Haffad!


För er som tror att chips, dipp och cola är ett stående inslag när man driver en blogg så kan jag bara tyvärr säga att ni är helt fel ute. Jag surfade in på LSK:s hemsida och hittade ett bildbevis som bevisar motsatsen, storbloggaren själv blir tagen på bar gärning.

                       
                                                             Källa: www.lyckselesportklubb.se

Så även som bloggare måste man slita ibland, den där bilden är tagen just i inledningen av passet. Kan lova att jag inte såg lika fräsch ut ungefär 45 minuter senare!

I dag blev det även klart att Lycksele SK:s Tobias Bäckström blir klubben trogen under ytterligare en säsong. Med en bra försäsong i benen så kommer "Bäckis" bli ett ständigt orosmoment för div 1 A:s backar, se till att orka motivera dig genom denna sommar "Bäckis"!

För er som vill veta lite mer om Tobias så rekommenderar jag att ni klickar er in på länken här nedan!

www.tobiasbackstrom.blogg.se

Over and Out!

Dom som får det tufft!


Bloggen har i tidigare inlägg delgivit sina personliga åsikter om vilka lag som kommer att ta sig till det allsvenska kvalet, det är inte mer än rätt att jag nu ger er lite information om vilka lag som kommer att få det tufft i vinter. Vilka är det som egentligen ligger i riskzonen för ett negativt kval?

Div 1 A:

Clemensnäs
( Någon gång så måste även dom förpassas till det undre kvalet, i år tror bloggen att det är dax. Man har en total avsaknad av organisation, publik och ekonomi, väger man in dom kriterierna så är det inget snack om saken. Eller lyckas man återigen lagomt till fortsättningsserien pricka in toppformen? )

Det andra laget är omöjligt att säga vilka det blir, lär bli en hård kamp mellan Lycksele, Luleå Rebels, Boden och Kalix. Det lag som tappar formen lagomt till fortsättningsserien ligger risigt till, vilka gör egentligen Clemensnäs sällskap?

Div 1 B:

Utgången av denna serie är omöjlig att sia om, det enda man säkert kan slå fast är att vi får se Östersund, Hudiksvall och KB 65 i Allettan. Vilket blir det fjärde laget? Vilka är det som kommer floppa rejält i fortsättningsserien?

Div 1 C:

Linden
( En riktig lågbudgetsatsning som kommer att bära ända till det nedre kvalet, enda som kan rädda dom är att det inte bara är Linden som blir dåliga i år. )

Tierp ( Man tappar tvillingarna Berlin till Almtuna och Agu till Mjölby, lagets ryggrad med andra ord. Det är tvillingarna som burit Tierp under dom senaste åren, räddningen kan vara att Berlinarna får dåligt med speltid i Almtuna och väljer att återvända. Luktar dock kval lång väg, känns som att Tierps div 1 epok nu går mot sitt slut. )

Hedemora ( När Hedemora tog steget upp inför fjolåret så trodde jag att man var där för att stanna. Fjolåret sa dock något helt annat och enda räddningen från kval neråt är Linden och Tierp. Vi lär återse två av dessa tre lag i kvalet, kommer Berlinarna hem och frälser sitt Tierp? )

Div 1 D:

Stockholmsserien
är omöjlig att tippa då lagen varierar något enormt från år till år. Järfälla, Nynäshamn, Trångsund och M/B Hockey är dom lagen som ligger i farozonen som jag ser det, men som sagt så kan allt hända i denna checkingserie.

Div 1 E:

Kumla
( Det luktar lågbudget lång väg, så har det dock varit genom dom senaste åren. Lyckas man undvika kval i år igen? Traditionens makt brukar vara stor! )

Munkfors ( Ligger på gränsen år efter år, efter denna säsong så lär div 1 sagan vara slut. Eller lyckas man återigen klara sig kvar via kval? )

Sunne ( Ligger i riskzonen, kan klara sig på Kumlas bekostnad. Tror Sunne kommer få ihop en trupp som kommer undvika kval, det lär dock bli på det berömda f***håret! )

Div 1 F "Lilla allsvenskan":

Halmstad
( Inga pengar innebär oftast svårvärvat, man har riktat in sig på att behålla den trupp som spelade dom upp i ettan. Tror dock det blir ett chockartat uppvaknande och att man får försöka kvala sig kvar. Det kommer man att lyckas med och vi kommer att återse Halmstad i ettan för en lång tid framöver. )

Gislaved ( Man har blivit sämre och sämre för varje år, i år leder det ända fram till kval neråt. Liksom Halmstad så kommer man att klara kvalet galant och genom det göra sig välförtjänta av ett nytt år i ettan. )

Vad tror ni, har bloggen rätt?

Over and Out!

Inte den enda onanisten!


Sätter mig vid datorn denna soliga och varma sommardag och surfar mig in på www.hockeysverige.se , där ser jag att gamle Färjestadsspelaren André Lakos har bytt klubb. Han är den enda elitseriespelaren som har blivit avstängd för att ha onanerat sin hockeyklubba, han gjorde en onanigest mot domaren Thomas Andersson och blev således avstängd.

Vill minnas om en historia när Tuolluvaara kvalade sig upp till ettan och man mötte Lycksele på bortais, Tuolluvaaras back "Janne" Bergman fick äran att göra ett av målen. I sin glädje tog han en sväng förbi ungdomssektionen där Lyckseles alla pojkspelare satt och tittade på matchen, vad tror ni att han gjorde för målgest? Givetvis fick dom beskåda en alldeles perfekt genomförd onanirörelse över hans klubba, där pratar vi förebilder!

Är det någon som kan bekräfta denna historia eller får vi lägga in den i facket skrönor? Tror mig veta någon som kan bekräfta detta, eller har jag helt fel?

Over and Out!

Grattis kära läsare!


Kul med så många kommentarer angående sambandet mellan dom två bildena i det förra inlägget, har liksom ni mina aningar om att PK Spår AB har en del med Mikaels underskrift att göra. Eftersom han får ett jobb inom föreningen så lär det inte vara aktuellt att han kommer att jobba åt PK Spår AB, det mest troliga är att han blir företagets spelare under säsongen som kommer. Måste säga att jag är imponerad över eran skarpsynhet, det är bara att säga grattis till det fina detektivarbete som ni har gjort.

Annars är det bara en övergång av värde denna dag då Mörrum plockar in duktige centern Linus Berg från Mjölby, ett bra förvärv då dom får en stor, stark och spelskicklig kille som kommer att bidra med en hel del i framförallt offensiven. Nu är väl poängen under fjolåret en aning missvisande om hans kapacitet då han kamperade ihop med Ulf Söderström under i stort sett hela säsongen, det blir många gratispoäng när man spelar ihop med en sådan lirare. Samtidigt så har förtjänat att spela med Ulf och det vittnar om klass, helt klart en väldigt bra förstärkning till ett redan intressant Mörrum.

Over and Out!

Finns det något samband?


Om ni studerar bilden som finns på denna länk http://www.nsd.se/sport/artikel.aspx?ArticleId=4661203 och bilden nedan som finns att hitta på www.kirunaif.se . Kan ni hitta något samband förutom spelaren Mikael Lasu och sportchefen Stefan Lundmyr ?                        

                                                             källa: http://www.kirunaif.se/

Over and Out!

Bloggen är helt ute och cyklar!


Skrev tidigare i förmiddags om att det mest troligt är klart att centern Mikael Lasu blir Kiruna troget, givetvis är det så eftersom NSD i dag presenterade nyheten. Bloggen har visst noll koll på läget och ber så hemskt mycket om ursäkt, länkar dessutom här  nedan till artikeln som går att läsa i NSD i dag.

http://www.nsd.se/sport/artikel.aspx?ArticleId=4661203

Over and Out!

Är han klar nu?


Som bloggen skrev tidigare i veckan så var Kiruna IF och den spelskicklige centern Mikael Lasu nära en lösning för ytterligare ett år då föreningen kunde locka med ett intressant jobb åt vederbörande. Det var minst sagt en helomvändning då Mikael redan hade ena benet i Haparanda och Asplöven, skrev då att en sådan här chans får han absolut inte tacka nej till då jobbet inom föreningen ger värdefull erfarenhet inför framtiden.

Under denna morgon så får jag rapporter om att han nu är helt klar för Kiruna IF, det är dock ingenting som är bekräftat då föreningen ännu inte har gått ut med något. Mikael själv har jag tyvärr inte kunnat nå för en kommentar, skulle dock tro att rapporterna som kommit är av trovärdig dignitet.

Om det nu stämmer så börjar Kirunas lag nu ta form, kan man även säkra upp bröderna Fredriksson så ser det väldigt bra ut framåt. Kan man bara lösa målvaktsfrågan ( där vet jag att det jobbas på ett bra namn ) och dessutom få in någon back av bra kvalité så kommer även denna säsong att bli minst lika rolig som dom två tidigare.

Over and Out!

Gott och blandat!


Då var bloggen återigen på plats hemma i tv-soffan efter en lång men givande dag på resande fot, saker och ting börjar väl nu att klarna en aning. Jag kan dock inte ta ett beslut förrän tidigast i början av nästa vecka då jag ännu väntar på några besked, bland annat från en utbildning som jag sökt mig in på. Men visst kommer beslutsångesten att komma när det väl är dax att bestämma sig då jag faktiskt trivs ypperligt här i Lycksele. Det kommer att bli svårt att lämna kan jag lova men man måste väl också börja att tänka på vad man har att falla tillbaka på efter karriären, men om det blir att tänka på det efter karriären redan i höst kan jag inte i dagsläget svara på.

På div 1 fronten har det hänt en aning i dag, poängmaskinen Kent Lindberg ryktas vara på väg hem från Norge igen. Han har hus i Skellefteå och både Asplöven och Piteå har visst visat sitt intresse. Är det pengar som han vill åt så är den matchen avgjord redan på förhand, är det däremot trygghet han söker så ligger nog Piteå med sitt pendlingsavstånd bra till.

Piteåkillen Marcus Hurtig byter dock Piteå mot Luleås J-20 lag, hur tänker du där Marcus? Enda anledningen som jag ser till att byta till ett J-20 lag är att man personligen exponeras mer och att man får stöna och stånkas med jämnåriga individer. Personligen så tycker jag att det är ett nerköp då du i div 1 får bygga på dig värdefull seniorrutin, det är dock min egen högst personliga åsikt.

Kiruna fortsätter sin satsning på killar från dom egna leden, kalla det lågbudget om ni vill. Man flyttar upp både Joakim Flygare och Viktor Esseryd till A-truppen, kul att se att chansen till A-lagsspel kan gå via juniorlaget. Helt rätt av Kiruna att i detta läge satsa på sina egna, chansen till Allsvenskan är redan borta och spel i Allettan blir det oavsett spelartrupp. Så vad är egentligen skillnaden mot fjolårets högavlönade trupp? Ska man vara riktigt kritisk så blir det nog inte så stor skillnad, man lär gå till Allettan och man lär sluta topp fem!

Det var allt för i dag, nu väntar ett gympass efter en lång bilresa!

Over and Out!


Serieindelning!


Förlåt kära läsare, bloggen har helt glömt bort att uppdatera er om serieindelningen som fastställdes för ett tag sedan. Men bättre sent än aldrig, här kommer den.

Div 1 A ( 8 lag )

Kiruna
Boden
Piteå
Luleå Rebels
Kalix
Lycksele
Clemensnäs
Asplöven

Div 1 B ( 8 lag )

Östersund
KB 65
Ånge
Härnösand
Hudiksvall
Örnsköldsvik
Kovland
Njurunda

Div 1 C ( 10 lag )

Borlänge
Bålsta
Linden
Enköping
Hedemora
Arboga
Surahammar
Lindlöven
Valbo
Tierp

Div 1 D ( 12 lag )

Botkyrka
Huddinge
Vallentuna
Järfälla
Nyköping
Nacka
M/B
Nynäshamn
Trångsund
Visby/Roma
Väsby
Arlanda

Div 1 E ( 10 lag )

Vita Hästen
Kumla
Munkfors
Mariestad
Mjölby
Skåre
Skövde
Sunne
Tranås
Västervik

Div 1 F "Lilla allsvenskan" ( 10 lag )

Gislaved
Pantern
Karlskrona
Halmstad
Kristianstad
Kungälv
Nybro
Mörrum
Olofström
Tingsryd

Ska jag tippa grundseriesegrarna också? Enkelt!

Div 1 A: Asplöven
Div 1 B: Östersund
Div 1 C: Valbo
Div 1 D: Visby/Roma
Div 1 E: Skövde
Div 1 F: Tingsryd


Det är faktiskt många som har räknat ut vilken klubb som bloggen i morgon ska besöka, vågar ni andra er på en gissning?

Over and Out!

Melin vänder åter!


Det står nu klart att den spelskickliga backen Andreas Melin vänder tillbaka till Tranås efter sitt gästspel i Tigers Amsterdam som håller till i den Holländska ligan. Andreas hann under fjolåret i Tranås mäkta med fina 16 poäng ( 0+16 ) på 32 matcher. Han är en renodlad offensiv back och har sina främsta egenskaper i passningsspelet och i powerplaysituationer, spelet i egen zon och skridskoåkningen är dock inte till hans fördel.

Jag har själv haft äran att spela med Andreas och har bara gott att säga om honom, han kommer säkerligen bli en viktig kugge i framförallt Tranås offensiv.

Samtidigt så aviserar Tingsryd att man satsar på sina två talangfulla 91:or då både Johan Lagemyr och Simon Dahl får a-lags kontrakt. Ser man till vad dom presterat poängmässigt i J-20 serien så är det inte mer än rättvist då Johan stod för 37 poäng ( 15+22 ) på sina 23 matcher medans Simon stod för 52 poäng ( 28+24 ) på sina 26 matcher.

Over and Out!

Har vinden vänt för Lasu nu?


Asplöven och Mikael Lasu har under i stort sett hela silly season kopplats samman, anledningarna till det har varit att Freddy Lindfors blir tränare, att han trivdes bra under sin senaste sejour där, att Kiruna stramar åt lönebudgeten och att han i Asplöven blivit erbjuden en mycket bra lön.

Med andra ord så talar väl allt för att en flytt sydöst ska bli av?

Man kan så tycka, men bara för några dagar sedan så svarade Kiruna Asplövens bud då man erbjöd Mikael en tjänst inom föreningen. Det medför att man kan ge Mikael en betydligt bättre lön medans han i sin tur får mer än bara själva hockeyspelandet att göra. En klockren lösning då Mikael kommer att göra ett fantastiskt jobb och vara ett gott ansikte utåt för Kirunas hockey.

Tänk vad det kan svänga i denna branschen, ena dagen har man ena benet i Haparanda för att nästa dag hamna med andra benet hemma i Kiruna. Vilket ben väger egentligen tyngst? Allt annat än att han nu blir kvar i Kiruna får ses som en stor skräll då han nu även får bygga på sig viktig erfarenhet i arbetslivet. Ett gott jobb med detta och världen ligger öppen för honom, du kan inte tacka nej till detta Mikael!

Over and Out!

Ungdomliga Arboga!


När jag för två säsonger spelade i C-serien så var Arboga ett lag fyllt av rutin, man hade en otroligt hög medelålder men har nu tänkt om. Under denna silly season har man enbart siktat in sig på unga och lovande killar, i dag var det dax att kontraktera tre nya sådana.

- Björn Lundqvist från Asplöven ( Lånades in av Asplöven när dom fick sin nästintill säsongslånga skadekris, Björn kom då från Skellefteås J-20. En bra defensiv back som håller hygglig klass, dock ingen lysande stjärna i ettan. Har potential och med rätt utbildning så kan han bli riktigt bra. )

- Sebastian Håkansson från Kongsvinger ( Får väl räknas in som en gamling då han faktiskt är hela 23 år gammal, det är en hög ålder i årets upplaga av Arboga. Gjort bra med poäng i den norska andraligan men får ändå ses som ett oprövat kort. )

- Emil Flodqvist från Linden ( Ett bra förvärv då Emil från sin backposition snittat runt 20 poäng per säsong under sina tre år i ettan, blir säkerligen en viktig kugge i Arbogas offensiv. )

Visste ni att Arbogas trupp just nu har en medelålder på 19,74 år ?

Over and Out!

Det blir show "Oika" även i vinter!


Div 1 A blir en profil rikare även i vinter då Asplövens trollgubbe Jarkko Oikarien i dag valde att skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Under fjolåret så skrapade han ihop 44 poäng ( 10+32 ) på 32 matcher men det var framförallt i kvalet till allsvenskan som han visade upp sina färdigheter då han tillsammans med Juha-Matti Yli-Junnila var nästintill ostoppbar.

Hockeyspelaren Jarkko Oikarinen har verkligen visat hur mycket spelglädje och improvisation kan betyda, kul för serien att en sådan profil väljer att stanna och genom det också fortsätta med den show han påbörjade under fjolåret.

Bloggen tycker att det börjar se bra ut för Asplövens del då man redan nu har börjat få klart med en stabil stomme, spelare som Kall, Lundqvist, Lundberg, Waldehagen, Omark och Oikarinen håller ju faktiskt väldigt hög div 1 klass. Dessutom så tycker jag att denna stomme hittills ser homogen ut, dessa killar är inte bara i Asplöven för dom stora pengarnas skull. Visst att några av dom här sitter inne på gigantiska löner med div 1 mått mätt men tror att dom framförallt är på plats för att dom vill vara med och ta Asplöven upp i allsvenskan.

Som jag skrivit tidigare så kommer det från div 1 att bli Karlskrona, Asplöven, Tingsryd och Skövde som tar sig till det allsvenska kvalet. Kanske lite väl tidigt att sticka ut näsan och säga det men kan faktiskt inte i dagsläget se något lag som ska kunna hota denna kvartett!

Over and Out!

Några förlängningar!


Det är återigen lite stiltje i hockeyettorna runt om i landet, det finns fortfarande mängder av platser kvar att fylla i dom olika lagen. Det känns som att det är ett dödläge då både spelare och klubbar sitter och väntar ut marknaden. Spelarna väntar för att dom fortfarande hoppas på ett guldkantat kontrakt medans klubbarna sitter och väntar på att få så mycket valuta som möjligt för pengarna. Jag tror att vi i slutändan kommer att få se klubbarna som dom stora vinnarna då spelarna i slutändan kommer att få krypa till korset och ta det dom får.

För min egen del handlar det väl inte om att vänta ut marknaden och hoppas på att få så mycket pengar som möjligt då spelare av min kaliber får ta det man får så att säga. Däremot så kommer jag i slutet av denna vecka återigen bege mig ut på en liten turné, denna gång handlar det om lite viktigare saker än innebandy och lite pilsner i goda vänners lag. Denna gången handlar det om både min hockeyframtid och min yrkesframtid, jag hyser stora förhoppningar om att det under detta veckoslut blir löst och att det blir precis som jag hoppas och vill.

Det enda som har hänt i hockeyettan i dag är att vi har fått se två kontraktsförlängningar, en i A och en i D.

Jonas Johansson Mv Kalix ( Efter en tung start så växte Jonas in i div 1 kostymen lagomt till allvaret började, han var som bäst när det betydde som mest och var genom det en bidragande orsak till att Kalix lyckades undvika negativt kval. Jonas kan mycket väl vara ett framtidsnamn, mycket beror på honom själv och vilken utbildning han lyckas få. Självförtroendet var det inget fel på under slutet av säsongen då han vid ett tillfälle passade på att håna herr bloggansvarig efter att han fått i väg ett skott på mål. " Alla lösa går om " var det man fick höra när den avgörande matchen stod och vägde, kan meddela att han lyckades skapa lite glädje även hos mig trots den matchavgörande räddningen. )

Ronny Björlin B Nyköping ( Still going strong stämmer bra in på denna "gubbe", 40 år gammal så väljer  han att kliva på ytterligare en säsong. Det om något är värt respekt! Varför lägga skridskorna på hyllan när man just har avslutat en poängmässig toppsäsong? Gör man 36 poäng ( 15+21 ) som back så får man vara mer än nöjd med sin säsong, det visar på att " gubben " håller än! )

Over and Out!

