockeyn i dagarna har fått stå i skymundan för reglement och paragrafer, det tycker jag känns otroligt tråkigt då många har sett fram emot dessa möten under en lång tid. Men på lördag är det äntligen dax för lite playoffhockey igen, på förhand så känns dom flesta matchserier relativt öppna. Jag tänkte försöka gå igenom matcherna och sia lite om utgången, usel tippare som man är så lär man väl inte få så många rätt.

Nyköping-Tingsryd Mitt tips: 0-2 i matcher

På förhand så känns detta som den minst spännande matchen då Tingsryd ångat fram på ett stabilt sätt under året, man har väl gjort det utan att egentligen föra ett större väsen av sig utanför Smålands gränser. Man har en jämn trupp där man kan tugga på med fyra vassa kedjor, enda nackdelen jag kan se är att man saknar spelare som producerar riktigt bra med poäng. I en serielunk så är det givetvis bra att kunna spela på så mycket folk som möjligt medans man i såna här matcher måste ha spelare med spetskompetens som sticker ut över mängden. Nu får man ett Nyköping som jag rankar som det svagaste laget av dom som är kvar, man har tappat i slagstyrka i takt med att man fick stora ekonomiska problem. Det medförde att spelare lämnade och att man genom det försvagades rejält, trots det så har man gjort en fantastisk avslutning på denna säsong. Man radade upp segrar under den andra halvan av allettan och hämtade in ett försprång som jag såg som ointagligt, tack vare det har man nu satt sig i ett ganska skönt läge. Man har inga krav och förväntningar på sig utan kan bara gå ut och spela avslappnat då man nog ser detta som en bonus, det är väl i det som chansen till skräll finns. Men ska jag vara ärlig så tror jag att Tingsryd gör processen kort, man tar en knapp bortaseger för att sedan deffilera hemma i en fullsatt Dackehall.

Skåre-Valbo Mitt tips: 1-2 i matcher

Här säger väl hjärtat mer än hjärnan då jag på något sätt skaffat mig en förkärlek till Valbo, dom jobbar med minimala resurser och spelarna tjänar en bråkdel av vad dom tjänar i tex Asplöven och Örebro. Trots det så har man under dom senare åren stabiliserat sig i toppen av ettan, ja i år tog man till och med hem segern i allettan mellan. Man är otroligt starka i det offensiva spelet och har många spelare som producerat riktigt bra med poäng, det blir ofta stora siffror när Valbo spelar. I defensiven är man inte nämnvärt starka och det är just här som Skåre kan dra sina fördelar, får man bara fast Valbo djupt ner i banan så är mycket vunnet. Skåre har ett otroligt talangfullt gäng som säkerligen ser detta som bland det roligaste som dom har gjort, kanske kan man då dra nytta av att Valbo genom seriesegern får gälla som favoriter. I Valbo hittar vi förresten en personlig favorit i den skridsko och spelskickliga backen Fredrik Stefansson, där har vi en kille som vet hur hockey ska spelas. Detta kommer att bli en sanslöst jämn matchserie där jag tror att Valbo tillslut lyckas ta sig vidare tack vare sina två hemmamatcher, men som sagt så kan det gå hur som helst.

Enköping-Örebro Mitt tips: 0-2 i matcher

Enköpings chans ligger i att man lyckas vinna den första matchen hemma i Bachohallen, gör man det så vilar det ett sanslöst tryck på hårdsatsande Örebros axlar. Örebro ska inte kunna misslyckas ytterligare en gång, gör dom det så är det nästan så att Fahlander & co ska få bragdguldet. Man har en otroligt stark trupp med spetskompetens i form av Mitell, Wågström, Almqvist, Kuusisto och Fahlqvist, när dom har en dålig dag så finns det lika många till som kan stiga fram och producera. Enköpings drag mot det är firma JoLinder, Persson och Strandin som även dom producerar varenda kväll, men att jämföra dom med Örebros stjärnor känns inte rättvist. Men ska Enköping kunna skrälla så måste dessa killar spela på topp eller till och med över sin förmåga, dessutom måste målvakt Fernström verkligen stå på huvudet minst två kvällar i rad. Men nä, i år måste det ändå vara Örebros tur att lyckas i ett playoff och givetvis så kommer dom ta sig segrandes ur denna matchserie.

