Inför Clemensnäs och ödesmatch i norr!


Då har vi kommit fram till det som verkar bli säsongens sista hemmamatch, om Kalix skräller mot Boden i kväll så finns dock ännu chansen till playoff. I vilket fall som helst så har vi ett ansvar mot publik, sponsorer och oss själva att gå ut och göra allt som vi bara kan för att få med oss tre poäng och avsluta hemmaspelet på ett värdigt sätt, dessutom har vi revansch mot Clemensnäs att utkräva.

Fortsättningsserien har inte alls gått som vi tänkt oss då vi inte lyckats prestera när vi har haft ett favoritskap på oss, det har framförallt låst sig i det offensiva och kreativa spelet. Möjligen så har vi blivit för rädda för att förlora, viljan att vinna vet jag att den finns men kanske har den överskuggats av rädslan att förlora. Det är en lärdom att lära sig att spela och leverera under press, såna saker kommer med rutinen och är därför en vanesak. Det är alltid lättare att slå ur underläge då man kan spela utan större press och se varje seger som en bonus, det var just det vi kunde göra under i stort sett hela grundserien.
Det man ska komma i håg är att chansen till playoff fortfarande finns men att vägen nu är mer som en skogsväg än som en Europaväg då resultaten verkligen måste gå vår väg i dom två avslutande omgångarna. Men större under har väl skett, det enda vi kan göra nu är att vinna våra två matcher som återstår och se hur långt det kan räcka.

Clemensnäs har haft en märklig säsong, totalt bedrövliga i grundserien medans man nu verkligen har tagit fram det spelet som man visste att dom hade i sig. Dom får nu utdelning för sitt fartfyllda och enkla spel och genom det så har tuppkammen växt enormt på dom, vid vinst i kväll så har dom satt sig själva i ett kanonläge inför slutomgången. Dom är värd all cred dom kan få för tillfället då dom har hittat sitt spel lagomt till säsongens viktigaste veckor, det är en storhet att kunna plocka fram det bästa när det gäller som mest.
Jag känner väl ändå att om inte vi går till playoff så är det Boden som ska få chansen att spela några roliga matcher då dom sett över hela säsongen har varit betydligt stabilare än Clemensnäs. Samtidigt så är det en styrka att kunna vara som bäst när det gäller så Clemensnäs behöver verkligen inte be om ursäkt om dom lyckas ta den inspirerande playoff platsen.

Det enda som gäller för vår del i kväll är att gå ut och ha roligt och spela hem tre poäng till klubben, vi kan spela helt utan press och verkligen njuta av kvällens match.

Glädje grabbar, glädje!

Uppe i gränsstaden Haparanda spelas det i kväll något som kan liknas vid en ödesmatch då hemmalaget Asplöven tar emot Piteå i Arena Polarica. Vid förlust för gränsstadens hjältar så är det en otroligt jobbig resa kvar för att ta sig till det playoffspel som alla har räknat med, klarar man pressen?
Jag tror att dom nu tillsammans samlar ihop sig och tar den seger som man behöver, det skulle vara ett otroligt fiasko för den hårdsatsande klubben om man inte ens skulle överleva en alletta när man har ambitionen att ta sig ända till allsvenskan. Allsvenskan får dock ses som en utopi då man inte kan ha den ambitionen när man endast har sex backar att förfoga över, ett felinvesterat lag av sportchfen får nog tyvärr årets upplaga ses som. Men än lever hoppet för klubben, kan man bara ta sig vidare från allettan så kan man också spela ut på ett annat sätt än man kunnat tidigare. Kunskapen och kvalitén i truppen finns, tyvärr så får den kunskapen och kvalitén framförallt på backsidan slita alldeles för hårt.
Men vinst i kväll blir det, 4-2 låter som ett troligt resultat!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: XXL

det gick nog inte som planerat för er ikväll? =/

2009-02-11 @ 22:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0