Även Karlsson förlänger!


Det ser minst sagt bra ut för Kalixs lagbygge då det i dag stod klart att även snipern Johan Karlsson förlänger sitt kontrakt, man har verkligen haft full pott när det gäller att kontraktera upp ryggraden från fjolårstruppen. Vem hade på förhand kunnat tro att att man på förhand skulle lyckas behålla Anders Vikman 35 poäng ( 16+19 ), Johan Karlsson 28 poäng ( 12+16 ) och Rickard Boudin 12 poäng ( 4+8 ) ?

Bloggen trodde då inte det då framförallt Anders Vikman under stora delar av säsongen var fullständigt magnifik, det borde ha fått "storklubbarna" att öppna sina plånböcker.

Genom denna påskrift så får vi med all säkerhet se ett fortsatt lyckat samarbete mellan duon Vikman/Karlsson då dessa herrar kompletterar varandra på ett bra sätt. Vikman står för puckbärandet och framspelningarna och snipern Karlsson står för avslutningarna.

Kalix blir intressanta men frågan är hur långt det räcker?

Over and Out!

Bloggen älskar gästböcker!


Det är i gästböckerna det händer, det är där dom så kallade fansen tar ut sin vrede och passar på att pajkasta andra föreningar. Det är sällan man stöter på ett välformulerat och vettigt inlägg utan det handlar mestadels om personangrepp, konstiga meningsuppbyggnader och gigantiska mängder särskrivningar. Men trots det så finner bloggen det roande att stundtals surfa in och ta del av supportrarnas innersta känslor och tankar.

Hittade i dag detta inlägg när jag surfade in på Borlänges gästbok på svenskafans, där verkar kriget med derbykonkurrenten Hedemora redan var i full gång.

" Och när gick jag ut med jämförelsen? Jag säger att de inte är spelare som kommer ta erat lag till nya höjder.... Räkna inte med något topp 4 med de backar ni har.. bygger man laget kring en back som norin så visar väl de det mesta? tar inte ifrån att norin är bra men knappast någon hjälte som eran pajas till sportchef fförut sa i tidningen... "

Norin
som nämns i texten är en av mina bättre vänner och dessutom ny i Borlänge, han spelade i Hedemora under fjolåret. Kanske någon som är grinig över att tappa lagets kanske bästa back?

Den frågan jag ställer mig när jag läser såna här saker är vart fasiken fansen håller hus när det väl är säsong och matchdax? I stället för att surfa runt på olika forum, gästböcker och bloggar så kanske ni i stället skulle ta er till den lokala ishallen och stötta erat lag?
Jag tycker att det är mycket märkligt att till exempel bloggen under denna tid på året har ett snitt på nästan 1100 läsare om dagen medans den under säsong lockar till sig kring 700 läsare. Är det inte under säsongens gång som man vill läsa om hockey? Man ska väl inte förstå sig på allt, livet blir väl roligare när man får tänka och spekulera om saker och ting.

Men kanske kan trenden förändras i vinter? Visst fyller vi dom lokala div 1 hallarna i vinter gott folk?

Over and Out!

Uppföljning av "vart tar stjärnorna vägen" ?


Bloggen synade för ett tag sedan stjärnorna i div 1 A, gjorde då en sammanställning av vad det ryktades om inför nästa säsong. Tänkte nu göra en uppföljning på det och se om det hänt något sedan sist.

- Timo Lindström ( Fortfarande tyst, ryktades ett tag om Tingsryd men det kan vi nog nu avslå. Vet att Timo gärna vill vara kvar ute i Europa och att han helst vill stanna i Sverige. )

- Jarkko Oikarinen ( Fortfarande tyst kring den finska virvelvinden. )

- Mikko Purontakanen ( Ingenting nytt, om kroppen håller så blir det en fotsättning med hockeyn. Men vart? )

- Marcus Waldehagen ( Kritade på ett nytt kontrakt med Asplöven trots en hel del anbud från andra klubbar. Viktigt för Asplöven. )

- Juha-Matti Yli-Junnila ( Ingenting nytt )

- Ville Vikeväinen ( Ingenting nytt, förmodligen så stannar han i Asplöven ytterligare ett år. )

- Joel Fredriksson ( Ingenting nytt här heller, ihärdiga rykten säger Asplöven men känns tveksamt med tanke på Joels familjesituation. )

- Henrik Bergenström ( Rykterna säger Gislaved eller Piteå, Henrik är själv förtegen. )

- Oscar Molin ( Rykterna säger Västervik eller Asplöven. )

- Magnus Sandström ( Knäpptyst )

- Kim Sunna ( Konstigt att ingenting är klart för Kim än då han sitter inne på bra meriter. )

- Niklas Strandberg ( Ryktas om en klubb i södra ettan eller en klubb högre upp i seriesystemet, blir intressant att följa Niklas silly season! )

- Jimmy Ögren ( Knäpptyst precis som allt annat runt Clemensnäs. )

- Anders Vikman ( Är nu klar för ytterligare en säsong i Kalixtröjan. )

Som ni ser så är det en hel del frågetecken kvar att räta ut, förhoppningsvis börjar det snart hända saker så man får något att skriva om.

Over and Out!

Läget i lagen?


Hur ser det egentligen ut för lagen i div 1 A ? Jag tänkte att jag här nedan kör en kort genomgång av dom olika lagen, dom är inte skrivna i någon form av inbördes rangordning.

Asplöven

Att Asplöven blir bra även i år råder det ingen tvekan om, den stora frågan är dock hur bra dom kan bli. På målvaktssidan så är det Olofströmsförvärvet Henri Launonen som tar över förstaspaden, ett osäkert val då han inte direkt rosat marknaden under sin tid i den södra serien. På backsidan så har man fått in en av seriens bästa backar då Olov Lundqvist har anlänt och framåt har man fått behålla viktige Marcus Waldehagen och dessutom kryddat den offensiva besättningen med spelskicklige Piteåforwarden Anton Lundberg. Man är inte på långa vägar färdiga med sitt lagbygge men redan nu kan man slå fast vid att Asplöven blir att räkna med även i år. Allt annat än serieseger känns som en utopi, kanske lyckas man med konststycket att gå obesegrad grundserien i genom?

Boden

Man har en hel del bitar kvar att fylla i sitt lagbygge då man för tillfället endast står med ett fåtal namn klara, enda förstärkningen hittills är David Berglund som senast spelade i Kiruna. Man fick dock för någon vecka sedan klart med kontraktsförlängingar på den produktiva trion Jimmy Vågstedt, Martin Bränvall och Jens Enlund, det var otroligt viktiga påskrifter. Jag tror att Boden blir att räkna med och dom kommer definitivt att vara med och slåss om en plats till allettan, för att lyckas med det så måste man inom en snar framtid börja presentera en del bra nyförvärv.

Clemensnäs

Vad som händer och sker i denna förening verkar ingen veta, en stabil organisation lyser med sin frånvaro. Jag har skrivit det förut, Clemensnäs lever på lånad tid och får nog tyvärr denna säsong inrikta sig på att klara kontraktet. Bloggen tror dock att risken är stor att Kopparhallen är en div 2 hall efter denna säsong, förvånar mig dock inte om Clemensnäs kommer att bevisa motsatsen. Man är ständigt nederlagstippade men lyckas alltid resa sig på nio, hur många liv har man egentligen?

Kiruna

Det ser ut att bli en riktig mellansäsong uppe i gruvstaden då man i år får sänka sin lönebudget radikalt. Det har medfört att många spelare har och kommer att lämna, det känns otroligt tråkigt då man under dom senaste två åren har börjat bygga på något bra. Tyvärr så har föreningen gått i en rejäl fälla då man har haft på tok för höga spelarlöner, det slår nu tillbaka och man tappar allt som man har börjat bygga på. Kiruna kommer ändå att ta sig till allettan eftersom man får behålla duon Andreas Nyberg/ Joel Törmä, dom kan på egen hand spela sitt Kiruna till en topplacering. Bloggen väntar med spänning på att få se vilka nyförvärv man kommer att göra? Är Clemensnäsbacken Lars Örnberg en av dom mån tro?

Kalix

Trion Anders Vikman, Rickard Boudin och Johan Karlsson har varit prio ett att få behålla och man har redan skrivit fast två tredjedelar av trion. Det är bara en tidsfråga innan även snipern Johan Karlsson skriver nytt och då har man säkrat upp lagets ryggrad. Man har två intressanta nyförvärv i målvakten Tomi Haapaniemi och Mikael Österberg, tror båda kommer att bli otroligt nyttiga för det unga Kalixlaget. Man har även en del spelare på ingång och kan man få behålla det man vill behålla och krydda den truppen med ett par tre bra spelare så finns det goda möjligheter till att det kan bli en rolig säsong i Fururinken. Jag tror stenhårt på Kalix då man just nu är en av dom få trupper som ser starkare ut än under fjolåret, kan det räcka ända till allettan?

Lycksele

Det blir stora förändringar i Lyckseles trupp då ekonomin inte tillåter några större utsvävningar, man får helt enkelt satsa ungt och talangfullt. Förhoppningsvis så har man nu lyckats sy ihop ett samarbete med en närliggande klubb och det kan i förlängningen visa sig bli viktigt. Man lyckades under föregående vecka med konststycket att knyta upp målvakten Jimmy Lundberg ytterligare ett år, viktigt då Jimmy på egen hand kan vinna matcher åt laget. Jag tror att laget kommer att växa under säsongen och att vi får se ett tekniskt spelande Lycksele denna säsong.

Piteå

Piteå
drabbas inte lika hårt av finanskrisen då dom under dom senare åren inte haft någon större lönebudget, trots det så har man hängt med uppe i toppen. Man ser väl på förhand ut att försvagas en aning men det tror man alltid, vi får räkna med Piteå uppe i toppen i år igen. Lyckas man behålla backen Niklas Strandberg så ser det ljust ut då han nog får rankas som seriens bästa back. Man har gjort några intressanta unga nyförvärv där bloggen framförallt tror att Peter Rundblad kommer att tillföra mycket då han är en otroligt skicklig offensiv back. Man har dessutom kanske landets bästa div 1 målvakt i Markus Ottosson, som sagt så kommer det att bli en lång säsong i Piteå återigen.

Luleå Rebels

Man var redan under fjolåret div 1 mässiga, det visade man om inte annat upp i kvalet då man faktiskt hamnade före Lycksele när tabellen summerades. Man visade upp ett moget spel och kan man bygga vidare på det så kan det bli en intressant säsong ute i Sunderbyn. Man har hittills kryddat truppen med den comebackande teknikern Robert Nordberg och med skridskofantomen Pierre Berggren, det är två killar som kommer att lyfta truppen ytterligare. Man får dessutom behålla skicklige backen Petter Stålnacke, ska bli kul att se vad han kan göra på denna nivå. Räkna inte med att Luleå blir något strykgäng denna vinter, tror att dom kommer att överraska många.

Over and Out!


Åter på hemmaplan!


Då har bloggen efter några dagar på vift åter landat i sitt favoritnäste, det egna vardagsrummet. Det är härifrån dom flesta artiklarna publiceras och det här man på allvar kan få arbetsro. Jag har dock lyckats att posta ett inlägg varje dag under helgen och det känner jag mig nöjd med. Jag har dessutom fått god hjälp av Peter Rundblad då han hjälpte mig med att presentera nyheten om att Jimmy Lundberg blir Lycksele troget under ytterligare en säsong. Jag har även fått stor hjälp av min kära flickvän då hon har hjälpt till med att godkänna kommentarer, det visar på att jag har ett starkt team runt bloggen.

Tack för hjälpen Peter och Amanda!

För Window Vipers del så blev Viking Line Cup ett smärre fiasko då vi fick respass ur turneringen redan under det inledande gruppspelet, det ska tilläggas att det var mer än rättvist då vi inte alls kom upp till den nivå som vi hade hoppats på. Den enda som egentligen kom upp till en respektabel nivå var skyttekungen och speedkulan Alexander Heurlin som under helgen visade upp kvaliteér som fick oss att häpna. Vi gick även tidigt ut med att storstjärnan Jens Bergenström skulle ägna denna turnering åt rehabträning då han dras med en del småskavanker, så här i efterhand så får vi nog inse att det var ett lite väl förhastat beslut. Jens accepterade inte den rollen han hade blivit tilldelad och gick därför tillbaka till moderklubben Intersport. Där visade han sig från sin bästa sida då han bar ett mediokert lag ända fram till slutspel. Vi måste nu försöka att värva tillbaka Jens och efter ett beslut inom sportgruppen så kom vi fram till att Jens kommer att få vad han vill ha till nästa års turnering.

Jag måste även erkänna att jag denna helg inte varit så uppdaterad på vad som hänt runt om i div 1 Sverige, efter detta inlägg så lär det bli några minuters pluggande för att återigen få stenkoll på vad som händer och sker.

För min egen del så tror jag att jag redan nu under veckan kommer att ta ett beslut om vad som händer med min hockeyframtid, som läget ser ut så står det nu mellan två klubbar och där Lycksele är den ena av dom. Jag hoppas och tror att detta kommer att bli klart under veckan.

Helgens skönaste citat kommer från snidaren Henrik Bergenström då han under gårdagen myntade detta uttryck.

" Jag är Olofströms sämsta värvning någonsin "

Henrik
blev under sin sejour i dåvarande allsvenska Mörrum under en kortare period utlånad till div 1 laget Olofström för att få lite speltid. Debutmatchen vann dom stort men Henriks match i matchen var ingen rolig läsning, 0-4 och alltså -4 i hans personliga statistik. Tur då för Henrik att hockeyn under dom senare åren har gått betydligt bättre och att han nu är ett respekterat namn i div 1 Sverige!

Det får räcka för i dag, nu väntar det besök på diverse hockeysidor!

Over and Out!

Viktigt Asplöven!


Det står nu klart att Asplöven får behålla den riviga och oömma poängmaskinen Marcus Waldehagen då han i dagarna skrev på ett nytt kontrakt. Marcus var den spelare som överraskade mest under säsongen då han stod för hela 54 poäng ( 22+32 ).

Asplövens lagbygge börjar nu allt mer se ut som just ett lagbygge då man i år verkar värdesätta talanger före dom riktigt stora namnen. Man kommer säkerligen bli mer homogent och stabilt som lag då nya tränaren Freddy Lindfors värdesätter "laget före jaget".

Men visst kommer det att komma in även stora namn i truppen som kommer att tillföra laget ytterligare spetskompetens och hjälpa laget i jakten på den allsvenska som man så gärna vill upp till.

Over and Out!

Ernlund åker vidare och en dementi!


Målvakten Marcus Ernlunds karriär går vidare då det i dagarna blev klart att han lämnar Piteå till förmån för Eskilstunalaget Linden Hockey. Marcus har i år imponerat i mötena mot oss då han har visat upp ett betydligt stabilare spel än vad han gjorde då vi kamperade tillsammans i Falu IF. Han kommer garanterat bli en stabil och trygg sista utpost i lågbudgetsatsande Linden, det behövs om man ska lyckas undvika ett negativt kval.

Det står också klart att Huddingespelaren Vilhelm Åman och Väsbyspelaren Erik Rosén lämnar sina klubbar för proffslivet i Frankrike och Montpellier. Det är det alternativet man har om man som div 1 spelare vill tjäna pengar på sin hockey, det är utomlands som pengarna finns.

Kalix Hockey fortsätter sin intressanta satsning då det nu står klart att Andreas Wallgren, Niklas Wallgren, Jonas Sjöström och Andreas Lindgren förlänger sina kontrakt.

Samtidigt så dementerar Lycksele SK att Clemensnäsduon Zakarias Granlund och Oskar Edström har sagt nej tack till klubben då inga sådana uppgifter har blivit officiella. Vart duon spelar till hösten står alltså än så länge skrivet i stjärnorna, bloggen tror dock inte att dom väljer att stanna i Clemensnäs.

Som ni vet så är bloggen mitt uppe i en viktig innebandyturnering, tyvärr så ser nu slutspelet ut att vara långt borta för Window Vipers del då vi under gårdagskvällen åkte på en pinsam 1-11 förlust mot Moralaget Torpederna. Hos motståndarna hittade vi en profil i form  av den talangfulla Morabacken Mattias Ekholm.

Slutligen så har jag ett svar på en fråga som en person med smeknamnet "C" ställde då han undrade hur mycket alkohol det dricks under en sådan här "jippoturnering" ?

Jippoturnering? Det är världens tredje största innebandyturnering och den kan väl på så vis inte kallas "jippoturnering" . Men självklart så unnar vi oss en helg med både god mat och god dryck, hur mycket det dricks varierar dock från person till person. Hoppas du blev nöjd med ditt svar!

Nu kör vi en slutligen grej då jag ska avsluta med ett klassiskt Patrik Ross citat då han under sin tid i Mora blev beordrad intervaller av tränaren Harald Lückner , detta skedde alltså under försäsongen.

" Harald, har du någon gång sett någon som sprungit upp en puck i krysset? "

Over and Out and från ett regnigt Falun!

Gott och blandat!


Lyckseles trupp börjar så smått ta form då man i går gjorde klart med juniortrion Andreas Eggesten, Tobias Lundmark och Viktor Skeppström, dessutom så valde backen Anton Svensson att förlänga sitt kontrakt. Dessa killar är alla unga och utvecklingsbara och med rätt utbildning så kommer man säkerligen att ta ytterligare ett kliv under säsongen som kommer. Men som alltid med unga killar så hänger det mesta på dom själva, har dom viljan och passionen till sporten så kommer dom också att utvecklas bättre. Om dom har det så tror jag att dom kommer att få stor hjälp i sin utbildning av nya tränaren Andreas Berglund då han lägger stor vikt på att utbilda enskilda individer. Kul att ni väljer att stanna killar, ni kommer garanterat att få ta ett större ansvar denna säsong!

Rykterna säger att Lycksele dock kan avskriva Clemensnäsduon Zakarias Granlund och Oskar Edström  då båda enligt en källa har tackat nej, någon som kan bekräfta detta?

Flykten från Kiruna verkar fortsätta, nu ryktas killarna här nedan vara på väg bort från klubben.

Oscar Molin ( Asplöven och Västervik sägs ha visat intresse )

Joel Asp ( Asplöven sägs ha visat intresse )

Henrik Bergenström ( Bland annat Gislaved och Piteå sägs ha visat intresse )

Som många av er redan vet så är bloggansvarige i Falun under helgen då han deltar i innebandyturneringen Viking Line Cup. Vi ( Window Vipers ) har hittills spelat två matcher och har vunnit en och förlorat en.

Window Vipers - Green Machine 3-7 ( 0-4 )

Ett sömnigt Windw Vipers kom till matchstarten 08.50 med några timmar för lite sömn i kroppen, förberedelserna var alltså inte dom bästa. Kolhydratladdade till max så såg vi närmast proppmätta ut under den första perioden, vi lämnade för stora hål i defensiven och hade svårt att vinna boll. Moraspelaren Daniel Viksten och Piteåspelaren Marcus Ernlund hade stor lekstuga och kunde ge sitt lag en komfortabel ledning som alrig var hotad. Andra perioden blev en jämnare historia då vi verkligen lyfte upp oss, mycket tack vare tvåmålskytten och speedkulan Alexander Heurlin. För min egen del så var det ingen rolig dag på jobbet, kan med gott samvete säga att jag var sämst på plan.

