Spännande avslutning väntar!


Kvalserierna till div 1 börjar lida mot sitt slut, det återstår en till två matcher för lagen från kvalgrupp C och neråt. Det innebär att kvalserierna uppe i norr nu är färdigspelade då även kvalgrupp B blev klar i dagarna.

Kvalgrupp A

Sedan länge färdigspelad, Luleå Rebels tog steget upp och Lycksele klarade sig kvar.

Kvalgrupp B ( Spelades i 6 omgångar, nu färdigspelad! )

1 Njurunda 14 poäng +17
2 ÖSK Hockey 12 poäng +3
3 Härnösand 9 poäng +3
---------------------------------------
4 Sollefteå 1 poäng -23

Grattis säger jag till Njurunda och ÖSK Hockey som båda tar steget upp till ettan, men vad har egentligen hänt med Härnösand? Målsättningen allettan lyckades man inte riktigt uppnå, i stället fick man tack vare att LN 91 dragit sig ur en friplats till div 1 till hösten. Härnösand får ändå ses som en av säsongens floppar i div 1 Sverige, tur då att man nu får chans till revansch.

Kvalgrupp C ( 8 matcher)

1 Hedemora 20 poäng +35 7 matcher
2 Järfälla 13 poäng +25 6 matcher
---------------------------------------------------
3 Säter 9 poäng -12 6 matcher

Där har ni toppstriden, eller strid och strid vill jag inte påstå då det känns som att Järfälla har ett rejält grepp om andraplatsen. Grattis Hedemora kan man dock säga då dom gått fram som en ångvält i denna kvalserie, ska mycket till om vi inte återser även Järfälla i div 1 hockeyn till hösten.

Kvalgrupp D ( 8 matcher)

1 Nynäshamn 15 poäng +7 7 matcher
2 Vallentuna 14 poäng +9 7 matcher
---------------------------------------------------
3 Haninge 11 poäng +2 6 matcher

En ruskigt spännande avslutning väntar, denna gång ska väl inte Nynäshamn kunna falla på mållinjen? Säg inte det då man i nästa match tar emot Haninge, förlust där och chansen till div 1 spel suddas återigen ut. För Vallentunas del så måste man bara vinna över Lidingö på hemmais för att säkra avancemanget, det fixar denna starka trupp. Det skulle i såna fall kännas rättvist då Vallentuna inför denna kvalserie endast har en förlust i bagaget, man förfogar över en trupp som skulle hävda sig riktigt bra redan nu i ettan.

Kvalgrupp E ( 8 matcher)

1 Sunne 18 poäng +18 6 matcher
2 Munkfors 15 poäng +8 7 matcher
--------------------------------------------------
3 Boro/Vetlanda 12 poäng +3 6 matcher

Sunne är klart för spel i div 1 även till hösten, för Munkfors och Boro väntar en spännande avslutning. Båda lagen har kvar att möta obesegrade Sunne, blir en tuff uppgift eftersom Sunne trots sin fina kvalserie måste ha en poäng till för att i praktiken säkra avancemanget. Teoretiskt är det dock klart då man förfogar över en så pass fin målskillnad, håller tummarna för att det blir Boro som följer Sunne med upp i finrummet.

Kvalgrupp F ( 8 matcher)

1 Halmstad 17 poäng +19 6 matcher
2 Ulricehamn 10 poäng -2 7 matcher
----------------------------------------------------
3 Mörrum 9 poäng +4 6 matcher
4 Jonstorp 6 poäng -10 6 matcher

Halmstad sedan länge klart för spel i div 1, om andraplatsen lär det bli hårt mellan framförallt Ulricehamn och Mörrum. Förhoppningsvis nyper Mörrum den platsen och tar sig tillbaka till div 1, där hör man verkligen hemma. Man har en fantastiskt bra publik och en stark tradition från spel på dom högre nivåerna.

Där har ni läget inför avslutningsomgångarna som spelas i morgon och på söndag, spännande värre för oss med intresse i dessa kvalgrupper. Jag har även en fråga till er läsare som jag hoppas någon kan hjälpa mig med, brukar tyvärr inte vara någon som svarar på dom frågor som jag har.

Eftersom allsvenskan bantas med två lag som innebär ju det att två lag till kommer ner till div 1, hur löser man det då med indelningen av dom olika serierna? Serie A och B får bara innehålla 8 st lag vardera och serie C till F får bara innehålla 10 st lag vardera, hur ska man då lösa det när det nu blir två lag extra? Div 1 innehåller nu 58 st lag i stället för dom 56 st lag som den ska innehålla, det är för mig en gåta. Går det verkligen upp två lag från alla kvalgrupper? Som ni ser så är jag väldigt frågande, snälla hjälp mig!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Pettson

Härnösand kommer att få spela kvar i Division 1 B, då LN 91 har sagt att man kommer dra sig ur ettan och spela i tvåan nästa år. Så strecket ligger efter det trdje laget och inte efter det andra. http://www.swehockey.se/medelpad/Table.asp?TournamentId=57377

2009-03-28 @ 13:03:17
Postat av: Jimmy

Pettson: Tack för den infon, hade helt glömt bort att LN dragit sig ur..Men nu är det ändrat och rättat iaf!

2009-03-28 @ 14:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0