Piteå-Asplöven Mitt tips: 0-2 i matcher

Här har vi att se fram emot möte sju, åtta och kanske nio denna säsong, då förstår ni att dessa lag kan varandra utan och innan. Man har under säsongens gång vunnit tre matcher vardera och genom det så kan man tycka att detta kan sluta hur som helst. Jag ser dock Asplöven som det aningen starkare laget och genom att man i det senaste mötet fick sätta 8 puckar så har man nog arbetat bort spöket Ottosson. Spöket undrar nog ni då? Menar förstås Piteås burväktare Markus Ottosson som kan vinna matcher åt laget mot vilket motstånd som helst, kanske kanske är han div 1 Sveriges bästa målvakt. Men givetvis är inte Piteå bara Ottosson, man har otroligt starka stomspelare i Lundqvist, Olofsson, Karlberg och Strandberg som kan bära laget om Ottosson har en lite sämre dag. Jag tycker dock att Asplöven har en klart likvärdig spets som Piteå, man har kanske till och med en bredare spetskompetens. Man har dessutom ett betydligt större djup i sin trupp och betydligt fler rollspelare, det som egentligen talar för Piteå är att man är otroligt svårslagna på hemmais och att man förmodligen har ett större hjärta för föreningen då spelare som Olofsson och Strandberg har nära anknytning till föreningen. Men om Asplöven lyckas vinna första matchen så känns utgången på matchserien given, däremot kan Piteå sätta en ohygglig press på Haparandalaget om man vinner hemma i LF Arena. Jag har dock trott på Asplöven under hela säsongen, varför sluta tro nu?

Det var mina tankar inför playoffkriget som startar på lördag, må bästa lag vinna!

- Det var kvalseriestart i vår kvalserie i kväll då Luleå Rebels gästades utav Rosvik. Det blev en tight match som Luleå lyckades gå segrandes ur, 2-0 skrevs slutresultat till.

Matchfakta:

Resultat 2-0, skott 34-29 (13-12, 16-6,5-11) utv. Rebels 6x2 min, Rosvik 4x2 min.

Rebels mål: 1-0 (4.43) Osmo Soutokorva (Martin Jeanette, Jonathan Klockare) PP, 2-0 (41.18) Martin Jeanette (William Lampinen, Jonathan Klockare)

-På fredag gästar vi LF Arena för möte med Rosvik, ett inför reportage kommer under morgondagen!

Over and Out!

Ytterligare en pinsamhet av förbundet!


Blev fundersam när "Fredrik" skrev en kommentar om att det inte stod någonstans i bestämmelserna om att lag från samma serie inte kunde mötas, några samtal senare så har jag dock fått svar på tal.

Det stod faktiskt att "lag från samma serie kan ej mötas" i bestämmelserna ända tills hockeyförbundets extra insatta styrelsemöte under gårdagskvällen, då bestämde man sig helt sonika för att plocka bort detta.
Vilket skämt hela denna soppa har blivit, man har nu lärt sig att svensk hockey inte alls sköts så exemplariskt som man alltid har trott. Det är ändå ett playoff till kvalserien mot allsvenskan som vi pratar om, alltså just den allsvenska som det tv-sänds matcher ifrån varje vecka. Man kanske tycker som så att ett div 1 playoff kan man väl göra som man vill med då det är elitserien och allsvenskan som är förbundets verkliga flaggskepp.
Men i ärlighetens namn så har många div 1 klubbar större budgetar än många allsvenska lag om man bortser resekostnaderna, tex så har Asplöven en lönebudget som Huddingespelarna knappt kan räkna till. I Örebro sitter ordförande Mikael Fahlander och satsar år efter år, hur kul är det egentligen för han då han ser att det enda hans pengar leder till är en fiaskobetonad "lottning". Visst att han sitter och leker med Örebro på samma sätt som vi spelar något hockeymanager spel på datorn, visst att han är ekonomiskt oberoende och visst att han har en kaxig attityd utåt. Men i hans fall handlar det om ett stort satsat eget kapital, kan man inte då förvänta sig att man åtminstone ska vara säker på att regelverket följs?

