Hej alla div 1 sportchefer!

Del 1: Div 1 A & Div 1 B

Silly season tomten är tidig i år då han här nedan kommer att presentera spelare som presterar mer än vad dom kostar, ta er en titt och lägg önskade namn på minnet. Finns bara en regel, rör inte dom Lyckselespelare som jag här nedan presenterar!

Asplöven:

Jonatan Lindroth Fw ( En spelare med hög arbetskapacitet och en stor vinnarskalle, dessutom utrustad med en bra skridskoåkning och en ödmjuk attityd.)

Marcus Waldehagen Fw ( Poängmaskin som river och sliter varenda kväll, trots sin spelstil utrustad med väldigt fina händer.)

Andreas Löf B ( Hamnat i skymundan hos Asplöven, får inte istid i powerplay vilket kväver Andreas spel. Skridsko och puckskicklig back som trivs bäst i offensiva situationer, tack vare sin goda rörlighet så fixar han även defensiven på ett föredömligt sätt.)

Kiruna:

Henrik Bergenström C ( Puckskickligt spelgeni som trivs bäst när ytorna blir stora, älskar att ta ansvar och vara den som bär puck i sin kedja. En bra kille att ha i ett omklädningsrum då han trots sin ödmjuka attityd alltid ställer krav på både sig själv och sin omgivning.)

Simon Esseryd Fw ( En tuff spelartyp som älskar spelet framför motståndarnas mål, otroligt vältränad och en drömspelare för många coacher.)

Magnus Sandström Fw ( Skridskostark som få, har ambitionen att göra mål varje gång han beträder isen. Något puckkär men har visat sig att han kan släppa puck när det behövs, en bra målskytt.)

Boden:

Jimmy Vågstedt C ( Har öst in mål under säsongen, det är där han har sin främsta egenskap. Annars en helt ok spelare som kan bryta mönstret, dessutom en bra tekare.)

Pierre Berggren Fw ( Energispelare som har bra fart på rören, stor och tung men ändå utrustad med en god teknik. Står alltid upp för sig själv och sitt lag, väldigt talangfull i unga år.)

Clemensnäs:

Anders Söderström B ( En spelskicklig och rörlig back, har sina främsta egenskaper i offensiven men klarar ändå av defensiven på ett bra sätt. Inte så fysikt stark men kompenserar det bra spelförståelse och tajming.

Zakarias Granlund Fw ( En irrationell rightare som har bra speed under skridskorna, fått det att lossna i fortsättningsserien och kan nu vara på väg mot sitt genombrott.)

Lars Örnberg B ( Har öst in mål från sin backposition denna säsong, lite varning för att han inte får så många fler såna här säsonger. Kanske är det tillfälligheter att han öst in mål i år, kanske är detta en framtida klassvärvning. Är osäker på Lars status!)

Piteå:

Anton Lundberg Fw ( Poängmaskin som inte syns så mycket i övriga spelet, håller sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Finns mycket potential i denna kille, jag skulle inte tvekat att värva Anton till mitt lag om jag var sportchef. Det som gör det svårt är att han under säsongen kamperat ihop med "Ragge", hur klarar han sig på egen hand?)

Petter Lindberg B ( Attitydspelare som aldrig viker undan en närkamp, älskar att smälla på sina motståndare. Är trots det skaplig med puck, dock ingen Niklas Strandberg direkt.)

Kalix:

Anders Vikman C ( En puckstark poängmasin, fantastisk på bära upp pucken genom mittzon. Aningen skridskosvag men väger upp det med ett otroligt spelsinne och fina händer. Älskar att ta och få ansvar!)

Johan Karlsson Fw ( En ruskig sniper med helt ok händer, användbar i powerplay. )

Lycksele:

Jimmy Lundberg Mv ( Kommer inte ta med många Lyckselespelare på denna lista då jag inte vill att dom ska försvinna, men ni får Lundberg och en till. Jimmy är en reflexsnabb och rörlig målvakt som är kul att se på, haft en otroligt hög nivå på sitt spel under säsongen. Växer med uppgiften, desto mer han har att göra desto bättre blir han.)

Johan Välitalo Fw ( Skridskostark och stenhård i kroppen, väcker upp mycket känslor hos motståndarna. Ett stenhårt skott och fina händer gör att det finns otroligt mycket potential i denna kille. Har felaktigt fått ryktet om sig att vara en aning stökig, kan bekräfta att detta är en bra kille att ha i sitt lag.)

