B-O är visst klar för Boden!


Dom uppgifter bloggen hade fått om att B-O Karlsson var klar som tränare för Boden stämde alltså, man väljer alltså att först i dag gå ut i pressen med det.
 Jag ställer mig därmed frågandes till många div 1 föreningars sätt att jobba gentemot media, varför tar det sån tid innan det kommer ut till allmänheten? Titta på hur Asplöven jobbar, dom hörs och syns i media och på olika internetsidor under årets alla månader. Hockeyintresserade runt om i landet vill självklart veta vad som händer i just deras favoritklubb, då tycker jag att man som förening har en skyldighet att släppa nyheter till media så fort någonting blir klart. En annan grej är föreningarnas hemsidor, många håller en fantastisk låg nivå trots att det faktiskt är år 2009.

I samma veva som B-O Karlsson presenterades som Ulf Taavolas arvtagare så står det att backen David Berglund är klar för klubben, tacka f*n för det. Det skulle varit ute för läsning för nästan en månad sedan! Men nu tror jag inte det bara är föreningarnas fel, tror det handlar mycket om intresset från dom lokala medierna också. I Norrbotten handlar allt om Luleå, dom övriga klubbarna får helt stå åt sidan. NSD och Kuriren är faktiskt urusla på att hjälpa till med att skapa intresse kring den nordligaste ettan, håller ni inte med?

Men det här var ett sidospår och mer en allmän sågning av div 1 föreningarnas hemsidor och det sättet dom jobbar mot media på, tyvärr nu så råkade det vara Boden som hamnade lite i skottgluggen.

Nu blir det alltså en meriterad duo som tar över Boden, åtminstone om man ser till deras spelarkarriärer. B-O Karlsson/ Robert Dahlroth känns som ett bra val, förhoppningsvis så vill B-O spela en lika kreativ hockey som han spelade själv. Det känns som att Boden är en förening som andas optimist och framåtanda, i år har man dessutom stor chans att gå till allettan då även lag 4 i grundserien får vara med. Lägg därtill att Kiruna och Piteå tappar slagkraft i vinter, kan bli ett riktigt getingbo efter Asplöven.

När jag ändå sågar media en aning så är det väl lika bra att fortsätta, i samma artikel i dag så går det att läsa att div 1 A ska spela 14 grundserieomgångar innan allettan och att det bästa div 2 laget spelar i div 1:s fortsättningsserie efter jul.

Det ska bloggen göra en rättelse på, så här är tanken att det ska se ut:

- 21 grundserieomgångar, man möter varje lag 3 gånger och lagen som placerade sig bäst i fjol har fördel av en extra hemmamatch.

- 4 lag från A serien och 4 lag från B serien går till allettan, den spelas i 14 omgångar.

- Dom övriga lagen spelar en fortsättningsserie i respektive serie så att säga, ettan går till playoff. Man har alltså redan nu slagit av förfrågan om att ettan i div 2 skulle gå in i fortsättningsserien efter jul. Man gjorde det av en enkel anledning, ett lag ska inte kunna gå från tvåan till allsvenskan under en säsong.

Vill ni förresten veta hur div 1 A:s grundserie slutar? Ni som inte vill veta får blunda här nedan!

1 Asplöven
2 Piteå
3 Kiruna
4 Boden
-------------------------
5 Lycksele/Kalix
6 Lycksele/Kalix
7 Luleå Rebels
8 Clemensnäs

En aning fegt att inte tippa exakta placeringen på Lycksele och Kalix, vill avvakta ett tag och se vad lagen kan få ihop för trupper. Kanske är lite väl fegt?

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Jens

Tycker väl ändå att man i BHF är ganska hyfsade på att informera när någonting händer. Att du hör att någon är klar och presenterar det på bloggen är en sak, men att kunna presentera någon som klar på en förenings hemsida är lite annat än att skriva någon som klar i en tidning eller på en blogg. Se bara på Luleå Rebels som gick ut på sin hemsida med att Tomi Haapaniemi var klar för dem på sin hemsida, nu tillhör han Kalix.



Nu vet jag inte exakt vad som gäller i dessa fall, men B-O Karlsson blev iaf definitivt inte klar förrän under denna vecka, så jag tror nog man har gått ut med det så fort han faktiskt var helt klar för klubben.

2009-05-08 @ 12:52:05
URL: http://www.jenslindmark.se/
Postat av: Jens

Tycker väl ändå att Asplöven förtjänar en känga om nåt, har du provat besöka deras officiella hemsida den senaste tiden? :)



http://www.asploven.com/



Där kan man snacka om att det inte händer så mycket även om det skrivs på SvenskaFans... Men jag tycker klubben i första hand bör informera på sin egen hemsida när nåt händer. Som det är nu så möter de tydligen Tingsryd i sin nästa match :)

2009-05-08 @ 12:53:51
URL: http://www.jenslindmark.se/
Postat av: Jimmy

Jens:



Bad nästan om ursäkt för att Boden hamnade i skottgluggen, var inte menat att dra ner dom i smutsen överhuvudtaget. Råkade olyckligtvis bara bli så när jag reagerade på tidningens sätt att leverera nyheter i dag..



Asplövens hemsida är av det pinsammare slaget, vilken skillnad mot andra hårdsatsande klubbar som Karlskrona och Tingsryd..

2009-05-08 @ 14:08:35
Postat av: Jens

Tyckte bara det var lite lustigt att kritiken kom när det mesta handlade om BHF, även om jag förstår att det mer var en generell kritik åt klubbarna :)



Just sättet att leverera information på är ju nämligen en av anledningarna till att jag inte längre är ansvarig för Bodens BKs hemsida i fotbollen, jag tyckte inte alls den biten fungerade tillfredsställande där även när klubben spelade på högre nivå, så detta är långt ifrån ett problem som bara finns på så "låg" nivå som div 1-hockeyn. Det blev till slut så att man ibland kände att det var ens eget fel att information inte fanns på hemsidan trots att det handlade om att jag själv inte hade fått infon "rätt väg".



Skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta egentligen eftersom man varit med både på "insidan" och "utsidan" vad gäller just information och man har massor av tankar kring det hela, men tror det får stanna vid detta :)

2009-05-08 @ 20:13:44
URL: http://www.jenslindmark.se/
Postat av: Yepp

En seriös förening går ut med pressinfo när kontraktet är klart, någon som minns bomben Harkins till Asplöven?

2009-05-08 @ 21:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0