Nåväl, nu är det väl bara att glömma det här och blicka framåt mot det som komma skall. Det blev trots allt en rättelse i "lottningen" då Enköping och Örebro fick mötas, det om något har varit glasklart sen allra första början. Kul att förbundet iaf i den frågan tog sitt förnuft till fånga, kul även för alla Örebro supporters som sedan länge bokat in sin resa till Enköping och Bachohallen. Kul är det även för bloggen då jag förmodligen kommer ha min kusin på plats, han kommer då få den angenäma uppgiften att lämna en matchrapport under lördagskvällen. Den kommer antagligen vara en aning färgad då jag redan nu vet att Örebro kommer att ha spelat ut Enköping efter noterna men en otrolig målvakt, dålig is, risig hall och att Enköping hade förskräckligt fula tröjor kommer vara några av bortförklaringarna om Örebro skulle förlora.

- För er som undrar så kan jag meddela att förbundet gick in och betalade Asplövens flygbiljetter som skulle ta dom till Stockholm för vidare transport till antingen Nyköping eller Karlstad. Fast är SAS lika pålitliga som hockeyförbundet så kanske dom hade gått in för landning på Kastrup eller JFK, regler är tydligen inte till för att följas!

Over and Out!

Någon utländsk klubb som är intresserad av mina tjänster?


Ja i dom banorna börjar man att tänka när man ser hur det svenska hockeyförbundet arbetar, dom måste driva med oss?
Klockan 09.00 så var det återigen dax för klubbarna att samlas inför ett tredje telefonmöte, nu skulle väl vi väl ändå nås av ett besked? Det blev som befarat, lottningen skulle göras om eftersom reglerna ej uppfyllts. Helt rätt enligt mitt tycke då den första lottningen höll sig utanför regelverket, det var trots allt glasklart att det i reglerna stod ungefär enligt följande.

- Lag två i allettan mellan möter lag två i allettan södra, det lag med mest inspelade poäng får fördelen av en extra hemmamatch.

- Vinnarna av allettorna lottas mot någon av vinnarna från playoff 2, dock ej mot någon från samma alletta.

Glasklara regler, nu skulle väl ändå ingenting kunna gå snett? Haha, trodde ni va! I sista minuten så hittade återigen hockeyförbundet en egen väg att gå, man kunde helt plötsligt lottas mot lag från samma alletta.
Det är väl klart att Asplöven och Piteå då skulle få möta varandra, undrar hur ärlig denna "lottning" egentligen var då söderlagen visat sin motvilja att sätta sig på flyget upp till Luleå för vidare transport till antingen Haparanda eller Piteå.

Den här soppan stinker verkligen då man på det här sättet inte riskerar att få med två utbölingar i den framtida kvalserien, tänk vad tråkigt det hade varit för Nybro och Tingsryd att behöva resa upp till kalla och hemska norrland. Det är 2009 grabbar, det finns flyg och det finns fina hotell även i norrland, det är inte så farligt som ni tror. Jag tror ni kommer klara er bra med era fin skor och dyra jeans då det faktiskt nu finns både plogbil och vägar här uppe. Vi har också fixat ishallar som ni får spela i, varma och fina sådana dessutom. Det är klart att dom inte håller samma kvalité som Dackehallen och Victoriahallen, dom hallarna är ju riktigt fina 1800-tals anläggningar.

Så var inte så blyga grabbar, våga besöka oss här uppe oxå. Men glöm bara inte att ta med er tio kronor till kaffet på flyget upp, SAS har slutat med gratiskaffe sedan en tid tillbaka.

Så här ser playoff 3 mötena ut:

Asplöven-Piteå
Tingsryd-Nyköping
Örebro-Enköping
Valbo-Skåre

Återkommer i kväll med en genomgång inför dessa matcher, i ärlighetens namn så har man börjat tappa intresset för detta. Det blir alltså först i kvalserien som Asplöven eller Piteå får testa sina vingar mot dom lite finare lagen, ja dom som har matchtröjor som inte luktar skoteravgaser förstås.

Over and Out!

Såpan playoff går vidare!


