Tankar inför det sista slaget om Norrbotten!


I kväll så är det tentamendax för Asplöven då man inför säsongen satte en målsättning att gå längre än vad man gjorde under fjolåret, då nådde man allsvenskt kval och vid vinst i kväll så har man tangerat fjolårets säsong. Om man nu klarar av det sista hindret i form av Piteå så behöver man bara ta ett fåtal poäng i kvalserien för att överträffa fjolåret, det tror jag att man kommer klara utan problem. Det är inte roligt för lagen söderut att sätta sig på flyget upp till Luleå för vidare transport till metropolen Haparanda, dessutom så väntar en fanatisk och enögd hemmapublik i den trånga Arena Polarica. I kväll så är det då återigen dax för möte med Piteå, ett lag som man har haft stora problem med under säsongens gång. Man har säkerligen återigen drömt mardrömmar om deras burväktare Markus Ottosson som under gårdagen höll på att stjäla den allsvenska kvalplatsen i från östra Norrbottens stolthet. Piteå ledde länge med 0-1 men en kvittering av importen och den underpresterande Jason Krischuk sent i den andra perioden blev vändingen för hemmalaget. I den sista perioden kunde man spela ut och dra i från till en 4-1 seger, stor segerorganisatör blev kaptenen och pådrivaren Urban Omark med sina 3 poäng (1+2).

Mina tankar inför kvällens drabbning:

- Piteå åkte efter matchen dom 17 milen hem, varför stannade man inte i Haparanda och tog in på Cape East?

- Är det ekonomin som sätter stopp eller var det ett gemensamt beslut inom gruppen? Ens egen säng är alltid skönast, kanske så ville gruppen hem och sova?

- Satsade man "hotellpengarna" på Markus Ottossons flyg och taxi resa från Stockholm i stället? I såna fall ett lyckat drag då Piteå utan Ottosson inte har en chans till att vinna i Arena Polarica.

- Kan inte sluta imponeras av "Mål-Otto", kommer sent fram till Haparanda efter en lång dag på polishögskolan i Stockholm och går sedan in och visar upp ett målvaktsspel som får hemmapubliken att häpna.

- När Piteå i kväll måste försöka anfalla, kommer dom hålen som blir utnyttjas skoningslöst av Asplöven?

- Jag tror personligen att Asplöven i kväll får sig en enkel resa, tror bensinen nu är slut för bortalaget.

- Man ska dock aldrig räkna bort ett lag som har den spetskompetens som Piteå ändå har i Niklas Strandberg, Daniel Olofsson och Markus Ottosson.

- Får Asplöven första målet så kan hemmapubliken slappna av, då är matchen vunnen!

Matchtips: Asplöven-Piteå 5-2

Målskyttar Asplöven: Joni Lindlöf 2, Marcus Waldehagen, Jonatan Lindroth och Stanislav Kall

Målskyttar Piteå: Olov Lundqvist och Fredrik Edlund

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Benny

Taj, är det lika otrevlig stämning på Cape east som deras chef är otrevlig o dryg, förstår jag att man inte vill stanna där.

2009-03-10 @ 17:48:50
Postat av: ulf

Äntligen, en kortare resa till Valbo bara och man får se hela Norrbottens stolthet.

2009-03-10 @ 21:42:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0