Window Vipers - Vallentuna IBK Motion 6-1 ( 5-0 )

Klassskillnaden var total under matchens första 15 minuter, av naturliga skäl så blev den andra perioden en avslagen historia. Det var ett revanschsuget Window Vipers som nu hade fått lite vila i sina trötta kroppar, förberedelserna var med andra ord snäppet bättre. För min egen del gick det en aning bättre, fick summera 1+1 och bollkontrollen börjar sitta som den ska. Klockan 23.00 spelas en nyckelmatch i gruppspelet då vi tar emot laget Torpederna, vinst där och vi börjar känna en viss slutspelsvittring.

Som jag skrivit tidigare så blir detta en inläggsfattig helg på bloggen, hoppas och tror att ni har överseende med det!

Over and Out från ett fantastiskt vackert Falun!

Nya påskrifter!


Bara timmarna efter att Jimmy Lundbergs kontraktsförlängning blev officiell så blev det även klart att Mr Lycksele Niklas Dahl fortsätter ytterligare en säsong. Ett bra val tycker bloggen då han bidrar med mängder av rutin och framförallt ett stort hjärta för klubben. Dessutom spelskicklig som få och kan användas på dom flesta positioner, helt enkelt en viktig kugge i maskineriet.

Samtidigt står det klart att Kalix får behålla duon Anders Vikman och Rikard Boudin ytterligare en säsong, två otroligt viktiga påskrifter. Anders var under fjolåret motorn i Kalix offensiv medans Rikard var den stora nyckeln till den tighta defensiv som man till slut fick till under säsongen.

Bloggen passar också på att tacka Peter Rundblad för inlägget som han skrev under förmiddagen, bloggansvarige själv satt då mitt uppe i en lång bilresa ner till hockeymeckat Dalarna. Nu är bloggen på plats i Falun där helgen ska tillbringas, ni får ha överseende med att det kan bli en aning inläggsfattigt under några dagar framöver.

Over and Out!

Mer silly!

Det har varit på gång ganska länge, men först idag blev det officiellt. Jimmy Lundberg, Lyckseles fantommålvakt är klar för ännu en säsong i klubben! En mycket viktig påskrift då jag utan att överdriva vill påstå att Jimmy, eller "Slimjim" som han kallas, är lagets viktigaste spelare, och en av de bästa målvakterna i serien. Roligt att Jimmy väljer att stanna då han trots allt haft några andra anbud att välje mellan. 

Med denna påskrift är den första delen av lagbygget klar och man kan nu ge sig ut på marknaden och jaga utespelare för att täppa till spelaförlusterna man gjort. Den nye anonyma "sportchefen" har verkligen gjort ett gott jobb med nästan obefintliga medel än så länge. Vi får hoppas på mer påskrifter framöver.

I Övrigt så fick Kalix två viktiga påskrifter idag då poängmaskinen Anders Vikman och duktige rightarbacken Rikard Boudin har förlängt sina kontrakt med 1 år.

Over And Out!

Silly season glödhet igen!


Efter en minst sagt händelsefattig vecka så var det återigen dax för silly season att vakna, det började redan under förmiddagen då Skövde gjorde klart med den spelskickliga Daniel Wallén.

Under kvällen så har två glödheta värvningar skett och en av lite mindre värde, det började med att poängsprutan Jonas Lindström byter B mot F då han går ifrån Hudiksvall till Kristianstad. Jonas gjorde under fjolåret magnifika 57 poäng ( 29+28 ) och får ses som en drömvärvning, frågan är om han kan fortsätta att producera i en betydligt starkare serie?

Asplövens starke man Magnus Lehto har återigen varit ute på en shoppingrunda, denna gång hittade han en etablerad målvakt i finländaren Henri Launonen som senast spelade i Olofström. Det innebär att Dan Mogemark och Henri Launonen kommer att kampera ihop under säsongen som kommer, vart tar då Timo Lindström vägen?

Även Mjölby Hockey har varit ute på marknaden och hämtat in den talangfulla Borlängebacken Jeff Jakobs, han är en fysisk back med en bra attityd till sporten.

Det kommer en hel del bra svar på vem det kan vara som igår gjorde klart för ytterligare en säsong i sin klubb, tyvärr så får ni vänta då länstidningarna har satt munkavel på bloggen. Ett tips är att under morgondagen surfa in på www.folkbladet.nu då det lär vara en artikel om just den påskriften. Mer kan jag tyvärr inte säga!

Over and Out!

Föda åt Asplövenkritikerna!


Hittade en intressant artikel i Norrbottens Kurien i dag, för oss som är insatta så var väl detta inget man höjde på ögonbrynen åt då detta blev känt redan för flera veckor sedan. Men som ni vet så är tidningarna inte alltid så snabba på publicera "nyheter" när det gäller ettan, lagen i ettan är inte direkt högprioriterade på landets olika nyhetsstationer.

Men i vilket fall som helst så länkar jag till artikeln här nedan, bättre sent än aldrig Kuriren!

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4888411

Over and Out!

Wallén till Skövde!


Skövde spetsar till sig ytterligare då man i dag kan presentera den spelskickliga poängmaskinen Daniel Wallén som klar för klubben, ett bra förvärv då Daniel varit motorn i Lindlövens lagbygge under dom senaste åren. Han är och kommer att förbli en personlig favorit för bloggansvarige då han har förmågan att göra sina medspelare bättre och det om något ser jag som en högklassig tillgång hos en hockeyspelare.

Jag har ställt mig frågandes till varför inte Örebro varit intresserad av Daniels tjänster under dom senaste åren då dom har honom så nära inpå, men ser man till den centerbesättning som Örebro nu håller på att bygga så förstår jag att man inte vänt blickarna mot Daniel.

En kanonförstärkning med div 1 mått mätt och han kommer förmodligen att få en viktig roll även i Skövdes lagbygge, tror vi får se Skövde tillsammans med Karlskrona, Tingsryd och Asplöven i en framtida kvalserie mot allsvenskan!

Over and Out!

En bra förlängning och profiltätt!


Väsby är laget som äntligen bjuder upp till något händelserikt då man i dag tillsammans med backen Jakob Danielsson kom överens om ytterligare samarbete parterna emellan. En bra kontraktsförlängning då Jakob är en otroligt poängstark back, han är dessutom helt ok defensivt då han är stor och relativt kraftfull. Han har dessutom ett av ettans hårdaste slagskott, kanske till och med det hårdaste?

Annars är det fortsatt tyst på silly season fronten, det känns som att den nu har gått in i depression för att återigen sprattla till liv lite senare. Tur är väl det då bloggen i morgon reser ner till Falun och den årliga innebandyturneringen Viking Line Cup. Skrev lite om den tidigare och räknade då upp dom hockeyprofiler som varit med genom åren, lämnade dock vårt lag till ett tillfälle som detta. Window Vipers går verkligen inte av för hackor meritmässigt, titta på spelartruppen här nedan så förstår ni.

- Viktor Glans ( 26 matcher i ettan, var i fjol med och förde upp IFK Ore till tvåan )

- Jesper Larsson ( 105 matcher och 9 ass i ettan har det blivit för denna defensiva back, var ifjol med och förde upp IFK Ore i tvåan )

- Alexander Jestoi ( 37 matcher och 5 poäng har det blivit i ettan, meritlistan är desto tyngre. Två J-18 Sm-guld med Frölunda och var ifjol med och förde upp IFK Ore i tvåan )

- Markus Persson ( 180 matcher och 69 poäng i ettan, är kaptenernas kapten i detta sällskap )

- Alexander Heurlin ( 165 matcher och 100 poäng i ettan, dessutom finns det 204 utvisningsminuter i bagaget för denna vindsnabba ytterforward )

- Jonatan Lindroth ( 135 matcher och 56 poäng i ettan, kommer från en uppskattad säsong i Asplöven )

- Jimmy Stålnacke ( 259 matcher och 152 poäng i ettan, rutinen kanske kan bli tungan på vågen när vi närmar oss slutspel? )

- Henrik Bergenström ( 30 matcher och 4 poäng i allsvenskan, 206 matcher och 166 poäng i ettan. I broderns frånvaro så förlitar vi oss fullt ut på denna kreatör, är Henrik bra så är laget bra och vice versa )

- Joakim Norin ( 113 matcher och 41 poäng i ettan har det blivit för denna fysiska back, har dessutom ett proffsår i Frankrike och Lyon i bagaget )

- Andreas Öberg ( 78 matcher och 14 poäng i ettan, dessutom har denna tuffa back 134 utvisningsminuter på kontot )

- Niklas Porter ( Vår egen amerikan kom in i truppen i samma veva som storstjärnan Jens Bergenström deklarerade att han värdesatte rehabträningen före laget, påtryckningar från Leksand gjorde att han inte kunde tacka ja till spel. In kommer istället denna attitydsspelare som summerat 2 poäng på sina 35 matcher i ettan, är dock inte här för att göra poäng utan hårt jobb och snabba fötter är det som gäller )

- Anders Snis ( 59 matcher och 16 poäng i ettan för denna ödmjuka och följsamma back, på meritlistan finns även ett J 18 Sm-guld och ett proffsår i Holland )

Skade/Rehablistan

- Jens Bergenström
( Vi började ana detta beslut redan tidigt i våras då vi från Jens tidigt fick indikationer på att denna sommar skulle användas till rehabträning. Han kom ifjol in som en poängmaskin och ledare i gruppen, Leksand höll dock andan när han i ett tidigt skede av turneringen åkte på en ful smäll. Han reste sig på nio och fortsatte trots begränsad rörlighet att leverera, en attitydsspelare och poängmaskin i en och samma person. 52 matcher och 12 poäng i elitserien och 297 matcher och 250 poäng i allsvenskan är respektabla siffror. Bland övriga meriter finns flest allsvenska mål 03/04, avancemang till elitserien 04/05 och flest poäng i allsvenskan 07/08, med andra ord ett tungt avbräck för oss i Window Vipers )

General Manager

Jonas Bäckström ( Hatten är på och Jonas kommer förmodligen återigen att lyckas med sin aggressiva coachning, om han dyker upp vill säga? Tidiga och sena matchstarter är ingenting för Jonas, framförallt inte om matcherna spelas på helger. En glädjespridare och taktiker som har ett mål med sin coachning, att VINNA matcher!

Det blir alltså tredje starten för detta lag, första året var ett lärdomsår och givetvis så fick vi då respass direkt. Under fjolåret så spelade vi oss fram till kvartsfinal innan vi snöpligt föll med endast 5 sekunder kvar. I år så ska det enligt planen då äntligen vara dax, i år ska guldet hem!

Let´s go Vipers!

Over and Out!
 

Viktigare än viktigast!


Enligt vad bloggen erfarar så gjordes det i kväll en mycket viktig kontraktsförlängning i div 1 A, bloggen skulle vilja påstå att det kanske är den viktigaste om man bara ser till den nordligaste serien.
Tyvärr så får jag inte gå ut med vem det är eller vilket lag det handlar om då länets två länstidningar vill vara först med nyheten, bloggen anses nämligen som en hård konkurrent och får helt enkelt återigen lämna företräde.

Dom här nyhetsblaskorna börjar spela bloggen ett spratt, dom ställer krav efter krav men tar sig aldrig tid att skriva några större reportage. Oftast är det små notiser som vi får läsa om när det handlar om div 1, däremot div 5 fotboll kan man lätt göra en helsida på.
Denna nyhet väntar då jag med spänning på att få se, lyckas ni med konststycket att endast skriva ett fåtal rader så är det sista gången som jag lämnar företräde. Då blir det hädanefter huvudled ända fram till publiceratangenten!

Förhoppningsvis så kommer detta ut i tidningarna redan under morgondagen, annars blir det återigen en lång väntan för bloggen innan han kan publicera nyheten.

Man kan bara se till fallet Fredrik Alcén, där visste jag om övergången en vecka innan tidningen skrev om den. Får det då ens kallas nyhet?

Over and Out!

Vart tar stjärnorna vägen?


Den nordligaste ettan hade under föregående säsong en hel drös av spelare som stack ut över mängden, många av dessa står nu utan kontrakt. Vart ska alla ta vägen egentligen? Som ni ser här nedan så är det inte bara en av stjärnorna som står utan kontrakt för tillfället!

- Timo Lindström ( Knäpptyst kring Timo )

- Jarkko Oikarinen ( Knäpptyst kring " Oika " )

- Mikko Purontakanen ( Kan sluta, beror på hur kroppen känns )

- Marcus Waldehagen ( Finns en del intressanter, kan tänkas bli kvar i Asplöven )

- Juha-Matti Yli-Junnila ( Ryktas om Tingsryd och Oskarshamn, rykterna har dock svalnat betänkligt )

- Ville Vikeväinen ( Ryktas om allsvenskt spel, troligen så väljer han att stanna )

- Joel Fredriksson ( Asplöven rycker i Joel, lär ändå stanna då han hittills varit Kiruna kärt )

- Henrik Bergenström ( Många klubbar som är ute efter hans påskrift, lär försvinna )

- Oscar Molin ( Lär försvinna, måste finnas intresse runt om i landet med tanke på Oscars fina säsong )

- Magnus Sandström ( Ryktades om Piteå, det verkar nu vara avskrivet. Ryktades även om skridskorna på hyllan? )

- Kim Sunna ( Knäpptyst kring Kim, vart ska han egentligen spela? )

- Niklas Strandberg ( Finns några intressanter men väljer kanske ändå att stanna i moderklubben? )

- Jimmy Ögren ( Lär inte bli kvar i Clemens, vem signar upp Jimmy? )

- Anders Vikman ( Ryktas om Luleå Rebels, är det någon annan som hört det? )

Som ni ser så är det en hel del bra spelare ute på marknaden, vart alla hamnar står än så länge skrivet i stjärnorna. Någon som hört några rykten om dessa killar? Hör av er i såna fall!

Over and Out!

Tröjkampen går vidare!


Tack vare en förträfflig Jens Lindmark så kan jag nu presentera två uppsättningar tröjor som kan konkurrera med Bodens kamouflageställ.

Mer bilder på tröjor och matcher hittar ni på http://www.jenslindmark.se/, där kan man hitta en hel del makalösa bildsekvenser.

Kiruna MinersBilden tagen av http://www.jenslindmark.se/

Piteå Hockey

                                   
                           
www.jenslindmark.se                                    www.jenslindmark.se

Bodens IK hemmaställ


                                                    
                                                                  
www.jenslindmark.se

Tyvärr är dom sista bilderna lite små  men tycker ändå att det syns ganska skapligt, tyvärr hade Jens ingen bild på det svarta Pite dansar&ler stället. Någon borde väl sitta inne på en sådan bild?

Over and Out!

Händelsefattigt!


Silly seasons tråkigaste och händelsefattigaste helg börjar lida mot sitt slut, det har verkligen varit knäpptyst på marknaden denna helg. På ett sätt är det bra då jag själv har haft fullt upp i helgen, datatimmarna har blivit få och uppdateringarna på bloggen har därför fått lida. Kul att det blivit sånt snack om den där fula kamouflagetröjan som Boden använde sig av under början av 2000-talet. Jens Lindmark har postat en länk bland kommentarerna som tar er till en bild på dåtidens hemmaställ, lite fräckare men likväl otroligt ful om du frågar mig.

Förresten, någon som har en bild på antingen Piteås ställ där dom har en Pite Dansar&Ler logga eller på Kirunas ställ då dom just bytt logga, tröjor och namn till Kiruna Miners?

På onsdag åker bloggen på turné, Falun och den årliga innebandyturneringen Viking Line Cup är resmålet. Satt och funderade på det nu i kväll och kom fram till att motionsklassen under dom tre åren jag har varit med haft en hel del intressanta hockeyspelare med sig. Tänkte att jag kan lista dom profiler som varit med, dom jag kommer ihåg iallafall ( skriver klubben dom representerade under fjolåret också ).

- Jonas Westerling Solna AIK

- Jonathan Granström Brynäs

- Mikael Simons Mora

- Jens Bergenström Leksand

- Henrik Bergenström Kiruna

- Marcus Ernlund Piteå

- Anders Lövdahl Tingsryd

- Alexander Olsson Valbo

- Robert Olsson Enköping

- Jonatan Lindroth Asplöven

- Max Qwarnström Deseronto Storm GMHL

- Leo Qwarnström Boston Jr. Bruins EJHL

Några profiler har det alltså blivit genom åren, en kille som Jonas Westerling hade vilken dag som helst gått in och gjort succé i superligan ( innebandyns elitserie ). Om det är ett underbetyg åt innebandyn som sport låter jag vara osagt då Westerlings bollkänsla trots allt är något utöver det vanliga.

Over and Out!


Vad händer i Lycksele?


Det är en anonym stackare som i kommentarsfältet berättar att han snart tappar tålamodet då det är väldigt tyst från Lyckseles sida. Bloggen kan dock lugna ned dig med några korta punkter.

- I går så var nya tränaren Andreas Berglund på besök och då fick han chansen till att träffa många ur fjolårstruppen, han hade även individuella samtal med oss som kunde närvara under dagen.

- Jag fick ett bra intryck av Andreas då han verkar vara väldigt mån om att ha en bra kontakt med spelarna och framförallt mån om att utveckla respektive individ.

- 2 Clemensnäsforwards ryktas in, förhoppningsvis så lyckas klubben inom en snar framtid knyta åt sig duon.

- 2 tryoutspelare är redan nu klara, dom huserade under fjolåret i tvåan där den ena av dom gjorde bra med poäng i en av dom sydligare serierna. Tyvärr har jag inga namn på dessa killar!

- Backen Oscar Broberg blev första man att signa ett nytt kontrakt, förhoppningsvis följer nu en del spelare efter.

- Klubben kan förhoppningsvis inom en snar framtid signa upp en viktig pjäs i det framtida lagbygget.

- Den person som tagit på sig ansvaret som tillfällig sportchef gör ett fantastiskt jobb med små medel, kan nästan lova att han kommer att ställa en rätt så stark trupp på benen när han är färdig med sitt jobb.

Som du/ni ser så är det många om än så länge men ha bara tålamod så ska du/ni se att det löser sig till det bästa, bloggen är inte särskilt orolig då jag vet att det är full aktivitet bland dom ansvariga.

Over and Out!

Avundsjuk? Nja!


Det har blivit en het debatt i kommentarsfältet då jag i går gick ut och ställde frågan om Bodens kamouflageställ som användes under en tidigare epok var det fulaste som man någonsin har sett. Det har då kommit in önskemål på att jag ska publicera en bild på detta och givetvis så lyckades bloggen komma över en bild på tröjan som användes som bortaställ.

Bedöm själva gott folk, snyggt eller fult? Till dig som undrade om jag var avundsjuk så kan jag meddela att svaret är nej på den frågan av en enkel anledning. Man syns så lite under matcherna iallafall, varför då använda ett mönster som är till för att dölja? Haha, skämt å sido.                                  BodensIK_00-01_back.jpg image by beanballinc

Under vilka säsonger var det som man använde sig av detta ställ, någon som vet? Var det säsongen 00-01?

Over and Out!

Christer S checkar in!


Som bloggare så blir man ganska så less på att läsa sina egna texter och sina egna åsikter då man tycker att allt låter likadant. Detta är ganska naturligt då vi alla har olika sätt att skriva på, därför kom jag på en briljant idé. Varför inte ta in en gästbloggare som får vädra sina åsikter? Men vem skulle det vara?

