Inför kvalet


Fick en fråga av "Adam #9" om hur det ser ut för oss inför kvalet då det i dag var en artikel i västerbottens folkblad om att vi var utan tränare denna vecka och att sportchefen har avgått.

- Att sportchefen skulle avgå har vi i truppen vetat sedan länge då han redan i oktober aviserade om att arbetsbördan var för stor, så det är inget nytt för oss. Sen kan man tycka att det är tråkigt att Håkan väljer att avgå då han är väldigt uppskattad och omtyckt i den rollen, i ärlighetens namn så är det kanske den bästa sportchefen som jag har haft att göra med. Håkan har dock gjort allt han har kunnat för att jobba vidare i denna roll, tyvärr så blir både familj, fritid och hans ordinarie arbete lidande av den arbetsbelastning som det blir på en sportchef. Det är något vi i laget och klubben får acceptera, det viktigaste är trots allt att Håkan hinner ta hand om sig själv , sitt ordinarie arbete och sin familj.

- Att coach Lars Molin denna vecka är i Italien har också stått klart sedan länge då han bokade denna resa redan i höstas. Att det sen blev jag och Markus Arvidsson som fått sköta träningen denna vecka ser inte jag som något större svaghetstecken då det trots allt handlar om vuxna människor i ett a-lag. Grabbarna har ställt upp på ett fantastiskt sätt och träningarna har faktiskt sett bättre ut än förväntat. Det är dock mer grabbarnas förtjänst än min och "Arvids", som sagt så har dom ställt upp på detta på ett fantastiskt sätt. I ärlighetens namn så handlar denna vecka mer om att bara få vara på is och köra, spelövningar och såna saker är aktuella först under nästa vecka. Det handlar mer om att åka mycket skridskor och köra mycket kampövningar för att under nästa vecka lätta på trycket och få in mer fart och fläkt under passen. Men visst, helt optimalt är det väl inte då inte tränaren är på plats. Men vi har gjort det bästa av situationen och det ska absolut inte märkas av när kvalspelet drar i gång.

- Annars så har vi dragits med mycket sjukdomar under dom två senaste veckorna, tur i oturen att dom ändå kommer nu. Johan Välitalo lider ännu av sviterna efter en hjärnskakning i hemmamatchen mot Clemensnäs, förhoppningsvis så står han redo för krig igen till veckan. Annars så är stämningen god, vi vilade hela förra helgen och kommer så göra även denna. Nästa vecka så börjar då upptrappningen inför det som komma skall, i går kom så den vädligt efterlängtade lottningen. Vi ser fram emot denna kvalserie, ska bli kul att mäta sina krafter med två nya och hungriga lag.

Lyckseles spelschema i kvalserien till div 1 norra A:

Fredag 6/3 Rosvik (B) LF Arena 19.30
Söndag 8/3 Luleå Rebels (H) 16.00
Fredag 13/3 Rosvik (H) 19.00
Söndag 15/3 Luleå Rebels (B) Coop Arena 16.00

Over and Out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0