Nu kör vi igen alla div 1:s sportchefer!


Silly season tomten har nu kommit fram till Herr Fahlanders territorium, alltså div 1 E och div 1 F som jag ska försöka beta av.
Ska erkänna att detta är mitt svagaste område och kommer säkert därför missa en hel del guldkorn, men gör ett försök och sen får vi se vad oraklet Fahlander har att säga om dessa spelare.

Div 1 E

Mjölby:

Linus Berg Fw ( En stor och stark spelare som som gör en hel del poäng, inte särskilt skridskostark men väger upp det med sin tyngd.)

Daniel Pettersson Fw ( Gör ok med poäng men tror att det finns betydligt mer att hämta hos denna kille, potentialen finns.)

Adrian Ahrling C ( Umeåfödd talang som aldrig riktigt blommat ut, gjort skapligt med poäng under sina år i ettan. Kan inte vara omöjlig att locka norrut igen, finns mycket potential att plocka ut även här.)

Tranås:

Andreas Melin B ( Spelade i Tranås fram tills januari då han bestämde sig för att prova på det Holländska proffslivet. En offensiv back som är gudomlig i powerplay, har dock stora svagheter i det defensiva. Skridskosvag men otroligt spelskicklig.)

Västervik:

Emil Georgsson C ( Liten men en fantastisk skridskoåkare, bra på små ytor och svår att få grepp om. Stark poängplockare som levererar varje kväll.)

Munkfors:

Gary Lundsten B ( Stor, stark och stenhård. En bra defensiv back som ändå inte är helt borta i det offensiva spelet, håller god div 1 klass.)

Lindlöven:

Daniel Wallén C ( En personlig favorit, öser in poäng säsong efter säsong. Relativt liten men kompenserar upp det med ett fantastiskt spelsinne, även en duktig avslutare. Förstår inte varför vi inte ser han i Örebros trupp denna säsong.)

Joacim Hedblad Fw ( Walléns vapendragare, kompenserar upp varandra på ett bra sätt. Joacim är rivig och stark, duktig målgörare. En dålig kopia av Ovechkin kan man säga, bra driv i allt han gör.)

Christer Bjarby B ( Har inte alls kommit till denna säsong, skador och sjukdomar har gjort att säsongen inte riktigt blev vad han tänkt sig. Skridskoskicklig och bra defensivt, tvekar dock inte heller att gå med på offensiva utflykter. Duktig open ice tacklare, höfttacklingarna håller NHL klass.)

Christopher Sunebäck Fw ( Hade en fantastiskt bra fjolårssäsong, denna säsong har varit lika dålig som fjolåret var bra. Med rätt förtroende och en motiverad Christopher så har man en spelare av hög div 1 klass, en Christopher utan förtroende och utan motivation är inte mycket att ha. Det gäller att få han att trivas, en underbar skridskoåkare med ett fint spelsinne.)

Vita Hästen:

Viktor Ringberg C ( Producerat bra två säsonger i rad, redo för större uppgifter?)

Mattias Guter Fw ( En liten men teknisk spelare som i år gör sin första seniorsäsong, prodcuerat otroligt bra och går mot en fin karriär.)

Marcus Eriksson Fw ( För bra för div 1 egentligen, kanske kan bra med pengar locka han vidare i karriären. Är dock redo för större uppgifter, allsvenskan nästa?)

John Kendorf B ( Ja jag vet att han inte fått särskilt mycket speltid i år, såg han dock i Linden under fjolåret och blev helt såld. Här finns det potential så det skriker, gäller bara att locka fram det.)

Örebro: Finns inga billiga spelare där!

Skåre: Är Färjestads spelare, dom bestämmer deras framtid.

Sunne: Har noll koll på lagen i dom Värmländska skogarna, ingen som övertygat poängmässigt.

Div 1 F

Gislaved:

Jonas Bystedt Fw ( Stork och stark med ett bra sinne och skott, gör alltid mycket poäng oavsett nivå.)

Kristian Flygar Fw ( Inte haft någon höjdarsäsong, i vanliga fall en ruskigt bra målskytt. Har ett fantastiskt skott, bland det hårdaste på denna nivå.)