Kom då på att varför inte fråga Christer S då dom flesta människor som läser denna blogg någon gång har irriterat sig på hans åsikter då han är en flitig gästboksbesökare på olika lags hemsidor. Så här nedan följer Christers tankar och reflektioner om sporten och serien, hoppas ni får er en trevlig lässtund!

Gästbloggare, man tackar och bockar för förtroendet, känns stort!

Kvaliteten är sedan förut väldigt hög, så det blir inte lätt att nå dit, men en bit däråt kanske?


Jimmy har ju underhållit oss andra länge nu, med sina pricksäkra inlägg, klarsynta och initierade, alltid med glimten i ögat. Det enda jag inte har tyckt om är hans tokhöga krav på sig själv. Det kan vara sant Jimmy, att Du har en bit kvar till att bli en Anatloij Firsov, men å andra sidan, är det väldigt många andra som har en ännu längre bit dit.


Silly Season ja, något man som supporter ser på med skräckblandad förtjusning, Vilka kommer? Vilka väljer en annan väg i sin karriär? Det är inte helt lätt att vara hockeyfreak och bara kunna stå vid sidan om och titta på allt som händer. Man kan bli tokig för mindre....
Apropå tokig, nu gör jag ett lappkast och skickar ut en hyllning till alla dem som står ut med oss knäppskallar. Alla fruar, flickvänner, osv, som under högsäsong allt som oftast ser oss framför TV:n, liverapporteringar vid datorn, och sedan när dom tror det är över, så kommer VM! Det är helt otroligt att Ni orkar med oss! Under lågsäsong så blir vi ju lite mer sociala, men kan ändå inte släppa greppet om hockeyn. Undrar hur ett liv utan hockey skulle vara? Brrr, vågar inte ens tänka tanken fullt ut. Jag undrar hur många av oss som förstår hur mycket som krävs för att stå ut med alla dumheter vi hittar på? Men tack för Ni orkar med oss!


Tillbaka till ämnet, Ishockey!


Jimmy har gett sin syn på hur det kan se ut nästa säsong, framförallt i 1 A, nu ska jag ge min.
Tvärtemot vad de flesta tippar, så tror jag fortfarande det blir ett slag mellan de tre stora igen.
Tror inte Asplöven kommer att regera fullständigt faktiskt. Dyra spelare är inte alltid bra spelare..

Så Asplöven, Kiruna och Piteå kommer att ta de tre första platserna. Den inbördes ordningen där är omöjlig att tippa, men både Kiruna och Piteå kommer med mycket egna spelare som har bra mycket större motivation än Asplöven någonsin kan uppbåda. Sedan tror jag Boden kommer att kunna blanda sig i striden om fjärde platsen, med Lycksele och eventuellt Kalix. Luleå Rebels är ett välkommet nytillskott i serien, men får nog se sig inblandade i striden med Clemensnäs om sista platsen. Luleå Rebels håller jag ändå som enda lag som kan överraska, då väl alla vid det här laget, vet de andra lagens kapacitet. Clemensnäs? Lika oförutsägbara som en tornado. Gör alltid enstaka toppmatcher för att sedan dyka i form totalt.


Nu har jag säkert retat upp någon igen, men det får ni ta.

För Kirunas del ska det bli riktigt kul att se hur juniorerna klarar sig i Div 1, bland annat Viktor Mikko och Michael Ljungberg. Mikko tror jag kan bli en obehaglig överraskning för många med sin speed, en liten Törmä to-be, Ljungberg kommer att ge sig på de flesta motståndare med något mörkt i blicken. Ser fram emot det. Ett problem är målvaktsfrågan, där unge Malmqvist kanske inte är riktigt klar ännu för att stå en hel säsong som 1:e keeper. Men kanske Joukov har något äss i rockfickan där? Det ska bli lika spännande att se vad han kan göra med laget. Den ryska stilen lär passa det snabba och tekniska Kirunalaget som handsken!


Nu har jag verkligen flutit ut i mitt gästinlägg, så jag ska avsluta med att tacka för tillfället, och göra lite reklam för Gironklubben! Alla som är intresserade av ishockeyn i Kiruna bör göra ett besök där, och anmäla sig dit. Allt är inte klart, men anmälningar tas emot redan nu!

Alltså: http://www.gironklubben.se/ Välkomna dit!


Tack för ordet Jimmy, och lycka till med valet av klubb nu, du vet min åsikt!

Tack själv Christer!

Over and Out!


Viktig trio stannar!


Boden lyckades i dag knyta till sig tre av spelarna från fjolårsstommen, det är riktigt viktiga namn som vi pratar om. Här har ni lite stats från killarnas fjolårssäsong, dom var som ni ser inte direkt vattenbärarna i truppen.

- Jimmy Vågstedt 24 poäng ( 19+5 )

- Jens Enlund 24 poäng ( 11+13 )

- Martin Bränvall 21 poäng ( 9+12 )

Som vanligt så tror jag att Boden kan bli intressanta, känns inte som någon högoddsare om vi återser dom i en framtida alletta. Man har fått in en bra tränare i B-O Karlsson och en bra back i David Berglund, det behövs dock lite mer om man på allvar ska kunna vara med och utmana framförallt Kiruna och Piteå. Får man in någon etablerad back till och kanske någon forward så börjar det se bra ut, kan man dessutom få in en etablerad målvakt så vill jag påstå att det då börjar se riktigt riktigt bra ut.

Man kan väl nästan ta fram en gammal slogan som man använde sig av under storhetstiden, " Fördel Boden ".

Kommer ni förresten ihåg hur fula tröjor Boden haft genom åren, skulle gärna vilja veta vem som har designat dom. Kamouflagestället måste väl vara det fulaste som hockey Sverige någonsin har skådat?

Over and Out!

Lite nyförvärv och lite kontraktsförlängningar!


Det har hänt en del i div 1 Sverige under dagen, här kommer ett axplock av det viktigaste.

Nyförvärv:

Victor Tisell Mv Helsingborg till Tingsryd
( Tingsryd har hittat sin båsöppnare, valet föll på denna reaktionssnabba och talangfulla målvakt. Förhoppningsvis så får han en del matcher redan i vinter och kan på så sätt fortsätta sin utveckling. )

Tomas Andersson Fw Skövde till Kristianstad ( En rutinerad pjäs som snittar kring en poäng per match i ettan, blir säkerligen en stor tillgång i ett lågbudgetsatsande Kristianstad. )

Eddie Davidsson Fw Västerås J-20 till Enköping ( Gjorde redan under fjolåret 9 matcher i klubben och svarade då för 8 poäng, utöver det så gjorde han 44 poäng på 42 matcher i superelit med sitt Västerås. Nu blir han alltså Enköpings spelare på heltid och kommer säkerligen producera bra även i ettan. )

Johan Agu B Tierp till Mjölby ( Skrev lite om Johan i ett tidigare inlägg, skrev då att han producerade bra med poäng under fjolåret och att han nu vänder hem till moderklubben. En stor rightback som det gör ont att möta, blir förmodligen en viktig pjäs i Mjölbys lagbygge. )

Kontraktsförlängningar:

Marcus Eriksson Fw Vita Hästen
( Oj, det här var en viktig pusselbit för Hästens offensiv, 113 poäng ( 49+64 ) har det blivit under dom två senaste säsongerna. Respekt! )

Annars så fortsätter Halmstad att signa upp sin fjolårstrupp, enligt säkra källor så har dom nästan inga pengar alls att shoppa för. Man får helt enkelt förlita sig på dom som gjorde det ifjol och sen får man hoppas på att spelaren/kanslisten Peter Ström har motivation kvar efter en förtjänstfull karriär.

I finanskrisens spår så kommer vi nog att få se fler än ett lag i ettan på dekis i år, det öppnar upp dörrarna för dom som vill uppåt. Jag tror personligen att det kommer bytas ut en hel del lag i år när kvalspelet är färdigspelat, förhoppningsvis kan nu min gamla klubb Falu IF åter ta steget upp. Man jobbar med otroligt små medel men har nu gått ut och sagt att man ska gå upp, man fick dessutom i veckan klart med en del "hemvändare". Dels så återvänder IFk Ore trion Joakim Westerling, Viktor Glans och Jesper Larsson tillbaka efter att man under fjolåret hjälpte IFK Ore att ta sig upp i tvåan, man får även tillbaka mycket duktiga backen Christer Bjarby efter hans sejour i Lindlöven. Det ser så här långt mycket bra ut, kanske kan man även lyckas locka tillbaka Falusonen Jonatan Lindroth efter hans sejour i Asplöven? Det känns dock långsökt då det känns som att Jonatan i detta fall måste sätta karriären framför hjärtat!

Over and Out!

Det var ett svårt beslut att ta!


Dagen D var kommen, bloggansvarige behövde ta silly seasons första beslut. Det har under den senaste veckan grubblats och funderats, för och nackdelar har ställt emot varandra och hjärnan har fått jobba på högvarv. Hur jag än vred och vände på det så blev det ändå fel till slut. Vad enkelt det vore om det var som i högstadiet, att facit fanns längst bak i matteboken.

Nu är inte livet så enkelt då man först får se facit i efterhand, det går helt enkelt inte att ens tjuvkika. Därför blir alla svåra beslut extra tuffa att ta, hur gör man till exempel om för och nackdelsskålarna väger lika mycket?

Men beslutet var tvunget att tas och det blev till sist ett nej, om jag ska vara ärlig så var det en tuff uppgift att ringa upp sportchefen och meddela detta. Jag hade som inga bra argument att komma med utan det var snarare magkänslan som fick mig att välja. Visst att det fanns funderingar på om hur jag skulle användas och om jag verkligen skulle få den speltiden som jag behövde. Det var dock inte det som fick vågskålen att tippa över utan det enda som skilde dom åt var att magkänslan gärna ville dra sig till en utav skålarna.

Jag kan känna att det var en aning egoistiskt beslut då jag för en gångs skull tänkte helt på mig själv, men när det gäller såna här beslut så måste man faktiskt först och främst gå till sig själv.

Nu är inte dörren helt stängd mellan den berörda klubben och mig, vi lovade varandra att vi ska höras av innan jag kritar på ett kontrakt med en annan klubb. Det var stort gjort av den berörda sportchefen då många andra hade tackat för sig och sedan bara slängt på luren, en sån här gest gör att man växer i mina ögon.

Nu har jag fått skriva av mig lite grann och nu vet även ni läsare vad som hände i dag, inte för att ni blev så hemskt mycket klokare eftersom ni nu bara vet att jag tackat nej till en klubb. Så än är min hockeyframtid en aning svävandes fast jag nog nu börjar inse vad jag vill göra, ett beslut lär komma innan månadsskiftet.

På silly season fronten har det i övrigt varit en ganska seg dag, den mest spännande värvningen stod Mjölby för då dom fick hem Johan Agu efter att han varit några år på vift i MoDO, Örnsköldsvik, Almtuna, Uppsala och Tierp. En stor back som säkert kommer tillföra en del till moderklubben, gjorde bra med poäng i fjol då han spelade bakom tvillingarna Berlin i Tierp.

Over and Out!

KB rustar!


Fjolårets skrällag KB 65 rustar nu upp sig för sin andra säsong i ettan, ifjol som nykomlingar räckte man ända fram till allettan. I år kommer det garanterat räcka minst lika långt, kanske kan man nu på allvar vara med och utmana även i allettan.

Dagens nyförvärv:

- Kristoffer Ring B Lindlöven

- Sebastian Byström Fw LN 91

- Alexander Keranovic Fw LN 91

- Jimmy Karlin B Linden

Bloggen har ganska bra koll på dessa killar och kan meddela att alla fyra håller en bra div 1 nivå på sitt spel, dom kommer förmodligen att få rätt så stora och ledande roller.

Over and Out!


Viva la France!


Dagen har så här långt bjudit på ett utlandsproffs och två nygamla utlandsproffs, Frankrike verkar onekligen bli dagens land i silly season racet.

- Martin Persson Fw Boden till Nice ( Martin lämnar tryggheten i Norrbotten för att nu ge sig ut på nya äventyr, lotten föll på Frankrike och solparadiset Nice. Man huserar i den franska andraligan och har som jag har förstått det en bra organisation, en hel del svenkar har spelat här genom åren. )

- Alexander Olsson Fw Valbo till Lyon ( Efter en bra säsong i Valbo så väljer nu Alex att återvända till laget han spelade i säsongen 07-08. Senast det begav sig så samlade han ihop 55 poäng ( 25+30 ) på sina 26 matcher och blev genom sin teknik och rörlighet snabbt en publikfavorit. )

- Robert Olsson C Enköping till Lyon ( Efter en bra säsong i Enköping så väljer nu även Robban att återvända till laget han spelade i säsongen 07-08. Senast det begav sig så samlade han ihop 54 poäng ( 19+35 ) på sina 26 matcher och kamperade i samma kedja som Alex säsongen igenom. Då blev det förlust i den avgörande finalmatchen och genom det så blev man kvar i tredjeligan medans Nice tog steget upp. Räcker det ända fram i år? )

- Det ryktas även om att en av Kirunas backar är på gång till Frankrike och Lyon, kan bli en riktig svenskkoloni där nere i vinter.

Jag måste även ta med denna värvning då den trots allt har Norrlandsanknytning i sig, vår egen Björne byter klubb.

- Martin Björnfot B Trelleborg till Limhamn ( Övertorneåsonen verkar ha rotat sig i södra Sverige då han fick lappsjuka under sin senaste säsong i Norrbotten då han representerade Asplöven. Efter en hel del skadebekymmer startade han i fjol om i div 3, denna säsong blir det dock div 2 spel med Limhamn. En spelskicklig rightback och en härlig kille att ha i ett lag, kapaciteten för spel på högre nivå finns definitivt. Frågan är om motivationen finns där? )

- Heter förresten Limhamn Limeburners än? Klart coolaste namnet i hela hockey Sverige!

Over and Out!

Visst snackas det lite om Asplöven?


Asplöven och silly season brukar gå hand i hand men precis som i övriga Sverige så har det varit rätt så tyst under årets säsong. Man startade dock knockoutartat när man helt sonika stal Olov Lundqvist och Anton Lundberg ifrån Piteå. Men efter det så har det varit tyst frånsett ett och annat rykte, detta är vad jag har lyckats locka fram i ryktesväg.

- En stor och spelskicklig center

- En ung Svensk ytterforward som senaste säsongen spelade i den Franska ligan

- Kirunatrion Mikael Lasu, Joel Fredriksson och Joakim Fredriksson

- Forwarden Joakim Millqvist som senast spelade i EPIHL

Dessutom kunde man läsa detta på Fahlanders blogg, hoppas det är ok för dig att jag saxade lite ur den!

En mycket intressant kanadick som jag hört väldigt mycket gott om kan vara på väg till Asplöven. Han har gjort väldigt bra ifrån sig som collegespelare. "Collegespelare finns väl hur många som helst och hur bra är de då?" tänker säkert en del. Tja, jag har kollat upp honom med en god vän som sa att han är betydligt bättre än några andra som jag har bra koll på, och här är lite av hans bedrifter under collegehockeyn:

2 X National Champion
2 X Conference Champion
1 X Canadian Finalist
4 X First Team All Star
2 X Second Team All Star
4 years Team Captain
National Player of the Year
Playoff MVP
Most Ability Award
Sportsman of the Year


Det är läget just nu hos div 1 A:s storfavoriter, i år kommer dom faktiskt att helt sakna motstånd!

Over and Out!

Svar till er som funderar!


Det har kommit in några kommentarer som handlar om min framtid och sådana funderingar och frågor känns det som att jag är rätt man att svara på. Som ni har kunnat läsa i bloggen så har det faktiskt ramlat in en del intresseförfrågningar och till och med något mer konkret än så.

Som det är nu så är det fem klubbar som har visat sitt intresse och där Lycksele är en av dom, en av dessa klubbar vill dessutom ha svar senast på fredag. Så att man har något att grubbla och fundera på kan ni vara så säkra på då det trots allt är ens närmaste framtid som ska avgöras.

I morgon så ska jag träffa Lycksele och får då ta del av vad dom kan göra för mig, det mesta vet jag redan men alltid bra att träffas i ett formellt möte då man kan lägga fram sina tankar och funderingar.

Så är läget just nu iallafall, mer än så vet jag inte. Det känns som att det kommer att bli en del jobbiga dagar tills det att man defintitvt tagit sitt beslut. Jag vet åt vart det lutar men dom tankarna behåller jag för mig själv tills allt är klart, hoppas ni har överseende med det!

Over and Out!

Lite klubbyten!


Klubbyten:

Jonas Sparring Mv Sunne till Nybro ( Känns som en skaplig målvakt men kanske inte aktuell för förstaspaden, ung och utvecklingsbar. )

Aron Ohlsson Fw Surahammar till Arlanda ( Otrolig skridskoåkare som även kan användas som back, skicklig på bära in pucken i anfallszonen. )

Fredrik Nyberg Fw Trångsund till Linden ( Liten till växten men besitter oerhört fina händer, en trollkarl som alltid producerar bra med poäng. )

Robin Westlin B Kiruna till Valbo ( Hade lite istid under säsongen och väljer nu att flytta hem till moderklubben där han under tidigare säsonger gjort det riktigt bra. En riktig lagspelare som kan vara oerhört grym mot sig själv, bra på täcka skott och en kille som aldrig viker ner sig. )

Robin Moberg Mv Vita Hästen till klubb ej klar ( Efter två säsonger som båsöppnare så är det nu dax för en förändring, hoppas han kommer till en klubb som han får mycket speltid i. )

Förlängningar:

Viktor Wallin Fw Halmstad

Patrik Eriksson Mv Valbo

Pontus Hörnfeldt-Ek Fw Valbo

Markus Gunnarsson Fw Valbo

Fredrik Augustson Fw Valbo

Martin Andersell Fw Kumla

Andreas Carlsson Fw Kungälv

Martin Åkesson B Gislaved

Viktor Helander Fw Arlanda

Simon Esseryd Fw Kiruna

Redan nu kan man se att Valbo står sig starka även denna säsong då man nu börjar kontraktera upp fjolårets succétrupp. Andreas Carlsson var en viktig påskrift för Kungälv då han producerar bra med poäng. Kiruna får behålla sin murbräcka Simon Esseryd, förhoppningsvis följer nu en del viktiga namn efter.

Over and Out!

Piteå ♥ Lycksele = Sant


Asplöven började div 1 A:s kalla krig genom att först sno Olov Lundqvist och Anton Lundberg ifrån Piteå och kort därefter gå ut och öppet tala om att man gärna vill ha Kirunatrion Joel Fredriksson, Joakim Fredriksson och Mikael Lasu.

Hur skulle då Piteå svara på det? Piteå vill väl givetvis inte vara sämre men istället för att rikta blickarna mot öst så väljer man att istället rikta blickarna mot en annan av seriekonkurrenterna. Det är seriekollegan Lycksele som nu får ta del av Piteås artelleri, man skickade redan under föregående vecka en signal om att man menar allvar när man lyckades knyta åt sig Lyckseleforwarden Johan Lindström.

I dag kom så nästa stöt när man nu officiellt kan presentera den spelskickliga och tekniska Lyckselebacken Peter Rundblad som klar för klubben, för övrigt en äldre bror till den draftaktuella Skellefteåbacken David Rundblad. Peter svarade under föregående säsong för fina 20 poäng ( 5+15 ) på sina 29 matcher och är nog tänkt till att bitvis ersätta Asplövenflyktade Olov Lundqvist.