LN 91:

Erik Giljam C ( Klar med sin polisutbildning till sommaren, då väntar praktik hemma i Stockholm. Det troliga är att Erik återvänder till Vallentuna, men värt ett försök att kontakta honom då han verkligen öst in poäng denna säsong.)

Andreas Lind Fw ( En liten teknisk spelare som alltid gör mycket poäng, så även i år. Andvändbar i powerplay då han besitter fina händer, förmodligen också billig i drift.)

Hudiksvall:

Jonas Lindström Fw ( Har öst in poäng under dom flesta säsonger, har höjt sitt poängsnitt ytterligare denna säsong. Vet att både Piteå och Asplöven jagade hans tjänster innan deadline, det medför att han till hösten blir lite dyrare i drift för den klubb som vill värva Jonas.)

Nälden:

Johan Jönsson Fw ( Vem är det? Jag har ingen aning, men poäng har han gjort denna säsong. Kanske fått sitt genombrott i år, eller är det bara tillfälligheter?)

Östersund:

Henrik Hetta C ( Född 89 och är från närområdet, gjort bra med poäng i år. Vill säkerligen ut i landet och testa sina vingar, men klarar han att stå på egna ben? Kanske han utvecklas ännu mer av att komma till en ny klubb? En chansvärvning helt klart.)

Patrick Nordström Fw ( 22 åring som gjort bra med poäng under dom senaste två säsongerna, dessutom rightare. Kan vara en bra värvning, vem vågar chansa?)

KB 65:

Per Backlund Fw ( En stor och stark spelare som gör bra med poäng, endast 20 år gammal och därför väldigt utvecklingsbar.)

Magnus Häggström Fw ( Kamperat ihop med Backlund under säsongen, dom har gjort det bra tillsammans. En irrationell rightare som vet hur man gör poäng, kanske värva duon ihop?)

Återkommer i kväll med Div 1 C & Div 1 D

Over and Out!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag kan meddela att Bergenström inte är billig.

2009-02-23 @ 12:44:03
Postat av: Gratis

Tror ni att Sandström flyttar till Giron och spelar gratis.

2009-02-23 @ 14:17:59
Postat av: Gratis

Inte Sandström HELLER

2009-02-23 @ 14:19:26
Postat av: Jimmy

Gratis & Anonym: Har väl trots allt inte sagt att Sandström spelar gratis? Vet att både Sandström och framförallt Bergenström har bra betalt, men jämfört med tex Omark och Yli-Junnila så är det godispengar..

Så på så satt har inte tex Bergenström presterat mer än vad han kostar, dock så är det en av dom få säsonger som Bergenström har haft betalt för sin hockey..

2009-02-23 @ 14:29:55
Postat av: Anonym

Skulle tippa på att Törmä kör på hälften av Bergenströms lön i KIF i år.

2009-02-23 @ 15:23:55
Postat av: Hockey...

Kan du inte göra en lista på positiva och negativa överraskningar i dom olika div.1 lagen?=)

2009-02-23 @ 18:12:12
Postat av: Jimmy

Anonym: Du har rätt, ungefär där ligger skillnaden mellan dessa två spelare. Men räknar inte Törmä som flyttbar då han har familj, hus och ett bra jobb.Som du ser är inga infödda Kirunabor med på listan, den enkla anledningen är att dom är svårvärvade då dom är hemkära och har det bra i moderklubben..

2009-02-23 @ 18:43:30
Postat av: RINKRÄVEN

Du själv då? Är det inte dags att flytta hem?

2009-02-24 @ 15:47:42
Postat av: Jimmy

Rinkräven: Eftersom Kiruna har ambitionen att återigen ta sig upp i finrummet så tillför tyvärr inte Jimmy Stålnacke särskilt mycket till en sån trupp..Bredden har ni redan, det är spetsen ni behöver!

2009-02-24 @ 18:50:41
Postat av: oduya

Sandström vad jag har hört lägger skirskorna på hyllan. Har hört ett rykte om att nästan halva kirunas trupp kommer att lämna efter detta år. Vissa spelare har redan brytit kontraktet för att söka sig utåt efter 2 år inom T...... regi.

2009-02-24 @ 18:52:45
Postat av: RINKRÅVEN

Du kan ta din Molin i handen och flytta hem. Tillfrågad som den nye i KIF

2009-02-24 @ 22:17:29
Postat av: Jimmy

Rinkräven: Hört rykten om det, får se vad som händer i den frågan..Hänger dock inte på honom då ni har egna unga killar som håller högre klass än jag själv, spela in dom och satsa på ytterligare spets så finns hoppet om en fortsättning även efter allettan..

2009-02-24 @ 22:29:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0