Kval och slutspelstider!


Säsongen är nu inne i sitt klart roligaste skede då det är nu allt ska till att avgöras, det är den här tiden på året som alla hockeyspelare ute i landet lever för.

- Elitserien spelar i kväll sin sista omgång av grundserien, en relativt ointressant sådan då all streckdramtik är som bortblåst. Det blev Rögle som tillslut fick följa med Södertälje ner till en oviss kvalserie, lite orättvist kan tyckas då Rögle krigat för sitt liv på ett föredömligt sätt. Djurgården och årets flopp MoDo har spelat klart för denna säsong, tråkigt då slutspelet tappar profiler som Fredrik Bremberg, Per-Åge Skröder och Niklas Sundström. Men 55 omgångar ljuger inte, dessa lag har helt enkelt varit för dåliga för ett slutspel. Djurgården saknar bredden och MoDo saknar målvakten, det får man lida för dagar som dessa. Färjestad avslutade grundserien på ett fantastiskt sätt och har nu smugit upp som överlägsna seriesegrare, snopet för Linköping som aspirerat på just den platsen under stora delar av året. Årets lag Luleå kommer att sluta på en stark femteplats och mycket är tack vare kedjan med den skoningslöse Harju, den fantastiske Omark och den klart underskattade Lavander. Det kommer att bli intressant att se hur topp fyra lagen kommer att välja, Luleå, Skellefteå, Brynäs och Timrå är dom lagen som finns att välja på.

Jag tror kvartsfinalerna kommer att se ut på följande sätt:

Färjestad-Brynäs
Linköping-Skellefteå
Frölunda-Timrå
Hv71-Luleå

- Allsvenska grundserien blev i går färdigspelad, Leksand, AIK och Västerås var redan in för den klara för kvalserien. Det var även klart att Mora, överraskningen Almtuna och Växjö skulle ta tre av dom fyra playoffplatserna, slaget om den sista platsen stod mellan nyfödda Malmö och succénykomlingen Troja/Ljungby. Troja gjorde sitt jobb när man hemmaslog Sundsvall med klara 6-2, hoppet för Troja stod då till att Malmö skulle förlora. Visst gjorde dom det, ett dramtiskt straffavgörande fick Leksand att återigen grusa Malmös elitserieplaner.
Lagen valde i går sina motståndare till den första playoff omgången, Mora var lite kaxiga och välja sexan Almtuna före sjuan Troja. I botten så hamnade Mariestad sist vilket innebär att dom trillar ur landets näst högsta serie, sejouren blev alltså kortvarig. Nybro och Huddinge hamnade på kvalplats, det innebär att dom får mäta sina krafter med fyra hungriga div 1 lag. Endast vinnaren kommer att ta en allsvenk plats till hösten, det är verkligen en tuff kvalserie som väntar.

Playoff till kvalserien mot elitserien:

Mora-Almtuna
Växjö-Troja

- Div 1 hockeyn är inne i playoff omgång två för tillfället, där besegrades i går poplaget Karlskrona av ett par övermäktiga juniorer från Karlstad. Favoriten Skåre vann alltså på bortais med siffrorna 3-5, det innebar 1-0 i matcher och ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Hudiksvall-Piteå och Borlänge-Nyköping spelar just nu sina första playoff möten. I början av tredje perioden så leder favoriten Piteå med 0-1 och favoriten Nyköping med 1-3, än lever alltså dessa matcher då det fortfarande återstår ett antal minuter. Asplöven, Valbo, Tingsryd, Enköping och Örebro är redan klara för spel i playoff tre, motståndare till dessa lag avgörs när playoff två är färdigspelat. Det man redan nu vet är att Örebro kommer att ta sig an Enköping, vinnarna från playoff tre går sedemera in i kvalserien mot allsvenskan.

Som ni ser så är det slutspels och kvaltider i den svenska hockeyn just nu, intressant värre för oss hockeyälskare. Kommer försöka att uppdatera er om läget här framöver, det missar ni väl inte kära läsare!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0