Peter var under föregående säsong tillsammans med backkollegan Mattias Ottosson lagets stora överraskning då han visade upp en hög och jämn nivå under större delen av säsongen. Han har sina klart bästa egenskaper i det offensiva spelet och kan han bara utveckla sitt skott så kommer han att kunna bli en av seriens bästa powerplaybackar. Han är oerhört bra på att bära in puckar i anfallszonen och utvecklade under säsongens gång sitt tänk i att värdera situationer. Förutom skottet så finns det väl som med alla offensiva backar brister i det defensiva, konstigt vore väl annars då Peter värdesätter offensiven i första hand.

Bloggen ser detta som ett bra steg i både Peter och Johans karriärer då man i Piteå kommer att få tävla på lite tuffare villkor. Passar därmed på att hälsa båda lycka till i sin klubb!

Over and Out!


Bra signaler Halmstad!


Bloggen skrev tidigare om nykomlingen Halmstad och deras satsning, ställde mig då lite frågandes till varför man signade upp så många från fjolårstruppen medans man helt saknade nyförvärv. Jag ställde mig även frågandes till hur den truppen som tog upp laget i ettan verkligen nu står sig när man under en hel säsong ska spela tuffa och tighta matcher. Vill minnas att jag då skrev att man har som ambition att dom killar man värvar in ska vara av hög klass och ha rutin från spel på högre nivå. Gjorde man det så skulle man säkert stå sig starka till hösten då fjolårstruppen ändå höll en bra kvalité, många från den truppen kommer säkerligen klara även div 1 spel galant.

Som ett brev på posten så kom då klubbens första meriterade nyförvärv, det är den 34-årige Peter Ström som ansluter efter att han under dom två senaste säsongerna huserat i allsvenska Växjö. Peters meritkonto är en härlig syn att skåda då han har spelat 524 elitseriematcher med Frölunda och Timrå och dessutom provat på spel i både Italien och Danmark. En härlig värvning då Peter kommer att bidra med värdefull rutin och dessutom ett passningsspel av världsklass, men det måste ha varit en dyr värvning?

Sak samma om värvningen var dyr eller inte, för att kunna etablera sig i ettan så måste det till några starka pjäser. Första pjäsen är uppställd och nu väntar man bara på vad som komma skall. För det är väl inte slut på etablerade värvningar nu?

Till sist så kan bloggen nu bekräfta att Emil Jakobsson blir nästa Kirunaspelare att lämna då han i dag officiellt ska blir klar för Östersund, måste nu surfa in och se om man kan läsa det någonstans.

Over and Out!

Intervju med Fredrik Alcén " Man är ett lag både på och utanför isen "


                      13
                                                                 Bilden tagen av www.jenslindmark.se


Bloggen passade på att ringa upp Fredrik Alcén för att höra lite om hans klubbyte. När jag får tag i Fredrik så har han precis avslutat ett av många försäsongspass.

Tjena Fredrik! Du blev officiellt klar för Västervik i dag så då passar det väl sig med en klassisk fråga. Hur känns det?

Det känns bra, det ska bli kul att få spela i en riktigt jämn och vass serie.

Varför Västervik?

Varför inte? Det är en mycket bra serie och det medför många bra matcher. Det gör att man har stora chanser till att utvecklas. Dom ringde även tidigt i våras och deklarerade att dom ville ha mig, det sänder bra signaler till en.

Hur ser kontraktet ut?

Det är ett ettårsavtal, klubben hjälper till med jobb till både mig och sambon.

Västervik, vad vet du om staden och laget?

Jag vet såklart att det är där 67:an huserar, Emil "Magic" Georgsson. I ärlighetens namn så har jag inte så stor koll på laget, vet bara att dom slutade i mitten av serien under fjolåret. Om staden så vet jag lite grann åtminstone, det ligger nio mil norr om Oskarshamn längs östkusten. Det är nära till Visby ser jag precis på kartan, om man tar färjan alltså!
Annars så vet jag väl inte så mycket mer om staden, enligt bilderna jag hittade på google så ser det fint ut. Sambon säger att den en gång i tiden blev utsedd till Sveriges vackraste stad.

Någon i klubben som du känner sedan tidigare?

Det är bara Emil Georgsson, spelade för övrigt med honom under min tid i Västerås.

Han har förresten en blogg, någon som du varit in och läst på?

Såklart har jag det, den är mycket bra kan tilläggas.

När skall du vara på plats i Västervik?

Det vet jag inte riktigt än, har inte pratat med tränaren om det än då detta är ganska så nytt.

Du lämnar alltså Kiruna efter två säsonger i klubben, nöjd med din tid däruppe?

Jag har trivts bra både i laget och med det sociala. Det hockeymässiga är jag väl nöjd med, det har väl tyvärr gått lite upp och ner. Oavsett hur det går så vill man ju alltid att det ska gå bättre.

Vad kommer du att sakna mest med tiden i Kiruna både på och utanför isen?

Jag kommer sakna alla lagkamrater, övriga kamrater och alla andra som har ställt upp på ett fantastiskt sätt under min tid här. Sen kommer jag att sakna Arena Polarica och framförallt när speakern läser upp nr 87 " Urpan Ooomark "!

Jag vet att lagsammanhållningen i Kiruna är utöver det vanliga, något som du kan bekräfta?

Så är det, man blir oerhört tight som grupp. Alla vill vara kompisar med alla och man är ett lag både på och utanför isen.

Du har fått en hel del kritik för ditt målvaktsspel av vissa "fans" på en del forum, har det funnits i tankarna när du bestämde dig för att byta klubb?

Nej det har det väl inte, det är inte så att man tänker på såna saker. Det finns väl alltid folk som är negativt inställda till vad man gör, det får man helt enkelt leva med. Det skrevs trots allt mer positiva än negativa saker.

Fanns Kiruna med i diskussionen nu eller kändes det som ett avslutat kapitel för dig?

Det fanns hela tiden med i mina funderingar men jag kände för ett miljöombyte. Det beror absolut inte på dom lönesänkningar som klubben nu gör då alla klubbar nu stramar åt sina lönebudgetar.

Framförallt är det en person som kallar sig "Rinkräven" som kritiserat dig i vinter, något du vill säga till honom?

Jag vet vem du är ( J.F ) !

Tror vi nöjer oss där, något du vill tillägga?

Jag ser fram emot säsongen och tackar för min tid i Kiruna. Vill även passa på att önska Kiruna lycka till både i vinter och i framtiden!

Då återstår det bara för bloggen att tacka så mycket för att du tog dig tid och önska dig lycka till i vinter!

Tack Tack

Over and Out!

Jakobsson nästa att lämna?


Rykterna går om att Kirunaspelaren Emil Jakobsson i morgon presenteras som Östersunds senaste nyförvärv, någon som sitter på någon information angående detta?
Kul för Emil om så är fallet då denna säsong inte alls blev som han tänkt sig då han avslutade säsongen med spel i juniorlaget. Han gjorde det för att återigen försöka hitta glädjen till sporten, onekligen ett smart drag då han nu verkar ha hittat harmonin i hockeylivet igen.

Over and Out!

Några bra värvningar!

 
Dagen har så här långt bjudit på en del bra värvningar och en och annan kontraktsförlängning, senare under kvällen kommer bloggen presentera en exklusiv intervju med Fredrik Alcén som i dag blev officiellt klar för Västervik.

Nyförvärv:

Viktor Ringberg Fw Vita Hästen till Karlskrona
( Karlskronas sista ( ? ) pusselbit i lagbygget blev denna högproduktiva rightskytt som under fjolårssäsongen svarade för fina 48 poäng ( 27+21 ) på sina 40 spelade matcher. En mycket bra värvning då Karlskrona har sökt efter en rightskytt som är duktig i powerplayspelet, Karlskrona regerar! )

Sebastian Ellerstad Fw Tingsryd till Vita Hästen ( Norrköping som stad borde passa Sebastian bättre då han inte alls var nöjd med sin tillvaro i Tingsryd, "det enda man kunde göra var att spela tv-spel" var en kommentar som man kunde läsa om när han berättade om tiden i byn. Trots tristessen så svarade han för 38 poäng ( 13+25 ) på sina 39 matcher, dom flesta av dom poängen kom innan jul. Kanske var tristessen en anledning till att produktionen sjönk efter jul, i vilket fall som helst så är detta en bra värvning av Vita Hästen. )

Fredrik Alcén Mv Kiruna till Västervik ( Fredrik fick aldrig den uppbackning från fans och tränare som en spelare behöver och det i sin tur medförde ett blandat målvaktsspel. Periodvis var han riktigt bra medans svackorna som kom kanske blev en aning djupa. Det kändes som att denna talangfulla och duktiga målvakt körde fast under säsongen och ett miljöombyte kommer göra honom gott. En bra skolad målvakt som har alla förutsättningar som finns för att bli en av ettans bästa, kanske kommer genombrottet nu? )

Daniel Sween B Solna AIK J-20 till Västervik ( Jag kan säga direkt att Daniel inte kommer tillföra något konstruktivt i sitt backspel då han endast mäktat med 2 assistpoäng på sina 71 superelitmatcher. Daniel är nästan 2 meter lång och 100 kilo tung och det kommer innebära att vi får se ett fysiskt och enkelt spel från hans sida, en defensivgigant mån tro? )

Sebastian Varjomaa B Fagersta till Västervik ( Gjorde skapligt med poäng i tvåan och är säkerligen betydligt konstruktivare än vad Daniel är, återstår att se om han klarar av att spela ett konstruktivt spel även i ettan. )

Arvid Larsson B Enköping till Visby/Roma ( Arvid vänder hem till ön efter en säsong i Enköping, förhoppningsvis tar han med sig värdefull rutin från spel på denna nivå. Förmodligen en back som kommer komplettera en redan stark backbesättning. )

Kontraktsförlängningar:

Jacob Sundell B Västervik

Eric Örnberg Fw Väsby

Andreas Lilja B Väsby

Eric Örnberg är en viktig förlängning då han snittar en poäng per match, en liten trollgubbe som har gudabenådade händer och en bra skridskoåkning. Andreas Lilja är också en bra påskrift då han är en stabil back på denna nivå, det börjar se bra ut för Väsby. Jacob Sundell har trots att han är jämnårig med mig representerat moderklubben genom alla säsonger, det var mycket hjärta i det bläcket kan man säga.

Over and Out!

Förlängningar, nyförvärv och förluster!


Gårdagen bjöd även den in till över 1000 besökare här på bloggen, fantastiskt är ordet då man under dom senaste veckorna haft ett snitt på omkring 800 besökare. Den ökningen beror till stor del på att andra bloggare har marknadsfört min blogg genom sin, bland annat är det Holger med Taifbloggen, Vitos Olofströmsblogg och KHK bloggen som är dom som egentligen ska ta åt sig äran. Nu glömde jag säkert någon men dom berörda hinner jag tacka här framöver.

I går var det förresten dax igen då klubb nummer fyra hörde av sig, alternativen börjar nu faktiskt bli ganska många och det gör att man nu har en hel del grubblande framför sig. Det är alltid en massa fix och don om man bestämmer sig för att byta klubb, enklast är egentligen att göra som Kirunakaptenen Joel Törmä. Han har bestämt sig för att hjärtat alltid är det viktigaste och gör därför till hösten sin elfte säsong i Kirunatröjan! Det om något är respekt och ni Kirunasupportrar ska skatta er lyckliga över att ha en sån som Joel som er kapten, elva säsonger är respekt Joel!

Nyförvärv:

Alexander Kovalonok Fw Gislaved till Nybro ( Efter en poängmässigt ok säsong så vänder Alexander åter tillbaka till Nybro, förhoppningsvis med nyvunnet självförtroende och en oerhörd revanschlusta. )

Förluster:

Henrik Tojkander M Nybro till Epinal ( Henrik vill fortsätta spela på en så hög nivå som möjligt och såg därför nu sin chans till ett äventyr. Precis som Asplövens Joni Lindlöf så väljer Henrik spel i den högsta Franska ligan, Epinal blir ny klubbadress. Där hittade vi i vintras Skellefteåsonen Alexander Sundqvist efter att han först startat säsongen i stekheta Clemensnäs. )

Förlängningar:

Petter Mattsson Fw Hedemora

Jonas Jakobsen B Kungälv

Kristian Luukkonen Fw Kungälv

Robin Jacobsson B Tingsryd

Christian Andersson-Gran Fw Asplöven

Jarno Honkonen Fw Nybro

David Forsberg Fw Linden

Robert Medin Mariestad

Många bra påskrifter under gårdagen, Kungälv signar upp två viktiga kuggar där framförallt Luukkonen sticker ut lite extra. Tingsryd fortsätter att kontraktera fjolårstruppen då man nu skrivit fast stora och otroligt starka backen Robin Jacobsson, kom ihåg att blicken alltid ska vara uppe när ni möter Robin forwards! Asplöven får behålla energiknippet och talangen Christian Andersson-Gran trots att han kanske inte fick den speltid han förtjänade under fjolåret, även viktigt att Linden får behålla David Forberg då han besitter värdefull rutin för det orutinerade Eskiltunalaget. Mariestad fortsätter också med att få behålla fjolårstruppen, i går var det rutinerade Robert Medins tur att låta bläcket tala. Jarno Honkonens påskrift för Nybro var gårdagens klart bästa förlängning då man får rutin, lagkapten och poäng i samma kille!

Annars så är det mest anmärkningsvärda denna morgon taget från den Amerikanska collagehockeyn där en Svensk forward vid namn Per Thunberg huserat under dom två senaste säsongerna. Han lämnar nu New England Pilgrims då han fixat collage på endast 2 år, han har alltså läst 4 collageår på endast 2 levnadsår. Det om något bör hyllas!

Over and Out!

Eklund tar chansen!


Efter en fantastisk säsong med 49 poäng på 33 matcher så lämnar passningsgeniet Daniel Eklund Borlänge, ny klubbadress blir div 1 F laget Kristianstad. En mycket mycket bra värvning då Daniel besitter spetsegenskaper i både passningsspel och klubbföring, han kan bli en obehaglig överraskning för många av motståndarlagen.

Jag har haft äran att kampera ihop i samma kedja som Daniel under ett antal matcher i min karriär, det var en av dom enklare uppgifter som jag har haft i min karriär. I anfallszonen var det bara att söka upp en yta på bortre stolpen, gjorde man det så kom till slut pucken dit och det var bara att raka in pucken i tom bur.

Lycka till Daniel!

Over and Out!

Bülow till Hästen och Lindlöf till Briancon!


Vita Hästen presenterade i dag ett bra nyförvärv i 32 årige Johan Bülow, han kommer närmast från spel med Bofors i allsvenskan. Johan är en stor och tung forward då han mäter 190 cm och väger hela 103 kg, han kommer alltså bidra med en hel del tyngd men också med en massa värdefull rutin då han har 233 elitseriematcher och 165 allsvenska matcher på sitt meritkonto.
Det får ses som ett mycket bra nyförvärv och Vita Hästens trupp börjar nu så smått ta form, man kommer sin vana trogen att bli ett av dom absoluta topplagen i ettan även denna säsong. Det känns som att det nu är dax för att Vita Hästen ska kunna överleva en alletta och därigenom ta sig till playoff, kan man bara koppla bort dom senaste årens floppar så ska inte allettan behöva vara ett problem.

Samtidigt så står det klart att Asplövens målspottare Joni Lindlöf lämnar klubben efter bara en säsong, ny klubbadress blir Franska Ligue Magnus laget Briancon. Synd för Asplöven då man inte ersätter 35 mål alldeles för lätt och där samarbetet Lindlöf/Omark fungerat exemplariskt säsongen igenom. Kul är det däremot för Joni som dels får prova på spel i den Franska högstaligan och dels lär tjäna en bra slant för besväret.

Fick en kommentar av någon som tycker att jag skriver för lite om Lycksele, hade gärna skrivit hur mycket som helst bara det fanns något att skriva om. Lycksele är en förening som jobbar med små medel och därigenom så får man sällan dom stora rubrikerna mycket på grund av att man sällan gör några sensationella värvningar. Det som jag vet är att klubben gjort klart med två tryoutspelare som senaste säsongen huserat i div 2, vad dom heter och vart dom har spelat har jag däremot ingen aning om.
Samma person frågade om klubben hade tre femmor klara redan nu då det gick att läsa i en tidningsartikel för några dagar sedan, dom uppgifterna stämmer inte. Som jag förstått det så är ännu ingen spelare klar men att det förs diskussioner med mängder av spelare, dels med dom i fjolårstruppen och dels med en del tänkbara nyförvärv.

Som det ser ut just nu så kommer det bli den magnifika skribenten Mikael Lasu som tar över tangenterna under dom veckorna i juli som jag har bokat in min semester på. Det skapar ett lugn på playan för min del och jag kan tryggt luta mig tillbaka med min paraplydrink då jag vet att Mikael kommer att göra ett fantastisk jobb. Det enda som oroar är att han kommer att göra ett bättre jobb än mig och att ni således inte vill ha mig tillbaka bakom skärmen!

Over and Out!

Alla är vi väl svaga för artister?


Bloggen tänkte i detta inlägg rekommendera en otroligt bra blogg som skrivs av Västerviks hockeyartist Emil "67:an" Georgsson. En liten men skridskostark och teknisk forward som alltid öser in mängder med poäng, dessutom så har han berikats med bloggandets gåva.
Helt klart läsvärd och med en mycket fin layout, ingen som kan hjälpa mig med hur man får in bilder i bakgrunden så att säga?

http://sexti7ans.blogg.se/

Over and Out!

B-ligor i Europa!


Det har kommit förfrågningar om att göra en lista på dom bästa ligorna i världen, det kan jag tyvärr inte bjuda på men kan försöka mig på att skriva lite om dom ligorna som div 1 spelare oftast åker till.

Tyskland div 3 ( Oberliga )

Kanske den mest attraktiva av Europas bakgårdsligor då den innehåller en hel del bra spelare, bland annat så spelade  trollkarlen och hockeyartisen Rob Hisey här under föregående säsong. Har fått uppfattningen om att det är en bra nivå på spelet och det märks också i lönekuvertet. En bra div 1 spelare kan tjäna upp emot 2000 euro netto i månaden och dessutom ingår alltid fritt boende och segerpremier ( kring 100 euro för en seger ).

Frankrike div 2 eller div 3

Här är standarden oerhört varierad, hamnar du i klubbar som Lyon eller Nice så vet du att du hamnat rätt. Där görs saker som det ska och du får även en bra träningskvalité säsongen igenom, div 2 serien håller faktiskt en skapligt bra klass. Pengarna kan variera men förutom fritt boende så kan du räkna med att få någonstans kring 600-1000 euro netto. Värt att notera är att man i Paris har betongsarger, se upp!

Holland

Nivån är inte särskilt hög men vissa klubbar håller bra standard, får ses mer som ett äventyr än en chans till utveckling. Pengarna är ungefär som i Frankrike och skulle tro att ligan håller samma klass som den lägre ligan där i Frankrike.

Belgien

Har haft otroligt många svenskar genom åren men standarden är allt annat än bra, fast du spelar i det överlägsna laget White Caps så tränar du endast fåtalet gånger i veckan och då på den exlusiva tiden 22-23. Nja, ska du till Belgien så får du absolut inte ha ambitionen att utvecklas men pengarna är likt ligorna i Holland och Frankrike.
Värt att notera härifrån är att Umeåsonen Andreas Lind har alla tiders poängrekord då han hostade in 104 poäng på sina 30 matcher!

Österrike div 2 ( Nationalliga )

Har fått för mig att detta är en bra liga att komma till, nivån är helt ok och det är bra beläggning på arenorna. Det är många rätt så hyfsade svenskar som spelat här genom åren och jag tror att pengarna är snäppet bättre än i till exempel Holland och Frankrike.