Klockan 19.30 samlades återigen representanter för dom olika playofflagen vid telefonluren, man hade återigen blivit kallad till möte.
Kan inte tänka mig något annat än att hockeyförbundet gör om lottningen och därmed följer det regelverk som man i somras spikade, det innbär att Örebro och Enköping kommer att mötas.

Återkommer så fort jag vet mer i fallet "lottningen", borde komma ett besked här under kvällen.

Over and Out!

Skandal eller pinsamt? Kalla det vad ni vill!


I dag så har lottning inför playoff 3 genomförts, det blev minst sagt inte riktigt som man tänkt sig. I regelverket står det klart och tydligt att tvåan i allettan mellan ska möta tvåan i allettan södra, alltså Enköping mot Örebro. När man då har sitt telefonmöte så visar det sig att förbundet helomvänt och placerat Örebro på den seedade sidan. När lottningen skulle ske så såg uppdelningen alltså ut på följande sätt.

Seedad grupp:       Oseedade:

Asplöven                   Enköping
Tingsryd                    Piteå
Valbo                         Skåre
Örebro                       Nyköping

Det var alltså fri lottning utifrån detta system och på så sätt fick dom fram playoffparen, dom blev enligt följande.

Asplöven-Enköping
Örebro-Piteå
Tingsryd-Nyköping
Valbo-Skåre

Antar att Örebro redan har bokat in resan till Enköping då regelverket både för mig och Fahlander nog var glasklart, nu får man i stället sätta sig på flyget upp till Luleå för vidare transport med buss till Piteå. Där väntar Fahlanders värsta mardröm Markus Ottosson, tror inte ordförande är särskilt glad över det.

För mig är detta en skandal, telefonmötet som egentligen skulle ta 10 minuter tog nu i stället över en timma. Enköpings ordförande var också en smula upprörd, det hade jag också varit om jag suttit på en sådan position i Enköping eller Örebro.
För mig är detta en ren skandal men vem vet, kanske jag som misstolkat regelverket?

För Asplövens del blev detta en vinstlott i parentet med Nyköping, i ärlighetens namn så ser jag ingenting som kan hindra Asplöven från kvalserien. Ska man hitta något så ska det vara att man får en tuff första match nere i Bachohallen, där är Enköping starka och lär få ett bra stöd från sin hemmapublik.
Ska i kväll försöka gå i genom dessa möten lite bättre, som jag ser det så är tre av matchserierna ganska lätta att tippa utgången på.

Over and Out!

Favoriterna pallade för trycket!


I kväll så var det återigen matchdax i playoff 2 spelet, det var match nummer två som stod på agendan. Dom tre favoriterna Skåre, Nyköping och Piteå hade efter vinster i match ett i kväll chansen att avancera till playoff 3 spel. På vissa håll satt det långt inne men i slutändan så visade dig sig att dom var lite starkare och bättre än sina utmanare då alla lagen tog sig vidare.

Piteå-Hudiksvall 8-1 ( Siffrorna är lite missvisande då många av Piteås mål kom efter att Hudiksvall chansat med att ta ut målvakten, att Piteå vinner är dock hur rättvist som helst. Jag såg denna match via datorn i kväll och i ärlighetens namn så skapade inte Hudiksvall en endaste målchans på 60 minuter, knappt att ens målet ska få kallas målchans. Piteå är tighta defensivt och har en trygg sista utpost i Markus Ottosson, det är det om något som ska kunna ta dom till kvalserien. Offensivt så märkte man att saknaden efter skadade storstjärnan Daniel Olofsson är stor, vart tog offensiva kuggar som Karlberg och Lundberg vägen när Olofsson saknades? Nu fick man ändå göra 8 mål men då var tre stycken av dom i tom bur då Hudiksvall chansade hej vilt med att ta ut målvakten under den tredje perioden. Om man ska överleva även nästa runda så måste man ha en skadefri Olofsson tillbaka, dessutom måste offensiva spelare som Karlberg, Lundberg och Edlund nu börja leverera igen. Jag tycker även att stjärnbacken Niklas Strandberg har haft en liten dipp i sitt spel under den senaste tiden, där måste det också nu vara slutdippat då Strandberg är den ledande kraften i årets upplaga av Piteå. I Hudiksvall så var det poängkungen Jonas Lindström som stod för det konstruktiva och fick även sätta dit tröstmålet. Han var dock på tok för ensam i det offensiva spelet, trots det så får Hudiksvall ändå vara nöjda med att man lyckades störa Piteå i en av matcherna. Piteå vidare med 2-0 i matcher! )

