Mina favoriter!


Fick i veckan en förfrågan om att lista mina tio favoritspelare i hockeyvärlden, det känns dock otroligt svårt att plocka ut tio av så många duktiga spelare. Tänkte att jag här nedan listar mina fem favoriter i dom olika allettorna i stället, nog så svårt det.

Allettan Norra:

5 Joel Törmä Kiruna IF ( "Chucken" kan aldrig lämnas ute från en sån här lista då han varje dag tar med sig det stora hjärtat och det otroliga drivet till jobbet. En karaktärsspelare som kan leverera trots att han inte har en perfekt dag, en tränares dröm.)

4 Urban Omark Asplöven HC ( En otroligt komplett och smart spelare som har en riktig vinnarskalle, även Urban är en drömspelare för en tränare. Trodde att Urban skulle komma till Asplöven som en stjärna på dekis men visade mig redan under den första sammankomsten hur fel jag hade, jobbar alltid hårdast under träningarna.)

3 Niklas Strandberg Piteå HC ( Niklas har under säsongen fått prova på spel i elitserien och visade även där sin klass, har under säsongens gång visat hur fel Björklöven hade i sitt beslut att inte förlänga kontraktet. En passningssäker och trygg back som skapat stabilitet i det unga Piteå laget, för bra för spel på denna nivå.)

2 Andreas Nyberg Kiruna IF ( Jag trodde att fjolårssäsongen var början på slutet av Andreas karriär då han hade en jobbig säsong, mycket beroende på dom skador han ådrog sig. Har visat i år att så inte var fallet då han verkligen har burit sitt lag på sina axlar, poängmaskin som är bra på att bära puck. Även Andreas är en tränares dröm då han är otroligt bra även i omlädningsrummet, även Andreas spelar på för låg nivå enligt mig.)

1 Daniel Olofsson Piteå HC ( Har man fått göra kring 20 elitseriematcher så måste man toppa denna lista, har dock mattats en aning på slutet men det känns fullt förståeligt då det blivit mycket matcher för Daniels del. En stor och tung forward som öser in poäng denna säsong, dessutom utrustad med en god teknik vilket gör honom ännu mer svårstoppad.)

Allettan Mellan:

5 Fredrik Stefansson Valbo HC ( En spel och skriskoskicklig back som alltid gör mycket poäng, kapten i Valbo och en ovärderlig spelare för Gävleklubben.)

4 Mattias Strandin Enköping SK ( En liten kub som man vid en första anblick är svår att ta på allvar, ta då en titt i poängligorna genom åren så reviderar man snabbt sin åsikt. Liten men otroligt stark runt målet, kan både göra och spela fram till en massa mål.)

3 Jimmy Lindström Valbo HC ( Har egentligen inte så stor koll på Jimmy men efter en bra säsong i år och relativt bra meriter sen tidigare år så måste han in på denna lista. Poängstark och en av nyckelspelarna i årets trupp, rutinen lär bli värdefull i dom viktigare matcherna.)

2 Fredrik Håkansson Nyköping HK ( Trots den rassliga ekonomin i föreningen så valde Fredrik att spela kvar, anbuden lär ha haglat in samma dag som det blev officiellt med dom ekonomiska problemen. Har tidigare år gjort bra med poäng i allsvenskan och har fortsatt på den inslagna vägen även i ettan.

1 Andreaz Persson Enköping SK ( En av mina favoriter, irrationell och svåråtkomlig för motståndarna. Har alltid viljan att göra poäng vilket han också visar med sin hunger att ta pucken mot målet.)

Allettan Södra:

5 Anders Lövdahl Tingsryd AIF ( Har haft en relativt jobbig säsong med lite speltid i Mora till en början, flytten till Tingsryd verkar inte heller ha blivit det stora lyftet för hans säsong. Men jag vet vad Anders kan och det kan inte bara en mindre lyckad säsong ändra på. Stor och stark center som producerar bra med poäng och är en väldigt skicklig tekare, tempot är väl det enda man kan sätta på minuskontot.)

4 Jonas Almqvist Örebro HK ( En avig rightskytt som kan göra mål från dom mest omöjliga ställen ute på banan, målskytt av absoluta toppklass. Det som dock utmärker Jonas allra mest är hans straffskytte, sällan det missas en straff från hans klubba.)

3 Thomas Mitell Örebro HK ( En fantastiskt spelskicklig back som i fjol hade stor del i Mariestads framgångar, producerar alltid mängder med poäng. Ruskigt stark i powerplay och en nyckelspelare i det meriterade Örebro laget.)

2 Daniel Wågström Örebro HK ( Har på senare år klivit ner som back, en uppgift som han klarar galant. Har inte någon större koll på Daniels senaste säsonger men av det jag har sett så är han en klasspelare.)

1 Teemu Kuusisto Örebro HK ( Många Örebrospelare på denna lista och det har sin förklaring. Har sett lite videoupptagningar med klubben och har dessutom en kusin som ser dom flesta matcherna, därför är min koll på Örebro betydligt större än på övriga klubbar. Teemu är en kille som jag fastnat för, dels för att han alltid producerar mål och poäng och dels för den passionen som han visar upp till sporten. Stjärnvärvningar och Örebro HK brukar inte alltid bli så lyckade, Teemu är dock undantaget från regeln.)

Det var inte det lättaste det här inte, observera att dessa killar är mina absoluta favoriter och ingen annans. Antar att ni läsare har en hel del spelare på era näthinnor som saknas på denna lista, lämna gärna en kommentar om just era favoriter.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: chrille

du glömde henrik löwdahl...men du tänkte nog på att han var skadad och villa ha killar som lirar just nu..jag ser iaf alla matcher under all ettan och sedan kvalserien .läste i na nu att det byggs en ny multiarena här till bla öhk...frågan är inte om utan när vi är i elitserien.så som du förstår har fahlander och alla andra i örebros ledning tok stora planer.men går vi bara upp till allsvenskan i år så vet man ju inte hur det ser ut om ett par år.elitserien kanske inte är omöjligt inom 5 år./crille kusin

2009-02-14 @ 03:19:19
Postat av: crille igen

och du kuusisto är hur bra som helst,han hade nog platsat i ett topplag i allsvenskan.

2009-02-14 @ 03:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0