Italien div 2 ( A2 )

Även denna känns som en bra liga att åka till, nivån håller en ganska bra klass och jag tror att man får sig ett rejält fint äventyr. Får även här för mig att det är en skön liga att komma till och att den står sig helt i parentet med den i Österrike.

England div 2 ( EPIHL )

En bra liga som dock är lite småful, bra med pengar och det ingår ett pubbesök med fansen efter varje hemmamatch. Det står faktiskt så i alla kontrakt! Skapligt med publik och intresset är väl hyfsat, man får dock leva i en osäker tillvaro då alla spelare under kontrakt kan sparkas. Klubben har två veckors uppsägningstid med spelarna och det medför såklart en osäker marknad.

Det var lite om ligorna ute i Europa, har man mer funderingar och frågor kring detta ämne så tycker jag att ni ska vända er till Haparandasonen Sebastian Lukin. "Sebbe" har spelat i ligor som man inte ens tror finns, på meritkontot finns bland annat spel i den Turkiska cupen?!

Over and Out!

Får vi se honom i Asplöven i vinter?


Jag vet att denna kille har ryktats under många år till Asplöven och visst har man återigen fått höra att han är uppe på tapeten inom organisation ( läs Magnus Lehto ).
Det skulle vara intressant att se denna tekniska, rätt rappa och aviga ytterforward i Asplövens tröja, tror han skulle kunna bli en stor tillgång i det offensiva spelet då han dessutom är rightskytt.

Länkar här nedan till hans eliteprospects profil:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=1323

Over and Out!

Även Berggren klar för Rebels!


Nykomlingen Luleå Rebels ligger verkligen inte på latsidan denna helg, under dagen presenterade man "Nobbe" och nu står det även klart att den forne talangen Pierre Berggren byter Boden mot Rebels. En bra värvning av Rebels då Pierre kommer bidra med mycket fart och mycket energi, även en del poäng lär vi väl få lägga in på Pierres bidragskonto.

Som motståndare är han rent ut sagt överjävlig att möta då mycket av hans energi går åt till att försöka snacka ner sina motspelare, det är inte alltid det lättaste att inte försöka bry sig. Gör man dock det så har han helt enkelt vunnit och skapar därigenom ännu mer energi till sig själv medans en annan får ett otroligt energitapp.

Pierre kommer att bli en nyckelspelare i vinter och kommer säkerligen skänka en hel del energi åt sitt lag genom sitt fysiska och uppoffrande spel. Jag ska inte skriva så mycket mer om han och hans "trashtalk" då man till vintern säkerligen kommer att få igen det, räcker kort och gott med att säga att Rebels genom denna värvning fått sig en kanonförstärkning.

Over and Out!

Praktikant sökes!


Bloggen söker en praktikant som under veckorna 28 och 29 ( 8-17 juli ) har fri tillgång till denna blogg och kan genom det vädra sina åsikter och sina tankar om hockeyn.
Bloggansvarige är nämligen då på en välbehövlig utlandsresa och tycker att det skulle vara tråkigt om denna sida ska behöva stå stilla under denna period.

Du som tycker om att skriva, har egna åsikter och framförallt älskar sporten är välkommen att höra av sig till mig för mer information.

Mail: jimmy_stalnacke@hotmail.com

Over and Out!

" Nobbe " gör comeback!


Mannen med världens kortaste klubba har bestämt sig för en comeback, denna gång är det Luleå Rebels som får äran att stifta bekantskap med denna trollkarl.
39-årige Robert Nordberg väljer alltså att göra comeback efter 4 års frånvaro från hockeyn, imponerande och framförallt kul för den nordligaste serien. Kan "Nobbe" bara komma upp i hälften av sin kapacitet så kommer han att bli en attraktion i vinter, risken finns väl dock att alla dessa års frånvaro satt sina spår i konstnärens kropp.

Välkommen tillbaka "Nobbe"!

Over and Out!

Fystesterna gjorda!


Då har man återigen fått göra dessa fystester för att få se vart man står någonstans, som vanligt för min del så bjöd det inte på några större överraskningar. Jag skulle egentligen direkt kunna fylla i resultaten då dom allt som oftast ligger på samma nivå, sen om den är hög eller inte låter jag vara osagt.

När man var yngre var dessa fystester nästan som en mardröm då man redan flera dagar i förväg började få ångest för det som skulle komma, nu på ålderns höst så har man börjat att uppskatta dom mer och mer. Nu tycker man nästan att det är roligt att göra dessa tester då det är kul och nyttigt att se vart ens status ligger. Lika kul är det att på nästkommande test försöka överträffa dom tidigare värdena, på så sätt gör man precis som det ska vara detta till en tävling mot sig själv.
Som ung så såg man en sån här grej mer som en inbördes tävling där att vinna över lagkompisarna rankades högre än att förbättra sig själv, det tappar som lite syfte av själva grejen.

Nu så vet man med sig vad man är bra på och vad man kanske inte är fullt lika bra på och givetvis så syns det på resultatet, vi är alla olika byggda och det får man som individ acceptera. Det viktigaste är trots allt att man under försäsongen förbättrar sig och kan stoltsera med sina bästa värden lagomt tills man kliver på is.

Det här för mig in på snacket om rutin, vad har egentligen ordet rutin för innebörd? Kan alla bli rutinerade eller är det en viss sorts spelare som bara kan bli det? För många hänger ordet rutin ihop med att man ligger rätt i banan, skapar sig mer tid med pucken och att man kan skapa ett lugn i spelet. Det borde innebära att en checkingspelare inte skulle kunna vara rutinerad eftersom han kanske inte har så mycket puck i spelet och kanske inte är expert på att skapa tid åt sig själv? Men han borde väl kunna bli rutinerad på sitt sätt att spela, kanske lär sig att läsa av vad backen han ska checka ska göra och kanske lär sig lite trix i kampsituationer kring sargerna.

Rutin kanske även kan vara att man lär sig att leva som man blivit lärd, man kanske inte fastnar i fällan att gå ut och ta sig en rejäl fylla på fredag när man har match på söndag. Man kanske nöjer sig med en bit god mat och någon god dricka till, det borde väl också räknas som rutin?

Att ha spelare i ett lag som varit med under en längre tid ser jag som absolut nödvändigt, dom kan antingen då vara ledande spelare på isen eller kanske enbart ledande spelare i ett omklädningsrum om man inte håller den nivån i spelet. Dom äldre spelarna ska vara lagets ryggrad och den trygga punkt som dom yngre kan luta sig emot, mysfarbröder som ska föregå med gott föredöme skulle jag vilja sammanfatta det som.

Nu har väl inte jag riktigt nått upp i "mysfarbror" åldern ännu, är trots allt bara 27 år gammal. Men som ettan ser ut i dag så har många lag väldigt unga trupper och då känner man sig genast äldre än vad man är, är väl så att man snart skulle kunna vara pappa åt killarna i laget.

Det för mig in på nästa lilla sak som gjorde att jag fick mig en tankeställare. Jag pratade med en väldigt hockeykunnig person som i vinter sett i stort sett varenda hemmamatch. Han tyckte att jag under säsongens gång varit ganska så dålig ( det köper jag rakt av ) men att jag visar upp egenskaper som är viktiga att ha i ett lag. Han menade på att jag trots en dålig dag inte åkte omkring och gömde mig utan att jag alltid ville vara med och ta ansvar. Han menade också på att jag alltid håller huvudet högt och pushar på laget oavsett hur mitt eget spel fungerar. Jag började då tänka och kom fram till att man inte behöver gå många säsonger bakåt i tiden för att hitta den raka motsatsen. När jag var yngre så intog jag kurragömma läge så fort spelet inte fungerade och gamnacken kom fram redan vid första lilla misstag. Jag har aldrig varit den som gnällt på mina lagkamrater men jag har varit otroligt bra på att såga mig själv, det speglar väl stundtals av sig även i dag.

Det jag vill komma fram till är att den attitydsförändringen som jag har gjort som spelare och person måste ha att göra med rutinen som man har fått genom åren, nu inser man att ett misstag inte betyder att hela matchen är förstörd och man inser i samma veva att det inte hjälper att koppla på gamnacken.

Det är såna egenskaper som jag är otroligt stolt av att ha kunnat utveckla genom åren då det alltid finns en risk för att man blir en "gringubbe" istället för en "mysfarbror". Man måste som spelare helt enkelt försöka komma fram till vilka egenskaper som man till laget kan kunna vara med och bidra med och sen jobba utifrån det.

Det är klart att man hellre bidrar med mål och publikfrieri men som jag skrev i början så är vi alla olika, kan man bara bidra med någon liten spetsegenskap till laget så är det mycket värt.

Vad rutin egentligen är fick ni/jag aldrig ett bra svar på i detta inlägg, det är helt enkelt för att jag inte tror att någon kan specifiera vad ordet egentligen står för.

Over and Out!

Viktig förlängning!


Mariestad har gjort klart för ytterligare ett år med den riviga och poängstarka forwarden Viktor Torstensson, genom Viktors påskrift har man nu två poängstarka kedjor att lita sig emot. Man kanske trots allt inte får räkna bort Mariestad från toppstriden då man nu fått behålla majoriteten av den trupp som man hade i allsvenskan, man ska väl egentligen då gardera sig med att säga att den truppen inte räckte särskilt långt mot tuffare motstånd.

Men allsvenskan och div 1 är två skilda världar och dom killarna som dom nu har på kontrakt är spelare som genom åren producerat bra med poäng i hockeyettan, nu har man dessutom fått ytterligare hårdhet efter ett tuft år i allsvenskan.

Nyckeln till framgångar för Mariestad ser jag i en bra start där man återvinner det självförtroende som man förmodligen tappade under fjolåret, några vinster i början ger en pånyttfödd vinnarskalle till den aning sargade truppen.

Hobbypsykologen har talat!

Over and Out!

Från A till E!


Bloggen spekulerade under förmiddagen om att en välskolad målvakt skulle byta A mot E serien, nu står det klart att så blir fallet. Klubben och spelaren vill dock att den lokala dagstidningen först ska få presentera denna nyhet och därför så avstår bloggen från att nämna varken klubben eller spelarens namn.

Over and Out!

Denna kille borde vara intressant?


Knappt att jag hann publicera mitt föregående inlägg innan det kom ut uppgifter om att två spelare lämnar Hudiksvall, den ena av dom borde vara ett intressant namn för toppklubbarna i ettan.

Tobias Sahlin, en 24-årig rightskytt som producerade 32 poäng ( 18+14) på 29 matcher under fjolåret. Jag skulle tro att han dessutom inte är särskilt dyr i drift, kan man få 18 mål för en liten peng så får det anses vara en toppeninvestering.

Först till kvarn är det som gäller!

Over and Out!

Skridskor på hyllan, nyförvärv och förlängningar!


Skridskor på hyllan:

Petter Granberg Hudiksvall ( Ett tungt beslut för klubben då Petter var en av dom ledande backarna, inte lätt att hitta en ersättare till honom. )

Nyförvärv:

Hampus Wall Härnösand till Hudiksvall ( Poängstark forward som dom kommer att få mycket nytta av. )

Andreas Palmér Väsby till Vita Hästen ( En favoritspelare hos mig, öser alltid in rikligt med poäng. Bloggen undrar om den magnifika hockeyfrillan ännu lever kvar? )

David Åslund Timrå J-20 till Arboga ( Ungdomssatsningen fortsätter för Arboga, blommar några av alla dessa ungdomar ut så kan det bli en trevlig säsong i pastejstaden. )

Carl Rosén Haninge till Trångsund ( Trånkan plockar upp denna talangfulla målvakt, tror Carl kommer att bli en succé. )

Förlängningar:

Joakim Svärdh Mörrum

Jonas Berg Trångsund

Christoffer Wallin Trångsund

Martin Ekström Trångsund

Jonas Eriksson KB 65

Jonas Ström Västervik

Joakim Tångström Kumla

Ännu har inte dagen bjudit in till några hetare förlängningar men några av dessa herrar producerade ändå bra med poäng under fjolårssäsongen. Vita Hästens värvning av Andreas Palmér är däremot ett riktigt kap, Andreas har kapacitet för att stundtals kunna dominera matcherna.

Over and Out!


Tystnadsplikt!


Även bloggen har sina begränsningar och det medför att om en spelare vill att ett möjligt klubbval ska vara hemligt så förblir det så. Bloggen skulle aldrig gå ut med något som den blivit tillsagd att hålla tyst om, en smula tråkigt men oftast är det bäst för båda parter. Börjar man tumma på såna regler så tappar man snabbt dom bra källorna som man har och det i sin tur gynnar varken er läsare eller mig personligen.

Men det kan vara kul att på hemligt sätt presentera eventuella övergångar, vi får se hur lurig jag kan vara. Förhoppningsvis så bäddar detta för mängder av spekulationer i kommentarsfältet, men det är ingen garanti på det då ni läsare faktiskt är en aning dåliga på att kommentera mina inlägg.

- Storvuxen och spelskicklig center till Asplöven?

- Spelskicklig och teknisk center till Oberliga i Tyskland? Eller blir det Gislaved, Tranås eller Mjölby?

- En bra skolad målvakt till E serien?

- En offensiv och skridskostark back till E serien?

Vilka kan detta vara?

Slutligen så måste jag bara rikta ett stort tack till er läsare då 1000-strecket har passerats tre dygn i rad i denna blogg, fantastiskt! Jag känner mig stolt, hedrad och väldigt väldigt glad över att ni ägnar några sekunder av eran dyrbara tid till att läsa denna blogg, detta var inte vad man tänkte sig den där varma junidagen när man fick för sig att starta denna sida!

Over and Out!

Tänk vad fel det kan bli!


Satt och slösurfade runt lite medans en repris mellan Chicago och Vancouver visas på Canal+. I mitt surfande så stötte jag på en artikel som gjordes på svenskafans inför seriestarten i höstas. Man listade dom tio bästa nyförvärven i den nordligaste serien och bland dessa så var jag med.
Lite komiskt är det men med facit i hand så blev nog så inte fallet då man fick respass ganska fort från metropolen Haparanda, två andraassist på sex träningsmatcher kanske inte räcker för att behålla sin plats på den listan.

Man får väl ta med sig det goda i det hela, man var iallafall upphaussad inför seriestarten. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig men det är tur att man så här i efterhand kan skratta åt det.

Länkar här nedan till artikeln, kanske finns det fler namn som inte levde upp till förväntningarna?

http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=246306

Over and Out!

Hellgren klar!


Rykterna har cirkulerat under den senaste tiden men nu står det äntligen klart, det blir Jens Hellgren som tar över efter Igor Matuschkin i Piteåbåset.
Kul att se Jens tillbaka i den Norrbottniska hockeyn igen, ska bli intressant att se vad han kan göra med det unga Piteålaget.

Over and Out!

On a hot streak!


Bloggansvarige fick i dag ytterligare ett samtal från en intresserad klubb, nu är det hela tre stycken klubbar som på ett eller annat sätt visat sitt intresse. I dag var det en anrik och klassisk förening som ägnade sina tankar åt lilla mig, man känner sig faktiskt hedrad. Givetvis är det väldigt roligt att klubbar hör av sig, det visar på att man inte är så iskall på spelarmarknaden som man själv tycker. Efter en rätt dålig säsong från min sida så kan man inte heller vänta sig att klubbarna ska stå på kö för att få sig en påskrift, så funkar trots allt arbetslivet.

Nog om mig, det händer en del mer intressanta saker i hockeyettan och det är dom vi ska lägga krut och energi på. Inga större påskrifter har väl skett i dag men en hel del intressanta kontraktsförlängningar.

- Farzad Khojasteh Väsby ( Stockholmslagen får se upp, "galningen" har bestämt sig för ytterligare ett år i dump and chase serien. Lika hatad som han är av motståndarna, lika älskad är han av sina lagkamrater. Spelar otroligt fysiskt och klart att det då och då blir ett övertramp, det får man som tränare köpa. Jag har mött Farzad många gånger, kan säga att det inte är kul att ha han jagandes i ryggen! )

- Niklas Nooni Arboga ( En bra förlängning då Niklas tar ett steg i utvecklingen varje säsong, spelade tidigare i Örebro där han inte fick särskilt mycket speltid. Gjorde en bra säsong poängmässigt i Arboga ifjol, det måste han göra även i år om Arboga ska ta en av platserna till allettan.)

- Teemu Kolehmainen Visby/Roma ( 41 poäng på 38 matcher är ett lysande facit under fjolåret, då ska ni veta att Teemu ändå är back. Jag har sagt det förut, räkna inte bort Visby/Roma. Man kan om det vill sig väl räcka ända till kvalserien denna säsong, imponerande satsning av fjolårets nykomlingar!)

Fotografernas fotograf Jens Lindmark ( www.jenslindmark.se/ ) tyckte att jag var lite väl hård i mitt inlägg om Boden tidigare, förstår om man tolkar det så. Det var väl inte tänkt som någon känga åt Boden utan mer åt stora delar av div 1 Sverige, blev tyvärr bara Boden som hamnade i skottgluggen när jag reagerade på en tidningsartikel i morse.

Det fick mig att tänka på en liten skön tävling som vi kan ha, vilket av dessa hårdsatsande lag har egentligen bäst hemsida?

www.asploven.com

www.khk.se

Vinnande klubb kanske kan belönas med en direktplats till årets allsvenska?

Over and Out!

Hyfsad värvning va?


Skåre BK ger sig nu verkligen in i jakten på allsvenskan, hur ska man annars tolka det när man nu har gjort klart med Färjestads veteranback Thomas Rhodin. Nu pratar vi klassförvärv gott folk, hyfsad back att ha tillgång till i uppspelsfasen och framförallt i powerplayspelet.

Nu kan Asplöven komma med sina bomber och Karlskrona kan komma med sina "stjärnvärvningar" bäst dom vill, Skåre har redan nu kammat hem silly seasons bästa värvning!

Over and Out!

B-O är visst klar för Boden!


Dom uppgifter bloggen hade fått om att B-O Karlsson var klar som tränare för Boden stämde alltså, man väljer alltså att först i dag gå ut i pressen med det.
 Jag ställer mig därmed frågandes till många div 1 föreningars sätt att jobba gentemot media, varför tar det sån tid innan det kommer ut till allmänheten? Titta på hur Asplöven jobbar, dom hörs och syns i media och på olika internetsidor under årets alla månader. Hockeyintresserade runt om i landet vill självklart veta vad som händer i just deras favoritklubb, då tycker jag att man som förening har en skyldighet att släppa nyheter till media så fort någonting blir klart. En annan grej är föreningarnas hemsidor, många håller en fantastisk låg nivå trots att det faktiskt är år 2009.

I samma veva som B-O Karlsson presenterades som Ulf Taavolas arvtagare så står det att backen David Berglund är klar för klubben, tacka f*n för det. Det skulle varit ute för läsning för nästan en månad sedan! Men nu tror jag inte det bara är föreningarnas fel, tror det handlar mycket om intresset från dom lokala medierna också. I Norrbotten handlar allt om Luleå, dom övriga klubbarna får helt stå åt sidan. NSD och Kuriren är faktiskt urusla på att hjälpa till med att skapa intresse kring den nordligaste ettan, håller ni inte med?

Men det här var ett sidospår och mer en allmän sågning av div 1 föreningarnas hemsidor och det sättet dom jobbar mot media på, tyvärr nu så råkade det vara Boden som hamnade lite i skottgluggen.