Skåre-Karlskrona 7-5 ( Det unga Karlstadslaget låg inför slutperioden under med uddamålet, skrällen var på väg att bli ett faktum. Tror dock att Skåres sista match i allettan då man vände underläge till seger i den tredje perioden gjorde talangfabriken gott, man fick där ett kvitto på att man kan vända matcher trots underläge inför slutperioden. Det finns otroligt mycket talang i denna Skåreupplaga, men räcker rutinen till i playoff 3? Jag skulle om jag var i Asplövens fall verkligen hålla mina tummar för att lotten inte hamnar på Skåre då jag tror att dom kan bli en obehaglig överraskning även i nästa playoffomgång. Karlskronas chans att ta sig vidare försvann redan i fredags då man förlorade i den fullsatta hemmahallen, vinst där och man hade haft två chanser på sig att vinna på bortais. Men Karlskrona har gjort en fullt godkänd säsong och har visat redan under klubbens första div 1 säsong att man vill vara med att leka bland dom stora. Skåre vidare med 2-0 i matcher! )

Nyköping-Borlänge 5-4 ot ( Oj, jag som trodde på en enkel Nyköpingsseger i kväll. Där fick jag verkligen fel då Borlänge pressade hemmalaget rejält, de avgjorde först 15 minuter in på sudden death. Borlänge hade före det kopplat greppet om denna match men fick med drygt 3 minuter kvar tillslut kapitulera, psykologiskt viktigt mål för Nyköping som gav dom bra med energi inför förlängningen. Blir lite tveksam till Nyköpings nivå när dom får kriga så här hårt mot ett Borlänge som verkligen har en svag defensiv, tror Asplöven håller alla tummar dom kan för att det på lotten ska stå Nyköping. Borlänge har efter en turbulent säsong tillslut avslutat bra, man ska betänka att man under säsongens gång tappade stomspelare som Jens Nielsen, Torbjörn Johansson och Anders Lövdahl. Det är spelare som inte går att ersätta på denna nivå, men allt ont för något gott med sig. I dessa spelares frånvaro så klev Daniel Eklund fram ur skuggan och började att leverera bra med poäng, äntligen så kanske vi fick se denna talangs riktiga genombrott. Jag hade äran att kampera ihop med Daniel under några matcher i Falu IF, kan säga att det bara var att hålla klubban i isen om man ville göra mål. Ett passningsgeni som är irrationell i sitt spel, även en duktig målskytt. Där finns det en spelare för er toppklubbar att värva, jag lovar att ni inte blir besvikna. Nyköping vidare med 2-0 i matcher! )

Dessa matcher kan det bli i playoff 3:

Örebro-Enköping
Valbo-Piteå/Skåre
Tingsryd-Nyköping/Piteå
Asplöven-Skåre/Nyköping

Antar att lottning sker senast onsdag!

Elitserien hade i kväll val av motståndare i kvartsfinalerna, mitt tips om hur det slutar hittar ni inom parentes.

Färjestad-Brynäs ( 4-1 i matcher)
Linköping-Skellefteå ( 4-2 i matcher)
Frölunda-Luleå ( 4-3 i matcher)
Hv71-Timrå ( 4-2 i matcher)

Mer elitserienytt:

- Rögle sparkar tränarduon inför kvalserien, ny tränare Gunnar Persson. Snacka om nytänk Rögle!

- Hardy Nilsson ny tränare i Djurgården, snacka om nytänk Djurgården!

- Karusellen snurrar alltså vidare i elitserien, pinsamt att så få lag vågar testa något nytt och fräscht. Dessa stofiler kan verkligen inte ha någon passion kvar till denna sport, dom ser dessa uppdrag som ytterligare en chans till att få pensionen att stiga.

