Den allsvenska kvalserien!


Alla inklusive jag själv har efter två omgångar av den allsvenska kvalserien räknat bort Asplöven då dom startat med två riktiga praktfiaskon, om man ser till det siffermässiga ska tilläggas. Även deras egen kapten Urban Omark verkar ha släckt den allsvenska drömmen då han i dag uttalar sig så här i Norrbottens Kuriren.

"Drömmen om allsvenskan är borta, nu ska vi spela för klubbens heder"

" Vi ska inte tänka på allsvenskan i första hand, nu är det en match i taget som gäller"

Vad hade man egentligen räknat med då man fick börja serien med två bortamatcher nere i dom Småländska skogarna? För mig var det ganska givet att man skulle åka på två förluster där då både Tingsryd och Nybro är otroligt hemmastarka, sen hade man väl inte direkt räknat med att dom skulle komma hem med 0-16 i baken. Ingen hade väl klagat och ingen hade väl släckt hoppet om dom kom hem med två bra insatser och två uddamålsförluster i bagaget, bara för att siffrorna drog i väg så betyder inte det att man bara kan lägga sig ner och dö.
Man har nu tre hemmamatcher framför sig och hemma i Arena Polarica är man ruskigt starka, tre segrar där och man är i allra högsta grad med igen. Men då krävs det tre segrar vill jag påstå, en hemmaförlust skulle vara droppen både för självförtroendet och poängskörden.

Men räkna inte ut Asplöven än, ge dom åtminstone chansen. Ni spelare får inte heller ge upp hoppet, den allsvenska drömmen lever faktiskt än. Men nu är det upp till er och bestämma er för om det ska stanna vid just en dröm, större under än att vända detta har hänt inom hockeyns värld åtskilliga gånger förr.

Annars tycker jag att det är Örebro som börjat klart bäst, först en suddenseger på bortais mot Huddinge i den svårspelade Björkängshallen och sedan en stabil hemmaseger mot ett homogent Tingsryd. Det imponerar, kanske är det Örebros tur att lyckas i år?

Nybro har visat att man i hemmahallen blir svårslagna, man förlorade trots allt bara fyra matcher i allsvenskan hemma i Victoriahallen. Men nu ska man börja beträda bortaisarna också, blir kul att se när man tar säsongens första bortaseger. Man besöker under sina första tre bortamatcher Tingsryd, Huddinge och Örebro, vill det sig illa så får man vänta ända till omgång nio och tio på säsongens första bortaseger. Man åker då på Norrlandsturné och kan då inte tänka mig att man förlorar mot både Asplöven och Valbo.

Som det känns just nu så kommer seriesegern att stå mellan Nybro, Örebro, Tingsryd och Huddinge. Men finns några frågetecken kvar att räta ut innan jag kommer med tipset om vem som till slut går segrandes ur denna strid.

- Hur mår egentligen Nybros bortaspel?

- Klarar Örebro av pressen eller viker man sig även denna gång?

- Vem ska egentligen kliva fram i Tingsryd? Man har bredden men saknar spelare som sticker ut!

- Huddinge får smyga med lite grann, men hur intresserade är egentligen deras stjärnor av detta? Dom som bär laget kommer till hösten att vara långt långt borta från denna förort!

På lördag så ska bloggen ut på turné igen, denna gång bär det av upp till Haparanda för att bevittna två av Asplövens hemmamatcher. På söndag väntar Valbo och på tisdag så tar man emot Örebro, ska bli otroligt intressant att se dessa två matcher.

Undrar om Örebros ordförande Mikael Fahlander kommer vara på plats under tisdagen? I såna fall så skulle det vara himla intressant att få sig en pratstund. Du kan ta med dig kontraktsförslaget i samma veva Micke!

Undrar just vad man hade tjänat som materialare i Örebro? Det är väl där man skulle kunna tillföra något i den klubben, är faktiskt en skridskoslipare av rang!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0