Nu blir det alltså en meriterad duo som tar över Boden, åtminstone om man ser till deras spelarkarriärer. B-O Karlsson/ Robert Dahlroth känns som ett bra val, förhoppningsvis så vill B-O spela en lika kreativ hockey som han spelade själv. Det känns som att Boden är en förening som andas optimist och framåtanda, i år har man dessutom stor chans att gå till allettan då även lag 4 i grundserien får vara med. Lägg därtill att Kiruna och Piteå tappar slagkraft i vinter, kan bli ett riktigt getingbo efter Asplöven.

När jag ändå sågar media en aning så är det väl lika bra att fortsätta, i samma artikel i dag så går det att läsa att div 1 A ska spela 14 grundserieomgångar innan allettan och att det bästa div 2 laget spelar i div 1:s fortsättningsserie efter jul.

Det ska bloggen göra en rättelse på, så här är tanken att det ska se ut:

- 21 grundserieomgångar, man möter varje lag 3 gånger och lagen som placerade sig bäst i fjol har fördel av en extra hemmamatch.

- 4 lag från A serien och 4 lag från B serien går till allettan, den spelas i 14 omgångar.

- Dom övriga lagen spelar en fortsättningsserie i respektive serie så att säga, ettan går till playoff. Man har alltså redan nu slagit av förfrågan om att ettan i div 2 skulle gå in i fortsättningsserien efter jul. Man gjorde det av en enkel anledning, ett lag ska inte kunna gå från tvåan till allsvenskan under en säsong.

Vill ni förresten veta hur div 1 A:s grundserie slutar? Ni som inte vill veta får blunda här nedan!

1 Asplöven
2 Piteå
3 Kiruna
4 Boden
-------------------------
5 Lycksele/Kalix
6 Lycksele/Kalix
7 Luleå Rebels
8 Clemensnäs

En aning fegt att inte tippa exakta placeringen på Lycksele och Kalix, vill avvakta ett tag och se vad lagen kan få ihop för trupper. Kanske är lite väl fegt?

Over and Out!

Kalix fortsätter att satsa!


Kalix fortsätter sin satsning mot att etablera sig i ettan, i går presenterade man Tomi Haapaniemi som sitt första nyförvärv och i eftermiddag så var det dax igen.

Kalixsonen och energiknippet Mikael Österberg vänder hemåt efter sejourer i Kiruna, Hammarby och nu senast i Asplöven. Ett kanontillskott till den unga truppen då Mikael kommer in med värdefull rutin från spel på högre nivå, dessutom får man en av seriens bäst tränade spelare att förfoga över.
I Mikael får man en riktig gnuggare som låter benen gå i byte efter byte, oöm som få och dessutom en riktig retsticka. Han lär passa perfekt in i Petter Christofferssons lagbygge, dessutom får man in en spelare med gigantiskt stort Kalixhjärta.

Mikael hälsar att försäsongsträningen hittills varit riktigt bra och använder ungefär dessa ord när han beskriver tränaren Petter Christoffersson " Jag har haft många fystränare genom åren men Petter är den överlägset bästa, han vet verkligen vad han gör".

Inte bara jag som verkar älska Petters ledarstil, det är så mycket hjärta och så mycket vilja bakom varje drag som han gör. Petter har tagit med sig sitt stora hockeyhjärta in i tränarkarriären, alla ni som sett honom spela hockey vet vad jag pratar om.

Det kom i kväll uppgifter till bloggen om att legendaren och passningsgeniet B-O Karlsson nu är klar som tränare för Boden, ett bra val i sådana fall då B-O besitter fina ledaregenskaper och dessutom ett stort hjärta för föreningen. Är det någon som kan bekräfta att han är klar?

Over and Out!

Övergångar, rykten och förlängningar!


Övergångar:

Alexander Stenström B Östersund till Vallentuna

Michael Kollar Fw Solna AIK J-20 till Vallentuna

Sam Foorozesh Fw Solna AIK J-20 till Vallentuna

Marwin Bernesjö B Sunne till Vallentuna

Viktor Åkerlund Mv Väsby till Vallentuna

Jesper Gustafsson Fw Munkfors till Sunne

Dave Lindarv B Huddinge till Olofström

Kontraktsförlängningar:

Christoffer Björklund B Tingsryd

Christopher From-Björk B Tingsryd

Jonas Westman B Vallentuna

Andreas Elofsson Fw Nybro

Jonny Ågren Fw Nybro

Andreas Holfelt B Nybro

Rykten:

Anders Söderström B Clemensnäs till Lindlöven

Viktor Edström Fw Clemensnäs till Lindlöven

Juha Matti Yli Junnila Fw Asplöven till Oskarshamn/Tingsryd

Joni Lindlöf Fw Asplöven till Frankrike

Kommentar:

Vallentuna var ute och shoppade lite bredd i dagarna, det behövs under en lång säsong. Vet att dom har tankar på att föryngra truppen då man har en väldigt bra juniorverksamhet i föreningen, målsättningen kommer nog vara att fixa nytt kontrakt utan att behöva kvala. Lindarv lämnar Huddinge för Olofström, kan bara se att han gör det för pengarna och intressets skull. Som jag sagt tidigare så är alla div 1 spelares dröm att spela i den tuffa F serien då den även oftast har välfyllda läktare.

Nybro kontrakterade i dag tre viktiga kuggar som kommer att vara en del av stommen, viktigt att få behålla dom som klarat sig bra även på den allsvenska nivån. Tingsryd får behålla spelskickliga backen Björklund och man väljer också att förlänga med store From-Björk, enligt Herr Fahlander så är det en konstig kontraktsförlängning.

Nu är det bloggen skrev tidigare i dag officiellt då man nu under eftermiddagen kunde läsa på Asplövens svenskafans sida att klubben varit i kontakt med Kirunatrion Mikael Lasu, Joel Fredriksson och Joakim Fredriksson.
Samtidigt så ryktas både Joni Lindlöf och Juha Matti Yli Junnila vara på väg ifrån klubben, vad som händer för dom återstår att se.

I en tidigare rapportering här i bloggen så ryktades Boden vara ute efter Clemensnäs Viktor Edström, nu ger sig även Lindlöven in i jakten. Anders Söderström kommer förmodligen att hamna där då tjejen hans har fått ett fint kontraktsförslag från Volleybollaget i samhället, en bra backförstärkning för Lindlöven då dom får en spelskicklig och rutinerad Söderström in i truppen.

Over and Out!

Blir Rundblad näste man att lämna?


Enligt vad bloggen erfarar så har en toppklubb i ettan visat sitt intresse för Lyckseles spelskickliga back Peter Rundblad som svarade för fina 20 poäng ( 5+15 ) under säsongen som gick. Vi får för Peters skull även om det är tråkigt för Lycksele hoppas att parterna skall komma överens då detta är ett steg i rätt riktning i hans karriär.

Lycksele kan alltså inom några dagar tappa två av sina poängstarkaste killar då forwarden Johan Lindström i dag valde att skriva på för Piteå, tunga tapp som inte blir alltför lätta att ersätta.
Som jag har förstått det så pratar klubben just nu med en hel del olika spelare som man hoppas kunna knyta till sig, några av dom affärerna lär man säkerligen ro i hamn.

Det är en nödvändighet om klubben ska fortsätta att utvecklas och bli ett stabilt div 1 lag, detta tror jag dock att man kommer att lösa galant!

Over and Out!

Piteå bygger vidare!


Efter att Piteå tappat två av sina stora stjärnor till Asplöven så såg det en aning mörkt ut för deras lagbygge, men nu är man återigen med på banan. Man har i dagarna lyckats förlänga kontrakten med både Fredrik Edlund och Johannes Westring, två spelare som kanske underpresterade en aning under fjolårssäsongen. Trots det så var man tongivande spelare i den norra ettan och man kommer säkerligen göra en betydligt bättre säsong denna gång då man genom förlusterna av Lundqvist och Lundberg förmodligen kommer att få ta mer ansvar.

Det står även klart att man nu lyckats knyta till sig både Lyckseles Johan Lindström och Ulricehamns Mattias Backman, den sistnämde är bördig från regionen då han har Arvidsjaur som moderklubb.

Att Mattias är en stor och stark back får man räkna med då han väger in på hela 101 kg fördelade på 199 cm. Räkna inte med några större offensiva konster från denne back då hans främsta egenskaper ligger i det offensiva spelet.

Johan har jag kamperat med under säsongens gång och har därför full koll på vad denna kille är kapabel till. Han säger själv att han inte hade någon supersäsong spelmässigt men var trots det bra med i poängproduktionen. En teknisk och klok spelare som alltid ligger rätt i banan, offensivt lagd men är trots det otroligt bra i boxplay. Kan han utveckla sitt fysiska spel och ta för sig mera ute på banan så ligger en framgångsrik karriär honom om fötterna, otroligt utvecklingsbar och redan nu en bra spelare med div 1 mått mätt.

Johans egna ord om övergången

" Det ska bli riktigt skoj och det känns som det ultimata steget i karriären"I dag var det Asplövens tränare Freddy Lindfors som hörde av sig till mig och frågade lite om samma spelare som ordförande Magnus Lehto tidigare i veckan frågade om. Vi får nu se om det blir en värvning av denna spelskickliga och storväxta center, tror han skulle passa bra in i Freddys lagbygge.

Det har annars varit ganska lugnt med rykten om Asplöven, i går så fick jag dock reda på att dom har visat intresse för Kirunatrion Mikael Lasu, Joel Fredriksson och Joakim Fredriksson. Vad detta innebär och hur långt man kommit i diskussionerna med trion har jag däremot ingen större koll på, däremot så borde deras spelsätt passa bra in i Freddys sätt att spela hockey.

Over and Out!


Ellerstad till Hästen?


Sebastian Ellerstad som under fjolåret var nära att avancera till allsvenskan med sitt Tingsryd ser av allt att döma ut att hamna i Vita Hästen.
Tingryd blir det då inte då man i Norrköpings tidningar kan läsa denna sågning av bygden. 

" Det var inte ens en by...jag vet inte vad det kan kallas. Jag hade inget jobb heller och satt mest och spelade tv-spel hela dagarna. Så kan man inte ha det "

Det skulle väl ha passat dig bra Maccen?

Skön kommentar och uppbrottet från Tingsryd verkar ha varit ömsesidigt!

Fotnot: Maccen är smeknamnet på Kirunacentern Mikael Lasu.

Over and Out!

Tomi klar och Filip avskriven!


- Precis som bloggen hade fått information om så blev målvakten Tomi Haapaniemi i går klar för Kalix, en bra värvning och ett steg i rätt riktning för klubben.

- Bloggen skrev tidigare i våras om att Mariestadspelaren Filip Thörnqvist kanske var på g till Asplöven, så blir det inte då han nu har kritat på för ännu ett år med Mariestad.

- Fysiske forwarden Niklas Billman lämnar Surahammar, ny klubbadress blir topplaget Enköping.

- Nyblivna div 1 laget ÖSK Hockey värvar från "storklubben" Barcelona då man hämtar hem Örnsköldsvikfödde Jonas Norberg. En bra värvning då Jonas genom åren producerat bra med poäng, han kan även titulera sig Spansk mästare.

Over and Out!

Kalix första nyförvärv i hamn eller?


Enligt dom rapporterna som bloggen fick i morse så skulle Kalix i dag kl 12.00 presentera sitt första nyförvärv, om det nu stämmer kan inte bloggen svara på. Men om rapporterna däremot stämmer så ska då Luleå Rebels finske burväktare Tomi Haapaniemi vara klar för Kalix. En reaktionssnabb och smidig målvakt med en otroligt snabb och säker plockhandske som säkerligen kommer bli en bra läromästare åt dom två unga målvakter som man redan har.

Någon som kan bekräfta att så nu är fallet? Jag är dock ganska övertygad om att det är så då bloggen sitter på en mycket bra källa beträffande vad som händer och sker inom hockeyn i den regionen.

Några andra små notiser:

- Arboga verkar satsa ungt i år, man gjorde i dag klart med inte mindre än 7 stycken spelare som under fjolåret spelade J-20 hockey.

- Asplövens sportchef Magnus Lehto ringde i dag och hörde sig för om en spelare, går han efter mina referenser så lär han nog hosta upp vad som krävs för att knyta till sig denna kille.

- För min egen del så hörde faktiskt en klubb av sig i veckan, det går sakta men säkert framåt.

- Silly season har under dom senaste dagarna vaknat, bättre sent än aldrig.

Slutligen får jag återigen rikta ett stort tack till den trevliga damen från Stockholmsområdet, hon hörde nämligen av sig i dag igen. Mycket trevlig och mycket intresserad av sporten, vi hörs väl snart igen?

Over and Out!

Andreas Berglund klar!


Enligt Västerbottens folkblad står det nu helt klart att det blir den 29-årige Skellefteåsonen Andreas Berglund som tar över tränarsysslan i Lycksele SK efter avgående Lars Molin. På meritlistan finns en finalplats med Västerbottens TV-pucklag och han har precis lagt en fin säsong med Södertäljes J-18 lag till handlingarna.

Andreas får nu för första gången chansen att leda ett seniorlag och vi kan vänta oss att få träffa en tränare som brinner för sporten, ambitionen och viljan kommer det absolut inte vara något fel på. Belackare kommer säkerligen att mena på att det är stor skillnad att jobba med juniorer och seniorer och att Andreas på så sätt är ett oprövat kort, bloggen tror dock att han kommer att göra ett strålande jobb.

Nån gång måste vara första gången och har man bara den glöden och den ambitionen som Andreas har så kommer det att gå bra, ett bra jobb kan jag nästan garantera att han kommer att göra.

Vi hälsar Andreas välkommen till världmetropolen Lycksele, glöm ej långkalsonger då Tannens ishall kan bli en aning kylig under vinterhalvåret!

Over and Out!

Lite små notiser!


- Kalix kallar till presskonferens i dag kl 12.00, bloggen vet vad dom kommer att presentera. Får tyvärr inte gå ut med något förrän efter kl 14.00, givetvis så kommer bloggen att hålla det avtalet. Det jag kan säga är att det är ett bra förvärv, kanske inte så namnkunnig men helt klart en kille som man kommer att ha nytta av.

- Mike Rådde och Karlskrona går skilda vägar, lutar åt att han nu hamnar i Skåne eller Danmark då sambon sökt in på skola.

- Backen Tobias Gyllenhammar byter Arboga mot Västervik, tror Västervik kan bli slagkraftiga i vinter.

- Målvakten Henrik Strömberg byter tvåan mot ettan då han går från Värnamo till Gislaved. Bloggen borde veta vem det är då han har mängder med säsonger i Vännäs respektive Teg, kanske har man fått stänka en balja eller två på honom under åren?

- Forwarden Joakim Molin lämnar Södertäljes J-20 för Visby/Roma, 38 poäng på 40 matcher i superelit är ett mycket bra facit. Jag har sagt det förut, Visby/Roma kan bli livsfarliga!

Slutligen så upplyste Kapten Törmä mig om att jag minsann hade missat en rolig sekvens under åren med Mats "Fjeppa" Fjellborg. Det var en spelare som skadade hälen och Mats skulle ringa sin bror som är sjukgymnast i Umeå, Mats vänder sig då till "Walle" och frågar " Har du numret till brorsan?" Typiskt "Fjeppa" !

Over and Out!

"Vadde" förlänger!


Halmstad Hockey fortsätter att signa upp den trupp som i våras tog steget upp i ettan, man kommer att helt förlita sig på att den truppen håller för spel även denna säsong. I går så var det min gode vän Vadim Matitsyns tur att skriva på för nästkommande säsong, det visar på att klubben har uppskattat hans oömma och uppoffrande spelstil. Det ska bli kul att se vad "Vadde" kan göra i ettan, sin senaste sejour i divisionen blev tyvärr ett evigt bänknötande då han representerade Linden Hockey. Detta visar dock att Halmstad tror mycket på sin Lettiske anfallare och förhoppningsvis så innebär det att chanserna till spel ökar drastiskt, det är denna laglojale kille värd.

I övrigt så ställer jag mig frågandes till Halmstads satsning, visst att dom har det tungt ekonomiskt och visst att dom har konkursen som ligger och gnager i minnet. Men när dom väl har tagit sig upp igen, är det inte då viktigt att hålla sig kvar? Visst att dom hade en stark trupp i tvåan och visst att dom lekte hem kvalet men det är ändå en oerhörd skillnad under en lång säsong mellan divisionerna. Hur reagerar truppen om dom börjar med några förluster? Det är ingenting dom är vana med då dom under fjolåret lekte hem dom flesta matcherna.

Nu har en fågel viskat i mitt öra att dom ska förstärka upp truppen med några etablerade spelare som kan krydda upp den starka stomme som dom hoppas att dom redan har. Man har säkert en del pengar att röra sig med beträffande dom värvningarna och dom kommer säkert att som deras ambition är hitta spelare med erfarenhet från allsvenskt spel.

Vi får väl se när vi summerar säsongen om det var ett bra val att förlita sig på fjolårstruppen eller inte, en sak som är säker är att kontinutet aldrig är fel. Men i slutändan slår ändå alltid klass kontinutet så blir en tuff uppgift för denna hungriga nykomling.

Over and Out!

Varför sitter vissa kvar i minnet?


Man har under karriärens gång stött på en hel del fantastiska ledare och tränare, men varför etsar sig vissa kvar i ens minne? Det är inte varken dom bästa eller sämsta som man kommer ihåg utan snarare dom som sticker ut på ett eller annat sätt. Dom som just nu ligger närmast i mitt minne är dessa, ursäktar mig redan för om jag missar någon som egentligen borde vara med i detta inlägg. Eller vi säger så här, här kommer ett urval av ledare och tränare som har berört mig. "Stigge" Karlsson får däremot stå åt sidan denna gång, du vet vad du har betytt för mig.

Mats "Fjeppa" Fjellborg

Vilken lirare alltså, hade äran att ha " Fjeppa " som fystränare under några säsonger. Dessutom så var han andrecoach under min senaste säsong hemma i Kiruna. Älskar att diskutera och älskar att använda sig av sköna uttryck. Vem minns inte " Ap-Ap-Ap Robban, bakom linjen" !

Peter " Challe" Kangas

Kom in som en frisk fläkt under våra äldre pojkår, en glädjespridare som älskade skivstänger och gym. Fick chansen att hålla i en berömd uppvärmning under en cup vi var på. Uppvärmda blev vi men vi fick tyvärr spela hela cupen med träningsvärk i låren efter "Challes" alla grodhopp!

Toni "Uni" Hietala

Kom också in under dom äldre pojkåren, hade dessutom "Uni" under min första A-jun säsong. Otroligt hockeykunnig och brann verkligen för sin uppgift, synd att han inte gav tränaryrket en större chans.

Olle Gerström

Materialförvaltare under pojkåren, älskade att prata ryska när vi var ute på resorna. En glädjespridare som jag än i dag undrar om han verkligen kunde ryska, var det bara ett påhitt?

Yngvar "Yngo" Söderström

Statistikguru och materialförvaltare under min Vallentunatid, här snackar vi hockeyhjärta. Allt du ville veta hade "Yngo" svar på oavsett om det handlade om hans första golfrunda eller vem som hade slagit mest icing i Vallentunas historia.

Roberth Sirberg

Vilken legend, kommentarer överflödiga. Alla vi som någon gång har haft "Robban" som tränare vet vad jag talar om, snacka om glädjespridare. Många kanske inte för stunden uppskattade hans ledarskap men avtryck har han nog lämnat i alla han har haft att göra med.

Torsten Fors

"Nej" och "det är slut i hela Europa" är dom vanligaste kommentarerna från denna materialare, Kiruna ska skatta sig lyckliga att ha en stressad Torsten vid sin sida. Oftast ganska negativ men trots det så sprider han glädje, en klippa helt enkelt.