Over and Out!

Lite rättelser!


I mitt förra inlägg om vilka lag som ska kvala om platser till höstens div 1 serier innehöll som jag förutspådde en del faktafel.
Hade satt Bjurfors och SK Lejon i kval till div 1 B, det är helt felaktigt då dom i såna fall skulle ingått i kval till div 1 A. Som det då verkar så kommer inget av dessa lag till spel i kvalserien, däremot kommer kvalet till 1 B innehålla lag som jag helt hade glömt bort.

Forskade även vidare och kom fram till att Nälden dragit sig ur kvalet, det innebär att tre div 2 lag kommer att få chansen i div 1 B:s kvalserie.

Så här kommer då alltså den kvalserien att se ut:

Härnösand (div 1)
Örnsköldsvik (div 2)
Njurunda (div 2)
Husum (div 2)

Får hoppas att detta kommer att stämma, svårt att hitta rätt då jag inte hittat någon sida som handlar om vilka lag som ska kvala.

Over and Out!

Vilka lag kommer underifrån?


Den 8 mars så startar dom flesta kvalserier där slutmålet är spel i div 1 till hösten, vilka lag är det egentligen som kommer underifrån? Givetvis så har bloggen svaret!

Kval till div 1 A:

Luleå Rebels (div 2)
Rosvik (div 2)
Lycksele (div 1)

Denna kvalserie är redan fastställd, även den enda kvalserie som startar den 4 mars.

Kval till div 1 B:

Härnösand (div 1)
Nälden (div 1)
SK Lejon (div 2)
Bjurfors (div 2)

Om jag har förstått det rätt så är det Lejon och Bjurfors som får chansen att spela upp sig i ettan, men vet ej dock om dom vill ta den chansen. Här uppe i norr så funkar det som så då det inte är så många lag som vill uppåt i seriesystemet, hur Lejon och Bjurfors gör återstår att se.

Kval till div 1 C:

Hedemora (div 1)                       
Järfälla (div 1) 
Säter/Skedvi (div 2)
Avesta (div 2)                             
Vallentuna (div 2)

Vallentuna kan även hamna i div 1 D:s kvalserie, lägger dom tills vidare i denna serie då det verkar som att dom kommer hamna här.

Kval till div 1 D:

Haninge (div 1)
Skå (div 1)
Nynäshamn (div 2)
Lidingö (div 2)
Sollentuna eller Uppsala (div 2) Spelar just nu playoff om den sista platsen!

Här kan det tänkas att Vallentuna hamnar, kan mycket väl bli så om Uppsala tar den sista kvalplatsen då dom ligger närmare geografiskt sätt.

Kval till div 1 E:

Munkfors (div 1)
Sunne (div 1)
Boro/Vetlanda (div 2)
Arvika (div 2)
Hallsberg/Grums Spelar just nu playoff om den sista platsen

Inte helt säker på att Boro/Vetlanda hamnar i denna kvalserie, kan tänkas att det även kan bli Halmstad.

Kval till div 1 F:

Ulricehamn (div 1)
Helsingborg (div 1)
Mörrum (div 2)
Jonstorp (div 2)
Halmstad (div 2)

Inte helt säker på att Halmstad hamnar i denna kvalserie, kan tänkas att det även kan bli Boro/Vetlanda.

Det var inte det lättaste att sammanställa detta då alla div 2 serier har olika upplägg, vissa spelar alltvåa medans visa har playoff efter grundserie. Reserverar mig därför för vissa fel i texten, tror dock att jag är hyfsat rätt ute. Mitt gamla lag Vallentuna är återigen på div 1 tapeten då dom fullkomligt krossat allt motstånd i div 2, hoppas och tror att vi till hösten återser dom i div 1.
Har inte varit helt enkla dagar för bloggen det här då det varit lite stiltje i serierna i väntan på allvaret, men till veckan så kör det i gång på allvar. Det vankas slutspelshockey, playoff till kvalserien till elitserien, playoff till kval till allsvenskan och så kör även kvalserierna upp till ettan i gång. Vi har att se fram emot några helspäckade veckor med bra hockey, det kan man väl inte klaga på?

Over and Out!


RSS 2.0