Inför Kalix! Säsongens sista match?


I morgon bär det återigen av norrut, denna gång är det en av mina favorithallar som vi gästar då vi tar emot Kalix i Fururinken. Förutom graffitimålningen bakom ena kortsargen och popcornlukten vid den andra så är det en riktigt skön hall att spela i, möjligen kan det vara för att jag nästan alltid gjort bra matcher i denna hall. Säsongens två bortamöten med Kalix har varit otroligt jämna då vi i den första matchen förlorade på övertid medans vi i den andra vann med uddamålet. Personligen har dessa matcher funkat otroligt bra då jag i bägge matcherna summerat mål och assist, förhoppningsvis så kan man även under morgondagen komma upp i den nivån igen.

Att det är en match av stort värde är det inget snack om då Kalix vid vinst passerar oss i tabellen och genom det även skickar ner oss i en oviss kvalserie. Det kommer dock inte att hända, finns inte på världskartan att vi ska förlora denna match och genom det sabotera en annars godkänd säsong. Men att det är ett taggat hemmalag som dessutom är i bra form som väntar är vi nog alla överens om, det krävs att vi jobbar betydligt hårdare än Kalix om vi ska kunna få med oss en seger från bandymetropolen.

Kalix är ett otroligt hårt arbetande gäng som kommer äta puck och tugga sarg under matchens alla minuter, coach Christoffersson kommer garanterat spä på med all den tändvätska som han kan ge till sina unga krigare.
Man har två otroligt vassa offensiva krafter i Anders Vikman och Johan Karlsson, framförallt Anders har stundtals dominerat i matcherna mot oss.
Man ska även komma i håg att Kalix från omgång ett i denna fortsättningsserie var "avsågade" av alla experter och när man nu fått en chans till upprättelse så finns det ingenting som talar för att dom enkelt skulle vika ner sig. Det kommer vara fullt krig under minst 60 minuter, är vi redo att ta kampen?

Vi har haft en riktig formsvacka i denna fortsättningsserie, de har verkligen låst sig när vi väl kommit till match. Det medför att det ser lojt och viljelöst ut under olika situationer på isen, kanske kanske så är det så att vi fick lite storhetsvansinne efter den fina grundserie som vi ändå gjorde.
Kanske är det så att vi har fått prestationsångest när vi i denna serie har fått spela som favoriter, som ni ser så kan man spekulera i all oändlighet om vad som gått snett under dom senaste veckorna.

Men nu är det slutgrubblat för oss, vi vet vad som gäller i morgon. Det är bara att ta på sig blåstället och gå in och köra, fundera får vi göra under den sköna bussresan hem. Eller fundera och fundera, gör vi bara jobbet fullt ut i morgon så finns det väl ingenting att fundera på under hemvägen.
Vi vet att om vi jobbar kopiöst hårt, spelar enkelt och har en stor passion och glädje i det vi gör så är vi otroligt svårslagna, följer vi vår gameplan till 100 procent så ska det mycket till om Kalix ska kunna rubba vårt härliga gäng.

Vi är absolut inte rädda för Kalix men vi hyser en stor respekt för deras hockeykrigare, må bästa lag vinna!

Får väl avsluta med en skön klyscha som har hängt med i lagidrotten genom alla tider.

"Laget före Jaget"

Resultat Allettan Norra:

Asplöven-LN 91 8-2 Mitt tips: 7-2 ( Nära Nära, värd en halv poäng för det tipset!)

Piteå-Östersund 4-1 Mitt tips: 4-2 ( Nära skjuter ingen hare, rätt ute även här. Daniel Olofsson stor matchvinnare med 3 mål och 1 ass.)

Kiruna-KB 65 7-2 Mitt tips: 6-1 ( Rätt ute här oxå, men ville sig inte riktigt i dag. Henrik Bergenström som jag tippade skulle vara banans kung först i morgon presenterade sig redan i kväll då han stod för 3 utav målen.)

Favoriterna höll denna eftermiddag, ny chans för utmanarna under morgondagen!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Bobbo Krull

"banans kung" vet inte om jag kan hålla med. Göra poäng mot sådant motstånd ger jag inte mycket för. Upp till bevis när motståndarna heter Asplöven, Piteå eller Östersund. Han har en del kvar att bevisa samma gäller till viss del K Sunna som varit ganska anonym när motståndet blivit bättre.

2009-02-14 @ 22:48:36
Postat av: Jesper

Vad hände ?!

2009-02-15 @ 19:07:15
Postat av: 1

mycket tråkigt...

2009-02-15 @ 19:15:16
Postat av: hockeyfan

tung hemresa stiffen????

2009-02-15 @ 19:42:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0