Andreas Haara

Jobbade med honom under en vecka på hockeyskolan i somras, han lyckades ändå beröra. En otrolig passion för hockeyn och ungdomarna i Haparanda ska skatta sig lyckliga över att ha honom i sin ishall. Den dagen jag blir förälder och ungdomstränare så kommer Andreas sätt att vara spegla av sig på mitt ledarskap. Blir jag bara hälften så bra så kommer då jag vara nöjd! Tyvärr så blev min sejour i Haparanda lite väl kort, grämer mig över att jag inte hann lära känna dig bättre Andreas!

Som ni ser så är det en del som har berört en genom åren, då ska ni ändå tänka på detta absolut inte är alla som egentligen skulle vara värd att få lite cred. Jag har glömt en hel del och framförallt så skulle jag fått skriva hela natten om jag skulle skriva om alla.

Bara att möta nya människor och förebilder är en stark drivkraft för att fortsätta med hockeyn, den har redan nu gett en så otroligt mycket. Den dagen jag bestämmer mig för att lägga ner min aktiva karriär så ska jag betala tillbaka till sporten som jag älskar, eller inte direkt kanske då jag till en början tänkte mig bli en respekterad tränare på en hög nivå. Men efter det så ska jag betala tillbaka till alla dom hockeyungdomar som finns, dom är värd att få gå samma skola som jag har fått gå. Förhoppningsvis så utvecklas dom lite bättre av den skolan så att dom i framtiden kan tjäna stora pengar på sin hockey, det kommer att bli min uppgift att ge dom dessa förutsättningar!

Over and Out!

Det ser bra ut på en del håll!


Om man skummar igenom ettans alla trupper så kan man se en stor skillnad i hur många kontrakterade spelare lagen har, mann har helt enkelt hunnit olika långt i sina förberedelser. En annan aspekt av det hela är att eliteprospects kanske inte fått uppgifter om kontraktsförlängningar etc då många klubbar i just ettan emellanåt är otroligt dåliga på att marknadsföra sig och synas i pressen.

Att man redan nu nästan är klar med sitt lagbygge underlättar givetvis en hel del, då kan man lägga allt krut på att kanske hitta den där riktiga spetsspelaren som man vill krydda truppen med. Men bara för att man har många på kontrakt redan nu så innebär inte det att man även står sig starka till hösten, det handlar ändå i slutändan om vad man har för kvalité på truppen. Titta bara på hur Asplöven jobbar, man har nästan aldrig mer än 5-6 gubbar klara denna tid på året men har trots det tagit sig till allsvenskt kval under dom två senaste säsongerna.

I vissa trupper så tycker jag mig redan nu börja se åt vilket håll det är på väg, några klubbar har det faktiskt ganska gott ställt redan nu.

Tre klubbar som jag redan tidigare skrivit ser starka ut är givetvis Karlskrona, Tingsryd och Skövde, dom ordar jag inte desto mer om i detta inlägg. Tänkte däremot titta på några lag som man kan sätta lite skrällvarning på!

Borlänge

Målvaktssidan är intakt, två unga och utvecklingsbara målvakter som säkerligen tar ytterligare ett steg i vinter. Kan man signa upp spelskickliga backen Johannes Lundqvist och poängmaskinen Daniel Eklund så är stommen i princip intakt. Om Tingryds Anders Lövdahl vänder hemåt och man kan få in någon stabil back så kan det bära långt, ifjol räckte det till playoff. Backsidan är den som det måste sättas prio på när det gäller värvningar då den under fjolåret var en aning skakig, har dock redan nu fått in en stabil back i Hedemoras Joakim Norin.

Östersund

En ung trupp som man måste krydda med rutin, lyckas man med det så är man garanterat med och slåss om en playoffplats då både Kiruna och Piteå kommer att tappa i slagkraft. Om jag förstått det rätt så står nya hallen klar till hösten 2010, dom spelare som vill vara med om det måste prestera i år. Man har gjort en intressant värvning i Näldens Johan Jönsson, gäller att han fortsätter producera om drömmen om playoff ska leva.

Pantern

Redan nu har man 19 spelare på kontrakt, kan man krydda med någon toppspelare så ser det onekligen bra ut. Det ska bli kul att se vad Malmöförvärvet Jacob Gustafsson kan uträtta på denna nivå, bloggen tror på succé. Man har fått behålla viktige målvakten Oskar Alsenfelt som under fjolåret stod för en fantastisk säsong, allettan känns redan nu givet trots spel i landets bästa serie. Ja eller " lilla allsvenskan " som den så gärna vill kallas!

Skåre

Talangfabriken kommer att stå sig starka även i år, man har redan nu en trupp som kommer att vara med och slåss om dom främsta positionerna. Man kommer garanterat att få låna spelare av Färjestad under säsongen, bli inte förvånade om vi får se Skåre upprepa fjolårets succésäsong.

Tranås

Står sig alltid starka och vi lär garanterat återse dom i allettan. Får behålla viktiga kuggar som Johan Ström och Jonas Lund, otroligt viktigt att man inför denna säsong får behålla sina stomspelare.

Mjölby

Gjorde en hyfsad debutsäsong i ettan och lär bli ännu starkare i år, kanske kan man nu på allvar vara med och hota dom etablerade lagen. Det lär inte räcka till en framtida kvalserie men att vi återser dom i playoff känns inte alls omöjligt, kan man ta ett steg längre i år mån tro?

Det var lite uppdateringar om lag som inte tillhör den absoluta toppen men som garanterat kommer att vara med och slåss om playoffplatserna. Nu har jag inte tagit med lag som Vita Hästen och Enköping av den enkla anledning att trupperna just nu inte går att bedöma, självklart kommer dom att vara med långt framme även i år!

Over and Out!

Till fundersam!


Det kom in en kommentar där man undrade om hur läget i Lycksele ser ut just nu, kom då på mig själv att det var längesedan som jag uppdaterade läget. Så här nedan följer en rapport om hur läget ser ut just nu, inga större under har väl direkt skett.

- Klubben och Lars Molin har i samförstånd valt att gå skilda vägar.

- En extern person har på uppdrag åt klubben haft individuella samtal med samtliga från fjolårstruppen, samtalen handlade till stor del om hur vi spelare ser på framtiden.

- Skellefteåsonen Andreas Berglund blir förhoppningsvis snart klar som tränare för klubben, han har bland annat varit verksam i Västerbottens TV-pucklag och Södertäljes J-18.

- Vi är cirka 14 stycken som tre dagar i veckan tränar gemensamt, dom övriga passen körs på egen hand.

Det var lägeskollen det, inte så mycket nytt med andra ord men samtidigt så tycker jag att det efter mötet med den externa personen blev en positivare atmosfär bland oss från fjolårstruppen. Så illa som det först lät är det inte och det kommer att bli en satsning för att etablera sig på allvar i ettan. Dock så kommer lönerna precis som i övriga div 1 Sverige att sjunka!

Over and Out!

Div 1:s bästa arenor/hallar!


När skrivtorkan är total och när div 1 klubbarna sitter och väntar på räntorna man får av dom pengar man har på banken så finns det alltid en räddningsplanka att ta fram, listorna!
Livlinornas livlinor kan man kalla dom då dom går att göra i alla dess slag, i dag så tar vi fram en klassisk arenalista.

1 Telenor Arena Karlskrona

Det börjar bli tjatigt det här med att alltid ha Karlskrona på förstaplats, men man kan inte undgå fakta.  Karlskrona regerar vare sig det handlar om arena eller fystränare. Ett relativt nybyggt sportkomplex med en magnifik hockeyarena som det stora flaggskeppet, dessutom alltid festligt, folkligt och nästintill fullsatt.

2 Himmelstalundshallen Norrköping

Vita Hästens hemmaborg andas kultur och tradition, dessutom otroligt vacker trots ganska många år på nacken. Tyvärr så lyckas man sällan locka någon större publik till matcherna, skulle vara kul att se vad hallen går för om den är fullsatt.

3 LF Arena Piteå

Tyvärr allt som oftast folktom, själva arenan är värd ett bättre öde. Även denna är relativt nybyggd och har en mysig interiör, även ett extra plus till den snygga entrén. Som spelare så har den allt man kan önska sig. Bra värme, fint gym och stora och rymliga omklädningsrum. Helt klart en topparena, hade man lyckats locka folk till matcherna så hade vi återsett den på plats ett på denna lista.

4 Dackehallen Tingsryd

Även detta en klassisk arena som det sitter kultur och tradition i, absolut ingen toppmodern hall men traditionens makter väger tungt. En fullsatt Dackehall blir som en kokande gryta, som hemmaspelare måste det vara en fantastisk känsla att glida ut i hemmaborgen.

5 Lombiahallen Kiruna

En hall som måste med på en sån här lista trots att man ofta har svårt att uppskatta saker som man redan har. Jag har haft förmånen att få växa upp i detta hockeysamhälle och jag har också haft förmånen att från publikplats skildra klassiska händelser i denna legendariska hall. Hallen andas kultur och framgång, alla vi som var på plats den gången i gamla allsvenskan när Kiruna slog Boden vet vad jag talar om. Tyvärr så lyckas man inte nuförtiden uppnå den inramningen och den hatkärleken till sina motståndare, trots det så har man genom en hockeybar och diverse renoveringar lyckats fräscha upp hallen.

Over and Out!

Kan detta vara något av intresse?


För tredje året i rad så annordnar byn Glommersträsk en inlinesturnering, för oss uppe i norr så borde det väl vara en självklarhet att sätta ihop ett lag och besöka denna festdag. Genom åren så har det varit en hel del profiler med i dom olika lagen och spelkvalitén sägs vara riktigt hög. För bloggansvarige så lär detta bli en tuff uppgift då han i ärlighetens namn aldrig har stått på ett par inlines!

Länkar här nedan till turneringssidan, in och anmäl era lag redan nu! 18/7 går turneringen av stapeln, be there!

http://www.laget.se/glommersinlines/start.html

Over and Out!

Massflykt?


I Kiruna har man precis som bland många andra div 1 klubbar under den senaste säsongen haft en sjukt hög lönebudget, i finanskrisen spår så är det nu omöjligt att behålla dessa skyhöga ersättningar. Det i sin tur medför att många spelare ser sig om efter nya klubbadresser då dom inte vill gå med på lönesänkningar på upp till 75 %. Man hoppas helt enkelt på att gräset ska vara grönare på andra sidan, tyvärr så kan bloggen meddela att så inte kommer att vara fallet.

Det är bara toppspelarna i div 1 Sverige som kommer att kunna tjäna pengar och har du då spelat i den nordligaste serien så står man tyvärr inte högt i kurs då den inte rankas särskilt högt av hockeyintresserade i södern. Men trots det så sa en källa till mig i dag att han hade räknat ut att 14 spelare kan komma att lämna, oerhört tragiskt om så skulle vara fallet då man under dom senaste två åren har börjat på något som i framtiden hade kunnat bli allsvenskan.

Sitter här och funder på vilka som kan tänkas lämna, dessa är dom jag kan tänka mig.

- David Berglund klar för Boden
-Tobias Fredriksson klar för Hudiksvall
- Henrik Bergenström
- Fredrik Alcén
- Oscar Molin
- Joel Asp
- Mikael Lasu
- Simon Esseryd
- Magnus Sandström
- Kim Sunna
- Philip Kemi
- Robin Westlin
- Joel Fredriksson
- Emil Jakobsson ( Spelade dock sista delen av säsongen med J-20 )

Det är 14 spelare det, min källa hade rätt!

Lägg därtill att två av landets mest talangfulla 93:or Anton Tano och Oscar Fredriksson lämnar för hockeygymnasiet i Skellefteå, den framtiden som nyss såg så ljus ut har nu mörknat betänkligt.

Kan vi prata kris i Kiruna? Kanske svarar bloggen på det då det inte är lätt att ersätta många av dessa pjäser, man får dessutom svårt att locka till sig spelare när man inte har särskilt mycket pengar att erbjuda. Kiruna står sig dock alltid stark och kommer helt säkert vara ett lag för allettan, så någon större skilland lär det inte bli. Profillösare möjligen men man kommer säkert summera även årets säsong som godkänd men inte mer!

Over and Out!

I väntans tider!


Vi har nu tagit oss några dagar in i Maj månad och det innebär att det i dag är ungefär tre månader kvar tills det återigen är dax för ispremiär. Har ni märkt att tiden går fortare ju äldre man blir? Förut så kändes försäsongsträningen som en livslång period, man slet och slet men slut verkade den aldrig ta. Nu däremot så hinner den knappt börja innan det är återigen är dax att byta bort löparskorna mot skridskorna.

Så tre månader går fort och givetvis hade det känts betydligt bättre om man redan nu hade vetat vart man ska spela till hösten. I fjol var första gången som jag hade klart något i god tid och det gjorde att man lugnt och stilla kunde sätta sitt fokus på det som skulle komma. Nu blev det ändå inte som det var tänkt i och med att det bara blev några få veckor i Asplöven och Haparanda, men det var ändå skönt att ha någonting "klart" så pass tidigt.

Rent praktiskt så underlättar det självklart att kunna ha lite framförhållning, man kan säga upp lägenheten i god tid och meddela sitt eventuella jobb om att man ska flytta.

Den här försäsongen verkar bli dom andra lik, sätter dock mina förhoppningar om att det inte ska bli som när jag skrev på för Falun. Då blev allt klart på fredagen innan måndagens ispremiär, jag packade under fredagen och lördagen för att på söndagen sätta mig i bilen och köra dom 123 milen mellan Kiruna och Falun. Ingenting var egentligen klart, hade ingenstans att bo och ingenting att göra på dagarna. Men det blev trots det väldigt lyckat då jag hade två fantastiska år i Falun, både hockeyn och det sociala fungerade fantastiskt bra.

Jag skulle dock ljuga om jag sa att jag inte började bli lite stressad över hösten då jag i ärlighetens namn endast har hört något från en klubb. Det var ett smickrande erbjudande om att bli spelande tränare i en klubb hemmahörandes i div 2, det är otroligt smickrande att bli tillfrågad om tränarrollen men tycker att jag ännu har mycket kvar att ge som spelare. Självklart kommer jag i framtiden testa på tränaryrket då att jobba med människor och framförallt att jobba med hockey ligger mig varmt om hjärtat. Visste ni förresten att i mitt snart tioåriga arbetsliv så har jag alltid jobbat med barn, ungdomar eller människor med särskilda behov? Nu ljög jag, jag var faktiskt två veckor på frysföretaget Polarica när jag spelade i Asplöven första gången!

Nu får det börja hända något på hockeyfronten, vill ha någonting klart så snart som möjligt. Jag är dock inte ensam om att vara kontraktslös bland oss div 1 spelare, många lag som har i stort sett hela trupperna kvar att fylla.

Nu fick ni läsa ett inlägg om mig själv kära läsare, det är inte ofta det händer. Får ni mot förmodan läsa något så brukar jag skriva om mig själv i negativ bemärkelse, har otroligt svårt för att lyfta fram mig själv.

Egentligen ett ganska meningslöst inlägg men kände att det kliade i skrivarfingrarna, hoppas ni har överseende med det!

Over and Out!

Bra värvning Tingsryd!


Det är i div 1 F som det händer saker denna silly season, eller kanske ska vi säga "lilla allsvenskan" som klubbarna där nere gärna vill kalla sin serie. Utan att göra någon större efterforskning så vill nog bloggen påstå att det är ett litet väl kaxigt uttryck att använda sig av då man under den senaste tioårsperioden inte fått upp särskilt många lag i allsvenskan. Ser man däremot till intresse, jämnhet och spelarbudget så råder det ingen tvekan, div 1 F är landets överlägset mest intressanta div 1 serie.

Jag som aktiv div 1 spelare skulle inte tveka en sekund om ett lag från den regionen skulle höra av sig och jag tror inte heller att jag är den enda som känner så. "Lilla allsvenskan" regerar, så är det bara!

Tingsryd har efter kvalseriedebaclet koncentrerat sig på att behålla dom spelare som man vill behålla, spelare som Sebastian Ellerstad, Anders Lövdahl och Johan Thelin har man alltså släppt med fri vilja. Johan lägger visst av och satsar på en tränarkarriär, Sebastian har jag ingen aning om men tippar på att han flyttar hem till Stockholm och Anders skulle jag sätta mina pengar på att han åter kommer tillbaka till Borlänge.

I går var dock Tingsryd ute och handlade, man hämtar in attityd, intensitet och ungdomlig entusiasm från Uppsalaklubben Almtuna. 19 årige Victor Rollin-Carlsson står det på kvittot, en otroligt utvecklingsbar center som man kommer att ha stor nytta av. Ett framtidsnamn helt klart och en sund och bra värvning från Smålänningarnas sida, förmodligen inte alltför dyr heller vilket man säkerligen också gillar från Tingsryds sida.
Om inte Victor drabbas av storstadshemlängtan så kommer detta bli en lyckad värvning och en bra pjäs att ha i jakten på allsvenskan, lyckas inte den jakten så får man gotta sig med att man trots allt spelar i det som i folkmun kallas "lilla allsvenskan". Inte fy skam det heller!

Saxade detta från Vita Hästens svenskafans sida:

Låt Hästen Stegra


Nu har alla chansen att sponsra Hästen.


 

Gör slag i saken, Hjälp Hästen på vägen mot Allsvenskan.
Visa att du är ett riktigt fan, köp en häftigt tröja för 300 kronor.
Vinsten går oavkortat till nya spelare.
Beställning sker genom att betala in pengarna på postgiro 5885-1924.
Skriv namn,telefonnummer och och storlek.
Sista beställning 15 juni.
Text på tröja blir "Låt Hästen Stegra"
Bild på tröja kommer inom kort.

Beställda just nu:

7 st

Känns en aning kopierat va? Tror det var något annat lag som nyss avslutade sin tröjförsäljning?

Over and Out!

Publiklyftet -09


1045 tröjor, sug på den ni kära läsare. Det var exakt så många tröjor som Karlskrona sålde i projektet "Publiklyftet -09", det inbringade en summa av 313500 kronor som nu kommer att spenderas på antingen den befintliga spelartruppen eller på en drömvärvning. Vi får verkligen hoppas att pengarna används till en drömvärvning, men vad kan man egentligen lyckas värva med dom pengarna?

Låt oss säga att du skriver ett 8 månaders kontrakt med en svensk spelare, då har du 39187,50 kronor att spendera på honom i månaden. Lägg då till att man som klubb ska betala sociala avgifter och såna saker för spelaren och att spelaren i sin tur kommer att få skatta bort en hel del. Det blir då inte så himla mycket pengar kvar till spelaren, det borde innebära att dom pengarna faktiskt inte räcker till någon drömvärvning. Eller är det bloggen som är helt ute och cyklar nu?

Låt oss säga att man tar in en spelare från utlandet och ger honom ett artistkontrakt på 6 månader, då har man helt plötsligt 52250 kronor att spendera på honom i månaden. Spelare och klubb betalar även mindre skatt när man har en spelare på artistkontrakt, helt plötsligt så känns genom en sån här lösning en drömvärvning möjlig.

Låt oss säga att man är iskall och väntar ända tills strax innan deadline innan man värvar, då ger man spelaren i fråga ett kontrakt på endast 3 månader. Då har man helt enkelt 104500 kronor att spendera på honom i månaden, när man ser den summan så kan man väl börja snacka om drömvärvning?

Vilken strategi kommer då Karlskrona att välja? Bloggen får för sig att Karlskrona är en sund klubb där man värderar lagbygge mer än stjärnvärvningar, därför tippar jag att man kommer använda sig av strategi nummer ett.

Förresten, vem köpte tröja nummer 1027 i "Publiklyftet -09"?

Over and Out!

RSS 2.0