Vi säger grattis och vilken ryslig avslutning det blir!


Har hänt mycket i div 1 Sverige i kväll, vi tar väl en snabbgenomgång här nedan.

Allettan Norra:

Kiruna-Asplöven 4-5 e straffar

LN 91-Östersund 0-4

Vilket drama som utspelade sig i Lombiahallen i kväll, fick ett sms av min kusin i mitten av andra perioden när Asplöven precis kontrade in 1-4 i spel 4 mot 5. Det är kört konstaterade vi då, minuterna efter fick jag ett nytt sms och då var siffrorna 4-4. En låst tredjeperiod och sudden innebar ett spännande straffavgörande, som så många gånger förr så blev det Joni Lindlöf som avgjorde för gästerna. En viktig bonuspoäng minst sagt, tabellen är nu så jämn den nästan kan bli.

1 Asplöven 19 p + 23
2 Kiruna 16 p +20
3 Piteå 16 p +11
4 Östersund 14 p +6

Asplöven har spelat 9 matcher, övriga lag 8 matcher. Bäddat för en rysare, antar att Asplöven slår KB borta och hamnar då på 22 poäng. Eftersom Piteå och Kiruna möts på fredag så kan inte bägge lagen gå om Asplöven, vi får helt enkelt säga grattis till playoff till Asplöven. Bonuspoängen kan visa sig vara otroligt viktig i slutändan, straffar som i vanliga fall brukar vara ett avslappnat avgörande.

Allettan Mellan:

Enköping-Valbo 6-5 e straffar
Nyköping-Surahammar 5-2

Valbo och Enköping delade broderligt på poängen, tack vare det så blev båda lagen i stort sett klara för playoff. Nyköping har vaknat upp från det döda och utmanar nu Visby om tredjeplatsen, sanslöst jämnt och två omgångar återstår.

1 Enköping 27 p
2 Valbo 25 p
3 Visby 22 p
4 Nyköping 21 p

Allettan Södra:

Örebro-Skåre 2-3
Tingsrýd-Kungälv 5-2
Vita Hästen-Skövde 2-4

Ojoj, blir en rysare även här då kvällens resultat inte riktigt gick som förväntat. Tingsryd ångar på medans resten av lagen blandar och ger, just nu känns Tingsryd som den hetaste kandidaten till allsvenskt spel nästa säsong om man bortser från dom lagen som kommer ner till kvalserien. Känns ändå som att talangfabriken tack vare kvällens seger fixar en playoffplats, men man har bara 3 plusmål tillgodo på Vita Hästen.

1 Tingsryd 29 p
2 Örebro 24 p
3 Skåre 22 p
4 Vita Hästen 19 p
5 Skövde 18 p

Div 1 V Vår:

Borlänge-Bålsta 5-2

Grattis Borlänge säger jag, nu väntar playoffspel redan på lördag för dalalaget. Man visade styrka i den direkt avgörande matchen mot Bålsta och visade att rutin spelar stor roll i såna här lägen.

Div 1 D Vår:

Nacka-Botkyrka 3-4 ot

Man stod på lika antal poäng inför slutomgången, efter att Botkyrka gjort 0-3 så såg det ut som att man kunde deffilera mot playoff. Nacka ville dock annat och när ordinare matchtid var slut så var det lika läge i Stockholmsförorten. Ett nervpirrande sudden/straffavgörande väntade och där kunde tillslut Botkyrka stå som segrare, grattis till playoff Botkyrka och Ronni Hannula!

Div 1 F Vår:

Olofström-Karlskrona 2-5

En fullsatt Stålhallen var det som väntade lagen i kväll, publikrycket var enormt då man till och med fått tillstånd till att bygga upp extraläktare. Poplaget Karlskrona visade då att man är mer van med att spela inför fullsatta hus, man chockstartade med 0-1 redan efter 30 sekunder. Det här var alla Karlskronafans värda, nu väntar minst en publikfest till hemma i Telenor Arena. Grattis Karlskrona och framförallt grattis till er alla fantastiska fans!

Då var det efter kvällens omgång klart för playoff 1 som har matchdagarna lördag, måndag och eventuellt tisdag. Vet ännu inte vilka lag som börjar hemma men däremot vet jag vilka lag som möter varandra. Så här ser då playoff 1 mötena ut, lägger väl in mitt tips om utgången i dessa matcher.

Clemensnäs-Hudiksvall ( Tippar 0-2 i matcher, får Clemensnäs börja hemma så har dom dock stor chans till att ta en vinst hemma i svårspelade Kopparhallen.)

Borlänge-Botkyrka ( 2-1 i matcher till Borlänge, dock osäker på hur Borlänges svaga backar klarar av Botkyrkas hårda forechecking. Beror också på vilka som får börja hemma, Botkyrka hemma i Ishuset blir inte att leka med.)

Mjölby-Karlskrona ( Hoppas verkligen att pop och publiklaget tar sig vidare från denna omgång, Mjölby har dock visat sig hålla hög klass. Får Karlskrona två hemmamatcher så kan dom kanske lyckas knäcka nöten Mjölby, hjärtat säger Karlskrona medans hjärnan säger Mjölby. 2-1 till Mjölby i matcher, sista matchen går till ett suddenavgörande!)

Det var kvällens inlägg det, bäddat för en rysaravslutning i dom olika allettorna. Tänk om Kiruna slår Piteå på fredag, då är det huxflux fördel Östersund inför avslutningen eftersom man i sista omgången tar emot just Kiruna hemma i Z-hallen. Skulle inte förvåna mig om Östersund återigen snuvar hårdsatsande Kiruna och Piteå på playoffplatsen, då får man äta upp allt man har sagt om dom denna säsong.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: D

Kiruna krigar på fint men jag tror tyvärr det brister på Alcen, ser lika trygg och stabil ut som Ricky Brusch under en VM final. Eller för att citera nån: Han är som en julkalender.



Matchen var jämn men hade keeprarna bytt kassar hade nog slutsiffrorna skrivits 5-2 istället!



Jaja go Teamet!

2009-02-18 @ 22:54:43
Postat av: Bobbo Krull

Nu visade K Sunna att han kan leverera när motståndet blivit tuffare. Då är det bara H Bergenström vi väntar på. Hoppas det kommer mot PHC eller Östersund/Brunflo IF.

2009-02-19 @ 16:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0