Grattis Asplöven och grattis Valbo!


Då var playoffspelet färdigt för denna gång, det blev som väntat dom fyra förhandsfavoriterna som tog sig vidare. Örebro och Tingsryd säkrade redan i går sitt avancemang till den allsvenska kvalserien, i kväll var det Asplöven och Valbos tur att ta sig vidare. För Asplövens del så är det andra säsongen i rad som man lyckas ta sig till kvalserien, det är imponerande av laget som för några år sedan inte ens fick plats i det svenska seriesystemet.

Man har dock lyckats etablera sig i toppen av div 1, mycket tack vare starka sponsorer och en ordförande i Magnus Lehto som har bestämt sig för att lyckas med bedriften att föra Asplöven upp i allsvenskan. Man kan gnälla hur mycket man än vill om att Magnus är opålitlig och att det är mycket snack och liten verkstad från hans sida men på hans position så handlar det till större del om resultat än om att skaffa vänner. För min egen del så känns det jäkligt bra att Asplöven nu har gått så här långt, dels så har jag trott på dom hela säsongen och dels så känns det inte lika jobbigt att tänka tillbaka på att man trots allt fick sparken från dom så sent som i september. Förhoppningsvis så har man en stående inbjudan till den fest som förmodligen hålls på Umpituuneli den dagen det allsvenska avancemanget är säkrat?

Nu till kvällens matcher:

Valbo-Skåre 2-0 ( Som jag skrev tidigare så är Valbo otroligt svårslagna i hemmahallen, så även i kväll. Trots ett skottmässigt övertag för det unga Skårelaget så var det hemmalaget som till slut kunde rida ut stormen efter en 2-0 seger. Stor matchvinnare förutom målvakten Patrik Eriksson blev gamla Kirunaspelaren Jacob Blomqvist som satte dom båda målen. Kul att Valbo når denna framgång, vill minnas att jag varnade för dom tidigt in på säsongen. Det som gör denna triumf ännu större är att man i Valbo spelar för i stort sett bara lite snuspengar, man har dessutom en hel del juniorer i sin trupp. Det känns dock som att Valbo nu kommer att få en tuff resa, poängen man tar i kvalserien kommer man att samla på hemmais. Grattis Valbo och grattis Alexander Olsson! )

Asplöven-Piteå 4-1 ( Utan att ha hört några rapporter från matchen så kan jag ändå tänka mig att detta var Asplövens match från i stort sett början till slut, man vinner skottstatistiken på ett övertygande sätt och lyckas till slut också gå i från i målprotokollet. Det var dock bara 2-1 inför sluperioden, kan tänka mig att trollkarlen Jarkko Oikarinens 3-1 puck var ett förlösande mål för hemmalaget. Kapten Urban Omark får till slut sätta fyran i tom bur, känns som att just det är signifikativt för Asplövens säsong så här långt. Urban är härförare och spelmotor i denna upplaga, gör sitt jobb varje kväll utan att glänsa. Piteå har gjort en stark säsong, man ska inte skämmas över att ha förlorat mot detta hårdsatsande gränslag. Asplöven har som vanligt visat en kaxig attityd utåt, det visade sig återigen vara ett bra koncept. Coach Pasi Mustonen är enligt mitt tycke en av dom kaxigaste och självgodaste tränare som jag har haft att göra med, men det skiter väl han fullständigt i. Han tog jobbet i Asplöven för att vinna matcher, inte för att åka runt och se på lite bra hockey och skapa sig nya vänner. Han har hittills skött sitt jobb alldeles utmärkt, han är och har alltid varit en vinnare i båset. Det återstår bara egentligen för mig att säga några få ord till. Grattis Pasi, grattis Magnus och framförallt grattis killar! Jag glädjer mig åt denna framgång, vet hur skönt gäng ni har och är glad att ni får uppleva en kvalserie tillsammans! )

Lagen i kvalserien:

Nybro ( allsvenskan)
Huddinge ( allsvenskan)
Örebro ( div 1 E)
Tingsryd ( div 1 F)
Valbo ( div 1 C)
Asplöven ( div 1 A)

Vet att spelschemat redan är spikat, har dock inte ännu lyckats hitta på något exemplar. Återkommer med det så fort jag vet!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

helt otroligt, Piteå valde att chansa med andremålvakten och lät alltså Ottosson vakta båsdörren i den avgörande matchen mot asplöven. genidrag? nejtack

2009-03-10 @ 22:07:36
Postat av: JJ

Bör sägas att

2009-03-10 @ 22:32:54
Postat av: JJ

Asplöven var helt klart det bästa laget, frånsett en liten stund när Pite fick reduceringen, då pressade de rätt bra men utan några riktiga farligheter



Oikarinen var stekhet idag, Omark gjorde ett grymt bra jobb och Krischuk såg riktigt pigg ut även om han inte gjorde några poäng, hade bland annat ett riktigt snyggt solo som så när resulterade



Men snyggaste prestationen stod Ylli-Junnila för då han snurrade upp någon stackars piteback som så snällt fick ställa sig i korvkön



En rolig sak var att Matushkin inte alls gör bort sig på backen, hade väl några offensiva räder som höll på att sluta i baklängesmål, men spelade oftast klokt, bra på att hålla puck men kanske lite si och så med orken.



Sedan bör det verkligen sägas att Marcus Ernlund spelade riktigt bra i pitekassen, även om jag var förvånad över målvaktsvalet så hade troligen inte resultatet påverkats om Ottosson vaktat buren!





2009-03-10 @ 22:50:08
Postat av: JJ

Glömde ju Timo Lindström som uppträdde säkert längst bak!

2009-03-10 @ 23:43:30
Postat av: Anonym

Enligt Piteå tidningen så åkte Ottosson på en hjärnskakning efter blixtens överkörning...

2009-03-11 @ 15:40:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0