Kristianstad:

Marcus Lundell Mv ( Utlånad från Oskarshamn, säsongen 06-07 var en riktigt bra säsong. Finns mycket potential, en målvakt för ettans toppskikt.)

Tingsryd:

Christoffer Björklund B ( En rörlig och skridskostark back som är duktig såväl offensivt som defensivt.)

Anders Lövdahl C ( Ingen billig lösning men en bra värvning för vilken klubb som helst. Han är stor och stark och en utsökt tekare, dessutom utrustad med ett fint spelsinne.)

David Jonsson Fw ( Snittar över en poäng i ettan, behöver inte för den skullen vara särskilt dyr.)

Kungälv:

Andreas Carlsson Fw ( Inte haft någon supersäsong, kan vara bra det då han blir billigare i drift. En bra målskytt och stark i kroppen, återfinns ofta i poängprotokollet.)

Ulricehamn:

André Drylér Fw ( Umeåpojk som testat lyckan runt om i hockeyvärlden, kanske skulle vara något för oss i Lycksele?)

Pantern:

Oscar Ahlsenfeldt Mv ( Enligt hörsägen ska han ha gjort en fantastisk säsong, vilken klubb lyckas knyta till sig honom till hösten?)

Olofström:

Henri Launonen Mv ( Bekant för oss i norr efter spel i både Asplöven och Piteå, en målvakt av god div 1 klass. Kostar dock säkert en del, är han värd pengarna?)

Skövde:

Markus Molin C ( Gjorde en riktigt bra fjolårssäsong i Valbo, fungerat hyfsat även i Skövde. Verkar flyttbar, kan vara en toppvärvning.)

Mikael Persson-Riis Fw ( Gjort en fantastisk säsong och kommer därför ha många klubbar efter sig, det kan göra att priset trissas upp.)

Fredrik Söder Fw ( Samma som med Mikael, flera klubbar intresserade vilket förmodligen trissar upp priset.)

Filip Hollström C ( Umeåpojk även han, väldigt talangfull i unga år. En rollspelare som är duktig i defensiven och bra i närkampsspelet, kanske sugen på flytta uppåt igen?)

Karlskrona: Kan inte tänka mig att någon vill lämna frivilligt, dom som gått bra i år kommer därför stanna.

Nu har ni fått dom tips jag kan ge er, ska erkännas att jag i detta inlägg hade det jobbigt då det är många spelare jag inte vet så mycket om. Men gjorde mitt bästa iaf, det får jag vara nöjd med.
Så nu vet ni sportchefer vem ni ska skylla på om någon av spelarna som jag tippsat om floppar, det får jag dock köpa.

Over and Out!




Kommentarer
Postat av: Mikael Fahlander

Oj, om du visste vad Löwdahl kostar skulle du inte säga något om Örebros kostnader. Tingsryds trupp är dyrare än Örebros, visste du det?

2009-02-24 @ 22:03:00
Postat av: Jimmy

Fahlander: Har ganska bra koll på vad Lövdahl kostar då han varit aktuell för både Asplöven och Kiruna tidigare, en dyr kille att hålla i drift.



Har förstått att Tingsryd har en dyr trupp men kanske inte att den skulle vara dyrare än eran..



Hur är det med Hästens, dom har trots allt ganska många relativt unga och inte så meritstarka killar som producerar bra? Får för mig att den inte kan vara så dyr, men kanske har fel?



Ser man till hela div 1 så känns det som att dom tre stora här uppe i norr också ligger rätt högt i lönetoppen, tyvärr då att det krävs en serieändring om dom ska kunna vara med och aspirera på allvar om en plats i finrummet..

2009-02-24 @ 22:26:01
Postat av: karl

gillar denna lista! intressant läsning! mer av denna sorts lista! :D

2009-02-25 @ 04:54:37
Postat av: ,

vad ligger den högsta division 1 lönen på som du vet om?

2009-02-25 @ 21:21:30
Postat av: Mikael Fahlander

Hästens är inte lika dyr vad jag har förstått, men några spelare har riktigt bra betalt, bl.a. Jensen i målet.

2009-02-26 @ 15:13:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0