Allettan, omgång 2


I eftermiddags spelades den andra omgången av allettan mellan och södra, nedan följer resultat och kommentarer.

Allettan Mellan

Arlanda-Visby/Roma 2-6
( Ajajaj, Arlanda har nog redan spelat bort sina chanser till en topplacering då man återigen åkte på en storförlust,tufft julfirande för Stockholmarna kanske? Visby däremot tog sin andra raka seger och genom det visar nykomlingarna att man även kan vinna utanför ön, växer mer och mer fram till seriens skrällgäng).

Enköping-Nyköping 7-2 ( Efter premiärförlusten så hittade Enköping snabbt tillbaka till det vinnande spåret och visar att man vill vara med och slåss om en topplacering. Pengaproblemen och spelarförlusterna verkar ha tagit all energi från Nyköping, får svårt att ta en playoffplats).

Arboga-Surahammar 1-4 ( Ett stentufft derby att debutera i för Arbogas Jonas Höög, poängmaskinen och trollkarlen har svårt när det smäller mycket men noterades iallafall för en assistpoäng. Arboga kunde inte följa upp premiärsegern då Surahammars Marcus Schelin var på spelhumör, han noterades för 3 mål och 1 ass. Surahammar har börjat med två raka segrar trots att poängmaskinen Tobias Lundqvist ännu är poänglös, kan bli en rolig vår för alla "Sura" supporters).

Väsby-Valbo 1-5 ( Valbo ser ut att få en enkel resa mot playoff då man återigen tog en storseger, denna gång mot tippade topplaget Väsby. Väsbys andra raka förlust, risk för floppvarning på norrortsgänget!).

Kommentar:

Jag ifrågasätter starkt nivån på denna alletta då Valbo krossar allt i sin väg, inget ont om Valbo men så himla stark trupp ska dom väl ändå inte ha? Eller kanske är det just det dom har, när jag synar deras rosters så dyker det upp en hel del spännande namn. Det visar i vilket fall som helst att pengar inte är allt då Valbos trupp kostar en bråkdel av vad till exempel Asplövens och Örebros gör. Starten av serien visar iallafall att div 1 C verkar ha varit bättre än div 1 D och när Nyköping fick pengabekymmer så öppnades serien på ett helt annat sätt. Att Valbo vinner är jag helt stensäker på, lika säker är jag på att man kan räkna bort Arlanda. Men dom övriga sex lagen kommer slåss om två platser och skulle inte bli förvånad om vi får se Enköping och Väsby tillslut ta dessa trots en rätt skakig start. Man ska komma ihåg att Enköping och Väsby har betydligt sämre trupper än under fjolåret, men rutinen från viktiga matcher kan komma att vara avgörande.
Jag själv hoppas att Surahammar och Visby ska kunna blanda sig in i diskussionen, starten talar för att dom vill vara med och leka länge åtminstone.

Allettan Södra

Skövde-Skåre 3-4
( Skåres andra raka seger innebär att dom sätter en otrolig press på dom topptippade Örebro, Vita Hästen och Tingsryd. Talang och kunnande finns helt klart i Karlstadslaget, men kanske rutinen kommer att visa sig allt eftersom? Skövde har startat bättre än förväntat, med lite tur så hade man fått med sig poäng även i dag).

Kungälv-Tranås 1-2 ( Tranås har börjat riktigt bra och målvakten Jens Ivarsson har börjat stabilt, 2 insläppta på 2 matcher av laget som slutade 4:a i grundserien tyder på ett otroligt stabilt försvars och målvaktsspel. Men varken Tranås eller Kungälv kommer ha med toppstriden att göra i slutändan, Kungälv redan nu borta).

Vita Hästen-Pantern 4-5 ot ( Vad händer Hästen? Denna säsong ser ut att gå i fjolårets tecken då man oxå var grymma i grundserien för att sedemera floppa rejält i allettan, ska man vara med och slåss på allvar så kan man kräva en hemmaseger mot Pantern. Tur för Hästen att det är många omgångar kvar, nu måste Jeff få in sina soldater på rätt spår igen. Pantern kommer ta poäng lite här och där men på tok för ojämna för att kunna blanda sig i topptre striden).

Tingsryd-Örebro 2-1 str ( En jämn drabbning mellan favoriterna, starkt av Örebro att nypa poäng i svårspelade Dackehallen. Tingsryd vinner även denna match på straffar efter att måltjuven David Jonsson avgjort, man har hittills endast släppt in ett mål i allettan. Dessa två lag kommer förmodligen placera sig som etta och tvåa i serien, tror Örebro tillslut kommer nypa förstaplatsen).

Kommentar:

Landets överlägset bästa alletta har visat sig vara så jämn som den förutspåddes,  Herr Fahlander kallar den "lilla allsvenskan" vilket även jag tycker är en klockren benämning. Vita Hästen har återigen svårt när det drar ihop sig och deras tunga start har bäddat för en spännande kamp om tredjeplatsen. Pantern, Kungälv och Skövde räknar jag redan nu bort och räknar samtidigt in Örebro och Tingsryd på dom första två platserna. Tranås får nog även dom svårt att slåss om tredjeplatsen så i slutändan kommer det handla om Vita Hästen och Skåre. Jag hoppas att Skåres unga och väldigt talangfulla lag orkar stå sig linan ut, mycket kommer att bero på vilken roster Färjestad låter dom använda. Det skulle vara kul att få in Skåre i ett playoff, kommer man väl dit så tror jag att man kan ställa till det för vilket lag som helst.

En sista önskan innan detta inlägg är färdigt:

"Härmed önskar jag att någon elitserieklubb inför nästa säsong vågar satsa på Västeråsstjärnan Pär Arlbrandt i en offensiv och kreativ omgivning. 31 matcher och 61 poäng är siffror som man inte kan ignorera, snälla snälla snälla elitserien, ge han chansen i den omgivningen som han är värd och våga ha tålamod med denna kreativa spelare!"

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Info

Tobbe Lundström tränar med KIF

2009-01-05 @ 16:41:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0